Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika seseorang kena tipu, yang bersalah bukan yang menipu tetapi yang tertipu
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 15 jam, 8 minit yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Perlukah lelaki handsome dalam hati seorang wanita??


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Perlukah lelaki handsome dalam hati seorang wanita??

Please Mendaftar To Post


Oleh Perlukah lelaki handsome dalam hati seorang wanita??

airzat
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.08.2003
Ahli No: 3047
Posting: 58
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-09-03 01:29


assalamualaikum.....

ramai wanita memerlukan lelaki yang handsome/kacak untuk menjadikan teman..alasannya adalah kerna sedap mata memandang, tak jemu memandang dan sebagainya....betulkah???????


-----------------
Duduk dan senyum dengan seikhlas hati anda akan rasa tenang...bersabarlah menanti kerana penantian itu satu harapan yang akan membawa satu pembaharuan yang mungkin menjadikan ia satu realiti hidup yang mungkin tidak dapat dilupakan..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For airzatProfil   Hantar PM kepada airzat   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-09-03 01:52


Nak yang handsome jer...kalau camtu tak kawin sampai tua laa ana ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-03 08:07


emmmmm nak lelaki handsome ker
kalau dah jodoh dgn org yang tak hensem pun bahagia jugak
tak der nyer semua org nak yg hensem jer
jodoh semua ditangan tuhan
kita hanya merancang tuhan yang menentukan qada' dan qadarnya
oleh itu bertawakkal sajer
insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

Rabbit_cute
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1700
Posting: 265
Dari: Selangor

Pahang  


posticon Posting pada: 28-09-03 10:39


Lelaki handsome??? Tak dinafikan wanita suka lelaki yang handsome... yang sedap dipandang.. Tapi sebenarnya handsome tu tak penting... yang penting budi pekerti dan akhlak...
kalau seorang lelaki itu hansome, tapi akhlak tak de... jadi tak hansome jugak.. benci jugak melihatnya.. tak sedap jugak mata memandang...
Kalau lelaki tu tak handsome.. tapi dia jaga akhlak dia.. jaga budi pekerti dia.. tak handsome pun, boleh jadi handsome..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Rabbit_cuteProfil   Hantar PM kepada Rabbit_cute   Quote dan BalasQuote

wardahsakinah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.08.2003
Ahli No: 3100
Posting: 29
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-09-03 12:03


emm..betul kata rabbit_cute tu..
actually bagi saya semua lelaki ade kehensoman mereka tersndiri..kerana setiap apa yg Tuhan ciptakan adalah cantik,indah dan kacak.Tapi yg membezakan kita ialah yg lebih hansome dan kurang hansome.kalau indah dan suci peribadi seseorang itu...maka lebih handsomelah dia dan sebaliknya.....tapi,ramai yg menganggap handsome ituhanya pada paras rupa.bagi saya tak semestinya...handome itu boleh dicari dari pelbagai sudut.Aaaa...kepada kaum Adam semua....Allah dah kurniakan anda kekacakan yg tersendiri.pandai2 lah anda semua mamilihnya samada lebih,kurang atau tak handsome langsung.
Wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardahsakinahProfil   Hantar PM kepada wardahsakinah   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-09-03 12:09


mmm...tengoklaa cmner seseorang tu tengok..dr sudut pandangan mana...
alaaaa...klu handsome...akhlak buruk.....ish..semuanya nampak buruk...
manusia kan hidup dr roh yg ada dlm badan...
cuba bayang kan mayat yg dh keluar roh dr jasadnya...tak bertahan lama pun...terus reput...
jadi kt sini...roh laa yg mencantikkan/menghandsomekan/menjelitakan jasad.....

bias dr hati yg baik...akan terpancar di wajah....
setenang hati...itulah setenang wajah...

[ Posting ini telah di edit oleh: anjang pada 2003-09-28 15:03 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-09-03 12:21


assalamualaikum...

memang semua manusia tak kira lelaki atau perempuan sukakan sesuatu yg indah, cantik....itu tak dapat dinafikan.

tetapi apa yg buat diri rasa terpikat, terpulang pada individu.pada matanya ke.misainya ke, wajahnya ke...apa2lah.

sebenarnya rupa tak penting...esok2 akan dimakan ulat dan cacing juga....yg penting nilai roh tu.kalau ia elok.maka eloklah jasadnya....

yang pasti...solat istikharahlah jalan terbaik untuk membuat keputusan.....
wallahua'lam


Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-09-03 12:40


buat apa nak kat lelaki yag setakat handsome je....kalau hati budinya tak baik...aza sokong cakap dinulhuda1422h...kalau nak lelaki handsome je...tak kawin-kawinla...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

-gurl-
Warga Rasmi
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3227
Posting: 19
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 28-09-03 12:45


erm...betul kata awk tu aza...wat per kalo handsom tapi hati tak baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For -gurl-Profil   Hantar PM kepada -gurl-   Quote dan BalasQuote

Nur_Hati
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.07.2003
Ahli No: 2097
Posting: 62
Dari: N9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-09-03 15:03


nak menyampuk skit...

yg penting hati budi kene baiklah.. bak kate sahabat2 semua.. satu lg.. insyaallah kalau ade pegangan agama yg kuat pasti menuju ke jln Allah...

lgpun kalau handsome nanti ramai pulak yg terpikat.. kan ker susah dibuatnyer...

-----------------
Rahmat Allah itu luas.
Usahalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_HatiProfil   Hantar PM kepada Nur_Hati   Quote dan BalasQuote

abgchik
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1294
Posting: 23
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-09-03 15:52


kalau sudah suke.. yg hudoh nampak cantik.. yg burok nampak handsome.. org kata hodoh kita kata cantik.. orang kata burok kita kata handsome.. mcm tu lah kalau dah suka sama suka kita sudah tak ambil pendapat orang lain .. pikir lah baik2 ye?

