Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tak dapat menjadi paus gagah di lautan, jadilah keli lincah di sungai

-- Dari Buku Revolusi Mental

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 60 hari yang lalu
the_brOtherz: 87 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Rahsia bantal???


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Rahsia bantal???

Please Mendaftar To Post


Oleh Rahsia bantal???

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 06-06-07 18:57


RAHsia BANtaL....

Terdapat beberapa ketegori bantal dan perwatakan:-

1) Memeluk BantalMereka yang suka memeluk bantal
biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai penghargaan
yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera.
Perasaan mereka halus danjiwa mereka romantik.
Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan
berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin
terhadap kesusilaan.

2) Menggunakan Banyak BantalMereka biasanya kurang
kenyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan
banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan
sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.

3) Tidur Dengan Satu BantalMereka bukan jenis
mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya.
Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan
bukan nafsu semata-mata.

4) Meletakkan Bantal Di Bawah KakiMereka mempunyai
sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dengan org
ramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan
mereka cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar
menempuh jalan pintas untuk mencapai cita-cita. Mereka tidak
suka berusaha.

5) Tidur tanpa BantalMereka memiliki sifat percaya
diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri
ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.

6) Tidak punya bantalKasihan betul... pergi kedai
belilah satu!!


-----------------
_TerUsKan MenCaRi ReDha AllaH deNgAn MeneNtanG GoV yang ZaLiM_


Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-06-07 19:25


haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-06-07 20:00


tidur dengan bantal bucuk???apa pula rahsianye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-06-07 21:25


bercakap tentang bantal ni teringat kisah gaya tidur mengiring ke, terlentang ke kerana melambangkan peribadi. yang mana jenis sensitif & bergantung & yang kenis tegas berdikari tapi tak ingat. ! lagi tentang kisah teddy bear. apa-apa sajalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 06-06-07 23:32


Antara no 5 dan 6, 5.5.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-06-07 11:00


rasanya orang yang tidur dengan bantal busuk tu tak suka benda yang berbau harum agaknya..mereka rela menghayati bau bantal mereka..hehe..ada kawan ana seorang tu, pergi ke rumah kawan dia pun bawa bantal busuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 14:01


teman ada banyak bantai kat bilik..
bantai kapas 2
bantai kecik 1
bantai beso 1

tapi....

teman tak ada katil. katil dah bukak. sekarang tidur atas lantai saja. berlapik tilam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 14:13


assalamualaikum..
saya biasanya tidur tak ada bantal..kalau ada pun satu saja..
tatau lah np macam tak boleh ngam sikit dengan bantal..
yang satu bantal tu buat peluk..
kalau untuk lapik kepala..
jarang lah..
hmm..
wassalam

[ Telah diedit oleh: lamyanunalif_mursyidah pada 07-06-07 14:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 14:16


waalaikumusalam wbt.

dah ada bantai, pakei saja lah Lina...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-06-07 14:17


baguslah tu lamyanunalif_mursyidah..satu bantal - anda bukan jenis yang mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 14:19


assalamualaikum..
kalau ada banyak bantal tiba-tiba atas katil..
yelah..jarang balik rumah kecuali cuti sem..
ambil semua bantal tu letak dalam bilik adik2..
tinggalkan satu saja bantal tu pun kalau nak buat perhiasan ke..
kalau sejuk baru guna pantal tu untuk peluk..
kalau tak alamatnye kadang-kadang bawah katil lah bantal tu..
memang kebetulan banyak juga yang betul pasal bantal ni..
wallauhu'alam..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 14:20


teman ni pula jenih ngade2...betul tak 'aku_hambaku'?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-06-07 14:25


wawa kalau tak peluk bantal, memang tak lah tidur..sanggup kepala tak berbantal, asalkan ada bantal u dipeluk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 14:25


ye lah tu wawa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-06-07 14:29


bantai kapas 2
bantai kecik 1
bantai beso 1...

teman???teman ni rasanya tak ngada2 lagi...tapi kalau tambah lagi bantal kekabu 2, bantal panjang 2, bantal span 1, apa orang panggil 'dunlop pillow' pun 1, itu baru namanya ngada2...ya tak ya teman???


-----------------
_TerUsKan MenCaRi ReDha AllaH deNgAn MeneNtanG GoV yang ZaLiM_
[ Telah diedit oleh: aku_hambamu pada 07-06-07 14:30 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 14:32


erm...'aku_hambaku'...

