Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Semua masalah boleh diselesaikan dengan cemerlang, asalkan kita menumpukan pada penyelesaian, bukan pada masalah. Allah SWT menyertakan penyelesaian untuk setiap masalah.
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 79
Ahli: 0
Jumlah: 79




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 5 hari yang lalu
Muslim1987: 12 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Bayangkan diri kita 5 tahun akan dtg


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Bayangkan diri kita 5 tahun akan dtg

Please Mendaftar To Post


Oleh Bayangkan diri kita 5 tahun akan dtg

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-09-03 00:24


Bayangkan 5 tahun akan dtg,bagaimanakah diri kita,yg kurus makin sihat ke atau sebaliknya,ataupun sudah berumah tangga,ada anak,kembar pulak tu....can we imagine that?

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-09-03 09:04


emmmmmmmmm....
mungkin dah dalam kubur........

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 25-09-03 09:35


tak tahu apa nak dikatakan semua nya berserah kpd allah semoga panjang umur

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

PreTTy_HappY
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 800
Posting: 27
Dari: presint 8,putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-09-03 13:09


5 tahun akan datang yana bayangkan diri yana sebagai seorang yang berjaya.herm,...okey tak??oker ler tuh..maksudnye yana kene la berusaha untuk capai nyer.

Bookmark and Share

    


  Member Information For PreTTy_HappYProfil   Hantar PM kepada PreTTy_HappY   Pergi ke PreTTy_HappY's Website   Quote dan BalasQuote

shamosha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2003
Ahli No: 3576
Posting: 99
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-09-03 17:41


assalamulaikum.
sha pulak 5 tahun kan datang terserah kepada takdir,tapi Insya-ALLAH sha nak berjaya dalam bidang yang sha ceburi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For shamoshaProfil   Hantar PM kepada shamosha   Quote dan BalasQuote

stefaisle
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 220
Posting: 87
Dari: marang, terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-09-03 23:02


5 tahun akan dtg?.....
hanya ALLAH shj yg tahu.....
klo dipanjangkan umur...maybe ana still blaja
or baru graduated...
moga2 segala impian ana akan dimakbulkan ALLAH...
insyaALLAH....

-----------------
BiLa HidaYAh MeNyApa maJUsI
LaUTan BeRgelOra sAnGgUp dIRenAnGI
DeMi mENcaRi cINta YanG suCi
Akan KUtabAhkan dIRi DemiMU YA RABBI!

Bookmark and Share

    


  Member Information For stefaisleProfil   Hantar PM kepada stefaisle   Quote dan BalasQuote

sidaratul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3621
Posting: 70
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-09-03 00:18


5 tahun akan datang

rasanya, ana tengah kumpul duit nak kahwin kot. maklumlah sekarang ni serba mahal. semuanya guna duit.. sekadar merancang aje, tapi semuanya di tangan tuhan. jodoh dan pertemuan di tangan NYA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sidaratulProfil   Hantar PM kepada sidaratul   Quote dan BalasQuote

UsTaZaH_CuTe
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 962
Posting: 389
Dari: siNtOk

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-09-03 00:32


hmmm....insyaallah...ana harap 5 thn lagi ana dah graduate ijazah...insyaallah...tapi kalau malaikat maut yang datang menjemput ana sebelum 5 thn tu, nak wat camner?? nampaknya, dlm mempersiapkan diri ana utk berjaya dlm akademik...ana jugak x boleh laa lupa dlm memperbaiki rohaniah ana ni...

wallahuallam...

-----------------
"NaFsU MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr rUpAnYa...AkaL MenGatAkaN WaNiTa CaNtIk aTaS DaSaR ILmUnYa...dAn HaTi MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr AKHLAKNYA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsTaZaH_CuTeProfil   Hantar PM kepada UsTaZaH_CuTe   Pergi ke UsTaZaH_CuTe's Website   Quote dan BalasQuote

-sakura-
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 120
Posting: 218
Dari: IICM GOMBAK

Selangor  


posticon Posting pada: 27-09-03 01:00


ermm.. kalau jasad dan roh belum bercerai.. mungkin masa tu ana tgh bertungkus lumus nak habiskan kan double degree...

