Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-12-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.
-- al-Baqarah: 286

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 45
Ahli: 0
Jumlah: 45




  Yang Masuk Ke Sini
sadiqah: 60 hari yang lalu
owl_UM: 63 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: ...Lelaki MeTRoSeXSuaL ::>


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» ...Lelaki MeTRoSeXSuaL ::>

Please Mendaftar To Post


Oleh ...Lelaki MeTRoSeXSuaL ::>

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 00:31


Lelaki Metroseksual? Siapakah gerangannya lelaki metroseksual ini?

Secara amnya, lelaki metroseksual terdiri dari lelaki muda, yang mempunyai gaya hidup urban yang tinggi, seorang lelaki sejati, berpelajaran tinggi dan sentiasa kelihatan menarik.

"Eh...si tak tu bukan main bergaya lagi, sentiasa kemas dan rapi...mesti gay tu!"

Jangan buat andaian yang bukan-bukan! Sebenarnya, 'lelaki metroseksual' ini tidak banyak bezanya dengan lelaki-lelaki 'bukan metroseksual' yang lain. Seksualiti mereka dinilai dari segi perwatakan mereka yang benar-benar mengambil berat tentang imej dan gaya, seperti kaum perempuan.

Kebanyakan lelaki 'urban' jenis ini tidak lagi mendapatkan khidmat tukang gunting rambut di tepi-tepi jalan, kerana mereka lebih gemar memilih penatarias profesional untuk memotong rambut mereka.

Jika kaum perempuan begitu teliti tentang pemilihan sabun pencuci muka, golongan metroseksual ini juga sama. Mereka tidak akan sekali-kali mencuci muka mereka dengan sabun badan! Menurut beberapa sumber, lelaki metroseksual amat mementingkan kesihatan kulit dan sentiasa menjaga 'kecantikan' mereka seperti kaum perempuan juga!

Ramai berpendapat, lelaki metroseksual bukanlah lelaki sejati yang gagah. Lelaki metroseksual sering saja dianggap 'lembut'. TIDAK! Mereka juga sama seperti lelaki-lelaki lain. Maskuliniti tidak semestinya menggambarkan ciri-ciri kejantanan seseorang lelaki kerana ia lebih tergambar dari gaya hidup dan karektor pembawakan diri masing-masing.


:-? :roll: :-) ;-) :-P :lol: :-P ;-) :-) :roll: :-?

so..apa pandangan anda..? adakah anda tergolong dalam group ni (boyz only) ??? adakah ia menjadi kebiasaan di kalngan masyarakat atau ia masih keliahatan asing?




-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/
[ Telah diedit oleh: syemarly pada 13-06-07 00:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 00:57


Ada juga ek lelaki yang 'high maintenance'...Ingatkan perempuan saja... :-P


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 06:24


tak ada masa nak pakai banyak-banyak perkakas penjagaan diri ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 09:46


setakat cuci muka tu kira metroseksual ke? rasanya golongan artis yang banyak metroseksual ni..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 12:25


metroseksual???adik-beradik bas metro ke?hehe....rimasla kalau lelaki tu terlalu jaga penampilan...jaga akhlak lagi baik.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 12:29


teman ni jenih simple saja. pergi kroje pakei t-shirt saja...
pergi jalan-jalan pun simple gila...

tak reti langsung nak smart-smart

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

azree_mh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.04.2007
Ahli No: 29809
Posting: 92
Dari: Dari mandala kesumat

Johor  


posticon Posting pada: 13-06-07 12:54


Daeng jati
Tu pun kira metrosexual. Ikut ternd suka hati.


p/s: Kalau bergaya tapi papa kedana buat apa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azree_mhProfil   Hantar PM kepada azree_mh   Pergi ke azree_mh's Website   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 13:31


:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 14:10


nampaknya keadaan ni masih begitu asing pada kita ek..tapi rasanya ada positifnya bila sentaiasa berpenampilan kemas...konon nak sedap mata org mamandang lah...lagipun kita pun Kalau nak berinteraksi dengan org sure selesa dengan mereka yang kemas..bukan serabai..kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-06-07 14:37


kalau ada laki yang duduk picit jerawat dalam kelas macam na...cermin dia mengalahkan perempuan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-06-07 15:16


salam.

bagi saya tak salah bila lelaki memilih untuk menjadi "metroseksual' sekiranya benar tentang penjelasan diatas. Pada pendapat saya, mereka tetap seorang lelaki sejati cuma yang berbezanya mereka yang tergolong dalam golongan ini amat menitikberatkan tentang kebersihan dan penampilan diri. Mereka ini rasanya kena rajin dan berdisplin untuk sentiasa tampil kemas dan rapai. Apa salahnya dengan penampilan tersebut...bukankah islam sendiri menitikberatkan tentang amalan menjaga kebersihan dan penampilan diri.