-----------------
~abgchik~

Bookmark and Share

    


  Member Information For abgchikProfil   Hantar PM kepada abgchik   Quote dan BalasQuote

azieyanz
Warga Rasmi
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3211
Posting: 5
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-09-03 21:20


assalammualaikum ....

tak semua kaum hawa suka kan lelaki [email protected]... memadailah sekadar lelaki itu boleh membimbing kaum hawa ke jalan yang diredhai.. kerana apa yang kiter miliki didunia ini tidak akan kekal selamanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azieyanzProfil   Hantar PM kepada azieyanz   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 28-09-03 21:58


azah sokong cakap azieyanz.
bagi azah kalau handsome pun buat apa kalau hati tak elok, tak der pegangan agama...
nanti macammana nak bimbing isterinya.

kalau azah biar tak handsome tapi mampu bimbing azah ke jalan yang betul dan di redhai Allah



Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

nurana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2561
Posting: 139
Dari: bangi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-03 23:14


assalamualaikum
hensem sangat pun tak bagus,nanti ramai sangat peminat dia..hehe anyway..pada saya lelaki yg baik dan menghormati wanita di sampingnya adalah cukup sempurna,kehenseman lelaki itu biarlah wanita yg tahu menghargainya saja yg akan menilainya..x semestinya yg hensem akan menjadi pilihan hati seorg wanita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranaProfil   Hantar PM kepada nurana   Pergi ke nurana's Website   Quote dan BalasQuote

perantau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2003
Ahli No: 2938
Posting: 164

blank  


posticon Posting pada: 28-09-03 23:25


assalamualaikum

my opinion, kesukaan melihat sesuatu yang indah atau handsome itu adalah fitrah manusia dan ramai yang kata hati yang baik itu lebih baik. problemnya, the first thing yang kita lihat adalah wajah yang cantik atau handsome. sedangkan hati budi tu kadang-kadang bila dah kahwin baru tau. hati juga boleh berubah tak seperti wajah yang hanya pudar ditelan masa. sebab itu ramai yang tertipu oleh kecantikkan dan kekacakkan luaran sahaja.
agaknya lah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For perantauProfil   Hantar PM kepada perantau   Quote dan BalasQuote

jAiLuL_mAnsHuDaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 170
Posting: 310
Dari: Di sana sini...

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-03 23:28


Assalamualaikum wbt.....
tak semua perempuan sukakan lelaki yang handsome saja...lagipun macam kata sahabat2 yg lain kehandsoman tu pada setiap pandangan seseorang adalah berbeza...

'kecantikan adalah hak milik setiap insan, kerana diriku begitu berharga...'

-----------------
.::Ketenangan lahir dari hati yang bersih::.

Bookmark and Share

    


  Member Information For jAiLuL_mAnsHuDaHProfil   Hantar PM kepada jAiLuL_mAnsHuDaH   Pergi ke jAiLuL_mAnsHuDaH's Website   Quote dan BalasQuote

maestroZ
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3414
Posting: 98
Dari: UIA PJ

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-09-03 23:33


hehehe...sorry to say lah. tp kebanyakan org mmg akan ckp macam yg antum semua ckp tuh. tp dlm hati masing2 mmg nak sgt yg ensem2, kacak2, tough2 etc. kalo tak pon, jauh di sudut hati tu mmg ader sikit punyer lah. kecuali kalo laki tu ader some quality yg special. then baru pompuan tu bole terpikat

-----------------
Kulari ke hutan kemudian menyanyiku, kulari ke pantai kemudian teriakku...Sepi, sepi dan sendiri aku benci.

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestroZProfil   Hantar PM kepada maestroZ   Pergi ke maestroZ's Website   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 28-09-03 23:54


handsome tak...cantik tak...yang sebetulnya; yang sedap mata memandang...cantik atau handsome sangat takut kena kebas...hudoh pulak,tak ingin nak pandang pulak...ragam manusia tak sama...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 29-09-03 01:53


herm....hensem penting..luaran dan dalaman...


Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

salehamidzic
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 49
Posting: 29
Dari: nagoya, japan

japan  


posticon Posting pada: 29-09-03 11:17


Diriwayatkan daripada Abu Hurairah r.a, daripada nabi s.a.w baginda bersabda:
Perempuan dikahwinkan berdasarkan empat perkara: Kerana harta, kedudukan, kecantikan dan agamanya. Oleh yang demikian utamakanlah perempuan yang mempunyai agama, nescaya kamu beruntung.


lain orang lain pendapat.. lain orang lain citarasa.. kan kan.. bagi kita si dia ni cantik.. tapi bagi orang lain.. takder lah cantik mana.. ekk..

hehe.. itulah Maha Adil-Nya Allah.. semua orang ada jodoh mereka masing2.. dan mereka dan jodoh mereka tu telah diciptakan supaya saling kasih mengasihi antara mereka..

Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaannya dan rahmatNya, bahawa Dia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. (surah Ar-Ruum ayat 21)

jadi saya rasa.. kalau kita nak carik pasangan tu... biarlah dia memang betul2 memenuhi citarasa kita luar dan dalam.. sebabnya, bukan setahun dua kita nak hidup bersama2 dengan dia.. tapi seumur hidup.. jadi kalau buleh biarlah kita betul2 senang dengan wajah dia dan tak lupa jugak dengan perangai dia.. ekk.. insyaAllah akan kekal bahagia..

wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For salehamidzicProfil   Hantar PM kepada salehamidzic   Quote dan BalasQuote

aDiB_SaaT
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 21.07.2003
Ahli No: 2513
Posting: 137
Dari: MaiN CaMPuS UIA, GomBaK.

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 30-09-03 10:06


HAndsome.. PENTING...
Tapi, lepas ciri2 berikut dah sempurna...
Beriman
Bertaqwa
Berakhlak mulia
Berilmu
Dan Lain-lain yang seangkatan dengannya..

Tak Gitu kan.. semua muslimat..

Kalau tak sempurna, biarlah tak handsome pun... sebab itu ialah kurniaan sementara...

Wallahu Ta'ala a'lam


-----------------
ORaNGg YaNg TeRBaIk Di KaLaNgaN KaMu IaLaH OraNg YaNg BeLaJaR aL-QuRaN daN MeNgaJaRkaNNya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aDiB_SaaTProfil   Hantar PM kepada aDiB_SaaT   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-10-03 01:16


dpt handsome..bonus tu
dpt handsome dan berpendidikan..lagi bonus
dpt handsome,berpendidikan dan ada didikan agama yg baik....
memanglah bonus untuk kaum wanita....



p/s..
tak dpt gred waja,dpt proton wira pun ok jugak

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-10-03 13:16


assalammualaikum
ada perempuan sukakan yang handsome, ada yang sukakan yang berduit ada yang sukakan yang berpengetahuan Agama. begitu juga dengan lelaki.manusia ada berbagai perangai dan pembawaan hidup. bagi perempuan pembawaan hidupnya pelbagai bergantung kepada didikannya.begitu juga lelaki ada yang sukakan perempuan cantik, ada yang sukakan yang berduit dan ada yang sukakan yang beragama. beruntunglah sesiapa yang dapat kesemuanya. Allah tidak memandang kepada rupa paras kamu tetapi Allah memandang kepada hati kamu. Inna akromakum 'indaAllahi atqokum. sesungguhnya semulia-mulia kamu disisi Allah adalah yang paling bertaqwa. Kebanyakan perempuan sekarang ni memilih yang ada kerjaya dan kesenangan sebab perempuan inginkan jaminan hidup yang selesa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-10-03 13:41


