Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-05-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air dari gunung, mengalir, berpecah akhirnya bertemu semula di laut
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 129
Ahli: 0
Jumlah: 129




  Yang Masuk Ke Sini
nasiruddin: 34 hari yang lalu
Kang: 53 hari yang lalu
lidah-penghunus: 55 hari yang lalu
muslimin23: 63 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: ada Astro kat rumah?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» ada Astro kat rumah?

Please Mendaftar To Post


Oleh ada Astro kat rumah?

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 20:03


Fulus Mania....bukan ke peraduan ni dah haram?tapi still ada lagi?makin ramai yang masuk pula tu...kanapa ini berlaku?????


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 15-05-07 21:03


Fulus Manis?? apa tu..??


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: tawau@iium

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 21:12


owh..pernah tengok kat rumah cousin....
cmdouh saja program tueh.....ana tak ada astro...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 21:24


fulus mania tu rancangan macam menang duit lah...dia macam bagi soalan,pahtu kena hantar sms or talian tetap...ada lah cara dia...lepas itu dia akan pick org ke seratus,lepas itu telefon,Kalau jawapan tu betul,dapat hadiah berupa duit tu..
Kalau jwpan salah,duit akan digandakan agaknya...setiap kali hantar mesej or guna talaian tetap tu,dia cas 50 sen agaknya...macam ada unsur perjudian...macam iklan lelong kat tv jugak..sama..rancangan begini pun pernah ada kat tv3..tak ingat tajuk apa

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 23:42


Astro = merepek + membazir !!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-05-07 00:00


Pada 15-05-07 23:42 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Astro = merepek + membazir !!!


macam marah saja..


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 00:02


astro teman suka..Natgeonye best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 00:17


astro tu ada yang bagus,dan ada yang tak bagus...sepatutnya bila dah kata tak boleh,mereka tutp lah...tunjukkan yang stesen tv swasta pun boleh dengar kata mufti,tak sombong....tunjuk pada stesen tv free yang mana tak ikt nasihat alim ulamak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 00:18


Pada 16-05-07 00:00 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-05-07 23:42 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Astro = merepek + membazir !!!


macam marah saja..



Bukan marah...tapi kenyataan..
aSYik ulang benda yang sama saja....
Sebulan baru tukar..


-----------------
http://azymechanical.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 18:10


astro,sedarla weiiiii

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2914
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 17:13


bulan lepas astro rumah aku 49.99 sebulan.... tapi smalam bil baru sampai... 59.99 untuk bulan ni......
hampeh sungguh.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 17:19


memang...dia nak cover duit dia beli maxis agaknya...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 17-05-07 19:32


tak ada astro..nak simpan duit

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 19:37


bagus...dapat jimat kan...tapi kat rumah still ambil...adik nak tengok kartun...hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

gezerg
Warga 5 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26477
Posting: 382
Dari: Perak

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 02:47


Selawat dan Salam Paling Suci ke atas Junjungan Mulia MUHAMMAD Salallahu'alaihi Wassalam (SAW), Para Ahli Keluarga Baginda, Para Sahabat dan Para Pejuang ISLAM seluruhnya.



--- kesiannya siapa yang masuk.. anyway, berilah peluang untuk Mayarakat Non Muslim saja menang kan???


sebab berlaku? Actually.... mereka (peserta mana mana program sekalipun) tak mahu BACA (bukan tak tahu..bagi yang tahu lah) Fatwa mufti Perak tentang isu Peraduan SMS dan seangkatan dengannya (masuklah laman web Mufti Perak please)... Wallahu'alam bissowab

Saya pelanggan ASTRO..tetapi saya melihat dpd sudut positif. Kutip sajalah yang positif. memang diri saya lemah (lalai juga)...tetapi ASTRO boleh memberi manfaat baik bila kita memilih channel yang betul..salah kita juga, bila tengok ASTRo kita pilih channel yang tah apa apa....
Macam contoh DISCOVERY banyak kebaikan. Malah kekadang mereka putar cerita ISLAM..... positif selalunya. Malah kadang kala mereka semacam nak kata ISLAM tu benar, tetapi diputar sedikit faktanya. So sebagai MUSLIM kita kena tahu isu ini. So boleh juga kita betulkan fakta tu bila berjumpa kawan-kawan Non Muslim di opis dan sbgnya..

Wallahu'alam bissowab

Jangan lupa:

Selawat dan Salam Paling Suci ke atas Junjungan Mulia MUHAMMAD Salallahu'alaihi Wassalam (SAW), Para Ahli Keluarga Baginda, Para Sahabat dan Para Pejuang ISLAM seluruhnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For gezergProfil   Hantar PM kepada gezerg   Quote dan BalasQuote

gezerg
Warga 5 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26477
Posting: 382
Dari: Perak

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 02:52


Pada 15-05-07 23:42 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Astro = merepek + membazir !!!


kalau fikir baik baik... TV mana yang kita dok tengok tu yang tidak merepek?? Kadangkala, kita sendiri akan kata: BOSANNYA TV ni TV tu dan sbgnya bukan???

