Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Selalunya, bila kita berusaha menenggelamkan kapal orang lain, kita lupa untuk mengawal kapal kita sendiri. Kapal kita tenggelam terlebih dahulu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 69
Ahli: 0
Jumlah: 69




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 22 jam, 6 minit yang lalu


Suara Hatiku
Topik: ana yang kebuntuan..


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» ana yang kebuntuan..

Please Mendaftar To Post


Oleh ana yang kebuntuan..

srikandi_86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28923
Posting: 188
Dari: united kingdom

uk  


posticon Posting pada: 24-06-07 21:01


Ana nak meluahkan rasa di hati..huhu..adik ana pernah mntak pendapat ana waktu nak isi borang IPTA..sebenarnya waktu tu ana kalut sangat..sebab tengah final exam..tapi adik ana ni memang jenis memaksa..dia nak jugak ana tolong..bagi cadangan..dia kata macam tu lah..dan dia asyik promote2 USIM kat ana..siap bagi laman web usim waktu tu..ana tgk2 dan ana cadangan dia buat pilihan pertama USIM..ukm, dan upm selepas itu..dia nak sangat buat akaun tapi pointer 3.4..ana risau lah Kalau dia tak dapat course akaun dan dapat perniagaan or course lain yang dia tak minat..ditakdirkan, waktu rexult ipta keluar..dia dapat USIM. course akaun..yang ana geram..dia asyik slhkn ana..sebab ana lah dia tak dapat masuk UKM macam kawan-kawan dia..mslhnya bersyukur lah sebab dapat course akaun..kawan-kawan dia memang lah dapat ukm..tapi tak dapat buat akaun..walaupun pointer lagi tinggi dr dia..entah lah..kesabaran ana masih terkawal..Kalau ikutkan hati..nak saja ana balik UK sekarang..cuti2 pun tapi pressure buat apa kan..ana tak nak suatu hari nanti..Kalau dia susah nak dapat kerja..dia akan slhkan ana..sebab ana pilihkn usim untuk dia..dia tak dapat kerja..ana pun dah buntu sangat ni..satu family slhkan ana..teruk sangat ke USIM tu?? ana rasa bagus lah..islamik sikit..adik ana ni pun..nak solat pun liat walaupun dah besar..dah banyak kali nasihat..kadang-kadang dengar lah..Kalau ana tak ada..wallahua'lam..tolong lah sahabat-sahabat kat sini bagi nasihat kat ana..apa yang patut ana buat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_86Profil   Hantar PM kepada srikandi_86   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-06-07 22:16


awwalan tahniah enti jadi seorang kakak yang bersabar dengan perangai adik..yang meningkat dewasa
ana rasa adik enti ini kecewa sebab hanya dia orang saja dapat USIM kekawan rapat adik enti dapat UKM..sebab tu dia rasa sedih dan kesal Kenapa dia seorang saja dapat USIM sedangkan mereka mungkin bercite2 nak masuk USIM bersama2... adik enti risau dia tak ada kawan bila masuk USIM nanti... kawan boleh dicari cuma ambil masa untuk suaikan diri... ana dulu pun begitu juga tahun ana ramai sahabat2 dapat UKM tapi course berbeza lah.ana dapat U lain ,risau jugak tapi lama2 alhamdulillah...kat Universiti mana-mana same saja asalkan diri sendiri pandai pilih kawan dan jaga diri serta bijak berfikir....
enti perlu bersabar dengan sikapnya, remaja meningkat dewasa sentiasa ingin memberontak (ingin cari identiti),enti perlu banyak menasihatinya. memang lah kekadang tak tahan juga dengan perangai begitu. if enti balik ke UK ,insyaAllah adik enti akan merindui enti..
:-)


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-06-07 00:48


sabarlah..

hakikatnya, Allah swt yang dah menentukan untuk dia..

insyaAllah ada hikmah disebaliknya.