Assalamualaikum...

jangan memandang pada rupa yg handsome saje...itu adalah pandangan dari mata zahiriah semata-mata...eloknya tengoklah dari segi kaca mata hati...
yang paling penting...agama didahulukan...
pendek kata...kalau tengok agamanya elok maka sempurna lah segalanya....kalau solatnya ikut medan selera hati semata-mata...timbullah pelbagai masalah...

pasal rupa sahaja...bukankah Allah SAW dah kata bahawa kita dijadikan dengan sebaik-baik kejadian...memang semuanya dah come-lote...
maka bersyukurlah dengan apa yang ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

malique
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3212
Posting: 36
Dari: putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-10-03 13:49


tak juga..ade yang pandang hati dan budi

Bookmark and Share

    


  Member Information For maliqueProfil   Hantar PM kepada malique   Pergi ke malique's Website   Quote dan BalasQuote

sebiru-laut
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.08.2003
Ahli No: 3107
Posting: 61
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 01-10-03 14:27




SOKONG LA TU SEMUA.SEBAB SAME JE NGAN AKU ERKK.........

biasa la tuh kena tengok org gak kan ensem pun tara guna kalo akhlak tara mah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sebiru-lautProfil   Hantar PM kepada sebiru-laut   Pergi ke sebiru-laut's Website   Quote dan BalasQuote

wadah_ummah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1729
Posting: 80
Dari: negeri tuan guru

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-10-03 15:01


handsome di dalam..... handsome di luar..... kalau kita menjana kehandsoman hati dan peribadi, insyaALLAh kehandsoman luaran kita akan terserlah..... resepinya (untuk muslimin):

JAGA SOLAT FARDU, KALAU LEH BERJEMAAH DI RUMAH ALLAH 5 WAKTU SEHARI SEMALAM.

Amalkanlah yek!
Wallahua'lam.


Bookmark and Share

    


  Member Information For wadah_ummahProfil   Hantar PM kepada wadah_ummah   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-10-03 15:09


assalamualaikum
bagi mira.hensem atau kacak tu tak penting ...memang tidak dinafikan ramai org suka kepada lelaki seperti ini..tapi mestilah seimbang dengan akhlak dan budi pekerti ..jangan hensem jer tapi perangai hanya Allah yg tahu
wassalam

-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

wani_sopan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1338
Posting: 102
Dari: uum

Kedah  


posticon Posting pada: 01-10-03 15:21


alaa..tak yah laa ensemm sangat..janji sedap mata mmandang..kan beuty is in the eyes of beholder!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For wani_sopanProfil   Hantar PM kepada wani_sopan   Pergi ke wani_sopan's Website   Quote dan BalasQuote

rebana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 149
Posting: 123
Dari: banting

Selangor  


posticon Posting pada: 01-10-03 16:59


em.tipulah kalau diorang tak mau yg hensem...hati kata mau...tapi terpulanglah..mulut kata lain.ade org tuh memang betul dia tak pandang semua tuu...tapi mostly..not like that...dan pula tu.kalau ade perempuaan tu yg rase diri dia tuh lawa...tapi lagilah dia nak yg hensem...truely..korang leh tgk sendiri peratusannya dekat laman2 web tertentu...wlpun kadang2 kita tgk sampai waat kepala kita penin2 lalat....sebenarnya terpulang pd diri masing2....hidup ni tak selamanya indah..langit pun tak selalunya cerah....darah pun tak selamanya merah.... tapi..pempuan sukaa kalo laki2 itu comei...tul tak? tul tak ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For rebanaProfil   Hantar PM kepada rebana   Pergi ke rebana's Website   Quote dan BalasQuote

aiz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 273
Posting: 275
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 01-10-03 18:27


Assalamualaikum...
kalo semua pompuan cari laki2 hensem...laki2 yg x hensem sapa yg nak??bagi Aiz la hensem tu x penting...yg penting hati,akhlak mesti cantik...yg penting laki2 tu bole bimbing wanita ke jalan yg diredhai ALLAH...hensem tu tak kekal lama...HIDUP INI TAK SEINDAH YG KITA SANGKA....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   Pergi ke aiz's Website   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 01-10-03 20:13


saya rasa tak perlu kot sbb pompuan nak elaki yg kaya pada zaman dulu boleh lah pilih yg handsome skrg dah tak penting

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

suyantie2003
Warga Rasmi
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3887
Posting: 3

Johor  


posticon Posting pada: 02-10-03 12:51


Pada pendapat saya mengenai isu ini, ialah handsome banyak kategorinya,yang paling penting ketulusan hati seseorang dan mampu menerima kehadiran lelaki itu. Lelaki yan boleh menunaikan tanggungjawab kepada dan membahagiakan seorang isteri itu merupakan lelaki yang paling handsome dalam hati seorang wanita.

wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For suyantie2003Profil   Hantar PM kepada suyantie2003   Quote dan BalasQuote

kemboja
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2003
Ahli No: 3596
Posting: 65
Dari: k trg

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-10-03 13:13


apa ada pada hensem???????????????
nothing.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembojaProfil   Hantar PM kepada kemboja   Quote dan BalasQuote

Cahaya_kasih85
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2003
Ahli No: 3267
Posting: 11
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 02-10-03 13:51


assalammualaikum................
bagi ana,semua ciptaan Allah Yang Maha Besar,cantik-cantik belaka.........setiap manusia ada kelebihan dan kekurangannya........so,kita kena lah terima seadanya........
dan,bagik ana la,kalo muka tu dah ader nur,dihati bersih,pasti ada sinar di wajahnya...betul tak??so,tak imbul hensome ker tidak.......yg penting akhlak dan budi.........

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Cahaya_kasih85Profil   Hantar PM kepada Cahaya_kasih85   Pergi ke Cahaya_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

utusis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.08.2003
Ahli No: 2865
Posting: 79
Dari: kedai makan

cambodia  


posticon Posting pada: 03-10-03 12:12


hensem tapi tak tahu apa apa pasal agama ....

