Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk
-- Al-Baqarah: 45

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 21 jam, 44 minit yang lalu


Jejak Nasyid
Topik: konsert besar


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Nasyid
    »» konsert besar

Please Mendaftar To Post


Oleh konsert besar

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 23:49


patut ke kumpulan nasyid buat konsert mega?
contohnya menghimpunkan kumpulan2 nasyid malaysia?


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

akuorangbiasa
Warga Rasmi
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30376
Posting: 5
Dari: negara islam hadhari

madagascar   avatar


posticon Posting pada: 25-06-07 17:07


patut!! aku sokong!! sudah tiba masenye irama nasyid mendapat peluang sebegini...apa ek title konsert tu nanti?? hmmmm.....Konsert Damai (memandangkan keadaan dunia yang makin porak peranda...berkecamuk kepala otak)

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuorangbiasaProfil   Hantar PM kepada akuorangbiasa   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-06-07 17:34


assalamualaikum....

mungkin bagus...
untuk menyampaikan dakwah..
sekaligus menggalakkan remaja2 sekarang...
cuba mendekati irama ini..
yang kita lihat kurang mendapat sambutan...
di kalangan remaja sekarang..

konsert 'KEAMANAN'

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

aiz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 273
Posting: 275
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 25-06-07 19:41


memang bagus...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   Pergi ke aiz's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 25-06-07 21:29


Assalamualaikum...memang patut sangat....ana sokong...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 25-06-07 23:47


digalakkan........:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 01:09


salam....

baik sangatlah tu.
bersama-sama berganding bahu, berda'wah pada masyarakat.
niat kerana ingin berda'wah kepada orang ramai.

memang baik. :-)

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 28-06-07 16:55


apa ni..ingatkan akan ada konsert besar yang akan dilangsungkan tak lama lagi..tak kira lah sempena apa-apa pun..macam yang rabbani buat dulu tu di shah alam time maulid rasul...tahun ni tak ada lagi ke yang sebegini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 11-09-07 12:56


salam...
tentang perkara ini..ku benar-benar sokong..
bila lagi kita nak ketengahkan industri ini..
yang dimana irama islam kita dapat dimajukan..
selama ini hanya bagai tanam tebu dihujung bibir..

wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 13:42


Pada 25-06-07 17:07 , akuorangbiasa posting:

!!! QUOTE !!!

patut!! aku sokong!! sudah tiba masenye irama nasyid mendapat peluang sebegini...apa ek title konsert tu nanti?? hmmmm.....Konsert Damai (memandangkan keadaan dunia yang makin porak peranda...berkecamuk kepala otak)


Konsert Tautan Kasih..Baru sedap.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 13:49


bagus juga....saya sokong....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 11-09-07 14:11


Assalamualaikum...
Hmm...entahlah...ada baiknya..jika dibandingkan dengan konsert yang entahapehapentah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 15:37


KONSERT MENGINGATI AKHIRAT DAN KEMATIAN

NASYID MEGA....SEMUA KUMPULAN NASYID BERNASYID.....STADIUM PENUH...SELEPAS SOLAT ISYAK HINGGA JAM 11..LEPAS TU TIDUR...JAM 2 PAGI BANGUN QIAMULLAIL DISELANG SELIKAN DENGAN BACAAN AL-QURAN DAN PENERANGAN TERJEMAHAAN DAN TAFSIR
SEHINGGA SUBUH....

wah...bestnya jika semua orang mengingati alam akhirat dan kematian yang pasti

Bookmark and Share

    


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 13:22


buat konsert nasyid mega jalanan sambil nyanyi boleh berjalan kat mana-mana tempat supaya semua boleh dengar

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

milanfman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.07.2005
Ahli No: 17311
Posting: 73
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 02-10-07 14:59


bila ek konsert itu????
saya nak p jugak.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For milanfmanProfil   Hantar PM kepada milanfman   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 16:06


salam
ana setuju...
dari buat konsert mngarut2 tu...baik buat konsert nsyid...
mg2 tak ada fitnah yang timbul...insyaALLAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 16:34


apa kata kita buat konsert mega tu berkonsepkan konsert jalanan bagi semua dengar

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 16:36


dengan SYARAT KONSERT TU BRLTARKN ISLAMIC lah...tapi bukan SENANG nak buat...cakap memang MUDH kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

nazrulsabri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.11.2007
Ahli No: 31683
Posting: 85
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 01:53


Salam.

Cadangan dan pandangan yang dikemukakan SANGAT BAGUS! Tetapi, adakan pihak yang sanggup untuk merealisasikannya? Jika kita lihat sekarang, sama ada di pihak swasta mahupun kerajaan, konsert hiburan artis-artis (selain nasyid) lebih diberi penumpuan. Tetapi, belum ada yang tampil untuk menganjurkan konsert besar melibatkan himpunan artis nasyid tanah air. Kalau adapun, ianya hanya melibatkan sebilangan kecil sahaja, seperti yang di anjurkan Kerajaan Kelantan dan anjuran Rabbani.

Artis/kumpulan nasyid seolah-olah tidak dipandang. Suatu ketika, kampus2 merupakan tempat yang paling sinonim dengan konsert nasyid. Namun, sejak kebelakangan ini, jika kita lihat, di kampus2 juga kini mula dianjurkan konsert hiburan (bukan nasyid).

Saya percaya, ramai yang menantikan konsert mega kumpulan2 nasyid tanahair.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazrulsabriProfil   Hantar PM kepada nazrulsabri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 00:05


susah nak buat sekarang..mereka lebih rela taja artis seberang buat konsert2 macam tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103172 saat. Lajunya....