Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-05-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"The word impossible is not in my dictionary"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
MTMKi: 20 jam, 8 minit yang lalu
Kang: 1 hari, 37 minit yang lalu
muslimiman: 7 hari yang lalu
ucu_nuriman: 11 hari yang lalu


Jejak Dapur
Topik: muslimin mana suka memasak?


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Dapur
    »» muslimin mana suka memasak?

Please Mendaftar To Post


Oleh muslimin mana suka memasak?

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 09:22


Selalu kalau masuk kedapur, masak apa?

ke lebih suka merasa dari memasak? he he


-----------------
Assubhubada'


Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 09:28


Erm...bagus lah lau ada muslimin yang suka masak...nt bila isteri dalam pantang senang..hihihi....
Ana nak suami tau masak...tak pandai sangat tak apa lah...janji boleh...
tapi bukan keutamaan lah... 8-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 10:14


assalamualaikum..

erm memang suka muslimin yang pandai masak
nanti senang boleh bantu kita kat dapur..
kalau tak pandai ana akan ajar zauji sampai pandai..

yang penting ana nak dia tolong ana..
dalam apa jua perkara..
hidup dalam keluarga yang bahagia

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 10:30


masak nasik

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 10:47


Ishh..takkan tahu masak nasik saja Daeng????;-) orang lelaki ni, kalau dah boleh masak nasi dengan goreng telur pun cukuplah....kira memang pandailah tu...
[ Telah diedit oleh: ulfah_widad pada 29-05-07 10:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-05-07 11:07


Assalamualaikum,

Bab2 masak ini memang ana suka. Dulu pun masa menganggur sementara dapat kerja tetap ini sempat lah ana kerja sebagai tukang masak kat restoran.

Banyak ana belajar kat situ. Nak tau masak apa? Banyaaaak!! Antaranya: Tom Yam, Nasi Pattaya, Paprik, Ayam Masak pedas, Masak Kunyit, Buat sate pun tau....dan banyak lagi lah. Boleh dikatakan menu2 kat restoran tu majoritinya boleh masak lah. Tapi tak lah expert sangat.

Sekarang ini jadi cikgu masak secara tak rasmi kat rumah sewa. Ajar housemate masak. Atleast boleh lah gilir2 masak kat rumah sewa ini. Balik saja kerja terus gotong-royong masak ramai-ramai. Best tau.

Nak makan kat luar hari2 tak tahan laaaa!!! Mahal!! betul tak.

Ok lah, selamat memasak. Petang ini lambat sikit masak sebab habis kerja nak pagi main bola dulu. Masak lepas maghrib or isya'.

Wassalam....


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 11:08


siapa lah teman ni widad, bukannya Chef.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 11:09


Pada 29-05-07 10:30 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

masak nasik

salam...

samalah akhi.
ana pun tau tu saja.

dalam proses nak belajar lah ni.
(^_^)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 11:10


Pada 29-05-07 11:07 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum,

Bab2 masak ini memang ana suka. Dulu pun masa menganggur sementara dapat kerja tetap ini sempat lah ana kerja sebagai tukang masak kat restoran.

Banyak ana belajar kat situ. Nak tau masak apa? Banyaaaak!! Antaranya: Tom Yam, Nasi Pattaya, Paprik, Ayam Masak pedas, Masak Kunyit, Buat sate pun tau....dan banyak lagi lah. Boleh dikatakan menu2 kat restoran tu majoritinya boleh masak lah. Tapi tak lah expert sangat.

Sekarang ini jadi cikgu masak secara tak rasmi kat rumah sewa. Ajar housemate masak. Atleast boleh lah gilir2 masak kat rumah sewa ini. Balik saja kerja terus gotong-royong masak ramai-ramai. Best tau.

Nak makan kat luar hari2 tak tahan laaaa!!! Mahal!! betul tak.

Ok lah, selamat memasak. Petang ini lambat sikit masak sebab habis kerja nak pagi main bola dulu. Masak lepas maghrib or isya'.

