Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Rahsia kejayaan hidup adalah persediaan seseorang untuk menyambut datangnya kesempatan.
-- Benjamin Disraeli

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 21 jam, 27 minit yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: kerana putus cinta..


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» kerana putus cinta..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh kerana putus cinta..

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-08-07 12:40


sebab putus cinta...

pelajaran jatuh merundum..

kerja terjejas...

hidup tak bererti lagi...

dunia gelap...

hati hancur...

tak dapat tidur, tak lalu makan...

ada juga tak lalu solat...


betulkah putus cinta atau tak dapat orang yang kita sayang begitu menyakitkan dan buat hati merana?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

e_yahan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.04.2007
Ahli No: 29636
Posting: 93
Dari: kemaman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-08-07 12:55


memang betul tu...sakitnye fuh tuhan saja yang thu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For e_yahanProfil   Hantar PM kepada e_yahan   Quote dan BalasQuote

izzz81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19761
Posting: 125

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-08-07 13:05


assalamualaikum..
ana baru saja putus cinta setahun lebih yang lepas..
dia putuskan..tinggalkan saya kerana perempuan lain..
sakitnyer hanya Allah swt sahaja yang tahu..
tapi biarlah..mungkin dia bukan jodoh saya..saya redha..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzz81Profil   Hantar PM kepada izzz81   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-08-07 13:06


Pada 24-08-07 12:55 , e_yahan posting:

!!! QUOTE !!!

memang betul tu...sakitnye fuh tuhan saja yang thu....




ada pengalamanlah ni....


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-08-07 13:11


Pada 24-08-07 13:05 , izzz81 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
ana baru saja putus cinta setahun lebih yang lepas..
dia putuskan..tinggalkan saya kerana perempuan lain..
sakitnyer hanya Allah swt sahaja yang tahu..
tapi biarlah..mungkin dia bukan jodoh saya..saya redha..



memang sakit hati..tapi lagi sakit kalau lelaki tu berkawan pada 2 wanita atau lebih pada masa yang sama sebab nak pilih yang terbaiklah... kita memang disuruh memilih tapi rasanya bukan dengan cara begitu...


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

adibahazrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26948
Posting: 167
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 24-08-07 14:24


minta dijauhkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adibahazrahProfil   Hantar PM kepada adibahazrah   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-08-07 15:50


memang menyakitkan..tapi bergantung kepada kita untuk mengatasinya...saya pun pernah rasa juga..tapi itu lah kalau makin dipikir makin menyakitkan hati..so bt2 lah sbuk2 kan dirinya dengan aktiviti...lepas itu cari saja yang lain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 24-08-07 15:56


huhu kesiannya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

ibn_ramdhan
Warga Rasmi
Menyertai: 24.08.2007
Ahli No: 30792
Posting: 1
Dari: Selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 24-08-07 18:54


Betul..sakitnya putus cinta itu memang pedih..sejarah yang tak dapat dikarang...Sampai sekarang ana terasa pedih dek kerana terjerat dengan cinta seorang manusia....

Apa yang ana kesalkan...sahabat ana yang khianati ana...Nak pulak ana dah aturkan segala persiapan bertunang dan bernikah..hinggakan perkakasan asas rumah pun ana dah sediakan..

tapi apakan daya...cinta kami xsampai penghujung.dia minta hubungan diputuskan..tak mampu ana berkata2...ana terduduk dengar kata-kata dia.Ana dapat telah..mungkin ada something wrong pada hubungan kami....Nah,,nyata...rupakan dia bermain madah dengan sahabat ana serumah masa study dulu....Terguris dan terhiris hati dan perasaan.....

Ana jadi tak tentu hala...masa tu.masjidlah jadi kediaman ana...AlQuranlah santapan ana hari2...airmata lah sahabat ana...

masa tu...ana betul-betul tak dapat terima kenyataan...selepas 2 minggu putus cinta.Allah uji pula dengan ujian harta...kali ini motosikal ana pulak yang dihilang....ALLAHHUAKBAR.........sungguh hebat dugaanMu...

Ana hilang orang yang ana sayang...sekarang ana hilang kenderaan ana untuk cari rezeki...seminggu ana meraung kat bilik..mata ana terasa macam nak pecah..ana jauh dari keluarga.tak ada tempat ana nak luah perasaan....

sampai kan ana menangis pun ana tak sedar..berbulan2 ana tak dapat terima kenyataan...

Namun ana bersyukur pada Tuhan...ana telah bertemu cinta sejati..yang pasti bukan seorang manusia.....tapi cinta ALLAH ana temui..

Berkat ujian itu,ana sekarang kembali bergelar mahasiswa diIPTA.Ana hadamkan semua ujian ALLAH itu untuk kekuatan Dakwah Islamiah..

Berkat tuhan tidak terhenti...ana seterusnya diberi tanggungjawab untuk meneraju saff kepimpiman belia sebuah NGO Islam..dan mungkin rezeki Allah pada ana...kos pengajian ana pun akan ditanggung sepenuhnya.asalkan ana dapat menyumbang tenaga pakar dalam undang-undang kelak.untuk modal insan sejagat.

Sekarang ana bersyukur pada Allah....yang pasti kesakitan putus cinta itu terlalu pedih...Wahai sahabat sekalian jangan kita sakiti perasan orang lain.Penganiayaan itu kalaulah diIlhamkan pada tulusnya doa akan dikabulkan Allah...

kepada sahabat2 yang senasib dengan ana kuatkankah jiwamu...
kepada "Si dia..ana doakan kesejahteraanmu...ana berlapang dada dengan ketentuan Allah...namun jika ada coret2 kasih,lontarkanlah pada Ilahi..semoga syurga habuan disana"...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_ramdhanProfil   Hantar PM kepada ibn_ramdhan   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-08-07 19:27


ibn_ramdhan, saya tumpang simpati dengan keadaan anda..tapi tahniah atas kesabaran anda..pasti Allah menyayangi anda kerana kesabaran itu...

bagus, quran jadi teman sejati ketika hati berduka...kalau yang lemah iman yang jadi teman pengubat duka ialah dadah durjana...

setiap kejadian ada hikmah...anda sedar betapa hanya cinta Allah yang sejati selepas kecewa dalam cinta sesama manusia atau kita boleh cakap cinta kepada dunia...

Allah pasti dah rancang yang terbaik untukmu...simpanlah cintamu untuk lelaki/wanita yang bergelar suami/isteri... sia-sia mencintai lelaki/wanita yang belum pasti jadi milik kita...

yang penting carilah dulu cinta Allah sebelum cinta manusia..kerana Allah jua yang akan mempertemukan kita dengan jodoh...ingat orang yang baik untuk orang yang baik tapi kita jadi baik bukan untuk dapat orang yang baik tapi kerana Allah...didiklah hati untuk buat segala sesuatu hanya kerana Allah...

saya doakan Allah kurniakan pasangan yang terbaik untukmu...yang lebih mendekatkan dirimu pada Allah..amin..insyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 24-08-07 20:05


~Ujian tanda kasih sayang Allah~

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 24-08-07 21:05


Pada 24-08-07 12:40 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

sebab putus cinta...

ada juga tak lalu solat...



