Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
If we don't succeed, we run the risk of failure
-- Dan Quayle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 69
Ahli: 0
Jumlah: 69




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 6 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Kenapa wanita suka sangat Merajuk???


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Kenapa wanita suka sangat Merajuk???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Kenapa wanita suka sangat Merajuk???

IlyaFarhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.10.2004
Ahli No: 11686
Posting: 149
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-06-07 23:10


Kenapa org perempuan ni suka sangat merajuk???cepat bagitau...

Bookmark and Share

    


  Member Information For IlyaFarhanProfil   Hantar PM kepada IlyaFarhan   Pergi ke IlyaFarhan's Website   Quote dan BalasQuote

saffaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14994
Posting: 120
Dari: atas tanah

uganda   avatar


posticon Posting pada: 23-06-07 02:51


bukan merajuk..nak tarik perhatian saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For saffaaProfil   Hantar PM kepada saffaa   Quote dan BalasQuote

Masyira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.10.2005
Ahli No: 20190
Posting: 66
Dari: IIUM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-06-07 12:59


sebab peempuan sensitif :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For MasyiraProfil   Hantar PM kepada Masyira   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-06-07 13:01


lelaki pun ada yang kuat merajuk...

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 23-06-07 13:16


kan bagus merajuk........sikit-sikit saja boleh mnambah kemesraan suami isteri..tapi jangan leibh2 sangat..lain jadinya....:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 23-06-07 13:22


Pada 23-06-07 13:01 , abid_19 posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki pun ada yang kuat merajuk...



lelaki merajuk!!....ish3...kalau boleh janganlah.....kami tak sangup tengok :D


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us

"The Merciful The Compassionate"


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 23-06-07 13:25


entahla..
maybe dia nak tarik perhatian kott..
anyway semua tu fitrah..
yang penting jangan melebih2 had sudahla..
hehee..

Bookmark and Share

    


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-06-07 13:32


Pada 23-06-07 13:22 , ilhammusafir posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-06-07 13:01 , abid_19 posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki pun ada yang kuat merajuk...



lelaki merajuk!!....ish3...kalau boleh janganlah.....kami tak sangup tengok :D


huhu..
ana banyak kali tengok..huhu

--------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-06-07 13:34


mungkin juga fitrah muslimat begitu...
tapi jangan lebih2..nanti org menyampah..huhu

--------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-06-07 13:53


lelaki kalau merajuk..lagi teruk dr perempuan

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

wardatul_sakinah
Warga Rasmi
Menyertai: 09.06.2007
Ahli No: 30212
Posting: 15
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 23-06-07 14:15


Pada 23-06-07 13:53 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki kalau merajuk..lagi teruk dr perempuan


mungkin jugak tu... hehe, dan mungkin juga susah nak pujuk ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatul_sakinahProfil   Hantar PM kepada wardatul_sakinah   Quote dan BalasQuote

Saudagar_Senja
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.04.2007
Ahli No: 29585
Posting: 58
Dari: Malaysia

Pahang  


posticon Posting pada: 23-06-07 14:21


Mungkinkah yang merajuk tu nak dipujuk..?mungkinkan?atau kebarangkalian mungkin tidak sama sekali??


....................................................
"The best way to Heal the Heart is with remember Who's the Creator of Heart"
[ Telah diedit oleh: Saudagar_Senja pada 23-06-07 14:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Saudagar_SenjaProfil   Hantar PM kepada Saudagar_Senja   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-06-07 16:28


Pada 23-06-07 14:15 , wardatul_sakinah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-06-07 13:53 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki kalau merajuk..lagi teruk dr perempuan


mungkin jugak tu... hehe, dan mungkin juga susah nak pujuk ;-)

huhu...memang pun...susah betul nak pujuk

--------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-06-07 16:35


ehem...
assalamualaikum....
kan perempuan diciptakan dari tulang rusuk yang bengkok...
tanggungjawab laki nak meluruskan nya.....
bimbingla insan yang di sygi sebaik2 nya......
wsalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 23-06-07 16:42


Eee...Dah besar panjang pun nak merajuk macam budak kecik...Matang lah sikit perangai tu...Kalau setakat benda yang remeh temeh tak payah lah nak merajuk...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-06-07 16:50


biasala tu sailormoon...nak perhatian

--------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-06-07 18:17


Cubalah memahaminya dengan tenang..
Mungkin dalam sesetengah perkara yang dia rasa tidak yakin..
Mungkin dia mahu perhatian..

Tapi sekurang2nya yakinlah bahawa hatinya ikhlas..sebab kita jarang nak merajuk dengan orang yang kita tak benar-benar sayang. betul tak?


apapun, untuk kedua-dua belah pihak, cubalah saling memahami..

Merajuk itu normal berlaku..kalau tidak berlaku..macam tidak ada sesuatu yang boleh mengukuhkan lagi..

Dari sedikit kekurangan diri itu..haruslah semakin kita perbaikinya..tidak salah kan?

pandangan sahaja..

apapun, jangan merajuk tidak bertempat..tak comel lah..lainla Kalau ada yang sanggup bertahan melayan untuk memujuk..

apa yang pasti, sama-sama perbaiki diri..itulah yang paling baik..

Jangan kerana hal remeh, tapi keadaan jadi lebih buruk..