Wassalam....



assalamualaikum..

erm bagusnya akhi hafiz..
menu2 yang sedap pulak tu..
bertuah zaujah akhi hafiz nanti..
sebab ada org bantu dia:):)


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-05-07 12:05


bagus lah kalau lelaki pandai masak

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 12:14


satu dilema mujahid perjuangan Islam...terutama muslimin yang kurang reti memasak

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-05-07 12:27


Wah bertuah dapat suami pandai masak. nak kosi satu 1 cerita yang buat saya simpan angan harap-harap dapat suami pandai masak sampai dulu saya menjadikan salah 1 ciri-ciri sampingan yang manis :)

DR ni pengarah mardi yang baru meninggal tahun lepas tak silap sebab kanser, kawan ayh juga & sebenar anak dia kawan adik saya. DR ni tak silap mak cakap dibesarkan oleh org gaji, jadi dia tak hendak anak dia dibesarkan dengan org gaji. memang dia masak untuk anak dia, bayangkan walau seorang pengarah. Adik saya datang raya pun dia yang masakkan. Family dia pun peramah & baik2. Al-fatihah untuk DR ni.


lepas tu memang simpan angan2 bertuah dapat muslimin pandai masak. sebab bagi saya muslimin dengan rela hati & suka masak untuk isteri & anak-anak ni sebenarnya penyayang & baik. :) Ada ke lelaki ego tinggi nak masuk dapur masak? hehe..wallahua'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-05-07 13:21


Pada 29-05-07 12:27 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Wah bertuah dapat suami pandai masak. nak kosi satu 1 cerita yang buat saya simpan angan harap-harap dapat suami pandai masak sampai dulu saya menjadikan salah 1 ciri-ciri sampingan yang manis :)

DR ni pengarah mardi yang baru meninggal tahun lepas tak silap sebab kanser, kawan ayh juga & sebenar anak dia kawan adik saya. DR ni tak silap mak cakap dibesarkan oleh org gaji, jadi dia tak hendak anak dia dibesarkan dengan org gaji. memang dia masak untuk anak dia, bayangkan walau seorang pengarah. Adik saya datang raya pun dia yang masakkan. Family dia pun peramah & baik2. Al-fatihah untuk DR ni.


lepas tu memang simpan angan2 bertuah dapat muslimin pandai masak. sebab bagi saya muslimin dengan rela hati & suka masak untuk isteri & anak-anak ni sebenarnya penyayang & baik. :) Ada ke lelaki ego tinggi nak masuk dapur masak? hehe..wallahua'lam.


Pengarah MARDI tu nama apa? Ana sekadar staf MARDi sahaja.....


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 13:23


apis meke orang UPM ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-05-07 13:24


kita suka masuk tau.
suka sngat.
merasa pun kita suka juga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 13:29


memang resminye wanite minat masak dan kena pandei masak. ianya penting dalam kehidupan berumah tangge. Rumah ku syurga ku. Isteri memainkan peranan penting dalam keluarga. keluarga bahagia, ummah Perkase.
Ummah yang kuat lahir dari keluarga yang harmoni.

Suami dan Isteri pemimpin keluarga Nuklear ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 13:29


memang resminye wanite minat masak dan kena pandei masak. ianya penting dalam kehidupan berumah tangge. Rumah ku syurga ku. Isteri memainkan peranan penting dalam keluarga. keluarga bahagia, ummah Perkase.
Ummah yang kuat lahir dari keluarga yang harmoni.

Suami dan Isteri pemimpin keluarga Nuklear ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 13:29


memang resminye wanite minat masak dan kena pandei masak. ianya penting dalam kehidupan berumah tangge. Rumah ku syurga ku. Isteri memainkan peranan penting dalam keluarga. keluarga bahagia, ummah Perkase.
Ummah yang kuat lahir dari keluarga yang harmoni.

Suami dan Isteri pemimpin keluarga Nuklear ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-05-07 14:22


Pada 29-05-07 13:23 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

apis meke orang UPM ke?


Ana bukan UPM, ana ex-UUM.


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-05-07 14:29


Pada 29-05-07 13:21 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!


Pengarah MARDI tu nama apa? Ana sekadar staf MARDi sahaja.....

DR khairuddin. Allahyarham org johor, before ni masa hayat ditukar ke MARDI kelantan. Pas ke MARDI serdang pula, last before meninggal.


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 14:31


apis, teman suka solat kat masjid mardi tu, best dengo khutbah ustaz. Daud Che Ngah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-05-07 15:57


Memang best khutbah dia memang kow2. Tapi sekarang dia kena gam dengan TV dah. kasihan dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 16:01


kat tv tak apa, tapi kat luo dia ok lagi...

p/s

Apis, meke kroje kat mardi ke?

teman selalu pergi UPM. nanti boleh lah kita jumpa...


