Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perbezaan antara orang yang berjaya dengan orang yang gagal terletak pada rohaninya. Apa yang difikir menentukan apa yang akan dicapai.
-- Hamka

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 21 jam, 57 minit yang lalu


Awas!
Topik: Awas!! Peraduan tipu Celcom..


Carian Forum

Moderator: Administrator, izdham
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Awas!
    »» Awas!! Peraduan tipu Celcom..

Please Mendaftar To Post


Oleh Awas!! Peraduan tipu Celcom..

MaBa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18763
Posting: 54
Dari: Kawasan Burung Langit..

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-08-07 18:48


From: +62819427285
TAHNIAH.Simcard Anda Meme-nangi Hadiah Cek Tunai RM.15000 Plus Reload Kredit RM.250 dari Peraduan CELCOM.Sila Call: 006281944502777 Terima Kasih.

Salam..kat atas ni adalah SMS tipu yang saya dapat petang tadi..Tgk2 saja SMS ni saya dah rasa bangga betul sebab tak sangka dapat hadiah lumayan ni.macam-macam lah dah fikir nak beli tu,ini..apa-apa pun saya rasa was-was dan tergerak hati nak cek kat internet dulu..OKla ni info yang saya dapat pasal peraduan Celcom tipu..saya copy-paste seorang penghantar dr website http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=19519

katanye...

"kat atas ni adalah sms penipu yang aku terima. Kalau anda baca ni mesti terujer..aku terime sms dan baca dengan hati yang berdebor2..tersenyum aku sekejap tengok aku menang duit RM15000 + topup celcom RM250...huuh!! aku dah start bayangkan aku tukar kereta baru, bayar utang kad kredit aku...

tapi rupernyer hampeh..nasib baik aku ni tak bodoh..aku call celcom dulu buat pengesahan..betul ke aku menang RM15k..anda tau apa jawab nya..bila org celcom tu cek, rupernyer scammer juga..macam hyip pulak aku rasa..sms ni datangnyer dari Indonesia..bila anda bagi no bank anda, memang habis lah anda..so hati-hati semer!! "


Kla,sahabat-sahabat sekalian hati-hati ek kalau dapat SMS ni..
Salam Ukhwah



Bookmark and Share

    


  Member Information For MaBaProfil   Hantar PM kepada MaBa   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-08-07 23:11


time kasih di atas info itu sebagai peringatan buat kita semua. diharapkan kita semua lebih berhati-hati.

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-08-07 00:01


emm..benda sama pernah berlaku kat adik saya..
sms dia pun lebih kurang saja..
tapi dr maxis bukan celcom..
so berhati-hatilah..bukan senang nak dapat duit percuma..

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-08-07 08:12


celcom bila hantar mesej ke apa ke...bukan nombor yang tertera tapi NAMA CELCOM yang tertera..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 30-08-07 08:23


dapatkan kepastian sebelum kena tipu..bertanya dulu sebelum kena...kena jangan salahkan orang lain pulak..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 30-08-07 08:23


Pada 30-08-07 08:12 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

celcom bila hantar mesej ke apa ke...bukan nombor yang tertera tapi NAMA CELCOM yang tertera..........


bhai,teknologi sekarang,apa sahaja kita boleh buat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-08-07 10:57


dunia sekarang....


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

musafir_alan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15302
Posting: 67
Dari: Quantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-08-07 11:11


Thanks for the info.

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_alanProfil   Hantar PM kepada musafir_alan   Pergi ke musafir_alan's Website   Quote dan BalasQuote

misZwhiTE
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.02.2007
Ahli No: 28548
Posting: 27
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 30-08-07 11:19


opss..baru nak bangga sebab guna maxis..tapi maxis pun ada juga eh??huhu..
tapi celcom pun saya guna juga..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For misZwhiTEProfil   Hantar PM kepada misZwhiTE   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-08-07 11:20


fikir lagi logiknya...tu saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-08-07 11:30


tu no. oversea....pakar2 it dr indon yang buat...hampeh!ana pun dapat...tulis sms pun macam indon saja bunyinya

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

azaha85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.07.2007
Ahli No: 30484
Posting: 92
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-08-07 11:39


macam-macam lah. kalau ana dapat mesej begini,ana tak layan saja.lagi pun, tak kan lah begitu mudah orang nak bagi hadiah kat kita kan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaha85Profil   Hantar PM kepada azaha85   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-08-07 13:13


Pada 30-08-07 11:19 , misZwhiTE posting:

!!! QUOTE !!!

opss..baru nak bangga sebab guna maxis..tapi maxis pun ada juga eh??huhu..
tapi celcom pun saya guna juga..hehe


Assalamualaikum..
Hmm...dah ban maxis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.089922 saat. Lajunya....