-----------------
***mengingatkan mana yang lalai dan menjaga mana yang tidur dan menunjukkan yang sesat dan menyampaikan suara yang menyeru dengan kebajikan***


Bookmark and Share

    


  Member Information For utusisProfil   Hantar PM kepada utusis   Pergi ke utusis's Website   Quote dan BalasQuote

MohdZakri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4163
Posting: 76
Dari: Bandar Baru Bangi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-10-03 14:15


Bismillahirrahmanirrahim....

assalamualikum..salam ikhlas penyeri ukhuwah..
ana tertarik mendengar coratan2 yg di perbincagkan oleh anti/a semua..bg ana kecantikan/kehensoman merupakan perkara subjektif dan ia boleh di nilai berbeza pada siapa,bila dan dimana ia terjadi atau mengalami..kehenseman yg sebenar lahir dari hati yang cintakan Allah dan Kasihkan Nabi..maka pilhlah insan2 yg utamakan agamanya insayaAlaah akan hensem n cantik kesemuanya...Wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdZakriProfil   Hantar PM kepada MohdZakri   Pergi ke MohdZakri's Website   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 12-10-03 14:28


Hensem+Kaya+tinggi ilmu agama... lagi bagus kan?

-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-10-03 01:01


Assalamualaiku

Hensem tu ana kurang kira. Tapi yang paling penting dalam penampilan dia ialah nampak elegance dan smart. Automatik nampak hensem.

Kalau pekena kopiah, bertambah2lah hensem

Kalau kena yang hensem betul, waduh.. lagi bagus.

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

asBesTosss
Warga Rasmi
Menyertai: 16.09.2003
Ahli No: 3589
Posting: 8

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-10-03 12:40


rasernyalah kan...hensem tuh kalau dapat pun ok..hehhe...tapi kalau dapat yg hensem peranga tahap antu?camno?rasernye laa kan,tgklaa pade die punya speciality yg die ade...biasenya kalau yg tak brape ensem tuh diorg ade "sesuatu" laaa tuh...camno?

Bookmark and Share

    


  Member Information For asBesTosssProfil   Hantar PM kepada asBesTosss   Quote dan BalasQuote

wawa_san
Warga Rasmi
Menyertai: 23.08.2003
Ahli No: 3058
Posting: 15
Dari: Setapak

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-10-03 12:56


in my opinion,
"we are beautiful no matter what they say
words can't bring us down
we are beautiful in every single way
it's words can't bring us down
so don't you bring me down today"



-----------------
If you lost all hope & excuses
And the cheapskates and the losers
nothing's left to cling onto
you gotta hold on to yourself...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wawa_sanProfil   Hantar PM kepada wawa_san   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-03 13:50


ensem..
erm tak dapat nak dinafikan memang sedap mata memandang..tapi di mata ana..x sedap mata.kalo ensem sgt nanti org asyik pandang2 jer..x blh jd ni..heee..

org pilihan ana..x de yg ensem.sblm ni..sume yg ana suka x pernah ensem.kwn2 ana sume x suka dgn pilihan ana.nak buat cam ner kalo mata kita dh suka..hee..
apapun..semua manusia cantik.terpulang pd setiap manusia utk menilainya.ana lbh suka tengok org yg biasa dan cari di mana cantik yg x terzahir pd dirinya.seronok!!!

kalo dah dpt yg elok..baguslah.pandai2lah menghargainya sbb tu semua hanya pinjaman aje.

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-10-03 14:56


A'kum..

erm..sinar rase memang betul..tapi bukan bermaksud hensem yang real2 hensem...tapi biarlah hensem dimata pasangannya sahaja..peduli apa orang kate bf kite tak hensem..janji pada mata kite bf kite hensem sangat..takde sape menandingi kehenseman bf kite...hehhhehe...tapi tak tahu lah pada mata org lain..yang pastikan hensem tak hensem tuh tak timbul sbb pandang org berbeza..ada kate lawa..ada kate tak..ada kate hensem ada kata tak...pendek kate terpulang pada pandangan mata yang menilai kejadian itu..tapi tak elok kate diri atau org lain tak hensem atau tak lawa sbb itu semua kejadian Allah..berdose...

-----------------
Islam itu Indah

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-10-03 15:24


perlukan hansem itu... hehehe

cantik atau handsome.. terletak pada pandangan mata seseorang...

nilaian yang sebenar hanyalah pada akhlaq dan taqwa...



-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

izasyahmira_85
Warga Rasmi
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4156
Posting: 1
Dari: johor bahru

Johor  


posticon Posting pada: 15-10-03 18:22


Pd pendapat saya,Org yg dpt memiliki lelaki handsome / kacak ni memang manusia yg bertuah(perempuan).Namun di sebaliknya segelintir lelaki yg dikategorikan kacak ni ada yg suka mengambil kesempatan krn dia merasakan dirinya sempurna.Tapi ingat tak semua lelaki kacak tu bersikap begitu.So , bagi saya lelaki kacak ni tdklah terlalu penting dlm mencari pasangan yg penting kejujuran dan keikhlasannya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izasyahmira_85Profil   Hantar PM kepada izasyahmira_85   Quote dan BalasQuote

nurul_syamila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 625
Posting: 47
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 16-10-03 08:52


Assalamualaikum...

Bagi ana buat ape hensem kalau perangai buruk. Janji orang tu beriman dan boleh membimbing kita ke jalan yang benar. Itu sudah cukup kot.. ni pandangan analah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_syamilaProfil   Hantar PM kepada nurul_syamila   Quote dan BalasQuote

ina_upmt02
Warga Rasmi
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4122
Posting: 12

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-10-03 10:27


assalamualaikum......semua
salam ukhwah
setiap manusia sukakan akan kecantikan dan kekacakan, itu tidak dapat kita nafikan.tp jika kita lihat dr sudut lain,setiap manusia Allah telah jadikannya ada kelebihan dan kekurangan masing2.tp pada pdapat ina la,antara lelaki kacak dan agama...ina akan pilih lelaki yg mantap dr segi agama agar dia dapat membimbing kita kelak,insyaAllah.kaum hawa sebenarnya perlu dibimbing,manakala kaum adam pula ditugaskan utk membimbing kaum hawa kejln yg diredhai Allah S.W.T.itu saja pdapat ina.wallahu'allam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_upmt02Profil   Hantar PM kepada ina_upmt02   Quote dan BalasQuote

poqya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3840
Posting: 208
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-10-03 18:29


laaa...siannya kat aku..!!erm...ntah laa mesti nak kena tgk yg ensem gak..mana ade org tak nak yg molek dan elok tambah2 lagi pakwe ensem dan baik hati..perghh..mmg org nak aaa....spt adeyg cakap tuh..tu dah fitrah manusia..kita terima je aa seadenya!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For poqyaProfil   Hantar PM kepada poqya   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 16-10-03 18:44


