Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tak semestinya melakukan apa yang anda sukai tetapi menyukai apa yang anda lakukan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 70
Ahli: 0
Jumlah: 70




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: Siapa org KL?... Angkat Tangan!!


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» Siapa org KL?... Angkat Tangan!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Siapa org KL?... Angkat Tangan!!

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 09:19


assalamualaikum wb....

masa di sahabathijjaz.com dulu topik nie merupakan satu ruang berkumpulnya anak-anak KL dan lain2 negeri yang sudi menjengguk kami di sini....

jadi memandangakan kerinduan itu dah wujud pada semua sahabat-sahabat lama.., jadi saya rasa baik dihidupkan kembali topik nie di sini pula..

jadi anak-anak kl didalam komuniti ukhwah.., jgn malu jgn segan... mari-marilah memperkenalkan diri anda semua



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 09:58


org kl nie tak semesti nya anak2 kl.. tapi sapa2 yang duduk, belajar mahupun singgah sekejap di KL pun boleh singgah sekejap di sini...

moga ukhwah kita bersama dapat terus terjalin

wassalam.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: Tm Mlwt, Kl Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 10:01


Ni tengah angkat tangan ni !

Alhamdulillah, akhirnya Kak Ina yang sememangnya setia dengan topik ini di komuniti Sahabat Hijjaz (tatkala era kegemilangan) merasmikan topik ini. Syabas !

Erm...ke mana agaknya pergi Ustazah Rohaizan...langsung tak nampak batang hidung ! Mungkin sibuk dengan pelbagai komitmen. Yang pasti, dia akan reply topik ini apabila kelapangan nanti. Maklumlah, ahli yang setia...

Harapnya anak² KL di komuniti lama dapat menjengukkan muka di sini. Buktikan bahawa 'hijrah' ke komuniti baru bukanlah penghalang ukhuwwah fil aqidah yang terjalin sepenuh ikhlas...

Pulanglah nisa_sweet, nur_xx, KLIPKERTAS, nice_pesan, virus_bonggo, islam_suci, SaLaFy, adiek_unic, indah_hati84, mno, roja_vic, HuSnA dan ramai lagi...cheewah...

Apa pun, ana mungkin tidak dapat surf komuniti ini terlalu kerap seperti sekarang apabila ke UIAM nanti. Pasti banyak tugasan yang perlu diselesaikan. Apa pun, ana akan cuba untuk spend masa dengan komuniti tersayang niiii...

Moga ukhuwwah yang terjalin akan membuahkan rahmat Ilahi...manfaatkan persahabatan yang terjalin dalam usaha untuk menambahkan ketaatan ke hadrat-Nya...insyaAllah...

Allahu Ta'ala a'lam...





-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

[ Posting ini telah di edit oleh: SaLaFiaN pada 2003-05-19 10:01 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 10:09


Alhamdulillah ada jugak sahabat rupanya....
sangkaan tadi sorang2 aja.......

mm utk pengetahuan semua...aizan sibuk skrg nie.. insyaAllah habis sibuknya nanti dia akan bersama kembali....



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

jieeda
Warga Rasmi
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 513
Posting: 2

Selangor  


posticon Posting pada: 19-05-03 11:26


assalamualaikum..nak kate k.l tak lah jugak..actually kiter kat putrajaya..tapi after cuti nih kiter balik penang(usm)..meh la dtg penang..u r most welcome.. kalu naik nanti mesti bz ngan kuliah..memang jarang nak surf..ni pun kat opis(wat praktikal)..doakan kiter la..insyaalah i have 2 more semester..susah maa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jieedaProfil   Hantar PM kepada jieeda   Quote dan BalasQuote

azygos
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 61
Posting: 56
Dari: RCMP

Perak  


posticon Posting pada: 19-05-03 12:53


saya kat pantai dalam
uniperdana...saper² kat kl..
dulu guna nama lain..
salam ukhwah!!

-----------------
kehidupan adalah tarbiyyah dari Allah,
jika kita tidak dapat menerima tarbiyyah Allah..
nescaya kita tidak dapat menerima tarbiyyah manusia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azygosProfil   Hantar PM kepada azygos   Quote dan BalasQuote

Muslimah85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 547
Posting: 25
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 14:39


Assalamualaikum.
Saya pun dari Kl gak. Tinggal kat TTDI, KL. Tapi lahir kat Kelate. Cakap kelate tu tahu la jugak. OKlah, salam ukhwah dr saya.

-----------------
Hiasi diri dengan akhlak yang mulia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muslimah85Profil   Hantar PM kepada Muslimah85   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 09:22


assalamualaikum....


mm alhamdulillah..,bertemu kita lagi dalam topic nie...harapan akak agar semuanya sentiasa sihat2 sahaja hendaknya.....

nah, akak nak ucapkan ahlan wa sahlan kepada jieeda,azygos,Muslimah85.. harap2 nya teruslah berposting di sini

impian akak hanya satu... nak pastikan ukhwah kita cukup utuh keran bila utuhnya ukhwah, datanglah sebesar mana pun dugaan kita pasti dapat harunginya bersama .....

wallahualam...


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

budakinsaf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 596
Posting: 111
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-05-03 11:05


assalamualaikum...
saya angkat tangan separuh je sbb saya bukan org kl.dok kl setakat 5 bln je sbb praktikal.skang ni dah masuk 3 minggu kat kl.ok?
wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For budakinsafProfil   Hantar PM kepada budakinsaf   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 15:07


mmm kenapa angkat separuh...? anti boleh dikatakan sebagai sebahagian keluarga Kuala Lumpur jugak...


sudi-sudikan........ mengimarahkan lagi topik kita ini...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

heizam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 182
Posting: 107
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 18:54


A'KUM... CAM MANE NAK ANGKAT TANGAN ... KALAU ANGKAT PUN BUKAN AKAK NAMPAK... APE PUN..

SALAM UKHWAH DARI ANA... HEIZAM

WASSALAM...


Bookmark and Share

    


  Member Information For heizamProfil   Hantar PM kepada heizam   Pergi ke heizam's Website   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: Tm Mlwt, Kl Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 19:00


Ahlan wa sahlan ya jieeda, azygos, Muslimah85, budakinsaf dannn...heizam...

Akhi Heizam tinggal di Wangsa Maju kan ? Dekat je dengan kami tuuu...

Erm...takkan sikit je ahli komuniti ni yang berasal dari Kolumpo...yang lain² tu, timbul-timbulkan diri la ek...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 20-05-03 19:00


ana sekarang sedang keliru, ana dari taman melawati. taman melwati sebenarnya berada di kuala lumpur atau gombak,selangor pening kepala memikirkan

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

Arcaine
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 246
Posting: 237
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-05-03 09:14


A'kum

saya tinggal kat KL je.

-----------------
Hidup ini suatu perjuangan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ArcaineProfil   Hantar PM kepada Arcaine   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 09:24


Assalamualaikum wb
Quote:

On 2003-05-20 19:00, MuTTaQiN wrote:
ana sekarang sedang keliru, ana dari taman melawati. taman melwati sebenarnya berada di kuala lumpur atau gombak,selangor pening kepala memikirkan



MuTTaQiN keliru...? usah keliru adikku.. taman melawati nie terbahagi kepada dua... dari phase 1-3 (tak silap akak ler) under KL, selebihnya (phase 4-6a,6b) under Selnagor, sbb dah dkt ngan area Gombak....... ok kot.. dah clear ker...?

kalau still tak clear, mari kita sama2 gi Pejabat Tanah kita check ok

mm ahlan wa sahlan buat Arcaine(macam pernah kulihat nick nie tapi di mana ya ),
heizam... aper sapa kata akak tak nampak..?? eh akak ni terer tau bab nampak2 nie ( tapi tak ler sampai ngintai org yer tak :lol

apa2 pun.. teruslah berukhwah di sini....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 11:04




mm assalamualaikum..... mm mana yerk..?? takkan ini aja

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 08:41


Assalamualaikum...

wah rindu rasanya dah lama tak dapat join Ukhwah.com kesayangan nie.... anyway, selamat berukhwah n selamat berforum kembali.....

buat sahabat2 n sahabiah2 dari kl..., salam ceria dari saya moga ukhwah kita kekal selamanya insyaAllah

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

nurmujahida
Warga Rasmi
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 809
Posting: 3
Dari: setapak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 19:27


assalamu'alaikum..salam ukhuwah fillah dr ana buat nur tinta..rupa mcm kenal jer ..skolah mana yer dulu?

