Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita seringkali melihat bagaimana jemaah-jemaah haji mengikuti kursus-kursus yang diadakan sebagai persiapan untuk menempuhi suasana haji yang sebenar, begitu juga dengan pelajar-pelajar yang akan menempuhi peperiksaan, dilatih dengan pelbagai tuisyen dan kelas tambahan untuk menempuhi peperiksaan, maka kehidupan akhirat dan peperiksaan di padang mahsyar lebih patut lagi diadakan kursus persediaan dan kelas tuisyennya yang tersendiri..Persediannya ialah iman serta amalan soleh dan kelas tuisyennya ialah majlis-majlis ilmu.
-- Tuan Guru Nik Aziz (Menteri Besar Kelantan)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 21 jam, 52 minit yang lalu


Suara Hatiku
Topik: sapa pernah gagal??


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» sapa pernah gagal??

Please Mendaftar To Post


Oleh sapa pernah gagal??

tiflu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.04.2007
Ahli No: 29655
Posting: 24
Dari: awan

egypt  


posticon Posting pada: 03-06-07 00:35


salam...emh entah lah nak cerita lagu mana?? baru jah lpah exam..tapi rasa macam sedih saja..tak boleh nak jawap sangat... risau takut gagal.. bagaimana ek... usaha2 dah, tawkal dan doa sajalah sebagai teman..
emh sahabat2 pernah gagal tak?? macam mana sahabat2 atasi kegagalan tu?? mesti kecewa kan?? kongsi sikit... tkut2 gagal nati... nauzubillah... najah insyallah aminn

konsi sikit eh cerita syukran....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tifluProfil   Hantar PM kepada tiflu   Pergi ke tiflu's Website   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 03-06-07 01:11


jangan sesekali buruk sangka kepada Allah taala..........
lulus/gagal tu semua kuasa Allah yang penting kita dah usaha yang betul-betul usaha,bukan usaha sekangkang kera saja......lepas itu doa dan tawakal berserah kepada Allah Taala..........maaltaufiq walnajah........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 01:17


Jangan terlalu menaruh harapan tinggi yang kita lulus.. dan jangan menaruh harapan yang kita gagal.. sebaliknya siapkan minda untuk terima sebarang keputusan.. bukan pensyarah yang menggagalkan kita.. tapi Allah..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 02:08


kalau dah usaha and berdoa,maka sekarang adalah masa untuk tawakal kepada ALLAH...
terima segalanya dengan hati yang terbuka dan jadikan sebagai penguat semangat kita...
kalau berjaya,alhamdulillah...
tapi Kalau gagal,siapa tak sedih...tapi berpada2 lah sedih 2...jangan biarkan diri bibelenggu kesedihan yang berpnjangan...and jangan putus asa...gagal sekali tak bermaksud kita akan gagal selama2 nya...
semoga berjaya tiflu...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 02:16


saya pernah gagal dalam satu exam. saya gagal sebab tak dapat nak focus dalam study.. tak ada lah gagal.. cuma dapat D+ saja.. (gred gagal untuk subjek tu adalah D) huhu.. masa tu sedang alami masalah dengan roommate pada malam sebelum exam dan beberapa hari sebelumnya...... esoknya tak dapat jawab... dan akhirnya... begitu lah.... apa nak buat... sedih yang teramat masa dapat result... ye lah, kalau dah tak pernah gagal, sekali gagal, memang tak dapat nak hadapinya... saya carikan kekuatan dengan memohon nasihat dan semangat daripada kawan-kawan....


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 03-06-07 02:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 02:38


jangan bersangka buruk sebelum dapat result...
Kalau dah usaha,sementara nak dapat result ini,berdoa lah banyak-banyak kepada ALLAH...
InsyaAllah Allah Maha Mendengar...
semoga berjaya...insyaAllah...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 03-06-07 02:44


:) saya dah 2 kali gagal..tahun ni peluang terakhir saya..doakanlah ye.. :)
moga Allah berikan yang terbaik buat kita semua..

apa yang buat saya redha dan tabah selepas gagal?