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 29-05-07 16:02 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-05-07 16:37


Pada 29-05-07 16:01 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kat tv tak apa, tapi kat luo dia ok lagi...

p/s

Apis, meke kroje kat mardi ke?

teman selalu pergi UPM. nanti boleh lah kita jumpa...



Bereh sokmo, Kalau maghi sini jange lupo singah lah. Call lah dulu... No nya. ....opss tak boleh bagi sini...bahayer... nanti ana PM...


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-05-07 16:39


Pada 29-05-07 16:01 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kat tv tak apa, tapi kat luo dia ok lagi...

p/s

Apis, meke kroje kat mardi ke?

teman selalu pergi UPM. nanti boleh lah kita jumpa...



Bereh, Kalau nok maghi royak lah deh...


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 17:16


walaupun ana lelaki........

tapi ana pandai mask.........

tapi setakat masak telur goreng dengan maggie saja lah.....

huhuhhuhuhhuhuhuhuhuh..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 18:17


hm.. walaupun saya ni lelaki, tapi kalau bab2 masak ni minat jugak lah..
best wo.. tambah2 bila org kata sedap, rasa dihargai gila.. tapi setakat nasi goreng, gulai sikit-sikit tu boleh lah.. hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 18:30


susahlah nak cari muslimin yang pandai masak, kecuali dia sudah dididik begitu sejak kecil oleh familinyer.....tapi kalau yang jenis suka masak memang kalah kaum hawa....kalah ceff wan agaknya....hehehe :lol:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia
[ Telah diedit oleh: awan_biru85 pada 29-05-07 18:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 19:14


masuk boleh tenagkan fikiran..
tension2 saja mest masuk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 29-05-07 19:46


Pada 29-05-07 19:14 , harlique posting:

!!! QUOTE !!!

masuk boleh tenagkan fikiran..
tension2 saja mest masuk..



erm...
tapi apa-apa pun mesti harlique masuk sedap kan???

huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 29-05-07 19:47


Pada 29-05-07 17:16 , alam_barzakh posting:

!!! QUOTE !!!

walaupun ana lelaki........

tapi ana pandai mask.........

tapi setakat masak telur goreng dengan maggie saja lah.....

huhuhhuhuhhuhuhuhuhuh..........



ok lah 2...
standard bila dok hostel...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 22:54


Ada saja muslimin yang pandai masak.. jangan ingat lelaki tak reti bab memasak ni.. belum try belum tau.. dah try nak suruh masak lagi.. :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-05-07 23:33


respect betul muslimin yang suka dan pandai masak..suka pun dah ok..tak sedap pun tak apa..hehe..tapi kalau dapat isteri yang suka masak mb tak kisah pun kalau suami tak suka masuk..hehe..tapi kalau dapat kre bonus lah tu..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

sof_wan88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28277
Posting: 127
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 01:15


ana suka masak jugak,
dan suka makan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sof_wan88Profil   Hantar PM kepada sof_wan88   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 01:41


Pada 29-05-07 19:14 , harlique posting:

!!! QUOTE !!!

masuk boleh tenagkan fikiran..
tension2 saja mest masuk..


ni petua baru nak tenangkan fikiran...hmmm
memasak. Kalau dah masuk dalam perut nanti bertambah tenang lah ye...sebab di masak oleh orang yang mencari ketenangan :-P


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 01:44


suka masak....
masa kat u,memang selalu jadi chef,and masak sama-sama dengan kawan-kawan....
best masak ini....release tension saja rasa.....
pandai masak ayam/ikan/sotong/udang masak merah,gulai,sotong celup tepung,roti canai,.........macam-macam lagi lah.....boleh lah tolong wife esok2....hehehe.....masak sama-sama.....
romantik begitu.....hehehe ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 02:39


memanglah bagus kalau muslimin ini pandai masak...senang zaujah dia nanti.Bukan apa time minta bantuan bolehlah di hulurkan bantuan kepada zaujahnya.Lagi2 bila zaujah tengah pantang ke apa ke.