Sikap ini juga memberi impak yang baik kepada rakan-rakan yang didampingi. Tidaklah badan tu berbau....misai tu berserabai...janggut berbelit2....rambut tu panjang mengurai dan tidak bersikat..kuku tu hitam dan panjang....kasut tidak berbau...dan segalanya mungkin menyenangkan rakan-rakan dan tidak menyesakkan.

tidak semestinya kita memandang dan menilai sesuatu perkara dari sudut negatif sahaja....rasanya didalam dunia ini lebih banyak yang positif sekiranya kita pandai membawa diri dan sentiasa merujuk kepada apa yang baik dan apa yang buruk...apa yang boleh dan apa yang tidak.

kata orang tua2 ," yang baik jadikan tauladan, yang buruk jadikan sempadan."

buat semua rakan-rakan.....saya suka yang kemas dan bersih. Luaran dan dalaman.

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 16:35


Pada 13-06-07 12:54 , azree_mh posting:

!!! QUOTE !!!

Daeng jati
Tu pun kira metrosexual. Ikut ternd suka hati.


ye ke?

teman rasa tak. Orang metro dia kemas


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

azree_mh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.04.2007
Ahli No: 29809
Posting: 92
Dari: Dari mandala kesumat

Johor  


posticon Posting pada: 13-06-07 18:05


Cuba letak gambar tuan Daeng kat sini. mari kita komen beramai2 sama ada boleh tergolong dalam metrosexual atau tidak.

Hehehe :D berani?

Bookmark and Share

    


  Member Information For azree_mhProfil   Hantar PM kepada azree_mh   Pergi ke azree_mh's Website   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 18:32


macam-macam lah kan..dunia hari ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

naulofar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30116
Posting: 79
Dari: muar

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 22:02


lelaki dengan perempuan kena lah berbeza.
kalau lelaki dengan perempuan sama tak berwarna-warni lah dunia ini.
saya lebih suka lelaki yang simple tapi kemas.
takyahlah terlalu teliti jaga penampilan tak sesuailah........

Bookmark and Share

    


  Member Information For naulofarProfil   Hantar PM kepada naulofar   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 23:05


Pada 13-06-07 18:05 , azree_mh posting:

!!! QUOTE !!!

Cuba letak gambar tuan Daeng kat sini. mari kita komen beramai2 sama ada boleh tergolong dalam metrosexual atau tidak.

Hehehe :D berani?


tak berani sebab teman hodoh dan selekeh. dah tentu kena komen-komen buruk...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 14-06-07 00:27


Pada 13-06-07 15:16 , comel posting:

!!! QUOTE !!!

salam.

bagi saya tak salah bila lelaki memilih untuk menjadi "metroseksual' sekiranya benar tentang penjelasan diatas. Pada pendapat saya, mereka tetap seorang lelaki sejati cuma yang berbezanya mereka yang tergolong dalam golongan ini amat menitikberatkan tentang kebersihan dan penampilan diri. Mereka ini rasanya kena rajin dan berdisplin untuk sentiasa tampil kemas dan rapai. Apa salahnya dengan penampilan tersebut...bukankah islam sendiri menitikberatkan tentang amalan menjaga kebersihan dan penampilan diri.

Sikap ini juga memberi impak yang baik kepada rakan-rakan yang didampingi. Tidaklah badan tu berbau....misai tu berserabai...janggut berbelit2....rambut tu panjang mengurai dan tidak bersikat..kuku tu hitam dan panjang....kasut tidak berbau...dan segalanya mungkin menyenangkan rakan-rakan dan tidak menyesakkan.



good.. :-)

memang islam suka pada mereka yang kemas...lawa..wangi..bersih..dan apa-apa lagi lah yang menunjukkan pada penampilan yang baik..yang musykilnye kadang-kadang ada yang anggap keadaan ni seolah-olah mengalahkan perempuan...rasanya tak salah kan..
:-? :-?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 14-06-07 00:33


Pada 13-06-07 14:37 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

kalau ada laki yang duduk picit jerawat dalam kelas macam na...cermin dia mengalahkan perempuan..



takkan lah ada yang sampai macam tu..biasanya boyz tak suka tayang2 cermin..Kalau nak belek2 muka tu biasanya masuk toilet lah...tak percaya lah ada yang macam tu..Kalau ada pun jenis muka tak malu lah.. :-P


