Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap tindakan menghasilkan tindakbalas
-- Hukum Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 85
Ahli: 0
Jumlah: 85




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Kelakar
Topik: TEKA TEKI baru sapa nak jawab??


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» TEKA TEKI baru sapa nak jawab??

Please Mendaftar To Post


Oleh TEKA TEKI baru sapa nak jawab??

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 15:28


soalan pertama: Antum masuk satu pertandingan lumba lari. di pertengahan perlumbaan itu antum memotong peserta yang berada di tempat kedua. sekarang antum berada di kedudukan mana???

soalan kedua: Antum memotong pula peserta yang berada di kedudukan terakhir perlumbaan itu! di mana kedudukan antum sekarang???

soalan ketiga: Bapa Mary ada lima orang anak perempuan..1)Nana 2)Nene 3)Nini 4)Nono. siapa anak yang kelima???

selamat menjawab :-D


-----------------
senyuman itu adalah penawar bagi segala penyakit yang tiada ubatnya
[ Telah diedit oleh: teruterubozzu pada 17-05-07 11:09 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

DinnaFatiha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5711
Posting: 106
Dari: kedah/selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 15:39


soalan 1 = ditempt kedua
soalan 2 = ditempat kedua terakhir
soalan 3 = mary

Bookmark and Share

    


  Member Information For DinnaFatihaProfil   Hantar PM kepada DinnaFatiha   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 16:23


huhu chaiyookkk...jangan suka mat da jawapan yang salah..huhu..cuba lagi yekk hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 14-05-07 16:33


Pada 14-05-07 15:39 , DinnaFatiha posting:

!!! QUOTE !!!

soalan 1 = ditempt kedua
soalan 2 = ditempat kedua terakhir
soalan 3 = mary


Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 16:39


salam..

1)tempat kedua
2)second last
3?Nunu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 14-05-07 16:40


teka teki ni da ada kat mastika...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 17:32


Pada 14-05-07 15:28 , teruterubozzu posting:

!!! QUOTE !!!

soalan pertama: Antum masuk satu pertandingan lumba lari. di pertengahan perlumbaan itu antum memotong peserta yang berada di tempat kedua. sekarang antum berada di kedudukan mana???

soalan kedua: Antum memotong pula peserta yang berada di kedudukan terakhir perlumbaan itu! di mana kedudukan antum sekarang???

soalan ketiga: Bapa Mary ada lima orang anak perempuan..1)Nana 2)Nene 3)Nini 4)Nono. siapa anak yang kelima???

selamat menjawab :-D



Soalan 1: Tempat Kedua
Soalan 2: Tempat Pertama
Soalan 3: Mary


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-05-07 18:42


Pada 14-05-07 16:39 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

1)tempat kedua
2)second last
3?Nunu



-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 14-05-07 18:53


eh teruterubozzu, kenapa..tak betul lagi ke jawapan2 kat atas?ana rasa macam dah betul..hmmm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 19:11


hehe..da yang betul yg1 tu yup tempat kedua. yg2 tu sapa yang jawab kedua terakhir tetap salah :)..beritahu saya macam mana antum boleh memotong orang yang berada di tempat terakhir???:) and yang ke3 tu mary lah hehe...papun you all memang terror..adioss...

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 14-05-07 19:21


huhu..lambat catch up lah..ana xterpike pun cara memotong org yang berada di tempat terakhir.


~bila mata menipu, akal pula salah mentafsir,hanya quran dan sunnah memanduku~

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 20:45


2.tempat pertama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 20:54


Pada 14-05-07 15:28 , teruterubozzu posting:

!!! QUOTE !!!

soalan pertama: Antum masuk satu pertandingan lumba lari. di pertengahan perlumbaan itu antum memotong peserta yang berada di tempat kedua. sekarang antum berada di kedudukan mana???

soalan kedua: Antum memotong pula peserta yang berada di kedudukan terakhir perlumbaan itu! di mana kedudukan antum sekarang???

soalan ketiga: Bapa Mary ada lima orang anak perempuan..1)Nana 2)Nene 3)Nini 4)Nono. siapa anak yang kelima???

selamat menjawab :-D





1.tempat kedua
2.org tu dah di kedudukan terakhir dah... kita nak dok kat mana?
3.mary

heheheh saya betul. hadiahnya percutian 2 hari 2 malam ke alaska...
:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 20:59


huh!........
ana kena btapa dulu ni untuk beberapa purnama.......
nak kena cari jawapan yang paling tepat ni......

