Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Ibnu al-Qayyim al-Jauziyah pernah berkata: Tidak dimungkiri bahawa hati itu dapat berkarat seperti berkaratnya besi dan perak. Alat yang dapat membersihkan hati berkarat adalah zikir. Zikir dapat membersihkan hati berkarat sehingga dapat berubah menjadi bening seperti cermin yang bersih. Apabila seseorang meninggalkan zikir, hatinya akan berkarat. Dan apabila ia berzikir, hatinya akan bersih.
--

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 241
Ahli: 0
Jumlah: 241




  Yang Masuk Ke Sini
Rashdin: 1 hari, 17 jam, 27 minit yang lalu
khalifah: 7 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 24 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: doktor???


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» doktor???

Please Mendaftar To Post


Oleh doktor???

utusis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.08.2003
Ahli No: 2865
Posting: 79
Dari: kedai makan

cambodia  


posticon Posting pada: 26-09-03 10:49


kebanyakkkan org takmau kerja yang susah ...nak yg senang macam kerja kat ofis...tapi ana nak kerja doktor ...apa cabaran jadi seorang doktor hah..doktor bedah macammana?//

-----------------
***mengingatkan mana yang lalai dan menjaga mana yang tidur dan menunjukkan yang sesat dan menyampaikan suara yang menyeru dengan kebajikan***


Bookmark and Share

    


  Member Information For utusisProfil   Hantar PM kepada utusis   Pergi ke utusis's Website   Quote dan BalasQuote

a_whole_new_world
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1503
Posting: 195
Dari: s\'pore

singapore  


posticon Posting pada: 26-09-03 11:53


saya rasa byk cabaran doktor.....masa tido singkat....sanggup korbankan masa utk slamatkan pesakit....kena pandai berkomunikasi ngan org..
mesti slalu berfikir...be the frontline.... saya pun tak tau sangat.... saya cuma suka tgk cerita doktor tapi tak suka jadi doktor....

Bookmark and Share

    


  Member Information For a_whole_new_worldProfil   Hantar PM kepada a_whole_new_world   Quote dan BalasQuote

ummisolehah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.09.2003
Ahli No: 3711
Posting: 19
Dari: HKL, kuala lumpur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-03 12:00


assalamualaikum..

adik utusis nak jadi doktor ke?
em, kerja doktor ni mulia....namun, sebalik "glamer" seorang doktor tu, banyak tanggungjawabnya...tapi, kalau adik jenis yg suka bantu org, dan punya perasaan yang sensitif terhadap kesusahan org lain, akak alu2kan ambik doktor....
memang belajarnya susah skit, tapi Alhamdulillah, sepanjang 5 tahun pengajian akak kat sini, segala kesusahan tu dihilangkan atas rasa gembira dapat bantu org lain...
sesungguhnya, walaupun kerja doktor ni membebankan, namun, jika disertakan hati yg ikhlas, ianya akan jadi saham kita yg bernilai diakhirat kelak....
apa guna bersenang ddunia ni, lebih baik bersusah utk senang diakhirat kelak....
mengubati dan berdakwah kepada pesakit, adalah perkara yg paling menggembirakan.....

so, istikharah....kalau tul pilihan adik, silakan....ahlan wasahlan

final year medical student...
-ummisolehah-

-----------------
BiAr SuSaH Di DuNiA, SeNaNg Di AkHiRaT...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummisolehahProfil   Hantar PM kepada ummisolehah   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-03 04:26


baguslaa ada niat nak jadi doktor...kalau dulu ana minat gak nak jadi doktor...tapi terpesong pulak...sekarang layak jadi doktor komputer pulak..tapi doktor gakkan.. kalau minat tu teruskanlaa..ramaikan doktor2 islam...dan tanamkan cita-cita supaya doktor2 kita kat malayisa ni dapat jadi doktor yang berkebolehan dan mampu menjalankan kerja2 yang kronik dengan baik...usahakan dari sekarang k....insyalalah boleh tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-09-03 08:25


tugas seorang doktor meme mulia..
klu adik ada cita2 tu...teruskan..kami semua doakan dr kejauhan...moga bleh jadi doktor muslim/ah yang berjaya...