Ana dekat sini memang kena masaklah.Kalau tak reti masak memang nak kena luku dengan ahli baitlah.huhuhuh.tapi selalu masak masakan bernama "CAMPADA" huhuhu ni ahli bait bagi nama (peringatan ini tak boleh diambil ye namanya).Tapi adalah rasanya...biasanya masak GULAI(bahasa utara) bahasa selatan - KARI .. kurma ke apa ke.Asalkan jadi.

oklah itu saja post saya.

bertemu lagi di lain hari


-----------------
.:ILMU IMAN & AMAL carilah ia...SEBELUM kita meninggalkannya:.>.:Carilah Cinta Allah dan Rasulullah Sebelum Cintanya akan Hambanya:.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 30-05-07 06:04


masak??........senang saja...:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

aisyahfarhah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.05.2007
Ahli No: 29995
Posting: 62

malaysia  


posticon Posting pada: 30-05-07 06:48


emm...masak???
masak apa-apa saja..janji sedap..kekadang tu tak terfikir pun boleh buat....last2...sedap...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyahfarhahProfil   Hantar PM kepada aisyahfarhah   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 19:57


assalamualaikum....

memasak..... senang saja.
lebih-lebih lagi perempuan mesti kena pandai memasak....
boleh pikat mak mertua...

huhuhu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 30-05-07 21:16


salam...

ramai muslimin yang pandai masak...rajin pun ada..
suka makan pun ada..

tapi..ramai jugak yang malas ngemas pas masak kan..???
pas makan,dok letak saja pinggan kat sinki..
suruh bini ngemas,basuh...

:roll: :roll:

wassalam,,
[ Telah diedit oleh: dueramiela pada 30-05-07 21:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 23:27


Pada 30-05-07 01:44 , asroal posting:

!!! QUOTE !!!

suka masak....
masa kat u,memang selalu jadi chef,and masak sama-sama dengan kawan-kawan....
best masak ini....release tension saja rasa.....
pandai masak ayam/ikan/sotong/udang masak merah,gulai,sotong celup tepung,roti canai,.........macam-macam lagi lah.....boleh lah tolong wife esok2....hehehe.....masak sama-sama.....
romantik begitu.....hehehe ;-)


sejuk hati wife dia esok2...hehehe
:lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-05-07 00:15


betul tu raihan....isteri mana lah yang tak sejuk.. :lol:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 31-05-07 00:20


masak pun masak juga..dah masak kemas lah sama-sama dengan wife tuu..hehe..tu bagi yang dah ada isteri lah..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 31-05-07 01:33


Pada 31-05-07 00:15 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!

betul tu raihan....isteri mana lah yang tak sejuk.. :lol:



toiii 2...hehehe :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 13:38


Ayah saya yang suka masuk dapur... hehehehe... Dia masak memang power gila

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-06-07 13:41


syok tau kalau dapat makn dari lelaki..macam tok wan saya..masakn lelaki dan perempuan ni lain tau rasanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-06-07 04:50


memanglah lain kalau nak tahu cepat-cepat kahwin dan sebelum itu carilah zauj yang reti masak...alah nak rasa pun boleh saja masakan ayah atau tok wan....huhuhu kalau reti masaklah...

huhuhuhu

:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-01-08 07:48


Pada 05-06-07 13:41 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

syok tau kalau dapat makn dari lelaki..macam tok wan saya..masakn lelaki dan perempuan ni lain tau rasanya


hmm..lelaki, kalau masak kemas tak lepas itu ek? :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-08 08:26


tak nak suami yang hebat masak, kang banyak pula komen...

hehhee

pernah juga suami masak, masa demam, tapi yaALLAH, habis lah kecah dapur...

masin pula tu... tapi tak mengapa ku telan jua... :terliur: :terliur:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-01-08 08:30


Pada 23-01-08 08:26 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

tak nak suami yang hebat masak, kang banyak pula komen...

hehhee

pernah juga suami masak, masa demam, tapi yaALLAH, habis lah kecah dapur...

masin pula tu... tapi tak mengapa ku telan jua... :terliur: :terliur:



:sopan: :sopan: :sopan: ..tu lah..kalau lelaki ni msak biasanya bersepah lah dapur tuu ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 14:25


Bagi saya memasak ni tak ada lah susah sangat...Cuma bab nak sediakan bahan tu yang buat malas nak masak... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 14:54


ana pulak zaujah yang ajar memasak sebab masa tu dia mengandung, jadi ana pun kenalah masak sebab nak makan sama-sama. masa tu, zaujah ana memang alah teruk, sampai tak boleh bau langsung. seronok sampai sekarang ana masak untuk diri sendiri walaupun jauh dari isteri.huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-02-08 14:58


abah saya pandai masak. memang lain rasa nya. kalau nasik grg tu, macam-macam campuran ada. Suami saya pun pandai jugak. cuma dia malas lah nak masak selalu kecuali kalau saya xsehat. kalau dia masak selalu, alamatnya manja sangatlah saya. :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 15:32