'teman' tu kata ganti diri pertama, loghat Perak. maksudnya 'Saya'

kalau awak kata ganti dirinya ialah 'Meke'

erm..ye ke teman tak ngande2. tapi teman rasa ye juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 14:38


Pada 06-06-07 18:57 , aku_hambamu posting:

!!! QUOTE !!!

RAHsia BANtaL....

Terdapat beberapa ketegori bantal dan perwatakan:-

1) Memeluk Bantal
Mereka yang suka memeluk bantal
biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai penghargaan
yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera.
Perasaan mereka halus danjiwa mereka romantik.
Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan
berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin
terhadap kesusilaan.




-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 14:38


teman suka melukih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 14:39


Pada 07-06-07 14:32 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

erm...'aku_hambaku'...

'teman' tu kata ganti diri pertama, loghat Perak. maksudnya 'Saya'

kalau awak kata ganti dirinya ialah 'Meke'



assalamualaikum..

betul tu aku_hambaku


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'
[ Telah diedit oleh: ika2410 pada 07-06-07 14:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-06-07 14:40


ana malas nak ubah2 ganti diri tu..sepatutnya ana italic kan word tu..apapun thanks, ana orang utagha, kalau awak, kami orang utagha panggil 'hangpa'...
sekarang ni, baru lah ana rasa Daeng_Jati ni mengada-ada dan cerewet orangnye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-06-07 14:41


Pada 07-06-07 14:38 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman suka melukih...

wawa pun suka juga..


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 14:41


ye ke teman cerewet? mana meke tau ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-06-07 14:42


Pada 07-06-07 14:40 , aku_hambamu posting:

!!! QUOTE !!!

ana malas nak ubah2 ganti diri tu..sepatutnya ana italic kan word tu..apapun thanks, ana orang utagha, kalau awak, kami orang utagha panggil 'hangpa'...
sekarang ni, baru lah ana rasa Daeng_Jati ni mengada-ada dan cerewet orangnye..


kalau org utagha..kita boleh geng..


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-06-07 14:43


ana nak perbetul sikit ni...ana bukan aku_hambaku... tapi aku_hambamu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 14:44


wawa, kita memang serupe...

p/s

ops, Sorry ye 'aku_hambamu'


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 07-06-07 14:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-06-07 14:45


ya ke redgirl...kita boleh buat boria lah kat sini...heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-06-07 14:48


cerewet???ish..ish..ish..melalui ayat2 meke lah, ana dapat tafsirkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-06-07 14:48


serupa ke abang daeng..em....

he2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-06-07 14:49


boria ...boleh saja..he2

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-06-07 14:52


kita suka pluk bantal.
kalau xpluk tak boleh tidur tau...
lagi-lagi bantal pooh.
favourite bantal tau...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

asmahulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.03.2006
Ahli No: 23748
Posting: 106

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 14:52


salam..aik? yang bukan utara tak boleh join ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For asmahulhusnaProfil   Hantar PM kepada asmahulhusna   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-06-07 14:53


ana takut bawa pooh masuk tidor, sebab ana pejam mata, dia tak mahu pejam mata sama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-06-07 14:55


sapa kata tak boleh...mari lah ramai-ramai...perak dan utagha dah ada kat sini, jawa dll tak ada lagi..asmahulhusna orang mana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-06-07 14:58


Pada 07-06-07 14:52 , FIENDA posting:

!!! QUOTE !!!

kita suka pluk bantal.
kalau xpluk tak boleh tidur tau...
lagi-lagi bantal pooh.
favourite bantal tau...

aik..kak, macam sama saja..jenis bantal pun serupa he2..pooh..


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-06-07 14:59


Pada 07-06-07 14:52 , FIENDA posting:

!!! QUOTE !!!

kita suka pluk bantal.
kalau xpluk tak boleh tidur tau...
lagi-lagi bantal pooh.
favourite bantal tau...

aik..kak, macam sama saja..jenis bantal pun serupa he2..pooh..


-----------------
r[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-06-07 12:31


Pada 07-06-07 14:48 , aku_hambamu posting:

!!! QUOTE !!!

cerewet???ish..ish..ish..melalui ayat2 meke lah, ana dapat tafsirkan


pandai nya aku_hambamu menafsirkan orang...huhuhu. Macam nujum pak belalang :lol:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 08-06-07 13:05


awan_biru85...sebenarnya nujum pak belalang tu duduk sebelah rumah ana..ana selalu tengok dia jemur bantal...tu yang ana boleh tafsir orang melalui penggunaan bantal..ayat pun boleh jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-06-07 16:03


Pada 08-06-07 13:05 , aku_hambamu posting:

!!! QUOTE !!!