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-06-07 11:24


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah ni satu kes unik. Walau apapun sabarlah atas keadaan yang berlaku kerana musuh yang tak nampak tapi nyata adalah syaiton. Dan syaiton tetap akan mencari peluang memecahbelahkan ahli keluarga. Jadi bersabarlah ya.

Oh ya umi akan ke London pada 30 jun ni. Ada tak sesiapa yang boleh bawa umi jalan-jalan cari iman di sana ya :).

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-06-07 12:31


besttnyerrr umi. selamat bercuti...=)


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 25-06-07 16:25


sabar ye srikandi_86...
Yang tu yang terbaik buat dia...
sebenarnya USIM tu bagus...
lecture in english..
lecturer dia sama level dengan IPTA lain...
sebab memang susah nak jadi lecturer di sana...
nak apply kerja, nak isi form pun susah...online, tak macam IPTA lain...
jadi, USIM tu pentingkan kualiti...baguslah adik srikandi_86 dapat belajar di sana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

aiz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 273
Posting: 275
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 25-06-07 19:48


belajar kat mana-mana pun same..yang penting hati kita ni....niat kita nak belajar..
ada hikmah berlaku semuanya ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   Pergi ke aiz's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28923
Posting: 188
Dari: united kingdom

uk  


posticon Posting pada: 27-06-07 21:15


Pada 25-06-07 11:24 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah ni satu kes unik. Walau apapun sabarlah atas keadaan yang berlaku kerana musuh yang tak nampak tapi nyata adalah syaiton. Dan syaiton tetap akan mencari peluang memecahbelahkan ahli keluarga. Jadi bersabarlah ya.

Oh ya umi akan ke London pada 30 jun ni. Ada tak sesiapa yang boleh bawa umi jalan-jalan cari iman di sana ya :).

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq


waalaikumussalam ummi..

terima kasih atas nasihat ummi dah sahabat2 yang lain..alhmdulillah adik ana dah mula bersemangat dapat usim..ayah ana pun sokong dia masuk situ..cuma umi ana saja yang senang trpengaruh dengar cerita dr org sekeliling tentang usim..

bestnya ummi nak jalan-jalan kat london..ana kat Malaysia sekarang ni..Kalau tak boleh ana bawa ummi jalan-jalan..apa pun, selamat bercuti buat ummi!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_86Profil   Hantar PM kepada srikandi_86   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 28-06-07 01:40


apa lah beza UKM dan USIM tu sangat..mungkin pada kemegahan namanya..memang lah USIM tu baru tapi tak bermakna tak bagus...ala..mana-mana pun sama..pasal nak ikut kawan-kawan pula..memang kita hidup nak berteman dan berkawan..tapi kat mana-mana pons ama lah..bine lah hubungan baru dengan kenalan lain...biar terbuka minda sikit..

ana dulu lagi lah..4 org sekepala..sesehabat..seperkawanan...last2 bila dapat IPTA semua berbeza..seorang USIM (kaunseling) seorang UM (syariah) seorang UPM (TESL) dan ana d UKM (usul falsafah)..kami memang frust lah masa tu..langsung berpecah semua...da lah dulu kami sekelas..hanya 4 org boyz saja kat kelas kami..last2 tak bersama..mujur juga ana d UKM tak keseorg..degng kawan-kawan girlz 10 org..jadi lah..heheheh...

apapun tak ada masalah lah...banyakkan besabo saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-08-07 14:19


syemarly wrote:
(mujur juga ana d UKM tak keseorg..degng kawan-kawan girlz 10 org..jadi lah..heheheh...)

amboi anakanda kumbang seekor bunga 10 kuntum .... tu yang best ya :). saja nak gurau. Cuma kita ni kalau dah biasa dengan seseorang mudah untuk berinteraksikan.

Walau apapun belajarlah di mana-mana janji niat belajar tu Kenapa ya. Niatlah belajar kerana Allah SWT maka ibadahlah semuanya. Tentu sekali akan belajar sungguh-sungguh demi Islam dan tak ada masa nak cintan cintun agaknya :).

Wallahuta'ala a'lam bissawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.095928 saat. Lajunya....