-----------------

.:: jadilah rahib di malam hari dan singa di siang hari ::.



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmujahidaProfil   Hantar PM kepada nurmujahida   Pergi ke nurmujahida's Website   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-05-03 10:03


wa'alaikumusalam dan assalamualaikum semua...


mm alhamdulillah bertemu kita sekali lagi dalam ruangan ini

mm ah lan wa sahlan buat sahabat baru nurmujahida..
saya bersekolah di SMK Padang Tembak KL

salam ukhwah.



[ Posting ini telah di edit oleh: nur_tinta pada 2003-05-30 10:04 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: nur_tinta pada 2003-05-30 10:05 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

mawarputih
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 146
Posting: 283
Dari: Bangsar, K.Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-05-03 15:24


Assalamualaikum.....

Ni haa ana dah mai dah... Rindu sungguh rasa hati nak bersembang ngan anak2 senegeri semua .

Terlebih dahulu, ana mintak maaf byk2 sebab lama menghilang diri tanpa khabar. Bizylah denga ta'aruf program. Laa nie program dah habis.. baru ada masa nak online. Hehehe...

Amboi Kak Ina... cukup mesra dan aktif melayan kerenah adik2 akak kat sini. Boleh jadik kakak mithali nie. Hehehe....

Apapun, teruskan lah kemesraan dan keprihatinan akak tue. Terharu dengan kesetiaan akak yg tak jemu2 reply topik. nie. Moga Allah merahmati akak atas kesungguhan mengeratkan ukhuwwah Islamiyyah sesama ahli komuniti nie.

Utk Tuan Guru Dhany, tahniah sekali lagi kerana berjaya menempatkan diri sebagai salah seorg student di mciium. Amacam pengalaman sepanjang minggu ta'aruf... seronok ker 'sengsara'...?? Hehehe....

Maaflah kalau ada committee yg terkasar kat anta dan adik2 yg lain. Biasalah... kalau dah penat tue, macam2 yg boleh kuar kat mulut nie... Apapun, pengalaman mendewasakan. Betul tak...???

Haa... anta nie awat glamer habis kat sini. Tak sampai seminggu masuk sini, dah dikenali dikalangan committee especially committee regiSTAD. Sampai semua committee regiSTAD berebut2 nak menatap biodata form anta... termasuklah ana. Hehehe... kiranya, semua rahsia peribadi anta tue sekarang nie dah ada dalam poket ana lah. But, don't worry, I won't tell anybody kerana ini adalah amanah bagi kami sebagai committee. Insya Allah....

Mana Akhi Firdaus dan adik nisa'...???. Tak nampak lagi bayang mereka. Mungkin masing2 sibuk dengan pelbagai komitmen agaknya. Takpelah...

MOGA UKHUWWAH INI TERUS MEKAR DAN MEWANGI, MENGHIASI TAMAN2 HATI KITA . INSYA ALLAH...

Wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: Tm Mlwt, Kl Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-05-03 15:39


Rindunyerrrr kat komuniti ni...

Erm...ni ada kat rumah la ni...sedang mencuri time untuk online...

Ta'aruf week ok la jugak walaupun penat skit...cuma, aktivitinya kurang...kalau lagi banyak program, lagi syok...

AlhamduliLlah, mmg seronok di sini...kawan pun ramai...ana jadi 'kerang busuk' je...sengih sana sengih sini...

Ustazah Rohaizan, ana ada terserempak dengan anti masa nak pi ke library...mmg comitee member yang dedikasi...

Erm...insyaAllah sehingga berjumpa lagi...salam ukhuwwah buat semua...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

soutul_jihad
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 966
Posting: 36
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-06-03 03:15


a'kum...ana tinggal kat taman permata...erm...skrang study kat utm skudai...kalau cuti panjang adalah kat tmn permata...kalau tak... mungkin kat taman U kat skudai ler...ade ape2 gathering kat kl...informlah ana... wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For soutul_jihadProfil   Hantar PM kepada soutul_jihad   Quote dan BalasQuote

nice_pesan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 619
Posting: 126
Dari: cheras...

Perak  


posticon Posting pada: 04-06-03 12:43


assalamualaikum
rindu benar hamba pada sahabat2 hamba...
Alhamdullilah boleh lagi menjengukkan diri hamba kat sini...

-----------------
try to be nice, smart, fun & helpful...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nice_pesanProfil   Hantar PM kepada nice_pesan   Quote dan BalasQuote

mawarputih
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 146
Posting: 283
Dari: Bangsar, K.Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 10:04


Assalamualaikum... apa khabar anak2 senegeri semua.... Moga sentiasa dalam peliharaan Allah. Insya Allah....

kak Ina... mana akak menghilang...??? Lama betul akak tak menjenguk kami disni yer.. Selalunya, akaklah yg paling setia reply topik nie. Takpelah... mungkin akak banyak komitmen lain agaknya. Apapun, jgn sesekali lupakan kami kat sini yer. Bila lagi dapat chat ngan akak yer...?? Tak puaslah chat ari tue... Hehehe...

Tuan Guru Dhany... bila masanya yg anta kata anta terserempak ngan ana tue...??? Heheheh... maaflah kalau ana tak terperasankan anta. Ana ni.. kalau berjalan bukannya pandang orang sangat. Kalau pandang pun, pandangan ana tak berapa jelas sebab ana ada masalah mata yg serius. Tue yg ana asyik menunduk jer. Hehehe...

Ukhti nice_pesan... akhirnya anti menampakkan diri juga yer. Lama sungguh tak dengar khabar anti. Anti sihat....?? Camner ngan study sekarang nie...?? Harap semuanya berjalan lancar. Insya Allah...

Ahlam wasahlan WaMarhaban Bikum buat akhi soutul_jihad. Selamat datang ke anjung anak2 kl nie. Rajin2lah post kat sini yer. Mengenai jk tue... kena tanya tuan presiden kita lah... Mana tahu kalau dia dah ada perancangan ker...

Mana adik nisa' dan Akhi Firdaus tak muncul2 lagi nie. Lama sungguh dia menyelam. Tuan Guru Dhany, anta gi jejak abang anta tue... dan ana sendiri akan jejak adik nisa'. Rasa tak meriah pulak forum nie tanpa mereka berdua.

Moga kita ketemu lagi jika ada izin darinya. Amien...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

jilul_QURAN
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 112
Posting: 213
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 11:26


ana org terengganu saje menyibuk hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For jilul_QURANProfil   Hantar PM kepada jilul_QURAN   Quote dan BalasQuote

kawan82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 859
Posting: 205
Dari: bumi ALLAH

iraq  


posticon Posting pada: 06-06-03 11:45


kawan orang luar..sajer nak menyibuk..

-----------------

AKU makhluk ciptaan ALLAH S.W.T...
<.::to act cool n to look cool is to be cool::.>

Bookmark and Share

    


  Member Information For kawan82Profil   Hantar PM kepada kawan82   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-06-03 10:47


Assalamualaikum wb..

apa khabar semua..? maaf laa diatas "kesenyapan" kak lin beberapa hari nie... kak lin menghantar sepupu kawin di daerah pantai timur negara kite.. sibuk sgt layan kerenah pengantin sampai lupa nak luang masa utk internet jap

mm terpikir gak biler agaknya kak lin nak kawin yer malu ler plak.. perasan jap

mmm apa2 pun teruslah bertaauf di sini... jgn lupa ajak sahabat dan sahabiah yang lain datang k...

buat sahabat2 n sahabiah2 baru.. salam ukhwah dari kak lin a.k.a nur_tinta

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

nilamSarah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 463
Posting: 136
Dari: presint 9,putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-06-03 11:06


kite ptj

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamSarahProfil   Hantar PM kepada nilamSarah   Quote dan BalasQuote

nabilah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 996
Posting: 383
Dari: .:Bumi Allah:.