-yakin bahawa Allah sentiasa berikan ujian kepada hamba yang Dia sayang..moga kita boleh muhasabah balik..
-mungkin Allah uji kegagalan kepada kita..nak suruh kita tahqiq dengan ilmu tu..
-sekali gagal tak bermakna gagal buat selamanya..begitu juga kejayaan..istiqomah dalam berusaha..begitu juga dalam perjuangan..
-usaha tetap usaha, yakin dengan usaha yang telah kita lakukan..jangan terlalu berharap dengan kejayaan..tetapi lihatlah sejauh mana kita memahami sesuatu ilmu dan sejauh mana kita mengamalkannya..

w'salam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

tiflu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.04.2007
Ahli No: 29655
Posting: 24
Dari: awan

egypt  


posticon Posting pada: 03-06-07 03:21


alhamdlillah...syukran

Bookmark and Share

    


  Member Information For tifluProfil   Hantar PM kepada tiflu   Pergi ke tiflu's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 11:25


berusaha untuk kejayaan..
berdoa agar ia dimakbulkan...

ps: setiap sesuatu itu pasti ada hikmahnya buat kita....:-)


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 03-06-07 13:44


ASSALAMMUALAIKUM................
Hmmmmmmmmmm...memang banyak kali gagal tapi apa boleh buat kalau dah ditakdirkan untuk gagal kerana bukan mudah untuk sentiasa berjaya..............
Sedih...???? memanglah sedih tapi apa boleh dibuat.....????


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 03-06-07 13:52


salam...ana baru sahaja mendapat kegagalan...result exam teruk sangat...tapi ana tak rasa sedih sangat sebab sebelum result keluar ana dah sedikan hati ana jika ana gagal...mungkin ada hikmah di sebaliknya...tak kan selamanya kita berjaya...mesti ada ketikanya kita gagal juga...tapi itu semua takdir Allah...kita ken redha...mungkin ada yan pergi kita lupa...sebab tu Allah turunkan ujian ini untuk kita muhasabah diri kita apa yang silap...jangan sekali-kali salahkan qada dan qadar Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 21:58


:-) Assalamualaikum.....


Pernah mengalami kegagalan dalam pelajaran...memang sedih..yelah siapa nak gagal kan..biasanya manusia ni nak yang elok-elok saja..nak berjaya,nak kaya,nak cantik dan sebagainya...
Tapi bila ALLAH uji dengan kegagalan,barulah sedar disebalik itu terdapat seribu hikmah yang tersembunyi...

Rasanya yang bertanya ni study kat AZhar kan...i'dah atau istisna' memang merupakan kamus kehidupan di Mesir..bila kita ulang satu-satu madah tu...ALLAH nak kita lagi faqeh tu...insyaALLAH...banyak lagi pengalaman2 yang perlu ditempuhi ..makin bertambah penguasaan dalam bahasa arab ke....insyaALLAH...sebenarnya takut jugak..namun serah pada ALLAH..berdoa banyak-banyak....

bittaufik wannajah....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

Vein
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.05.2007
Ahli No: 29913
Posting: 43
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 04-06-07 23:25


selalu sangat. especially nak sampaikan mesej tapi tak sampai2. sedih betul kalau jawab exam begitu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For VeinProfil   Hantar PM kepada Vein   Quote dan BalasQuote

qinairaaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30115
Posting: 68
Dari: pantai remis, manjung, perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 00:03


saya pernah gagal dan kblakangan ni selalu pula gagal. memang sedih sangat tapi ingat balik, setiap yang berlaku pasti ada sebabnya. jadikan kegagalan tu sebagai pembakar semangat dan galakan untuk berusaha supaya dapat yang lebih baik d masa hadapan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For qinairaaaProfil   Hantar PM kepada qinairaaa   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 09:01


gagal laksanakan 5 amal Masjid. 1. Mesyuarat Harian. 2. Ta'lim, 3. Ghast 1&2, 4. 2 1/2 Jam, 5. 3 Hari tiap-tiap Bulan.... Mungkin ramai yang tak faham.. tapi "karkun" sangat faham maksud ana ini... Inilah kegagalan sebenar....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 09:43


saya pernah gagal sampai repeat semester masa semester 1 pulak tu. usaha dah tawakal dah tapi ditakdirkan gagal. rasa macam nak behenti study tapi berkat sokongan semua orang saya teruskan jugak belajar dan akhirnya saya disini... berjaya. Alhamdulillah.
ada hikmah disebalik semuanya.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 10:04


Gagal ???

