Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika perjuangan itu adalah kerana perut, nilai perjuangan itu sama dengan apa yang keluar dari perut.
-- Imam Syafie

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 304
Ahli: 0
Jumlah: 304




  Yang Masuk Ke Sini
Rashdin: 1 hari, 16 jam, 34 minit yang lalu
khalifah: 6 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 24 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Ibu bomohkan empat anak jadi pelacur


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Ibu bomohkan empat anak jadi pelacur

Please Mendaftar To Post


Oleh Ibu bomohkan empat anak jadi pelacur

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2914
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 18:25


Ibu bomohkan empat anak jadi pelacur
Oleh Iskandar Shah Mohamed

KUALA LUMPUR: Seorang ibu sanggup membiarkan empat anak perempuannya dirogol ayah dan tiga abang kandung sendiri termasuk menggunakan khidmat bomoh.
Difahamkan, selepas empat remaja itu ‘puas’ ditiduri ahli keluarga sendiri, mereka kemudian dipaksa melacurkan diri kepada saudara-mara termasuk warga asing sekitar Johor Bharu bagi mendapatkan habuan lumayan.

Selain itu, mereka dibelasah, didera dan dibomoh ibu sendiri jika enggan berbuat demikian dan menuruti kehendak ayah serta abang kandung yang bernafsu ‘binatang’ itu.

Seorang mangsa yang mahu dikenali sebagai Wani, 19, berkata dia mula diperkosa sejak tujuh tahun lalu, iaitu selepas tamat sesi pembelajaran sekolah rendah di Ulu Tiram, Johor.

“Bagaimanapun, ketika remaja lain sibuk memikirkan soal persekolahan akan datang, kami diarah ibu ‘meniduri’ ayah serta tiga abang kandung hampir setiap hari. Kami terpaksa akur kerana ketakutan dan bimbang dipukul dan dibelasah mereka.

“Selepas puas ‘menjamah’ tubuh kami, mereka menjadikan kami pelacur dengan memanggil saudara-mara terdekat termasuk warga asing untuk melakukan hubungan seks di rumah sendiri,” katanya ketika hadir di pejabat Harian Metro di sini, bersama rakannya.

Wani yang juga anak bongsu keluarga itu berkata, ibunya mengugut akan meminum racun jika mereka enggan menjadi pelacur dan memberi alasan wang itu digunakan untuk menyara kehidupan keluarga.

“Selepas tiga tahun menjadi pelacur ketika berusia 15 tahun, saya mengalami sakit teruk kerana melayan terlalu ramai lelaki dan mengambil keputusan berhenti seketika.

“Namun, saya dan kakak lain seolah-olah dipukau kerana akur dan dengan rela menuruti segala kemahuan ibu tanpa sebarang bantahan,” katanya.

Menurutnya, dia berjumpa seorang bomoh dan sembuh selepas berubat sebelum berkahwin pada 2004.

“Namun, walaupun sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak serta menetap di tempat lain, saya masih diganggu keluarga dengan pelbagai ugutan yang mahukan saya kembali ke rumah dan menjadi pelacur.

“Perkara itu berlarutan selama beberapa tahun sehinggalah berlakunya peristiwa pada pertengahan tahun lalu apabila abang kandung serta ayah saudara menceroboh rumah sewa dan mengambil gambar bogel saya ketika sedang mandi,” katanya.

Wani berkata, keluarganya kemudian mengugut akan menyebarkan gambar bogel itu di sekitar Johor termasuk dalam Internet jika dia enggan pulang ke rumah dan menuruti kehendak mereka.

“Selepas kejadian itu, saya nekad meninggalkan anak serta suami dengan melarikan diri sehelai sepinggang ke Kuala Lumpur dan mendapat perlindungan di Persatuan Pergerakan Wanita (Awam) di Petaling Jaya.

“Sejak 2004, saya membuat lapan laporan iaitu enam di Johor Bharu dan dua di Ibu pejabat Polis Bukit Aman, baru-baru ini untuk memastikan keselamatan diri selepas menerima ugutan secara berterusan daripada keluarga,” katanya.

Sehubungan itu, dia berharap pihak berkuasa meneliti kes ini bagi memastikan keselamatannya dan membolehkannya kembali ke pangkuan suami dan anak.


