Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal, air juga yang menenggelamkan kapal
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 3 hari yang lalu


Jejak Nasyid
Topik: suhaimi dan ina naim???


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Nasyid
    »» suhaimi dan ina naim???

Please Mendaftar To Post


Oleh suhaimi dan ina naim???

nuzra_awatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14676
Posting: 99
Dari: Bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 11-06-07 09:09


assalamualaikum..
ana rasa ramai yang dah tau pasal suhaimi(bks ahli inteam) yang baru saja bertunang dengan ina naim.1st masa baca tu memang ana terkejut juga lah.so,ana nak tanya pendapat antum pasal ni


-----------------
hanya DIA yang mengetahui diriku lebih dr diriku sendiri..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nuzra_awatifProfil   Hantar PM kepada nuzra_awatif   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 09:15


KUALA LUMPUR: Penyanyi Nor Diana Mohd Naim, 23, atau Ina Naim menerima kehadiran bekas anggota kumpulan nasyid In-Team, Mohd Suhaimi Saad, 27, yang kini penyanyi nasyid solo sebagai teman hidupnya selepas kedua-duanya mengikat tali pertunangan di kediaman Ina di Felcra Sungai Ara, Kota Tinggi, Johor Baharu, Rabu lalu.

Ina yang juga bekas tunang penyanyi lelaki nombor satu negara Asmawi Ani atau Mawi, bersetuju mengikat tali pertunangan kurang daripada setahun, selepas empat bulan mengenali Mohd Suhaimi yang juga bekerja di bawah satu bumbung di Hijjaz Records Sdn Bhd.

“Ina terkejut kerana pada mulanya keluarga Suhaimi datang sekadar untuk berkenalan dan merisik bagaimanapun akhirnya bertukar menjadi majlis pertunangan.

“Ina bersyukur dengan peristiwa yang melanda kehidupan sebelum ini, Tuhan akhirnya membuka hati Ina dan keluarga untuk menerima Suhaimi dalam keluarga kami.

“Ina kenal dia (Suhaimi) ketika Ina mula bekerja dengan Hijjaz Records dan di situlah mulanya perkenalan kami. Sepanjang perkenalan ini, kami tidak pernah keluar bersama dan hanya berjumpa dan bersembang ketika di pejabat saja,” katanya ketika dihubungi Berita Harian, semalam.

Ina yang putus tunang dengan Mawi hampir 11 bulan lalu iaitu 8 Julai 2006, bagaimanapun tidak mahu bercerita secara terperinci berkaitan majlis pernikahan yang bakal dilangsungkan tidak lama lagi kerana ia terlalu awal.

“Buat masa ini Ina perlu menjaga hati kedua-dua belah pihak dan Insya-Allah kami akan mengadakan sidang media dalam masa terdekat ini untuk berkongsi bersama media dan peminat,” katanya yang kini sibuk menjalani penggambaran drama Air Mata Maria arahan Datuk Yusof Haslam.

Sementara itu, Suhaimi yang berasal dari Felda Tementi Triang, Pahang berkata, perkenalan mereka mula serius ketika mengadakan persembahan Hits 1 yang diadakan di Stadium Malawati, Shah Alam baru-baru ini.

“Seperti yang dijanjikan, saya tidak boleh mengulas lanjut berkaitan perkara ini memandangkan semuanya masih terlalu awal dan saya juga belum memberitahu syarikat rakaman berkaitan hal ini.

“Saya berharap dengan ikatan pertunangan ini, peminat dapat menerima berita gembira ini dengan iringan doa restu daripada semua,” katanya yang kini menjadi tenaga pengajar tetap di Sekolah Agama Al-Irsyad, Kuantan Pahang, ketika dihubungi Berita Harian


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 09:20


moga dipermudahkn urusan & bahagia dunia akhirat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 09:20


bagus lah tu. digantikan dengan yang lebih baik. sesungguhnya Allah itu Maha Adil, Bijaksana dan Penyayang..
saya suka.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

sharulnira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.02.2006
Ahli No: 22473
Posting: 48
Dari: dunia yang fana

