Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Naikkan layar anda sekaki, anda akan mendapat angin sepuluh kaki
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 5 jam, 30 minit yang lalu


Peluang Pekerjaan
Topik: ...sejauhmana fungsi ejen carian pekerjaan???


Carian Forum

Moderator: Administrator, RuMaishaaa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Peluang Pekerjaan
    »» ...sejauhmana fungsi ejen carian pekerjaan???

Please Mendaftar To Post


Oleh ...sejauhmana fungsi ejen carian pekerjaan???

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 25-06-07 00:23


salam alaik

topik ni bukan topik nak offer paper kerja..tapi nak ajak kalian pk2 kan betape besarnye pengaruh ejen carian kerja ni pada kita..lagi2 pada fresh graduate..

sejak di tahun kahir macam-macam care dilakukan untuk cari kerja bila da grad..majoritinye sure lawat mana-mana web seperti kereer.com dan jobstreet..

tapi..sejauhmanekah keberkesanannye pada kita..mudah ke care begitu? berkesan..? puashati dengan tawarannyer?

atau Kalau ada sesiapa yang pernah dapat kerja melalui care ni sila lah kongsi2 idea tu..

k lah..wassalam..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-06-07 16:45


saya pernah cari kerja guna agensi masa mula-mula grad dulu..
agensi tu ok saja..dia carikan saya position finance officer kat great eastern life
insurance..gaji pun ok...tapi memang dia ambil sikit duit kita...
tapi kalau kita kerja lama-lama dan diserap jadi permanent..so,,gaji kita xakan dipotong
oleh agensi lagi...agensi saya dulu namanya dpi manpower, jalan kuchai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-06-07 18:04


saya dapat kerja sekarang ni melalui jobstreet dan masih terus menggunakan jobstreet untuk cari kerja lain..
masa mula-mula dulu memang tak berapa yakin boleh cari kerja melalui jobstreet tapi diri saya sekarang dah jadi bukti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

comelbest
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30062
Posting: 65
Dari: nilai

mauritius  


posticon Posting pada: 26-06-07 08:37


jobstreet ambil duit orang tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelbestProfil   Hantar PM kepada comelbest   Pergi ke comelbest's Website   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 10:39


saya tak pernah bayar walau 1 sen pun pada jobstreet,cuma bayar kat cc saja sebab kat rumah tak ada internet.
sekarang tak payah pergi cc sebab guna internet office..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-06-07 11:06


Assalamualaikum...
Tak tahu sangat...tak pernah try...and tak berani sangat nak cuba...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 21:11


ana baru dapat offer kerja melalaui kareer.com..tapi bila pergi interview rasa tak minat pula..tapi kesimpulannya memang ia kira berkesan lah juga..ye lah..dihubungi direct oleh syarikat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

comelbest
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30062
Posting: 65
Dari: nilai

mauritius  


posticon Posting pada: 27-06-07 13:03


banyak cari kerja kat ejen internet macam jobstreet,jenjobs,karier dan seumpama..
png juga dapat interview direct dr company..
ok saja :)
lainlah kalau agensi, gaji kita akan dipotong sikit~~

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelbestProfil   Hantar PM kepada comelbest   Pergi ke comelbest's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-07-07 01:32


nampaknya berkesan lah juga...tadi ada satu company kata dia tertengok resume ana..then dia minta ana pergi interview syariakt dia konon-konon qualify yang ana ada sesuai lah tu..tapi ana tak pergi sebab tempatnya jauh lah dari tempat ana..da lah syarikat cina pula tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 01-07-07 11:48


yang man power tu memang akan dipotong sikit gaji kita. ya lah, dia carikan untuk kita.
yang macam ejen online tu tak kenakan apa-apa.
dia cuma provide kan ruang untuk kita mencarai pekerjaan dengan lebih mudah tanpa mengenakan sebarang bayaran

saya pernah mencari kerja di jobstreet, jobdb, jodfinder dan kareer. Banyak juga interview yang saya pergi. Tapi semuanya tak dapat. Semua syarikat yang saya pergi jenis yang kecil, baru nak naik atau vendor.
Last2 dapat kerja kat syarikat lain. Yang lebih kukuh. Alhamdulillah...
yang penting, jangan putus berusaha.
kita kena cari rezeki. bukan tunggu saja.


-----------------
"Allahummasolli wa salim A'lah..."
[ Telah diedit oleh: fauzy_fx86 pada 01-07-07 12:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-07-07 16:58


best saja dengar pengalaman u all.... saya pula tidak ada rezeki... mungkin ambil masters agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.094297 saat. Lajunya....