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 18:29


apa punya ibu lah....
macam ni nak jadi ibu?
Kalau kes ni,syurga letak di bawah kaki ibu ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 19:34


BENGONG...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

ibnusina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2004
Ahli No: 10405
Posting: 146
Dari: bumi ciptaan-NYA

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 21:06


astaghfirullahilazim...gantung saja semua family dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnusinaProfil   Hantar PM kepada ibnusina   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-06-07 22:09


Anak2 adalah amanah dr Allah buat ibu tersebut untuk dijaga dengan baik & didik spy anak itu megenal Allah. Apa yang nak jawab jk Allan tanya nanti di akhirat nanti.

Ciri org munafik:
1) Bila berjanji dia mungkir, apa lagi jk janji dengan nama Allah (apa cicikah org bgini)
2) Bila terima amanah dia khianat
...ada yang nak sambung ciri-ciri minafik?

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 22:18


masyaALLAH....apela nak jadi dengan org sekarang ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 23:09


dunia... dunia...
ibu dan ayah membelot harapan anak2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

affenry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25617
Posting: 130
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 02:57


salam.........
ibu dan ayah sepatutnya menjadi tempat anak bergantung telah menjadi lebih zalim dari binatang..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For affenryProfil   Hantar PM kepada affenry   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 03:01


bagaimana nak buat ni...dunia semakin parah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-06-07 08:45


semua yang teraniaya ada peluag untuk membela diri. Kena awal-awal buat laporan polis, atau minta bantuan rakan-rakan..

aih..nauzubillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 08:47


salam...
hmmm...ana ada terbaca kes ni...mengucap panjang ana bila baca kes ni...sanggup seorang ibu buat macam tu pada darah danging sendiri...yang ayah pula dah bertuankn mafsu..semua ditibai,,,halal haram tak kira...tak kisah ALLAH dan malaikat...dunia akhir zaman


---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 19-06-07 08:54


dahsyat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 09:19


assalamualaikum...

astaghfirullahalzim...
lemah ana dengar...
apa nak jadi dengan umat Islam sekarang ni..
lelaki yang diberi amanah untuk menjadi pemimpin...
telah abaikan amanah tu...
ibu bapa pun telah merosakkan amanah yang dipertanggungjawabkan...
begitu juga dengan abang kandung...
sepatutnya membela adik2 perempuan nya...

tapi ini yang kita lihat...
mana perginya amanah yang digalas pada bahu anda sekalian..
beginilah iman jika nipis...mudah digoda syaitan...
biila nafsu bermaharajalela..
yang haram dah jadi halal..

ingatlah kita semua akan dihisab...
seperti kata sayidina Umar, "Hisablah diri kamu sebelum kamu dihisabkan"

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 19-06-07 09:25


ana tak mampu nak komen dah..dunia akhir zaman..macam-macam benda yang xlogik dek akal berlaku

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 09:43


ibu bapa yang diharap membimbing,membantu,menjadi pelindung rupanya harapkan pagar pagar makan padi...

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2914
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 10:22


sama-sama kita mgajak diri, keluarga, teman, rakan, dan masyarakat sekeliling kepada ajaran islam dengan sepenuhnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 10:31


ana minta pendapat sahabat-sahabat sekalian..
apa tindakan yang sewajarnya dikenakan pada ibu mangsa?

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

raihanninie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.06.2007
Ahli No: 30313
Posting: 49
Dari: Kota Bharu, KLate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 14:13


astagfirullah...semoga ALLAH memberi hidayat kepada familynya...
dunia sekarang menganggap dosa tu perkara main-main..masyaALLAh...
alangkah baik nya kita sma2 berusaha menjadi antara orang-orang yang bertakwa....


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket<



    


  Member Information For raihanninieProfil   Hantar PM kepada raihanninie   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2914
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 14:43


Pada 19-06-07 10:31 , abid_19 posting:

!!! QUOTE !!!

ana minta pendapat sahabat-sahabat sekalian..
apa tindakan yang sewajarnya dikenakan pada ibu mangsa?

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::



kalau ikut hati ana..... ana hukum ibu mangsa dengan menjadi tukang cuci tanpa gaji rumah anak2 yatim seumur hidup....
mudahan dia dapat mperlajari erti dan nilai kasih sayang....


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 16:06


ASTAQFIRULLAH....apa lah nak jadi dengan masyarakt kita........ya Allah...kenapa

ada perkara seteruk ni.....IBU...AYAH...abang... yang sepatutnya mempunyai

peranan sebagai pelindung dalam keluarga sanggup musnhkn sendiri keluarga

kandung...............memang dashyt betul...sedih ana baca.........4 remja permpuan

yang mempunyai cita-cita....habis masa depan mereka

gara-gara..IBU ..AYAH...abang.................yang boleh diibaratkn macam

binatng..langsung xada perikemanusiaan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 02:28


Mereka yang sanggup melacurkan anak sendiri....

