Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak ada yang perlu kita takuti, kecuali ketakutan itu sendiri.
-- Franklin di. Roosevelt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Sukan dan Riadah
Topik: sesiapa yang suka main Futsal...


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sukan dan Riadah
    »» sesiapa yang suka main Futsal...

Please Mendaftar To Post


Oleh sesiapa yang suka main Futsal...

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 21-09-07 08:31


salam semua...
sesiapa kat sini pernah main futsal...
perempuan ke...laki2 ke...
best juga main futsal ni...
sesuai ke sukan ni untuk kaum hawa??
anda rasa.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 21-09-07 10:24


Assalamualaikum...
saya memang suka main futsal...
hmm..untuk perempuan..totally saya tak agreed..bagi saya tak sesuai....perempuan, fitrahnya lembut...dan futsal, permainannya agak kasar....hatta jika yang bermain itu perempuan semua sekalipun...perempuan ni...kena baik2 sikit...jangan kasar eh...
pendapat diri saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-09-07 10:26


saya pernah main futsal..tapi dikalangan perempuan saja lah..jadi juara...sesuai juga aktiviti ni...masa game pun sesuai

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 21-09-07 11:48


Pada 21-09-07 10:26 , ct_sumayyah posting:

!!! QUOTE !!!

saya pernah main futsal..tapi dikalangan perempuan saja lah..jadi juara...sesuai juga aktiviti ni...masa game pun sesuai


champion ke...
best nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-09-07 12:21


Pada 21-09-07 11:48 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-07 10:26 , ct_sumayyah posting:

!!! QUOTE !!!

saya pernah main futsal..tapi dikalangan perempuan saja lah..jadi juara...sesuai juga aktiviti ni...masa game pun sesuai


champion ke...
best nya...


champion tau..tapi sengal lah kaki ni..dah lama tak exercise...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 21-09-07 12:42


Pada 21-09-07 12:21 , ct_sumayyah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-07 11:48 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-07 10:26 , ct_sumayyah posting:

!!! QUOTE !!!

saya pernah main futsal..tapi dikalangan perempuan saja lah..jadi juara...sesuai juga aktiviti ni...masa game pun sesuai


champion ke...
best nya...


champion tau..tapi sengal lah kaki ni..dah lama tak exercise...


nanti awak boleh tolong tunjukkan saya skill nak mai..
saya main pun dapat 2nd place...
seminggu badan sakit2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-07 11:30


Pada 21-09-07 08:31 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

salam semua...
sesiapa kat sini pernah main futsal...
perempuan ke...laki2 ke...
best juga main futsal ni...
sesuai ke sukan ni untuk kaum hawa??
anda rasa.....


ana pun main futsal..tapi muslimat sja lah..rasanya tiada masalah untuk beriadah..cuma jangan keterlaluan sudahla..kena jaga adab bergaul dan maruah sebagai wanita ISLAM...betul tak? kalau ada match, selalu menang lah..juara dan naib juara..hik! :-)


-----------------
Photobucket



[ Telah diedit oleh: Nuranys pada 16-10-07 11:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 16-10-07 11:52


apa 2 saja yang bulat semua aku bantai.....

best betul main bola

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-07 13:35


lagi best Kalau main badminton..eheh!(~~,)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 16-10-07 13:54


tak perna main futsal tapi teringin nak main....erm apakata cadangkan prtandingn futsal antara muslimah..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-07 16:39


Pada 16-10-07 13:54 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

tak perna main futsal tapi teringin nak main....erm apakata cadangkan prtandingn futsal antara muslimah..hehe


em..menarik tu..semua player dr ukhwah.com..lepas itu bahagi2 team..best..best.. :-P

ummusafiah jadi leader..ehek!


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 18-10-07 10:14


Pada 16-10-07 16:39 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-10-07 13:54 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

tak perna main futsal tapi teringin nak main....erm apakata cadangkan prtandingn futsal antara muslimah..hehe


em..menarik tu..semua player dr ukhwah.com..lepas itu bahagi2 team..best..best.. :-P

ummusafiah jadi leader..ehek!



:sopan: ..hehe..sepak bola tak pernah..macam mana nak jadi leader
bagi pada yang bepegalaman lah :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-10-07 10:17


saya tak suka dan tak pernah main..
sebab tak sesuai...
biarlah kaki bangku pun :p

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 18-10-07 11:02


kawan saya pernah main futsal
dia cakap pnt sgttt
iyakah??

fiera tak pernah main futsal
hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 11:25


memang penat pun...
macam maen bola...
dok kejar bola tu...
tapi...best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 12:24


Pada 18-10-07 11:25 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

memang penat pun...
macam maen bola...
dok kejar bola tu...
tapi...best...

salam...

nak banding main Futsal dengan main bola sepak,
futsal lagi penat.

nak tau Kenapa..
ha..kenalah try main.

