Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang-orang yang suka memuji dan mengampu bukan kawan sejati, kerana merosakkan hati kawannya.
-- -- Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: macam mana ye???


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» macam mana ye???

Please Mendaftar To Post


Oleh macam mana ye???

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 12:34


macamana nak lupakan seseorang yang istimewa kat hati kita ye??tajuk ni dah ada ke belum...kalau dah ada Sorry yeh.... :-)


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 07-09-07 12:47


jangan terlalu memikirkan pasal org tu...lebih-lebih lagi dia banyak buat kita terluka...memang tak dinafikan org yang pernah hadir dalam hidup kita susah untuk kita lupakan..tapi kita kena cuba juga...yang penting ingat Allah selalu dan berdoa...insyallah..kita boleh lupakan org itu walaupn mengambil masa yang lama.. :-)


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 13:13


Pada 07-09-07 12:47 , kunciair posting:

!!! QUOTE !!!

jangan terlalu memikirkan pasal org tu...lebih-lebih lagi dia banyak buat kita terluka...memang tak dinafikan org yang pernah hadir dalam hidup kita susah untuk kita lupakan..tapi kita kena cuba juga...yang penting ingat Allah selalu dan berdoa...insyallah..kita boleh lupakan org itu walaupn mengambil masa yang lama.. :-)



setuju sesangat..lepas itu kalau boleh sibuk kan diri dengan pelbagai aktiviti sehingga jangan ada ruang untuk kita memikirkan pasal dia lagi...kalau boleh jangan pergi ketempat yang ada kenangan dengan dia...hehehe...yang penting banyakkan buat solat sunat dan bacaan surah2 tertenut..kan banyak yang boleh dibc untuk menenangkan hati... :-)


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-09-07 14:38


Assalamualaikum...
Padam saja guna pemadam....

Sibukkan diri dengan berbagai aktiviti seperti beriadah, membaca, melawat ke tempat2 seperti rumah orang tua..dan aktiviti persatuan...
Banyaklah lagi...boleh nya....cuma mungkin mengambil sedikit masa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-09-07 14:48


Tukar saja orang istimewa dengan orang lain pula. Insya ALLAH ingat orang baru pula.

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 15:09


lalui hidup macam biasa. pedih tapi itu hakikat yang perlu diatasi..

masa akan mengubatnya..

insya Allah


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 15:14


sibukkan diri....
sesekali kalau nak tanya kaba dia pun ok jugak apa.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 542
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 15:16


Pada 07-09-07 15:14 , searchforguidance posting:

!!! QUOTE !!!

sibukkan diri....
sesekali kalau nak tanya kaba dia pun ok jugak apa.....


betul


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

cik_nor
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30856
Posting: 28
Dari: kl

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 15:19


yang lepas biarkanlah berlalu...hidup mesti diteruskan...hidup kita ni umpama roda...adakala di atas dan adakalanya di bawah...percaya semua nya ada hikmah...banyakkan berdoa agar si dia jauh kan dr ingatan kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cik_norProfil   Hantar PM kepada cik_nor   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 15:20


tapi kalau sesekali tanya maknanya dia tak kan hilang dari kita


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

putra_adi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.10.2005
Ahli No: 20183
Posting: 79
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 07-09-07 17:03


Assalamualaikum,

situasi sebegini sering berlaku pada mereka yang putus tunang @ cinta terhenti dipertenggah jalan. selain dari apa yang dikatakan oleh sahabat-sahabat, apa kata kita hapuskan perasaan bensi terhadap si dia, kadang-kadang perasaan benci dan marah itulah yang membawa-bawa kita sering teringat-ingat akan dia, selain itu maafkan dia dan bersikap berlapang dada dan bersikap memaafi kerna sememangnya manusia tidak lari dari kesalahan terutama diri kita sendiri. dan yang paling penting,sifat redha atas segala ketentuan Allah akan sedikit lebih sedikit mengurangkan tekanan yang kita hadapi ini.akhir kalam, jauhi permusuhan antara kita kerna ikatan persaudaran yang terjalin, semailah kasih sayang pada semua insan agar kita akan sentiasa disayangi terutama dari Maha Pencipta Kasih ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For putra_adiProfil   Hantar PM kepada putra_adi   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 09-09-07 15:28


betul tu putra, tak perlu kita berdendam. anggaplah kehadiran dia dalam hidup kita sebagai ujian begitu juga sebaliknya..

tak perlu menyalahkan sesiapa. terima dengan hati yang terbuka dan redha.

mungkin Allah menemukan kita dengan insan yang salah sebelum kita menemui insan yang memang ditakdirkan untuk kita dan supaya kita dapat mengutip pengalaman hidup yang tidak semua ada..

waallahua'alam


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-09-07 16:53


sibukkan diri dengan perkara2 yang berfaedah..
kalau masih ingat juga, bermakna kita sebenarnya yang lemah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 17:51


sebenarnya memang payah nak lupakan seseorang yang istimewa dalam hidup kita...semakin kita nak lupakan dia makin banyak kenangan yang datang...tapi kita kena redha dengan apa yang berlaku...belajar utuk fikirkan benda yang lebih penting....kita boleh Kalau kita mahu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 21:19


Ya. Topik ni dah ada.. Di sini:-

Jiwang Karat

lain kali harap lihat dengan teliti dan tingkatkan kepekaan... especially bagi orang-orang yang baru dengan portal ukhwah.


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 10-09-07 21:20 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.097407 saat. Lajunya....