Hadapi setiap dugaan itu dengan sabar..

ws

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-06-07 22:25


Assalamualaikum...
Saya pun suka merajuk....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-06-07 22:58


Pada 23-06-07 22:25 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
Saya pun suka merajuk....

hah...kan betul ana kat laki pun kuat merajuk..hehe :-)

--------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 23-06-07 23:02


tak semua perempuan suka merajuk. nak merajuk pun perlu betul sebab dan tempatnya.

jangan nanti dikatakan 'gedik' pula. Dari sudut lain, perempuan ni memang dijadikan lebih sensitif berbanding lelaki sebab tu agaknya merajuk ni lebih dikaitkan kepada perempuan.

wallahua'alam

maaf lah


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-06-07 23:35


Pada 23-06-07 22:58 , abid_19 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-06-07 22:25 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
Saya pun suka merajuk....

hah...kan betul ana kat laki pun kuat merajuk..hehe :-)

--------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::


Bukan kuat...tapi suka...memang nak dapatkan perhatian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

IlyaFarhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.10.2004
Ahli No: 11686
Posting: 149
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-06-07 23:40


tapi kalau perempuan merajuk susah juga lelaki nak pujuknya...nak kena buat macam-macam baru dia ok kalau tak dok menangis xhenti2...Kalau lelaki susah sikit nak merajuk sebab lelaki hati dia keras sikit tapi kadang-kadang tu lelaki ni mudah terasa sikit...sapa yang dah ada tu jagala elok-elok pasangan masing-masing takut merajuk pula nanti ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For IlyaFarhanProfil   Hantar PM kepada IlyaFarhan   Pergi ke IlyaFarhan's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-06-07 00:11


Pada 23-06-07 23:35 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-06-07 22:58 , abid_19 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-06-07 22:25 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
Saya pun suka merajuk....

hah...kan betul ana kat laki pun kuat merajuk..hehe :-)

--------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::


Bukan kuat...tapi suka...memang nak dapatkan perhatian...

tak sama ye akhi...kuat dengan suka..bila suka merajuk maknenya selalu merajuk..bila selalu merajuk maknanya kuat lah

-------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

putri_syiffa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16476
Posting: 67
Dari: Malaysia

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 24-06-07 02:35


sifat semulajadi.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_syiffaProfil   Hantar PM kepada putri_syiffa   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-06-07 12:16


merajuk kalau betul-betul perlu saja..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 24-06-07 12:42


emm.. tak semua yang suka merajuk.. merajuk pun bertempat saja lah.. bukan main suka-suka saja.. kejap2 nak merajuk.. iskk.. melampau lah tu.. kadang-kadang nak minta perhatian saja... terasa ke.. kalau tak majuk, nanti orang tu tak prasan pulak yang kita ni kecik hati.. emm.. apa-apa pun.. berpada2 lah kalau nak majuk.. jangan lama2 sangat.. takut pkr yang kecik saja, tiba-tiba jadi besar pula..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

raihanninie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.06.2007
Ahli No: 30313
Posting: 49
Dari: Kota Bharu, KLate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-06-07 13:15


nak orang pujuk lah tu... tapi kalau kerap sangat t u mengada- ngadala jawabnya.. merajuk biarla bertempat kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihanninieProfil   Hantar PM kepada raihanninie   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 11:49


assalamualaikum..
saya tak suka merajuk dan tak suka dipujuk..
tapi saya suka pujuk org time org merajuk..
comel saja tengok org merajuk ni..:-D
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-06-07 12:01


Pada 24-06-07 00:11 , abid_19 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-06-07 23:35 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-06-07 22:58 , abid_19 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-06-07 22:25 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
Saya pun suka merajuk....

hah...kan betul ana kat laki pun kuat merajuk..hehe :-)

--------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::


Bukan kuat...tapi suka...memang nak dapatkan perhatian...

tak sama ye akhi...kuat dengan suka..bila suka merajuk maknenya selalu merajuk..bila selalu merajuk maknanya kuat lah

-------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Assalamualaikum...
Tak sama...
Kuat ni...maknanya walaupun dia tak suka, dia akan merajuk..
Suka ni...tak kuat pun...kalau tiba-tiba rasa nak merajuk, merajuk lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 26-06-07 12:24


betul ke perempuan suka majuk?? mungkin fitrah kejadian perempuan sifat dia lembut.... Subhanallah, Ciptaan Allah semuanya sempurna..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 12:26


Pada 23-06-07 02:51 , saffaa posting:

!!! QUOTE !!!

bukan merajuk..nak tarik perhatian saja...

Tarik perhatian? Erm..lau ana tu bukan jawapan ana...tapi sebab
Wanita itu hatinye dan perasaannya halus dan mudah tersinggung...dalam erti kata lain SENSITIF... ana pun xkurangnya...bukan merajuk..tapi terasa hati..terutama bila org yang kita sayang..contohnya adalah sahabat sendiri...tapi selalu saja tahan hati sendiri...lau marah sangat pun diam saja lah.. Then..bila pendirian kita tak dihormati...huh..cukup pantang ana dengan pendirian..


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

ros_nur
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1863
Posting: 56
Dari: Alam maya bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 26-06-07 13:28


Kenapa wanita suka merajuk???
salah satu cara menzahirkan rasa tidak puas hati.
wanita ni perasaan mudah tersentuh.

perasaan tersentuh,merajuk lah jiwa.
jiwa merajuk,maka tertitislah air mata.
Tapi air mata bukan tanda wanita lemah..
tapi air mata kehidupan,kekuatan jiwa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ros_nurProfil   Hantar PM kepada ros_nur   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 15:11


dah memang perangei macam tu...
kekadang boring juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

uswatun_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.04.2007
Ahli No: 29534
Posting: 142
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 16:18


perempuan merajuk sebb nak dapatkan perhatian or saja nak manja-manja agaknya.. tapi lelaki kena tau bezakan antara merajuk vs kecik hati.