Assalamualaikum..
bg ana lak..ana pun sukakan yg cantik2...ini x dinafikanlah...begitu jua ngan lelaki...inginkan wanita yg cantik jua....tak salahkan??!!..tapi yg paling penting skrang nie..hati budi lelaki tersbt,akhlaknya,dan tutur katanya yg baik....dan dpt membimbing ana ke jln yg diredhai ILLAHI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-10-03 19:03


hmmm... ramai wanita sebenarnye nak lelakinye hensem... tapi kalu dah tak de tu sape2 saje pun diorang ambik je asalkan baik budinye.. baik akhlaknye.. .

tapi bagaimana pulak dengan wanita yang akhlaknye teruk... mestilah lelaki yang ensem pilihan mereka kan..ntahlah anan takut nengok wnita yang teruk2 tu... huh... naik meluat...apapun wanita yang baik adalah untuk lekai yang baik...Insya-Allah



Bookmark and Share

    


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-10-03 19:12


hensem? abih yg tak ensem nak letak kat mane? dunia nie bukan untuk org yg sempurna segalanya sahaja...kalo hensem perangai tak ensem tak best jugak..baik lah tak ensem asalkan peragai..budi pekerti baik..sejuk mata memandang

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

sampanburuk
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7069
Posting: 257
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 29-02-04 01:22


patut betulkan kot mine set tu.ala,kalau dah jodoh ngan org tak hensem pun tak pe la,apa yg penting iman dia tu.tul dak? Mungkin hensem ni perlu juga la kot,supaya kita tak cari org lain.

-----------------
"::"Buat Apa Yg Kamu Perkatakan Kerana ALLAH Benci Kepada Orang Yg Memperkatakan Sesuatu Yg Tidak Ia Perbuat"::"

Bookmark and Share

    


  Member Information For sampanburukProfil   Hantar PM kepada sampanburuk   Quote dan BalasQuote

al-anshaary
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2004
Ahli No: 7544
Posting: 136
Dari: petaling jaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-02-04 02:02



ye lar...tapi pikir2, kenapakah Allah Taala menciptakan perempuan yg cantik...lelaki yang handsome...?mesti ada sebab nyer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-anshaaryProfil   Hantar PM kepada al-anshaary   Quote dan BalasQuote

mahadir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 768
Posting: 69

Johor  


posticon Posting pada: 29-02-04 02:31


hensem muke dan hensem akhlaknye itu yang paling penting!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mahadirProfil   Hantar PM kepada mahadir   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 29-02-04 19:27


Saye pun hensome jugak tapi takde yg terpikat pun.
JAdi kesimpulannye di sini pompuan sekarang bukan setakat suka lelaki kacak sahaja tapi akhlak yang molek lagi penting.

Tapi dalam kes saye ni bukan akhlak saye tak elok tapi saye je yang memilih.Hahahahahahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

NAJWARINA
Warga Rasmi
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6392
Posting: 5

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-02-04 21:58



Eeem.. sebenarnya handsome ke tak handsome tak penting bagi saya
kalau harapkan handsome je tp perangai teruk tak guna juga
yg penting penilaian wanita terhadap seorang lelaki itu adalah tingginya akhlak & budi pekerti
jadi kepada lelaki usahakanlah diri anda untuk menjadi yang terbaik kerana hanya ALLAH S.W.T sahaja yg mampu menilai sejauh mana ketulusan keimanan sseorang
Wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For NAJWARINAProfil   Hantar PM kepada NAJWARINA   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 29-02-04 23:02




Ada apa dengan handsome???
Susah la kalo handsome...nanti kita akan jadi risau tak tentu pasal..takut2 ada ramai sangat orang minat dia.cam kita ada banyak duit la...hati mesti tak tenteram takut2 orang rompak ke!!

Tapi...kalo nak yang sedap mata memandang tu bukan pada orang handsome...yang kurang handsome pun sedap je mata nak pandang kan???Ala..handsome pun bila tua nanti kerepot gak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 29-02-04 23:29




memang sifat fitrah manusia tu suka pada sesuatu yang cnatik..sifat ALLAH pun suka kpeada yang cantik..tapi yang TERPENTING dalam kecantikan itu adalah kekentalan iman yang dimiliki..inilah yang akan menjadikan insan itu lebih hensem walau orang lain tak pandang insan ni hensem..cuma mata hati yang dpat lihat kehenseman sejati seseorang itu...

sekadar dari yang daif..

moga diri ini dipertemukan dengan insan yang membimbing daku ke jalan KEBENARAN ILLAHI RABBI..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 06-03-04 03:06


hensem pun susah jugak....takut orang kebas...dah laa kita ni suka jeles... .....bersyukur apa yg ada...dia kata ada apa dengan rupa? ianya tak kekal....saya jadi malu sendiri....whatever...janji hati ikhlas.....sy dah cukup beruntung...

[ Posting ini telah di edit oleh: fairuzah pada 2004-03-06 03:11 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

amad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 64
Posting: 147
Dari: Cleveland

usa  


posticon Posting pada: 06-03-04 03:44


pon nak mencelah jugak....

fitrah manusia semua nak yg lawa...termasuk diriku... hensem tu satu perkara yang subjektif...org nih cakap lawa org tu cakap kurang lawa...

definition lawa tu pon subjektif...so, Maha Adil Pencipta kita...kalau perangai tak elok...rupa paras jer elok...alih2...jadi tak elok jugak... kan..

jadi jangan impikan wanita semurni aisyah andai diri tidak semulia ali karamallahuwajhah..and vice versa...

-----------------
~berjalan, melihat, mentafsir..~

Bookmark and Share

    


  Member Information For amadProfil   Hantar PM kepada amad   Pergi ke amad's Website   Quote dan BalasQuote

ladyforeva
Warga Rasmi
Menyertai: 06.03.2004
Ahli No: 7775
Posting: 13
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-03-04 04:25


AKUM.....

don't denied girls always attractive 2 de handsome guys. begitu juga sebaliknya.
lelaki juga tertarik kpd pompuan lawa
ituh lumrah.. setiap manusia suke kpd bende yg cantik..
however, untk mase panjang... it is not worth 2 judge the face.
beriman, beharta..... dan ade nilai2 murni yg menjadi rebutan pompuan??