Assalamualaikum

ishh...dah tak betul lah tu kalau sampai tak lalu nak solat.jangan sampai begitu sekali.Cinta ALLAH tu kan lebih agung?apapun...kuatkan hati...jauh lagi perjalanan kita semua.jodoh & ajal maut ketentuan ALLAH.kita dah usaha...so kita doa banyak-banyak..then bertawakal.apa yang berlaku semua ada hikmahnya.ALLAH lebih mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNya.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-08-07 21:17


Pada 24-08-07 21:05 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-08-07 12:40 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

sebab putus cinta...

ada juga tak lalu solat...



Assalamualaikum

ishh...dah tak betul lah tu kalau sampai tak lalu nak solat.jangan sampai begitu sekali.Cinta ALLAH tu kan lebih agung?apapun...kuatkan hati...jauh lagi perjalanan kita semua.jodoh & ajal maut ketentuan ALLAH.kita dah usaha...so kita doa banyak-banyak..then bertawakal.apa yang berlaku semua ada hikmahnya.ALLAH lebih mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNya.. :-)


betul tu, kadang-kala sesuatu yang kita tidak suka dan sukar diterima, sebenarnya pada Allah itulah yang terbaik untuk kita dan penilaian Allah itulah yang tepat kerana Allah lah yang maha mengetahui segala sesuatu yang tersurat dan tersirat...sedangkan sebagai hambaNya, tiadalah pengetahuan bagi kita selain daripada yang diajarNya...

maha suci Allah daripada apa-apa kekurangan...


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

qinairaaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30115
Posting: 68
Dari: pantai remis, manjung, perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-08-07 01:40


entah lah..... belum ada pengalaman lagi dan mntak d jauhi lah.... tak sanggup rasanya... apapun bagi yang sedang melalui situasi tu, banyakkan lah bersabar. da bukan jodoh kita lah tu... just remember that allah dah tentukan segalanya tentang kita sejak awal lagi. biar canne pun kita sayang seseorang tu tapi kalau dia bukan yang d takdirkan allah untuk kita kita takkan dapat ia. yakinlah yang pasti ad yang lebih baik yang telah allah sediakan untuk kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qinairaaaProfil   Hantar PM kepada qinairaaa   Quote dan BalasQuote

princess_ixora
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.12.2003
Ahli No: 5895
Posting: 64
Dari: kedah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 17:04


bila bercinta terasa dunia ni kita saja yang punya....
namun bila putus cinta seperti dunia menghempap kita... sakit nya hanya Allah yang tahu,, tak mampu di ucap melalui kata-kata....
namun diri ini bersyukur kerana putus cinta jua lah dapat mendekatkan diri pada Allah... dulu walau pun selalu terjaga 4.30 pagi tapi terasa terlalu berat untuk diri kan solat tahajud...alhamdullilah sekarang sebalik nya berlaku.... yang penting redha dengan ketentuan ilahi... walaupun pahit untuk ditelan... semoga sirna bahagia masih ada dihadapan.. insyaALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For princess_ixoraProfil   Hantar PM kepada princess_ixora   Pergi ke princess_ixora's Website   Quote dan BalasQuote

afina010587
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.01.2008
Ahli No: 32202
Posting: 215
Dari: tanjung malim

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 19:56


saya baru saja putus cinta... huhuhu... nasib baik ada kawan-kawan yang bagi semangat dan motivasi.. biasa nya kalau ad masalah saya rujuk umi saya, tapi kali ni dia salahkan saya pulak... lagi lah saya sedih.. at last, roomate saya yang bagi semangat . sekarang saya dan dia menjadi kawan... saya serik untuk bercinta, takut kecewa... lebih baik boleh dah jumpa yang sepadan terus nikah...

bagi saya berkawan adalah cara terbaik kita mengenali hati budi seseorang... wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For afina010587Profil   Hantar PM kepada afina010587   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 20:02


Pada 24-08-07 19:27 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

ibn_ramdhan, saya tumpang simpati dengan keadaan anda..tapi tahniah atas kesabaran anda..pasti Allah menyayangi anda kerana kesabaran itu...

bagus, quran jadi teman sejati ketika hati berduka...kalau yang lemah iman yang jadi teman pengubat duka ialah dadah durjana...

setiap kejadian ada hikmah...anda sedar betapa hanya cinta Allah yang sejati selepas kecewa dalam cinta sesama manusia atau kita boleh cakap cinta kepada dunia...

Allah pasti dah rancang yang terbaik untukmu...simpanlah cintamu untuk lelaki/wanita yang bergelar suami/isteri... sia-sia mencintai lelaki/wanita yang belum pasti jadi milik kita...

yang penting carilah dulu cinta Allah sebelum cinta manusia..kerana Allah jua yang akan mempertemukan kita dengan jodoh...ingat orang yang baik untuk orang yang baik tapi kita jadi baik bukan untuk dapat orang yang baik tapi kerana Allah...didiklah hati untuk buat segala sesuatu hanya kerana Allah...

saya doakan Allah kurniakan pasangan yang terbaik untukmu...yang lebih mendekatkan dirimu pada Allah..amin..insyaAllah...


nasihat yang baik...


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

azilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8536
Posting: 112
Dari: selangor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-01-08 14:10


hanya orang yang pernah merasa tahu sakitnya bagaimana...biarlah masa yang tentukan segala-galanya..pasti ada hikmah disebalik setiap perpisahan yang berlaku

Bookmark and Share

    


  Member Information For azillaProfil   Hantar PM kepada azilla   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 22:33


salam..
jangan terlalu kecewa dengan putus cinta manusia...
yang paling kita takut kita putus cinta dan putus asa dengan rahmat Allah dalam.. setiap perkara yang kita hadapi di dunia ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 22:37


oh tidakkkk..Kenapa mengcungkil ni :malu: :malu: :malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 22:38


apekah rasanya cinta? teman nak rasa juga....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 22:50


hmm takpalah pengalaman itu mengajar..
lagipun itu kisah "dulu"
cinta yang buatku mengenal CINTA

aduh :malu: :malu:
mengharap topik ini dikunci..

p/s: prof, jangan nak rasa cinta itu :jangan: kalau nak rasa cinta, kahwin.. eheh adakah lepas ini ada kes mendelete


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

afina010587
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.01.2008
Ahli No: 32202
Posting: 215
Dari: tanjung malim

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 22:55


salam
memang sakit wooo...
tapi kita buat lah sibuk sibuk...
jangan duduk sowang2...
ana pun baru putus cinta.. ngs saja.. sampai kena mara dengan roomate...
tapi oleh kerana tak hendak kena marah dan tak hendak org kata lemah,
buat lah perkara2 berpekdah... macam-macam petg2 tu jalan-jalan sekitar tmn perumahan.. tengok owg main beskal..
muhasabah diri.. buat assigment.. baca ukhwah.. dan sebgainyer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For afina010587Profil   Hantar PM kepada afina010587   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 23:08


sakinah,

teman dah merasa bercinta dan putus cinta. tapi sebelum teman mula bercinta, teman teringin sangat nak rasa bercinta, tengok kengkwan semua bercinta, teman tengok macam best saja. jadi teman pun bercinta juga.
tapi bila teman dah bercinta, Kenapa teman tak rasa nikmatnye cinta? serius, teman tak dapat rasanya... rasa seronok kejap tu ada lah.
lepas tu putus pula, teman ingat kalau putus tu sedih sangat, tapi tak ada pula teman merasenye, serius teman tak merasekannye...
jadi sebab tu APAKAH RASANYA CINTA?

p/s

Ni pengalaman cinta pertama dengan Orang Muar Johor Darul Takzim.