Bookmark and Share

    


  Member Information For uswatun_mawaddahProfil   Hantar PM kepada uswatun_mawaddah   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 16:18


Pada 26-06-07 15:11 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

dah memang perangei macam tu...
kekadang boring juga...


Erm.... :roll:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 16:26


same saja majuk dengan kecik hati..
teman nengok depe ni majuk, majuk, majuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 16:28


due kali lima seploh, lima kali due seploh. lapan campo due seploh, due campo lapan seploh...

same pandei, same bodoh.
same lawa, same hodoh...


erm...kekadang best pula lagu ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 16:38


saya pun boring dengan orang yang kuat merajuk. dia tak sedar ke yang tindakan dia tak menyenangkan hati kita... kita yang susah hati... semuanya kerana perangai dia...

perasaan merajuk ni berlaku sebab apa? ia berlaku apabila keinginannya tak dipenuhi. dia kecil hati apabila orang tak ikut cakap dia. atau menyinggung perasaannya. atau termarah pada dia. atau terlepas cakap... atau tak ambil berat pada dia... atau tak sayang dia... atau apabila kita terabaikan dia...

semua dia...

saya rasa tertarik dengan satu artikel berkenaan merajuk yang pernah saya baca dalam email yang diforward2 tu... antara cara-cara yang boleh kita lakukan untuk menghilangkan rasa merajuk ini adalah dengan merasa rendah diri bahawa kita hanyalah seorang insan dan hamba Allah yang hina.. sedarlah diri siapa kita ni... yang mahukan semua orang ikut cakap kita dan ikut segala kehendak kita... yang mahukan semua orang ambil berat pasal kita... semuanya mahu dihargai.... seolah-olah kita letak diri kita ni tinggi sangat sampai kita nak orang lain jaga kita... come on lah. be tough lah sikit... benda sikit pun nak merajuk... payah lah macam tu...

bayangkan pendakwah yang cepat merajuk bila mad'u atau orang yang didakwah tu memaki hamun kita atau menyinggung perasaan kita... ni masuk topik lain pulak.. cuma yang saya nak tunjuk kat sini, betapa tak ada faedahnya merajuk tu... macamana nak jadi pejuang macam ni... kalau dah lemah kat situ...

cuba-cuba lah jadi keras hati sedikit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

nurafi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19332
Posting: 30

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 16:42


kenapa perempuan suka merajuk ek?
sbnarnyer tak semua perempuan begitu,kalau merajuk pun da sebabnya...
pada ana,sebagai perempuan,tak best pun mrajuk ni,penat tau.kalau time ana mrajuk,bad mood satu hari tu..otak pun penat..
lagi satu,org sekeliling kita pun akan rasa tak selesa dengan kita..
muka pun akan jadi masam..
so,boleh ana fikir panjang,tak ada guna nya mrajuk ni,buang masa saja..kalau da apa-apa yang tak puas hati tu,bagitahu orang tu dan dok berbincang..
bukan kah itu lebih bek..
yang terakhir sekali,blaja2 lah pujuk diri sendiri..jangan dok layan sangat prasaan tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurafiProfil   Hantar PM kepada nurafi   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 22:23


salam..........
emm...agaknya perempuan yang suka merajuk ini nak perhatian agaknya...yela,sekali sekala nak juga org pujuk...tapi saya tak bape suka mengajuk ini sebab leceh .....kalau lebih-lebih sangat nampak macam ngada-ngada lah pulak...buat org lain menyampah saja...kalau skt-skt tak mengapa agaknya...he..he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 22:27


pandai merajuk pandailah pujuk diri sendiri... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-06-07 00:09


sebab wanita sangat sensitif..siapa suruh bagi sakit hati,pujuk lah balik..hehehe.. :lol:tapi tak semua yang suka merajuk.ada juga yang keras hati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

akmal17
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.02.2007
Ahli No: 28839
Posting: 23
Dari: MESIR

egypt  


posticon Posting pada: 27-06-07 00:49


sebab nak manja-manja lah tu..betul tak???jangan tak ngaku

Bookmark and Share

    


  Member Information For akmal17Profil   Hantar PM kepada akmal17   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 27-06-07 08:17


Assalamualaikum

tak semua perempuan suka merajuk...ada juga yang keras hati. tapi kalau perempuan merajuk tu biasalah...perempuan kan bersifat lembut...sensitif....dah sifat semulajadi. tapi kalau nak merajuk pun...berpada2lah...kenalah bertempat. ana sendiri tak ada lah suka merajuk...sebab merajuk ni memenatkan.tapi kalau dah sakit hati sangat...merajuk juga... :-P Tapi seboleh2nya ana akan cuba mengawal perasaan ana. be profesional... 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 27-06-07 08:33


semua org da jelaskan Kenapa perempuan suka merajuk..
sebab jiwanya sensitif...
mudah kecik hati...
betul..perempuan menzahirkan rasa ketidakpuasan nya melalui perlakuannya....iaitu malas nak layan sebab da kecik hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

muslim_boy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2006
Ahli No: 23728
Posting: 142
Dari: Kota Bharu Bandaraya Islam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-06-07 08:55


salaam....
ada lah sebabnya Kenapa dia merajuk....
ada kes2 tertentu....
macam nak perhatian ke dan papelah.....
lagipun perempuan ni kan lembut.....
nak orang memujuk dengan lembut......
tambah2 suami dia, pasangan dia.......
macam tu lah....
wallahualm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslim_boyProfil   Hantar PM kepada muslim_boy   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-06-07 17:05


:-D

Kenapa merajuk?