-----------------
~wAnItA hIaSaN dUnIa, SeInDaH hIaSaN aDaLaH wAnItA sOlEhAh~

::jaga diri hiasi peribadi::


Bookmark and Share

    


  Member Information For -sakura-Profil   Hantar PM kepada -sakura-   Quote dan BalasQuote

idea_31
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3206
Posting: 182
Dari: kuantan,pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 27-09-03 10:38


insyaAlalh sy dah grad. and dapat kerja.....ataupun thn akhir...di uia

-----------------
nur kasih
"it will take a minute to like someone,only an hour to have a crush on someone,and only a day to love someone,but IT WILL TAKE A LIFE TIME TO FORGET SOMEONE"

kasih sayang ku hanyalah kerana ALLAH....amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For idea_31Profil   Hantar PM kepada idea_31   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 28-09-03 10:55


5 tahun akan datang
lama tapi tak lama
bagi azah segalanya serah pada takdir.
kita hanya merancang but DIA yang tentukan.
kalau waktu tue azah masih ada kat dunia nie, dan menjalani kehidupan seperti biasa, azah dah berumur 24 tahun. eeiii dah tua

masa tue azah nak pastikan azah dah dapat degree.MESTI...insyaAllah
waktu tue azah dah dapat kerja tetap yang menjamin masa depan azah. bila dah keje bolehla azah kasi duit gaji pada abah ngan ummi azah...
waktu tue abah ngan ummi tak payah kejer...
azah nak abah ngan ummi always happy.
barula azah happy...
yang selebihnya dak dapat la nak beritahu. rahsialakan
betul ker apa yang azah cakapkan nie..
insyaAllah .....
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-09-03 11:26


5 tahun akan datang. payah nak tafsir tu. entah ada ..entah tak der...

Harap2 tak der tu dalam imam laa...Isyaalah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 28-09-03 11:47


5 tahun akan datang insyallah saya memiliki sebuah pusat komputer yang di lengkapi dengan kemudahan yang canggih.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-09-03 11:56


Assalamualaikum....

5 tahun akan datang??tak dapat nak bayangkan.
esok lusapun.manakan tahu..akan bernyawa lagi atau tidak...sedangkan amalan tak sebanyak mana...

itu yg selalu terbayang di fikiran....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

kokokranc
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 209
Dari: johor baharu

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-10-03 13:57


5 tahun akan datang? kalu umur ini dipanjangkan Allah, InsyaAllah, pada masa tu saya dah keje denagn gaji yang besar dan berumah tangga...ini harapan saya la......

Bookmark and Share

    


  Member Information For kokokrancProfil   Hantar PM kepada kokokranc   Quote dan BalasQuote

jilul_QURAN
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 112
Posting: 213
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-10-03 00:23


5 tahun akan datang,insyallah ana jd pakar dalam bacaan-bacaan al-quran(qiraat) insyallah taala

Bookmark and Share

    


  Member Information For jilul_QURANProfil   Hantar PM kepada jilul_QURAN   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 03-10-03 00:28


akum..
semua orang nak masa depan yang cerah,bahagia lagi sukses...
insyaAllah lagi 5 tahun ana Grad dari UIAM.
Kita hanya merancang dan berusaha...banyakkan berdoa..Allah jua yg menentukannya...
wasalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

poqya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3840
Posting: 208
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-10-03 00:39


hahhaaaa...aku lak akan jd bapak org..hahhaa..takde aaa...kita rancang segalanya tapi Allah yg tentukannya...mgkn aku merancang nak keje n kalau berkeluarga tu..tak laa lagi laa kot..kena jaga family laa dulu..tol x??

