Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
More care, less hate
-- Dari Filem Reading Room

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 72
Ahli: 0
Jumlah: 72




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 5 hari yang lalu
Muslim1987: 12 hari yang lalu


Sampaikan
Topik: Selamat Hari Guru


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sampaikan
    »» Selamat Hari Guru

Please Mendaftar To Post


Oleh Selamat Hari Guru

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-05-07 12:11


Oleh kerana guru juga merupakan satu profesion yang amat penting, saya rasa tidak keterlaluan untuk saya wujudkan satu ruang untuk anda ceritakan pengalaman sambutan hari guru di sekolah anda. tidak kiralah sama ada anda seorang pendidik atau pelajar.


-----------------
streamyx


Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-05-07 12:12


saya mulakan dahulu.

sambutan hari guru sekolah saya akan disambut pada 24 mei nanti. oleh kerana tanggungjawab mengadakans ambutan hari guru peringkat sekolah berada di atas tanggungjawab saya maka, cadangannya kami akan mengadakan mini XX-plore race untuk meraikan sambutan hari guru peringkat sekolah nanti. insyaAllah.


-----------------
streamyx
[ Telah diedit oleh: lobam_shibin pada 10-05-07 12:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 12:17


Selamat Hari Guru untuk semua guru-guruku di seluruh Malaysia.. semoga Allah merahmati kalian semua..

Kenangan best hari guru.. pergi sekolah tak perlu pakai baju seragam sekolah.. tak payah bawa buku.. boleh bawa mainan, makanan dan juga adik beradik.. hehe.. selain tu masa sekolah menegah, boleh lawan badminton dengan ustaz.. hehe..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-05-07 12:35


best tu meow. lepas itu bawa gula-gula. seronoknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 12:46


selamat hari guru juga untuk semua guru..(walaupun dah lama tinggalkan sekolah)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

fansurina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27352
Posting: 205
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 13:00


selamat hari guru kepada semua guru yang ada di malaysia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fansurinaProfil   Hantar PM kepada fansurina   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-05-07 13:18


Selamat hari guru kepada semua guru terutama yang telah mengajar saya dr tadika yang banyak didik tentang agama, hingga guru yang terliabt hingga sekarang. moga Allah merahmati arwah nenek yang menjagar Quran dulu. tak lupa yang setia mendidik sejak zaman kecil tak kenal apa-apa kena paksa baca buku, paling tak minat english dulu hingga kini iaitu parents. Rasul yang meninggalkan sunnah dengan contoh akhlak mulia & PenTarbiyyah yang sebenar tak ada tolok banding ALLAH SWT. wASSALAM.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 10-05-07 15:34


selamat hari guru untuk cikgu2 yang telah mendidik saya dr tadika sampai lah saya sekarang.....
Terima kasih cikgu!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 15:37


ayah teman cikgu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 17:52


kepada seluruh warga pendidik ... diucapkan "selamat hari guru".:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

HAFieZAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29019
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 17:58


Assalamualaikum

Ucapan SELAMAT HARI GURU ini saya dedikasikan teristimewa buat semua rakan sejawat di Subang Jaya, Selangor juga kepada semua warga pendidik di seluruh Malaysia.

Tahun ini sambutan peringkat sekolah diadakan pada hari Rabu, 16 Mei. Sambutan pada tahun ini macam biasa kemudian bertukar jadi luar biasa....dengar perutusan, persembahan guru dan murid, makan2 dan terima hadiah dari anak didik....Hai..tahun ini kena jadi mc lagi...terima ajalah...

Pengalaman selama lebih sedekad jadi cikgu ....macam-macam murid bagi hadiah...barangan cenderamata, pakaian, handbag, pelbagai design kad..dari yang bertulis tangan hinggalah sebesar gajah! kek, setangkai bunga, sejambak bunga, sejambangan bunga dengan bakul2nya sekali, cokelat, barangan Garfield, dan yang paling kelako dapat alat mekap ..heheh...murid lelaki pulak tu yang bagi...

Kalau Hari Guru biasanya cikgu dapat 1 hadiah, saya dapat 2 hadiah sebab hari lahir beberapa hari lepas Hari Guru.....old student pun ada datang untuk sama-sama meraikan...hai anak2 muridku, bukan hadiah yang aku dambakan...namun perhatianmu sewaktu aku mengajar di dalam kelas...ikhlaskan diri untuk menuntut ilmu, mudah-mudahan kejayaan berada dalam genggaman....

