Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang-orang yang suka memuji dan mengampu bukan kawan sejati, kerana merosakkan hati kawannya.
-- -- Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 3 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 5 hari yang lalu
isa777_musa: 5 hari yang lalu
zam_rizal: 14 hari yang lalu
wanja: 24 hari yang lalu
MTMKi: 32 hari yang lalu
Kang: 32 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: apa yang anda lakukan pada malam kemerdekaan?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» apa yang anda lakukan pada malam kemerdekaan?

Please Mendaftar To Post


Oleh apa yang anda lakukan pada malam kemerdekaan?

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 30-08-07 23:21


assalammualaikum...

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN YANG-50...

jadi... apa yang anda lakukan pada malam kemerdekaan ini???
rata-rata remaja lebih suka keluar untuk berpesta. berlaku banyak pergaulan sosial yang melampau.

walau apa pun, saya berharap ahli2 ukhwah dan tetamu yang membaca posting ini, sama-sama lah kita renungi erti kemerdekaan sebenar pada malam ini.

buang yang keruh ambil yang jernih....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 31-08-07 00:02


surfing the net at KLIA..sdeynya adik dah nak fly..huuu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 31-08-07 08:32


jika pemikiran masih dijajah, jika perlakuan masih bersalah, jika rohani belum merasai manisnya iman. Jangan sangka diri sudah merdeka... :-)


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-08-07 08:43


bagi risalah "Anda Bijak Jauhi Zina" kat Perkarangan KLCC :D :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

suntikan_srikandi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16483
Posting: 95
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-08-07 10:08


awal dah tidur...semoga hadirnya hamba2 Allah ke tempat sambutan merdeka malam tadi terhindar dr perkara yang dilarang...


-----------------
Anjing Menyalak, Khalifah Tetap Lalu....>> Menunggu Putih Gagak Hitam, Buntar-buntar Daun Lalang, Luas-luas Daun Merunggai, Sampai Tumbuh Daun Cindapung...>


Bookmark and Share

    


  Member Information For suntikan_srikandiProfil   Hantar PM kepada suntikan_srikandi   Pergi ke suntikan_srikandi's Website   Quote dan BalasQuote

anaksolehah07
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2006
Ahli No: 23171
Posting: 85
Dari: bumi Allah..

uk  


posticon Posting pada: 31-08-07 10:12


buat literature review!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For anaksolehah07Profil   Hantar PM kepada anaksolehah07   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-08-07 10:34


pesta adalah haram disisi Islam.......pengaruh yahudi secara halus dengan pesta yang dilakukan......sambutan merdeka yang terjerit sana terjerit sini....akhlak mastarakar rosak......lebih bagus kita dengar ceramah2 agama....

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-08-07 10:42


sleeping early, malas nak fikiaq, kemerdekaan yang hakiki adalah redha ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 31-08-07 10:45


Pada 31-08-07 10:42 , msaidins_85 posting:

!!! QUOTE !!!

sleeping early, malas nak fikiaq, kemerdekaan yang hakiki adalah redha ALLAH


sama dengan ana. jam 9.40 dah tertidur :-)


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-08-07 11:06


malam merdeka semalam....saya pergi ceramah ulama'pejuang kemerdekaan.....di mana pembongkaran sejarah yang disembunyikan....dimana ulama yang memperjuangkan kemerdekaan disembunyikan dari sejarah sebenar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-08-07 11:13


Pada 31-08-07 11:06 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

malam merdeka semalam....saya pergi ceramah ulama'pejuang kemerdekaan.....di mana pembongkaran sejarah yang disembunyikan....dimana ulama yang memperjuangkan kemerdekaan disembunyikan dari sejarah sebenar...



mesti menarik ceramah tu, tengok tajuk pun dah teringin nak tahu cerita sebenar...bagus, pengisian malam merdeka yang berfaedah...