Bongkar lagi rahsie teman ni... semakin lama semakin banyak rahsie teman terbongkar kat ukhwah ni....


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

afina010587
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.01.2008
Ahli No: 32202
Posting: 215
Dari: tanjung malim

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 23:21


Pada 06-02-08 23:08 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

sakinah,

teman dah merasa bercinta dan putus cinta. tapi sebelum teman mula bercinta, teman teringin sangat nak rasa bercinta, tengok kengkwan semua bercinta, teman tengok macam best saja. jadi teman pun bercinta juga.
tapi bila teman dah bercinta, Kenapa teman tak rasa nikmatnye cinta? serius, teman tak dapat rasanya... rasa seronok kejap tu ada lah.
lepas tu putus pula, teman ingat kalau putus tu sedih sangat, tapi tak ada pula teman merasenye, serius teman tak merasekannye...
jadi sebab tu APAKAH RASANYA CINTA?

p/s

Ni pengalaman cinta pertama dengan Orang Muar Johor Darul Takzim.

Bongkar lagi rahsie teman ni... semakin lama semakin banyak rahsie teman terbongkar kat ukhwah ni....



maybe masa tu mudo lagi agaknya..
tak payah ar rasa-rasa...
buek habis boreh yooo..
nanti dah kahwin tahu lah agaknya... kawan-kawan cakap lah...
cinta dengan manusia ni tak best..
kadang-kadang ada saja tak kena.. cari pasal... macam-macam saja..
best lagi single... :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For afina010587Profil   Hantar PM kepada afina010587   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 00:29


Pada 24-08-07 12:40 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

sebab putus cinta...

pelajaran jatuh merundum..

kerja terjejas...

hidup tak bererti lagi...

dunia gelap...

hati hancur...

tak dapat tidur, tak lalu makan...

ada juga tak lalu solat...


betulkah putus cinta atau tak dapat orang yang kita sayang begitu menyakitkan dan buat hati merana?



pernah rasa semua ini, tapi dia datang lagi, datang lagi dan datang lagi. Begitulah cinta manusia datang dan pergi.....dan ku masih di sini.....menanti sebuah jawapan yang belum pasti    8-)


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 08:56


Pada 06-02-08 23:08 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

sakinah,

teman dah merasa bercinta dan putus cinta. tapi sebelum teman mula bercinta, teman teringin sangat nak rasa bercinta, tengok kengkwan semua bercinta, teman tengok macam best saja. jadi teman pun bercinta juga.
tapi bila teman dah bercinta, Kenapa teman tak rasa nikmatnye cinta? serius, teman tak dapat rasanya... rasa seronok kejap tu ada lah.
lepas tu putus pula, teman ingat kalau putus tu sedih sangat, tapi tak ada pula teman merasenye, serius teman tak merasekannye...
jadi sebab tu APAKAH RASANYA CINTA?

p/s

Ni pengalaman cinta pertama dengan Orang Muar Johor Darul Takzim.

Bongkar lagi rahsie teman ni... semakin lama semakin banyak rahsie teman terbongkar kat ukhwah ni....



hemm daeng. nak tau Kenapa daeng tak rasa frust sangat-sangat????

sebabnya, cinta daeng pada budak johor tu belum tahap tepu lagi.. kalau dah tahap tepu, tiba-tiba putus... memang tak keruan ....

huhuhuh...

macam prof. dr. love pula :lol: :lol:

pernah juga putus dolu2, time tu hati ni berbelah bagi, sedih ke tak sedih, tapi memang time tu kuat sangat pergantungan dan harapan pada ALLAH... mengharapkan

(1) boleh lupakan dia

(2)dia akan minta nak kembali tapi nanti tak nak terima :-P :-P

(3) mengharapkan pengganti yang lebih baik dr dia...

akhirnya, ke tiga-tiga harapan anis jadi kenyataan....

nasib baik lah betul tempat mengadu masa sedey2 dulu.... ;-) ;-)

p/s: wah adik kak anis yang buka topik ni, ada pengalaman putus ke ini?? :kelip: :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 08:59


eheh kak anis..dah terjawab dah kat atas tu rasanya.. :malu: :malu: :malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 09:01


Pada 07-02-08 08:59 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

teman setuju dengan kak anis,tapi itulah baguslah juga bercinta begitu

atleast kalau putus,kita tak kecewa,dia pun tak kecewa

teman paling takut kecedwa and menegecewakan orang,so lebih baik teman begini sahaja lah dulu


tapi kan immad, bila dah diketuk hati tu(oleh org yang betul)... otomatik, hilang aaa prinsip nak stay single itu :kelip: :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 09:02


hehe itu dia kak anis..semua dari pengalaman ke tu kak :-P :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 09:04


Pada 24-08-07 13:11 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-08-07 13:05 , izzz81 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
ana baru saja putus cinta setahun lebih yang lepas..
dia putuskan..tinggalkan saya kerana perempuan lain..
sakitnyer hanya Allah swt sahaja yang tahu..
tapi biarlah..mungkin dia bukan jodoh saya..saya redha..



memang sakit hati..tapi lagi sakit kalau lelaki tu berkawan pada 2 wanita atau lebih pada masa yang sama sebab nak pilih yang terbaiklah... kita memang disuruh memilih tapi rasanya bukan dengan cara begitu...



ni ke jawapannya kinah???

serupa macam akak lah dulu :terliur: :terliur:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 09:06


Pada 07-02-08 09:02 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

hehe itu dia kak anis..semua dari pengalaman ke tu kak :-P :lol:


iye lah tu dik.... :kelip: :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 09:09


cikgu anis,

tepu? macam mana tepu tu?
teman rasa dah tepu dah agaknya. satu tike dulu...
lama juga, tapi jumpa baru 2 kali saja... hehehe
mungkin tu tak rasa sangat nikmat tu agaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 09:11


eheh betullah juga itupun jawapannya kak anis..

tapi jawapan yang paling tepat

Pada 06-02-08 22:50 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

hmm takpalah pengalaman itu mengajar..
lagipun itu kisah "dulu"
cinta yang buatku mengenal CINTA



dan yang valid untuk situasi sekarang... :malu:

kita dikenalkan dengan orang yang salah sebelum dikenalkan dengan orang yang betul (insyaAllah dah betul orangnya :malu:
itu ujian untuk orang salah tu dan "ujian" untuk saya... hikmahnya
pada orang salah tu tak tahu
"hikmahnya" pada saya,
cintaNYA kukenal dan namaku sakinah..

eheh..panas juga muka ni.. :malu: :malu:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 09:15


sakinah,

teman rasa nak delete sesuatu lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 07-02-08 09:19


Pada 24-08-07 12:40 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

sebab putus cinta...

pelajaran jatuh merundum..

kerja terjejas...

hidup tak bererti lagi...

dunia gelap...

hati hancur...

tak dapat tidur, tak lalu makan...

ada juga tak lalu solat...


betulkah putus cinta atau tak dapat orang yang kita sayang begitu menyakitkan dan buat hati merana?