:-)

tapikan...

macam tak berapa sesuai saja perempuan nak main bola.

tak sesuai...

mmemang tak sesuai...

itukan permainan lelaki...

perempuan dah tak ada mainan lain ke??


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-10-07 12:25


memang best sebenarnya..boleh exercise...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-10-07 12:27


macam kelakar kan tengok perempuan main futsal..
baik maen teng teng ke.. buah duku ke..
baling slipar ke..
paling koman pun polis entri...

tak pun main masak2 saja..

hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 18-10-07 12:28


Pada 18-10-07 12:27 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

macam kelakar kan tengok perempuan main futsal..
baik maen teng teng ke.. buah duku ke..
baling slipar ke..
paling koman pun polis entri...

tak pun main masak2 saja..

hehehe


main kawin2..macam cita mukhsin semalam :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 12:35


pernah main....masuk pertandingan...dapat johan...huhu :lol: :lol: suka sangat-sangat main futsal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 12:37


Pada 18-10-07 12:28 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 12:27 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

macam kelakar kan tengok perempuan main futsal..
baik maen teng teng ke.. buah duku ke..
baling slipar ke..
paling koman pun polis entri...

tak pun main masak2 saja..

hehehe


main kawin2..macam cita mukhsin semalam :sopan:

salam..

maaf ye...

ana tidak berapa "suka" dengan cerita mukhsin tu..

menyampah.

patut lah budak-budak sekarang...dah jadi "satu" macam saja..

huurrmm... :oops: :oops: :oops:


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 12:37


Pada 18-10-07 11:02 , fiera_mz posting:

!!! QUOTE !!!

kawan saya pernah main futsal
dia cakap pnt sgttt
iyakah??

fiera tak pernah main futsal
hehehe


kalau tak cukup stamina memang penat...tak kira futsal atau apa-apa game pun...yang penting stamina...


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-10-07 12:39


tak pernah tengok mukhsin..
tapi pernah tengok tentang bulan..
best...
teringat zaman budak-budak dulu...

'andai dapat kuundurkan putaran dunia, tapi siapalah aku "

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 12:39


Pada 18-10-07 10:14 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-10-07 16:39 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-10-07 13:54 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

tak perna main futsal tapi teringin nak main....erm apakata cadangkan prtandingn futsal antara muslimah..hehe


em..menarik tu..semua player dr ukhwah.com..lepas itu bahagi2 team..best..best.. :-P

ummusafiah jadi leader..ehek!



:sopan: ..hehe..sepak bola tak pernah..macam mana nak jadi leader
bagi pada yang bepegalaman lah :-D


ummusafiah boleh jadi pengurus pasukan... :)


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 08:22


Pada 18-10-07 11:02 , fiera_mz posting:

!!! QUOTE !!!

kawan saya pernah main futsal
dia cakap pnt sangat
iyakah??

fiera tak pernah main futsal
hehehe


penat lah kalau tak warm up dulu..huhu.. tapi bila da biasa tak penat sangat pun..badan cergas..otak pun cerdas.. iyaa tak leader kita?? (ummusafiah) :kelip:


-----------------
Photobucket



[ Telah diedit oleh: Nuranys pada 24-10-07 08:23 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 08:32


salam..ana tak pernah main futsal,ada juga terfikir nak main tapi bila dikengankan balik,ramai kawan-kawan ana yang main futsal dah quit main sebab mudah untuk dapat kecederaan terutamanya bahagian tulang kering..selalu kena tackle terutama tackle yang keras...berhati-hatilah ketika bermain,jangan sampai tercedera..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 08:33


salam..ana tak pernah main futsal,ada juga terfikir nak main tapi bila dikengankan balik,ramai kawan-kawan ana yang main futsal dah quit main sebab mudah untuk dapat kecederaan terutamanya bahagian tulang kering..selalu kena tackle terutama tackle yang keras...berhati-hatilah ketika bermain,jangan sampai tercedera..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 10:35


main 2 kenalah beringat.. satu lagi yang penting,
warm up sebelum dan selepas main bagi elak cramp atau
cepat letih masa main..
satu petua bpk sedara saya ialah banyakkan makan tauhu atau mknn dr
kacang soya slpas main sebab ia banyak khasiat untuk memulihkan tisu2 otot yang
calar.. jika ada tips2 lain bolehlah kita kongsikan bersama..insya ALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 10:56