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-06-07 08:45


picit jerawat?
erm, teringat zaman sekolah dulu. bila jerawat dah masak baru picit. kekadang belum masak pun picit juga, tapi keluo darah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 14-06-07 22:17


Pada 14-06-07 08:45 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

picit jerawat?
erm, teringat zaman sekolah dulu. bila jerawat dah masak baru picit. kekadang belum masak pun picit juga, tapi keluo darah



nanti bakteria merebak ni...jangan pcit2..bio saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-07 22:29


salam...
emm...lecturer saya pun ada yang jenis metroseksual ini...memang jenis yang kemas,mementingkan penampilan...nampak bersih saja...yela,secara tidak langsung student selesa apabila belajar dengan dia...bukan apa,ada lecturer itu kadang-kadang serabut semcm saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 250
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 16-06-07 01:02


Assalamualaikum,

Umumnya tidaklah salah berpenampilan bersih dan kemas bahkan dituntut dalam syarak. Tapi, secara 'urufnya jika tata rias / hias seseorang lelaki itu berlebih-lebihan hilanglah hibahnya sebagai seorang lelaki dan susutlah nilai wasatiah. Apa pun, lelaki harus berbeza dari perempuan, tidak salah andai tidak berlebihan sehingga muka kelihatan gebu, kulit kelihatan halus dan sebagainya.

Apa salahnya kalau kemas bercukur, merapikan janggut dan misai dan berperawakan kemas..lelaki harus memelihara hibah seorang lelaki.

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-06-07 09:58


Pada 14-06-07 22:17 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-06-07 08:45 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

picit jerawat?
erm, teringat zaman sekolah dulu. bila jerawat dah masak baru picit. kekadang belum masak pun picit juga, tapi keluo darah



nanti bakteria merebak ni...jangan pcit2..bio saja..


sekarang dah tak ada jerawat dah. muka teman dah licin dah.
Petuanye, teman selalu berwudu' setiap kali mandi dan nak pergi keluo.
Petua lagi, teman makan tomato mentah2 macam makan buah epal.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 16-06-07 10:04


huh....

hhhmm...

mmm...

owh... ye ke...

baru tau.

nasib baik....tak

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-06-07 10:05


apa yang tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 17-06-07 01:26


Pada 16-06-07 01:02 , Abdullah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum,

Umumnya tidaklah salah berpenampilan bersih dan kemas bahkan dituntut dalam syarak. Tapi, secara 'urufnya jika tata rias / hias seseorang lelaki itu berlebih-lebihan hilanglah hibahnya sebagai seorang lelaki dan susutlah nilai wasatiah. Apa pun, lelaki harus berbeza dari perempuan, tidak salah andai tidak berlebihan sehingga muka kelihatan gebu, kulit kelihatan halus dan sebagainya.

Apa salahnya kalau kemas bercukur, merapikan janggut dan misai dan berperawakan kemas..lelaki harus memelihara hibah seorang lelaki.

Wassalam


uruf di malaysia ni macam mana ek..? ada sesetengah kawasan macam di bandar org2nye berpenampilan kemas..trendy dan so on lah..manakala Kalau di kampung2 selekeh serabai pun no hal lah..begitu ke?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-06-07 13:27


Pada 16-06-07 09:58 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-06-07 22:17 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-06-07 08:45 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

picit jerawat?
erm, teringat zaman sekolah dulu. bila jerawat dah masak baru picit. kekadang belum masak pun picit juga, tapi keluo darah



nanti bakteria merebak ni...jangan pcit2..bio saja..


sekarang dah tak ada jerawat dah. muka teman dah licin dah.
Petuanye, teman selalu berwudu' setiap kali mandi dan nak pergi keluo.
Petua lagi, teman makan tomato mentah2 macam makan buah epal.



hmm..bagus lah tu..makan tomato memang bagus untuk kulit..sedap tomato tapi hiris2 makan dengan nasi lah..tak ada lah makan macam epal..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 250
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 07-08-07 00:53


Assalamualaikum,

Akh Syemarly, Abdullah sentuh perihal 'uruf tu dari segi kebiasaan lelaki vs perempuan secara umumnya, misalnya kasar bagi lelaki vs lembut bagi wanita..

Sama ada di bandar atau di desa, umumnya Islam menuntut kita kemas kan. Cumanya lelaki metroseksual ni 'over' teliti dalam tata rias nya..wallahua'lam.

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.126016 saat. Lajunya....