Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-05-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Laut yang tenang tidak menghasilkan nelayan berani

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
Abdullah: 22 hari yang lalu
muslimin23: 25 hari yang lalu
MTMKi: 38 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 51 hari yang lalu


Lintas Langsung Semasa
Topik: Pemohon IPTA boleh semak di laman web, SMS


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Lintas Langsung Semasa
    »» Pemohon IPTA boleh semak di laman web, SMS

Please Mendaftar To Post


Oleh Pemohon IPTA boleh semak di laman web, SMS

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 12:59


KUALA LUMPUR 4 Mei – Pemohon program pengajian lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan setaraf boleh membuat semakan status kemasukan ke institusi pengajian tinggi awam (IPTA) bagi sesi akademik 2007/2008 melalui laman web dan khidmat pesanan ringkas (SMS) mulai Ahad ini.

Laman web tersebut adalah http://www.mohe.gov.my, http://jpt.utm.my atau http://jpt.uum.edu.my manakala melalui (SMS dengan menaip UPUnombor kad pengenalan/MyKad dan menghantarnya ke 32300.

Pegawai Perhubungan Awam, Kementerian Pengajian Tinggi, Rubaayah Osman berkata, semua IPTA akan mengeluarkan surat tawaran kepada calon yang berjaya melalui laman web masing-masing mulai 7 Mei ini.

Menurutnya, calon yang berjaya dikehendaki membuat pengesahan penerimaan tawaran dalam tempoh 10 hari sehingga 15 Mei ini sama ada secara bertulis atau melalui laman web IPTA berkenaan.

Jelas beliau, pendaftaran bagi pelajar baru ke IPTA ialah pada 1 Julai ini.

‘‘Bagaimanapun, pendaftaran ke Program Asasi Universiti Malaya (UM), Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) dan Tamhidi Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) lebih awal di mana tarikh sebenar akan dimaklumkan oleh IPTA berkenaan melalui surat tawaran,” katanya dalam kenyataan akhbar yang dikeluarkan di sini, hari ini.

Hanya calon yang gagal menerima sebarang tawaran ke IPTA dibenarkan mengemukakan rayuan melalui aplikasi e-Rayuan ke BPKP JP IPT dalam tempoh 10 hari bekerja selepas keputusan rasmi permohonan kemasukan ke IPTA diumumkan melalui laman web http://www.mohe.gov.my.

Tarikh tutup permohonan e-Rayuan ialah pada 18 Mei ini.

Pemilihan bagi kes rayuan ini dibuat berdasarkan kekosongan tempat mengikut program pengajian dan IPTA selepas pendaftaran pelajar baru.

Keputusan rayuan akan dimaklumkan pada minggu ketiga Julai 2007.

Sekiranya tiada sebarang tawaran diterima selepas tiga minggu tarikh pendaftaran IPTA masing-masing, maka rayuan berkenaan dianggap gagal.

Calon juga boleh menghubungi talian 03-88835858 atau 03-88835848 untuk sebarang pertanyaan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 13:48


e'eh..cepat pula pengumuman ipta tahun ni...dulu kami sampai naik penat nunggu2..dah lah matrix keluar awal dan kena masuk awal dalam keadaan hati masih mengharap ipta...dah tu pula sapa yang da dapat matrix name kat upu di cancel...so..Kalau tak mahu cancel kena lah tolak mtrx...tapi skarag da lain..mereka boleh pilih mana-mana yang disukai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-05-07 14:17


semoga diri ku terpilih..insyaallah..amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 14:39


amin...ana jugak sekali

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-05-07 16:12


budak-budak dulu lah kasihan...dalam dilema...matrik ke direct ke universiti...hmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 05-05-07 17:05


moga moga lah anta dapat ke ipta..
insyaAllah dapat...
ana pun harap harap lah..
:-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 18:56


ameen

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

milanfman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.07.2005
Ahli No: 17311
Posting: 73
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 05-05-07 20:20


alhamdulillah....pilihan dalam tangan kita taun ini.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For milanfmanProfil   Hantar PM kepada milanfman   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 20:35


untuk stpm/stam/diploma dan setaraf bila pula..? mereka pun tertunggu2 juga...tak aci lah macam ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 05-05-07 20:52


moga diri ini juga terpilih..ameen!doakan jua ya:)

untuk stpm/stam-bulan JUN kalau tak salah.:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 20:53