pengorbanan meme byk .....tp ganjaran kt akhirat kelak...mmm...fikir2 kan laaa

ana dulu pun nk jadi doktor gak...
tapi dh terpesong jauh gak ngan bidang kedoktoran ni...mungkin ada hikmahnya...

apa2 pun..wish u luck

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

odySsey
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3678
Posting: 35
Dari: Pahang, Terengganu

Pahang  


posticon Posting pada: 29-09-03 10:54


assalamualikum..
saya pun bercita2 nak jadi seorang doktor...
tugas doktor mmg mulia dan mencabar..
kalau nak jadi doktor..banyak yang terpaksa dikorbankan..sebab kebanyakan masa seorang doktor adalah di hospital..dan berhadapan dengan pesakit..

doktor bedah apa?macam2... setakat ni saya pernah bedah katak dan tikus je.

-----------------
The beauty of life, doesn't depend on,
how happy u are, but on how,
others can be, because of u

Bookmark and Share

    


  Member Information For odySseyProfil   Hantar PM kepada odySsey   Quote dan BalasQuote

pErMaIsUrI_hAtI
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 244
Posting: 116
Dari: IIUM KuAnTaN CamPuS

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-03 12:03



doctor??... yess... a very interesting and challenging job! Ana memang bercita┬▓ nak menjadi doktor sejak dr kecil lagi..mungkin krn pengaruh dr parents pon ader...

challenges mmg bnyk... bermula dr peringkat students lagi.... yer laa, belajar mana ada yg senang ....doctors have to be very cautious with every situation... the best thing about being a doctor is helping people....

para doktor memang dah ramai skrg nih, but professional muslim doctors are so few.... it is a big advantage to doctors sbb dpt lihat pelbagai penyakit dan dijadikan sebagai tazkirah...kalau kita tgk dlm ward, mcm┬▓ keadaan patient ada.... semuanya menginsafkan.... setiap keadaan tuh kita kaitkan dgn ciptaan Allah...itulah yg cuba diterapkan di UIA nih....
furthermore, doctors have big opportunities to spread dakwah to their patients... dan kebanyakannya berkesan....

kepada utusis ... teruskan dgn niat murni utk menjadi seorg doktor.... may Allah open the opportunity for you....

p/s : Doakan semoga ana tabah utk menerima cabaran utk menjadi seorg doktor...

-----------------
Kuli kepada Dakwah...
Hamba kepada Allah...
hidup mulia @ mati syahid..!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For pErMaIsUrI_hAtIProfil   Hantar PM kepada pErMaIsUrI_hAtI   Quote dan BalasQuote

ummisolehah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.09.2003
Ahli No: 3711
Posting: 19
Dari: HKL, kuala lumpur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-09-03 12:16


assalamualaikum...

Alhamdulillah...namun, apapun kerja kita,
jika ianya diniatkan utk membantu menegakkan Islam dimuka bumi ini, insyaAllah diberi ganjaran...
tak perlu tunggu jadi doktor..masih banyak yg boleh kita semua sumbangkan...
doktor...apapun pekerjaan, ianya hanyalah wasilah kita dalam membuat kebajikan..
ikhlaskan niat dihati, insyaAllah, ganjaran Allah pasti menunggu diakhirat sana.......
namun, bagi yg bercita2, teruskan perjuangan!!!!

-ummisolehah-


-----------------
BiAr SuSaH Di DuNiA, SeNaNg Di AkHiRaT...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummisolehahProfil   Hantar PM kepada ummisolehah   Quote dan BalasQuote

are_rule1981
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3442
Posting: 293
Dari: Ampang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-03 17:35


so belajar lah rajin rajin aduhai bakal bakal doktor sekalian.. kena maintainkan CGPA 3.5 ke atas...baru layak memasuki Kuliyyah of Medicine..kalau tidak jd doktor gigi la...sbb kalau tak stadi betul betul susah..
sbb benda ni melibatkan nyawa seseorang... so berwaspadalah selalu...jdkan iktibar kes adik Nurul Syafikah...kesian dia..



