Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..
-- SHAMR (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 30
Ahli: 0
Jumlah: 30




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 16 hari yang lalu
muslimiman: 21 hari yang lalu
tornado: 40 hari yang lalu


Bincang Kenderaan
Topik: ..:: Peminat Motorsikal Jaguh ::..


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Kenderaan
    »» ..:: Peminat Motorsikal Jaguh ::..

Please Mendaftar To Post


Oleh ..:: Peminat Motorsikal Jaguh ::..

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-05-07 22:11


Assalamualaikum, salam ukhwah dan selamat menunggang wahai mat motor...

Prof ingin mengajak sahabat-sahabat terutama ( muslimin dah lah ..sesuai sikit ) untuk berbincang pasal minat apa Prof kemukakan tajuk di atas. Prof sendiri pakai motor Jaguh ( second saja ) pasal minat gila ...Prof kumpul duit beli motor yang dah lama berkenan di hati... model easyrider

Prof naik rasa Jaguh kebetulan warna hitam macam jadi Ghost Rider...hehe..

Oklah...ayuh wahai sahabat... mari ke sini...


p/s: Vrrooooommmmmmmmmm...............


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama
[ Telah diedit oleh: Prof_Muslim pada 13-05-07 22:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-05-07 22:48


tak sangka prop minat moto beso...
percaya lah...
apa lagi sambo lah Gold Wing satu? Lesen 500cc ke atas dah ada ke prop?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 13:24


Tidaklah sampai jenis motorsikal besar. Tapi jenis sederhana yang dikatakan easyrider. Tapi nak beli Gold Wing dah tahap VIP tu tak mampu dibuatnya.

Prof baru saja guna motorsikal Jaguh. Walaupun jenis laju tapi bertahan lama unuk perjalanan panjang atau jauh. Itu yang bet. bawa pun steady saja.


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama
[ Telah diedit oleh: Prof_Muslim pada 14-05-07 13:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 13:33


erm...bagus Prop, cuma perlu ubah personaliti sikit, tambah jambang sikit, ada pounch kulit, sarung tangan kulit dan dan helmet style virago tu.. :) baru kelas....


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 14-05-07 13:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 13:37


Pada 14-05-07 13:33 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

erm...bagus Prop, cuma perlu ubah personaliti sikit, tambah jambang sikit, ada pounch kulit, sarung tangan kulit dan dan helmet style virago tu.. :) baru kelas....



Isk tak boleh macam tu. Itu dah kira geng chopper dengan perut buncit. Heheh :-D .

Prof suka juga style begitu tapi tidak tahap macam tu. Sebab dalam hati hajat dah lama nak travelling bermotor dengan Jaguh....

p/s: Jangan jadi mat rempit......


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 13:42


mat rempit tu semua safety precaution mereka langgo...tak respek lah kat depe tu..
kalau geng2 copper tu teman respek lah juga...
kekadang teman tengok geng2 copper ni travel dengan copper depe macam best saja...bawa smooth, laju tetap laju tapi tak mengganggu lalu lintas....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 13:49


Pada 13-05-07 22:11 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum, salam ukhwah dan selamat menunggang wahai mat motor...

Prof naik rasa Jaguh kebetulan warna hitam macam jadi Ghost Rider...hehe..

Oklah...ayuh wahai sahabat... mari ke sini...


p/s: Vrrooooommmmmmmmmm...............



assalammualaikum...

hooyoooo...takut tu...prof jadi Ghost Rider.... :lol: hahaha

Prof...jangan jadi Ghost Rempit dah lah ye...

Ana pun minat motor besar ini..... tapi tak mampula nak beli lagi... InsyaAllah akan datang kita joint club.... Line Clear


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-05-07 22:04


tak suka naik motor...tpklu dah terpaksa naik saja lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 22:09


wawa tak reti naik moto...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 22:33


!!! QUOTE !!!

Pada 14-05-07 13:49 , riyas posting:

assalammualaikum...

hooyoooo...takut tu...prof jadi Ghost Rider.... :lol: hahaha

Prof...jangan jadi Ghost Rempit dah lah ye...

