Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang-orang yang suka memuji dan mengampu bukan kawan sejati, kerana merosakkan hati kawannya.
-- -- Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 141
Ahli: 0
Jumlah: 141




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 3 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 5 hari yang lalu
isa777_musa: 5 hari yang lalu
zam_rizal: 14 hari yang lalu
wanja: 25 hari yang lalu
MTMKi: 32 hari yang lalu
Kang: 32 hari yang lalu


Awas!
Topik: Rancangan Modul Insan..


Carian Forum

Moderator: Administrator, izdham
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Awas!
    »» Rancangan Modul Insan..

Please Mendaftar To Post


Oleh Rancangan Modul Insan..

nadeeya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.01.2006
Ahli No: 21680
Posting: 70
Dari: sarawAk..

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-06-07 15:51


Salam..

Ana nak bertanya kiranya antum2 ada menonton rancangan Modul Insan yang di pengerusikan/di pengacarakan oleh pelakon Rosyam Nor di tv Prima Channel 8 astro..

Ana baru pertama kali menonton rancangan tersebut dan sebelum ini memang ana berhajat sangat nak menonton intipati rancangan tersebut..Malangnya ana sering tak berkesempatan...

Alhmdulillah, dipendekkan cerita ana berkesemptan menonton rancangan tersebut pada hari Sabtu 23 Jun 2007 jam 6 petang di channel tersebut..Topik yang dibincangkan ana tak dapat kenalpasti tapi ia berkaitan dengan 'Maknyah"...

3 orang 'Maknyah' sebagai jemputan dan terdapat seorang Doktor juga turut dijemput..Ana tluper nama Doktor itu...

Apa yang membuatkan ana tertanya2..perkara yang mereka bincangkan umpama kita perlu menerima mereka 'seadanya'..Ana masih ingat kata salah seorang 'Maknyah' dalam rancangan tersebut dimna Rosyam Nor meminta 'Maknyah' itu menyuarakan perasaannya dan harapan pada masyarakat...'Maknyah' itu mengatakan yang dia berharap agar 'Masyarakat dapat menerima golongan mereka seadanya..Dan Saya pun tak minta jadi sebegini..!!'

Apa yang ingin saya perkatakan..Seperti kita tahu Televisyen amat memberi impak yang besar dalam kehidupan kita pada masa kini..Seharusnya rancangan seperti tersebut dpilih sebagai satu cara untuk menasihati golongan sedemikian...Yang dapat saya simpulkan dari rancangan tersebut bukanlah untuk mengurangkan bilangan 'Maknyah'..tetapi menambahkan bilangan mereka..!!

Ini sangat menyedihkan kerana perkara seperti ini seperti satu kerelaan dalam negara yang bertitlekan ISLAM sebagai agama rasmi..

Ana harapkan pandangan dari antum2..serta bagi sesiapa yang ada menonton rancangan tersebut..harap berikan pendapat antum2 di sini..Apa langkah kita sebenarnya..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadeeyaProfil   Hantar PM kepada nadeeya   Pergi ke nadeeya's Website   Quote dan BalasQuote

Masyira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.10.2005
Ahli No: 20190
Posting: 66
Dari: IIUM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-06-07 16:21


hmm itulah..maknyah2 ini selalu cakap trimalah mereka seadanya dan tak diminta jadi begini..nampak sangat sebenarnya mereka nak jadi begitu..kalau agama cukup sudah tentu untuk mereka nak jadi maknyah mereka akan fikir berkali2..rata-rata saya tengok jawapan selalu begitu..dalam cerita expose pun sama..mana-mana cerita mesti macam tu..sepatutnya mereka kena ubah diri mereka supaya kita yang dapat menerima mereka..ini tidak kita yang kena terima mereka sebagai maknyah??xpatut2...

so apa pendapat anda tentang isu suntikkan hormon ke atas lelaki yang seperti maknah ini..supaya mereka jadi lelaki..slalunya orang kata mereka kurang hormon lelaki...hmm..????

Bookmark and Share

    


  Member Information For MasyiraProfil   Hantar PM kepada Masyira   Quote dan BalasQuote

AzmilMustapha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 24880
Posting: 238
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-06-07 16:46


Nak membangunkan Insan tak cukup dengan siaran di televisyen...

Ubah sistem jahiliah kepada sistem islam....

Modal Insan lah....Masyarakat Madani lah...Islam Hadhari lah...

tapi dok lulus dan bagi permit konsert yang perempuan dok berjoget, jemput penari separuh bogel bollywood, bukak pusat hiburan banyak-banyak....

Kalau antum semua nak tahulah, di selangor, kalau ada masjid buat permohonan untuk seseorang Ustaz ni bagi kuliah, nak dapat kelulusan tu makan masa sebab nak pastikan Ustaz ni Hijau ke Biru.....dan kebanyakannya tak lulus permit sebagaimana Tuan Guru Harun Din dan Ustaz Ismail Kamus yang digam untuk masuk ke beberapa masjid.

Tapi kalau Konsert JOM HEBOH dan esok lusa AGNES MONICA nak turun KL, permit lulus serta merta......HALALAN TOYYIBA....

Dalam kubur esok, yang pangkah kerajaan macam ni pun kena hentam jugak dengan malaikat.....jangan lupa tu...dok pangkah kerajaan yang dok anjur maksiat saban hari.....natijahnya sanak saudara kita jugak yang menjadi mangsa sistem jahiliah......ada yang jadi bohsia, ada yang jadi penagih, mat rempit.....dan cucu kita jugak nanti yang masuk tong sampah akibat pembuangan bayi anak luar nikah.

p/s : Sehari dua ni geram dengan pemerintah yang tak jemu menghidangkan hidangan maksiat pada masyarakat.


-----------------
http://naunganalquran.blogspot.com


[ Telah diedit oleh: AzmilMustapha pada 24-06-07 16:47 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For AzmilMustaphaProfil   Hantar PM kepada AzmilMustapha   Pergi ke AzmilMustapha's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 24-06-07 18:16


salam...

jika ISLAM diambil ikut suka hati, begini lah jadinya.

nak ISLAM, masuk lah keseluruhnannya. jangan ambil separuh-separuh.

rakyat dihidangkan dengan hiburan yang melampau-lampau.


bagaimana dengan muda-mudi sekarang ni?

adakah mereka2 ni yang akan jadi pemimpin2 negara akan datang??.

agaknya, macam-manalah negara pada masa tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-06-07 18:28


Ana masih ingat kata salah seorang 'Maknyah' dalam rancangan tersebut dimna Rosyam Nor meminta 'Maknyah' itu menyuarakan perasaannya dan harapan pada masyarakat...'Maknyah' itu mengatakan yang dia berharap agar 'Masyarakat dapat menerima golongan mereka seadanya..Dan Saya pun tak minta jadi sebegini..!!'

.............................

yang HARAM tetap HARAM......MATLAMAT tak MENGHALAKN CARA

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

nadeeya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.01.2006
Ahli No: 21680
Posting: 70
Dari: sarawAk..

egypt   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 22:03


ye betul-betul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadeeyaProfil   Hantar PM kepada nadeeya   Pergi ke nadeeya's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.085905 saat. Lajunya....