Gagal merupakan langkah pertama untuk seseorang itu menuju kejayaan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 12:21


gagal????

disebalik satu kejayaan, terdapat seribu kegagalan.....

hehehe iyakah?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-06-07 13:20


seseorang itu dianggap gagal sekiranya jatuh dan tak hendak bangun kembali..
tapi bagi yang jatuh dan dia bangun kembali..dia tidak dikira gagal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

fidzislah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.08.2003
Ahli No: 2906
Posting: 91
Dari: ipoh:skudai:gombak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 17:00


assalamualaikum...

gagal ni banyak syarahnya..banyak tafsirannya mengikut definasi individu.. apapun, kalau dalam konteks pembelajaran @ menuntut ilmu, gagal tu satu yang jelas dilihat melalui keputusan exam.. kalau ikut dr perspektif tu, ana memang pernah gagal.. 1st year 1st sem.. ana dapat keputusan xsmpi 3pointer dan beberapa subject dapat teruk..memang tak gagal, tapi dah dihujung tanduk dan waktu tu memang sangat frust sebab itula keputusan paling teruk ana pernah dapat.. ana menangis mengadu pada ramai org, ana jadi rendah dr, smpila satu hari, ana mengadu pada abang yang sulung, ana tak ingat lagi butir bicara dia, cuma ada beberapa point penting yang sampai sekarang ana ingat dan ana selalu kongsi dengan sahabat2 yang juga mghadapi masalah yang sama ana pernah hadapi..

1: Dalam menuntut ilmu, bukan markah yang penting, gagal tak bermakna kat bodoh, lemah @ kurang bijak, cuma kat tak ada penghayatan dan kefahaman yang lebih tentang ilmu tu

2: apa sebenarnya niat kat menuntut ilmu? Lillahita'ala.. semata-mata kerana ALLAH..jadi lumrahnya, demi membuat sesuatu kerana ALLAH, demi memperkukuhkn iman dan amal kat padaNya, pasti jatuh bangun, gagal dan berjaya adalah asam garam, yang pasti, redha akan ketentuanNYA dan yakin ada hikmah dan sesungguhnya ALLAH tidak menentukan dan menjadikn sesuatu dengan sia-sia

3: Gagal dan kecundang pasti tiada dalam kamus kat org islam, kecundang dan gagal yang sebenarnya adalah apabila kat gagal melaksanakn amanah dan tugas kat sebagai hambaNYA. yang pastinya, kat kena lebih bersyukur, krna diberi kesempatan menuntut ilmu sehingga ketahap ini ( universiti @ pusat pengajian tinggi)

4: teruskan usaha dan sentiasa bertawakkal dan berserah sebulatnya pada ALLAH, yakin dengan ketentuanNYA dan redha

5: dan ini ana tak pernah lupa... pesanan dr abang sulung ana.. 'Yop pun bukanlah org bijak sangat dalam pelajaran, selalu gagal (dalam exam), tapi, kita kena ingat, kita sebagai hambaNYA ada disiplin dalam kehidupan, banyak lagi tanggungjawab yang kat perlu laksanakn yang kat tak tahu lagi kat gagal @ berjaya lakukannya... exam adalah sedikit dr tanggungjawabnya, jangan terlalu sedih, tapi, fikirlah, adakah kat berjaya @ kat gagal menggunakan dan mempraktikkan ilmu itu kelak sebetulnya mengikut lamdasan islam @ dengan erti kata lain, adakah amal kat pada ilmu itu berjaya menyumbang kepada pembangunan islam @ memusnahkn lagi agama kat?..jika memusnahkn lagi agama islam yang kita junjung, maka, itulah kegagalan sebenar kita..'

kesimpulannya, sekarang ana jrg memikirkan secara sirius keputusan, ana cuma fikir, keberkatan ilmu yang ana cari dan sehabis mampu, ana akan usahakn yang terbaik semata-mata mencari keredhaanNYA...setting balik niat kat..insyaALLAH segalanya dipermudahkan oleh ALLAH dan kejayaan akan sentiasa menjadi milik kat... dan alhamdulillah, ana baru lepas habis study dan keputusan ana, ana rasa cukup baik buat dr ana,walaupun tak terbanding dengan kawan-kawan lain. Bagi yang sentiasa gundah gulana tentang peperiksaan, result, study +++, ana suggest baca buku lah tahzan, insyaALLAH banyak bantu dr kat dr segala segi.. dan dapat mempertingkatkn keyakinan dan keimanan kat pada ALLAH.. wallahua'lam bissawab.. semoga semua berjaya dunia akhirat hendaknya dan sentiasa mendapat keberkatan dan rahmat ALLAH swt..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fidzislahProfil   Hantar PM kepada fidzislah   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 17:08