Bookmark and Share

    


  Member Information For ladyforevaProfil   Hantar PM kepada ladyforeva   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 06-03-04 06:32


Quote:

On 2004-02-29 19:27, Usmad wrote:
Saye pun hensome jugak tapi takde yg terpikat pun.
JAdi kesimpulannye di sini pompuan sekarang bukan setakat suka lelaki kacak sahaja tapi akhlak yang molek lagi penting.

Tapi dalam kes saye ni bukan akhlak saye tak elok tapi saye je yang memilih.Hahahahahahahaha





hok oloh.....

yer ker??? ish..ish...ishhhhhh.......

perlukah lelaki handsome dalam hati seorang wanita??
perlukah wanita cantik dalam hati seorang lelaki??
hmmmm......
tepuk dada...tanya iman.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

umair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4498
Posting: 201

Perak  


posticon Posting pada: 06-03-04 07:44



handsome........................
apa yg ada pd atas ni jika tidak disertai dgn budi pekerti yg baikkan.....!!!tetapi jika lelaki itu hansdsome itu satu advantage kepadanya tetapi jgn sampai lupa diri semuanya ade hikmah disebalik kejadian yg Allah jadikan ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairProfil   Hantar PM kepada umair   Quote dan BalasQuote

wirdatul_hanani
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7349
Posting: 25
Dari: Paka

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-03-04 15:34



pada wirda tidak semua wanita memandang faktor hensom pada lelaki untuk dijadikan teman....itu semua terpulang pada diri individu itu sendiri dan dimana mereka mengukur atau meletakkan penilaian kecantikan terhadap seseorang....
kecantikan zahir tue penting jugak tetapi yang lebih penting adalah rohaniah....bukan terletak pada hensom atau kacak saje...
waallahua'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wirdatul_hananiProfil   Hantar PM kepada wirdatul_hanani   Pergi ke wirdatul_hanani's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 16:31


bagiku...bukan hensome yang kudambakan... kudamabakan seorang lelaki yang di dalam hatinya penuh rasa tanggungjawab...keimanan..dan kasih sayangnya pada diriku....


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 16:54




biar tak hensem..asal beriman.....

tetap jugak nampak hemsemnya...

-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

shamosha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2003
Ahli No: 3576
Posting: 99
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-03-04 16:55



bagi sha pun, tak perlu lelaki yang handsome.....
asalkan lelaki tu seorang yang baik dan beriman sudah memandai.........


Bookmark and Share

    


  Member Information For shamoshaProfil   Hantar PM kepada shamosha   Quote dan BalasQuote

ProfTakBersalah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.01.2004
Ahli No: 6916
Posting: 120
Dari: Putra University of Japan

japan  


posticon Posting pada: 11-03-04 17:07


bukan hensem ukurannye...tapi kebahagian dan jodoh pertemuan ditanganNya....kalau nak tunggu orang hensem masuk minang....kite tak berape cantik mane punye orang hensem nak daaa.....jangan nak perasan cantik pulak....kan...HIDUP LELAKI HENSEM n TAK HENSEM.....HIDUP ISLAM.....ALLAHUAKBAR

-----------------
ISLAM ITU SUCI.....TIADA AGAMA YANG SESUCI ISLAM....TEGAKKAN KESUCIANNYA....SUPAYA TIDAK DIPERKOTAK-KATIKKAN OLEH AGAMA LAIN.....
HIDUP ISLAM

Bookmark and Share

    


  Member Information For ProfTakBersalahProfil   Hantar PM kepada ProfTakBersalah   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 11-03-04 17:33


Perlukah lelaki handsome dalam hati seorang wanita??

Rasanya dan pada pendapat saya ....ketampanan seseorang lelaki tue bukan bergantung pada rupa paras atau fizikal tapi lebih cantik lagi dia seorang yang mempunyai hati mulia ,,,perasaan tanggungjawab dalam mendidik keluarga serta dapat memberi kebahagian yang abadi serta ikhlas dengan seseorang bila berkawan.


-----------------
akal setipis rambutnya tebalkan dengan ilmu,hati separuh kaca kuatkan dengan iman,perasaan selembut sutera hiasilah dengan akhlak............................
hadapilah&#

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 17:54


emmmm....dah lame isu ni dibicangkan...saya sebagai seorang lelaki ingin memberikan pendapat...setiap apa yang Allah cipta memang ade maksud tersendirinya..lebih senang cakap.. Allah mencipta sesuatu benda adalah bersebab..begitu juga ketampanan seorang lelaki...mungkin disini dan saudara belu tahu lagi kenapa Allah menbjadikan lelaki itu hensom ataupun tidak...kalau semua tahu apa hikmah dia...perkara dan isu ini tidak menjadi berat...nasihat saya kepada lelaki yang hensem tu...semoga dengan kehenseman anda tu saya harap anda bersyukur dengan kurniaannya....jangan salah guna sudah la...begitu jugak lelaki yang tak hensem..mungkin ade hikmah kan .... semoga kita semua tergolong dalam golongan yang diredai oleh Allah...wallahuallam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

farah_caesura
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.01.2004
Ahli No: 6416
Posting: 100
Dari: Jalan Bukit Pantai, Bangsar KL

uk  


posticon Posting pada: 16-03-04 12:14



perlu jugak ... coz .. klau nk pilih calon ... kena la pilih yg handsome, ada b/g agama, kaya and so on..

ps: single but not available

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_caesuraProfil   Hantar PM kepada farah_caesura   Pergi ke farah_caesura's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 16-03-04 12:58




Teringat pesan bonda...

"Biar buruk asal hak kita daripada cantik tapi hak orang"

"Biar juga buruk dimata tapi cantik dihati jangan cantik dimata tapi sakit dihati"...