------------------------
untuk mencapai kecemerlangan, tiada jalan mudah melainkan usaha+doa+tawakkal kepada Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_rule1981Profil   Hantar PM kepada are_rule1981   Quote dan BalasQuote

fatimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.07.2003
Ahli No: 2292
Posting: 76
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-10-03 15:58


assalamualaikum...

adik utusis...semua kerja mmg ade keistimewaan masing2x, bergantung pada tanggapan dan penerimaan individu...bagi akak kerjaya sebagai doktor, cabaran paling getir adalah semasa belajar dan semasa 2 tahun pertama memasuki alam pekerjaan..masa tu hidup memang agak serabut tapi kalau kita pandai manage masa, insyaAllah berjaya...bekalannya adalah usaha, disulami dengan doa, jgn lupa perbaiki interpersonal skills dari semasa ke semasa, kemahiran BI juga perlu ada (kalau boleh biar ditahap maksimum)insyaAllah semua halangan akan dpt dilalui...

bila dah abih ho, masuk mo, tugas dah semakin ringan, lebih2x lagi kalau dah jadi pakar...kalau betul2x minat, usaha dr skrg...akak sokong 100%...satu lagi kelebihan amik medic nie; grad ajer sure tak akan menganggur (dr kat m'sia nie tak pernah cukup)

-----------------
hanya redha Allah jua yangku harapkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahProfil   Hantar PM kepada fatimah   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-11-03 06:21


ana gembira mendengar ada adik2 yang nak jadi doktor..
ana dulu berminat, tapi tak kesampaian.. jadi guru biologi ok laa... lagi bagus, boleh lahirkan lagi ramai doktor... anak murid ana nanti...
ok laa... ana boleh la berikan sedikit pandangan...
sebelum ana ambik kos di universti, ana memang baik dengan para doktot kat alor setar ni...
ada seorang doktor muslim nama dia Dr Asri, dia bagitau ana, kalau nak jadi doktor, betul2 tetapkan dalam hati, solat itu penting. dia kata soal solat memang agak sukar dia uruskan, tapi dia harus pandai2 curi masa...

kalau nak jadi doktor, lagi baik kalau ambil kos doktor kat mesir kaa... sebabnya, ada seorang ustaz yang juga doktor, bagitau akak, doktor cara islam is very interesting dan akan membantu kita lebih dalami kekuasaan Allah...

wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

DeLiMa_Flia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.11.2003
Ahli No: 4929
Posting: 60
Dari: UIAM

PulauPinang  


posticon Posting pada: 08-11-03 13:24


erm....kerje doktor?
bagusssnya sbb byk membuat kebaikan...kerja yg sentiasa menolong org tak mengira apa jenis bangsa dan agama...
kerja yg tak mengira waktu...bila khidmat di perlukan ..anda akan bergegas ke sana ..demi menyelamatkan nyawa seseorg...l
etih adalah lumrah namun anda mesti tabah krn kepuasan milik anda andai pesakit anda sembuh...

teruskan perjuangan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For DeLiMa_FliaProfil   Hantar PM kepada DeLiMa_Flia   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 08-11-03 13:34


boleh ana tahu akak ummi study kat maner? ana pun nak jadi doktor.

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

ummisolehah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.09.2003
Ahli No: 3711
Posting: 19
Dari: HKL, kuala lumpur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-11-03 13:59


wassalam...

adik uqu...

kak ummi study kat HUKM.....
akak doakan moga cita2 adik tercapai...InsyaAllah..

-ummisolehah-

-----------------
BiAr SuSaH Di DuNiA, SeNaNg Di AkHiRaT...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummisolehahProfil   Hantar PM kepada ummisolehah   Quote dan BalasQuote

Nuha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 844
Posting: 43
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-03 07:02


...Teringin juga nak jadi doktor.malah cita2 memang nak jadi doktor.tapi bila fikir dua tiga kali takut pulak rasanya.yelah nak bedah2 orang ni bahaya,bukan senang.silap sikit dah susah.....macam mana yek??