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-06-03 12:44


Assalamualaikum..
Hihihi...saya bukan org kl la..Tumpang lalu jer..Sori ye..
Bye2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilahProfil   Hantar PM kepada nabilah   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-06-03 22:46


Assalamualaikum wb....



Quote:
kak Ina... mana akak menghilang...???



tak kemana lah aizan.. ada tapi jauh... akak ke pantai timur.......
Quote:
menghantar sepupu kawin di daerah pantai timur negara kite.. sibuk sgt layan kerenah pengantin sampai lupa nak luang masa utk internet jap



mm alhamdulillah nampaknya dah semkin ramai sahabat akak and adik2 akak dalam forum nie....

ahlan wa sahlan akak ucapkan pada sautol_jihad,nice_pesan,jilul_QURAN,kawan82,nilamSarah n nabilah.. harapan akak agar ukhwah yg terjalin kekal selamanya.......

mm akak juga berharap agar persahabatan kita nie bukan takkat di sini aja.... ok

oh ya.... sebelum terlupa.., selamat kembali ke University buat semua adik2 n sahabat2 yg akan meneuskan perjuangan mencari ilmu......
akak doakan agar adik2 semua berjaya dalam apa jua yang di cari...

buat adik2 akak yang akan menghadapi SPM n PMR.. teruskan usahamu........ moga kejayaan juga menjadi milikmu InsyaAllah......

mm buat nice_pesan akak harap kalau rindu sudi2lah jenguk2 kami di sini... insyaAllah kerinduan itu boleh diubati sbb semuanya ada di sini......


sampai sini dulu....... wassalam wa illaliqa'

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-06-03 08:45


assalmaualaikum....

alhamdulillah ketemu kite kembali dalam ruangan anak2 kl.... macam berita plak

mmm so apa khabar semua..? akak harapkan semuanya baik2 aja......

buat mereka2 yang sudah masuk belajar balik .....rajin2 belajar tu.., moga kejayaan nanti menjadi milik kalian semua.....

buat adik2 yang akan menghadapi SPM n PMR.. akak doakan agar kejayaan menjadi milik adik jua...

oklah dah byk dah kot..., nnt kite jumpa lagik

wassalam wa illalliqa'

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-06-03 08:25


Alhamdulillah.. kini kite menjelma lagi PING!!

mm tak da apa nak cerita nie, cume nak jenguk2 kut2 ada lagi sahabat2 di sini....
nampak gayanya semuanya sibuk2 aja.....

so harapan nya forum nie kembali ceria balik bile semua balik rumah hujung minggu k





-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-06-03 09:25


Assalamualaikum... still saya sorang

sedeynyer.....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

mawarputih
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 146
Posting: 283
Dari: Bangsar, K.Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-06-03 17:29


Kesiannya kat Kat Azlina sembang sorang2. Meh saya tolong temankan yerk.

Assalamualaikum semua.... moga sentiasa dalam rahmat dan peliharaan Allah Insya Allah...

Maaf sebab lama betul tak jenguk muka kat sini. Allah uji ana dengan kesibukan dan keterbatasan waktu. Banyak urusan yang perlu diselesaikan dan ini menghadkan ana utk online selalu. Namun ingatan buat sahabat sahabiah senegeri dan sekomuniti tetap kekal terpatri di hati. Insya Allah...

Sekali lagi syukran khathira buat kak Ina yang tak jemu2 pantau topik nie. Kalau ada award ahli paling setiamemang akak lah yang layak menerimanya.

Ana pun berharap topik nie akan kembali "riuh" dan "kecoh" seperti dulu. Sahabat sahabiah yang sibuk tue harap dapat luang masa berukhwah di sini.

Oklah.. lab dah nak tutup. Jumpa di lain ketika.

Wassalam...

(Hm.. Kak Inatadi saya nampak Tuan Guru Dhanykita tengak khusyuk menelaah kat library. Sibuk betul dia nampaknya, takpelah... ada masa nanti, dia pasti akan jenguk kita kat sini. Insya Allah...)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-06-03 10:08


Wa'alaikumusalam n assalamualaikum kembali...

ish takde masalah punya.. cume sunyi aja forum nie tu yang akak sorang tu aizan

mm aizan apa khabar..? harapnya baik2 aja...

wah kenapa plak akak dapat anugerah tu.. ishishish takdelah.. akak mmg sayang dgn topik kite nie dari dulu sampai skrg kalau boleh akak nak kite rapatkan ukhwah kite melaluinye.. tu yang agak aktif tu....

ada2 aja aizan nie

insyaAllah kite kan ketemu lagi.......

salam syang dari akak buat semua....

(ye ker aizan.. takpe dier nak menyebarkan ilmu islam begitu jugak dgn aizan kan :wink


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-06-03 10:28


aza pun orang kl.....tengah angkat tangan lah ni..
kalau aza pun nak berkenalan boleh lah ek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: Tm Mlwt, Kl Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-06-03 07:43


Long time no see !

Salam ukhuwwah buat semua ! Rindunya pada antum semua...

Awal kalam, ana minta maaf kerana komitmen ana pada komuniti agak kurang konsisten sejak akhir² ni. Maklumlah, ana tengah cuba untuk biasakan diri dengan jadual yang pack tu...

InsyaAllah, dalam seminggu dua lagi ana akan berusaha lebih gigih untuk terus menyumbang pada komuniti tersayaaang ni...

Ehem²...selalu ana nampak Ustazah Rohaizan pi library...main internet ek ?

Buat Kak Ina, syukran jazilan untuk komitmen yang sangat³ tinggi buat topik kita ni...teruskan usaha tu...jangan sedih, tak lama lagi muncul la adik² akak tu...

Kita tunggu dan lihat, pasti topik ini akan kecoh tak lama lagi...

Hingga bertemu lagi...

Bertemu tak jemu, berpisah tak gelisah...ukhuwwah itu indah bila segalanya kerana Allah SWT...

P/s : Nak balik dah ni...pukul 8.30 ada compulsory program...sampai petang...isk...isk...isk...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

simba
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 184
Posting: 251
Dari: BAnGi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-06-03 09:22


ermm,bukanla orang Kl..tapi mase kecik dulu tinggal kat KL..kat flat sri johor,cheras..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simbaProfil   Hantar PM kepada simba   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-06-03 09:34


Ahlan wa sahlan buat simba n aza. moga ukhwah yang terjalin di sini dapat memberikan 1001 manfaat dan kenangan manis buat adik2 berdua...

buat aizan n dhany.. terima kasih atas sokongan adik2 berdua, tanpa sokongan adk2 tak mungkin kak ina mampu meneruskan topik anak2 kuala lumpur ini.. ini pun atas sbb rindu dan kagun dgn inisiatif aizan n dhany masa di komuniti lama dulu

Jazakallah atas sokongan semua

p/s: dhany, kata nak buat JK di UIA gombak..bile tu? boleh kite adakan mini jk utk anak2 kl sekali

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

ladyberz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1453
Posting: 52
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 16-06-03 16:25


assalammualaikum...
dah lama tak masuk komuniti ni...bz ler..tak sempat..ni pun baru daftar balik...tatau ler, org2 dlm komuniti ni masih igt kat saya...
saya bdk ampang..KL ker tu?tapi, studi kat klantan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladyberzProfil   Hantar PM kepada ladyberz   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-06-03 16:40


As'kum..opppsss...ana on the way nak ke kelantan ni. lalu dan berhenti rehat jap kat kl .
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

mawarputih
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 146
Posting: 283
Dari: Bangsar, K.Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-06-03 18:04


Assalamu'alaikum semua....!!!!!

kak Ina...adik akak dah kembali. Sorry kak... saya nie asyik timbul tenggelam jer. Maklumlah, banyak kerja. Hehehe...

Pertama sekali, ana nak ucapkan selamat datang dan salam ukhwah buat aza, simba dan darul_numan81. Alhamdulillah...bertambah lagi saudara2 senegeri kita. Rajin2lah post kat sini yer. Temankan kak Inakesayangan kita nie.

Tuan Guru Dhany... anta nie teruk sungguh lah... Dah lah jarang masuk sini, tapi bila masuk jer mesti nak pekenakan ana. Habis bocor rahsia ana ... Hehehe..

