Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Help Ever, Hurt Never
-- Tulisan di belakang lori

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 6 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Mari jawap ujian psikologi...


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Mari jawap ujian psikologi...

Please Mendaftar To Post


Oleh Mari jawap ujian psikologi...

zaliaku
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.04.2007
Ahli No: 29527
Posting: 34

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 08:31


Suatu hari anda di rumah, berlaku 5 perkara serentak yang perlu anda ambil perhatian iaitu:

1.Telefon berbunyi
2.Bayi anda tiba-tiba menangis
3.Seseorang mengetuk pintu rumah/loceng rumah anda berbunyi
4.Tiba-tiba hujan hendak turun dengan lebat dan ada baju kering di ampaian
5.Air yang anda tadah di dapur melimpah

Susunkan apa yang anda akan buat dahulu mengikut turutan.    
            
Ok dah susun?


Selepas anda buat keputusan, anda boleh lihat jawapan di bawah. Setiap keputusan menunjukkan kepentingan kita dalam kehidupan.

1.telefon simbolik kepada kerja/kerjaya anda
2.bayi simbolik kepada keluarga anda
3.orang yang datang ke rumah simbolik kepada kawan-kawan
4.baju-baju simbolik kepada kehidupan seksual
5.air melimpah simbolik kepada duit/harta benda/kekayaan


Adakah ujian ini sama dengan kepentingan anda dalam kehidupan?? Fikir-fikirlah sendiri....



http://amylela.blogspot.com/

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaliakuProfil   Hantar PM kepada zaliaku   Pergi ke zaliaku's Website   Quote dan BalasQuote

amylela
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5447
Posting: 54
Dari: malaysia

jordan  


posticon Posting pada: 27-08-07 09:36


ana dapatkan baby dulu hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amylelaProfil   Hantar PM kepada amylela   Pergi ke amylela's Website   Quote dan BalasQuote

Kaisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9907
Posting: 233
Dari: KB - The Islamic City

japan   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 09:48


ye..ana juga begitu.ana akan pergi ambik baby dulu..pahtu buka pintu suruh tetamu tu jaga baby kita kejap dan pergi angkat kain d ampaian..dahtu masukla rmh pergi tutup air yang melimpah tu..then yang cal tadi tu..Kalau dia rasa penting dia cal lah kita balik..ye tak?? huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For KaisiProfil   Hantar PM kepada Kaisi   Quote dan BalasQuote

fizah866
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30106
Posting: 60

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 10:34


mula-mula selamatkn baby dulu...pas tu jawab tpon..
buka pintu yang diketuk tu...yang 2 lagi tu tengah konfius...
rasanya slamatkan baju kat ampaian dulu..ye lah nanti kena jemur balik..dah banyak kali kerja tu...last sekali baru lah tutup air yang melimpah tu....
rasa-rasanya ni lah yang saya akan buat kalau kejadian2 ni berlaku engan serentak
tapi mintak2 lah tak berlaku..kelam kabut di buatnya...hu..huh...hu

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah866Profil   Hantar PM kepada fizah866   Quote dan BalasQuote

amylela
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5447
Posting: 54
Dari: malaysia

jordan  


posticon Posting pada: 27-08-07 11:05


yang lain jawap apa???

Bookmark and Share

    


  Member Information For amylelaProfil   Hantar PM kepada amylela   Pergi ke amylela's Website   Quote dan BalasQuote

zaliaku
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.04.2007
Ahli No: 29527
Posting: 34

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 11:14


kalau nak cuba ujian psikologi yang lain boleh tengok di http://amylela.blogspot.com/
http://amylela.blogspot.com/
http://amylela.blogspot.com/

saja suka-suka untuk nilai diri sendiri.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaliakuProfil   Hantar PM kepada zaliaku   Pergi ke zaliaku's Website   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 11:21


selamatkan baby dulu...
kasihan baby tu..
huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 12:20


selamatkan baby dulu...buka pintu....tutup air....jawab tel....angkat kain.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 12:59


kejap..nak pk2 kan dulu..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

islia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2004
Ahli No: 10058
Posting: 109
Dari: kedah aman selalu

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 13:08


kalau saya....
2
1
3
5
4....

Bookmark and Share

    


  Member Information For isliaProfil   Hantar PM kepada islia   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 14:46


Salam...
kalau ana lah ya....
1=3
2=2
3=5
4=4
5=1

Sebab ana tak suka angkat telepon yang berbunyi :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 17:53


salam...
kalau ana, 2-5-3-4-1... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 22:07


ok..ana da ppk habis..

1-3-4-5-2..

ana memang pantang Kalau fone bunyik..sure cepat saja tgan agkat gagang...tapi Kalau hp pula memang sentiasa kat tangan or poket..huhu..kadang-kadang Kalau hal lain lebih patut di utamakan sure saya tak jwab nseyel masalah lain dulu..then baru lah kontek miskol tu..so..maybe yang nombor 1 boleh jadi nombor 2 agaknya..

3-4-5-2-1

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 28-08-07 01:08


Assalamualaikum...
2-5-4-1-3...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 10:38


salam...

hhmm...

kalau ana,

2-5-3-1-4

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 12:24


Dah berapa kali jawap soalan ni... tapi dah lama. kejap try lagi.

kalau saya, begini saya susun...