:-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8
[ Telah diedit oleh: sakinahazzahra pada 31-08-07 11:14 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nurshuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28282
Posting: 77
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 31-08-07 11:31


tak ada buat apa pun..
tengok tv saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurshuhadaProfil   Hantar PM kepada nurshuhada   Quote dan BalasQuote

syahadaiman86
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.03.2007
Ahli No: 29321
Posting: 31
Dari: Johor - Selangor

Johor  


posticon Posting pada: 31-08-07 14:23


FESKEM!!! ni memang xtxvt wajib setiap tahun kat kampus kami. ana tak boleh nak mengelak tahun ni sebab MPP yang kena organize benda ni.

Before tu lepas maghrib ada buat bacaan yasin dan solat hajat tapi yh datang tah bape kerat saja :-(

[ Telah diedit oleh: syahadaiman86 pada 31-08-07 14:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadaiman86Profil   Hantar PM kepada syahadaiman86   Quote dan BalasQuote

east_salju
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2003
Ahli No: 6074
Posting: 106
Dari: d bawah lindungan bayu

demrepcongo   avatar


posticon Posting pada: 31-08-07 14:44


salam...
alhamdullillah...
semalam...saya d jemput ke sebuah program berbentuk halaqah..
di saat org lain menjerit MERDEKA..kami dekatkan diri dengan ALLAH s.w.t melalui solat sunat hajat dan qiamullaill..
seronok dapat kenal kawan baru....ukhwah islamiyyah itu tercapai objektifnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For east_saljuProfil   Hantar PM kepada east_salju   Pergi ke east_salju's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 31-08-07 21:42


salam...
join amar makruf nahi mungkar kat masjid assyakirin klcc..... :-)


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.
[ Telah diedit oleh: ctnurbebo pada 31-08-07 21:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-08-07 22:04


Pada 31-08-07 11:13 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-08-07 11:06 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

malam merdeka semalam....saya pergi ceramah ulama'pejuang kemerdekaan.....di mana pembongkaran sejarah yang disembunyikan....dimana ulama yang memperjuangkan kemerdekaan disembunyikan dari sejarah sebenar...



mesti menarik ceramah tu, tengok tajuk pun dah teringin nak tahu cerita sebenar...bagus, pengisian malam merdeka yang berfaedah...

:-)



memang seronok sekali.....cuba tengok posting yang saya bagi tentang tajuk ceramah ni kat bahagian pengetahuan am....


-----------------
Allah akan mengangkat darjat bagi orang2 beriman dan orang2 yang mempunyai ilmu pengetahuan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 31-08-07 22:20


Pada 31-08-07 08:43 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

bagi risalah "Anda Bijak Jauhi Zina" kat Perkarangan KLCC :D :P

salam....

heheh...

ana join akhi firdaus_9..

best buat kerja macam ni..
:-) :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 31-08-07 22:27


kat dalam bas.. tengah ondaway balik kg.. merdeka dalam bas saja lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 01-09-07 00:09


salam
saya sibuk siapkan final year project saya and assignment yang melambak-lambak seblm balik kampung

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 01-09-07 01:31


Jumpa kawan kat kedai makan,bincang pasal kereta PERSONA..last2 xbeli jugak

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

zila
Warga Rasmi
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4276
Posting: 6
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 01-09-07 01:50


patutnya kita banyak-banyak berdoa supaya hidup kita lebih diredhai.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilaProfil   Hantar PM kepada zila   Quote dan BalasQuote

azaha85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.07.2007
Ahli No: 30484
Posting: 92
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-09-07 02:19


salam.
kalau di ikutkan kat remaja sekarang, mereka smbut merdaka hanya untuk berpesta saja.sedih jugak lah.tapi marilah kita sama-sama doakan semoga remaja2 sekarang dapat menghayati erti kederdekaan yang sebenar,amin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaha85Profil   Hantar PM kepada azaha85   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 01-09-07 08:12


tak buat apa-apa pun....makan dengan family...then tidur awal.

boring nak tengok rancangan2 dalam tv....semuanya propaganda parti pemerintah yang terang-terang tipu rakyat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-09-07 09:41


Pada 31-08-07 22:04 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-08-07 11:13 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-08-07 11:06 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

malam merdeka semalam....saya pergi ceramah ulama'pejuang kemerdekaan.....di mana pembongkaran sejarah yang disembunyikan....dimana ulama yang memperjuangkan kemerdekaan disembunyikan dari sejarah sebenar...



mesti menarik ceramah tu, tengok tajuk pun dah teringin nak tahu cerita sebenar...bagus, pengisian malam merdeka yang berfaedah...