Bonda....kata2mu itu menusuk kalbu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 07-05-04 12:42




ish2... jgn le kata ke'handsome'an tu tak penting ng pmpn. abis le saya
pada pandangan saya, handsome atau cantik tu mcm pcahan jigsaw puzzle je. walaupun kita dah ada (atau tak ada) satu piece je byk lagik piece yg kita kena timbangkan. especially bende dalaman @ hati.

bg saya stakat cantik jerr xguna. peribadi yg nak tgk sgt tu...


wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_peace
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8179
Posting: 149

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-05-04 12:51



erm..btul kater JoshuaIsfahan, bonus utk prmp.. tp ensem tak bermakna...klau hati x berperasaan, asyik nak melukakan hati kaum wanita buat aper.. baik carik yg x hensem...tp atas indivivu.. klau gurs suker kan yg ensem, nak buat caner..tp klau gurls yg sedar diri dia x layak utk ensem, mmg istilah hensem x der lah dlm diri gurls nih... lbh baik cari yg manis mata memandang, manis bahasa peribadi..manis tingkah laku..dan manisnyer keimanan yg akan diberikan utk si gurls nih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_peaceProfil   Hantar PM kepada nurul_peace   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 11:58


Ana berpenndapat....Tidak salah sebenarnya bercita-cita untuk mendapatkan yang cantik,berharta dan berketurunan,cantik sedap dipandang mata,kaya mempermudahkan kehidupan dan yang berketurunan akan menambah kesempurnaan,Hanya sahaja pada sudut yang agak istimewa Islam mmmelebihkan agama dari kesemuanya,malahan agama di beri taraf sebagai kepada penganti yang lain-Nya.

Hassan Al-Basri keika diminta nasihat tentang pemilihan bakal menantu menjawab.."pilihlah yang bertaqwa kerana sekiranya dia mencintainya (anak perempuanmu) dia akan memuliakanmu dan sekiranya dia tidak sukakannya,dia tidak akan menzalimimu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_najah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.05.2004
Ahli No: 9199
Posting: 182
Dari: egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 17-06-04 23:26




aaa nak cakap nih..cantik kerr handsome bukan ukurannyer..aper yang muhim agamanya...aa itu yang kena ihtimam...kalaupun cantik atau handsome sekalipun tapi agama zero tak payah lerrr...nak katanya biar lerr sekadar cantik mata memandang.....aaa camner ngan pandangan sayerr???wallahualam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_najahProfil   Hantar PM kepada ummu_najah   Pergi ke ummu_najah's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 17-06-04 23:45


assalammulaikum..
betul tu ape yg ummu_najjah cakap tu ...
kl nak pilih pasangan biar lah kita pilih ats dsar agama ..kl dapat yang hensom atau canntik itu cuma satu kelebihan ..kecantikan tu hanya sementara ...kl dapat yang cantik atau tidak itu sudah ditulis di luth mahfuz ..waalahulam ..wassalam

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

Haida_84
Warga Rasmi
Menyertai: 18.06.2004
Ahli No: 9533
Posting: 5
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 18-06-04 00:35




Saya setuju dengan pendapat sahabat2 semua yang mengatakan hati budi yang baik faktor utama bukan melihat pada wajah... Kan lebih baik jika kita memperolehi lelaki yang dapat membimbing kita ke jalan yang baik... kerana ia tanggungjawab lelaki, kaum adam... semua itu ketentuan Tuhan, kita merancang Tuhan yang menentukan semuanya... jodoh pertemuan ditangan Tuhan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Haida_84Profil   Hantar PM kepada Haida_84   Quote dan BalasQuote

tumpang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8503
Posting: 224
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-06-04 09:04


soalan : hang dah kawen ka..?
jwpn : belum lagi laa.. aku tak hensem... payah sket..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tumpangProfil   Hantar PM kepada tumpang   Pergi ke tumpang's Website   Quote dan BalasQuote

nur_muhammadi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.05.2004
Ahli No: 8956
Posting: 31
Dari: seremban,ns

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-06-04 12:23


kan Rasullulah bersabda...utmakan agama dlm pemilihan calon suami/isteri...baru pilih kecantikan,keturunan & hartawan...
ni kalu ambik yh handsome jer ...blum tentu hati dia handsome..kan ..tul tak>???

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_muhammadiProfil   Hantar PM kepada nur_muhammadi   Pergi ke nur_muhammadi's Website   Quote dan BalasQuote

Blues
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6976
Posting: 20
Dari: Bumi yg Nyata

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-06-04 13:06


hhmmmm.... betul gak kata perantau 2.. kalau nak d bandingkan yg kacak pasti ado lg yg paling kacak... dalam dunia sekarang nie nak cari yg baik memang ramai akan tetapi yg soleh tu susah nak dapat sebab yg 2 limited edition pd zaman yg serba canggih ini... kacak pun tak guno jugak kalau hati budi nya huduh... yg huduh pulak ada semesti baik akan hati budinya... apa yg tersurat tak semestinya yg tersirat... so dgn itu terimalah ia seadanya didunia ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For BluesProfil   Hantar PM kepada Blues   Pergi ke Blues's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 18-06-04 15:24


hensome..oh...hensome...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-04 15:31




"Beauty is in the eyes of beholder"



Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

Iskandaruddin
Warga Rasmi
Menyertai: 18.06.2004
Ahli No: 9543
Posting: 15

Pahang  


posticon Posting pada: 18-06-04 16:25





Bookmark and Share

    


  Member Information For IskandaruddinProfil   Hantar PM kepada Iskandaruddin   Quote dan BalasQuote

izdihar_insyirah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4238
Posting: 32
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 21-06-04 00:16




pada pendapat saya,handsome tu satu perkara yg subjektif dan individu mempunyai berlainan pndangan ttg handsome.bagi saya,handsome tu tak penting.apa yg paling utama ialah hati budinya.handsome tu tak kekal lama.akhirnya ke kubur juga.semua manusia ada kelebihan dan kekurangan masing2.bersyukurlah dgn apa yg Allah kurniakan kpd kita dan belajarlah menyukai diri sendiri......
wallahu a'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdihar_insyirahProfil   Hantar PM kepada izdihar_insyirah   Pergi ke izdihar_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_qayyum
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8967
Posting: 133
Dari: egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 21-06-04 00:45




hensem...kalau dpt yang hensem tu rezeki la kot.. tp x semestinya tunggu yg hensem jer..kang susah pulak tak kawin2..sejuk mata memandang pun kira ok dah tue...kan kan...

