Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita adalah kaum yang dimuliakan oleh Allah dengan Islam, jikalau kita mencari kemuliaan selain dari kemuliaan yang diberi oleh Allah, maka Allah akan menghinakan kita
-- -- Pesan Saidina Umar semasa pembukaan Kota Baitul Maqdis

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 3 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 5 hari yang lalu
isa777_musa: 5 hari yang lalu
zam_rizal: 14 hari yang lalu
wanja: 25 hari yang lalu
MTMKi: 32 hari yang lalu
Kang: 32 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Lagu


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Lagu

Please Mendaftar To Post


Oleh Lagu

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-08-07 20:56


sila click kat sini...
http://youtube.com/watch?v=TQV-tL3vUk8

video ni ada subtitle malay sekali, so antum semua boleh faham lah sikit-sikit...

ada juga yang dia hina orang-orang melayu kita ni...
tapi yang paling ana tak suka, dia Hina suara azan berkumandangan pepagi waktu subuh tu macam:

1) lagu cinta???
2) macam rentak &B???
3) macam out of tune???
4) macam suara AYAM berkokok???

yang keempat2 perkara yang dinyatakan dalam lirik ni memang buat ana rasa teramat2 marah....

bukan hanya org melayu Islam sahaja yang akan marah dengan perkara ni, mahal seluruh umat Islam dimuka bumi ini juga akan rasa marah dengan perkara ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 15-08-07 22:18


Rasanya semua yang waras akan marah.

Tetapi, akhbar hari ini menulis laporan tentang permohonan maaf mamat bangang ini melalui telefon kepada seorang bapak menteri cabuk.
Cukupkah begitu?

Mamat ini telah 'memperkosa' maruah kita sebagai Muslim dan rakyat Malaysia, waraskah kita menerima maaf sebegitu mudah?

Biasanya, perogol, walaupun sudah dimaafkan, masih terpaksa menjalani hukuman...

P/S: ISAkan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-08-07 07:17


boleh lepas macam tu saja..kutuk kutuk lepas tu bila orang marah minta maaf..cuba kalau orang melayu kekutuk macam tu..mati hidup balik depa suruh kenakan tindakan pasal racist...umno pejuang untuk agama bangsa dan negara?fikir balik lah lainkali..dulu boleh lah tahan lagi...tak ada pula kedengaran dari orang tinggi melayu suruh kenakan tindakan keras kat dia..setakat nak tarik scholar apa lah sangat..lucutkan terus lah hak kerakyatan tu,bagi pengajaran kat orang lain juga jangan dok buat pasai...tapi...apakan daya......kita kan kena jaga hati orang lain,kang sat lagi dia kecik hati,susah pula.buat dia lagi jauh dari Islam.semua orang berhak didakwah secara berhikmah.mana nak tau sat lagi nanti dia peluk Islam ke....kan...kan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-08-07 08:43


Suara sedap bila dia nyanyi lagu BM..tapi sayang disalahgunakan.
Itu macam nak wujudkan masalah perkauman antara melayu dan Cina..
Perkara inilah yang kerajaan nak elakkan..memang pelajar tersebut harus dikenakan tindakan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 16-08-07 09:20


lemahnya umat Islam malaysia ini.....Islam kena kutuk, tapi dimaafkan.

nampak gayanya nanti....lebih ramai orang bukan Islam yang akan pijak kepala kita.

p/s: jomlah kita semua yang ada kesedaran ini...kuasai bidang ekonomi dan business....saling tolong menolong dalam ekonomi...jangan saling nak jatuhkan sesama kita yang Islam ini....ingat...hanya orang melayu sahaja yang asyik nak jatuhkan orang.....tapi orang Islam tidak jatuhkan orang bahkan saling tolong menolong...ingat benda ini.
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 16-08-07 09:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 16-08-07 10:36


hmm dia ni ada bkat tapi xkne pada tempat hehe.tapi kan ada juga betul apa yang dia cakap.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-08-07 11:11