Tak payahlah bercinta2 ni...buang masa saja...kalau dah cukup serba serbi nanti nikah saja...semua akan selamat....


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 09:19


Pada 06-02-08 22:38 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

apekah rasanya cinta? teman nak rasa juga....


nak delete ni ke prof?

hehe dah tak boleh delete dah.. kuasa di tangan saya sekarang..dah quote :lol:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 09:20


Pada 07-02-08 09:09 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

cikgu anis,

tepu? macam mana tepu tu?
teman rasa dah tepu dah agaknya. satu tike dulu...
lama juga, tapi jumpa baru 2 kali saja... hehehe
mungkin tu tak rasa sangat nikmat tu agaknya


ke nak delete ni :sopan:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 09:41


erm.... sakinah sakinah...

p/s

Kenapa lah teman masuk dalam jiwang? teman kan dah tekad tak mo jiwang2 dah....
susah betul nak kawal hati ni...
lemahnye teman


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 10:06


Pada 07-02-08 09:41 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

erm.... sakinah sakinah...

p/s

Kenapa lah teman masuk dalam jiwang? teman kan dah tekad tak mo jiwang2 dah....
susah betul nak kawal hati ni...
lemahnye teman



dah fitrah manusia daeng...

ingin dicinta dan mencinta...

tapi jangan buta dalam memilih cinta taww!! :kelip: :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 10:21


hohoho..ingat tak sakit ke putus cinta ni..sakit ooo..boleh jadi gila.. :-P
sebabnya,kita dah hilang owg yang kita sayang selepas famili..
putus pula time nak dekat exam tu..kena pulak time killer paper..payah betul.. :-D nasib kawan-kawan bagi semangat dan berdoa pada ALLAH semoga Dia gantikan owg yang lebih baik dari dia,lebih hargai kita..

tapi tak apa,pengalaman cinta dulu mengajar kita lebih berhati-hati pada masa akan datang..
sekarang,ALLAH dah ganti owg yang lebih baik dari dia..alhamdulillah.. :-)

p/s:merasa juga putus cinta ni..hehehe..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 07-02-08 11:28


:lol: rupenya budak-budak semut kat kaki jiwang karat rupanya..:sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 11:43


Pada 07-02-08 11:28 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

:lol: rupenya budak-budak semut kat kaki jiwang karat rupanya..:sopan:


termasuk lah ummu kan kan kan :kelip: :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 07-02-08 12:19


:kelip: kak anis :malu: mana ada
pandai2 saja akak ni :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 13:11


Pada 07-02-08 12:19 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

:kelip: kak anis :malu: mana ada
pandai2 saja akak ni :-P


tak ngaku ek :kelip: :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 13:14


aduh kak anis ni betul-betul kaunselor cinta ni.. :sopan:

mencungkil pula rahsia ummu :lol:

ummu bukan jiwang karat tau :-(
adakah jiwang berkilat :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 13:19


Pada 07-02-08 13:14 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

aduh kak anis ni betul-betul kaunselor cinta ni.. :sopan:

mencungkil pula rahsia ummu :lol:

ummu bukan jiwang karat tau :-(
adakah jiwang berkilat :berfikir:



menurut fahaman akak, kinah ni menyamakan jiwang tu seperti besi... boleh berkilat, boleh berkarat...

apakah maksudnya kinah :berfikir: :berfikir:

huhuhu :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 07-02-08 13:22


ba kak anis ni membacar kewibawaan..teett :sopan:
hehe..tak adalah

bah..nak berkongsi lah

rasa cinta kepada Allah yang luar biasa yang mengetarkan hatimu
sehingga ketika yang ada d hatimu adalah ALLAH
yang lain dengan sendirinya akan menjadi kecil dan terusir..

jika merasa merana kerana rindu kepada Allah
kau tidak mungkin merana kerana merindu pada yang lain
jika kau sibuk memikirkan Allah
kau tak akan sibuk memikirkan yang lain

**hasil bacaan pada buku..
yang baik itu semua datangnya dr ALLAH:bunga:

adehh!! kakaak2ku ni..membuat atiku tergeletek kejap:lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 13:24


wahh itu dia..ada pula fahaman :lol:

jadi yang sebenarnya..apakah karat pada jiwang itu :-?
adakah karat pada emas :-?

huhu mana ya jumpa..aku bukan jiwang tapi aku ada hati.. :sopan: kuikui


kak mungkin yang dimaksudkan.. jiwang berkarat tu..ala kita tahulah cara budak-budak yang tak betul..cinta monyet2 ke..

jiwang berkilat rasanya jiwang yang berkualiti.. :berfikir:
menyirami madah2 dan puisi cinta dengan agama, sains..
bukan puisi semata.. puisi yang berbunga2 tapi tak jejak realiti..

aduh jauhnya otakku pergi :lol:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 07-02-08 13:27


kui..kui..rasanya pernah terbaca juga ibnu_musa punya ayat rasanya :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 13:31


Pada 07-02-08 13:30 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

moral of the story nya... kalau bab-bab jiwang, bagi saja kat kinah dengan ummu

terror dah tuuu

:-P :lol: :lol:





Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 13:34


erm taknak kak anis...

saya bukan jiwang tapi ada hati.. :sopan:

tak sesuai rasanya jiwang ni :berfikir:
erk taknak :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 07-02-08 14:25


kak anissssssssss..tak mahu...

ndak mahu masuk kakijiwang karat da..:cry:

tapi masuk kaki jiwa berkilat..teeettt tu kak kinah saja..:sopan:

**moral of the story::jangan menyibuk kalau org tua
bcerita soal hati :sopan:
minta ampun, selamat hari-hari :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 15:14


nasihat saya,
jika nak bercinta ...bercinta betul-betul
kalau tak boleh bagi komitmen jangan cuba2 bercinta, main2kan perasaan orang tu...
kalau beri komitmen kurang 100% bererti tak bersedia lagi bercinta...
kalau hanya seorang saja yang give and take, itu bukannya cinta
bukan lelaki saja kena beralah, perempuan pun sama...k

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 15:19


satu lagi,
cinta tu mesti kombinasi hati, akal dan iman.
kalau hati saja...sebab tu lah jadi emo dan cepat sensitif
kalau akal saja...tak akan rasa nikmat cinta
mesti bersama dengan iman supaya tak buat benda-benda dosa.

kena saling faham memahami lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 15:42


ye, mugkin juga.....

hati + akal + iman = cinta suci :sopan:

alahai masuk topik jiwang lagi ....hukhuk :-D :


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-02-08 17:29


Yesterday(the Beatles)
Lennon/McCartney

Lyrics:
Yesterday, all my troubles seemed so far away
Now it look as though they're here to stay
Oh, I believe in yesterday