Bookmark and Share

    


  Member Information For poqyaProfil   Hantar PM kepada poqya   Quote dan BalasQuote

abgchik
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1294
Posting: 23
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-10-03 00:58


haaaa... nak panjang umur tu boleh.. tapi, mungkin ke kita menjadi seperti ahli-ahli dakwah yang ada dimasakini? boleh kalau nak minta panjang umur dengan niat beribadat kepadaNya wassalam

-----------------
~abgchik~

Bookmark and Share

    


  Member Information For abgchikProfil   Hantar PM kepada abgchik   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 04-10-03 13:07


5 thn akan dtg..
emm insyaallah kalau dipanjangkan umur ana dah graduate.. maybe tgh fikir nak ambik master plak [email protected] dok merancang membina keluarga yg bahagia..berkerjaya dlm bidang yg diceburi..insyallah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-10-03 15:09


5 tahun akn datang...?
rasanya ana baru abis blajar....dan merancang utk bekerja pulak dan bina hidup bahagia....insyAllah kalau dipanjangkan umur ni.....



-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

hani_fatiha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1111
Posting: 41
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 04-10-03 23:04


5 tahun akan datang..
Insya Allah ..ana bercita-cita nak habiskan study...dapat degree...and balas jasa Ummi dan Abah ana yang telah banyak berkorban utk diri ana...dan bahagia dlm. menjalani kehidupan ana..Hopefully, ana akan dapat apa yang ana impikan...Insya Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hani_fatihaProfil   Hantar PM kepada hani_fatiha   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-10-03 10:08


5 tahun, hmm... kalau ikutkan dah abih master. tu pun kalau amik master. kalau tak keje. cari duit, kahwin. impian nak ada gym sendiri. insyallah 2005.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

poqya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3840
Posting: 208
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-10-03 10:45


insyaAllah..harap2 aku akan berumur 24 tahun masa tu..kalau nak bayangkan..dah grad..dah dapat keje.smoga bertambah sihat aa aku..n jugak still diberi kelapangan..insyaAllah... ..pasal kawin lak, tak leh kata lagi..maybe 6 tahun ke atas akan datang aaa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For poqyaProfil   Hantar PM kepada poqya   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-03 21:24


assalamualaikum
5 tahun akan datang.......hanya tuhan yg tahu apa yg akan terjadi...
kalau dipanjangkan usia mira harap masa tu mira dah graduate dan mungkin baru mula bekerja..
tapi apa2 pun mira serahkan pada Allah Ia lebih mengetahui apa yg akan terjadi pada hambaNya

wassalam

-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

solehgall
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 53
Posting: 148
Dari: besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-10-03 03:22


wallahualam bis sawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehgallProfil   Hantar PM kepada solehgall   Quote dan BalasQuote

Akyl
Warga Rasmi
Menyertai: 23.09.2003
Ahli No: 3718
Posting: 16
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-10-03 13:17


Insya-Allah akan balik ke Malaysia jika masih dipanjangkan umur....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AkylProfil   Hantar PM kepada Akyl   Pergi ke Akyl's Website   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-10-03 01:35


assalamualaikum...

insyaAllah my 2nd year in university...

wallahu a'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-10-03 03:00


5 thn akan datang
.........................kalau panjang umur..pada masa tu dah sampai 26 tahun...anak dah ada 3 orang...masa tu mungkin duk blaja lagi..sambung PHD....Allah saja yang tahu

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

ayuazar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2390
Posting: 171
Dari: kuala lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-03 22:27


assalamulaikum...
5 tahun akan datang? mgk baru lepas graduate dan tgh cari keje...apapun itu kalau panjang umur..
nak balas jasa mak abah yg susah payah cari rezeki nak tampung kt dok belaja kat U..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuazarProfil   Hantar PM kepada ayuazar   Quote dan BalasQuote

are_rule1981
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3442
Posting: 293
Dari: Ampang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-03 16:26


wallahu a'lam..kalau dipanjangkan umur, ms tu dah tamat blaja dan tgh amik master..dah memasuki alam pekerjaan..dah memasuki alam rumahtangga..tp still join ukhwah.com walaupun sudah berkeluarga & invite anak beranak sepupu-sepapat join komuniti ini...


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_rule1981Profil   Hantar PM kepada are_rule1981   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 09-12-03 22:34


saya plak..time tu insya-Allah baru grad tapi nak sambung master di bawah tajaan maner2 syarikat Jepun..pastu jadi engineer yang mukmin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.121289 saat. Lajunya....