awan_biru85...sebenarnya nujum pak belalang tu duduk sebelah rumah ana..ana selalu tengok dia jemur bantal...tu yang ana boleh tafsir orang melalui penggunaan bantal..ayat pun boleh jugak...


nanti boleh buat masuk muzium.. :-D


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-06-07 16:55


salam,
same ka redgirl?
macam xcy saja...
kalau kita tak ada bantal2 tak boleh tidur tau...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 08-06-07 17:14


bantal u penting..kalau tak ada bantal macam tak best pulak nak tidur...tapi sekali skala tinggal dalam hutan tak ada jugak pakai bantal...boleh pun tidur...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 08-06-07 18:19


Pada 06-06-07 18:57 , aku_hambamu posting:

!!! QUOTE !!!


6) Tidak punya bantalKasihan betul... pergi kedai
belilah satu!!


(^_^)


kasihan betul siapa yang masuk kategori ini.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 09-06-07 22:36


ana tidue mesti peluk bantal, kalau tak susah sikit nak lena :-P


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-06-07 23:13


aslkm..ana pun dah pernh dapat email ni..hehe..ana kalau tidur 2 bntal..1 kat kepala dan satu lagi peluk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-06-07 23:28


Hehe..macam-macam..
Saya kadang-kadang tidur pakai bantal..penuh keliling..
Kadang-kadang alas dengan lengan saja..

p/s: peluk bantal bila rasa sejuk & bila rasa rindu..(^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 10-06-07 23:31


Pada 10-06-07 23:28 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Hehe..macam-macam..
Saya kadang-kadang tidur pakai bantal..penuh keliling..
Kadang-kadang alas dengan lengan saja..

p/s: peluk bantal bila rasa sejuk & bila rasa rindu..(^_^)

salam...

aaiii.... lain macam saja :-) :-) :-)

rindu siapa tu??

:-P :-P :-P


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_tapah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2007
Ahli No: 29441
Posting: 145
Dari: Nilai_Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-06-07 00:34


bantal...kaulah temanku.....

oh..bantal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_tapahProfil   Hantar PM kepada ainul_tapah   Quote dan BalasQuote

asmahulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.03.2006
Ahli No: 23748
Posting: 106

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 11:23


Pada 07-06-07 14:55 , aku_hambamu posting:

!!! QUOTE !!!

sapa kata tak boleh...mari lah ramai-ramai...perak dan utagha dah ada kat sini, jawa dll tak ada lagi..asmahulhusna orang mana...


orang jawa...hehe.. :-D ..mak dan abah orang jawa, tapi sekarang ni menetap kat pahang.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asmahulhusnaProfil   Hantar PM kepada asmahulhusna   Quote dan BalasQuote

asmahulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.03.2006
Ahli No: 23748
Posting: 106

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 11:27


bantal..saya rasa no.1 dan no.3 tu macam sama saja dengan saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For asmahulhusnaProfil   Hantar PM kepada asmahulhusna   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-06-07 14:07


ooo...orang jawa rupanye...
hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-06-07 14:07


dengar kata orang jawa memang suka no1 dan no3...iyakah??

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-06-07 14:31


saya kalau tak ada bantal untuk dipelik,memang susah nak tidur..kena ada juga bantal untuk dipeluk,,:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-06-07 14:42


Pada 18-06-07 14:31 , nur_anis posting:

!!! QUOTE !!!

saya kalau tak ada bantal untuk dipelik,memang susah nak tidur..kena ada juga bantal untuk dipeluk,,:-)



tapi...
kena ada tangan juga...
bantal dan tangan adalah barang penggenap..
tak begitu nur anis???
ka nur anis peluk dengan kaki...


-----------------
_TerUsKan MenCaRi ReDha AllaH deNgAn MeneNtanG GoV yang ZaLiM_


Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-07-07 21:21


satu bantal sudah mencukupi.
tiada bantal tidak mendatangkan masalah untuk tidur.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

kestari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2006
Ahli No: 27622
Posting: 90
Dari: e_poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-07-07 23:07


ada tak ada bantal...tetap tidur...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kestariProfil   Hantar PM kepada kestari   Pergi ke kestari's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-07-07 07:34


ada dua saja bantal..
tapi rasanya dua-dua pun tak pakai..
tergolek bawah katil.. :-D :-D :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-07-07 10:13


bantal pun ada rahsia... -_-"

selalu tidur guna satu bantal saja..
kalau ada satu lagi...tekap kat muka..
kalau tak ada ganti dengan selimut atau lengan ..

