Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Men are born to succeed, not fail.
-- Henry David

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 1 hari, 10 jam, 24 minit yang lalu


Copy & Paste
Topik: Koleksi-koleksi novel percuma untuk download


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» Koleksi-koleksi novel percuma untuk download

Please Mendaftar To Post


Oleh Koleksi-koleksi novel percuma untuk download

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 542
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-05-07 23:18


Assalamualaikum...
ana nak kongsi koleksi-koleksi yang menarik yang ana jumpa kepada peminat2 novel.. kat sana ada berpuluh-puluh koleksi novel yang boleh antum semua baca... semuanya FREE..antum semua boleh baca online atau download
Sini


-----------------

[ Telah diedit oleh: skater pada 01-06-07 14:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 01-06-07 09:46


terima kasih...KORBAN KASIH ada tak...macam tak ada saja...na dah lama benau mencari KORBAN KASIH....tu...
[ Telah diedit oleh: budak_melaka pada 01-06-07 09:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 09:52


minat juga baca novel...thanks.... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

azree_mh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.04.2007
Ahli No: 29809
Posting: 92
Dari: Dari mandala kesumat

Johor  


posticon Posting pada: 01-06-07 10:11


Saudara skater

Tumpang tanya. Buku-buku di situ ada dapat kebenaran bertulis ke daripada pemilik2 nya untuk dicopy jadi e-book?

saya tak kisah kalau anda pinjam dari kawan-kawan ataupun pinjam dari perpustakaan.. sebab itu adalah legal.. tapi kalau untuk download e-book, itu adalah illegal kerana kita bersubahat dengan industry cetak rompak.. dan sudah tentu, rezeki yang kita perolehi daripada ilmu2 yang kita praktikkan di dalamnya pun tidak berkat..

so saya harap asaudara tidaklah menjadi orang2 yang menggalakkan industry lanun tersebut..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azree_mhProfil   Hantar PM kepada azree_mh   Pergi ke azree_mh's Website   Quote dan BalasQuote

Nadiena
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2007
Ahli No: 29973
Posting: 69
Dari: KL

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 10:15


salam

menariknya..terima kasih.



Bookmark and Share

    


  Member Information For NadienaProfil   Hantar PM kepada Nadiena   Quote dan BalasQuote

azree_mh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.04.2007
Ahli No: 29809
Posting: 92
Dari: Dari mandala kesumat

Johor  


posticon Posting pada: 01-06-07 10:16


Saya bukannya apa. Cuma rasa tak sedap saja kan. kalau bukan kerana buku tu, maka penulisnya tak boleh buat duit dapat royalti macam tu sebab buku2 nya tak habis dijual. maka tidak diulang cetak.

seolah-olah kita ni macam pembaca yang tak mengenang budi tau.. macam orang yang bagi bantuan kat kita macam-macam, tapi kita tak ada perasaan langsung nak balas budi dia walau sikit pun.. tak patut lah kan.. ini semua adalah berkaitan dengan sifat perikemanusiaan.. faham-faham sendiri lah kan.. masing-masing dah besar..

Memang ada buku2 yang penulisnya bagi download begitu sahaja. Contohnya Hafiz Firdaus, Harun Yahya.

Tapi kalau buku2 yang penulisnya tak tahu pun yang bukunya boleh disownload sesuka hati, bagaimana pula tu? kadang-kadang ada penulis ni memang sumber rezeki dia kat royalti buku2 dia saja.. fikir-fikirkan sendiri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azree_mhProfil   Hantar PM kepada azree_mh   Pergi ke azree_mh's Website   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-06-07 14:37


salam,
thanks...
banyak koleksi awak ye!
kita memang mnat baca novel tau...
tahnks a lot...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

jash
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2004
Ahli No: 13362
Posting: 83
Dari: ::JB-kat::

bosnia_herzegovina   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 14:44


tak dapat download pun bila jash klik itu.. boleh bagi alamat web nya tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For jashProfil   Hantar PM kepada jash   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 03-06-07 13:27


banyak manfaatnya...tapi mesti dapat kebenaran dulu....mereka cari makan dengan cara yang halal...jadi kita pun kena support mereka...Kalau da ada kebenaran tak apa...ana pun nak tumpang sekaki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

ainul_tapah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2007
Ahli No: 29441
Posting: 145
Dari: Nilai_Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-06-07 09:47


thanks a lot...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_tapahProfil   Hantar PM kepada ainul_tapah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103389 saat. Lajunya....