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 14-05-07 21:57


jawapan pertama:ana kat depan komputer
jawapan kedua:didepan komputer
jawapan ketiga:mary

huhuhuhu :lol: :-o :-o :-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 22:00


pening

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 15-05-07 08:40


Pada 14-05-07 15:28 , teruterubozzu posting:

!!! QUOTE !!!


soalan kedua: Antum memotong pula peserta yang berada di kedudukan terakhir perlumbaan itu! di mana kedudukan antum sekarang???




erm..
kalau org tempat terakhir kena potong,maknanya mati lah org 2...
so,org yang memotong 2 kedudukannye kat penjara lah gamaknye...
hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 09:09


Pada 14-05-07 19:11 , teruterubozzu posting:

!!! QUOTE !!!

hehe..da yang betul yg1 tu yup tempat kedua. yg2 tu sapa yang jawab kedua terakhir tetap salah :)..beritahu saya macam mana antum boleh memotong orang yang berada di tempat terakhir???:) and yang ke3 tu mary lah hehe...papun you all memang terror..adioss...



salam..

1)tempat kedua
2)tempat pertama
3)mary


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 20:40


halluu..hehe..jawapan no2 tu yang koi tulis tu lah tak ada jawapan lain da... huhu:-D... macam mana kita boleh nak potong org yang memang dia dah kat tempat akhir huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 20:50


haaa antum jawab yang ini pulak..emmm ia besar kat negeri arab,kecil kat negeri china,di tomato ada,di maggie pun ada,di mamee mawi pun ada,di sini tiada,di sana ada,di situ pun tiada,kat Nokia ada.kat motorola pun ada,kat sony tak ada,yang ada pun ada yang tak ada pun ada,haaa ayokkk apa itu yeark???:-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 11:13


Pada 16-05-07 20:50 , teruterubozzu posting:

!!! QUOTE !!!

haaa antum jawab yang ini pulak..emmm ia besar kat negeri arab,kecil kat negeri china,di tomato ada,di maggie pun ada,di mamee mawi pun ada,di sini tiada,di sana ada,di situ pun tiada,kat Nokia ada.kat motorola pun ada,kat sony tak ada,yang ada pun ada yang tak ada pun ada,haaa ayokkk apa itu yeark???:-D..


Alahai senangnya... huruf A lah... :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 17-05-07 12:01


huruf A

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 12:03


pandainyeeer...:-D.. ni pula antum jawab.. da 2 ekor labah2.seekor jantan dan seekor lagi betina..satu hari depa bedua ni p jalan-jalan and then tiba-tiba tengah jalan tu da lopak air..yang si jantan ni dah lepas BUT awat yang betina ni tiba-tiba hilang dua kaki??? kemanakah hilangnya dua kaki itu??

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 12:25


lah tak ada nak jawab ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 13:27


Labah2 betina tu angkat kakinya ke atas......

Betul ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

aisyahfarhah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.05.2007
Ahli No: 29995
Posting: 62

malaysia  


posticon Posting pada: 21-05-07 13:43


soalan 1:tempat kedua
soalan 2:tempat pertama
soalan 3:mary lah siapa lagi..huhu :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyahfarhahProfil   Hantar PM kepada aisyahfarhah   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 21-05-07 13:52


erm...
hilang 2 kaki??
hilang 2 kaki ke atas lah agaknya sebab labah2 2 loncat ke atas..
huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 14:30


hehe..salah. cuba lagi yehh:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 14:34


Erm....kakinya jadi jambatan untuk si labah2 jantan melintas......
macam zalim lah pulak...sian si labah2 betina tu.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 15:01


salah jugak afina:-D nak tau jawapan nya tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 15:06