p/s: pernah juga tidur berbantalkan beg depan surau puduraya dengan depan menara maybank :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-07-07 15:29


satu info yang bagus
hehehhehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 29-07-07 21:53


ada-ada saja :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-07-07 11:05


salam..

ada org, tak ada bantal pun boleh tidur nyenyak..cukup dengan kerusi, meja dan seorang pensyarah kat depan..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-07-07 14:34


haha....yang ke6 tu lagi best... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 22-08-07 12:19


Pada 30-07-07 11:05 , marsyalaila posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

ada org, tak ada bantal pun boleh tidur nyenyak..cukup dengan kerusi, meja dan seorang pensyarah kat depan..hehe



OoO yaka,,,hehe..
pensyarah...pensyarah...kenapa lah suara anda tak nak keluar,slow sangat...sampai budak kat depan tu dah tidur...tu lah malam2 gigit lagi bantal...sekarang gigit jari...


-----------------
_TerUsKan MenCaRi ReDha AllaH deNgAn MeneNtanG GoV yang ZaLiM_


Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 26-10-07 11:18


:-D

asal boleh tidur dahlah..... kadang tu tidur bertemankan tiang pun dah cukup.. :-D :-D :-D (tidur duduk..emmm tak ada bantal pun


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 26-10-07 12:42


kat rumah sewa ada satu saja bantal,teringin nak sebijik lagi buat peluk(tak tercapai lagi impian ini)..tapi kat kg ada banyak bantal,wlaubgaimanapn,bantal2 itu akan disedekahkan pada adik-beradik dan anak2 sedara yang lain yang kena tidur kat luar(contoh time hari raya)..hehe..


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 26-10-07 14:07


tidur kena ada bantal bsuk...kalau tak ada sanggup tak tidur...... :-D


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 26-10-07 14:56


suka..minat...sayang sangat dengan bntal bucuk
hehehehe
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-10-07 15:11


peluk bantal..tidur banyak bantal..bantal kecil-kecil banyak:-) ada 3..empat segi, love, garfield:-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 15:13


kena ada satu kat bawah kepala dan satu kat atas kepala...

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 15:35


Assalammualaikum
kalau tidur suka tutup muka dengan bantal pula macam mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

hypox
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2006
Ahli No: 26214
Posting: 97
Dari: Simpang Empat ke Manchester

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-10-07 15:53


Pada 26-10-07 15:35 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

Assalammualaikum
kalau tidur suka tutup muka dengan bantal pula macam mana?


..tidur seorang pemalu..tidur pun nak malu2 :-D


-----------------
tempos edax, home edacior


Bookmark and Share

    


  Member Information For hypoxProfil   Hantar PM kepada hypox   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 15:59


Pada 26-10-07 15:53 , hypox posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-10-07 15:35 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

Assalammualaikum
kalau tidur suka tutup muka dengan bantal pula macam mana?


..tidur seorang pemalu..tidur pun nak malu2 :-D




ye ke? :sopan: :sopan: tidur seorang yang pemalu

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 26-10-07 16:03


bismillahhirrahmanirrahim

ana suka tidur peluk bantal..kat bilik ada 4 bantal..banyak ke..??taklah,kan.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 16:04


rahsia bantal...kena dirahsiakan, tambah pulak kalau bantal tu ada "peta malaysia" hehehe.. :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 16:10


Pada 26-10-07 15:35 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

Assalammualaikum
kalau tidur suka tutup muka dengan bantal pula macam mana?


ana pun sama..tidur suka tutup muka dengan bantal....kalau tidak...tidak dapat tidur.. :-D :-) ;-)


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 16:11


Pada 06-06-07 18:57 , aku_hambamu posting:

!!! QUOTE !!!

RAHsia BANtaL....

Terdapat beberapa ketegori bantal dan perwatakan:-

1) Memeluk BantalMereka yang suka memeluk bantal
biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai penghargaan
yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera.
Perasaan mereka halus danjiwa mereka romantik.
Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan
berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin
terhadap kesusilaan.





ini syok ni.. :-D


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 16:14


Pada 26-10-07 16:10 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-10-07 15:35 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

Assalammualaikum
kalau tidur suka tutup muka dengan bantal pula macam mana?


ana pun sama..tidur suka tutup muka dengan bantal....kalau tidak...tidak dapat tidur.. :-D :-) ;-)



saya pun selalu suka letak bantal separuh muka...tutup sampai mata sahaja... hidung dengan mulut tak tutup takut tak boleh bernafas...sebab dulu selalu tutup muka semua, sekali saya tak boleh bernafas..tambah pulak tengah mimpi ngeri masa time tidur tu... :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 16:14


ana pun same dengan muslimah83...takbley tidur if tak tutup muka

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 16:20


heheh..dah jadi tabiat..hehe :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 26-10-07 16:29


ana pun sama..tidur suka tutup muka dengan bantal....kalau tidak...tidak dapat tidur..