Seringkali orang merajuk kerana dia kecil hati orang lain tidak mengindahkannya. Sama ada orang tidak memuliakannya dengan memberikannya satu kedudukan atau tempat yang istimewa, atau tidak menerima pandangannya, atau tidak menunaikan permintaannya.

Siapa yang kena penyakit merajuk?

Penyakit merajuk ini boleh kena pada siapa-siapa sahaja. Tidak kira lelaki atau perempuan. Tidak kira tua atau pun muda. Orang yang besar atau pun kecil. Anak boleh merajuk dengan emak, emak boleh merajuk dengan anak.

Punca merajuk

Merajuk ini berpunca dari hati yang kurang ada rasa kehambaan. Bila tidak rasa diri hamba, dia akan merasakan yang dirinya itu tuan. Sebagai ?tuan?, dia perlulah dimuliakan. Kata-katanya perlu didengar dan dikotakan.

Sebenarnya, hatinya marah kerana tidak diberi perhatian. Tetapi mungkin kerana malu atau tidak ada kuasa, ataupun mungkin kerana beranggapan yang marah-marah itu satu sikap yang lebih tidak baik, marahnya pun tidak dilepaskan. Sebaliknya, dia mengalihkan marahnya kepada merajuk. Dengan merajuk, orang akan faham yang dia sebenarnya marah walaupun dia sekadar mendiamkan diri sahaja.

Apakah merajuk lebih baik dari marah?

Kedua-duanya adalah sifat terkeji yang mesti diungkai. Kedua-duanya timbul dari rasa diri mulia yang mesti dihormati. Lebih ditakuti lagi kalau orang yang merajuk itu menyangka yang sikapnya itu tidak salah atau dirinya itu lebih baik daripada orang yang marah-marah. Dia sebenarnya sudah tertipu. Dan kalau dia tidak bertaubat atas dosanya ini, dia akan dihukum di akhirat kelak.

Bagaimana mengubati sikap merajuk?

Untuk mengubati sikap merajuk, kita perlulah tanamkan sifat berTuhan dan sifat kehambaan. Sifat berTuhan ialah merasakan yang Tuhan itu Maha Berkuasa. Dia boleh timpakan apa sahaja ke atas kita sama ada perkara yang kita suka ataupun tidak. Kalau kita membantah sama ada dengan cara marah-marah atau merajuk, kita bukan sahaja marah atau merajuk kepada orang yang ?menyakiti hati? kita itu, tetapi kita juga sebenarnya menentang takdir Tuhan ke atas diri kita. Kalau Tuhan tidak izinkan perkara itu berlaku ke atas kita, tentu ia tidak akan berlaku. Berlakunya ia ke atas kita ialah kerana Tuhan memang hendakkan perkara itu berlaku.

Sifat kehambaan pula ialah merasakan yang kita ini hamba yang lemah dan tidak berkuasa. Siapalah kita yang hendak menolak takdir Tuhan. Kita harus terima apa sahaja yang Tuhan timpakan ke atas kita. Kalau orang tidak muliakan kita, memang kita pun tidak layak untuk dimuliakan.

Sebagai hamba, kita juga merasakan yang diri kita banyak berdosa. Justeru itu, layak sangatlah kalau hati kita disakiti, moga-moga dengan kita bersabar, Tuhan akan hapuskan dosa-dosa kita. Kita juga mungkin sudah lebih banyak menyakiti hati orang lain. Lantaran itu, kita patutlah bersabar bila hati kita sedikit sebanyak disakitkan pula.

Sekian.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-06-07 21:42


sebab yang merajuk tu adalah wanita... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

IlyaFarhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.10.2004
Ahli No: 11686
Posting: 149
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-06-07 00:11


kalau merajuk sikit-sikit tak apalah juga ni sampai menangis...tak tahulah nak buat macamna nak pujuk pun tak pandai...ni nak kena belajar ilmu pujuk memujuk pula lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For IlyaFarhanProfil   Hantar PM kepada IlyaFarhan   Pergi ke IlyaFarhan's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-06-07 14:09


Pada 29-06-07 00:11 , IlyaFarhan posting:

!!! QUOTE !!!

kalau merajuk sikit-sikit tak apalah juga ni sampai menangis...tak tahulah nak buat macamna nak pujuk pun tak pandai...ni nak kena belajar ilmu pujuk memujuk pula lah...


memang ada lelaki yang tak pandai pujuk, so pada bakal2 isteri, belajar lah pujuk diri sendiri kalau dapat bakal suami yang jenis tu... ready dari awal, tak lah terkezut pas kahwin...

huhu macam anis lah :-P :-P :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-07 15:13


dalam proses nak buang "-ve part" ini yang macam parasit dalam diri .. kadang-kadang rimas dengan perangai sendiri yang cepat sangat nak sensitif tak tentu hala..

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-06-07 17:06


salam...
syukran ukhti sutera_kasih85..
terjelas semunya..hehe

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

qinairaaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30115
Posting: 68
Dari: pantai remis, manjung, perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-06-07 20:13


ye ke perempuan suka merajuk.....
kalau mereka yang bergelar p yang merajuk tak pelik sangat tapi kalau golongan l yang merajuk tu pelik lah..... adat agaknya Kalau p yang merajuk tapi jangan lebih2 sebab nanti orang tak suka + nyampah..
merajuk sikit-sikit tu biiase lah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qinairaaaProfil   Hantar PM kepada qinairaaa   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 29-06-07 20:52


bersebab ar Kalau merajuk.....
lagi satu majuk2 sayang.....huhuuuhuhuu

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-06-07 09:55


merajuk pada yang sudi memujuk... :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-07-07 19:07


adat dunia...