Tak pernah menghargai anak sebagai anugerah tak ternilai kurniaan ALLAH. Tidak tahu konsep perkahwinan dan tujuan munakahat itu..

nauzubillah minzalik


wallahua'alam


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

dibaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25256
Posting: 181
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 20-06-07 09:27


nauzubillah....ada jugak ibu macam tu kat dunia ni yang kejam macam tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dibaaProfil   Hantar PM kepada dibaa   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 11:36


dunia akhir zaman semakin menakutkan.....


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 13:02


Pada 19-06-07 14:43 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-06-07 10:31 , abid_19 posting:

!!! QUOTE !!!

ana minta pendapat sahabat-sahabat sekalian..
apa tindakan yang sewajarnya dikenakan pada ibu mangsa?

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::



kalau ikut hati ana..... ana hukum ibu mangsa dengan menjadi tukang cuci tanpa gaji rumah anak2 yatim seumur hidup....
mudahan dia dapat mperlajari erti dan nilai kasih sayang....


boleh ke syeikh...
buatnya ibu tu buat perangai dekat dalam rumah anak2 yatim..naya saja..setimpal ke tu?huhu

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

tuyup
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6548
Posting: 211
Dari: kota bharu & BTHO, Cheras~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 14:06


hawau nya parents...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tuyupProfil   Hantar PM kepada tuyup   Pergi ke tuyup's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 14:48


pandangan sahabat2..apa tindakan yang setimpal dengan perbuatan kepada keluarga mangsa??

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 14:56


biar undang2 yang tentukan..
tergamak tol ibu dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 15:11


serik kah..
adakah dapat jadi pengajaran pada yang lain??

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

Zet
Warga Rasmi
Menyertai: 25.07.2007
Ahli No: 30459
Posting: 1
Dari: MELAKA

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 20:32


Jauh sangat dengan Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZetProfil   Hantar PM kepada Zet   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 22:02


Semuanya sebab duit...DUIT, DUIT, DUIT... 8-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Niya_Shahana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12349
Posting: 65
Dari: Kelate

venezuela  


posticon Posting pada: 26-07-07 13:44


Assalamualaikum
Bila perkara seteruk ini berlaku dalam masyarakat kita, banyak perkara sebenarnya Allah nak tunjukkan.
Bukan sahaja nak bongkarkan betapa rosaknya akhlak dan hanyutnya manusia yang bertuankan harta, malahan untuk kita sama-sama bersyukur dikurniakan ibu bapa yang begitu bertanggungjawab dan penuh kasih sayang. Betapa bertuahnya kita ada tempat untuk mengadu masalah ketika susah.. untuk kita renung dan ty diri semula, adakah kita ni dah jadi anak yang soleh dan terbaik untuk mereka? Masih ramai d luar sana yang setiap hari lukakan hati ibubapa.. hingga yang sanggup bunuh pun ada!

ingatkan semula pada diri tentang tgjawab kita pada mereka.. juga hati dan perasaan mereka.. jadikan mereka antara ibubapa yang paling bahagia kerana mempunyai anak2 seperti kita..insyaAllah..

Kepada sahabat kita tu, doakan semoga bahagia menjadi milik berliau dan the siblings.. moga Allah bantu mereka.. Amiin

Bookmark and Share

    


  Member Information For Niya_ShahanaProfil   Hantar PM kepada Niya_Shahana   Pergi ke Niya_Shahana's Website   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 26-07-07 14:02


bila nafsu mengawal diri..akal tidak berguna lagi..tidaklah pula digelar manusia lagi....

macam-macam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-07-07 00:37


Pada 19-06-07 09:25 , nur_ashikin posting:

!!! QUOTE !!!

ana tak mampu nak komen dah..dunia akhir zaman..macam-macam benda yang xlogik dek akal berlaku

setuju sesangat..... :-(


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-07-07 11:12


astagfirullah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7871
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-07-07 10:23


hukum bunuh saja yang layak bagi mereka

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

naulofar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30116
Posting: 79
Dari: muar

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-07-07 13:58


ni lah padahnya kalau tak penuhkan dada dengan ilmu masa remaja......
bila dah kahwin sebarkan amalan yang tak betul kat anak-anak......