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuhaProfil   Hantar PM kepada Nuha   Quote dan BalasQuote

mujahidah81
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.11.2003
Ahli No: 4870
Posting: 26
Dari: Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 12-12-03 14:57


....
Kerjaya doktor ni memang satu kerja yg mulia. Org kata, kerjaya ni glamor....tapi, byk rintangan dan cabarannya. InsyaAllah, kalau niat kita baik dan disertai dgn minat, segalanya dpt diatasi. Cita2 memang nak jadi doktor, tapi tak kesampaian......
Semoga cita2 adik tercapai dan berusahalah......



Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah81Profil   Hantar PM kepada mujahidah81   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-01-04 18:47


berminat gak nak jadi doktor. tapi apa boleh buat, mungkin lebih berbakat dalam bidang teaching.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

nurnisri
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.10.2003
Ahli No: 4613
Posting: 48
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-01-04 08:47




doktor?? eheheh... kejer doktor mmg menarik... tp, tgk jugak doktor bhgn mana??
doktor ader byk bahagian2 nya.. kejer mmg memenatkan..kecuali doktor kat bhgn pesakit luar.. tp, kadang2 pressure gak..ngan ragam pesakit..tp, bukan pesakit yg menyakitkan hati..family pesakit yg biasanya lebih2.. ehehehe ekeke..biasanya nih kalo kat ICU, wad2 kecemasan biasa kena gini..
aper2 pun, nak jd doktor nih kena byk bersabar...kena kuat iman..sebab akan melihat byk sgt kes..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurnisriProfil   Hantar PM kepada nurnisri   Quote dan BalasQuote

miqdad
Warga Rasmi
Menyertai: 09.01.2004
Ahli No: 6333
Posting: 5
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-01-04 11:50


assalamualaikum.....
berminat nak jadi doktor..?
sama macam anak buah ana....
mm..
ana dulu pun camtu gak...
family prefer ana jadi cikgu..
tp ana berdegil gak nak jadi doktor....
nak cerita sejarah ana leh amik medic ni panjang la pulak....
tapi apa yg ana igtkan anak buah ana, nak amik medic yg penting kena betul2 minat dan sabar coz this is a very tough course...(bg ana la...bg org lain ana tak tau...) but it is very interesting...
nak amik medic mesti bersedia untuk hadapi apa saja termasuk KEGAGALAN!!!!
jgn salah faham k..ana bukan nak melemahkan smgt sesapa....or nak bg negative thinking or nak buat org jd pesimis...
tapi ana menulis perkara yg realiti berdasarkan pengalaman ana sendiri.....pendek kata la...
to succeed you must dare to FAIL...
so...
sanggup ke nak hadapi KEGAGALAN?
itu masing2 kena tanya diri masing2....
well..biasanya bila org nak tau rahsia kejayaan org akan tanya org yg excellent je kan...
tp sesekali cuba kita ubah....
kita tanya apa rahsia kegagalan....
so that we can learn from their mistake....
ok....? hidup penuh risiko....dare to face it?
wallahua'lam...


-----------------
miqdad al-aswad

Ada kekuatan di dalam kelemahlembutan,
Orang yang lemah lembut adalah orang yang kuat
Karena ia bisa menahan diri untuk tidak membalas dendam.



Bookmark and Share

    


  Member Information For miqdadProfil   Hantar PM kepada miqdad   Quote dan BalasQuote

miza
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.01.2004
Ahli No: 6484
Posting: 67
Dari: kelantan bandaraya islam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-01-04 18:15


ana memang minat nak jadi doktor ni...
tapi ana masih takut lagi...sebab kena study kuat.
ana ni kurang tabah ...
boleh tak akak ummi bg tip camner nak kuatkan semangat dan menjadi lebih tabah?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizaProfil   Hantar PM kepada miza   Quote dan BalasQuote

addeena
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5977
Posting: 43

Selangor  


posticon Posting pada: 01-03-04 12:20



Kak ummi, nanti dah keje, if perlu khidmat dietitian refer je yek ... ana rase ana kenal la kak ummi nih..
dietitian to be

Bookmark and Share

    


  Member Information For addeenaProfil   Hantar PM kepada addeena   Quote dan BalasQuote

Al-FaQiHaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3191
Posting: 157
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 05-03-04 21:39


assalamualaikum...