Nak post lagi.....

tak ada lagi calon suami pandai masak? :berfikir:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 15:53


adik laki bongsu saya pandai masak..macam-macam dia masak... mee goreng, nasi grg, smbal telur dan macam-macam.. mak kata masa kat dalam perut dulu ... movement baby macam slow2 saja..macam perempuan.. tapi kua2 laki-laki rupanya.. tapi dia tak lembut just pandai masuk saja heheehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 16:38


Pada 29-05-07 22:54 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Ada saja muslimin yang pandai masak.. jangan ingat lelaki tak reti bab memasak ni.. belum try belum tau.. dah try nak suruh masak lagi.. :D



lama tak nampak en.meow...dah habis belajar ke?


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 11-02-08 16:51


Assalamualaikum
niza...meow dah jadi dr pun....tu kan posting tahun lepas...huhu..
dah jadi dr kucing agaknya...

P/S : suka memasak...kalau disediakan bahan²nya..macam dalam rancangan memasak tu..boleh tak...huhu.... :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 11-02-08 17:11


ada...my future husband... :-P sampaikan ana pun malu sangat dengan dia. dah lah pandai masak.. pandai buat kerja rumah pulak tu. kalau buat kerja...cukup teliti. kalau org lain buat tak ok...dia boleh siap complaint lagi tu. adehh...



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 17:30


Hmm..

Lelaki memasak..??

Lebih afdhal air tangan isteri lah..

Lelaki boleh mengurangkan beban kerja rumah isteri..

Tapi better air tangan isteri lah..

Hubby boleh bantu bini memasak..

Berkat..

Kunci kukuh silaturrahim anak2...

Insya-Allah.


P/s: Kalau anak-anak rajin makan air tangan bapa macam mana tu..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-06-08 07:44


best apa masak?!
mungkin sebab anak bngsu dan sempat bersama arwah mak berdua saja masa muda-muda dulu, so banyak juga lah ilmu masak yang diperturunkan..

sekarang ni, kalau nak suruh masak hari-hari pun boleh.. tapi, ada part menu, isteri lebih hebat.. dan kadang-kadang (bukan kadang-kadangla...memangggg! )lebih suka makan masakan dia..

anyway..tak kekok lah kalau nak suruh masak untuk makan ramai org..
tambah best..sebab kita masak saja.. bahan memang dah sedia rapi kat peti ais..
sebab isteri rajin sediakan rencah, bawang2 sekeluarga yang sudah dikisar.. so..tak ada pengecualian Kenapa malas nak masak.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

didad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1966
Posting: 114
Dari: penang

Selangor  


posticon Posting pada: 20-06-08 09:41


salamm...

aku pun suka masak juga.mungkin sebab minat aku nak jadi chef tak kesampaian. Aku still asah skill dengan bagi orang rasa maskan aku..

kadang-kadang bila ada jamuan kat mardi. Aku masak semdiri kat dapur kat lab.huhu..

aku suka try masakan dari mediterrean, africa dan asia.memang susah sikit nak masak sibiji macam dalam menu sebab kebanyakan bahan susah nak dapat kat pasar biasa..

lagi satu. Aku suka alter resipi orang.haha..tapi Alhamdulillah boleh tahan ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For didadProfil   Hantar PM kepada didad   Quote dan BalasQuote

didad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1966
Posting: 114
Dari: penang

Selangor  


posticon Posting pada: 20-06-08 09:43


sesiapa yang minat masak, cuba lah tengok chinese punya jalan-jalan cari makan...memang syok gila..tapi ada yang tak halal lah..so kalau nak cuba masak, ganti lah dengan bahan yang halal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For didadProfil   Hantar PM kepada didad   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 20-06-08 12:43


nak kata minat masak tak juga, tapi sejak duduk rumah sewa masa belajar dulu belajarlah masak.itu pun main hentam saja janji ada rupa ada rasa dan kenyang. dah kerja pun selalu masak juga sebab rumah dekat dengan tempat kerja, sempat lah balik masak yang simple2. dah kawin pun selalu juga tolong isteri masak atau sediakan bahan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-06-08 13:29


Pada 05-06-07 13:38 , sayang_semuanya posting:

!!! QUOTE !!!