-----------------
"I aM ThE BeSt ThAt I CaN Be.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qayyumProfil   Hantar PM kepada ummu_qayyum   Pergi ke ummu_qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 03-07-04 15:16


Bagi pendapat ana...hensem tk menjadi ukuran dalam sesuatu penilaian..tapi yang penting agama dan akhlaknya........tul tk ummu-qayyum

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

cahayaairmataku
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.06.2004
Ahli No: 9724
Posting: 24
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-07-04 16:23


assalamualaikum

perlukah lelaki handsome dalam hati seorang wanita????manarik topik nie. bagi saya semua nie tak penting. tak ada apa yang kita akan dapat darinya melainkan lelaki yang bertaqwa untuk dibuat teman hidup kita. saya tidak memandang lelaki hanya kerana wajah mereka. bagi saya iman dan taqwa yang saya dahulukan. tak ada gunakan lelaki yang handsome andai tanpa keimanan. lelaki yang beriman akan menjadikan sebuah keluarga yang bahagia. yang akan membimbing kita. bagi saya rupa paras adalah pilihan yang terakhir. susah sekarang nak mencari lelaki yang handsome dan dalam masa yang sama mempunyai keimanan dan ketaqwaan. jangan terlalu memilih teman lelaki. pilihlah lelaki yang berimanan dan yang bertaqwa untuk menjadi teman hidup. kelak hidup kita akan sentiasa diterangi oleh cahaya keimanan. Insya - Allah. sembahyang lima waktu adalah temujanji kita dengan Allah S.W.T manakala dengan membaca Al-Quran merupakan membaca warkah cinta dari Allah S.W.T.
jadilah seorang insan yang bertaqwa dan anak yang solehah.
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayaairmatakuProfil   Hantar PM kepada cahayaairmataku   Pergi ke cahayaairmataku's Website   Quote dan BalasQuote

kartini
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2004
Ahli No: 9224
Posting: 59
Dari: KL

uk   avatar


posticon Posting pada: 03-07-04 17:31




perempuan perlu lelaki hensem jer???
takkkkk...!!!
perhaps, if they are 1001 reason, raut wajah adalah n0. 1oo1 tu.!!
yg penting skrang ni ialah iman,taqwa,baik hati & b't/jawab.....
betul x sahabat2 KauM AdaM????


Bookmark and Share

    


  Member Information For kartiniProfil   Hantar PM kepada kartini   Quote dan BalasQuote

nurilyana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4815
Posting: 142
Dari: Alor Setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-07-04 21:25



uish..uish..uish..
slalunya lelaki je yg nak pempuan cantik..tak gitu
..stuju?
bg ana x penting lelaki ensem..xnak sbnrnya lelaki ensem..susah nak jaga biar baik dan menghargai ana dahla...
biar sakit d mata jgn sakit dihati...renungkanlh!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilyanaProfil   Hantar PM kepada nurilyana   Pergi ke nurilyana's Website   Quote dan BalasQuote

n_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9856
Posting: 332
Dari: -

jordan   avatar


posticon Posting pada: 07-07-04 01:34


bagi ana asalkan sedap mata memandang, kira ok la tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For n_farhanahProfil   Hantar PM kepada n_farhanah   Quote dan BalasQuote

al-Jawzi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.05.2004
Ahli No: 8722
Posting: 27
Dari: Sana nak ke Sana

Johor  


posticon Posting pada: 07-07-04 08:29


Bismillahi Walhamdulillah...

Ana cukup berbangga dengan idea-idea antum semua, semua org memperkatakan tentang pemilihan yang bertunjangkan agama yang terpenting.

Itulah hakikat kebangkitan ISLAM semula,walau kita dihebohkan dengan masalah akhlak muda-mudi zaman sekarang, namun pada hakikatnya masih ramai lagi yang hendakkan ISLAM, alhamdulillah.

Kehebatan ISLAM akan berulang kembali dengan adanya pemuda pemudi yang berbangga dengan agama ISLAMnya.

What Ever We Do, ISLAM IS THE FIRST...
Tahniah kepada anda semua...


-----------------
Ibnu Al-Jawzi :Kekurangan ilmu disebabkan kelemahan cita-cita, dan kesudahan sesuatu ilmu ialah keupayaan untuk mengamalkannya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-JawziProfil   Hantar PM kepada al-Jawzi   Quote dan BalasQuote

mujahid_kisdar
Warga Rasmi
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3804
Posting: 4
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-07-04 09:20


assalamualaikum.........
ana cuma nak bagi tau sikit jer....memang tak dinafikan wanita suka kepada yang handsome dan kacak,tapi tidak semua yang menyukai lelaki yang macam tu kalau perangainya tak senonoh.kalau kawin pun buat menyemak jer.....nasihat ana pada muslimah2 diluar sana kalau nak cari pasangan tu janganlah menilai mereka dari segi luaran jer,dalam macam aper............???

salam ukhwah dari ana ... ( mujahid_kisadar )

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid_kisdarProfil   Hantar PM kepada mujahid_kisdar   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 07-07-04 13:24


macam nie la , rasanya kalau sorang pompuan tu memilih lelaki atas dasar handsome , rasanya x ramai orang wujud kat dunia nie sekarang...yang penting adalah chemistry antara kita dan dia ... means seseorang yang boleh rase apa yang sdg bergolak dalam hati kita .... he know when he must to be serious and when he must to make a joke like a clown ...penampilan penting dari rupa sebenarnya ... klu sorang tu handsome , tapi pakai serebeh cam orang tak cukup baju , nak buat aper kan .. nak bawak berjalan pun malu ... tul tak .. cukup kalau dia tau untuk menguruskan diri agar tampak hebat depan orang yang dier sayang ... tapi kita kena ingat . seandainya kita dah ditakdirkan untuk menjadi satu, pasti satu ketika kita akn bertemu dgnnya walau dalm apa jua keadaan tak kira lah dia tu handsome atau tak .. tp dia mesti sesuai dgn jiwa kita .. Allah dah jadikan kita saling melengkapi ... tapi kalau dia tak di takdirkan untuk menjadi milik kita , walau kita dekat dengannya , dia bukan milik kita ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-07-04 16:40




Saya akui tak nafikan semua pompuan inginkan kecantikan dan keindahan...begitu juga dalam mencari pasangan..Tapi tak semua wajah yang cantik dan hensem itu mempunyai hati yang baik...dan tak semua hati yang baik itu mempunyai wajah yang tak hensem...pandai2lah memilih bila mencari pasangan..Jangan nampak cantik diluar tapi di dalam..??hanya Allah yang Maha Mengetahui....

Bila dah jumpa yang sesuai..cepatlah solat istikharah..minta petunjuk padaNya...semoga dipermudahkan segala urusan..Insyaallah..dimakbulkan...

wallahu a'lam..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-07-04 15:34



ana rasa la kan, tak semua wanita yang cari pasangannya lelaki yang handsome..( saje je pujuk diri sendiri.. ye la saya pun tak la handsome sangat).
yang penting.. ada jodoh dengan siapa-siapa pun jadi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.20031 saat. Lajunya....