Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, nescaya banyaklah kepayahan dan kesusahan melaluinya, panjang jalannya dan banyak rintangannya."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 69
Ahli: 0
Jumlah: 69




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 5 hari yang lalu
Muslim1987: 12 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Universiti Facilities....sapa punya?student ke staff?????


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Universiti Facilities....sapa punya?student ke staff?????

Please Mendaftar To Post


Oleh Universiti Facilities....sapa punya?student ke staff?????

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-05-07 12:25


salam...ana nak menarik perhatian pelajar-pelajar IPTA sahabat-sahabiah berkenaan tentang kemudahan-kemudahan yang terdapat di U kita masing-masing...macam ana di UM..macam-macam kemudahan ada..contohnya,kemudahan sukan seperti gelanggang badminton,padang bolasepak,parking kenderaan kat fak masing-masing..dan macam-macam lagi lah..


ok..cb kita fikirkan...pernah tak antum semua pernah kena clamp kereta ataupun motor2 antum...bengang tak rasa..kadang-kadang saman tu xlogik saja tempat yang disediakan..dah lah berhimpit2 parking moto,lepas itu kereta space pun tak ada...tapi staff?senang-senang saja parking..tak kena saman pun..ske2 hati dia saja nak parking mana-mana


satu lagi yang ana nak cakap..tentang kemudahan sukanlah contohnya..ana suka main badminton...bila ana nak tempah gelanggang,selalunya memang payah..penuh saja memanjang...dah beratur panjang2 sampai saja turn kita,dah penuh..aduhaiii
tapi kalau staff...call saja terus dapat..tak payah lah nak beratur2..


sapa punya U ni dibina...kan untuk pelajar..tapi nampak sangat BIAS saja berbanding staff...apa pendapat antum semua....


-----------------
Jihad Dijalan ALLAH SWT....cita-cita mati sebagai JUNDULLAH!


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 18-05-07 12:56


memang biasa situasi ni kat u....
kadang-kadang memang geram dengan mereka ini...suka hati saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 18-05-07 13:51


hehe..ana ni satf dan student, tapi tu yang ana kadang-kadang terpaksa gunakan status staf apabila hak sebagai student xdipedulikan. geram pun ada. tapi..sabar sajalah. manusia yang zalim akan menindas org lain. lagi satu manusia zalim ni kurang ilmu, tu yang selalu berlaku penindasan terhadap students. tak dinafikan kadang-kadang ada student yang agak biadap, parking kat tempat staf, tapi, inilah kadang-kadang menyebabkan student lain yang baik juga jadi mgsa..huhu...dunia..dunia..makhluknya tak pernah puas.

~cukuplah Allah pelindungku~

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-05-07 15:10


lagi satu ana nak tambah...kita ni sebagai student jarangkan dapat bas2 best dr U...kalau bagi pun bagi bas yang zaman perang bukit kepong punya...itupun kalau program under HEP...kalau staff,bas belum dapat roadtax pun mereka boleh dapat..hampehhhh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 18-05-07 19:25


kat u saya ok saja.tak ada pun masalah macam ini......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-05-07 19:56


bergantung pada pengurusan sebenarnya...
tapi secara asasnya pelajar harus diutamakan sebab pelajar adalah pelanggan universiti. tanpa pelajar, universiti tak kan hidup..

tapi cuba pula lihat pada ISO/prosedur yang dibangunkan.. kebiasaannya pelajar perlu memohon beberapa hari sebelum masa untuk digunakan.. macam ditempat saya, sebarang permohonan mesti sekurang2nya 3 hari bekerja.. jadi pelajar perlu patuhi peraturan ni.. yang jadi kes rungutan, aduan, protes ni biasanya disebabkan salah pelajar tu sendiri, lambat memohon. jadi saya dipihak pengurusan punya alasan untuk menolak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

icah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 215
Posting: 120
Dari: batu caves

Selangor  


posticon Posting pada: 19-05-07 01:27


assalamualaikum...

betul juga tu...
dpend pada pengurusan U..
tapi, kalau kat UM, memang begitu lah gamak nya

Bookmark and Share

    


  Member Information For icahProfil   Hantar PM kepada icah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 01:30


salam...

kalau kat tempat ana, belum lagi kejadian macam ni berlaku.

kalau pasal hostel ada lah.