bismillahhirahmanirrahim

ana kadang-kadang bila tidur bantal yang ana peluk ana letak atas kepala tapi kena pada mata.maknanya,tutup matalah.lepas tu blaket pula ana tarik sampai tutup kepala.kawan selalu tanya ana,anda tak lemas ke tidur macam tu.dan biasa dari kecik.hehe.


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 16:31


Pada 26-10-07 16:29 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

ana pun sama..tidur suka tutup muka dengan bantal....kalau tidak...tidak dapat tidur..

bismillahhirahmanirrahim

ana kadang-kadang bila tidur bantal yang ana peluk ana letak atas kepala tapi kena pada mata.maknanya,tutup matalah.lepas tu blaket pula ana tarik sampai tutup kepala.kawan selalu tanya ana,anda tak lemas ke tidur macam tu.dan biasa dari kecik.hehe.



bila tutp macam sunyi semacam saja kan.. :-D


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 26-10-07 16:42


bila tutp macam sunyi semacam saja kan.. :-D

hehe..ana memang tidur tarik selimut sampai kepala.kawan ana kadang-kadang marah bila dia masuk bilik ana,ana tidur begitu.terkezut katanya..memang sunyi semacam saja..tapi syok..tapi yang tak bestnya,kadang-kadang seram sejuk juga..hehe..penakut betullah.. :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 16:46


Pada 26-10-07 15:35 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

Assalammualaikum
kalau tidur suka tutup muka dengan bantal pula macam mana?


Waalaikumusalam wbt...
Ros tersenyum. cara yang meke amalkan tu boleh membahayekan diri meke. Dengan menutup muka, kadar oksigen yang masuk ke dalam badan dan otak berkurang.
kalau ikutkan tindakbalas, memanglah akan terasa mengantuk sebab kuantiti oksigen yang masuk ke dalam badan dan otak dah berkurang. bila oksigen berkurang badan jadi lemah dan otak jadi letih.
teman rasa, meke jangan lah amalkan tidur tutup muka ni, ia akan efek pada otak nanti.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 17:46


Pada 26-10-07 16:46 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-10-07 15:35 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

Assalammualaikum
kalau tidur suka tutup muka dengan bantal pula macam mana?


Waalaikumusalam wbt...
Ros tersenyum. cara yang meke amalkan tu boleh membahayekan diri meke. Dengan menutup muka, kadar oksigen yang masuk ke dalam badan dan otak berkurang.
kalau ikutkan tindakbalas, memanglah akan terasa mengantuk sebab kuantiti oksigen yang masuk ke dalam badan dan otak dah berkurang. bila oksigen berkurang badan jadi lemah dan otak jadi letih.
teman rasa, meke jangan lah amalkan tidur tutup muka ni, ia akan efek pada otak nanti.



:sopan: meke ni.. teman bukan maksudkan tutup muka sepenuhnye.. maksud teman tutup atas aras hidung.. :sopan: teman tak boleh tidur if tak tutup mata dan kepala.. dah jadi habit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 18:33


ros tersenyum, meke beli lah penutup mata untuk tidur tu :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 18:35


tak boleh lah.. if tak dengan bantal, teman suka bubuh tangan kat mata.. baru dapat tidur lena :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 20:17


Pada 26-10-07 16:42 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

bila tutp macam sunyi semacam saja kan.. :-D

hehe..ana memang tidur tarik selimut sampai kepala.kawan ana kadang-kadang marah bila dia masuk bilik ana,ana tidur begitu.terkezut katanya..memang sunyi semacam saja..tapi syok..tapi yang tak bestnya,kadang-kadang seram sejuk juga..hehe..penakut betullah.. :-D



hhehehe...seramkan.. :-D :-D


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 26-10-07 21:29


Pada 26-10-07 16:14 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

ana pun same dengan muslimah83...takbley tidur if tak tutup muka


adaka org tidur tak tutup mata :berfikir: :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 21:31


Pada 26-10-07 21:29 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-10-07 16:14 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

ana pun same dengan muslimah83...takbley tidur if tak tutup muka


adaka org tidur tak tutup mata :berfikir: :berfikir:



org tidur memang tutup mata tapi ana taip tutup muka :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.181178 saat. Lajunya....