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-07-07 19:20


kalau laki dengan perempuan dua-dua sekali merajuk,
agaknya siapa nak pujuk????????
platipus atau beruang koala pun taknak pujuk kalau manusia merajuk......
sebab tu lah yang perempuan saja yang banyak merajuk.......
lagi satu time perempuan merajuk ni lah boleh laki (ehem2) kasi ayat2 power
hehe......

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-07-07 19:31


heheh
memang lah platipus dan beruang koala tak hendak pjuk....sebab mereka tak tau nak cakap dengan manusia..hehehe

wah2 akhi...ayat power ye...power mana tu..jalan ke pjuk

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-07-07 19:35


Pada 03-07-07 19:31 , abid_19 posting:

!!! QUOTE !!!

heheh
memang lah platipus dan beruang koala tak hendak pjuk....sebab mereka tak tau nak cakap dengan manusia..hehehe

wah2 akhi...ayat power ye...power mana tu..jalan ke pjuk

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::


ayat power tu, senjata istimewa lagi sulit bagi kaum muslimin (doa no 1 sebagai senjata umat Islam), tak boleh lah bagitau, kalau tak bukan lah sulit lagi jawabnye......

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 03-07-07 19:45


sebab ada sebab untuk merajuk.. kalau tak ada sebab untuk merajuk, so tak merajuk lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-07-07 22:55


Pada 23-06-07 16:42 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Eee...Dah besar panjang pun nak merajuk macam budak kecik...Matang lah sikit perangai tu...Kalau setakat benda yang remeh temeh tak payah lah nak merajuk...



Assalamualaikum...
Jika benda serius...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-07-07 12:14


Agaknya...Sebab suka dipujuk???Sensitif..kadang-kadang perubahan hormon tu..tapi jangan lah melampaui batas..merajuk sikit-sikit tu adatlah..

kalau marah bertenanglah,banyakkan istighfar...kalau penat rehatlah..kalau sakit,makan ubatlah..jangan merajuk tak tentu pasal..hehe


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-07-07 12:16


Pada 28-06-07 17:05 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

:-D

Kenapa merajuk?

Seringkali orang merajuk kerana dia kecil hati orang lain tidak mengindahkannya. Sama ada orang tidak memuliakannya dengan memberikannya satu kedudukan atau tempat yang istimewa, atau tidak menerima pandangannya, atau tidak menunaikan permintaannya.

Siapa yang kena penyakit merajuk?

Penyakit merajuk ini boleh kena pada siapa-siapa sahaja. Tidak kira lelaki atau perempuan. Tidak kira tua atau pun muda. Orang yang besar atau pun kecil. Anak boleh merajuk dengan emak, emak boleh merajuk dengan anak.

Punca merajuk

Merajuk ini berpunca dari hati yang kurang ada rasa kehambaan. Bila tidak rasa diri hamba, dia akan merasakan yang dirinya itu tuan. Sebagai ?tuan?, dia perlulah dimuliakan. Kata-katanya perlu didengar dan dikotakan.

Sebenarnya, hatinya marah kerana tidak diberi perhatian. Tetapi mungkin kerana malu atau tidak ada kuasa, ataupun mungkin kerana beranggapan yang marah-marah itu satu sikap yang lebih tidak baik, marahnya pun tidak dilepaskan. Sebaliknya, dia mengalihkan marahnya kepada merajuk. Dengan merajuk, orang akan faham yang dia sebenarnya marah walaupun dia sekadar mendiamkan diri sahaja.

Apakah merajuk lebih baik dari marah?

Kedua-duanya adalah sifat terkeji yang mesti diungkai. Kedua-duanya timbul dari rasa diri mulia yang mesti dihormati. Lebih ditakuti lagi kalau orang yang merajuk itu menyangka yang sikapnya itu tidak salah atau dirinya itu lebih baik daripada orang yang marah-marah. Dia sebenarnya sudah tertipu. Dan kalau dia tidak bertaubat atas dosanya ini, dia akan dihukum di akhirat kelak.

Bagaimana mengubati sikap merajuk?

Untuk mengubati sikap merajuk, kita perlulah tanamkan sifat berTuhan dan sifat kehambaan. Sifat berTuhan ialah merasakan yang Tuhan itu Maha Berkuasa. Dia boleh timpakan apa sahaja ke atas kita sama ada perkara yang kita suka ataupun tidak. Kalau kita membantah sama ada dengan cara marah-marah atau merajuk, kita bukan sahaja marah atau merajuk kepada orang yang ?menyakiti hati? kita itu, tetapi kita juga sebenarnya menentang takdir Tuhan ke atas diri kita. Kalau Tuhan tidak izinkan perkara itu berlaku ke atas kita, tentu ia tidak akan berlaku. Berlakunya ia ke atas kita ialah kerana Tuhan memang hendakkan perkara itu berlaku.

Sifat kehambaan pula ialah merasakan yang kita ini hamba yang lemah dan tidak berkuasa. Siapalah kita yang hendak menolak takdir Tuhan. Kita harus terima apa sahaja yang Tuhan timpakan ke atas kita. Kalau orang tidak muliakan kita, memang kita pun tidak layak untuk dimuliakan.