Pada 24-10-07 10:35 , kahfi8 posting:

!!! QUOTE !!!

main 2 kenalah beringat.. satu lagi yang penting,
warm up sebelum dan selepas main bagi elak cramp atau
cepat letih masa main..
satu petua bpk sedara saya ialah banyakkan makan tauhu atau mknn dr
kacang soya slpas main sebab ia banyak khasiat untuk memulihkan tisu2 otot yang
calar.. jika ada tips2 lain bolehlah kita kongsikan bersama..insya ALLAH..


waa..ada tips berguna tu..boleh lah ana amalkan.. :malu: terima kasih ya.. hihik!


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 22:37


sempena ramadhan hari tu bebudak team ako semua cuti bermain..insya Allah dalam minggu depan akan mulakan permainan semula..sekadar untuk mengeluarkan peluh...

jadual bermain biasa setiap rabu jam 10 - 12 malam di sport planet ampang..sama ada pitch 1 atau 4..

kami juga sering mengadakan perlawanan persahabatan..sapa yang berminat nak main sama boleh lah PM kepada saya

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 01:38


tengok saja...
tai idakla sampai main..
tengok pun dalam tv dan gamba saja...
huhuhu...

p/s: teringin jugak nak p tengok tmptnye bebetul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 01:44


kalau tak kasi muslimat main futsal, habis tu muslimat nak main apa?

sebelum ni siap ada topik 'muslimat tak aktif bersukan..iyakah?'

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 02:05


muslimat main congkak lah cik syahidatul...

p/s: lama dah tak main tutup botol...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 02:07


main congkak? congkak best juga.. tapi, tak mengeluarkan peluh.. huhuhu... agaknya hanya peluh di tapak tangan.. hoho

p/s: sesiapa minat nak pergi gym? jom? :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 02:19


boleh jugak cik syahidatul...

siapa kalah, kena lari 40 pusingan congkak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 25-10-07 07:24


Pada 18-10-07 12:39 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 10:14 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-10-07 16:39 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-10-07 13:54 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

tak perna main futsal tapi teringin nak main....erm apakata cadangkan prtandingn futsal antara muslimah..hehe


em..menarik tu..semua player dr ukhwah.com..lepas itu bahagi2 team..best..best.. :-P

ummusafiah jadi leader..ehek!



:sopan: ..hehe..sepak bola tak pernah..macam mana nak jadi leader
bagi pada yang bepegalaman lah :-D


ummusafiah boleh jadi pengurus pasukan... :)



alahai..juga pengurus pula.. :-D ..
kalau nak jadi pengurus kena tau tendang bola..mana boleh up terus naik atas :sopan: ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 10:30


Pada 25-10-07 02:07 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

main congkak? congkak best juga.. tapi, tak mengeluarkan peluh.. huhuhu... agaknya hanya peluh di tapak tangan.. hoho

p/s: sesiapa minat nak pergi gym? jom? :-D


pergi rym?best tu..dekat kelantan ada pusat gym untum muslimat saja..hihik! mari lah kalau nak ikut syahidatul... :-P


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 10:58


ada main,join saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 11:50


Pada 25-10-07 10:30 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-10-07 02:07 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

main congkak? congkak best juga.. tapi, tak mengeluarkan peluh.. huhuhu... agaknya hanya peluh di tapak tangan.. hoho

p/s: sesiapa minat nak pergi gym? jom? :-D


pergi rym?best tu..dekat kelantan ada pusat gym untum muslimat saja..hihik! mari lah kalau nak ikut syahidatul... :-P



eh iye? baguih nor.. kat mana? apa nama gym tu? tapi saya tinggal di selangor lah cik nuranys.. huhuk.. sini mana ada..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 12:48


Pada 18-10-07 12:24 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 11:25 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

memang penat pun...
macam maen bola...
dok kejar bola tu...
tapi...best...

salam...

nak banding main Futsal dengan main bola sepak,
futsal lagi penat.

nak tau Kenapa..
ha..kenalah try main.

:-)

tapikan...

macam tak berapa sesuai saja perempuan nak main bola.

tak sesuai...

mmemang tak sesuai...

itukan permainan lelaki...

perempuan dah tak ada mainan lain ke??