**kalau macam ni, ana pun tak puas hati. mana boleh pilih kasih.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-05-07 09:16


ana bukan nak marah2 kepada sesiapa terutama kepada pihak pengurusan U..tapi berpada2 lah kalau nak buat rules kepada student ini...kalau macam ana di UM pun,semua kalian tau yang UM ni pernah jadi 100 U terbaik di dunia pada ketika dahulu...lepas itu sekarang jatuh merundum sekarang..akibat daripada itu,berbagai2 lah usaha dilakukan 4 nak naikkan balik ranking UM...buat penilaian ISO lah...akibatnya,urusan yang mudah jadi bertambah rumit kerana nak kan pengiktirafan kualiti...menyusahkan org saja..ana pernah xhadir tutor selama tiga kali..biasala kelas pagi ni liat nak bangun,nak2 tidur lepas solat subuh...xpasal2 ana kena band dr ambil exam..bila jumpa lect minta belas ikhsan,dia kata langsung tak boleh..sebab kerana ISO tu lah....napala buat begitu kan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-05-07 09:24


bagi ana lah...pengiktirafan ISO ni sebenarnya khas untuk pengeluaran barang2..contoh macam kereta ke,mesin2 ke..tapi kenapa U ni nak di ISO kan juga? pernah juga di persoalkan oleh lect ana,apa ke bengap nya U ni nak di ISO kan (mengikut kata dia lah)..fikir2 logik pun ana rasa betul juga..itula,ana rasa bila dah jatuh tak nak kelemahan sendiri pihak UM ni...mereka tak sedar yang jatuhkan UM ni mereka ni ialah tangan-tangan busuk yang dimasukkan oleh pihak tertentu untuk campuri urusan UM yang dianggap U pembgkg..last2 padan muka mereka,U jatuh ranking sebab banyak sangat korupsi...masa UM dalam ranking 100terbaik tu bukannya masa lepas aspirasi kerajan rulez,tapi penilaian dibuat sebelum daripada tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-05-07 09:32


masa mula-mula ana masuk UM,ana dah rasa lain dah...berbeza sangat apa yang di gambarkan ana sebelum masuk UM...gah pada namanya,U yang paling mantap...semua tu ana dengar masa sebelum masuk UM...masa pendaftarn ana tengok lain macam saja...di luar pintu pgr UM berduyun2 muslimah pakai tudung labuh menanti sambil mengucap kedatangan freshie2 ni..tapi persoalannya kenapa smbut kat luar dengan panas2 terik..lepas itu bila masuk dalam U,lain pulak yang menyambutnya,mengenalkan diri sebagai PM(pembantu M.siswa),lain personaliti dr muslimah2 tadi..dengan rmbt panjangnye,ada yang xbertudung,pakai seksi2..uikss,apa ni???sepanjang mggu haluansiswa,baru ana perasan..semua pengisiannya berteraskan mengaburi mata students baru ni supaya jadi lembu yang ditarik tali...hampeh...begini ke UM..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-05-07 09:36


bagi ana selepas menghuni UM selama tiga tahun ni,tiga kali election kampus...memang patut pun UM ni jatuh ranking pun....di sebabkan UM ni dijdkan tempat di mana student nya diikat mulut masing-masing..xseperti dulu...student mindanya di kongkong...terbantut ilmu...silibus xreleven lagi..ISO merumitkan proses pengurusan...staff2 baru yang masuk bukan lagi untuk berkhidmat untuk student,sebaliknya untuk mengawasi student yang aktif serta progresif...apa kebende lah ni..mmm rosak UM ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-05-07 09:41


sekarang ni kalau antum tengok pak guard2 UM muda2 semuanya..hehehe,nama pun pak guard,tapi muka macam mat rempit...tu pasal lah UM kena rompak...nak tau sebab apa HEP upah pak guard muda2...setiap kali pilihanraya pak guard ni lah akan buat kerja lebih masa.....intip student