"Ya Allah,kuserahkan segalanya pdMu.."

m0ga kita semua dalam kalangan yang terpilih..ameen..

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 00:46


Pada 05-05-07 20:52 , khazinatul_asrar47 posting:

!!! QUOTE !!!

moga diri ini juga terpilih..ameen!doakan jua ya:)

untuk stpm/stam-bulan JUN kalau tak salah.:)



lamenyer...kasihan budak2nyer..anyway good luck 4 all of u lah ek..huhuhu.. :-D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 00:56


waaaaaa tatotnyer.....tawakal saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 250
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 06-05-07 01:22


Assalamualaikum,

Semoga adik-adik berjaya, insya Allah...
Bagi yang mendapat jawapan mendukacitakan, Abdullah nasihatkan jangan duduk saja, cepat-cepat buat rayuan pada pihak berkaitan dengan surat sokongan dan dokumen yang diperlukan. Insya Allah masih ada peluang...berdoalah adik-adik, Abdullah yakin semuanya dah berusaha gigih!

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-05-07 09:19


NAMA    :     WAJIHAH buat AHMAD AZAM
    
         
        
TAHNIAH! Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut :

KOD : E2111

NAMA PROGRAM PENGAJIAN : DIPLOMA SENI LUKIS DAN SENI REKA#

IPTA : UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA (UiTM)

SURAT TAWARAN : http://istudent.uitm.edu.my/kemasukan/tawaran.asp
[ Telah diedit oleh: Administrator pada 06-05-07 11:07 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-05-07 09:19


alhamdulillah..saya dapat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 12:12


alhamdulillah... tahniah + alfun mabruk + well done + congrates
pada yang berjaya melanjutkan pengajian ke peringkat lebih tinggi.. pada yang kurang berjaya.. boleh cuba alternatif lain..
mumkin boleh cuba peluang di IPTS...
(hehe..promote legenda group of colleges)
atau cuba untuk ambil STPM....

yang penting bila dah mula zaman kampus.. kena biasakan dengan new life.. new style..new frenzz etc..
so, just make it all the things balance..
yang penting jaga diri.. jaga solat.. manage your time perfectly..

kejayaan bukan warisan..
kegagalan bukan tradisi..


tuntasnye.. just be urself.. and try your best...
salam perjuangan...
:-D :-D :lol: :lol:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..
[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 06-05-07 12:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 16:40


assalamu'alaikum.. :D

alhamdulillah, ana dalam kalangan yang terpilih..
thank you, ALLAH!! :)

syukran jazeelan atas sokongan semua..

wassalam.. ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 18:52


salam.
syukur, dapat jugak meski tak jangka.

USIM - Tamhidi Syariah dan Undang-undang

ni duduk menanti jawapan daripada JPA pula. boleh ke tak lah..

-tunggu petunjuk Tuhan

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 19:01


alfun mabruk alaik....:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-05-08 10:43


Pada 05-05-07 20:53 , qaulah_atrah posting:

!!! QUOTE !!!

"Ya Allah,kuserahkan segalanya padamu.."

m0ga kita semua dalam kalangan yang terpilih..ameen..




AMIN.janganlah gagal lagi :cry: :cry: :cry:



Ya Allah,berjayakanlah permohonan UPU ku Ya Allah


tiada siapa lagi dapat ku pinta pertolongan kecuali Engkau sahaja.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.098652 saat. Lajunya....