:-)



memang seronok sekali.....cuba tengok posting yang saya bagi tentang tajuk ceramah ni kat bahagian pengetahuan am....



dah tengok dan copy paste...nanti nak print :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

abah-we-ma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26484
Posting: 108
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-09-07 14:39


gunakan masa untuk rehat sepenuhnya..
best dapat tidur...hehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For abah-we-maProfil   Hantar PM kepada abah-we-ma   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 01-09-07 14:47


Assalamualaikum...
Rutin biasa...lepas tu tengok kartun...lepas tu tertidor lewat...nasib baik tak ada masalah nak bangun... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-09-07 14:58


col perent...borak2 dan bertanya khabar dengan abah,omi dan adik2....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-09-07 21:42


saya tak buat apa.cuma duduk rumah saja.sebab kepenatan barau balik kampung kan cuti......

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

SaaDaH6320
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.02.2007
Ahli No: 28834
Posting: 70
Dari: mersing

Johor  


posticon Posting pada: 01-09-07 23:22


malam tu kena paksa pergi stadium....tengok di ambang kemerdekaan...pening kepala..ingatkan nak rehat sebab sebelum tu ada test dr hari selasa...tension...tension di malam merdeka
[ Telah diedit oleh: SaaDaH6320 pada 01-09-07 23:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For SaaDaH6320Profil   Hantar PM kepada SaaDaH6320   Quote dan BalasQuote

alSubhi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.01.2007
Ahli No: 28403
Posting: 137
Dari: KL, melbourne, australia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-09-07 23:33


tak buat apa-apa pun... sibuk.. homework bayk, submision lagi 2 hari... so merdeka lepas submission lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alSubhiProfil   Hantar PM kepada alSubhi   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-09-07 01:20


.. tidur..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 02-09-07 03:10


pergi mancing dengan kekawan.....sambil tengok bunga api..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-09-07 07:33


makan2 dengan family... lepas tu tangkap2 gambar ahli2 keluarga memakai jubah konvo saya.... kemas2 bilik sikit kemudian tidur. countdown kemerdekaan? jeling-jeling saja TV tu.


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 02-09-07 07:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

nick_sieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24044
Posting: 94

Kedah  


posticon Posting pada: 03-09-07 22:59


tengok bunga api kat bilik ( tingkat 7)... tidoqqqq!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nick_sieqProfil   Hantar PM kepada nick_sieq   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 04-09-07 01:22


Malam merdeka... kerja, kerja, kerja dan kerja ... Meriah sgh KLIA masa mlm Merdeka hari tu.. Penerbgn Malaysia hadiahkan 'Mini Hamper' pp semua org yang datang ke KLIA.. masing-masing happy dapat hadiah even tak travel wz our airline :-) ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

cik_nor
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30856
Posting: 28
Dari: kl

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-09-07 08:46


dok rumah saja..then lepak dengan budak rumah sambil tengok tv..lagi best..tak payah nak berasak2 dengan org ramai..pening lah kalau pergi event ramai sangat org...better dok rumah..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For cik_norProfil   Hantar PM kepada cik_nor   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-09-07 09:03


tidur sbelum pukul 12 tengah mlm...biasanya tidur lewat dalam pukul 1 pagi


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 04-09-07 09:30


Assalamualaikum

ana kat Masjid Assyakirin KLCC... sertai Ops Masih Ada Yang Sayang IV.. 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-09-07 10:07


duduk rumah..tengok tv3 rancangan sambut merdeka kat dataran:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 04-09-07 22:03


dok kat rumah saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-09-07 22:29


kat stadium UiTM...
Persembahan pantomin dan pertunjukan dr tentera laut memang best...
tapi yang lain-lain bosan...nyanyi saja kerja.... :-|