Ana pun minat motor besar ini..... tapi tak mampula nak beli lagi... InsyaAllah akan datang kita joint club.... Line Clear



Waalaikumussalam....

woooiihhh... dok eh .. sebenarnya berangan nak jadi Ghost rider saja..hehehe. Ala Riyas, setakat Jaguh Kalau cari dalam RM 2000 saja. Bukannya jenis Vulcan, Virago, Harley Davidson.... ini Prof tak mampu ..hehe

Insya-Allaah, Prof nak buat travelling bermotor suatu hari nanti...tak kisah lah ..apa motor. Insya-Allaah...

p/s: Menunggang macam biasa jangan wheellie... ye?


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama
[ Telah diedit oleh: Prof_Muslim pada 14-05-07 22:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 22:36


macam mana jaguh nak buat wili? tak boleh...kalau kamcai dan moto seperti TZM tu boleh lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 22:41


Itu pasal Prof pakai motor macam ini. Kan senang tak boleh wheelie...hehe. Kalau boleh buat silap-silap masuk World Genuiesses Record ...

Hmm...asyik ...Deng saja..bagi respon. Hehehe. Mana lagi yang minat Jaguh tampil di sini. Ayuh....

p/s: Jangan lupa check minyak .....sebelum jalan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 22:46


betul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 09:40


Hehe..saya pun minat jugak moto beso ni..
Lebih2 lagi yang dah diubah suai macam kat dalam rancangan "American Chopper" tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 22:37


Peminat - peminat motor besar easyrider :

1. Prof_Muslim
2. riyas
3. aL-azyM

p/s: Daeng anda suka motor besar atau suka gambar motor besao ? Lain tu ..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 22:41


teman tak minat moto beso. teman minat krete.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-05-07 22:46


Prof_Muslim, masuk kan nama wawa dalam list..he2..


*naik motor pun tak reti..:P (ambil masa juga nak 'naik' motor ni)
he2..kantoi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 09:57


bbrrroooooommmmmmmmmmmmmm

Prof ni....bunyi saja lebih...enjin tak start lagi tu.....
jangan start motor jaguh, bunyi macam cup chai dahlah ye...hehehe

bbrrroooooom
bbrrroooooommm
bbrrroooooommmmm
bbrrroooooommmmmmmmmmmmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 09:59


Pada 16-05-07 22:46 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

Prof_Muslim, masuk kan nama wawa dalam list..he2..


*naik motor pun tak reti..:P (ambil masa juga nak 'naik' motor ni)
he2..kantoi..



alahai......
redgirl pandai ke bawa motor ini?
ke skuter saja ni...hehehe
jangan marah ye... :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 10:01


Pada 16-05-07 22:41 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman tak minat moto beso. teman minat krete.


teman kereta motor....teman minat.....EVO....POWER SPEED :lol:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 10:02


Evo pun minat juga, tapi teman lebih minat Imprenza dan Celica

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-05-07 23:44


Pada 17-05-07 09:59 , riyas posting:

!!! QUOTE !!!


alahai......
redgirl pandai ke bawa motor ini?
ke skuter saja ni...hehehe
jangan marah ye... :-P



haha..jangan kata bawa..naik pun tak reti..sebelum naik mesti tya lu..''nak naik macam mana..''

tapi kalau ada org ajak naik motor semangat saja..he2..


-----------------
[email protected]
[ Telah diedit oleh: redgirl pada 17-05-07 23:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 18-05-07 07:35


saya ada honda ex5 biasa saja..brek depan pun dah tak ada...:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 13:44


hehe...macam ...redgirl.... ni..
Tapi susah nak bayang redgirl bawa motor besao...

p/s: Pasti dpanaskan enjin pagi-pagi sebelum jalan


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama
[ Telah diedit oleh: Prof_Muslim pada 19-05-07 13:47 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 13:46


Pada 17-05-07 09:57 , riyas posting:

!!! QUOTE !!!

bbrrroooooommmmmmmmmmmmmm

Prof ni....bunyi saja lebih...enjin tak start lagi tu.....
jangan start motor jaguh, bunyi macam cup chai dahlah ye...hehehe

bbrrroooooom
bbrrroooooommm
bbrrroooooommmmm
bbrrroooooommmmmmmmmmmmmm


Oh...lupa..pula..start enjin belum lagi.
Tapi baru bunyi mulut ...sebab tengah adjust ekzos...
kata Sudin Bujang Lapok. Kalau bunyi pomm..pomm sebab ekzos besi. Dia cakap pakai ekzos buluh..barulah sedap sikit bunyi ..yeye

p/s : Rajin cuci motor ...ye?


