Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-07-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
It is possible to fail in many ways...while to succeed is possible only in one way.
-- Aristotle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 72
Ahli: 0
Jumlah: 72




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 5 hari yang lalu
the_brOtherz: 32 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Berapa kali tukar hp & no. hp?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Berapa kali tukar hp & no. hp?

Please Mendaftar To Post


Oleh Berapa kali tukar hp & no. hp?

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-06-07 01:16


berapa kali tukar hp sejak pertama kali anda menggunakannya...?
bagaimana dengan no hp anda...? masih sama ketika mula-mula anda menggunakannya...? berapa kali tukar?
Mengapa ye...tukar...?
;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

comelbest
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30062
Posting: 65
Dari: nilai

mauritius  


posticon Posting pada: 14-06-07 01:36


adalah tukar dalam 3 kali...
ada hp hilang, org kacau2, pehtu nak jimat call family..
sekarang ni, da daftar.. tak ingin nak tukar phone
lagipun da ada biz... tak moh sushkn org ~~

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelbestProfil   Hantar PM kepada comelbest   Pergi ke comelbest's Website   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-06-07 02:04


4 kali agaknya...semuanya sebab nak larikan diri dari seseorang...

sekarang ni,da penat dah nak tukar lagi,walaupun nak larikan diri dari orang...terpaksa saja lah guna..

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-06-07 02:12


kali pertama ayah berikan nombor telefon untuk saya 7 tahun dahulu. saya tetap menggunakannya hingga sekarang.

handphone pula, tukar2 beberapa kali. kena lah seiring dengan teknologi kan. takkan nak nokia 3210 lagi hari ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-06-07 02:14


Pada 14-06-07 02:04 , annynatasha88 posting:

!!! QUOTE !!!

4 kali agaknya...semuanya sebab nak larikan diri dari seseorang...

sekarang ni,da penat dah nak tukar lagi,walaupun nak larikan diri dari orang...terpaksa saja lah guna..


lah.. saya kalau nak larikan diri, buat tak layan saja. lama2 dia pun penat dan malas nak layan saya yang sombong ni. :-P :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 14-06-07 02:25


hahhaha...dah masuk dua kali dah...itu pun kerana hilang...
dah dua kali tukar hp.
sekarang pakai dua hp..huhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-06-07 02:34


3 kali..mula-mula pakai anset ..pahtu rosak..tukar..pahtu saja-saja tukar konon nak canggih sikit...lepas itu hilang..past beli yang baru ...so sekarang dok guna yang ni lah..

no pula..lima kali dah agaknya..hehehe..
hilang...banyak gangguan..nak elak tukar no..lepas itu tukar lagi..lagi..
penat tukar no ini..hmm terima saja lah orang nak kacau ini..
janji jangan layan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-06-07 03:30


tapi dah buat tak layan pun,dia still kacau,susah juga...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 14-06-07 09:13


Pada 14-06-07 02:12 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

kali pertama ayah berikan nombor telefon untuk saya 7 tahun dahulu. saya tetap menggunakannya hingga sekarang.

handphone pula, tukar2 beberapa kali. kena lah seiring dengan teknologi kan. takkan nak nokia 3210 lagi hari ni.



macam tak setuju dengan kenyataan anda....

"kena lah seiring dengan teknologi kan. takkan nak nokia 3210 lagi hari ni"

tukar bila ia perlu....bukan ikut trend.....( itu pandangan saya)

saya pula tukar sekali...itupun rosak, bah belikan di jaya jusco err jenama 3315 da sampai sekarang saya tak nak tukar.....biarlah orang berlumba2 ...bagi saya, selagi ia boleh pakai...saya akan pakai...laipun ia membawa kenangan yang manis bagi saya....

no hp pula...sekali dulu pakai 012....tapi bila dah tau....empunya 012 melaburkan keuntungan ke 'perjudian di genting highland', saya sekarang tukar 013.....hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 14-06-07 10:07


Pada 14-06-07 02:04 , annynatasha88 posting:

!!! QUOTE !!!

4 kali agaknya...semuanya sebab nak larikan diri dari seseorang...

sekarang ni,da penat dah nak tukar lagi,walaupun nak larikan diri dari orang...terpaksa saja lah guna..



lebih kuang saya ar..masuk ni dah kali ke-6 saya 2kar telefon bimbit...
no pula ni no yang ke-5 saya pakai...kes nak lari dari orang ar jugak..
tak tahan gangguan yang tah apa-apa.....
tapi skan dah tak pakai telefon bimbit..
huhuuu...lagi senang.. :lol: :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-06-07 10:16


banyak kali tukar sebab kena rembat dekat org-org indon dekat jalan ampang huhu..
dunia dah terbalik..org tempatan pula yang jadi takut dekat pendatang..

pendatang pula dengan harmoni nya menayangkan hp-hp depa yang canggih manggih..rakyat tempatan hanya mampu berputih mata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 14-06-07 10:50


tukar hp dah 6 kali.. lepas itu tukar nombor pulak tak ingat... sebabnya nak lari dr orang lah... masalahnya orang yang kita nak lari dr dia tu,even kita buat tak layan pun dia ganggu sampai naik tension.. huhu.. harap-harap dia tak dapat cari lagi nombor ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 14-06-07 10:53


tukar hp dah 6 kali.. lepas itu tukar nombor pulak tak ingat... sebabnya nak lari dr orang lah... masalahnya orang yang kita nak lari dr dia tu,even kita buat tak layan pun dia ganggu sampai naik tension.. huhu.. harap-harap dia tak dapat cari lagi nombor ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-07 14:53


ana dah 3 kali tukar. kali pertama masa tahun 2004. lepas tu hp rosak. kemudian guna nombor kedua masa tahun 2005 dan sekarang nombor ketiga. insyaAllah kekal. bertukar nombor tapi yang pasti semua line celcom ;-)


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-07 16:51


memula pakai ericcson(mak punya),lepas itu tukar sagem(mak sponsor),lepas itu pakai nokia3210(duit sendiri),nak pakai yang kck sikit pakai 8250(3210 still ada lagi,bagi kat mak),nak rasa pakai polyphonic,tolak 8250 ambil 6610,nak try pakai flip,beli nokia7200(6610 bagi kat adik)dan yang terbaru pakai 3320(7200 bagi kat abang).aperpun yang pasti no pun tak pernah tukar..sayang sesangat..dah pakai lebih kurang 6thn dah...yang pastinya 'kuasa ditgn anda'.he..he..hidup maya karin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 15-06-07 16:59


tukar hp dah 5 kali..kekdg rosak..lepas itu ada yang jatuh tak boleh repair terus..memcmla..kalau tukar sim dah 4 kali..2 sim sebab hilang..2 lagi sebab org asik kaco saja..lastly nak setia dengan no sekarang..dhla..tak larat nak tukar banyak kali..sian jugalah kat org lain yang tak boleh nak kol kita..huhu


-----------------
Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle


Bookmark and Share

    


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-06-07 22:13


tukar no sekali..tukar hp pun sekali..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-06-07 22:40


hp baru tukaq sekali..no pula [email protected] kali agaknya..he2

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 23:26


hp         : 3 kali... ( kena culik sekali)

# phone : seingtnya, 4 kali agaknya... (sebab hp kena culik,tak ada coverage kat sini, sim card patah- malas nak naik pej celcom, beli baru saja senang.... )

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 14:14


salam...
ana sekali lah tukar hp..rosak..
lepas itu tambah hp..heheh

no tak eprnah tukar..tambah ada lah

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.109987 saat. Lajunya....