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-06-07 09:23


emm..
semoga bahgie..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharulniraProfil   Hantar PM kepada sharulnira   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-06-07 09:58


entohlee...macam tak best saja....ina tu dah join macam-macam program muzik yang campur aduk dengan xelok...takkan agaknya dengan suhaimi yang berdakwah untuk agama dalam nasyid...xsesuweyla

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

Upsi_InMyHeart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27262
Posting: 115
Dari: tanjong malim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 10:02


Semoga suhaimi boleh bimbing Ina ke arah yang lebih baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Upsi_InMyHeartProfil   Hantar PM kepada Upsi_InMyHeart   Pergi ke Upsi_InMyHeart's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 10:16


Pada 11-06-07 09:58 , Al-Qarni posting:

!!! QUOTE !!!

entohlee...macam tak best saja....ina tu dah join macam-macam program muzik yang campur aduk dengan xelok...takkan agaknya dengan suhaimi yang berdakwah untuk agama dalam nasyid...xsesuweyla


assalamualaikum..

doa moga itu yang terbaik untuk akhi suhaimi...
mungkin akhi suhaimi dapat membimbing ina ke jalan yang lebih baik..
perancangan Allah itu lebih baik dr perancangan manusia..
jika itu telah ditentukan Allah untuk mereka berdua..
maka kita doakan moga mereka menuju..
ke gerbang perkahwinan..
insyaAllah..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

aiz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 273
Posting: 275
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 10:34


tahniah
moga berbahagia di dunia dan akhirat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   Pergi ke aiz's Website   Quote dan BalasQuote

naabihah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.06.2007
Ahli No: 30194
Posting: 25
Dari: bangi

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 11:22


mungkin ada hikmah disebaliknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For naabihahProfil   Hantar PM kepada naabihah   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 11:48


semoga berbahagia

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-06-07 12:04


Pada 11-06-07 10:16 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-06-07 09:58 , Al-Qarni posting:

!!! QUOTE !!!

entohlee...macam tak best saja....ina tu dah join macam-macam program muzik yang campur aduk dengan xelok...takkan agaknya dengan suhaimi yang berdakwah untuk agama dalam nasyid...xsesuweyla


assalamualaikum..

doa moga itu yang terbaik untuk akhi suhaimi...
mungkin akhi suhaimi dapat membimbing ina ke jalan yang lebih baik..
perancangan Allah itu lebih baik dr perancangan manusia..
jika itu telah ditentukan Allah untuk mereka berdua..
maka kita doakan moga mereka menuju..
ke gerbang perkahwinan..
insyaAllah..



mmmm....insyAllah apa yang ika kata tu akan terjd..tapi takutla...mana tau jadi pulak kes futur nanti selepas berkahwin...apapun tahniahla kan,moga ina tu pun terjerumus kembali ke landasan yang betul...amin


-----------------
Jihad Dijalan ALLAH SWT....cita-cita mati sebagai JUNDULLAH!


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-06-07 12:26


moga tak putus tunang lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 12:47


Sementara itu, Suhaimi yang berasal dari Felda Tementi Triang, Pahang.


kenapa rasa macam kenal saja..nama Felda Tementi tu..? ops..same felda rupanya..

Bekas anak murid Arwah ustazah Fatimah Am..merangkap ibu Suhaimi Saad.

Moga berbahagia :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

Qayum
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15906
Posting: 84
Dari: Pulo Pine

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 13:00


Tahniah Suhaimi & Ina. Semoga dipercepatkan pernikahan. Adab-adab semasa pertunangan hendaklah dijaga. Semoga Allah memberkati kalian. Amin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayumProfil   Hantar PM kepada Qayum   Quote dan BalasQuote

fisabilillah85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27180
Posting: 41

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 13:02


Pada 11-06-07 11:22 , naabihah posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin ada hikmah disebaliknya...
:-) semestinya apa yang berlaku,ada hikmahnya..