Memanglah ada betulnya yang dicakapkan dalam lirik tu Rashdin, tapi caranya tak betul.. isu agama adalah paling sensitif.. orang Islam tak menghina agama lain, Kenapa mesti hina agama Islam.. si NameWee ni sengaja nak tengok Malaysia porak peranda time nak sambut 50 tahun merdeka ni.. pada saya, Malaysia tak layak memaafkan manusia macam dia..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 16-08-07 11:24


Pada 16-08-07 11:11 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Memanglah ada betulnya yang dicakapkan dalam lirik tu Rashdin, tapi caranya tak betul.. isu agama adalah paling sensitif.. orang Islam tak menghina agama lain, Kenapa mesti hina agama Islam.. si NameWee ni sengaja nak tengok Malaysia porak peranda time nak sambut 50 tahun merdeka ni.. pada saya, Malaysia tak layak memaafkan manusia macam dia..



saya pun begitu juga.tapi boleh dia sbt pasal rasuah 2,boleh tengok balik memang banyak rasuah yang tjdi.saya cme cakap dia ni tnjukkn bkat dia tapi tak kena pada tempat

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 18-08-07 03:00


hehehehehe...melayu dan is;am..mana lebih penting???

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

im_koyube
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.08.2007
Ahli No: 30699
Posting: 26
Dari: Leicester, United Kingdom

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-08-07 07:11


sangat sedih dengan apa yang berlaku..tetapi kalian terfikir-kah akan sebab-sebab mengapa NameWee melakukan perkara tersebut? Antara yang saya nampak melalui lagu tu, dia tak suka dengan ATTITUDE org Melayu dan kerajaan yang agak berat sebelah dengan kaum Cina..Anyway,fikir-fikirkan lah dan cuba perbaiki melalui mesej 'tersirat' yang ingin disampaikan oleh NameWee..

-------------------------------------------------------------------------------
:: Lawati www.iluvislam.com, Pilihan Semua. Sayang Islam,Sayang Semua. Memaparkan pelbagai info termasuk info universiti dalam dan luar negara. Turut mengandungi pelbagai koleksi hiburan alternatif seperti nasyid(hampir 2000 Nasyid), video, TV Islamik dan lain-lain ::iLuvislam.com, Pilihan Semua


-----------------



[ Telah diedit oleh: im_koyube pada 18-08-07 07:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For im_koyubeProfil   Hantar PM kepada im_koyube   Pergi ke im_koyube's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-08-07 12:02


betul 2,dan ia memang tjdi tapi kita tak nak ambil tau

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 01:07


astaghfirullahal azim..
ni pa ni?Islam tidak pernah menghina agama lain..ya ada benarnya bapayg diperkatakan mengenai rasuah dalam liriknya..tapi isu agama jangan buat main..ini isu sensitif..Ada ka patut azan subuh diamakan dengan ayam berkokok?perempuan bertudung lembap?
apa ni??memang betul-betul mnimbulkan kmrahan ana...ISLAM DIPERSENDA!juga BAHAN MAINAN!!

dan pelajar ni macam nak memecah belahkan kaum maleyu dan juga cina..ADAKAH DIA INGIN MELIhAT PERISTIWA 13 MEI BERULANG??


---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 11:46


hmm,sapa lah suruh dia jolok srang tbuan 2

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 14:24


Penjualan CD lagu Meng Chee ke Kabinet

KUALA LUMPUR: Perbuatan menjual cakera padat (CD) yang memuatkan lagu Negaraku yang diubah suai dan Kawanku/My Friends yang menghina orang Melayu dinyanyikan pelajar Malaysia di sebuah universiti di Taiwan, Wee Meng Chee, akan dirujuk ke Kabinet, Rabu ini.

Menteri Kebudayaan, Kesenian dan Warisan, Datuk Seri Dr Rais Yatim, berkata beliau akan membawa perkara itu ke Kabinet kerana perbuatan itu sangat serius.

“Jika benar dakwaan ini (penjualan CD lagu Meng Chee) saya akan bawa ke perhatian Kabinet minggu depan untuk mendapat nasihat dan bentuk tindakan yang harus di ambil.