alhamdulillah..seronok je dengar ramai nak jadik doktor..menunaikan salah satu fardu kifayah dalam islam...seronok juga tgk ramai rakan2 seperjuangan saya...

actually, sebelum ni mmg saya tak berminat nak jadi doktor. sbbnya, saya 'allergic' dengan hospital n ubat.. tak tahan..kalau nak lawat org pun mesti bawa sapu tgn-tutup idung..tak suke bau ubat..apatah lg makan ubat..
tapi sekarang ni, saya dalam perjalanan untuk menjadi seorg doktor..dan saya sedang belajar untuk menyukai bidang yang mulia ni...dan oleh kerana pelajaran saya dibiayai oleh MARA, so, nak taknak mmg kna teruskan bidang ni sampai jadik doc. nak tuka dentist pun takleh..

apepun..semoga kita sama2 berjaya meneruskan bidang yang mulia ini...insyaAllah..

-----------------
KaSiH iTu iBaRaT MuTiaRa..HaDiaH DaRi ALLaH YaNg EsA..GiLaPLaH iA DeNgaN iMaN DaN TaQWa.. SiNaRNyA KaN BeRCaHaYa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-FaQiHaHProfil   Hantar PM kepada Al-FaQiHaH   Quote dan BalasQuote

hizbullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3691
Posting: 110
Dari: Terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 24-04-04 11:15


wbt.
dokto...mmg impian ana sejak kecil lagi.walaupun sebelum ni teringin jugak nak libatkan diri dalam astronomy kerana minat nya kat physic tapi alhamdulilah lah sekarang ana telah pun terjun sama dalam bidang perubatan ni.kalau nak cakap ttg cabaran tu mmglah tapi disitu kita jgn lupa kerana byk kelebihan2 yang boleh kita peroleh apabila kita dah menjadi dr.pertamanya cam ikhwah katalah dr ni suatu kerjya yang glamour dan mudahbuat duit.tapi apa yang kena lihat dr is more than that.sebenarnya melalui bidang ni jugak merumakan suatu medium dakwah yang cukup berkesan utk pesakit selain dgn menjadi dr juga kita boleh membantu sahabat2 Islam kita diseluruh dunia terutamanya yang terlibat dgn perperangan.sepenti dilakukan mercy dan sbginya,pepun yang psti kenalah usaha dulu kan.after graduate barulah impian ni jadi kenyataan.... gud luck pada bakal2 dr sekalian moga menjadi dr yang sejati yang berkhidmat demi agama masyarakat dan negara...
so jgn takut nak jadi doktor ea.....its very nice!!

tahun satu ain shams U,Cairo

Bookmark and Share

    


  Member Information For hizbullahProfil   Hantar PM kepada hizbullah   Pergi ke hizbullah's Website   Quote dan BalasQuote

aidilshah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 760
Posting: 642
Dari: New Castle

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-04-04 14:38


in the name of Allha the most gracious the most merciful

nak jadi doktor apa kata cuba jinakkan diri anda dengan International Medical University Malaysia(IMU).. insyaAllah ana sekarang ni tengah sibuk prepare untuk IMU Open Day esok, so sapa-sapa yang berminta tentang kerjaya seorang doktor sila-silakanlah datang ke IMU Clinical School kat seremban bersebelahan dengan Hospital Besar Seremban pada 25 April 2004 jam 10 a.m hingga 3 p.m.

insyaAllah kalau entum yang berminat tuu datanglah terus ke International Medical University Clinical School (IMU) Seremban dan jumpalah dengan ana, cakap nak jumpa dengan En Malek Raduan inysaAllah analah orangnya tuu dan ana bersedia memberikan penerangan dengan sedetail-detailnya pada entum semua.

wassalam.

p/s: sapa-sapa yang berminat nak jadi doktor tapi tak dapat apa kata entum semua join JK Hospital yang bakal akan diadakan tak lama lagi.. dan analah pengarah JK hospital so nanti macam-macam boleh belajar nanti.

salam dari IMU Clinical School Seremban.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For aidilshahProfil   Hantar PM kepada aidilshah   Pergi ke aidilshah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.26711 saat. Lajunya....