Pada 05-06-07 17:00 , fidzislah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

gagal ni banyak syarahnya..banyak tafsirannya mengikut definasi individu.. apapun, kalau dalam konteks pembelajaran @ menuntut ilmu, gagal tu satu yang jelas dilihat melalui keputusan exam.. kalau ikut dr perspektif tu, ana memang pernah gagal.. 1st year 1st sem.. ana dapat keputusan xsmpi 3pointer dan beberapa subject dapat teruk..memang tak gagal, tapi dah dihujung tanduk dan waktu tu memang sangat frust sebab itula keputusan paling teruk ana pernah dapat.. ana menangis mengadu pada ramai org, ana jadi rendah dr, smpila satu hari, ana mengadu pada abang yang sulung, ana tak ingat lagi butir bicara dia, cuma ada beberapa point penting yang sampai sekarang ana ingat dan ana selalu kongsi dengan sahabat2 yang juga mghadapi masalah yang sama ana pernah hadapi..

1: Dalam menuntut ilmu, bukan markah yang penting, gagal tak bermakna kat bodoh, lemah @ kurang bijak, cuma kat tak ada penghayatan dan kefahaman yang lebih tentang ilmu tu

2: apa sebenarnya niat kat menuntut ilmu? Lillahita'ala.. semata-mata kerana ALLAH..jadi lumrahnya, demi membuat sesuatu kerana ALLAH, demi memperkukuhkn iman dan amal kat padaNya, pasti jatuh bangun, gagal dan berjaya adalah asam garam, yang pasti, redha akan ketentuanNYA dan yakin ada hikmah dan sesungguhnya ALLAH tidak menentukan dan menjadikn sesuatu dengan sia-sia

3: Gagal dan kecundang pasti tiada dalam kamus kat org islam, kecundang dan gagal yang sebenarnya adalah apabila kat gagal melaksanakn amanah dan tugas kat sebagai hambaNYA. yang pastinya, kat kena lebih bersyukur, krna diberi kesempatan menuntut ilmu sehingga ketahap ini ( universiti @ pusat pengajian tinggi)

4: teruskan usaha dan sentiasa bertawakkal dan berserah sebulatnya pada ALLAH, yakin dengan ketentuanNYA dan redha

5: dan ini ana tak pernah lupa... pesanan dr abang sulung ana.. 'Yop pun bukanlah org bijak sangat dalam pelajaran, selalu gagal (dalam exam), tapi, kita kena ingat, kita sebagai hambaNYA ada disiplin dalam kehidupan, banyak lagi tanggungjawab yang kat perlu laksanakn yang kat tak tahu lagi kat gagal @ berjaya lakukannya... exam adalah sedikit dr tanggungjawabnya, jangan terlalu sedih, tapi, fikirlah, adakah kat berjaya @ kat gagal menggunakan dan mempraktikkan ilmu itu kelak sebetulnya mengikut lamdasan islam @ dengan erti kata lain, adakah amal kat pada ilmu itu berjaya menyumbang kepada pembangunan islam @ memusnahkn lagi agama kat?..jika memusnahkn lagi agama islam yang kita junjung, maka, itulah kegagalan sebenar kita..'

kesimpulannya, sekarang ana jrg memikirkan secara sirius keputusan, ana cuma fikir, keberkatan ilmu yang ana cari dan sehabis mampu, ana akan usahakn yang terbaik semata-mata mencari keredhaanNYA...setting balik niat kat..insyaALLAH segalanya dipermudahkan oleh ALLAH dan kejayaan akan sentiasa menjadi milik kat... dan alhamdulillah, ana baru lepas habis study dan keputusan ana, ana rasa cukup baik buat dr ana,walaupun tak terbanding dengan kawan-kawan lain. Bagi yang sentiasa gundah gulana tentang peperiksaan, result, study +++, ana suggest baca buku lah tahzan, insyaALLAH banyak bantu dr kat dr segala segi.. dan dapat mempertingkatkn keyakinan dan keimanan kat pada ALLAH.. wallahua'lam bissawab.. semoga semua berjaya dunia akhirat hendaknya dan sentiasa mendapat keberkatan dan rahmat ALLAH swt..



terimalah kegagalan dengan hati terbuka...ada hikmah di sebaliknya...