Apapun, memang jadi satu perkara wajib bagi ana utk online setiap hari walaupun sekejap. Tak kisahlah kat library ker, lab ker cc ker...

kak ladyberz... lama betul akak menghilang yer. Rindu sungguh kat akak. Siapa yang boleh lupa kat akak. Akak ngan kak ecoR1dulu lah yang paling rajin menggamatkan topik nie dengan gurau senda dan usikan. Tak ceria rasanya forum nie tanpa akak. Harap lepas nie boleh post selalu yer. Ceria2kan topik nie. Kak ecoR1 pi mana..??? Kim salam kat dia yer.

Kak Ina... sebenarnya jk uia tue masih lagi dalam perancangan awal. Tak dapat kata putus lagi. Tapi, akak dan sahabat sahabiah senegeri tak pernah ana lupakan. Ana dah usulkan pada Tuan Guru Dhanyutk bergabung ngan PERKASAnie (Ish... pakai lagi ker nama nie...). Tengoklah keputusannya macam mana. Pandangan rakan2 seUIA juga harus diambil kira. Nanti dah dapat kata putus saya inform akak yer.

Untuk Simba ngan Aza pulak... jgnlah malu2 nak berukhwah kat sini. Kita kat sini dah macam satu keluarga. Kak Ina adalah emaknya (sayang emak.. Hehehe...). Ta'aruf lah sikit pasal diri antuma berdua. Boleh kan...

Oklah.. Permisi dulu. Moga bertemu lagi jika ada izin dariNya. Insya Allah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-06-03 10:59


Assalamua'laikum

confuse lagi ngan laman forum ni. sekali buka.. pas pas tu.. dah tak jumpa lagi topik yg sama

saya dari tmn cheras indah... memang asal kl... sblm ni selalu je dekat keramat, waktu kekecil dulu

salam ukhwah untuk semua

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

-sakura-
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 120
Posting: 218
Dari: IICM GOMBAK

Selangor  


posticon Posting pada: 18-06-03 11:47


assalamualaikum warahmatullahi taala wabarakatuh....
ermm... saya bukan orang kl... dok kat kl pun bukan tapi belajar kat kl....

err... dengar cite nak buat jk kat uia gombak.. tul ker..??

-----------------
~wAnItA hIaSaN dUnIa, SeInDaH hIaSaN aDaLaH wAnItA sOlEhAh~

::jaga diri hiasi peribadi::


Bookmark and Share

    


  Member Information For -sakura-Profil   Hantar PM kepada -sakura-   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-06-03 15:27


assalamualaiku..
ana nak join anak KL boleh tak kak nur_tinta dan ustzh Rohaizan.ana belajar di cni walaupun org Utara..

Salam ukhuwah buat shbt2 di KL..

-----------------
"Tidak ada apa yang lebih manis dalam kehidupan ini melainkan apabila kita berjaya memperolehi kemanisan IMAN dan CINTA ILAHI"

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

ladyberz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1453
Posting: 52
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 18-06-03 23:20


assalammualaikum...
hi mawar putih...lama tak dgr citer..
akak bukan aper..ari tu cuti sebulan..tu yang lama tak buka kom ni..tgk2 dah tkr wajah ler pulak...tu baru sebulan tinggal...
kak ecoR1, dia bz sket..akak dah tak sama lecture ngan dia lg..tapi, kami tetap se"roommate" lagi..akak bukan aper, kak ecoR1 tu tak leh pisah jauh2 ngan akak..nanti dia rindu...tak caya tanya dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladyberzProfil   Hantar PM kepada ladyberz   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-06-03 12:26


Assalamualaikum..... wh diam tak diam dah makin ramai sahabat di sini rupanya...... alhamdulillah..

mm ahlan wa sahlan diucapkan pada nurkamar,khaulah_alazwar,n sakura tak lupe juga, Selamat berdiskusi kembali buat ladyberz

ana minta maaf kerana komitmen ana pada komuniti agak kurang konsisten sejak akhir² ni. Maklumlah, ana tengah cuba untuk biasakan diri dengan jadual yang pack tu...


ish takpelah tu kak ina pun kenalah faham... adik2 kak ina semuanya sibuk2 belaka... kalau asyik diganggu aja pun tak elok kan

Untuk Simba ngan Aza pulak... jgnlah malu2 nak berukhwah kat sini. Kita kat sini dah macam satu keluarga. Kak Ina adalah emaknya (sayang emak.. Hehehe...).

alamak aizan,MAK?????, maknyer muder sangat ler adiuh berat tanggungjawab nie......

Quote:

ermm... saya bukan orang kl... dok kat kl pun bukan tapi belajar kat kl....

ana belajar di cni walaupun org Utara..



ishishish... kecik tapak tangan masjid putrajaya saya tadahkan... rajin2 laa datang menjenguk kami di sini....


PERKASA nie (Ish... pakai lagi ker nama nie...).

mm kalau nak pakai nama PERKASA nie ok-ok aja

oklah tu nnt kite jumpa lagi yerk.... wassalam

ma'asalamah wa illaliqa.




[ Posting ini telah di edit oleh: nur_tinta pada 2003-06-19 12:27 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

ecoR1
Warga Rasmi
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1505
Posting: 12
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-06-03 21:05


ehh ladyberz..awk biar btul sket..sape rindu kat sape ni..ari 2 ms cuti asyik tel org kata nak duduk 1 bilik...rindu lah katanya..baru ct sebulan....
mawar putih,ingat jugak kat akak ye...jgn caya sgt ckp ladyberz 2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ecoR1Profil   Hantar PM kepada ecoR1   Pergi ke ecoR1's Website   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-06-03 11:15


assalamualaikum wb.. wah nampaknya bakal peng "havoc" PERKASA dah kembali..

saya harap agar semuanya akan sentiasa ceria n menceriakan PERKASA nie macam dulu-dulu....

mm oh yer... ahlan wa sahlan buat ecoR1

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-06-03 17:21


eCoR1,ish..ish ade jugak kat sini no...

izan , tengok org kedah pun selalu masuk sini....nt pun kena pi sana gak la ni..jom2..

-----------------
"Tidak ada apa yang lebih manis dalam kehidupan ini melainkan apabila kita berjaya memperolehi kemanisan IMAN dan CINTA ILAHI"

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

ladyberz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1453
Posting: 52
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 25-06-03 17:47


eleh..
paku dulang paku serpih,
mengata orang dia orang lebih...
jangan percaya sgt cakap ecoR1 tu..cakap dia bukannyer leh pakai sangat...
dier tu lagi ler..nak g toilet mlm2 pun takut...
nak kn temankan lak..
saper yang jd mangsa?saya yang baik ni juga..
tak caya g ler tanya dia...
tapi mesti dia tak ngaku nyer lah...
eh, khaulah pun mai sini gak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladyberzProfil   Hantar PM kepada ladyberz   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-06-03 17:54


ladyberz..nt tak sudi ye???tak pe lah siapalah kita ni....amboi...kat cni pun korang gaduh ye???


-----------------
"Tidak ada apa yang lebih manis dalam kehidupan ini melainkan apabila kita berjaya memperolehi kemanisan IMAN dan CINTA ILAHI"

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

ladyberz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1453
Posting: 52
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 26-06-03 02:05


khaulah...aler bucuk2..
takkan marah ngan saya kot..
macam ayat merajuk jer bunyi nyer...
saya main2 jer....
saje nak gurau2..
tak kisah jer nak join....
mai...ler ramai2..
meriah sket...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladyberzProfil   Hantar PM kepada ladyberz   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-06-03 11:50


berdiri megah tugu negara,
tanda ramai yang sudah berjasa,
assalamualaikum pembuka bicara,
dari nur_tinta buat semua.

mm assalamualaikum... wah dah makin "HAVOC" ler forum nie... seronok tgk sbb kekecohan dulu dah kembali semula.....terima kasih semua.

oh ya.., hari demi hari, masa demi masa saya semakin hampir ke hari perpusahan saya dgn semua sahabat.....dan dari sehri demi sehari rasa takut sangat nak tinggalkan semuanya... namun apa daya saya cita2 mendahului segalanya....

harapan saya agar nnt sahabat2 semua akan terus menceriakan topic nie.....

wassalam dulu dari saya....