Suddenly, I'm not half the man I used to be
There's a shadow hanging over me
oh, yesterday came suddenly

Why she had to go I don't know, she wouldn't say
I said something wrong, now I long for yesterday

Yesterday, love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
oh, I believe in yesterday

Why she had to go I don't know, she wouldn't say
I said something wrong, now I long for yesterday

Yesterday, love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
oh, I believe in yesterday, Mm

Availability:
Anthology 2 (CD)
Help! (CD)
1962-1966 (Red Album) (CD)
The Beatles 1 (CD)
Help! (UK)
A Collection Of Beatles Oldies (UK)
Yesterday (UK EP)
"Yesterday"...And Today (US)
Yesterday (US 45)
Lead Singer: Paul

Recording: 6/14/65, 6/17/65
Mixing: 6/17/65, 6/18/65
Length: 2:04
Take: 2

http://www.youtube.com/watch?v=ONXp-vpE9eU

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 18:06


eh lagu yesterday..

hati-hati juga kan dengar lagu bila masalah putus cinta..

pernah dengar lagu gloomy sunday..
lagu yang pernah kena banned ke udara sebab menyebabkan ramai orang bunuh diri lepas dengar lagu ni..di barat lah..

tak silap saya lagu yesterday pun sewaktu dengan lagu tu gloomy sunday..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 18:13


usah tangisi apa yang bukan milikmu...
erm..teringin nak merasai cinta dari seorang isteri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

afina010587
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.01.2008
Ahli No: 32202
Posting: 215
Dari: tanjung malim

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 20:46


Gloomy Sunday
by Loreena McKennitt - Loreena Mckennitt

Sunday is gloomy, the hours are slumberless

Dearest, the shadows I live with are numberless

Little white flowers will never awaken you

Not where that dark coach of sorrow has taken you

Angels have no thought of ever returning you

Would they be angry if I thought of joining you?

Gloomy Sunday...



Gloomy is Sunday, with shadows I spend it all

My heart and I have decided to end it all

Soon there'll be prayers and candles are lit, I know

Let them not weep, let them know that I'm glad to go

Death is a dream, for in death I'm carresing you

With the last breath of my soul, I'll be blessing you

Gloomy Sunday...



Dreaming- I was only dreaming

I awake and I find you asleep in the deep of my heart, here-



Darling, I hope that my dream hasn't haunted you

My heart is telling you how much I wanted you

Gloomy Sunday...

It's absolutely gloomy Sunday...

Sunday...

Bookmark and Share

    


  Member Information For afina010587Profil   Hantar PM kepada afina010587   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 07-02-08 20:58


Pada 07-02-08 18:13 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

usah tangisi apa yang bukan milikmu...
erm..teringin nak merasai cinta dari seorang isteri...


broshahir, sounds like macam dah dekat saja tarikh keramat tu... hehe.. :-P

P/S: sejak broshahir sambung belajar ni, memang dah lama tak nampak bro online. tapi bila ana tengok dah ada posting2 dalam topik bincang agama yang dicopy paste dari Utusan...ana dah agak.."sure broshahir lah tu..." kuang..kuang..kuang.. :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

husninamalin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.10.2007
Ahli No: 31363
Posting: 44
Dari: gombak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 22:21


saya tak pernah bercinta.....kat sekolah Kalau ado orang nak kacau saya terus jadi nak marah sampai kan orang kata saya ni asadun...anti lelaki....banyak pengalaman kat sekolah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For husninamalinProfil   Hantar PM kepada husninamalin   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 06:59


Pada 07-02-08 14:25 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

kak anissssssssss..tak mahu...

ndak mahu masuk kakijiwang karat da..:cry:

tapi masuk kaki jiwa berkilat..teeettt tu kak kinah saja..:sopan:

**moral of the story::jangan menyibuk kalau org tua
bcerita soal hati :sopan:
minta ampun, selamat hari-hari :bunga:


hai anak dara ukhwah dua orang ni... memang nak kena pinang cecepat ini...

:lol: :lol:

siapa nak???? angkat tangan... pas ni boleh datang intebiu :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 07:11


aik macam tak betul saja analisis kak anis :-? :lol:

kak apa pula kaitannya ummu cakap tu dengan pinang cecepat..

takpa ummu, sabar ya..tak lama lagi adalah orang datang pinang ummu :kelip: :kelip:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 07:29


gloomy sunday

overture to death
D. P. MacDonald

In February of 1936, Budapest Police were investigating the suicide of a local shoemaker, Joseph Keller. The investigation showed that Keller had left a suicide note in which he quoted the lyrics of a recent popular song. The song was "Gloomy Sunday".

The fact that a man chose to quote the lyrics of a little-known song may not seem very strange. However, the fact that over the years, this song has been directly associated with the deaths of over 100 people is quite strange indeed.

Following the event described above, seventeen additional people took their own lives. In each case, "Gloomy Sunday" was closely connected with the circumstances surrounding the suicide.

Among those included are two people who shot themselves while listening to a gypsy band playing the tune. Several others drowned themselves in the Danube while clutching the sheet music of "Gloomy Sunday". One gentleman reportedly walked out of a nightclub and blew his brains out after having requested the band to play "The Suicide Song".

The adverse effect of "Gloomy Sunday" was becoming so great that the Budapest Police thought it best to ban the song. However, the suppression of "Gloomy Sunday" was not restricted to Budapest, nor was its seemingly evil effects. In Berlin, a young shopkeeper hung herself. Beneath her feet lay a copy of "Gloomy Sunday".

In New York, a pretty typist gassed herself leaving a request that "Gloomy Sunday" should be played at her funeral.

Many claim that broken romances are the true causes of these suicides. However, this is debatable. For instance, one man jumped to his death from a seventh story window followed by the wailing strains of "Gloomy Sunday". He was over 80 years old! In contrast to this, a 14 year old girl drowned herself while clutching a copy of "The Suicide Song".

Perhaps the strongest of all was the case of an errand boy in Rome, who, having heard a beggar humming the tune, parked his cycle, walked over to the beggar, gave him all his money, and then sought his death in the waters beneath a nearby bridge.

As the death toll climbed, the B.B.C. felt it necesssary to suppress the song, and the U.S. network quickly followed suit. A French station even brought in psychic experts to study the effects of "Gloomy Sunday" but had no effect on the ever climbing death rate.

The composer, Rezső Seress, who in 1933 wrote "Gloomy Sunday", was as bewildered as the rest of the world. Although he wrote the song on the breakup of his own romance, he never dreamed of the results which would follow. However, as fate would have it, not even Seress could escape the song's strange effects.

At first he had a difficult time getting someone to publish the song. Quite frankly, no one would have anything to do with it. As one publisher stated, "It is not that the song is sad, there is a sort of terrible compelling despair about it. I don't think it would do anyone any good to hear a song like that."

However, time passed and Seress finally got his song published. Within the week "Gloomy Sunday" became a best seller, Seress contacted his ex-lover and made plans for a reunion. The next day the girl took her life through the use of poison. By her side was a piece of paper containing two words: "Gloomy Sunday".

When questioned as to just what he had in mind when he wrote the song, Seress replied, "I stand in the midst of this deadly success as an accused man. This fatal fame hurts me. I cried all of the disappointments of my heart into this song, and it seems that others with feelings like mine have found their own hurt in it."

