Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa-apa yang terjadi pada kita hari ini adalah hasil tindakan kita pada masa lalu
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Cuti-Cuti Luar Malaysia
Topik: Berminat untuk bekerja di UK


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cuti-Cuti Luar Malaysia
    »» Berminat untuk bekerja di UK

Please Mendaftar To Post


Oleh Berminat untuk bekerja di UK

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-03 06:50


Assalamualaikum..
ana sebenarnya berminat untuk bekerja di UK. so ada tak sahabat2 tau tentang enviroment kerja kat sana...dekat mana saya boleh mohon atau apa-apa lagi yang kiranya boleh membantu ana kalau ana ada rezeki kat sana.tolong eks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

Xpert
Warga Rasmi
Menyertai: 16.09.2003
Ahli No: 3599
Posting: 15

blank  


posticon Posting pada: 11-10-03 11:23




nak keje ape...
gaji bape nak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For XpertProfil   Hantar PM kepada Xpert   Quote dan BalasQuote

multazam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 105
Posting: 60
Dari: Kelantan Darul Naim

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-10-03 13:33




Assalamualaikum

Nak kerja di UK ye?Ulu Kelang ke United Kingdom?Kalau UK kedua tu amat susah.ramai pelajar dari luar,khususnya Timur Tengah cuba untuk kerja di sana secara haram,kena tangkap.Cuba tanya di Kedutaan Britain.

-----------------
"Ya Allah,sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari dukacita dan susah hati,aku berlindung kepada-Mu dari kelemahan dan kemalasan,aku berlindung kepada-Mu dari pengecut dan kedekut dan aku berlindung kepada-Mu dari timbunan hutang dan paksaan orang"

Bookmark and Share

    


  Member Information For multazamProfil   Hantar PM kepada multazam   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-10-03 07:24


maksud ana United kingdom . la nape lak secara haram....ana camni...bila dah grad bercadang nak kerja kat sana. Ana sekarang ambik Computer Science. So pasal nak cari kerja apa tu bukanlaa persoalannya. lari daripada bidang pun ana tak kisah. janji ana diajar atau dapat lakukannya. ana cuba servey kat internet..setakat ni tak der lagi company yang reply...kalau sahabat2 ada cadangan tempat tu...may be senang skit ana cari.....bagitahu eks kalau sesapa tahu..

terima kasih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-10-03 21:30


UK tu kat mana nak kerja?ireland ke?kat mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

aidilshah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 760
Posting: 642
Dari: New Castle

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-10-03 11:11


in the name of Allah the most gracious the most merciful

akhie JoshuaIsfahan kalau tak silap ana UK tuu kat England manakala ireland adalah sebuah republik..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For aidilshahProfil   Hantar PM kepada aidilshah   Pergi ke aidilshah's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-10-03 18:39


aidil..UK tu gabungan Ireland,Scotland dan England.England is England....hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

ar_rafiq
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 405
Posting: 53
Dari: uk

uk  


posticon Posting pada: 15-10-03 19:10


ireland tuh ireland. uk adelah gabungan scotland, midland n sumer tuh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ar_rafiqProfil   Hantar PM kepada ar_rafiq   Quote dan BalasQuote

ar_rafiq
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 405
Posting: 53
Dari: uk

uk  


posticon Posting pada: 15-10-03 19:18


assalamualaikum.. saudara buat computer science? Master ke atau degree atau phd? Saya rasa it's advisable kalau saudara sambung belajar kat sini dulu sebelum bekerja di sini. So that, certificate tu laku la kat sini. Bile employers tgk cert from UK's university, die bolehlah consider jugak. Bukannya nak kata malaysia punye cert tak laku. Tp, just being as realistic as possible. Pastu, Kat sini labour market memang sgt competitive. Sedangkan local people sendiri pon byk yg jobless. Inikan pula nak cari foreigners (i.e org luar dr uk). Anyway, best of luck in your future undertakings. wasalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ar_rafiqProfil   Hantar PM kepada ar_rafiq   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-10-03 01:17


entahlah tak tau lahh. cam mana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

Shazlia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1134
Posting: 35
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-10-03 02:47


dinulhuda1422h : Ermm... menarik cadangan tuh nak ke UK kalo dah bersedia fizikal,mental dan rohani... ada rezeki apa salahnya..yer dak?

mencuba nasib ditempat org... rezeki dah ditetapkan tinggal lagi kene teruskan usaha n jgn putus asa!