Sebagai hamba, kita juga merasakan yang diri kita banyak berdosa. Justeru itu, layak sangatlah kalau hati kita disakiti, moga-moga dengan kita bersabar, Tuhan akan hapuskan dosa-dosa kita. Kita juga mungkin sudah lebih banyak menyakiti hati orang lain. Lantaran itu, kita patutlah bersabar bila hati kita sedikit sebanyak disakitkan pula.

Sekian.


Saya suka pendapat ni...Insyaallah..kita cuba perbaiki mana yang terkurang...


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

kestari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2006
Ahli No: 27622
Posting: 90
Dari: e_poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-07-07 16:51


mungkin sifat perempuan yang suka merajuk agaknya...

tapi menurut pemerhatian, lelaki lebih kuat sensitifnya dari perempuan....


-----------------
$eNyumAn Itu PengUbat LukA di HAtI..


Bookmark and Share

    


  Member Information For kestariProfil   Hantar PM kepada kestari   Pergi ke kestari's Website   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 24-07-07 18:00


lelaki pun ada yang kuat merajuk...haha..
tak payah pujuk...buang masa saja...=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

wedelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18715
Posting: 84

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-07 18:10


mungkin sikap perempuan yang lebih sensitif agknya.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wedeliaProfil   Hantar PM kepada wedelia   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-07 21:35


rasanya...
kebanyakkan perempuan/wanita tu suka merajuk sebab...
mereka inginkan perhatian...
ingin di ambil berat lebih dari sblmnyanya...
ingin org yang di'merajuk'kan itu memahaminya...
ingin meluahkan perasaan tak puas hati...

......................

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nike_007
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20933
Posting: 125
Dari: pasir mas

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-07-07 23:13


lah tapi perempuan kuat lagi merajuk....sapa sokong saya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nike_007Profil   Hantar PM kepada nike_007   Pergi ke nike_007's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 15:48


PEREMPUAN SUKA MERAJUK SEBAB MEREKA SUKA SANGAT DI PUJUK-PUJUK.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 15:52


papepn...perempuan merajuk,dia mengaku...tapi,lelaki merajuk,tak pernah nak ngaku...tapi nak dipujuk.bagaimana tu??


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 10-09-07 16:15


nak tau ke??sebab perempuan ni hatinye lembut...mudah tersentuh..bukan merajuk sebenarnya tapi terasa hati sebab si dia buat hatinye tersentuh...tapi sekarang ni ramai perempuan yang keras hatinye dan tak mudah merajuk disebabkan pengalaman lalu... 8-)


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 17:40


Pada 10-09-07 15:52 , moshimoshi posting:

!!! QUOTE !!!

papepn...perempuan merajuk,dia mengaku...tapi,lelaki merajuk,tak pernah nak ngaku...tapi nak dipujuk.bagaimana tu??



setuju2..entah apa-apa..xngajuk watpa nak pujuk..isk isk isk..tak payah layan..senang cerita..ana tak reti ngajuk2 lagilah tak reti nak memujuk...kikikiki :-P :-P


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 23-10-07 09:19


Assalamualaikum :-D


lelaki pun suka merajuk..tak percaya?percaya lah.menyampah.kadang dia yang berlebih222. :lucu:


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 09:27


ingin meluahkan perasaan tak puas hati...

setuju dengan moshi2 tu..(malas nak taip)=p

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-10-07 09:31


- Sejenak ke alam rumah tangga :) -

Kata pujangga
perempuan bagaikan angin
lembutnya melenakan
ributnya menggusarkan.

Adakalanya mereka seperti ibu
menyaji kasih, menghidang sayang
adakalanya mereka seperti anak
ingin dibelai, minta dimanjakan
adakalanya mereka seperti nenek
berleter seadanya, merungut semahuannya.

Namun,
teman kembara dalam kehidupan yang sementara ini.
bahagia dan derita kita sangat berkait dengan mereka.

( i )

Psst....
Tiba-tiba isteri merajuk
pandai-pandailah memujuk
buka telinga, tajamkan pendengaran, amati suaranya
teliti dengan hati yang terseni
rasional atau emosi?
andainya emosi, belailah emosi itu
jangan cuba dihadapkan secara rasional
kerana sidia tak akan terdaya
mengunyah hujah,berilah walau seribu sebab
lengkap dengan perangkaan statistik
atau dokumen saintifik
berserta dengan beberapa affidavit
dia tetap melulu kerana fikiran sudah berjerebu.

Dalam situasi ini
fikiran telah ditawan perasaan
sebaiknya, perhaluskan kata, perindahkan bahasa
jinakkan perasaan, hadiahkan senyuman.

Masih gagal?
cuba gunakan sentuhan
semarakkan belaian.

Masih gagal juga?
Tunggu saja rajuknya reda
emosi isteri
bagai riak-riak air dalam cawan
jangan digoncang... buat selamba
lambat laun, gelombang akan tenang
air dicawan akan kita minum jua.

Tapi awas...
kalau ternyata, rajuknya berfakta
masamnya berdata, geramnya berilmiah
marahnya ada prima facie
ini rajuk taraf tinggi namanya
perlu ditangani berhati-hati
kalau ternyata benar, apa salahnya kita terima
mengaku lalu berjanji serta berikrar
"Sayang abang tak ulang lagi"
katakan "Sayang....abang alpa"
bisikkan "Darling... I lupa..."
hulurkan tangan, pinta kemaafan
pendekatan kasanova, tapi hati suci

Rajuk isteri seperti mangga muda
perisanya masam
tetapi...
kalau kena cicahnya
enaknya akan terasa.
ingat, api yang panas, padam oleh salji yang dingin.