As the months went by and the excitement died down, the B.B.C. agreed to release "Gloomy Sunday", but only as an instrumental. This version was later made into a record. A London policemen heard this particular arrangement being repeatedly and endlessly played in a nearby apartment. He considered this to be worthy of investigation. Upon entering the apartment, he found an automatic phonograph playing and replaying the tune. Next to it was a woman, dead from an overdose of barbiturates. It was this incident which prompted the B.B.C. to reimpose its ban on the song. To this day it has not been lifted.

As a final note, "Gloomy Sunday" was introduced to the U.S. market in 1936. However, getting it recorded was no easy matter. Bob Allen and members of the Hal Kemp band were the first to record "Gloomy Sunday" in the U.S. They were noticeably affected while making the record. It took twenty-one takes to turn out a record good enough to publish. Few people who have ever listened to the melody and lyrics fail to confess that it has a horribly depressing effect.

Finally, it is not surprising to note that Rezső Seress, the composer of "Gloomy Sunday", committed suicide in 1968.


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 07:30


gloomy sunday?
erm..tak pernah tahu pun sebelum ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 07:37


tahu pun sebab terbaca dari majalah lama.. kebetulan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 08:35


Pada 08-02-08 07:11 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

aik macam tak betul saja analisis kak anis :-? :lol:

kak apa pula kaitannya ummu cakap tu dengan pinang cecepat..

takpa ummu, sabar ya..tak lama lagi adalah orang datang pinang ummu :kelip: :kelip:



analisis kak anis, bukan berdasarkan posting ummu tu, tapi berdasarkan.... kekerapan anak dara dua org ni posting bab-bab centa :lol: :lol: ...

tol kan kinah kan kinah kan kinah kan :kelip: :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 08:42


kak anis :membisu: :menunggu: :terpegun:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 08:44


Pada 08-02-08 08:42 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

kak anis :membisu: :menunggu: :terpegun:




hehehhe kinah... tak mengapa sabar ye, pepagi dah kena nyakat dengan kak anis... hehehehehe



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 08:53


dipetik kata-kata seorang mak mentua pada menantunya...

!!! QUOTE !!!

- kasih sayang tu milik TUhan..kita cuma pinjam saja..kalau kita nak, kita kena minta... maknanya, dia minta saya berdoa...doa...doa...
- dia kata Allah tu tengah sayang sebenarnya, sebab Allah sayang org yang sabar, sebab tu dia bagi ujian besar macam ni....supaya kita boleh nilai diri balik... maknanya mak suruh saya sabar..sabar...


dalam kes ni anak dia curang, dan tak nak dengar nasihat dia, so ini lah nasihat seorang ibu pada menantunya...


emm same kes lah dengan topik ni kan kinah..."kerana putus cinta...kecewa dalam bercinta"

tapi dalam skop lebih khusus iaitu dalam hidup suami isteri...



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 09:04


sabar sabar :-P

pandai kak anis ambil hati ya :kelip::lol:

ya kan kak..kena selalu berdoa meminta..hanya DIA yang dapat memberi..

lagi kena selalu cakap kan kak..
contoh "saya nak kahwin lepas konvo.."
betul-betul rezeki kahwin sehari lepas konvo :sopan: :sopan:
kan kan... siapa tu kak :-P (menyakat kak anis juga hikhik)


kalau macam tu saya nak cakap saya nak kahwin tahun depan..
bulan 3 atau bulan 5 (amin..eh hari jumaat :sopan: )


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 09:41


Pada 08-02-08 09:04 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

sabar sabar :-P

pandai kak anis ambil hati ya :kelip::lol:

ya kan kak..kena selalu berdoa meminta..hanya DIA yang dapat memberi..

lagi kena selalu cakap kan kak..
contoh "saya nak kahwin lepas konvo.."
betul-betul rezeki kahwin sehari lepas konvo :sopan: :sopan:
kan kan... siapa tu kak :-P (menyakat kak anis juga hikhik)


kalau macam tu saya nak cakap saya nak kahwin tahun depan..
bulan 3 atau bulan 5 (amin..eh hari jumaat :sopan: )



amboi2 anak dara ni, ngenakan kak anis yekk!!


nak kena ini 8-) 8-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 09:47


!!! QUOTE !!!

kalau kita rasa sedih, geram, marah..sebab kita kehilangan selipar hari ni.. bayangkan orang yang tak ada kaki..




Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 08-02-08 13:23


!!! QUOTE !!!


hai anak dara ukhwah dua orang ni... memang nak kena pinang cecepat ini...

:lol: :lol:

siapa nak???? angkat tangan... pas ni boleh datang intebiu :lol: :lol:



kak anis :jangan: Kenapa ni...
nanti mak ummu marah :cry: :hammer:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 08-02-08 13:26


!!! QUOTE !!!



takpa ummu, sabar ya..tak lama lagi adalah orang datang pinang ummu :kelip: :kelip:



:kelip: :malu: ummu menunnggu ni :-P
tak nak lah kak..bagi laluan kepada kak kinah dulu..tak nak lah langkah bendul..
ummu menuggu tarikh keramat bersama kak anis :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 13:27


Pada 08-02-08 13:23 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!


hai anak dara ukhwah dua orang ni... memang nak kena pinang cecepat ini...

:lol: :lol:

siapa nak???? angkat tangan... pas ni boleh datang intebiu :lol: :lol:



kak anis :jangan: Kenapa ni...
nanti mak ummu marah :cry: :hammer:




hehehehe :-P :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 14:20


Kenapa ya saya rasa panggilan anak dara ni kasar sikit ya :berfikir:
betulkah atau cuma perasaanku? :-?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 14:23


Pada 08-02-08 14:20 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa ya saya rasa panggilan anak dara ni kasar sikit ya :berfikir:
betulkah atau cuma perasaanku? :-?



emm kasar ke kinah??? :berfikir: :berfikir:

sorry ...
:oops: :oops:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 14:32


tak tahulah kalau yang betul.. :-?

tapi tengok tv biasa panggil anak dara bila keadaan tak baik (eheh tak dapat fikir ayat)..

macam kalau mak cakap dengan anak dia..

"anak dara ni dah siang masih tidur" :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 14:34


Pada 08-02-08 14:32 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

tak tahulah kalau yang betul.. :-?

tapi tengok tv biasa panggil anak dara bila keadaan tak baik (eheh tak dapat fikir ayat)..

macam kalau mak cakap dengan anak dia..

"anak dara ni dah siang masih tidur" :lol:

tak dapat nak tangkap apa yang kinah fikir,

tapi apa pun, sorry...

agaknya terlanjur cakap... :bye: :bye: :bye:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 14:44


oh ok tak ada apa-apa... :-) :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 14:59


hari ini jiran depan rumah bertunang, alahai dedulu sesama sekolah sekarang dah tunang dah dia....Alhamdulillah

Dugaan...Dugaan....