InsyaAllah.. pjg umo ada rezeki nak pi gak bukan setakat blaja, keje tapi dan............
buat dinulhuda1422h, ~nak seribu daya, tak nak seribu dalih~

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShazliaProfil   Hantar PM kepada Shazlia   Pergi ke Shazlia's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_najah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.05.2004
Ahli No: 9199
Posting: 182
Dari: egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 23-06-04 16:00




sayerr sokmo dengar ader student2 kiter gi keje kat uk nih...senang kerr nak dapek keje tuh??bleh plak masuk2 yo kek uk nih....ermm..xtau lerr sayerr..tak mesyi..kok ado yang lobih paham blehla kongsi2 yo...wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_najahProfil   Hantar PM kepada ummu_najah   Pergi ke ummu_najah's Website   Quote dan BalasQuote

LizAnnisa
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11591
Posting: 18
Dari: United Kingdom

Johor  


posticon Posting pada: 17-11-04 17:33


uk tu gabungan england,scotland,wales dan ireland utara..manakala ireland selatan adala sebuah rebublik atau negara yg lain..(sekadar memberi respon pada pandangan beberapa geng kita tu)
nak kije kat sini?..agak sukar sebenarnya kalau kita berkelulusan dari m'sia utk dptkan keja sesuai ngan apa yg kita bole dpt kt m'sia..
kerja apa pun x kisahkan...asalkn halal..
cubala tanya2 kt british council..maner tau diorg bole suggest utk dptkn visa melancong dan bekerja kt sini..kay good luck!

Bookmark and Share

    


  Member Information For LizAnnisaProfil   Hantar PM kepada LizAnnisa   Quote dan BalasQuote

yeop
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9097
Posting: 199
Dari: Aalen

germany  


posticon Posting pada: 17-11-04 20:39



le...baru tahu UK tu satu gabungan...ingatkan england je...isk..time kasihle atas info ni...
isk..nak kije kat UK...apsal?best sangat ke...apsal tanak kija kat mesia je...lagi best apa keja kat negra kita...duk kat negara kita....senang sket nak bagi pendapat guna bahsa kita...nak perjuangkan yg hak..guna bahsa kita....tapi tak tahula plak kalau2 bahsa inggeris dah jadi cam bahasa ibunda..nak wat camana kan..hehe

-----------------

\Mudah-mudahan kita terdiri dikalangan golongan abdan syakura.


Bookmark and Share

    


  Member Information For yeopProfil   Hantar PM kepada yeop   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 17-11-04 23:36



susah sikit nak dpt kerja kat UK.nape nak minta kat sana?kat sini kan ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

amy_5803
Warga Rasmi
Menyertai: 10.03.2005
Ahli No: 15017
Posting: 14
Dari: wp labuan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-03-05 15:04


hujan emas di negera orang hujan berlian di negeri sendiri. lebih baik di negeri sendiri( mahaltu.....berlian!!!!!) buatpe nak cari keja kat tempat jauh2 nie kat mly kan banyak keje just pilih. kat labuan kat labuan pun ada uk(ujana kewangan) banyak keje kalau ko nak. nak tak bole ku rekomenkan. nak seribu daya tak hendak seribu kaki ehh silap dalih.


Bookmark and Share

    


  Member Information For amy_5803Profil   Hantar PM kepada amy_5803   Quote dan BalasQuote

rosana
Warga Rasmi
Menyertai: 25.07.2004
Ahli No: 10294
Posting: 7
Dari: johor bahru

Johor  


posticon Posting pada: 28-03-05 18:28


alah,kan kat sini banyak keje kosong,nape nak gi jauh-jauh? [IMG]null[/IMG]
Quote:



Bookmark and Share

    


  Member Information For rosanaProfil   Hantar PM kepada rosana   Quote dan BalasQuote

rosana
Warga Rasmi
Menyertai: 25.07.2004
Ahli No: 10294
Posting: 7
Dari: johor bahru

Johor  


posticon Posting pada: 28-03-05 18:31


kat sane barang mahal-mahal,so tak yahlah gi sane

Bookmark and Share

    


  Member Information For rosanaProfil   Hantar PM kepada rosana   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 16:49


kalau saya nak pergi UK saya nak main bola boleh tak?masuk liga england.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 19-03-08 17:37


Pada 15-10-03 11:11 , aidilshah posting:

!!! QUOTE !!!

in the name of Allah the most gracious the most merciful

UK adalah gabungan wilayah besar England, Scotland, Wales dan Northern Ireland. Setiap Wilayah memiliki kuasa 'autonomy', semuanya di bawah payung kerajaan monarki yang diketuai oleh Queen Elizabeth. Yang republic tu bukan Northern Island, yang bahagian Southern Ireland tu yang bukan termasuk dalam jajahan Great Britain.