( ii )

Arghh...
tiba-tiba isteri merungut
malah kadangkala agak mengugut
minta aksesori serta perabut
minta Villa yang tersergam indah
atau mahligai di lereng bukit
sedangkan kita bukan Shah Jehan
yang mampu membina Taj Mahal buat isterinya
tetapi isteri pula, persis Nur Jehan
yang meminta petanda keagungan cintanya
Katanya " Seabadi permata...
segermelapan intan..."
sedangkan ditangan kita
cuma cincin tembaga.

Aduh...
peritnya mengukur cinta
dalam ukuran mayam atau menimbang setia
menerusi Bursa Saham papan utama
kasih isteri, turun naik
mengikut kadar tukaran wang asing.

Tiada guna menyesali diri
diakan dulu pilihan kita?
semasa mekarnya
dia dihargai, dipuja-puji
dia kini sudah menjadi ibu
pada anak-anak kita
sudah takdir...
permata yang dipilih
perlu digilap semula.

Namun
putus asa jangan sekali
terimalah dia, dengan redha.
justeru isteri
pada hakikatnya
adalah bayang-bayang suami
wanita adalah tulang rusuk yang bengkok
luruskan dengan berhati-hati bertegas tapi jangan
berkeras
lembut tapi jangan reput.

Katakan RM bukan segala-galanya
lalu pada saat yang kudus
setelah bersolat bersama
bisikkanlah" Duhai isteriku...
marilah kita bina perkahwinan ini
dengan cinta yang sejati
marilah kita kutip rezeki
dengan keringat tersuci
kita cari harta, tetapi itu bukan segala-galanya
padamu isteri, istanamu, di hati ini
padamu sayang
kalung cintamu, di jiwa ini."

( iii )

Puuuh...
Akan tiba masanya bila 'isteri' di hati tapi kurang di
mata
usia meningkat kecantikan tergugat
dulu yang kita lihat mulus kini beransur pupus
betis, tidak lagi bunting padi
pipi, bukan lagi pauh dilayang
apakah dengan itu akan berkurang cinta kita?
jika berkurang, nyatalah cinta kita
selama ini cinta di mata bertapak di body
tapi jika cinta tetap kekal malah semakin bertambah
ertinya cinta kita di hati, berpasak di budi.
itulah cinta sejati.

Namun tidak salah
di samping menyanjung budi,
kita merampingkan 'body'
kalau ada kesempatan
ajaklah dia bersenam, amalkan puasa sunat
tapi ingat niat kerana Tuhan
bukan kerana ingin kuruskan badan
tapi Tuhan Maha Penyayang
Dia pasti membantu isteri yang memburu keredhaan suami
tak salah kalau mohon kesihatan, kecantikan dan
kecergasan
sama-samalah merampinkan badan
yang terlebih dikurangkan
jangan sesekali mencemuh apalagi menjauh
apa gunanya membandingkan isteri dengan perawan.

Bukan masanya lagi merenung dara
tapi kini saat menghitung dosa
lalu ajaklah isteri sama-sama menambah bakti
moga-moga cinta kita kekal ke hujung usia
di dunia ini dan di akhirat nanti
itulah yang dikatakan
hidup berdua, 'selepas' mati pun bersama.

( iv )

Uhhh...
Kekadang isteri mengamuk
dengan ombak prasangka dan taufan cemburu

Apa bukti setiamu suami?
Apakah tandanya hanya aku di hatimu?
kekadang disergahnya kita
ketika keringat masih membasah
baru menjengah pintu rumah.

Ketika itu nilailah diri
mungkin kita berdosa dengan Tuhan
atau bersalah dengan insan
mungkin banyak kezaliman dan penganiayaan
yang telah kita lakukan

Lalu datang teguran, amaran dan peringatan
secara 'indirect' dari Tuhan
hadapkanlah diri ke cermin hati
kaji diri satu persatu
kalau liar, berhentilah
kalau berdosa, bertaubatlah

Sebaliknya jika ternyata isteri yang melulu
nasihatkanlah baik-baik
bukan senang nak senang
ingatlah mustika kata dalam kitab-kitab tua
suami yang bersabar dengan isteri yang jahat
akan mendapat pahala Nabi Ayub
atau ingatlah pesan Sayidina Umar al-Khattab
ketika didatangi seorang suami yang dileteri isteri:

" Bersabarlah, kerana sesungguhnya isteri telah banyak
membantu kita. Dia yang menyelamatkan kita daripada
amukan nafsu.
Dia yang membantu menjaga makan minum kita.
Dia yang mencuci kain baju kita
Dia yang membantu membersihkan rumah kita...
lalu apa salahnya kita bersabar dengan sedikit
kerenahnya? "

( v )

Marilah sama-sama kita tabur secubit salji pada
segenggam api.
Telah banyak kita dengar cerita keruntuhan, kisah
perpisahan.
Marilah kita suburkan kembali pohon perkahwinan ini
walaupun sudah berdekad-dekad usianya.

Institusi ini adalah kubu terakhir kita.
Marilah kita pertahankan bersama si dia.
si diaku, si diamu
cinta kita jangan mati dalam arus dunia siber,
biar setia kita makin waja.
Biarlah skrin-skrin internet atau intranet memaparkan
yang indah-indah pantulan seri rumah tangga kita.

Bicara ini diakhiri dengan satu coretan
yang mungkin boleh diguriskan pada kad hari lahir
isteri
atau kad ulang tahun perkahwinan
atau surat biru yang ingin kau utuskan padanya...