5 - bukan sebab pentingkan harta, tapi tak baik membazir... tutup saja lah paip.. kejap saja pun.
3 - sian pula kat orang yang datang tu, bukan ke hari nak hujan lebat. nanti basah kuyup pula dia. elok lah bawa masuk dia dulu. pintu gate rumah saya automatik so tekan saja suis dari dalam rumah. kejap saja...
2 - dukung baby.. tak pun pass sekejap kat member yang datang rumah tadi minta dia dukung kejap.
4 - sementara saya pergi angkat kain
1 - last sekali angkat lah telefon. by the time entah-entah tinggal 1 missed call.. bagus juga. tak perlu layan. :-P

hehehehhe.... :lol:


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 28-08-07 12:28 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 15:15


no 2, no3


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-08-07 15:56


selamatkan baby dulu... nyawa manusia.. takut entah-entah tercekik ke baby tu..apa ke.. kena gigit l;ipan ke.. penting slamatkannya..:)

jawab tel.... takut emergncy nya call..

tutup air.... membazir

buka pintu.... sorri..buka lambat... hehehe.. ye kenapa?

angkat kain..... jemur dalam rumah semula lah ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 16:10


kalau saya...

1=2.Bayi anda tiba-tiba menangis
2=5.Air yang anda tadah di dapur melimpah
3=3.Seseorang mengetuk pintu rumah/loceng rumah anda berbunyi
4=4.Tiba-tiba hujan hendak turun dengan lebat dan ada baju kering di ampaian
5=1.Telefon berbunyi        

:-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

pahlawan
Warga Rasmi
Menyertai: 05.03.2007
Ahli No: 29024
Posting: 7
Dari: kampung moden

russia   avatar


posticon Posting pada: 29-08-07 10:11


ana suka menjawap telefon.. mungkin ana akan jawap telefon dulu agaknya







pahlawansejati

Bookmark and Share

    


  Member Information For pahlawanProfil   Hantar PM kepada pahlawan   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-07 10:37


Pada 28-08-07 16:10 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

kalau saya...

1=2.Bayi anda tiba-tiba menangis
2=5.Air yang anda tadah di dapur melimpah
3=3.Seseorang mengetuk pintu rumah/loceng rumah anda berbunyi
4=4.Tiba-tiba hujan hendak turun dengan lebat dan ada baju kering di ampaian
5=1.Telefon berbunyi        

:-)



same lah kita sakinahazzahra....

1.tengok baby ada problem apa..kalau nak kena dukung..dukungla...kalau dia ok lepas pujuk sikit-sikit..terus saja berlari...
2.pergi tutup air tu...tak baik membazir..itukan amalan setan..lepas itu..
3.cepat-cepat pergi tengok siapa kat pintu tu?kalau member..suruh jaga baby kejap..
4.Alamak...kain dah basah kena hujan...tak mengapa..angkat jemur dalam rumah pulak...
5.Tipon???hm..kalau urgent mesti dia call balik... :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-09-07 10:05


Pada 29-08-07 10:37 , sitishairah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-08-07 16:10 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

kalau saya...

1=2.Bayi anda tiba-tiba menangis
2=5.Air yang anda tadah di dapur melimpah
3=3.Seseorang mengetuk pintu rumah/loceng rumah anda berbunyi
4=4.Tiba-tiba hujan hendak turun dengan lebat dan ada baju kering di ampaian
5=1.Telefon berbunyi        

:-)



same lah kita sakinahazzahra....

1.tengok baby ada problem apa..kalau nak kena dukung..dukungla...kalau dia ok lepas pujuk sikit-sikit..terus saja berlari...
2.pergi tutup air tu...tak baik membazir..itukan amalan setan..lepas itu..
3.cepat-cepat pergi tengok siapa kat pintu tu?kalau member..suruh jaga baby kejap..
4.Alamak...kain dah basah kena hujan...tak mengapa..angkat jemur dalam rumah pulak...
5.Tipon???hm..kalau urgent mesti dia call balik... :-P



1. tengok baby dulu takut dia dalam keadaan bahaya
2. dukung baby dan berlari pergi tutup air...sebab membazir dan takut nanti rumah banjir
3. pergi buka pintu...tak baik biar orang atau tetamu tertunggu2 di luar
4. kain basah tak apa...nanti jemur balik
5. kalau ada hal penting orang tu pasti call balik    :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

xehar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.05.2005
Ahli No: 16318
Posting: 81
Dari: Bumi

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-09-07 10:28


boleh percaya ke ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For xeharProfil   Hantar PM kepada xehar   Quote dan BalasQuote

zaliaku
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.04.2007
Ahli No: 29527
Posting: 34

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 11:10


mungkin kebetulan agaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaliakuProfil   Hantar PM kepada zaliaku   Pergi ke zaliaku's Website   Quote dan BalasQuote

putri_syiffa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16476
Posting: 67
Dari: Malaysia

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 12:03


erm...
dah pernah buat dah dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_syiffaProfil   Hantar PM kepada putri_syiffa   Quote dan BalasQuote

are_niz
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2007
Ahli No: 30898
Posting: 20
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 12:17


hehe...ana pilih 2 dulu..maknanya, ana ni pentingkan keluarga lah ye..
emmm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_nizProfil   Hantar PM kepada are_niz   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 07-09-07 13:06


aduh!penig lah..yang mana satu ek nak buat dulu... :-? dengan keyakinan...kita pilih...2,1,3,5,4... :-D


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

nabilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11595
Posting: 85
Dari: UiTM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 13:25


kalau saya ambil baby tu dulu..lepas itu buat kan susu untuk baby sebab dia nangis nak susu agaknya kasihan kat baby tu..lepas itu tidokan baby..he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabillaProfil   Hantar PM kepada nabilla   Pergi ke nabilla's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.119682 saat. Lajunya....