-----------------
عودة الى الكتاب والسنة على منهج السلف


Bookmark and Share

    


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 19-03-08 17:52


Pada 15-10-03 19:18 , ar_rafiq posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum.. saudara buat computer science? Master ke atau degree atau phd? Saya rasa it's advisable kalau saudara sambung belajar kat sini dulu sebelum bekerja di sini. So that, certificate tu laku lah kat sini. bila employers tengok cert from UK's university, dia bolehlah consider jugak. Bukannya nak kata malaysia punya cert tak laku. tapi, just being as realistic as possible. lepas itu, kat sini labour market memang sangat competitive. Sedangkan local people sendiri pun banyak yang jobless. Inikan pula nak cari foreigners (i.e org luar dr uk). Anyway, best of luck in your future undertakings. wasalam

Bergantung pada bidang juga sebenarnya. Di Manchester, rakyat Malaysia yang memegang degree QS(jurukur bahan), arkitek, landscap dan Engineer berlambak yang kerja di sini pakai B.A dari UTM, UITM, UIA, UM dan UPM. Tak pernah pun belajar kat sini.

Malah orang syarikat tempatan UK lebih suka ambil orang Malaysia, sebab kualiti dari sudut melaksanakan tugas(lebih rajin) dan satu lagi 'Knowlegde' mereka lebih baik berbanding lepasan UK. Ini adalah di antara kelebihan2 yang ada pada lepasan dari IPT Malaysia, mungkin faktornya ialah, di Malaysia jangkamasa 'course' memakan masa 4 tahun, di UK hanya 3 tahun.

Di Malaysia nak dapat gred first class perlu mencapai markah 'overall' 80% ke atas, di UK hanya perlu sampai 70% sahaja dah boleh dapat title 1st class degree.

Di UK kursus Master hanya memakan masa setahun sahaja, sedangkan di Malaysia sekurang-kurangnya 3 semester(setahun setengah), itupun nasib dapat buat secepat begitu, biasanya tempoh yang normal adalah 2 tahun.


-----------------
عودة الى الكتاب والسنة على منهج السلف


Bookmark and Share

    


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 18:03


tapikan cuba fikir Kenapa ramai atlet seperti pemain bola ramai nak sangat nak bermain di england dan ada yang sanggup tukar kerakyatan untuk menyertai pasukan england?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 19-03-08 18:13


!!! QUOTE !!!

Sedangkan local people sendiri pun banyak yang jobless.

Itu adalah golongan masyarakat Britain yang pemalas, yang hanya suka duduk rumah dan makan dari hasil yang didapati dari 'wellfare benefit' yang diperuntukkan oleh kerajaan Britain. Kerajaan Britain terlalu mengamalkan sistem negara kebajikan sehingga ramai kalangan rakyatnya menjadi pemalas. Hakikatnya pengangguran di sini adalah terlalu kecil peratusnya bagi graduan Universiti berbanding di Malaysia agak tinggi.


-----------------
عودة الى الكتاب والسنة على منهج السلف


Bookmark and Share

    


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 19-03-08 18:39


Pada 12-10-03 07:24 , dinulhuda1422h posting:

!!! QUOTE !!!

maksud ana United kingdom . lah kenapa pula secara haram....ana begini...bila dah grad bercadang nak kerja kat sana. Ana sekarang ambik Computer Science. So pasal nak cari kerja apa tu bukanlaa persoalannya. lari daripada bidang pun ana tak kisah. janji ana diajar atau dapat lakukannya. ana cuba servey kat internet..setakat ni tak ada lagi company yang reply...kalau sahabat2 ada cadangan tempat tu...may be senang sikit ana cari.....bagitahu eks kalau sesiapa tahu..

Nak masuk ke sini atas alasan untuk berkerja bukan sesuatu yang disangkakan mudah. Mungkin ia agak mudah pada era 1990an ke bawah. Tetapi pada baru-baru ini sistem semakin diperketatkan bagi mengawal pendatang dari luar masuk ke dalam UK ini. Pada bulan April 2008 ini tempoh visa bagi pelawat yang diperuntukkan selama 6 bulan akan dipendekkan kepada 3 bulan sahaja.

Dahulu ramai orang Malaysia datang duduk di sini selama 6 bulan buat kerja 'domestic jobs', ketika itu memang mudah dan senang hanya dengan visa pelancong boleh cari kerja. Sekarang ini penguatkuasaan baru pula yang mula diperkenalkan pada tahun 2004/05, di mana setiap individu yang ingin memohon pekerjaan di UK perlu/wajib memiliki 'NI number' iaitu NATIONAL INSURANCE CARD. tak ada benda ni majikan takkan bagi kerja walaupun ada kekosongan yang sangat diperlukan. Jikalau employer ambil pekerja yang tak ada NI, maka ia melanggar undang-undang.