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-02-08 11:20


Pada 07-02-08 15:42 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!

ye, mugkin juga.....

hati + akal + iman = cinta suci :sopan:

alahai masuk topik jiwang lagi ....hukhuk :-D :



jiwang tak karat tak apa.
jiwang karat tu yang buat thing-tong tu


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

zatie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17090
Posting: 209
Dari: sHaH aLaM

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-02-08 13:59


memang menyakitkan....
pernah banyak kali juga sebelum bertemu dengan lalki yang betul-betul ikhlas menyayangi saya kerana Allah...bukan nad=fsu semat-mata..
dah banyak kali tertipu...
ada sebelum ini dia minta clash sebab dia kata parents dia and parents ex dia nak mereka couple balik....
walaupun saya terima saja,, tapi hati ini tetap tersa sedih
bila tanya ex dia, ex dia kata mereka tak couple balik pun..itu yang buat saya lagi kecewa...
kalau betul dah tak nakkan saya, cakap lah beterus terang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatieProfil   Hantar PM kepada zatie   Quote dan BalasQuote

sofea_hanzalah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32302
Posting: 27
Dari: penang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-02-08 16:40


tersentuh membaca coretan ibn hamdhan...

tak sedar air mata ini tiba-tiba mengalir..

moga anda dikurniakan zaujah yang solehah dan tentunya yang terbaik untuk anda...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofea_hanzalahProfil   Hantar PM kepada sofea_hanzalah   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-02-08 16:53


... lupakah kisah sedih.. hanya mengingati ia tidak akan mengubah diri.

Pandang sahaja di hadapan, banyak lagi perkara yang perlu dilalui. Banyak lagi perkara yang perlu difikir untuk masa depan. Hanya mengingati perkara malang yang menimpa... kita akan jadi apa akhirnya...

Apa pula matlamat hidup kita di dunia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

umarzahrawi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.08.2006
Ahli No: 25986
Posting: 91
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-02-08 22:51


kadang-kadang Allah hilangkan matahari, kemudian Dia datangkan pula guruh dan kilat...puas kita menangis, mencari di mana hilangnya matahari..rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi yang Indah...:kelip::-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For umarzahrawiProfil   Hantar PM kepada umarzahrawi   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 22-02-08 15:10


Bismillahhirrahmnirrahim

erm..setiap yang Allah hilangkan,yakinlah Dia akan beri ganti yang lebih baik, insyaAllah..amin.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 21:43


Assalamualaikum

Putus cinta ni memang pedih..
Berat mata memandang...berat lagi bahu yang memikul...
rasa remuk redam hati ini... bagai dihiris2 dan sebak dan sesak rasanya...huhuhu...
kadang-kadang bila dengar lagu2 jiwang atau cerita kat tv org yang putus cinta kat tv, kalau dulu..mesti kata jiwang karat lah mereka...tapi bila dah kena kat diri sendiri...baru boleh fahami kesedihan mereka itu...
Apapun..masa adalah antara ubat terbaik...sabarlah...ada hikmah disebaliknya...
mungkin kita ditemukan dengan org yang salah...sebelum bertemu insan yang betul...agar selepas bertemu insan yang betul...kita akan betul-betul menghargainya...

:bunga: :bunga: :bunga:
8-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 23:23


memang sakit dan pedih..apakan daya kita hanya merangcang Allah yang menentukan..dia di paksa dan aku terpaksa..moga Tuhan kurniakan ketabahan dan kesabaran untukku tempuhi ujianNya ini..

kekuatan iman & ketabahan adalah perkara pokok yang perlu ada.tanpanya kita akan mudah mengaku kalah & menyerah, memang kebenaran itu terlalu payah untuk kita terima tetapi dengan mempercayai segala apa yang tejadi ini adalah qada & qadar Allah membuatkan kita pasrah & redha dan dapat berlapang dada dalam menerima segala musibah. sekali Allah memberikan nasib malang ianya tidakkan kekal selamanya. jika Allah memberikan keuntungan nasib tak mustahil kita jatuh dengan tanpa kita duga. Allah amat adil dalam hukumNya dan rahmat Allah terlindung disebalik ujian dan dugaaNya..."lah haulawala quuwata illa billah"....

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-06-08 12:14


salam
putus cinta memang pedih tapi ketika saya putus cinta saya convertkan kepada sesuatu yang positif,saya putus cinta masa last sem, dan the result of the final sem is dean list, be4 this, i cannot accepted fact, and Allah always tests me until i'm became like this. so strong inside because i always believe yang Allah berikan ada hikmah and as a believer u must accepted it will the open heart.
setiap org ada journeynya, saya pernah jeles dengan kawan saya kerana dia tak pernah rasa seperti saya but i should know,to increase our iman, we have to be test so that we will come back to Allah.
"Cintaku padaNya adalah segalanya, Dia kekasih abadi yang sentiasa menemani dikala susah dan senang, tidak pernah meninggalkan drpku.Setiap detik dan nafasku bersamaNya walau seburuk mana hambanya.Aku sang perindu yang merindukan diriNya ibarat pungguk rindukan bulan"

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

nurafi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19332
Posting: 30

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-06-08 18:58


salam..
moga sedih bila putus cinta ni...tapi putus cinta dengan manusia lebih baik dr putus kasih dari Allah..mungkin Allah putuskan cinta kita dengan si dia untuk mmberi ruang kepada kita untuk menyemai cinta dengan Nya, yang sudah semestinya tiada kesedihan lagi untuk kita bila bersamaNya...

awal-awal tu memang lah sedih sebab impian yang di bina sepanjang bersama hancur berkecai..tapi apa-apa pun kita harus pasrah, yakinlah ada yang lebih baik untuk kita nanti..cari lah teman yang boleh membuatkan kita tenang bila bersamanya (sebaiknya teman itu merupakan seorang yang tidak bercinta, kerana selagi kita bersama org yang bercinta, kita akan rasa jeles, mbandingkan kita dengan dia dan terus bersedih atas nasib yang menimpa diri.)..janganlah jeles pada teman-teman yang masih bercinta, sebaliknya bersyukurlah kerana kita dah d beri 'jalan' oleh Allah untuk jauh dari maksiat.secara logiknya, kenapa mesti jeles pada org yang buat maksiat?...renung-renungkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurafiProfil   Hantar PM kepada nurafi   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-06-08 19:00


Pada 24-08-07 13:05 , izzz81 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
ana baru saja putus cinta setahun lebih yang lepas..
dia putuskan..tinggalkan saya kerana perempuan lain..
sakitnyer hanya Allah swt sahaja yang tahu..
tapi biarlah..mungkin dia bukan jodoh saya..saya redha..


hmm ditinggalkan sebelum lebih enak daripada ditinggalkan selepas berkahwen.. fikir-fikirkan lah..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

QISTINA-ALEA
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.09.2003
Ahli No: 3561
Posting: 38
Dari: johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-07-08 23:19