“Kalau sudah dijual lagu kebangsaan kita dalam bentuk yang sudah dicaci dan dicela, ini serius, ia satu tindakan yang di luar peruntukan undang-undang kita dan keadilan mesti dilaksanakan,” katanya ditemui selepas melancarkan Pameran 50 Tahun Kegemilangan Malaysia dan Pembukaan Semula Galeri C dan D Muzium Negara di muzium berkenaan di sini, semalam.

Beliau diminta mengulas mengenai penjualan CD berkenaan di sebuah pusat beli belah di Muar, Johor. Penjualan itu mendedahkan Meng Chee atau nama samaran Namewee yang sebelum ini didakwa menghina lagu Negaraku dan menyentuh sensitiviti umat Islam dan orang Melayu, turut menghasilkan sebuah lagi lagu menghina orang Melayu iaitu Kawanku/My Friends.

Lagu Kawanku/My Friends berentak rap itu dinyanyikan menggunakan bahasa Mandarin, Melayu dan Inggeris.

CD dijual pada harga RM7 sekeping itu turut memuatkan lagu Negarakuku, selain lagu penyanyi antarabangsa beberapa negara lain. Ia dipercayai dirakamkan secara haram oleh syarikat atau individu tertentu yang mengambil kesempatan berikutan isu itu sedang hangat diperkatakan.

Rais berkata, polis perlu bertindak terhadap pihak yang menjual atau mengedar CD itu dan menyekat pengedarannya kerana tindakan itu boleh menjadi asas kepada perlakuan menghasut.

“Selain menyarankan supaya ia (CD) dirampas, mereka yang menjualnya mesti dikenakan tindakan undang-undang mengikut akta itu, walaupun peruntukannya tidak begitu berat dalam keadaan sekarang,” katanya.

Sumber: Berita Harian


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 14:42


hmmm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 15:31


hmm,cpatnya mlatah menteri kita ni ye

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 16:57


itu saja tindakan nya?

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 17:04


kita ni xd kuasa nak hakimi mereka

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 17:08


kita memang tidak ada kuasa nak hakimi..tapi kita ada hak untuk bersuara..hak kebebasan bersuara..takkan bila ISLAM dihina hanya nak tutup mata..pekakn telinga..Kemana pergi rasa cinta terhadap ISLAm?

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 17:24


2 kan dah dsbut dalam ktab.ada mata buta,ada tlinga pekak,ada mulut bisu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 17:28


sekurang-kurangnya kita berusaha melakukan sesuatu dari duduk diam..megiya dan mengangguk dengan mengkhinzir buta...kerana kita akan disoal nanti..Apakah sumbangan kita terhadap perbangunan ISLAM..

gnakan sgala yang ALLAH kurniakan..bukan menunutp mata memekakan telinga..

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 18:28


salam....

mesti kenakan hukuman pada mamat yang seorang ni.
mana boleh maaf macam tu saja.

:-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 18:35


naam..
ana setuju dengan akhi mohamad..
mana boleh mohon maaf macam tu saja

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 22:35


huih... begitu smangat sekali kak Nobita kita ye? huhu! :D
eh silap2... Dhobitah kan2 huhu! :P

erm betul-betul, maaf saja...semua org boleh minta maaf, erm lagu baru dia berjudul my friends tu, kalau rujuk surat kaba hari ni katenyer, dia mengisahkan kita orang-orang melayu ni, dengan bahasa kutuk-kutuk org melayu dengan teruk sekali - sumber berita mingguan malaysia...

erm... teruk2... ni lah negara Islam kita...ishk2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 22:46


tapi kenapa kita ni cpat mlatah bila lagu kebangsaan dihina tapi bila islam dihina kita ddk diam saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 20-08-07 08:59


tindakan yang seharusnya ialah memulaukan cina banggang tu atau tak payah benarkan dia balik terus ke Malaysia..lucutkan sahaja kerakyatan Cina Bahalol itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-08-07 09:13


mesti kena hukuman berat.ni da kes menghina negara...