Untuk memiliki NI number ini, pemohon perlulah ada visa untuk menetap di UK ini, tetapi bukan visa pelancong. Pemegang visa pelajar, visa untuk 'student dependent'(ikut pasangan sambung belajar) atau selain visa pelancong sahaja yang boleh mohon. Kalau masuk UK guna visa pelancong, tidak boleh mohon dan kalau mohon pun pihak 'jobcentre' tidak akan 'issue'kan kad itu.

Ada cara lain untuk mendapat visa berkerja di sini. iaitu mohon 'WORKING HOLIDAY VISA' di pejabat UK'S VISA di Kuala lumpur di bangunan MCA. Pemohon perlulah berusia 30 tahun kebawah, tiada rekod jenayah dan seumpamanya, satu lagi pemohon perlu memiliki wang sejumlah sekurang-kurangnya RM15,000 ke RM20,000 di dalam akaun peribadi sebagai bukti pemohon mampu untuk menyara hidup di UK sementara mendapat kerja tetap di sana.

Jika cukup syarat dan diluluskan permohonan itu, maka visa ke UK selama 2 tahun akan diberikan.

SELAMAT MENCUBA


-----------------
عودة الى الكتاب والسنة على منهج السلف


Bookmark and Share

    


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 22:37


nak tanya,bagaimana pula dengan atlet yang ingin bermain di UK terutama England?adakah mereka perlu juga mendapatkan visa?dengar kata atlet di UK pun bekerja juga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-03-08 23:31


nak sambung PHD kat UK sambil bekerja ..dengar cerita 'floor engineer' pun mahal gaji....



floor engineer = pembersih lantai/tingkap/dll...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 14:01


Pada 19-03-08 23:31 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

nak sambung PHD kat UK sambil bekerja ..dengar cerita 'floor engineer' pun mahal gaji....



floor engineer = pembersih lantai/tingkap/dll...




betul tu.sana taraf hidup tinggi.bagaimana pula dengan atlet ya?.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

hudahaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32255
Posting: 128
Dari: dunia

south_korea  


posticon Posting pada: 20-03-08 18:16


ooo..banyak juga info yang saya dapat....bagus lah dinulhuda yang ada cita-cita untuk bekerja di UK...same lah macam saya...teringin sangat nak bekerja di Qatar bila dapat tau senior2 saya banyak yang tercampak kan kerja kat sana...anyway, i'm oil dan gas student....nak sangat-sangat rasa bekerja di offshore..sekarang ni pun Qatar ada big project..hiii..

untuk dinulhuda, good luck in comin' future..all da best k :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahaidaProfil   Hantar PM kepada hudahaida   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 18:31


nak tanya,bagaimana pula dengan atlet yang ingin bermain di UK terutama England?adakah mereka perlu juga mendapatkan visa?dengar kata atlet di UK pun bekerja juga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 19:48


kalau bukan kesatuan eropah kena ambil lah sijil perpindahan antarabangsa kut..haha..sebab main game manager ada tulihc begitu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 21-03-08 01:30


Hmm, apa kata sebelum mula bekerja, anda apply untuk internship?

Di UK, internship pun dibayar (dan anda juga perlukan WP).
Syarikat tempatan lebih mudah untuk menerima intern daripada pekerja, dan anda bolehlah rasa UK best ke tak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 00:10


Pada 20-03-08 19:48 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

kalau bukan kesatuan eropah kena ambil lah sijil perpindahan antarabangsa kut..haha..sebab main game manager ada tulihc begitu..




teringin nak bermain di kelab2 bola di england.mana tahu boleh jadi macam zidane dari orang algeria main kat perancis lepas tu jadi legenda perancis.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 22-03-08 00:42


Pada 22-03-08 00:10 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!



teringin nak bermain di kelab2 bola di england.mana tahu boleh jadi macam zidane dari orang algeria main kat perancis lepas tu jadi legenda perancis.



Sebenarnya Zidane memegang kewarganegaraan Perancis, dan lahir di Perancis.
Bapanya, samaïl Zidane berhijrah ke Perancis (Marseille) ketika berumur 18 tahun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 11:23


Pada 22-03-08 00:42 , mohdnurhakimin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-03-08 00:10 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!



teringin nak bermain di kelab2 bola di england.mana tahu boleh jadi macam zidane dari orang algeria main kat perancis lepas tu jadi legenda perancis.



Sebenarnya Zidane memegang kewarganegaraan Perancis, dan lahir di Perancis.
Bapanya, samaïl Zidane berhijrah ke Perancis (Marseille) ketika berumur 18 tahun...




oh ya ke?hmm boleh juga ikut jejak dia.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.112815 saat. Lajunya....