Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jikalau semua umat Islam itu berjemaah pada solat Subuh, nescaya kekuatan kami tidak dapat menandingi Islam
-- -- Pembesar Yahudi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 350
Ahli: 0
Jumlah: 350




  Yang Masuk Ke Sini
Rashdin: 1 hari, 16 jam, 58 minit yang lalu
khalifah: 7 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 24 hari yang lalu


Teknologi
Topik: hukum download lagu


Carian Forum

Moderator: Administrator, Martyr
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teknologi
    »» hukum download lagu

Please Mendaftar To Post


Oleh hukum download lagu

hanisah_syahidah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20049
Posting: 38
Dari: johor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 11:53


ask sahabat2..........apa ye hukum dalam islam kat share upload dan download lagu ke nasyid ke......tanpa beli cd nya...macam mana dengan hak penyanyi tadi...kalau lagu 2 lagho..penyayi pula tak tutup aurat...adakah still bdosa cetak rompak 2..sgakan ia mambantu golongan sederhana u membeli barangan begitu...terima kasih Kalau ada pandangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisah_syahidahProfil   Hantar PM kepada hanisah_syahidah   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 14:21


share = kongsi

Wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

nagibphg
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.04.2007
Ahli No: 29753
Posting: 104
Dari: Pantai_Timur_Tengah

Pahang  


posticon Posting pada: 06-06-07 07:10


assalamualaikum...

kalau lagu haram memang haram lah semua nya...
tapi kalau nasyid yang berunsur dakwah tak mengapa...
sebab lagu tu dakwah bukan milik sesiapa...
semua org berhak meyebarkan benda untuk kebaikan...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For nagibphgProfil   Hantar PM kepada nagibphg   Pergi ke nagibphg's Website   Quote dan BalasQuote

solehen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.08.2006
Ahli No: 25686
Posting: 90
Dari: sentul

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-01-09 14:58


salam ukhwah..
wah sungguh dasyat post ni,
serba salah pula nak download lagu lepas ni..huhuhuuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehenProfil   Hantar PM kepada solehen   Pergi ke solehen's Website   Quote dan BalasQuote

adhwa88
Warga Rasmi
Menyertai: 11.12.2008
Ahli No: 36257
Posting: 9
Dari: Selangor - Pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-09-09 16:14


salam alaik...
nak download boleh tapi biar berpada2...
maksud saya kat sini, nak muatturun memang senang... tapi bagi orang yang menghasilkan bahan tu macam mana pula... ye lah, dah penat buat lepas itu kita mendownload dengan free... walhal orang yang menghasilkan bahan tu berhempas pulas mengeluarkan daya, kretiviti, idea dan lain-lain....

senang cerita, tepuk dada tanya poket...
kalau rasa nak membantu, beli lah...

P/S: saya banyak jugak download2 ni... ingin berubah ke arah +ve

Bookmark and Share

    


  Member Information For adhwa88Profil   Hantar PM kepada adhwa88   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 26-09-09 17:09


saya berpendapat........... jika memang kaki download pun, better apa yang kita download tu jangan sebar pada org lain yang tak ngeti2 nak download snediri...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-09-09 09:51


Pada 26-09-09 16:14 , adhwa88 posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik...
nak download boleh tapi biar berpada2...
maksud saya kat sini, nak muatturun memang senang... tapi bagi orang yang menghasilkan bahan tu macam mana pula... ye lah, dah penat buat lepas itu kita mendownload dengan free... walhal orang yang menghasilkan bahan tu berhempas pulas mengeluarkan daya, kretiviti, idea dan lain-lain....

senang cerita, tepuk dada tanya poket...
kalau rasa nak membantu, beli lah...

P/S: saya banyak jugak download2 ni... ingin berubah ke arah +ve


hahaha
sama lah kita berdua.....lagipun kalau kita dah beli cd ori pun kalau kita nak kongsi tak salah kan kan


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-10-09 20:43


Pada 27-09-09 09:51 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-09-09 16:14 , adhwa88 posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik...
nak download boleh tapi biar berpada-pada...
maksud saya kat sini, nak muatturun memang senang... tapi bagi orang yang menghasilkan bahan tu macam mana pula... ye lah, dah penat buat lepas itu kita mendownload dengan free... walhal orang yang menghasilkan bahan tu berhempas pulas mengeluarkan daya, kretiviti, idea dan lain-lain....

senang cerita, tepuk dada tanya poket...
kalau rasa nak membantu, beli lah...

P/S: saya banyak jugak download2 ni... ingin berubah ke arah +ve


hahaha
sama lah kita berdua.....lagipun kalau kita dah beli cd ori pun kalau kita nak kongsi tak salah kan kan



setuju :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.092331 saat. Lajunya....