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 19-05-07 13:54


Pada 16-05-07 09:40 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Hehe..saya pun minat jugak moto beso ni..
Lebih2 lagi yang dah diubah suai macam kat dalam rancangan "American Chopper" tu..


hehe...
same lah...
mOga impian menjadi realiti...
hendak seribu daya,mahu seribu cara.
:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 14:00


Pada 19-05-07 13:54 , dueramiela posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-05-07 09:40 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Hehe..saya pun minat jugak moto beso ni..
Lebih2 lagi yang dah diubah suai macam kat dalam rancangan "American Chopper" tu..


hehe...
same lah...
mOga impian menjadi realiti...
hendak seribu daya,mahu seribu cara.
:lol:



Yo anda ...ini? Duramiela...maca tak cayo jo... hehe


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

warissatulsina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26808
Posting: 34

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 19:13


he he ana pun minat tengok mat2 moto beso ni, tegode di buatnya dekat motonyelahh tapi ana tak ada lesen lah teringin juga boleh ke prof bawa ana ronda2... emm dalam mimpi pun tak apa uukkk...uukk

Bookmark and Share

    


  Member Information For warissatulsinaProfil   Hantar PM kepada warissatulsina   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 19:29


salam...

ana minat juga moto besar ni PROF.

tapi....lesen belum full lagi.

(^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 17:17


Peminat - peminat motor besar easyrider :

1. Prof_Muslim
2. riyas
3. aL-azyM
4. mohamad

p/s: Moto besao tak semerstinya 500 cc. Jaguh tu pun 175 cc saja ... ..hehe


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama
[ Telah diedit oleh: Prof_Muslim pada 20-05-07 17:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 20-05-07 18:16


Pada 19-05-07 14:00 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-05-07 13:54 , dueramiela posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-05-07 09:40 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Hehe..saya pun minat jugak moto beso ni..
Lebih2 lagi yang dah diubah suai macam kat dalam rancangan "American Chopper" tu..


hehe...
same lah...
mOga impian menjadi realiti...
hendak seribu daya,mahu seribu cara.
:lol:



Yo anda ...ini? Duramiela...maca tak cayo jo... hehe



mendenye prof??
erm...mentang2 lah kita ni muslimat...
jangan pandang org xdak mata prof...hehe

ana ni prof,da banyak kali jtuh moto pun xserik...huhu
teringin nak bawa moto beso tapi xdak chance...
dulu masa form 2 ada mbr dapat cabutan bertuah dapat moto jaguh...jeles saja....
hehe..
tapi masa 2 dak2 lagi..
tapi sekarang da ada lesen full da...hehe ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 21:31


Pada 20-05-07 18:16 , dueramiela posting:

!!! QUOTE !!!



mendenye prof??
erm...mentang2 lah kita ni muslimat...
jangan pandang org xdak mata prof...hehe

ana ni prof,da banyak kali jtuh moto pun xserik...huhu
teringin nak bawa moto beso tapi xdak chance...
dulu masa form 2 ada mbr dapat cabutan bertuah dapat moto jaguh...jeles saja....
hehe..
tapi masa 2 dak2 lagi..
tapi sekarang da ada lesen full da...hehe ;-)



Bukan tak pandang tak ada mata. Tapi tak sanggup membayang Muslimat dengan chopper...hehehe. Dahsyat tu.

Prof nak juga sambung lesen B penuh. tapi nak buat apa kan ? Jaguh pun dah 175 cc ...tapi lesen B2 pun hadnya 250cc ...Prof pula tak suka bawa laju. bawa sambil rilek tepi pantai...