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-05-07 09:52


hehe..ana ni dah melalut dr topik ini...tapi tu lah hakikatnya UM ni...student dah jadi macam anak tiri kepada ibu kandung sendiri..sedih woo...kami pergi kelas hari2 berdepan masalah parking..kadang-kadang parking kereta punyala jauh,sampai kat luar pagar kami kena parking..berjalanla kaki jauh2 nak pergi kelas...parking moto pula berhimpit2,sampai jatuh2 moto...calar sana sini,side mirror patah..kadang-kadang kena saman sebab melebehi had parking..habis nak buat gane,space dah kecik...terpaksala himpit2,dah tu kena saman pulak..bumbung pun tak ada..nak parking ada bumbung kena bayar..hujan basah moto..staff,parking bawah bangunan pentadbiran pun boleh..parking sebelah ofis pun tak apa..hampehkan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

icah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 215
Posting: 120
Dari: batu caves

Selangor  


posticon Posting pada: 21-05-07 18:22


hehehe...
tapi, tu lah kenyataan kan...
kehidupan kat UM yang dibangge2kan sangat itu...
hmm...
belum lagi masok bab yuran kolej...
lagi hampeh...
huhuhhu...
macam komplot ngumpat U sendiri pula..
hehehehe.. :-P
[ Telah diedit oleh: icah pada 21-05-07 18:23 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For icahProfil   Hantar PM kepada icah   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 18:37


Erm.....kat UM tak ada randau ke?
Kalau ada utara kan masalah ni masa randau....minta penjelasan dari pihak pengurusan........

Bookmark and Share

    


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-05-07 10:07


randau tu apa ye...hehehe,maafla kejahilan student UM ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 10:37


Erm....randau ni macam perbincangan...something like that....
Perbincangan antara pihak pengurusan (org atasan- pengarah /bp pengarah,
ketua cafe, dan lain-lain yang berkaitan)....
Masa perbincangan ni lah mahasiswa dan mahasiswi diberi peluang untuk mengutarakan masalah mereka dalam apa jua segi/bentuk termasuk kemudahan yang di sediakan....
Dan persoalan mereka akan dijawab secara langsung oleh pihak pengurusan....dan akan diselesaikan oleh mereka....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-05-07 10:12


hehe..rasanya UM tak pernah pun buat begitu...kalau buat begitu nescaya timbalan hep kena kaw2 punya..sebab masa election kampus pun dah kena depan NC

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 11:41


Erm....kalau macam tu kena lah cari alternative lain untuk selesaikan masalah ni....
maybe boleh buat aduan/ cadangan dengan isi borang aduan/cadangan.....


-----------------
A GOOD PLAN TODAY IS BETTER THAN A PERFECT PLAN TOMORROW...
[ Telah diedit oleh: Afina pada 24-05-07 11:56 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

icah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 215
Posting: 120
Dari: batu caves

Selangor  


posticon Posting pada: 28-05-07 15:50


hmm...
rasanya UM ada juga agaknya buat randau itu...
tapi...
hasilnye, tetap same...
masok telinga kanan, keluar telinga kiri juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For icahProfil   Hantar PM kepada icah   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-05-07 15:57


tak ada masalah sangat agaknya kat kampus ana... kadang-kadang main saja sama-sama...
Lec combine dengan student etc.. 8-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 28-05-07 16:53


emmm...kat kampus saya pun tak ada masalah....
kadang-kadang tu stdent join main dengan doctor lagi....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.111634 saat. Lajunya....