-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

Wasimah17
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1684
Posting: 73
Dari: Jalan Gombak

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-06-03 12:00


Assalamualaikum........
Ssaya nie orang Gombak ,belajo dulu kat Kepong...la nie kat MCIIUM,Petaling Jaya....
Amik LAW..insya Allah Law Shariah.......Hope dapat sokongan sahabat dalam komuniti ini....

-----------------
"Time can change in every breath we take. Every passing minute is another minute to change everything around."

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wasimah17Profil   Hantar PM kepada Wasimah17   Pergi ke Wasimah17's Website   Quote dan BalasQuote

mawarputih
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 146
Posting: 283
Dari: Bangsar, K.Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-06-03 12:25


Wahai Ibunda yang tersayang... kak Azlina...... nie anak mak datang mengadap nie. Hehehe...

Maaflah kak... lama tak jenguk muka kat sini. Ana bizy tahap ke-8 nie. Mana tak nya... assignment berlambak2... pastu pening nak pk pasal Jk UIA lagi, pasal kelab lagi. Boleh pengsan dibuatnya.

Dengar cerita akak la nie dah sambung study...?? Yer ker...??? Kat mana tue...?? Selamat menjadi ulat buku ana ucapkan. Akak pi tak jk uia nanti...??? Walau hujan lebat, guruh petir malah banjir sekali pun, akak mesti datang jugak. Dah lama ana teringin nak jumpa akak. Kalau tidak... saya suruh Tuan Guru Dhany kita jemput akak kat Melawati tue.

Kak Khaulah.. akak buat apa kat sini... Intip saya yer... Hehehe... syukran kerana sudi jenguk kami kat sini. tak nak lah post kat forum anak2 kedah... malulah... nama ana dah ter"glamer" pulak kat sana kebelakngan nie. Hehehe...

kak ladyberz ngan kak ecoR1 nie tak abis2 gaduh. Nie tak leh jadi nie. kak Ina.... gi amik tali rafia ngan sapu tangan. Kita ikat mulut dia.... Kalau gaduh lagi lepas nie tak taulah...

Wasimah17.... Ahlan Wasahlan utk anti. Dok kat Jln Gombak, student laws kat matrix uia... Hehehe...Ana rasa ana macam kenal jer ngan anti nie... takpelah... rajin2 posting kat sini yer. Nanti masa JK jangan lupa datang sama tau.



"http://www.ukhwah.com/images/signmawarputih.gif">

[ Posting ini telah di edit oleh: mawarputih pada 2003-06-26 12:27 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-06-03 13:14


Tengok tu..masuk2 terus mengadu..manjenye...eh..akak tak intip nt pun mawarputih.. mcm mana tak nampak...nt kan kat sebelah akak..ok sekarang siapa intip siapa ni....

kak nur_tinta jemputlah dtg..untuk akak nnt kami minta tlg director sambut..bolehkan...special untuk akak..

izan klu tak nak join sudah la...tak pe dkt college kita join same noo..

"Nyalakan pelita kehidupan ini dengan keyakinan, sumbunya kesabaran, apinya ketabahan, pasti melimpah nur suci menyuluh lorong2 perjuangan,menabur kilauan sejati"

[ Posting ini telah di edit oleh: khaulah_alazwar pada 2003-06-27 13:12 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

mubtasimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1619
Posting: 40
Dari: Makkah

saudiarabia  


posticon Posting pada: 26-06-03 14:18


a'kum
ana dok kl ni..boleh join?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mubtasimahProfil   Hantar PM kepada mubtasimah   Quote dan BalasQuote

mubtasimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1619
Posting: 40
Dari: Makkah

saudiarabia  


posticon Posting pada: 26-06-03 14:39


assalamualaikum....
kesilapan teknikal..ana dok kat selangor & belajak pun kat selangor...bukan kat kl...mumkin fil waktil hadir...
insya Allah...
izhan...ajmalut tahiyyat minni ilaikum...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mubtasimahProfil   Hantar PM kepada mubtasimah   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: Tm Mlwt, Kl Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-06-03 15:54


Lama tak dengar khabar nooo !

Semakin lama, semakin sunyi topik ni...

Masing² pasti sibuk dengan komitmen masing². Begitu juga ana, minta maaf sangat³ sebab tak mampu untuk jenguk topik ni selalu...

Apa pun, apa khabar buat semua anak KL dan Selangor ? Moga sihat hendaknya...

Kak Ina ke mana perginya ? Ghaib nooo ! Akak pi mana ?

Jangan lupa untuk menyertai JK UIA PJ ! Anak Selangor dan KL sebaiknya menyertainya, sebab lokasinya memang dekat dengan kawasan kita nooo...

InsyaAllah, hingga bertemu lagi...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

ladyberz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1453
Posting: 52
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 29-06-03 23:50


assalammualaikum...
amboi mawarpituh, baru mai dah ada plan lak nak ikat kami berdua yer..ingat senang ker nak tangkap kitaorg berdua ni???mcm belut tau!!susah nak pegang..
mulut kami berdua ni mmg susah sket nak tutup, kalo kami ni jadi pendiam, habih ler penghuni2 usmkk ni mati kesunyian...
susah ler sekarang yer, semua bz ngan keje masing2..saya pun sama nie...ni pun curi2 masuk komuniti..sementara komp search maklumat...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladyberzProfil   Hantar PM kepada ladyberz   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-06-03 10:38


Assalamualaikum wb....

wah.. makin lama makin panassss keadaaan topic nie lebih-lebih lagi dengan kedatangan JK UIA PJ 17.07 nie..makin berapi-rapi <-- (macam mata kawan nie )

alhamdulillah... harapan kak ina agar ramai yang boleh menyertai JK UIA PJ kali nie..ialah bak kata kawan kak ina....."Yang jauh kita dekatkan,yang ekat kita mesrakan, yang mesra kita serasi-serasikan,yang serasi kita pastikan dia tak tambah [email protected] org lagi"

sebelum terlupa.. ahlan wa sahlan buatmubtasimah, tak kiralah dok selangor ke, blajar kat selangor ke ataupun kat KL..kita serupa aja..

Akak pi tak jk uia nanti...??? Walau hujan lebat, guruh petir malah banjir sekali pun, akak mesti datang jugak.

wah.. nie dah kire jadi WAJIB nie.. mak aih...cam na yer .. tgklah insyaAllah kiranya ada keizinan darinya...dan kalau akak tak dikenakan hukuman MANDATORI dok dalam kolej ..akak mesti sampai gak . TApi apa2 pun tahniah atas kejayaan adik2 akak di UIA PJ.(adik2 ker? ) katakanlah tak dapat mai..akak akan sentiasa mendoakan agar JK UIA PJ akan menjadi satu HIT yang mantap..lagi mantap dari Konsert Sure Heboh TV3 semalam k

kak nur_tinta jemputlah dtg..untuk akak nnt kami minta tlg director sambut..bolehkan...special untuk akak

mm macam na nie.. takkan kak nur nak suruh ustaz dhany n ustazah aizan jemput kak nur kat Melaka kot..? boleh kaaa??? ; ishishish.. insyaAllah kaulah_alazwar, panjang umur, murah rezeki kak nur datang yek!!

"Kak Ina ke mana perginya ? Ghaib nooo ! Akak pi mana ? " takdak aih, tak pi mana cuma sibuk sikit.. nak kena siapkan keje..sbb pasni nak melepaskan tanggung jawab akak.. tapi akak yakin adik2 akan masih setia disini right!!!!!!

Quote:
berdua ni???mcm belut tau!!susah nak pegang..:p:p:p



weih.. kita bukan nak buat apa... kita takmau awak dua gaduh je,...... pastu kita lepas laa kan balik ye tak aizan .. tapi betul laaa kang kalau kami ikat kag tak HAVOC plak topic nie ...... apa2pun teruskan menceriakan topic nie.. sapa2 yang nak datang pun sika-sila.. bak kata pepatah melayu....Kecik tapak tangan, nyiru kami tadahkan........

mak aih.. letih cakap(a.k.a type le ) minum jap.. alhamdulillah lega sikit...
oklah sampai sini aja da k... insyaAllah ada masa kita singgah lagi.... wassalam buat semua.


Ukhwah itu indah bila bertemu dan berpisah kerana Allah S.W.T

Wallahualam.