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

tiflu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.04.2007
Ahli No: 29655
Posting: 24
Dari: awan

egypt  


posticon Posting pada: 07-06-07 00:09


gagal sekali bukan bemakn gagal selama2nya....syukran

Bookmark and Share

    


  Member Information For tifluProfil   Hantar PM kepada tiflu   Pergi ke tiflu's Website   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 01:20


semua orang pernah gagal...
yang paling penting dah usaha..
saya selalu saja gagal..kadang-kadang tu terfikir juga..
kenapalah aku sentiasa di uji..sedang study tu memang dah sungguh2..kalau tengok cara study tu dah patut dapat grad A+++..tapi saya tak pernah sedih,sabar saja lah...maybe ALLAH masih nak mnguji kesabaran kita,tengok sejauh mana iman kita..supaya berusaha lagi dan lagi..kerana sya tahu tiap-tiap yang berlaku tu ada hikmahnya,maybe Kalau saya dapat cemerlang jadi lupa diri,nak tunjuk2 kat orang..lagi lah parah bertambah lagi dosa ni..

kita hanya mampu merancang,kita merancang,ALLAH juga merancang,tapi sebaik2 perancangan adalah dr ALLAH...ALLAH maha adil..dia tahu yang terbaik untuk kita..

so..hadapilah kegagalan dengan hati yang terbuka..dan berlapang dada..

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 07-06-07 08:39


salam....

ana pernah gagal pada setiap kali ambil lesen..
termasuklah ujian berkomputer....
lesen B2,D...gagal pada setiap kali test JPJ kali pertama..
walaupun pagi sebelum test ana buat solat sunat untuk tenangkan hati...
sudah takdir kan,nak buat macam mana lagi..
sudah tertulis gagal...
sokongan keluarga banyak membantu ana...

org kata,,"practice makes perfect" ;-)
ada benarnya...

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

tiflu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.04.2007
Ahli No: 29655
Posting: 24
Dari: awan

egypt  


posticon Posting pada: 08-06-07 05:36


emh imtihan dah habis dah ni..sekarang debaran tungu natijah lakk.. ai risau eh doakan ana najah ek risau rasa bila bincang bab2 gagal ni nauzubillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tifluProfil   Hantar PM kepada tiflu   Pergi ke tiflu's Website   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 08-06-07 09:27


Pada 03-06-07 00:35 , tiflu posting:

!!! QUOTE !!!

salam...emh entah lah nak cerita lagu mana?? baru jah lpah exam..tapi rasa macam sedih saja..tak boleh nak jawap sangat... risau takut gagal.. bagaimana ek... usaha2 dah, tawkal dan doa sajalah sebagai teman..
emh sahabat2 pernah gagal tak?? macam mana sahabat2 atasi kegagalan tu?? mesti kecewa kan?? kongsi sikit... tkut2 gagal nati... nauzubillah... najah insyallah aminn

konsi sikit eh cerita syukran....


SELAGI belum dapat result....kita masih ada peluang...walaupoun kita merasakan nyawa di hujung tandukkk

ni tahfiz yang bagitau....dan kita cuba mempraktikkan

* Kalau tak boleh nak jawab, buat lah solat taubat....

* mohon pada Nya...insyaallah...Kalau kita ikhlas...Allah pasti tolong kita.....


gagal??? setakat ni...dalam sejarah akademik na...nak kata gagal tak ada lahh pula....tapi nak kata cukup-cukup makan..tak sampaai target......hehehe ( pepaham lah)

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-06-07 10:14


gagal?? perkara yang menakutkan tapi tapi itulah yang akan dialami oleh semua manusia..

tanpa kegagalan bukanlah kehidupan namanya...

kegagalan juga akan banyak mengajar kita...

semua itu adalah ujian dari Nya.. terima dengan hati terbuka sekiranya kita terpaksa menghadapinya.

jika bukan hari ini, mungkin esok lusa, kita akan diberikan ujian kegagalan, bukan setakat dalam peperiksaan, tapi merangkumi semua aspek kehidupan..

Yang penting, kita kena sentiasa bersedia..Tawakkal..yang baik adalah datang dari Allah...yang buruk adalah atas kelemahan diri kita sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.112939 saat. Lajunya....