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 22:30


salam...

wah.... ukhti duramiela hebat ni.

memang hebat.

ana dah jatuh motor sekali, terus serik.

sekarang ni, dah takut nak bawa laju-laju.

(^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-05-07 10:04


Pada 23-05-07 22:30 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

wah.... ukhti duramiela hebat ni.

memang hebat.

ana dah jatuh motor sekali, terus serik.

sekarang ni, dah takut nak bawa laju-laju.

(^_^)



Memang dahsyat duramiela ...

Aik mohamad dah fobia .... sejak jatuh motor. Samalah Prof kekadang takut juga. Smabil naik motor Prof terfikir nak nyanyi...

Naik motor laju-laju...
Sampai ke kebun bunga...
Apa bawa laju-laju..
Dah tak sayang nyawa ...?

eh..ngata diri sendiri ke ?
Hehehe


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-05-07 10:07


Pada 25-05-07 10:04 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-05-07 22:30 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

wah.... ukhti duramiela hebat ni.

memang hebat.

ana dah jatuh motor sekali, terus serik.

sekarang ni, dah takut nak bawa laju-laju.

(^_^)



Memang dahsyat duramiela ...

Aik mohamad dah fobia .... sejak jatuh motor. Samalah Prof kekadang takut juga. Smabil naik motor Prof terfikir nak nyanyi...

Naik motor laju-laju...
Sampai ke kebun bunga...
Apa bawa laju-laju..
Dah tak sayang nyawa ...?

eh..ngata diri sendiri ke ?
Hehehe


salam...

hehe...cukuplah ana jatuh sekali prof.
dah serik dah. :-)

wahh....prof nyayi tu.
orang yang lalu lalang tak cakap apa-apa ke, bila prof nyayi atas motor?

:-) :-) :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 20:30


Pada 25-05-07 10:07 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!



wahh....prof nyayi tu.
orang yang lalu lalang tak cakap apa-apa ke, bila prof nyayi atas motor?

:-) :-) :-)




Ooo..takpa..biasala... perasaan tu..

Sebenarnya berangan macam cerita Gila-Gila Remaja...hehe itu pasal naik motor sambil nyanyi... hehe



-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama
[ Telah diedit oleh: Prof_Muslim pada 27-05-07 20:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-05-07 12:13


wawa nak naik motor pun takut

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 13:04


Pada 27-05-07 20:30 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-05-07 10:07 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!



wahh....prof nyayi tu.
orang yang lalu lalang tak cakap apa-apa ke, bila prof nyayi atas motor?

:-) :-) :-)




Ooo..takpa..biasala... perasaan tu..

Sebenarnya berangan macam cerita Gila-Gila Remaja...hehe itu pasal naik motor sambil nyanyi... hehe



salam....

hehe.... teringat zaman remaja ye prof. (^_^)

nyayilah prof...asalkan tak ngantuk masa bawa motor tu.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 10:29


Pada 20-05-07 17:17 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Peminat - peminat motor besar easyrider :

1. Prof_Muslim
2. riyas
3. aL-azyM
4. mohamad

p/s: Moto besao tak semerstinya 500 cc. Jaguh tu pun 175 cc saja ... ..hehe



ye 175 cc prof... bukan 150cc k...?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 13:20


Model Jguh ada 150 cc dan 175cc setakat ni yang banyak digunakan..
Prof sendiri pakai 175cc tapi masih tak boleh pergi lebih sebab biasalah motor second. Banyak nak kena baiki dan modified..

Berhajat nak merantau Semenanjung Malaysia dengan Jaguh a.k.a BLACK....
Yehaaaaa..... eh..itu stail koboi pula.... hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-10-07 14:16


Assalamualaikum....
rasanya ahli┬▓ legenda kita dah terminat motor legenda agaknya....

berbeza kelas dan harga...
appun..moto ada banyak kelebihannya....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 10-10-07 15:40


tak mint motor besr..... ;-)


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.12324 saat. Lajunya....