Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..
-- SHAMR (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 23 jam, 1 minit yang lalu


Suara Hatiku
Topik: soalan bodoh..


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» soalan bodoh..

Please Mendaftar To Post


Oleh soalan bodoh..

sss_89
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27711
Posting: 82
Dari: mana-mana saja

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-05-07 20:55


assalamualaikum...

ana...nak tau macam mana cara nak bergaul...dengan..saudara mara kita...lagi pun ana ini tak reti lah..nak layan mereka semua ini....yang ana tau senyum saja...like this :-) ....

sila beri banyak-banyak tunjuk ajar...mintk tolong sangat-sangat......


-----------------
~sAlAm UkHwAh~
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sss_89Profil   Hantar PM kepada sss_89   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 21:23


Dik,
Besar maksudnya saudara mara tu..
Adik beradik pun saudara mara jugak..
cuba define saudara mara tu.. supaya mudah forumers nak komen nanti..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

sss_89
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27711
Posting: 82
Dari: mana-mana saja

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-05-07 21:37


opps Sorry....ok...sepupu2...mak sedara...sesiapa saja...selain ahli keluarga terdekat...hee...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sss_89Profil   Hantar PM kepada sss_89   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 29-05-07 21:49


mulakan dengan salam,
kemudian bertanyakan khabar...
dan seterusnya..
elakkan dari perkara perkara yang membuat mereka marah atau tak suka..
:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-05-07 00:35


em.. :roll:

trylah tanya life mereka..pasal study mereka ke..anak2 ke..resepi kek ke..tapi kadang-kadang senyum saja :-) pun bagus juga..tengok pada masa dan keadaanlah..

jangan juga lupa, pada yang tua kita still kena respect..pada yang lebih muda,buatlah macam kawan..dont b tOo formal..alright? :roll:

just suggestion..wallahua'lam


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 30-05-07 01:15


dimulakan dengan Bismillah..insya Allah seronok..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 11:17


Pada 29-05-07 20:55 , sss_89 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

ana...nak tau macam mana cara nak bergaul...dengan..saudara mara kita...lagi pun ana ini tak reti lah..nak layan mereka semua ini....yang ana tau senyum saja...like this :-) ....

sila beri banyak-banyak tunjuk ajar...mintk tolong sangat-sangat......



emm...keadaan kita ni samala....:)
tak pandai nak bergaul....esp dengan yang lebih tua...kalau dengan yang muda lagi tak mengapa......


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 11:20


salam..saya pun tak reti sangat..sebab pemalu...banyak senyum saja...
tapi kadang-kadang sembang juga lah...tya khabar...kalau yang muda tu..tya study bagaimana...lepas itu diam..dan dengar saja apa diarg sembang...hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 30-05-07 11:26


ringankan mulut...tegur mereka dulu

Kalau nampak macam ada kerja...tawarkan diri untuk buat bersama....

Kalau mereka bercakap...try untuk fahamkan....dan cuba beri pandangan...hehehhe

yang penting cuba...

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 11:27


a'ah....samala...lebih banyak mendengar dr bercakap...hehehe
kadang-kadang dengan yang muda pun tak tau nak sembg apa...
dah lah tu sepupu cop saya sombong....nasib badan lah....tapi ok saja lepas tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 14:14


ok lah tu...kena pandai sesuaikan diri....kena juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 14:19


erm ana pun begitu juga,tapi Kalau dah borak,nonstop pulak
erm mula-mula tanya lah kiaba depa ,lepas itu senyum2 sikit,t mestoi depa tanya enta macam-macam ,lepas itu t lama-lama mesra lah,

Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

sss_89
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27711
Posting: 82
Dari: mana-mana saja

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-05-07 12:26


ooo ...macam tu ke...
ana ngaku memang ana ini pemalu...tapi dengan kawan-kawan tak apa pulak...
kadang-kadang itu...boring lah pulak sebab ana tak ada idea pun nak bual pasal apa..lepas itu terkebil-kebil duduk seorang-seorang...sedih tau...anyway thanks for your kind advices

Bookmark and Share

    


  Member Information For sss_89Profil   Hantar PM kepada sss_89   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 31-05-07 12:36


Mulakan dengan salam, khabar, dan cari topic yang menarik... 2 saja setiap kali ana nak bebual dengan saudara mara ana.. Dulu ana ni memang pendiam gila gila punya... Sekarang ni, pendiam jugak... Tapi tak ada lah teruk macam dulu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

dibaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25256
Posting: 181
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 31-05-07 13:29


hohoho....sian tol...begini carenyer...mula-mula bagi salam...lepas itu baca doa supaya dimudah kan oleh Allah...insya-Allah boleh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dibaaProfil   Hantar PM kepada dibaa   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 31-05-07 13:31


teman minta maap

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-05-07 13:34


rajin2 lah bertanya ye dik.....
tapi ingat....
berfikir sebelom berkata adalah lebih baik dari berkata sebelom berfikir...




