Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda berhasrat untuk berjaya, jangan hanya memandang ke tangga tetapi belajarlah untuk menaiki tangga tersebut.
-- ummimq (Kaunselor)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 13 hari yang lalu
lidah-penghunus: 15 hari yang lalu
muslimin23: 23 hari yang lalu


Klinik Ukhwah
Topik: Ada sesiapa tahu -- Rambut Gugur?


Carian Forum

Moderator: Administrator, Meow, dramian219
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Klinik Ukhwah
    »» Ada sesiapa tahu -- Rambut Gugur?

Please Mendaftar To Post


Oleh Ada sesiapa tahu -- Rambut Gugur?

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-09-03 12:08


Assalamualaikum..
ana nak tanya laa ada tak sapa tahu rawatan tak kiralaa tradisional ke atau moden ke...rawatan utk masalah rambut gugur ni.Ana cukup takut dengan masalah ni...harap2 dijauhkan daripada ana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

-cinta-
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 696
Posting: 27
Dari: eArTh

spain  


posticon Posting pada: 28-09-03 17:24


kalau bab rambut ni...huh...mgm payah!!!kalau bak kira cara tradisional...org tua2 kata guna santan kelapa. ala...skrg kan bnyak cara rawatan moden..
kalau lelaki alami mslh rambut gugur...susahla nak cover. tak macam pompuan...ader lagi tudung nak cover.ye tak

-----------------
LifE iS LikE A puZZLe,taKes TimES to SOLve And THink,if WE puT iT wrONg,tRy to MAThc iT!iF We gIve up,bcoz We doNT unDERstaND,wE woNT see thE finISHing..JusT lIKE ouR liFE,If wE doNT FacE it,wE miGHt LOst It,MisS thE thiNG tHAt we NEVer KNew B4...

Bookmark and Share

    


  Member Information For -cinta-Profil   Hantar PM kepada -cinta-   Quote dan BalasQuote

solehgall
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 53
Posting: 148
Dari: besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-10-03 04:43


yer...org2 tua kata....lulur rambut dengan minyak masak...insyaALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehgallProfil   Hantar PM kepada solehgall   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-03 15:58


terlalu bahaya rambut gugur ni...ana cukup takut...tak nak laa tak der rambut . tapi terutama nya bebudak studentlaa..kalau dah tension belajar tu..adalah masalah ni...tu yang jadi takut tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

are_rule1981
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3442
Posting: 293
Dari: Ampang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-03 15:27


kawan ana pun mengalami masalah yang sama spt dinulhuda_1422h..dia ikhtiar mcm mcm produk tp x berjaya..akhirnya dia membotakkan kepalanya and then menyapukan bahagian kepala dgn minyak zaitun..alhamdulillah berkesan! rambut gugur sbb akar tak kuat..so cubalah cara ni..manalah tahu berjaya dgn izinNya..



Bookmark and Share

    


  Member Information For are_rule1981Profil   Hantar PM kepada are_rule1981   Quote dan BalasQuote

peng_yu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 17
Posting: 120
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-10-03 15:20


hehehehe..rasanya pakai inai berkesan gak kut.try lah cuba.i/Allah berjaya
takbir!!!acu cuba try test!

Bookmark and Share

    


  Member Information For peng_yuProfil   Hantar PM kepada peng_yu   Quote dan BalasQuote

ana_syifa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.10.2003
Ahli No: 4078
Posting: 40
Dari: skim lepasan graduan . melaka

Johor  


posticon Posting pada: 28-10-03 08:36


assalamualaikum

kalau kena cukur /botakkan kepala kes berat nih ...
yelah dikhuatiri silap-silap haribulan tak tumbuh-tumbuh ... bahaya tau ... lelaki tak ape sebab lelaki laa... perempuan lain untuk jangka masa panjang

-----------------
Semoga diriku kembali ke pangkal jalan ILAHI -->aminnn

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_syifaProfil   Hantar PM kepada ana_syifa   Pergi ke ana_syifa's Website   Quote dan BalasQuote

damia_alya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.10.2003
Ahli No: 4558
Posting: 27
Dari: NO.200,BT.3 3/4

Selangor  


posticon Posting pada: 28-10-03 18:48


apa kata awak cuba petua ni..
kita masak santan kelapa sampai keluar minyaknya..campurkan buah keras dan daun pandan..buah keras tu di tumbuk lumatla ye..ambil masa berjam2 tau nk kluarkn minyak dari santan tu..dah siap,sejukkan dan tapis..kemudian boleh digunakan..
tapi bau dia,memang amat x menyenangkn..adalah dinasihatkn anda memakainya apabila hendak tidur kemudian bantal dialas..amalkan selalu..
kesannya,rambut anda akan lebih hitam,berkilau dan x gugur lagi malah lebih lebat..
saya dah stop pakai..sebab malas nk buat..


Bookmark and Share

    


  Member Information For damia_alyaProfil   Hantar PM kepada damia_alya   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-03 14:37


mmm.. yang paling berkesan kan... potong rambut pendek...
memang berkesan... bagi wanita laaa.. jangan la pendek sangat..
bagi lelaki, wallhu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-11-03 07:49


Tak payah susah2 rawat. Pakai rambut palsu je.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

nur_iman2804
Warga Rasmi
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8492
Posting: 3
Dari: bumi

Pahang  


posticon Posting pada: 19-04-04 12:08


akum..ana dah mengalami masalah nie..puncanya kadang2 adalah rambut yg tak sihat...ada kelemumur dan sbgnya...so ana nasihatkan,..pergi jumpa dr...and nanti dr akan bg ubat utk rawatan nyer...ubat tu kiranya nak hilangkan kelemumur tu lah...alhamdulillah..ana dah hilang masalah tu...kalu nak gi pharmacy...cr shampoo berubat yg ingridientnya ada cool tar...selamat mencuba

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_iman2804Profil   Hantar PM kepada nur_iman2804   Pergi ke nur_iman2804's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.102036 saat. Lajunya....