SALAM..
Saya pernah rasa 2kali di tinggalkan.
yang pertama kena tipu ,dia tak dapat lupakan "orang lama"
yang kedua,ditinggalkan tanpa sebab ,hanya putuskan melalui message,setelah dua tahun berkawan.sekarang ni dia dah bersama dengan adik angkat dia.
sekarang ni saya sedang mencari kekuatan walaupun dah 7bulan.awal-awal memang rasa sedih sangat.ramai kawan-kawan suruh buat solat hajat,memang betul itu cara yang paling baik untuk mendapat ketenangan.
Walaupun sedih,saya bersyukur sebab saya masih diberi kesempatan oleh ALLAH untuk teruskan hidup dan diberi peluang untuk bertaubat.
Sekarang ni saya doa banyak-banyak supaya ALLAH tutupkan pintu hati kepada mereka yang bukan jodoh saya.Lepas ni kalau ada yang berkenan,sama-sama buat solat istikharah,Kalau ado jodoh cepat-cepat buat majlis kahwin.tak payah nak kawan lama-lama...
kalau berkesempatan baca lah artikel yang di tulis oleh msaidins_85 --Kepada mereka yang ada cinta terlarang
Diluluskan pada Sabtu, 22 Disember 2007 @ 7:59:21 oleh istisafa
Tazkirah

Bookmark and Share

    


  Member Information For QISTINA-ALEAProfil   Hantar PM kepada QISTINA-ALEA   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-07-08 12:12


Ramai orang nak maintain jangan putus cinta dengan pasangan

Tapi ramai yang tak nak maintain supaya tak 'putus cinta' dengan Allah


Ke sana kemari orang putus cinta,
Ada yang kata sebab si dia tak setia,
Ad ayang kata sebab si dia ada orang lama,
Ada juag yang kata sebab si dia saja-saja

Tapi orang masih nak mencari cinta tak tentu hala,
Cinta bermain dan untuk suka-suka.

Ada orang bercinta sebab tak dapat tahan,
Tengok kawan semua ada gilrfriend dan kawan ada jantan,
Jadi terasa nak bercinta sebab nak ikut-ikutan,
Dan bukan sebab nak penuhkan tuntutan Tuhan!

Kemudian bila putus cinta diri merana,
Walhal sebelum bercinta janji sanggup semuanya,
Lautan api akan diredahi juga,
Tembok besar cina akan diselusuri juga,
Menara KLCC akan dipanjat dengan tangan sahaja

Sebenarnya kalau putus cinta, sabarlah sahaja
Kan cinta itu hanya cinta manusia?
Cint Allah pasti lebih berharga

Tapi kalau tiap-tiap hari buat mungkar,
Cinta manusia dijaga dan dipagar,
tapi cinta kepada Allah ditinggalkan sendiri,
Nah, itulah bila putus cinta, jadi tak sedar-sedar diri!

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 12-07-08 16:40


Pada 24-08-07 18:54 , ibn_ramdhan posting:

!!! QUOTE !!!

Betul..sakitnya putus cinta itu memang pedih..sejarah yang tak dapat dikarang...Sampai sekarang ana terasa pedih dek kerana terjerat dengan cinta seorang manusia....
kepada sahabat2 yang senasib dengan ana kuatkankah jiwamu...
kepada "Si dia..ana doakan kesejahteraanmu...ana berlapang dada dengan ketentuan Allah...namun jika ada coret2 kasih,lontarkanlah pada Ilahi..semoga syurga habuan disana"...


Kisah yang memberi inspirasi... :-) Maksudnya disini,apabila seseorang diberikan ujian,kesedihan dan kesusahan..ia tetap tidak akan berpaling dari Allah..malah bertambah rapat dengan Nya..Hambanya yang pasrah dan redha akan bangkit menjadikan ujian itu sebagai motivasi utknya berjaya di masa akan datang..


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

ibnusina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2004
Ahli No: 10405
Posting: 146
Dari: bumi ciptaan-NYA

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-07-08 12:36


Teman-teman..
Berpasangan engkau telah diciptakan
Dan selamanya engkau akan berpasangan
Bergandingan tanganlah dikau
Hingga sayap-sayap panjang nan lebar lebur dalam nyala
Dalam ikatan agung menyatu kalian

Saling menataplah dalam keharmonian
Dan bukanlah hanya saling menatap ke depan
Tapi bagaimana melangkah ke tujuan semula

Berpasangan engkau dalam mengurai kebersamaan
Kerana tidak ada yang benar-benar mampu hidup bersendirian
Bahkan keindahan syurga tak mampu menghapus kesepian Adam

Berpasangan engkau dalam menghimpun rahmat Tuhan Ya, bahkan bersama pula dalam menikmatinya
Kerana alam dan kurniaan Tuhan
Terlampau luas untuk dinikmati sendirian

Bersamalah engkau dalam setiap keadaan
Kerana kebahagiaan tersedia, bagi mereka yang menangis
Bagi mereka yang disakiti hatinya, bagi mereka yang mencari,
bagi mereka yang mencuba
Dan bagi mereka yang mampu memahami erti hidup bersama
Kerana mereka itulah yang menghargai pentingnya
orang-orang yang pernah hadir dalam kehidupan mereka

Bersamalah dikau sampai sayap-sayap sang maut meliputimu
Ya, bahkan bersama pula kalian dalam musim sunyi
Namun biarkan ada ruang antara kebersamaan itu
Tempat angin syurga menari-nari diantara bahtera sakinahmu

Berkasih-kasihlah, namun jangan membelenggu cinta
Biarkan cinta mengalir dalam setiap titisan darah
Bagai mata air kehidupan
Yang gemerciknya senantiasa menghidupi pantai kedua jiwa
Saling isilah minumanmu tapi jangan minum dari satu piala
Saling kongsilah rotimu tapi jangan makan dari pinggan yang sama..

Menyanyilah dan menarilah bersama dalam suka dan duka
Hanya biarkan masing-masing menghayati waktu sendirinya
Kerana dawai-dawai biola, masing-masing punya kehidupan sendiri
Walau lagu yang sama sedang menggetarkannya
Sebab itulah simfoni kehidupan

Berikan hatimu namun jangan saling menguasainya

Jika tidak, kalian hanya mencintai pantulan diri sendiri
Yang kalian temukan dalam dia

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnusinaProfil   Hantar PM kepada ibnusina   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-07-08 13:26


putus cinta memang sakit..tapi jangan diikutkn sangat perasaan kita..mula-mula tu mungkin kita akan terasa kehilangan sangat kerna kita pernah menyayangi dirinye dan berharap akan hidup bersama dengannya membina keluarga bahagia..tapi,takdir Allah swt mengatasi segalanya..mungkin itu ujianNYE kepada kita dan mungkin juga Allah swt ingin mengurniakn insan yang lebih baik dr org yang kita sayangi tu kerna kita menyangkakan apa yang kita miliki hari ni adalah terbaik untuk kita sedangkn Allah swt lebih mengetahuinya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-07-08 19:10


Pada 12-07-08 12:12 , swordofdeen posting:

!!! QUOTE !!!


Tapi kalau tiap-tiap hari buat mungkar,
Cinta manusia dijaga dan dipagar,
tapi cinta kepada Allah ditinggalkan sendiri,
Nah, itulah bila putus cinta, jadi tak sedar-sedar diri!


bagaimana ye langkah-langkah untuk menjana cinta ilahi di dalam rumah tangga........maaf lah terkeluar topik...... :-)


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» kerana putus cinta..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.178758 saat. Lajunya....