~menyemai kasih memupuk ukhwah~

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

alinsyirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.02.2007
Ahli No: 28870
Posting: 72
Dari: depan komputer

Perak  


posticon Posting pada: 01-06-07 10:42


Pada 31-05-07 12:36 , sayang_semuanya posting:

!!! QUOTE !!!

Mulakan dengan salam, khabar, dan cari topic yang menarik... 2 saja setiap kali ana nak bebual dengan saudara mara ana.. Dulu ana ni memang pendiam gila gila punya... Sekarang ni, pendiam jugak... Tapi tak ada lah teruk macam dulu


salam..eh same lah kita..ana pun tak reti nak berbual dengan saudara marah..kalau kawan-kawan 2 boleh lah juga.but now dah ok ckt. tak ada lah pendiam sangat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alinsyirahProfil   Hantar PM kepada alinsyirah   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 01-06-07 11:53


dulu ana macam tu jugak, suka senyum saja, takut jugak mereka kata sombong...tapi baik jugak, daripada tak tau nak cakap apa, lebih baik senyum, dapat jugak pahala sedeqah...kalau cakap salah, dapat dosa...yang penting, bila mereka tanya, jawablah...jangan senyum saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 00:12


saya pun jenis yang tak pandai berbual sangat juga...
memang kategori pendiam...
tak kira lah dengan org tua ke muda ke...
tapi Kalau yang memang dah rapat 2,memang sama-sama rancak lah...hehe
selalu Kalau dengan yang tak kenal or tak rapat sangat,hanya senyum,tanya khabar,and tanya pasal kehidupan harian yang berkaitan sajalah...
pas 2 senyap lah Kalau org 2 pun senyap...hehehe ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 00:19


salam...

biasa lah tu.
lama2 nanti, mesti boleh punya.

ana pun tak reti nak berbual ataupun nak mulakan perbualan.
orang yang segan..memang macam gini. (^_^)

tapi....kalau dah lama kenal @ dah biasa, siap lah.
habis...dari A sampai Z, semua diceritanya. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 01:12


...
saya selalunya tak ada masalah Kalau nak berbual dengan org...tak kira tua atau muda...
sebab memang jenis senang mesra...
tip2 nya ek...
maniskan muka,selalu senyum,tanya khabar,tanya dailylife...
then kena lah tahu pasal isu-isu semasa...maybe boleh dijadikan topik untuk berbual nanti...
INSYAALLAH menjadi...
tapi jangan over dah lah...
org meluat juga Kalau kita cakap banyak sangat...
jangan jadi macam pop corn dah lah....hehehe ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

aisyahfarhah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.05.2007
Ahli No: 29995
Posting: 62

malaysia  


posticon Posting pada: 04-06-07 12:53


emm..tanya kabar mereka...
Kalau tak rapat tu..rapat2 kan..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyahfarhahProfil   Hantar PM kepada aisyahfarhah   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 14:24


Pada 02-06-07 00:12 , raihan2004 posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun jenis yang tak pandai berbual sangat juga...
memang kategori pendiam...
tak kira lah dengan org tua ke muda ke...
tapi Kalau yang memang dah rapat 2,memang sama-sama rancak lah...hehe
selalu Kalau dengan yang tak kenal or tak rapat sangat,hanya senyum,tanya khabar,and tanya pasal kehidupan harian yang berkaitan sajalah...
pas 2 senyap lah Kalau org 2 pun senyap...hehehe ;-)


hehe..samalah kita :-D
kadang-kadang pendiam,kadang-kadang pemalu, kadang-kadang bising,kadang-kadang rock... entahapahapatah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 14:29


Pada 29-05-07 20:55 , sss_89 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

ana...nak tau macam mana cara nak bergaul...dengan..saudara mara kita...lagi pun ana ini tak reti lah..nak layan mereka semua ini....yang ana tau senyum saja...like this :-) ....

sila beri banyak-banyak tunjuk ajar...mintk tolong sangat-sangat......



banyak ambil tahu pasal sedara-mara..at least tak banyak pun sikit pun jadi..baru boleh borak macam-macam pasal family..

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.108483 saat. Lajunya....