Bagi saya..semua TV serupa... err TV maksudnya apa ye???


Pilihlah kebaikan yang boleh kita perolehi... DISCOVERY CHANNEL tu baguslah... ilmu ilmu yang ada tu kita kutip dan buat analisa untuk kawan-kawan Non Muslim...Kaitkan dengan ISLAM (jika kita mampu dan sempat buat).... so bemanfaat bukan?? Lihat negatif, semua nampak negatif... Jika dok nampak ASTRO = mAF..ASTRO = AF..susah lah begitu.

Pendapat seorang yang hina.....

Wallahu'alam bissowab


Selawat dan Salam Paling Suci ke atas Junjungan Mulia MUHAMMAD Salallahu'alaihi Wassalam (SAW), Para Ahli Keluarga Baginda, Para Sahabat dan Para Pejuang ISLAM seluruhnya.


-----------------
Selawat dan Salam ke atas Junjungan Besar Nabi Muhammad Salallahu'alaihi Wassalam (SAW), Ahli Keluarga, Para Sahabat Baginda dan Umat Islam seluruhnya


Bookmark and Share

    


  Member Information For gezergProfil   Hantar PM kepada gezerg   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 01:23


pandai kan astro....
macam-macam program baru keluar nak tarik orang-orang kita....

tunggu lah kemunculan af6 dan gempak selebriti astro yang baru...
selagi ramai yang skong,tetap ada lah...walaupun org besar mana pun nasihat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

fawawzaiya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2819
Posting: 67
Dari: johor ke UM

Johor  


posticon Posting pada: 26-05-07 01:47


minat rancangan dokumentari, sukan dan kartun
tapi tak langgan sebab jarang tengok tv
buat apa langgan kalau tak tengok

Bookmark and Share

    


  Member Information For fawawzaiyaProfil   Hantar PM kepada fawawzaiya   Pergi ke fawawzaiya's Website   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 04:54


suka tengok real time,disc chennel,natgeo,katon,travel dan living,dengan disc science....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 04:54


suka tengok real time,disc chennel,natgeo,katon,travel dan living,dengan disc science....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 04:55


suka tengok real time,disc chennel,natgeo,katon,travel dan living,dengan disc science....kenela pandai pileh rancangan!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 04:56


suka tengok real time,disc chennel,natgeo,katon,travel dan living,dengan disc science....kenela pandai pileh rancangan!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 10:22


Pada 26-05-07 01:23 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

pandai kan astro....
macam-macam program baru keluar nak tarik orang-orang kita....

tunggu lah kemunculan af6 dan gempak selebriti astro yang baru...
selagi ramai yang skong,tetap ada lah...walaupun org besar mana pun nasihat...


assalamualaikum.

adik kita ni memang mengkuti setiap perkembangan astro juga rupanya. tapi bila baca semua posting macam tak suka kat astro. kalau tak suka bagaimana boleh tahu pasal af6 dan gempak selebriti tu.

program baru yang keluar pun adik tahu. begini lah dik, astro keluarkan program baru bagi mereka yang nak menonton, tapi kalau kita tak nak tonton tak payah lah. rasanya topik astro, af ni dah selalu sangat ada postingnya.. setiap kali ada af baru pasti ada posting yang sama jugak.

bukan maknanya akak nak sokong astro @ af ni. memang betul af ni bercampur lelaki dan perempuan, tapi kalau kita lihat kembali bukan ke kebanyakkan program yang ada di siaran tv kat malaysia ni semuanya berunsurkan pergaulan lelaki dan wanita.
so kita tak boleh salahkan sesetengah pihak saja.

kita sebagai penonton hanya menonton sahaja, jangan lah kita cuba ikut atau meniru setiap cara mereka. yang baik kita ambik yang buruk kita buang.

hanya sekadar pandangan dari akak. harap tak ada yang marah ye :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 20:31


kasih_kekasih....

program tu kan berlanjutan....
kat rumah ada jugak astro...
asyik keluar iklan tu...
nak tengok sukan pun ada juga iklan tu...
so tau lah...
tapi memang dah agak,akan ada lah...
sambutan kan kuat...
siap dari menteri ag...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 21:11


siaran yang ada pun tak tertengok..apa lagi kalau ada astro kat rumah...org kat rumah jenis tak suka tengok tv..nak buat bagaimana..
tak ada sapa yang nak pasang astro..huhuhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 26-05-07 23:45


ESPN

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 00:06


sokong solkjaer...
ESPN,Starsport...
tengok man utd maen...peberet tu....
ke guaner solkjaer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 27-05-07 00:43


tak ada..tak perlu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 17:17


apa yang tak ada..
apa yang tak perlu?
astro kah>?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-06-07 07:54


astro?? huh
lagho betul... melekat depan tv 24jam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.131889 saat. Lajunya....