Betul tu...Perempuan tak berapa sesuai main permainan lelaki...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 13:33


eh iye? baguih nor.. kat mana? apa nama gym tu? tapi saya tinggal di selangor lah cik nuranys.. huhuk.. sini mana ada..



entahlah nama apa..abah tak cakap pulak..huhu!
ana pun tak sempat2 nak pergi..lagipun tak ada geng lah..emm.. :oops: kena tunggu syahidatul jugalah nampak gayanya..hihi.. :-P


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-10-07 20:43


salam...esok petang saya ada game futsal....kejohanan futsal tertutup politeknik....doakan saya dapat juara :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 18:30


main tu ingat juga pada ALlah.. jangan main tak ingat solat ye..
lepas itu jangan gaduh2 pulak ye..just ingatkan saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 11:04


game futsal boleh tak? PC ke sony playstation three? ok ke tak? ah ha ah a ha ha ha

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 07:47


main fifa street atau fifa soccer?ataupun PES? boleh saja..:D
dah main belum FIFA 08?best tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 07:54


baru-baru ni petang hujan lah.. tak boleh main futsal..
sabar saja lah...main depan skrin laptop saja ah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 01:08


salam..
ye lah, saya pun minat futsal..
nampak saja padang kecil daripada padang bola biasa.. tapi, letih oo...
kena banyak stamina dulu..
and then skill lah..
ok.
wasalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 08-11-07 01:19


Pada 24-10-07 08:22 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 11:02 , fiera_mz posting:

!!! QUOTE !!!

kawan saya pernah main futsal
dia cakap pnt sangat
iyakah??

fiera tak pernah main futsal
hehehe


penat lah kalau tak warm up dulu..huhu.. tapi bila da biasa tak penat sangat pun..badan cergas..otak pun cerdas.. iyaa tak leader kita?? (ummusafiah) :kelip:



..betul betul betul..main futsal ni macam main suka lain juga..kalau main game lain pun kena warm up dulu kan..
takla akan terasa sangat sakit2..sengal2 badan tu...
actually pernah main bola ni..time form 3..hehe..
;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-06-08 11:43


kenapa perempuan tak boleh main futsal?
perempuan main tak sekasar lelaki..
dan confirm lah takkan match dengan lelaki..

setakat ni rasanya, Kalau main futsal, memang match tertutup..
kena cekap dan tangkas lah..

sekarang ni pun, ada team lelaki dalam bola jaring.. bukan ke bola jaring tu untuk perempuan? hehehe

anyway, siapa yang tak ada penyakit semput tu, memang boleh join futsal.. sebab futsal main sampai habis masa.. :)

** esok jadi penonton tengok futsal game inter-CIMB. jadi penyokong suami saja lah.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

Bunga_Raya_Putih
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8358
Posting: 219
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 00:50


Main saja Futsal.. Laki or perempuan pun okay saja.. Aku selalu jadi keeper saja.. Sebab kalau jadi striker asyik score saja. ahaks.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bunga_Raya_PutihProfil   Hantar PM kepada Bunga_Raya_Putih   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 14-08-08 09:03


Pada 28-10-07 20:43 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...esok petang saya ada game futsal....kejohanan futsal tertutup politeknik....doakan saya dapat juara :)

Tahu tak sejarah futsal...? Kalau nak tahu, futsal ni hanya dimainkan oleh orang- orang cacat saja...


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

Nur_Haq
Warga Rasmi
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33776
Posting: 12
Dari: Serdang

Selangor  


posticon Posting pada: 29-08-08 09:12


apa kata team Ukhwah anjurkan game ni... penyertaan, mestila ahli2 muslimat ukhwah ikut negeri ke... daerah ke... alaa,,, main suka-suka saja. teringin nak main.. tapi tak ada siapa nak anjurkan ... huuuuhuuu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_HaqProfil   Hantar PM kepada Nur_Haq   Pergi ke Nur_Haq's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 29-08-08 10:17


Pada 14-08-08 09:03 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-10-07 20:43 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...esok petang saya ada game futsal....kejohanan futsal tertutup politeknik....doakan saya dapat juara :)

Tahu tak sejarah futsal...? Kalau nak tahu, futsal ni hanya dimainkan oleh orang- orang cacat saja...



Owh iyakah? sekarang ni orang-orang non-cacat pulak yang beria-ia main, macam tu ke?
erm, teringat bowling padang. kegemaran orang2 tua saja pada asalnya.

8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 23:31


jom team futsal geng ukhwah...

kita main frenly....

lawan team aku...

tarikh : 10/1/09
tempat : sport planet ampang
masa : 8 mlm


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 14:02


waaa...da lama tak main futsal....best juga...

geng2 offce asyik main bdmnton saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 14:11


suka main futsal juga :) walaupun dah makin boroi sekarang ni huhu! :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.138768 saat. Lajunya....