Ayah saya yang suka masuk dapur... hehehehe... Dia masak memang power gila


ayah ismi pun suka masuk dapur.. tapi tolong basuh pinggan mangkuk.. :-D :sopan:

p/s: rerajin lah memasak.. kita tak tahu apa akan jadi pada hari depan..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 20-06-08 13:41


salam..

teringat pada 'adik' yang suka mencuba resepi lebih-lebih lagi roti..

dan yang terbaru mencuba kek...

sampai masin kek 2 dibuatnya...hehe :sopan:


semangat tu....... :-)

chaiyyooo buat diri 'adik'......huhu

wassalam...



Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-06-08 15:24


Pada 29-05-07 11:09 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-05-07 10:30 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

masak nasik

salam...

samalah akhi.
ana pun tau tu saja.

dalam proses nak belajar lah ni.
(^_^)




ya,ana turut menyokong k'na ana pun tau masak nasik saja..hehe..dalam proses belajar juga..hihihi...........


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-06-08 17:18


nak kata hebat masak itu tak adalah...cuma retilah masak masakan & lauk2 penting....actually bukanlah minat sangat masak, tapi dah terpaksa....duduk jauh dari family, kawasan tempat tinggal pulak tak ada fast food or fast lauk pauk.

nanti bila dah kahwin...naruto-san akan retire dari memasak....akan serahkan ruang dapur kepada isteri, dia akan jadi head of chef....naruto-san just bantu2 sediakan barang2 saja....hehe.

Pada 23-01-08 08:30 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-01-08 08:26 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

tak nak suami yang hebat masak, kang banyak pula komen...

hehhee

pernah juga suami masak, masa demam, tapi yaALLAH, habis lah kecah dapur...

masin pula tu... tapi tak mengapa ku telan jua... :terliur: :terliur:



:sopan: :sopan: :sopan: ..tu lah..kalau lelaki ni msak biasanya bersepah lah dapur tuu ;-)


naruto-san masak tak pernah pun bersepah ruang dapur... :jangan: :bye:


-----------------
http://al-ahkam.net/home/index.php

http://www.alwahy.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

azzna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.04.2006
Ahli No: 24310
Posting: 46
Dari: jengka, pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-11-08 21:16


salam...
erm buat pengetahuan kawan-kawan, ayah saya pun suka masak jugak... erm berkebun pun boleh... ayah saya ini serba boleh lah :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For azznaProfil   Hantar PM kepada azzna   Quote dan BalasQuote

mujahadah_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.10.2008
Ahli No: 35601
Posting: 49
Dari: UKM, Bangi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-11-08 21:27


Salamualaikum..

Adik saya semua lelaki...semua pandai masak.
tapi, dalam 3 orang yang paling suka masak 2 org.
Seorang pandai masak 'western food'
Seorang lagi suka buat bab-bab kueh, kek..dan lain-lain

Alhamdulillah...walaupun semua adek lelaki tapi, semua boleh masak
dan ada kelebihan masing-masing

Senang mak dan kakak dia...hik2

k salam

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadah_solehahProfil   Hantar PM kepada mujahadah_solehah   Pergi ke mujahadah_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-11-08 21:33


insya'allah pandai tu taklah, tapi boleh lah masak air....hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-11-08 22:20


Pada 30-11-08 21:33 , muhamad_azrul86 posting:

!!! QUOTE !!!

insya'allah pandai tu taklah, tapi boleh lah masak air....hehe


alahai..

bertuahla isteri anda nanti.. :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-11-08 22:22


Pada 29-05-07 11:08 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

siapa lah teman ni widad, bukannya Chef.


ala..takkan masak mi rebus pun tak tahu.. :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 01:24


Suka memasak..tapi peluang tak ada sangat..busy kerja dan mak yang masak..so bila ada peluang, rasa teruja lah juga.hehe..tapi ayah saya memang expert memasak..silap-silap; kalah muslimat.hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 01-12-08 08:59


Assalamualaikum,

Yang dah kahwin tu, tolonglah isteri masak, masakan mesti lagi sedap!
Hanya yang merasai lebih memahami.
Hanya yang mengalami lebih menghayati..! :)

Wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 09:34


dah tak pandai tu, belajar lah..
bukan payah sangat pun kalau dah biasa ek..
tutup sebelah mata pun boleh masak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.172019 saat. Lajunya....