-----------------
islam PASti menang


Bookmark and Share

    


  Member Information For fisabilillah85Profil   Hantar PM kepada fisabilillah85   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 11-06-07 13:19


Pada 11-06-07 12:26 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

moga tak putus tunang lagi...

aaaaaaamiiiiiiiin
moga-moga suhaimi apat membimbing ina kearah kebaikan...
dulu sebelum putus tunang kita tengk dia seorang yang baik pas dia putus tunang dia jadi teruk sikit terlibat dengan dunia hiburan dan sekarang mungkin allah temukan dia dengan suhaimi untuk mengubah dia jadi lebih baik dari sebelum2 ni..
insyaallah..amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 13:22


baguslah.. dapat yang lebih baik dr mawi.. mudah-mudahan kekal jodohnya..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_87
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.01.2004
Ahli No: 6527
Posting: 221
Dari: UM

Johor  


posticon Posting pada: 11-06-07 13:31


hm..semoga bhgie...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_87Profil   Hantar PM kepada muslimah_87   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-06-07 13:34


frustla.
tak apalah dah jodoh mereka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 13:37


adehh melepas den...
eceh gurau saja...
semoga hubungan ni berakhir di jinjang pelamin..
ameen...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 13:46


jangkal juga rasa..
apapun perancangan ALLAH ada hikmahnya...
semoga bahagia dan kekal hingga ke alam perkahwinan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 14:05


apa-apa saja lah.

semoga bahagia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 14:06


semoga ina kembali sedar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 15:58


erm
masa mula-mula baca tu..macam tergezut juga..rasa macam xsesuai saja
anyway, semoga berbahagia hendaknye~ =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

pu3_arfah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.03.2007
Ahli No: 29229
Posting: 30
Dari: selangor

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 16:05


salam......
em....no komen....cuma agak terkejut juga lah.....
semoga suhaimi mampu membawa ina ke jalan yang benar.... dan semoga mereka tidak hanyut dalam dunia populariti semata-mata...
anyway, semoga berbhgia dan hubungan mereka ke jinjang pelamin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pu3_arfahProfil   Hantar PM kepada pu3_arfah   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 11-06-07 22:32


alhamdulillah...

sesungguhnya Allah itu lebih mengetahui apa yang terbaik buat hamba2nya...
apa yang telah berlaku itu, biarkan ia berlalu...

Allah Maha Adil lagi Bijaksana mengatur semuanya...
Dia mengetahui kelemahan, keupayaan dan kemampuan kita
sesungguhnya apa yang telah terjadi itu telah di atur di langit dan kita sebgai hambanya hanya mampu menerima dan bersabar...

Allah akan sentiasa bersama dengan orang2 yagngb sabar...

tahniah buat saudaraku
Ina dan Suhaimi, ...

bimbinglah insan bernama hawa ke jalan yang diredhai Allah dalam mencari cinta Allah...bersabarlah..

semoga terus tabah dan di beri kekuatan dalam menghadapi onak duri kehidupan..
butakan hati dan mata pada mereka yang tidak mengerti...

dan celikanlah hati kalian pada yang satu...dan utamakanlah pandangan ALLAH bukan pandangan manusia...

amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 23:01


hehe..terkejut sesangat masa first time dengar...tapi bila dipikirkan balik, semuanya sudah tertulis di loh mahfuz..tahniah buat mereka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-06-07 23:14


emm..terkejut jugak dengar berita ni..anyway..dah jodoh..semoga berbahagia hingga ke syurga..insyaAllah..congrats to our PM.. :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 01:46


ok lah jugak tu. daripada mawi, baik suhaimi. dan org yang sesuai untuk ina, adalah di kalangan artis juga. memandangkan ina pun dah artis sekarang.

saya dah boleh agak perkara ni akan terjadi. sebab ina kan selalu berurusan dengan artis2 nasyid yang muslimin. saya dok fikir, ina.. ambil saja lah mana-mana penyanyi bawah hijjaz tu.. elok lah...

agaknya apa yang difikirkan mawi. dan agaknya siapa yang mawi pilih pula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sazuwi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13185
Posting: 204
Dari: Seremban Yang Permai

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 05:37


apa-apa pun tahniah sebab setiap keputusan mesti dah fikir yang terbaik kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sazuwiProfil   Hantar PM kepada sazuwi   Pergi ke sazuwi's Website   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 12-06-07 07:57


Perlukah?

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110893 saat. Lajunya....