Al fatihah buat semua guruku yang telah pergi menghadap Maha Pencipta...damailah kau di sana..sesungguhnya ilmu yang dicurahkan tidak dapat dibalas dengan wang ringgit. Moga Al Jannah menjadi ganjarannya
[ Telah diedit oleh: HAFieZAH pada 10-05-07 17:59 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For HAFieZAHProfil   Hantar PM kepada HAFieZAH   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 10-05-07 18:49


Assalamualaikum...SELAMAT HARI GURU diucapkan kepada guru yang mengajar dari tadika hingga sekarang...tak lupa juga family yang mengajar secara tidak formal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-05-07 20:53


selamat hari guru kepada semua guru & bakal guru di seluruh Malaysia :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 20:59


selamat hari cikgu dan cikgi...:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-05-07 12:00


!!! QUOTE !!!

HAFieZAH
Kalau Hari Guru biasanya cikgu dapat 1 hadiah, saya dapat 2 hadiah sebab hari lahir beberapa hari lepas Hari Guru


selain daripada selamat hari guru, selamat hari lahir juga buat cikgi hafiezah


-----------------
streamyx


Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-05-07 12:27


Pada 10-05-07 17:52 , faizbukharyy posting:

!!! QUOTE !!!

kepada seluruh warga pendidik ... diucapkan "selamat hari guru".:)



-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 11-05-07 12:28


Assalammualaikum............
Entahlah sama ada aku nak ucap selamat hari guru kepada guru atau tidak kerana sepanjang aku bersekolah ada sekali tu aku telah didenda oleh guru aku tanpa usul periksa.....sepanjang persekolahan. Aku... tak pernah pun aku nakal....aku bukan golongan nakal pun...........


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-05-07 12:40


assalamualaikum..

ana masih ingat time tu ana form 2..ada satu cikgu ni garang sangat..cikgu lelaki...kalau masuk kelas mesti ada jeq yang dia nak marah dekat pelajar2 dia..tapi ana tak pernah simpan dalam hati..nak dijadikan cerita masa sambutan hari guru tu memang cikgu ni tak pernah dapat hadiah dr student dia..pagi tu ana cari cikgu ni tapi dia xdok..rupa-rupanya dia ada kat parking kereta nak balik rumah..cepat-cepat ana kejar dia..ana ucap 'selamat hari guru' pada dia..and lastly ana bagi dia hadiah..cikgu tu dengan muka terkejutnya lantas terus tersenyum..ana rasa itulah senyuman yang ana dan pelajar2 lain tunggu selama ni..apa-apa pun ana doakan moga cikgu tu sentiasa mendapat perlindungan dari Allah s.w.t dan ingatlah saya sentiasa mendoakan kesejahteraan dirimu wahai guruku..

ana ucapkan selamat hari guru buat kakak dan abang ipar ana...moga menjadi guru yang terbaek sekaligus mendidik jiwa anak bangsa kita ke arah matlamat hidup kita iaitu mencari keredhaan dari Illahi..selamat hari guru juga buat semua guru2 yang pernah mengajar ana..tak lupa lecturer2 yang pernah mengajar ana..jasamu dikenang..kenang daku dalam doa kalian..moga Allah mempertemukan kita semula..insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

aiz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 273
Posting: 275
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 11-05-07 12:47


selamat hari guru buat semua guru-guru di Malaysia..
Terutama guru yang pernah mendidik Aiz dari tadika,sekolah rendah,sek menengah dan semua yang terlibat
Jasamu mendidik kami sehingga berjaya....TERIMA KASIH GURU

Bookmark and Share

    


  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   Pergi ke aiz's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-05-07 12:48


GURU

Guru.....
Jasamu amat berharga
Mendidik kami
Menjadi insan yang berguna
Buat menyambung warisan pada hari muka.

Guru....
Begitu tabah dan sabar
Engkau mencurahkan baktimu
Kepada kami yang tidak pernah kenal ilmu
Menjadi insan yang berilmu.

Guru.....
Hasil penat lelahmu kini terbukti
Dan kini kami di menara gading
Ingin kami ucapkan kepadamu.........
Terima kasih yang tidak terhingga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-05-07 12:49


selamat hari guru kepada guru2 diseluruh malaysia.


*kepada bakal2 guru, tak lama lagi dapat juga wish macam gini. (^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-05-07 13:14


selamat hari guru kepada semua yang bergelar guru dan yang bakal menjadi guru..jadilah guru yang cemerlang,gemilang dan terbilang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.102087 saat. Lajunya....