Atau kau pahatkan saja di halaman hatimu
pada malam nanti:

Aku hanya seorang suami
yang menerima setulus hati
seorang isteri.
Janji yang termeterai
di akad nikah kita musim yang lalu.
Salam kuhulur
buat menyapa hatimu nan luhur.
Bersamalah kita harungi
derita yang datang.
Bersatulah kita tempuhi
nikmat yang bertandang.
Denai perkahwinan
pasti dihujani air mata.
Biar kita rasa: rupanya syurga itu
sangat tinggi maharnya.

Isteri...
tidak kutagih setia, sesetia Hawa.
Atau kerinduan menggila Laila
yang sangat dalam.
Terimalah kehadiranku
di sudut tersuci di dalam hatimu...
seorang isteri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-10-07 09:53


perempaun merajuk sebab ada sifat sensitif..
tapi merajuk sebab ada org buat dia merajuk..ada org buat dia kecil hati, dia pun mrajuklh:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-10-07 09:54


entah.
kalau tak ada org buat mrajuk, kami stedi saja..
kan kak... ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 23-10-07 09:57


Assalamualaikum wwt...

Amboi RaudhatuL_Muttaqin ...

Bestnya nukilan...ehehe..buat sendiri ke..miaw :malu:

Wassalam


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 23-10-07 10:00


a'ah lah best pulak nukilan tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 10:02


huhu..bagus lah yang radhatul posted tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 10:29


Pada 23-10-07 09:31

!!! QUOTE !!!

- Sejenak ke alam rumah tangga

Atau kau pahatkan saja di halaman hatimu
pada malam nanti:

Aku hanya seorang suami
yang menerima setulus hati
seorang isteri.
Janji yang termeterai
di akad nikah kita musim yang lalu.
Salam kuhulur
buat menyapa hatimu nan luhur.
Bersamalah kita harungi
derita yang datang.
Bersatulah kita tempuhi
nikmat yang bertandang.
Denai perkahwinan
pasti dihujani air mata.
Biar kita rasa: rupanya syurga itu
sangat tinggi maharnya.

Isteri...
tidak kutagih setia, sesetia Hawa.
Atau kerinduan menggila Laila
yang sangat dalam.
Terimalah kehadiranku
di sudut tersuci di dalam hatimu...
seorang isteri. ]


Assalamualaikum

terkesima membacanya...
jika daku merajuk pujuklah daku..
kesetiaanku hanya untukmu..
kerana hanya engkau yang mampu melembutkan hatiku..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'
[ Telah diedit oleh: ika2410 pada 23-10-07 10:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

nwk
Warga Rasmi
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31477
Posting: 6
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 10:36


tapi kalau lelaki pula merajuk... mesti buruk kan... jangan marah. jadi sekarang orang perempuan saja yang boleh merajuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nwkProfil   Hantar PM kepada nwk   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 23-10-07 10:52


:) suka merajuk tapi tak suka tunjuk simpan dalam hati...kalau yang da biasa saja baru tau tengah merajuk...
merajuk sebab terasa hati ke kecik hati ke...
tapi tu semua takdek hall lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 11:50


malas nak layan..hhehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-10-07 12:05


merajuk tu human nature..perempuan..hatinya mudah terguris...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 11:05


sebab nak org layan agaknya..
lepas itu nak permintaan dipenuhi.. ye agaknya..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 11:38


nasib baiklah mak dan adik2 perempuan ana tak kuat merajuk...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 11:39


tak semua wanita yang suka merajuk..
tapi memang tu dah sifat nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 24-10-07 11:41


merajuk..
jangan merajuk selalu nanti tak ada orang nak... :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

hypox
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2006
Ahli No: 26214
Posting: 97
Dari: Simpang Empat ke Manchester

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-10-07 11:43


Kenapa wanita suka sangat merajuk??? hmm...nak tarik perhatian agaknya?......nak manja2?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hypoxProfil   Hantar PM kepada hypox   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 11:47


sebab apa perempuan suka merajuk??
sebab mereka suka dipujuk....

mengada-ngada!
tapi perempuan bila menangis...nampak cantik.
pandangan saya lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 12:03


perempuan ni hati mudah terguris...
lelaki apa tau?????!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 12:06


Pada 24-10-07 12:03 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

perempuan ni hati mudah terguris...
lelaki apa tau?????!!!!!!!!


ye ke? takkan benda kecik pun cepat terasa.
kan betul perempuan tu suka mengada ngada.
:-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 12:10


Assalamualaikum

hem..hem..hem..
cakap siang pandg2 ye...
paper pun lelaki apa tau hati dan perasaan perempuan ni...
mungkin perempuan yang kamu kenal tu memang nak ngada2 nagn kamu...
tapi tak semua perempuan macam tu kalau tak kena tempatnya...
harap maklum... :berfikir:


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 12:11


addinulhuda...
dari jepun ye?

konichiwa? arigato gozaimaisk!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 12:14


a`ah...jepun celup..
hahaha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 12:16


addinulhuda ni marah ke? ke merajuk???
betul lah perempuan ni sensitif. main-main pun ambik serius...

tapi kalau perempuan tu tak manja hilang pulak sifat perempuannya. kih!kih!kih!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-10-07 12:19


Assalamualaikum
merajuklah kamu....kamu merajuklah.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 12:20


majuk...majuk....majuk... busan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 24-10-07 12:24


bila dyorg merajuk...kita pun sesama lah merajuk jugak...
hehehe...
barulah dikatakan secocok... :malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Kenapa wanita suka sangat Merajuk???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.194443 saat. Lajunya....