Mestilah nak....... :-)
Apa jawapannya.....?
tapi kan macam pernah dengar saja teka-teki macam ni....
[ Telah diedit oleh: Afina pada 21-05-07 15:07 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 20:20


hehe dia angkat kain huhu..sebab nak seberang lopak air tu..yang jantan tak payah hehe:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 22:14


aik.....? :-?
kalau dia angkat kain mestilah nampak kakinya.....
bukan ke soalannya tanya Kenapa 2 kaki labah2 betina tu hilang?
:roll:
[ Telah diedit oleh: Afina pada 21-05-07 22:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

hasantembaga
Warga Rasmi
Menyertai: 24.04.2007
Ahli No: 29732
Posting: 14
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 21-05-07 22:50


1.dia dapat tempat kedua lah
2.tipu.manee lah dia potong org last dah.lain lah dia lari 1500m.
3.mary lah anak yang ke-5
hahahahahaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For hasantembagaProfil   Hantar PM kepada hasantembaga   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 11:16


hehe maksud hilang tu bukan hilang tertanggal:-D tapi hilang dek kerana dia pegang kain or angkat kain sebab nak lalu kat lopak air itu..alah macam kita lah juga huhu..:ioi: hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 11:18


:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 11:22


ok jawab yang ini pulak hee:-D..pak mat da pelihara lembu, 1 petang dia lepaskan lembu2nya ke tengah padang,and then tba2 saja guruh dan kilat melanda..(tanda hari nak ujan lah tu:-D) tiba lembu2nya hilang semua kaki..hmmm kemanakah hilangnya kaki2 lembu itu:-D hee haa jawab2...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 11:28


tak tau lah cikgu wani...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Syafiyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4132
Posting: 50
Dari: Bangi

Perak  


posticon Posting pada: 22-05-07 11:29


Hilang sebab tenggelam dalam air (banjir disebabkan hujan)...Emm...betul ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyafiyahProfil   Hantar PM kepada Syafiyah   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 11:59


hehe:-D tak betul!...cuba lagi... hai daeng teke lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 14:06


Hai...takkan lembu pun angkat kain juga..... :-D :-D


-----------------
A GOOD PLAN TODAY IS BETTER THAN A PERFECT PLAN TOMORROW...
[ Telah diedit oleh: Afina pada 22-05-07 14:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

muslimah_87
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.01.2004
Ahli No: 6527
Posting: 221
Dari: UM

Johor  


posticon Posting pada: 22-05-07 15:19


huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_87Profil   Hantar PM kepada muslimah_87   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-05-07 21:51


lembu tu duduk..so..tersoroklah kaki tu..he2..betul tak..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 21:55


Pada 14-05-07 17:32 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-05-07 15:28 , teruterubozzu posting:

!!! QUOTE !!!

soalan pertama: Antum masuk satu pertandingan lumba lari. di pertengahan perlumbaan itu antum memotong peserta yang berada di tempat kedua. sekarang antum berada di kedudukan mana???

soalan kedua: Antum memotong pula peserta yang berada di kedudukan terakhir perlumbaan itu! di mana kedudukan antum sekarang???

soalan ketiga: Bapa Mary ada lima orang anak perempuan..1)Nana 2)Nene 3)Nini 4)Nono. siapa anak yang kelima???

selamat menjawab :-D



Soalan 1: Tempat Kedua
Soalan 2: Tempat Pertama
Soalan 3: Mary



betul tu..
huhu..