Bookmark and Share

    


  Member Information For naulofarProfil   Hantar PM kepada naulofar   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 15:37


Pada 18-06-07 21:06 , ibnusina posting:

!!! QUOTE !!!

astaghfirullahilazim...gantung saja semua family dia..



Setuju!

Anak-anaknya segera diberi segala perlindungan, dan terapi kejiwaan agar trauma dapat diminimalisir.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 16:41


astaghfirullahal'azim....wa na'uzubillahi min zaalik... :oops:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 04-11-07 17:35


ya Allah, selamatkan lah hamba2 mu yang Kau berikan petunjuk,...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 18:32


ya Allah,dasyatnya...bersyukurnya ada mak ayah yang sangat-sangat penyayang...sayang abah dengan omi... :bunga: :bunga:
[ Telah diedit oleh: raihan2004 pada 04-11-07 18:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7871
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 08:07


Pada 20-06-07 14:48 , abid_19 posting:

!!! QUOTE !!!

pandangan sahabat2..apa tindakan yang setimpal dengan perbuatan kepada keluarga mangsa??

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::




pada pandangan saya,ibu bapa dan abang2 kandung mereka memang layak dihukum pancung.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 09:42


Pada 18-06-07 21:06 , ibnusina posting:

!!! QUOTE !!!

astaghfirullahilazim...gantung saja semua family dia..


ya Allah.....nak terkeluar air mata..membacanya... :-( :-(


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2914
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 09:47


Pada 06-11-07 08:07 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-06-07 14:48 , abid_19 posting:

!!! QUOTE !!!

pandangan sahabat2..apa tindakan yang setimpal dengan perbuatan kepada keluarga mangsa??

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::




pada pandangan saya,ibu bapa dan abang2 kandung mereka memang layak dihukum pancung.




hanya dengan laksanakan hukum Allah, sahaja akan terbateras gejala 'gila' seumpama ini....

ayuh, undi kita adalah penentu......


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 10:47


hukum bunuh saja semua tu..pancung saja..
dunia akhir zaman..bgetar hati bila baca..tgamak perlakukan anak gadis macam tu sekali..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 11:45


macam tak percaya.. :-(


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

imtisal
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14642
Posting: 23
Dari: KB

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-11-07 12:18


salam. teruknya perangai mak ayah dia....mitak2 dia selamat

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtisalProfil   Hantar PM kepada imtisal   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 12:23


binatang pun tak pernah buat begitu kat anak dia.. walaupun tak dikurniakan akal oleh Allah s.w.t... isk3 camnilah kalau nafsu dan syaitan menguasai diri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 12:44


dunia akhir zaman...macam-macam boleh berlaku... :(
nauzubillahi minzalik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 13:29


astgfrullaha`azim...
ada juga ibu yang macam ni...
mana tanggungjawab dia...ya allah..bunuh saja orang yang macam ni...
buang masa juga hidup kat dunia kalau macam tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 06-11-07 13:37


bismillahhirrahmanirrahim

apa punya mak ayahlah macam ni..dia memang 'ibu' dan memang bukan emak..dan suaminya memang 'bapak' bukan ayah..dahlah tak tunaikan amanah Allah untuk jaga dan didik anak2 baik-baik..malah 'khianat' pulak lagi pada anak2..bila dah dituan syaitan dan nafsu gitulah jadiknya..nauzubillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7871
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:42


Pada 06-11-07 09:47 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-11-07 08:07 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-06-07 14:48 , abid_19 posting:

!!! QUOTE !!!

pandangan sahabat2..apa tindakan yang setimpal dengan perbuatan kepada keluarga mangsa??

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::




pada pandangan saya,ibu bapa dan abang2 kandung mereka memang layak dihukum pancung.




hanya dengan laksanakan hukum Allah, sahaja akan terbateras gejala 'gila' seumpama ini....

ayuh, undi kita adalah penentu......




rasanya dalam hudud pun tentu ada bentuk hukuman untuk kesalahan ini.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

yaqeen
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2007
Ahli No: 29034
Posting: 38
Dari: ukm

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 04:09


??? :berfikir: :berfikir: :berfikir:
macam tak percaya saja dunia sekarang ni...ish3


-----------------
yaqeen86.........


Bookmark and Share

    


  Member Information For yaqeenProfil   Hantar PM kepada yaqeen   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.164105 saat. Lajunya....