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

mirul135
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.08.2007
Ahli No: 30689
Posting: 45
Dari: CFS IIUM PJ

saudiarabia  


posticon Posting pada: 04-09-07 22:45


salam..
kita masih dijajah..
hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mirul135Profil   Hantar PM kepada mirul135   Quote dan BalasQuote

dekya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.05.2007
Ahli No: 29877
Posting: 122
Dari: putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 11:21


pada malam kemerdekaan.................

pada masa tu...,saya dalam perjalanan balik ke rumah bakal mak mentua...kat tapah perak bersama bakal tunang dan bakal adik ipar...........
seronok sangat masa tu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dekyaProfil   Hantar PM kepada dekya   Quote dan BalasQuote

dekya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.05.2007
Ahli No: 29877
Posting: 122
Dari: putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 11:21


pada malam kemerdekaan.................

pada masa tu...,saya dalam perjalanan balik ke rumah bakal mak mentua...kat tapah perak bersama bakal tunang dan bakal adik ipar...........
seronok sangat masa tu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dekyaProfil   Hantar PM kepada dekya   Quote dan BalasQuote

dekya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.05.2007
Ahli No: 29877
Posting: 122
Dari: putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 11:21


pada malam kemerdekaan.................

pada masa tu...,saya dalam perjalanan balik ke rumah bakal mak mentua...kat tapah perak bersama bakal tunang dan bakal adik ipar...........
seronok sangat masa tu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dekyaProfil   Hantar PM kepada dekya   Quote dan BalasQuote

dekya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.05.2007
Ahli No: 29877
Posting: 122
Dari: putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 11:21


pada malam kemerdekaan.................

pada masa tu...,saya dalam perjalanan balik ke rumah bakal mak mentua...kat tapah perak bersama bakal tunang dan bakal adik ipar...........
seronok sangat masa tu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dekyaProfil   Hantar PM kepada dekya   Quote dan BalasQuote

Syafiyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4132
Posting: 50
Dari: Bangi

Perak  


posticon Posting pada: 05-09-07 13:04


Saya dok kat rumah saja dengan family. Tak buat apa pun.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyafiyahProfil   Hantar PM kepada Syafiyah   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 13:07


duduk kat bilik saja...
hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 18:18


tunggu ummi dan ayah balik dari ambil adik dari asramanya di gombak...
bajet malam tu nak p tengok bunga api kat putrajaya...
tapi, dah lewat pulak ummi dan ayah sampai rumah...

macam iklan raya dr petronas tu...
mak: kenapa lewat?
anak :traffic jammed..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 20:46


malam merdeka?? smbut ramai-ramai kat uum,sintok kedah..rmi yang datang sebab ada ekspo konvokesyen sekali..rs2nya smbutan merdeka kali ini yang paling meraih sebab rmi parents datang..apa pun..happy merdeka day to all malaysians..kukuhkan ikatan ukhwah kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 21:40


keluar pergi Kampus ...sambut dengan member2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 11-09-07 00:57


kat KLIA surf internet kat kfc dia..sok hantar adik..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

fisabilillah85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27180
Posting: 41

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 09:33


duduk rumah tidur......

Bookmark and Share

    


  Member Information For fisabilillah85Profil   Hantar PM kepada fisabilillah85   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 11-09-07 11:27


lebih baik duduk rumah saja...lagi best..sampai masa tidur..... :-D


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

azaha85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.07.2007
Ahli No: 30484
Posting: 92
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 13:36


salam, saya sambut dengan member kat kampus saja,

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaha85Profil   Hantar PM kepada azaha85   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 14:55


kami msian community di NSW..sambut kemerdekaan negara ke 50 3 hari berturu-turut
dimulai dengan bacaan yassin & solat hajat pada malam jumaat...qiamullail pada malamnya..ceramah, tazkirah & diskusi...
ada juga msian students association sambut malam gema merdeka di kampus