-----------------
h!dup mest! !khlas dan jujur!!!
baru aman makmur sentiasa.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 22-05-07 22:14


erm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 22-05-07 22:18


Pada 22-05-07 11:22 , teruterubozzu posting:

!!! QUOTE !!!

ok jawab yang ini pulak hee:-D..pak mat da pelihara lembu, 1 petang dia lepaskan lembu2nya ke tengah padang,and then tba2 saja guruh dan kilat melanda..(tanda hari nak ujan lah tu:-D) tiba lembu2nya hilang semua kaki..hmmm kemanakah hilangnya kaki2 lembu itu:-D hee haa jawab2...huhu



hilang bersama2 lembu lah.....huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-06-07 20:59


jawabnya...hehe lembu tu meniarap huhu..sebab dia takut...haaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

Khazinatul_asrar92
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.12.2006
Ahli No: 27700
Posting: 31
Dari: Subhanallah~di atas bumi yang dilimpahi nikmat kurnia-Nya

jordan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-07 21:27


1. tempat kedua
2. kedua last
3. Mary

macam pernah dengar teka-teki ni, tapi di mana ya??????

Bookmark and Share

    


  Member Information For Khazinatul_asrar92Profil   Hantar PM kepada Khazinatul_asrar92   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 18:31


hehe...di mastika lah:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 18:35


ok yang lain pulak..hmm.. 1) atok siapakah yang jalan melompat? 2) kuda apa yang kita tak nampak dia, tapi dia nampak kita? 3) siapakah yang menjumpai wallet? haa sila cari jawapannya...:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

selendang_jihad
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1313
Posting: 51
Dari: Qla-te

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 11:42


Pada 20-06-07 18:35 , teruterubozzu posting:

!!! QUOTE !!!

ok yang lain pulak..hmm.. 1) atok siapakah yang jalan melompat? 2) kuda apa yang kita tak nampak dia, tapi dia nampak kita? 3) siapakah yang menjumpai wallet? haa sila cari jawapannya...:-D




1) atok katak
2) kuda halimunan
3) org yang jumpa wallet


-----------------
Your own soul is nourished when you are kind; it is destroyed when you are cruel.


Bookmark and Share

    


  Member Information For selendang_jihadProfil   Hantar PM kepada selendang_jihad   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 12:39


bykner jawapan.. pening mas... hehe.. ada teka teka lain tak????

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 22:57


!!! QUOTE !!!

1) atok siapakah yang jalan melompat? 2) kuda apa yang kita tak nampak dia, tapi dia nampak kita? 3) siapakah yang menjumpai wallet?


Susah juga teka-teki ni..

Tapi saya cuba jawab yang nomo 3 tu saja..

3) Sesiapa yang menjumpai wallet sila serahkan kepada Muddathsir dengan kadar yang segera, terima kasih.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 10:34


hehe yang no 2 tu kuda yang sembunyi dalam semak lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 10:39


hmm.. ok lima pasang stokin busuk warna merah, biru, hijau, kuning dan puteh, di rendam dalam laut merah kat tanah arab tu. apa yang akan terjadi pada stokin tu??

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

lifutushi
Warga Rasmi
Menyertai: 14.02.2008
Ahli No: 32617
Posting: 7
Dari: lifutushi

japan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 13:55


kalau dah rendam kat laut merah, stokin2 tu jadi basah lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For lifutushiProfil   Hantar PM kepada lifutushi   Pergi ke lifutushi's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 14-02-08 17:04


Pada 14-02-08 10:39 , teruterubozzu posting:

!!! QUOTE !!!

hmm.. ok lima pasang stokin busuk warna merah, biru, hijau, kuning dan puteh, di rendam dalam laut merah kat tanah arab tu. apa yang akan terjadi pada stokin tu??


jadi basah....


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-02-08 15:27


hee pandainya...yup.. emm ni pula dalam situasi cammana sebuah kereta EVO yang sedang memecut 250km/j TAK DAPAT memintas sebuah kereta KANCIL yang sedang bergerak hanya 55km/j sahaja???

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 26-02-08 15:51


Pada 26-02-08 15:27 , teruterubozzu posting:

!!! QUOTE !!!

hee pandainya...yup.. emm ni pula dalam situasi cammana sebuah kereta EVO yang sedang memecut 250km/j TAK DAPAT memintas sebuah kereta KANCIL yang sedang bergerak hanya 55km/j sahaja???


tak dapat memintas..kerana mereka berlawanan arus


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-03-08 16:58


hehe.. tau tak apa haa...alah dah tau sebelum ni kan rdwira haa

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.14613 saat. Lajunya....