Pucuh pauh delima batu,
anak semilang ditapak tangan,
walaupun jauh beribu batu,
hilang di ukhwah.com, dihati jangan


wassalam

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-06-03 17:06


Quote:

On 2003-06-29 15:54, SaLaFiaN wrote:

Jangan lupa untuk menyertai JK UIA PJ ! Anak Selangor dan KL sebaiknya menyertainya, sebab lokasinya memang dekat dengan kawasan kita nooo...



Assalamualaikum...
Ha itupun Tuan Director dah jemput..ahlan2...

mawarputih buat ntah...sibuk la tu...org bz la katakan..agaknya bakal YB jugak kot... jgn marah..klu marah nnt kita gi jln lg ye....

-----------------
"Tidak ada apa yang lebih manis dalam kehidupan ini melainkan apabila kita berjaya memperolehi kemanisan IMAN dan CINTA ILAHI"

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-07-03 23:02


assalamualaikum...

mm kalau ustazah aizan n ustaz dhany dah jadik YB... kaulah_alazwar jadik TPM wanita pertama.. amacam ok ker

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-07-03 10:30


Assalamualaikum......
nah kini tiba masa dan ketika....
untuk kak ina mengundur diri buat seketika...

moga kita bertemu di lain masa.....teruskan ukhwah dan ikatan kasih sayang antara semua...

salam permisi .... salam terakhir...


Doa Perpisahan

Pertemuan Kita Di Suatu Hari
Menitiskan Ukhwah Yang Sejati
Bersyukurku Ke Hadrat Ilahi Di Atas Jalinan Yang Suci

Namun Kini Perpisahan Yang Terjadi
Dugaan Yang Menimpa Diri
Bersabarlah Di Atas Suratan
Ku Tetap Pergi Jua

Kan Ku Utuskan Salam Ingatanku
Dalam Doa Kudusku Sepanjang Waktu
Ya Allah Bantulah Hamba Mu

Mencari Hidayah Daripada Mu
Dalam Mendidikkan Kesabaranku
Ya Allah Tabahkan Hati Hamba Mu
Di Atas Perpisahan Ini

"Teman Betapa Pilunya Hati Menghadapi Perpisahan Ini.
Pahit Manis Perjuangan Telah Kita Rasa Bersama. Semoga
Allah Meredhai Persahabatan Dan Perpisahan Ini. Teruskan
Perjuangan"

Kan Ku Utuskan Salam Ingatanku
Dalam Doa Kudusku Sepanjang Waktu
Ya Allah Bantulah HambaMu

Senyuman Yang Tersirat Di Bibirmu
Menjadi Ingatan Setiap Waktu
Tanda Kemesraan Bersimpul Padu
Kenangku Di Dalam Doamu

Semoga Tuhan Berkatimu


DoA PeRpiSAhan...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-08-03 02:04


Assalamualaikum pembuka bicara,
dari nur_tinta sahabat lama,
salam dihulur buat semua,
agar terubat rindu di dada.

dari kuala lumpur ke kota melaka,
singgah di seremban untuk bersolat,
terdetik di hati ingin bertanya,
adakah sahabat semuanya sihat?

terbang2 burung kenari,
terbang sampai ke langit tinggi,
sampai masa ku undur diri,
moga kita ketemu lagi...


wassalam


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

izzatun_nisa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2003
Ahli No: 883
Posting: 57
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-08-03 18:48


Assalamualaikum semua...apa kabar....

firstly,remember me?actually,masa kat forum mesra desa dulu nisa' pakai nickname nisa_sweet...so,boleh ingat tak?alahai...sedihnya orang dah tak ingat kita.... ahaks.....

nisa' nak minta maaf kat semua ahli PERKASA pasal dah lama tak kirimkan berita....bukan nisa' tak pernah jenguk kat sini...pernah...cuma tak selalu cam dulu....nisa' tengok jer...tunggu masa nak munculkan diri jer...ahaks...

nisa' dah tak boleh nak online selalu pasal keadaan dah merubah segalanya....nisa' sekarang dah duduk asrama...so,kalau nak online pun kena tungggu minggu baliklah...itupun kalau ada masa....nisa' tak janji pasal sekarang ni pun nisa' busy sesangat...sebab nisa' kena jalankan amanah yang dah diberi kat nisa'.nisa' sekarang dah jadi setiauaha pengawas sekolah dan bendahari dorm nisa'.so,susahlah sikit...pasal tugas ni berat....nisa' minta maaf...

erm....apa kabar kak izan?bila nak datang semera lagi...teringin sangat nak jumpa akak....

akhi salafian pulak cam ner?tahniah lah dapat masuk matrik uia...mesti best kan...anta amik coz apa?wah....terkenal gak anta ni rupanya yer....nama anta disebut-sebut selalu kat forum hijjaz....

buat kak ina...khai fahalukum?sihat ke tak....wah,kalau orang tanya sapa bakal pemimpin PERKASA ni...nisa' tak segan silu nak cakap nama akak...memang SESUAI....akhi slafian plak jadi timbalannya...cam ner kak?boleh ker?

oklah...nie aja yang dapat nisa' sok sek sok sekkan...karang kalau panjang sangat tak larat nak baca plak....oklah...jaga diri hiasi peribadi ngan akhlak dan pekerti yang mulia....assalamualaikum...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzatun_nisaProfil   Hantar PM kepada izzatun_nisa   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 24-08-03 00:41


hoho... hamba lahir kat KL, duduk kat seremban.. belajar kat KL!! jadinya... hamba org KL la kan?? @[email protected]

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-09-03 12:54


assalamualaikum...
saye org kl gak..salam ukhuwwah dr saye....dulu saye nur_xx ,skang nak tukar selera..aymannur pulak..best sket...oklaa...selamat berkenalan dan sama2 kita aktifkan komuniti ukhwah ni!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

mawarputih
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 146
Posting: 283
Dari: Bangsar, K.Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-09-03 22:39


ALAHAI....RINDUNYA ANA KAT TOPIK NIE....!!!!!

Awwalul kalam, ana mintak maaf sesangat sebab dah lama tak menjenguk ke topik nie. Ana akui, semenjak jadi student 2nd year kat bumi mciium nie, komitmen ana agak kurang kat sini. Insya Allah...lepas nie ana akan cuba luang masa utk kita saling berukhuwwah kat sini.

Utk Kak Ina... lama tak nampak akak online. Hari tue online serentak dengan akak, ana cuba tegur melalui pm, tapi tak mendapat balasan... mungkin akak dah logout masa tue.

Rindunya kak akak... cuba jugak call akak melaui hp... tapi kenapa ntah asyik fail jer. Akak dah tak guna no celcom tue lagi yer...???

Kalau ada masa, selalu2 lah menjenguk kesini kak. Sunyi topik nie tanpa akak, sebab akaklah penyeri topik nie sebenarnya...

Adik Nisa'... mana pernah lupa kat adik akak yang nakal dan kuat mengusik nie. Kalau adik check balik pages yang lepas2, akak ada sebut2 nama adik. Alhamdulillah....muncul juga akhirnya.

Amboi...dah jadik "org besar SEMERA" skang nie yer. Baguslah kalau macam tue... senanglah kalau akak nak buat prog apa2 kat SEMERA tue. Hihihi... laksanakanlah tugas yang diamanahkan tue sebaik mungkin. Kelak akan disoal oleh Allah kelak.

Kalau nak tunjuk ajar ker, nasihat ker.... tanya Tuan Guru Dhany kita (hihihi...lama dah tak panggil anta dengan gelaran nie kan...). Dia tue ex-headprefect yang berwibawa masa sek2 dulu. Tak gitu Dhany...

Buat SaLaFian, KLIPKERTAS, ladyberz, SaLaFy dll... marilah kita meriahkan kembali topik nie. Sayang betul ukhuwwah yang pernah terbina disini berkubur begitu sahaja, berguguran kelopaknya... tanpa mahu dikutip kembali... Chewah....

LESTARIKAN KEMBALI UKHUWWAH KITA... SELAMANYA...!!!