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 15:18


ana tidur awal malam tu..
penat sangat buat assingment

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

Bujang
Warga Rasmi
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31027
Posting: 15
Dari: Perak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 16:16


malam merdeka....hmmm....rasa-rasanya tengah bincang hal jenayah dengan abang....Ada bijak pandai berkata...MERDEKA ADALAH APABILA JIWA DAN MINDA BEBAS DARI PENGARUH...anasir luar, kekawan yang suka menghasut, nafsu dan yang sama waktu dengan nya....baru MERDEKA

Bookmark and Share

    


  Member Information For BujangProfil   Hantar PM kepada Bujang   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 18:10


buat tak tau ;)

**kita merdeka baru 21 tahun....... disaat keluarnya sistem kehakiman british dr perlembagaan kita....

so anak2 muda, jangan sia siakan

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

NurAihana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31065
Posting: 91
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 19-09-07 07:27


dok rumah dengan parents macam biasa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurAihanaProfil   Hantar PM kepada NurAihana   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-09-07 07:51


saya tertidur mlm tu..ingat nak berjaga,tapi penat sangat balik dr office ke kg..berasak2 dalam komuter..huhuhu..penat

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 19-09-07 07:59


Pada 19-09-07 07:51 , ct_sumayyah posting:

!!! QUOTE !!!

saya tertidur mlm tu..ingat nak berjaga,tapi penat sangat balik dr office ke kg..berasak2 dalam komuter..huhuhu..penat


kasihan awak...
saya tengok tv saja...
best juga...
nak pergi kat situ tak dapat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 19-09-07 09:37


tidur...lagiii besttt....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 14:53


dalam perjalanan..
jalan jam lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 14:53


dalam perjalanan..
jalan jam lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

nur_kamila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.10.2008
Ahli No: 35250
Posting: 62
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-10-08 12:35


malam kmerdekaan saya tengok bunga api saja..tak pergi smbut pun hehehe...ramai ngt org hehehe...pah tengok bunga api tidur hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kamilaProfil   Hantar PM kepada nur_kamila   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-08 12:46


tak sambut pun...cuma duduk rumah.buat ape22 lah.yang penting mensyukuri negara kita dan minta ALLAH LINDUNGI NEGARA MALAYSIA.

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 12:57


tengok bunga api...best :-D


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 13:01


buat apa ek ??
tahun ni smbut 1 ramadhan lagi best...tapi tahun lepas da aktiviti menarik..
saya joint PERKID buat OPS MASIH ADA yang SAYANG-4
kat masjid as-syakirin KLCC..masa 2 jadi team kaunseling PERKID.
program ni buat masa mlm merdeka..p dengan abang nek kmuter dan lrt..masa 2 memang penuh gila lah tren..masing-masing nak smbut merdeka lah konon..

kami semua dibahagikan kepada kmpulan ditugaskan mencari couple yang syok dok dating kat tempat2 gelap..pujuk mereka cara baik p joint program kat masjid..
mlm 2 ramai juga couple yang berjaya dipujuk p masjid..

kat sn, sesi muhasabah berjalan lancar walaupun mulanya ada juga yang buat peel..
mlm 2 kami berjaya buat sampai habis..pukul 5.30pagi semua ready solat subuh ramai-ramai..pukul 7pagi bersurai..balik nek tren sampai tertidur2 dalam tren sebab mlm 2 bjaga sampai pagi..

kira bermakna juga lah smbut merdeka tahun lepas dengan program macam itu..
tahun ni tak buat sebab smbut ramadhan..next time, insya Allah panjang umur, murah rzki, nak join lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 13:08


lepak kat masjid negeri...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-08 13:44


Bawa family jalan-jalan .. :-) kat sekitar KL sebab esoknya kan nak puasa .. hehe :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 14-10-08 13:48


sambut di rumah saja...
selalu sambut kat universiti tapi sekarang status dah berubah.. sambut kat rumah saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.170016 saat. Lajunya....