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 20-08-07 09:18


menghina negara dah sepasal,ISLAM pun dia hina..kurang ajar betullah dia tu...alasan dia yang mak bapak dia cakap,dia tak tahu perkara ni boleh menimbulkan sensitiviti orang melayu dan ISLAM malaysia tecabar..tak ke alasan banggang?kalau kawan2la,kan,logik ke kita ni yang berak kencing kat malaysia,bagi alasan macam tu?dia dari kecik hidup di malysia,takkan benda macam ni pun dia tak reti?semua ni SAJA DIBUAT2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-08-07 12:33


hmm,agaknya apela tindakan yang bakal dikenakan ye?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 20-08-07 15:20


tindakan?bunuh saja dia itu..:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 20-08-07 15:42


Pada 20-08-07 15:20 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

tindakan?bunuh saja dia itu..:-P


lain macam saja bunyik :-o :-o :-o


-----------------
www.mujahidin07.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-08-07 16:04


mak oi,sabar kita ada "law"

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 20-08-07 23:22


hehe...tak adalah...saja melawak..undang2 masih ada...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 00:01


jangan sampai mlebihi btas undang2

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 22:15


tu sebab menghina negara..macam mana pula hukuman menghina ISLAM?

p/s:akhi firdaus_9 tak habis ya enta mnyakat ana

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 23-08-07 00:46


sudah2 lah tu....cukup-cukup lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 23-08-07 08:20


Pada 23-08-07 00:46 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

sudah2 lah tu....cukup-cukup lah....


sudah?mm,inilah sikap orang melayu...bila bangsa kita ditindas,kita dengan mudah menerima maaf mereka...tunjukkan sikit kemarahan kita agar tidak lagi berlaku perkara yang sama pada masa hadapan..;-)
[ Telah diedit oleh: solskjaer pada 23-08-07 08:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

fizah866
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30106
Posting: 60

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-08-07 10:15


memang teruk lah mamat ni....mula-mula dengar tu rasa macam seram sejuk saja..
berani dia menghina azan sampai macam tu sekali....
saya memang tak boleh terima bila dia menghina azan.
pas tu siap tunjuk gambar orang bersolat dan doselitkan gambar ayam jantan berkokok..melampau ni....
perempuan islam bertudung pun dia boleh buat isu...
mamat ni tak boleh di maafkan sama sekali

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah866Profil   Hantar PM kepada fizah866   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 23-08-07 11:36


tanya diri kita masing-masing....Kenapa si budak cina ini berani menghina agama Islam, berani hina azan???

tanya diri masing-masing....Kenapa dia tak hormat kita umat Islam???

p/s: cikgu2 kat johor tak ajar ke budak cina ini cara2 beradab, tak ajar ke nilai kemerdekaan???....atau mereka just ajar pelajar2 cina tentang duit....money...money...money.
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 23-08-07 11:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-09-07 11:01


dulu, dulu.
Bila Lee Kuan Yew menghina, merendah-rendahkan Malaysia,
Menteri maafkan.

sekarang.
tindakan yang bersifat kurang ajar dari Wee Meng Chee.
Menteri juga maafkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

NurAihana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31065
Posting: 91
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 19-09-07 07:34


case closed already.. how pathetic cara menangani penghinaan pada maruah dan diri rakyat Malaysia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurAihanaProfil   Hantar PM kepada NurAihana   Quote dan BalasQuote

dy_hearty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30734
Posting: 57
Dari: perak

canada  


posticon Posting pada: 19-09-07 07:38


kita sendiri kan buat contoh yang baik..jangan biarkan saja manusia lain memperlekehkan agama kita..semua mesti bersatu dah sedar dalam hal ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dy_heartyProfil   Hantar PM kepada dy_hearty   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-09-07 16:03


Pada 18-08-07 03:00 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

hehehehehe...melayu dan is;am..mana lebih penting???



islamlah lebih penting.tapi dalamperlembagaan,melayu adalah islam dan islam adalah melayu


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 23-09-07 18:35


Pada 19-09-07 07:34 , NurAihana posting:

!!! QUOTE !!!

case closed already.. how pathetic cara menangani penghinaan pada maruah dan diri rakyat Malaysia...


Betul ke?
Terkejut beruk ana.
Pada ana, kes ini sangat serius; Kenapa ditutup begitu sahaja?

Sedangkan pemimpin pembangkang yang bising mengutuk kerajaan dihukum ISA, Kenapa terlalu mudah kita tutup kes sebegini?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.142182 saat. Lajunya....