(P/S : Dhany... anta kalau post kat sini, jgn lah bocoq rahsia/kegiatan akak kat uia pj nie tau. Malulah akak nanti...Hihihi...)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-09-03 21:10


Assalamualaikum pembuka bicara,
buat sahabat kl semua,
hadir rindu meronta-ronta,
lalu kukirimkan khabar berita..


apa khabar semua sahabat kl..? harap2 nya sihat shj.. Maaf seriba satu kemaafan yang dipinta, yelah dah lama tak kunjung kirim berita.. maaf jugak sebab dah byk kali JK diadakan.,.... tapi begitu byk kali jugaklah tidak dapat hadir sama.. sedih mmg sedih tapi apalah yang perlu di buat lelebih lagi kehidupan sebagai student di Melaka ini amat meletihkan..

kalau dulu di kuala lumpur.. rasa-rasanya pasti ada kelapangannya... namun apakan daya kini dah terlalu jauh... walaupun hanya 1jam 1/2 aja dari KL namun pelbagai halangan lain pula yang tiba (hai letih plak kite minum dulu ...

oklah akak nak kene stop dulu....ada masa pasti kita bersua lagi.. manalah tahu kot2 kat majlis Ya-Walimatulurus kak ina kot (insyaAllah)...


salam sayang dari akak buat sahabat semua..
ada masa hubungi akak kat no nie........ 0193976638 kalau tak dapat, no nie plak.. 0133922104

wassalam...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 02-09-03 21:15


saya orang kl apa istimewanya kl ni

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

izzatun_nisa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2003
Ahli No: 883
Posting: 57
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-09-03 10:34


Assalamualaikum ahli PERKASA(pakai lagi ke nama nie?) semua...apa kabar?

wah...kak ina...nie berita baik nie....bila tu kak ina?sapa plak jejaka bertuah tue?wah...dalam diam-diam kak ina memendam rasa yer....tak pelah...nanti jangan lupa jemput kitorang semua yer....kita tempah satu bas pergi rumah kak ina...ahaks....jangan marah ye kak ina...gurau jer...

alahai...kak izan....mana ada nisa' jadi orang besar semera...biasa-biasa jer...besar manalah sumbangan yang nisa' berikan tue....sebesar zarah jer kak izan....

akak tak de apa -apa program ker kat semera dalam masa yang terdekat nie?nanti..bolehlah nisa' join...itupun kalau nisa' ada kat sekolah lah...pasal 26-28 sept nie nisa' kena gi negeri sembilan...jadi fasi untuk aktiviti khemah ibadat sekolah rendah nisa' dulu...

akhi dhany lak mana menghilang?dah lama tak nampak dia...lamanyalah dia menyelam...

kat sini nisa' nak minta ahli PERKASA semua tolonglah doakan nisa' agar berjaya dalam final exam nanti....pada sesapa yang akan tempuh final exam tak lama lagi nisa' doakan semoga berjaya dan semoga keputusannya nanti sungguh memberangsangkan sekali....insyaAllah...

oklah...rasanya dah panjang sangat nisa' berceloteh...nanti penat pulak nak baca...

akhirul kalam...jagalah dirimu...hiasilah dengan akhlak dan budi pekerti yang mulia....Assalamualaikum...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzatun_nisaProfil   Hantar PM kepada izzatun_nisa   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-09-03 10:53


Assalamualaikum wb....

apa khabar semua..??? Ya Allah rindu kak ina pada semua.

oklah lets straight to da point k..


Quote:
saya orang kl apa istimewanya kl nie



mm cam na kak ina nak cerita yer... cuma pada apa yang kak ina rasa, kuala lumpur nie istimewa dia sbb dia ibu kata malaysia... dan kak ina dilahirkan,dibesarkan,mendapat rendah,menegah dan diploma kak ina jugak di Kuala Lumpur. rata-rata kehidupan dari berusia sehari hinggalah berusia 20, kak ina dikelilingi oleh kebingitan kota kuala lumpur

cume kini kak ina berada dibumi jebat, dan apa yang kak ina nampak dan kak ina rasa, kak ina lebih senang diibu kota. bukan maksud kak ina kota jebat nie teruk..tak.. bukan itu, cume kelebihan ibu kota kuala lumpur, yang tak de di sana menyebabkan kak ina rindu pada kebingitan kota ini. kak ina akui di Melaka kakina mendapat ketenangan utk belajar sepenuhnya... tapi masih ada kekurangannya di sana.. berbanding dgn tempat kelahiran kak ina... bukan ada pepatah melayu lama yang berbunyi tempat jauh lagikan di kenang,inikan pula tempat bermandi

nah..kak ina harap itu daoat menjawab soalan Prince ok...

buat dinda yang kak ina rindui izzatun_nisa:

nam PERKASA akan terus wujud...kalau pun tak dalam komuniti, tapi kak ina yakin pasti masih segar dalam ingatan masing2 nama PERKASA yang dah wujud dari komuniti lama dulu.. kiranya rasa sayang dengan nama PERKASA, teruslah berforum disini...

ttg kenduri tu.. tggulah dulu..insyaAllah pasti akan terjadi dengan keizinanNYA buakn... kita boleh merancang biarlah ALLAH yang tentukan...

buat adinda2 dan kekanda yang lain.. sukar bagi ina melafazkannya.. tapi ina perlu melafazkannya..waluapun berat hati ini, namun takdir telah menentukannya...walaupun diri tak ingin, namun hati terus menjerit..menyatakan....





INA RINDDDDUUUUUUUU PADA SEMUAAAAAAA

:lo: jgn mare.... sayang semua....assalamualaikum

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-10-03 16:07


Assalamualaikum wb.. manalah menghilangnya adik2 akak nie yer...

rindunya akak pada semuanya.... hai bile lagi kita kan bertemu agaknya..???


moga2 ukhwah yang terjalin tak kan terputus begitu sahaja... salam sayang dari kak ina...!

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

poqya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3840
Posting: 208
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-10-03 18:43


saya kl ke??saya kt laa...sesaje je nak menjawab nih..tapi ade gak dok kl..kat pantai dalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For poqyaProfil   Hantar PM kepada poqya   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-10-03 10:43


Assalamualaikum wb...

ahlan wa sahlan wa marhaban buat poqya

tak kiralah dari mana pun.. sudi-sudikanlah menjenguk kami di sini... bak kata pepatah melayu lama kecil tapak tangan,nyiru hamba tadahkan

pernah dok pantai dalam..?? masa tu belajar kat UM ker ...??

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-10-03 21:29


Assalamualaikum...

alhamdulillah kini bulan puasa pula menjenguk kita semua.... apakah persediaan sahabat2 kuala lumpur semua?

kalau kak ina satu aja harapan kak ina....

kak in harap2 sangat dapat katam quran dalam bulan puasa yang akan datang nie... tu aja harapan kak ina...

dan harapan kak ina lagi satu ialah...... kak ina dapat puasa penuh tahun nie.. ( macam boleh je kan )


apa harapan sahabat2 lain......??sudikan berkongsi...

silakan... yerk!!




wallahualam


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-03 14:23


Quote:

On 2003-10-25 21:29, nur_tinta wrote:
Assalamualaikum...

alhamdulillah kini bulan puasa pula menjenguk kita semua.... apakah persediaan sahabat2 kuala lumpur semua?

kalau kak ina satu aja harapan kak ina....

kak in harap2 sangat dapat katam quran dalam bulan puasa yang akan datang nie... tu aja harapan kak ina...

dan harapan kak ina lagi satu ialah...... kak ina dapat puasa penuh tahun nie.. ( macam boleh je kan )


apa harapan sahabat2 lain......??sudikan berkongsi...

silakan... yerk!!




wallahualam


-----------------
j



harapan sadik adalah
nanti raya dapat duit raya lagi

kak in salah seorang kena bagi

gurau je
harapan eh?
sekejap
ha dalam bulan ramadhan yang penuh berkat nih
adik berharap agar semuanya dapat berpuasa dengan rasa penuh kesyukuran dengan apa yang ada
apa lagi eh?
nak tujukan ucapan raya tak boleh eh?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-11-03 20:23


Assalamualaikum...

wahai dinda kak ina sadik.....,
takkan dah beso2 nak duit raya lagi..??
mm sebelum tu nak tanya agak2 nyer pose bulan nie penuh tak? aaa syarat nak duit raya kene pose penuh om

mm kalau sadik nak tujukan ucapan hari raya .. tentu aja boleh.....buat laaa nnt kita start sampaikan salam aidilfitri k...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-12-03 01:10




nah kemanalah hilangnya adik2 akak nie yer...
lama dah kak ina tggu..still seorang pun tak kunjung tiba... mungkinkah akak ada buat salah pada adik2 akak...

kiranya benar..akak nak minta ampun dan maaf dari semua adik-adik akak di topik ini........mungkin akak ada terkasar bahasa atau bergurau lebih dari sepatutnya.........jadik akak pohon ampun dan maaf..

buat kekanda-kanda ina.... ina pohon ampun dan maaf di atas segala kesalahan ina.... mana tau sepanjang persahabatan ina ada terkasar bhs....

jemput2 lah kerumah nnt tapi telefon dulu ye....
buat adik2 di taman melawati.. kalau nak serbu rumah akak boleh tapi call dulu.. takut2 dapat rumah kosong ok....

salam permisi....salam rindu
~~!!kak ina!!~~

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-12-03 09:07






-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-12-03 02:38


assalamualaikum..

ana pun budak KL gak. dok ampang sekarang...
apsal kak nur_tinta cam sedih?? tak paham le...

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

Nadrah
Warga Rasmi
Menyertai: 24.08.2003
Ahli No: 3074
Posting: 9
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-12-03 20:02


Saye pun dok KL..kat TTDI..salam ukhuwwah buat semua warga KL.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadrahProfil   Hantar PM kepada Nadrah   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-01-04 23:07




ahlan wa sahlan wa marhaban kak tinta ucapkan buat Nadrah n HeArtBroKenKid....

moga kalian dapat mengimarahkan lagi topik nie,,


kenapa kak tinta sedih?..tu bukan sedih tu..abok masuk mata jer..ok..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

ir_feruz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6411
Posting: 25
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-01-04 02:09




saye duk gombak setia...tau ke kat mane?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ir_feruzProfil   Hantar PM kepada ir_feruz   Quote dan BalasQuote

nurnisri
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.10.2003
Ahli No: 4613
Posting: 48
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-01-04 11:20


me!! me!! saya org kl... ehehehe.. ye ker?? lebih kurang ler..sebab sempadan kl...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurnisriProfil   Hantar PM kepada nurnisri   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-01-04 10:36




apa-apa pun ahlan wa sahlan buat semua...ta lupe jugak buat ir_feruz n nurnisri...moga ukhwah yang terjalin akan terus kekal dan harum bak kuntuman bunga mawar merah..

tak kiralah di gombak ke..sempadan ke.. kak tinta xhalang mana2 sahabat utk join topic nie.semuanya adlh saudara jadi kita alu-alukan semua utk join.....

sampai sini dulu..wassalam



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

nurnisri
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.10.2003
Ahli No: 4613
Posting: 48
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-01-04 13:31




yer betul tuh..mari lah ghamai2 mangimarahkan topik nih...nnt2 leh ler kiter jumper sumer2 yg dok kl nih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurnisriProfil   Hantar PM kepada nurnisri   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-01-04 10:49


dan kembali..


mmmm insyaAllah kita semua akan pasti bertemu jua...bila dan bagaimana?? terpulanglah pada DIA utk menentukannya.... betulkan kak nurnisri..

harapan tinta...agar semua sahabat sentiasa disini..mengimarahkan terus topic ini.jgn biarkan topic ini senyap begitu saja.......

tinta juga berharap agar ukhwah yang terjalin takkan terputus.....walaupun ada sahabat yang mendiamkan diri..itu tak bermakna dia hilang begitu saja bukan.... jgn lupekan kami di sini..

jenguk-jenguklah selalu kami.........
moga ukhwah ini dalam rahmatullah ALLAH SWT utk selamanya.

salam teramat sayang dan rindu.....
wallahualam..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

nurnisri
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.10.2003
Ahli No: 4613
Posting: 48
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-01-04 11:36



ya, betul tuh tinta... akak kalo nak wat perjumpaan kat kl nih, insyaallah biler2 leh join..sebab tak jauh..tp, biler nyer tuh... biarlah masa dan keadaan menentukannya dengan izin ALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurnisriProfil   Hantar PM kepada nurnisri   Quote dan BalasQuote

miza
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.01.2004
Ahli No: 6484
Posting: 67
Dari: kelantan bandaraya islam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-01-04 18:45


ana dulu tinggal kat au keramat
tp skang dah pindah kat kuala trg...ikut ayah kerja

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizaProfil   Hantar PM kepada miza   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-01-04 14:59



dan

Quote:

ya, betul tuh tinta... akak kalo nak wat perjumpaan kat kl nih, insyaallah biler2 leh join..sebab tak jauh..tp, biler nyer tuh... biarlah masa dan keadaan menentukannya dengan izin ALLAH..



mmm insyaAllah nurnisri...kita pasti akan ketemu jauga satu hari nnt insyaallah.....
segala-galanya terletak atas kehendakNYA betul kan ..??

Quote:
ana dulu tinggal kat au keramat
tp skang dah pindah kat kuala trg...ikut ayah kerja



eh tu tak jadi masalah......sapa2 pun kita jemput masuk ke"rumah" kami ini...bak kata pepatah melayu, kecik tapak tanya,nyiru kami tadahkan..janji jenguk2 kami selalu di sini ok..



sampai sini dulu..insyaAllah jumpa lagi lain kali..
salam permisi dan salam kasih mesra dari saya



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-01-04 21:21




nah skrg nie akak nak jemput nie... semua sahabat2 kuala lumpur utk join JK Bowling pada 15 feb. nnt
jadik akak harap2 sgt laa ramai yang leh join... nnt akak pestkan topic dier kat sini k...

JK Bowling 5000

marilah kita bersama2 mengimarahkan majlis itu ok


wassalam

salam sayang

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-02-04 11:33




aik mana ilangnyer adik2 kak tinta nie (begitu jugak dgn kakak-kakak & abang-abang tinta nie ) takde respon dari ari tu.... pelik jap....
takpelah tu.. mungkin masing2 sibuk kot ye tak..

mm apa-apa pun... moga ukhwah yang terjalin akan kekal selamanya...

wallahualam.....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-04 02:35




ana punyer umah kat kl jugak...tapi ana ni merantau mengemis ilmu.. balik umah bila cuti je.. (kira boleh la yer nur_tinta)

dulu bulan 12 '03 umah ana kat area bangsar, tp skrg '04 dah pindh kat jinjang... nanti insyaAllah jan '05 ana pindah kat putrajaya .. pastu ana tak tau pindah maner pulak.. pindah alam lak kot..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-02-04 10:54




heheh mesti laaaa akak ismi boleh join..
bak kata pepatah melayu kecik tapak tangan nyiru tinta tadahkan.....

rajinla akak jenguk2 kami kat sini yer..

wallahualam

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-02-04 10:41


, ana org kl tp sekarang tgh belajar kat kelantan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

mannan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7171
Posting: 63
Dari: Setapak

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-02-04 02:25



ana pun kl gak...Setapak jer, dekat kan!!!!!!!!!



-----------------
jadilah orang yang paling banyak memberi kebaikan kepada orang lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mannanProfil   Hantar PM kepada mannan   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-02-04 13:24




wah terkejut jugak tinta sekejap bila masuk jejak ukhwah carik2 topik tinta...rupanya topik tinta dah dialihkan ke sini...fuhhh ingatkan kene buang tadi topik nie...cuak le kejap

oklah.. tinta pun sebenarnya dah lama tak online nie.. tu yang seakan2 tercarik2 kemana hilangnya topik2 tinta nie..... apa-apa pun terima kasih laa pada prof sebab alihkan...tapikan prof lain kali bagi tau ek....

oklah, tinta pun tak mo buang masa sesiapa kan.. so tinta nak ucapkan
ahlan wa sahlan
buat dua orang sahabat KL;
amirah && mannan

harapan tinta agar ukhwah yang terjalin akan terus kekal selamanya.........dan moga ukhwah ini dirahmati oleh Allah swt.

wassalam dari tinta

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» Siapa org KL?... Angkat Tangan!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.183738 saat. Lajunya....