Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kebahagiaan yang sebenar lagi utama terletak pada kemenangan dalam memerangi hawa nafsu dan menahan kehendak-kehendak yang berlebih-lebihan."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 66
Ahli: 0
Jumlah: 66




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 1 hari, 41 minit yang lalu
Muslim1987: 7 hari yang lalu


Lintas Langsung Semasa
Topik: kejadian sedih di bookfair!!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Lintas Langsung Semasa
    »» kejadian sedih di bookfair!!!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh kejadian sedih di bookfair!!!!

aisha_maria
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.03.2007
Ahli No: 29327
Posting: 29
Dari: MaDiNaH MuNaWwArAh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 22:43


masa tengah jalan-jalan tengok buka kat bookfair,kami kena "tarik" dengan promosi sebuah syarikat buku yang mempromosikan produk linguaphone.......(yang promote belajar BI guna produk mereka)


salesman laki dia gatal nak sangat,paksa kami beli brg mereka,bila kami cakap tak ada duit,mereka suruh telefon parent minta duit,bila ada kawan tak mahu,mereka cakap........"ingat bagus sangat lah tu??BI pun penting,ingat b.arab yang anda belajar tu berguna sgtla zaman moden ni,pakai tudung labuh ni ingat bagus sangat ke??siang tudung labuh..malam2 jadi PELACUR!!!....."

siap nak sentuh2 kami lagi...memang kurang ajor betul


-----------------
ahlu sunnah wal jamaah


Bookmark and Share

    


  Member Information For aisha_mariaProfil   Hantar PM kepada aisha_maria   Quote dan BalasQuote

aisha_maria
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.03.2007
Ahli No: 29327
Posting: 29
Dari: MaDiNaH MuNaWwArAh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 22:44


jurujual perempuan mereka pun sama juga!!!


-----------------
ahlu sunnah wal jamaah


Bookmark and Share

    


  Member Information For aisha_mariaProfil   Hantar PM kepada aisha_maria   Quote dan BalasQuote

qardhawi_jr
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17517
Posting: 365

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 22:46


ada lagi manusia macam tu zaman islam hadhari ni ya............apapun ,teruskan membaca buku....bel banyak-banyak kat pesta buku tu.....baca ,baca,dan baca......supaya dapat menutup mulut manusia2 macam jurujual tu...k

Bookmark and Share

    


  Member Information For qardhawi_jrProfil   Hantar PM kepada qardhawi_jr   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 22:48


salam...


kurang ajar betul.

siapa tu??...

berani dia buat macam tu.

sahabat ana yang lelaki pun ada kena tarik juga.
mereka paksa beli.
hish.....geram saja.

nasib baik ana tak ada masa tu.
hhmm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 22:49


assalamualaikum..
semalam ana pagi juga bukfer..same kejadian..
mereka pakse..
memule kami dengar saja..tanda hormat..
tapi kalau kita da hormat org..org buat macam tu kat kita..
apa lagi..
pagi saja..
buat tatau..
mereka cakap macam-macam..
tapi kami buat pekak saja..
moga-moga mereka diberi hidayah untuk menarik org dengan cara lebih berhikmah..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_humairah
Warga Rasmi
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28621
Posting: 9
Dari: Tawau

malaysia  


posticon Posting pada: 01-05-07 22:59


wahh sini pun ada jual juga..sepatutnya kita kena ada ilmu untuk ptahankan apa yang kita pegang..mereka dah nak jadi begitu..jadilah..tapi kita kena bijak.. pelajari banyak ilmu untuk selamatkan "MARUAH ISLAM"..ana tengok da banyak tcemar kerana tgn2 kita sendiri...kita balik muhasabah diri sama-sama..ana banyak kkurangan..ok?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_humairahProfil   Hantar PM kepada nur_humairah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 23:18


asif....

ana tak faham??

maklum lah...ana kurang ilmu...

cuba terangkan sikit...

asif...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 23:22


saya kalau jumpa geng2 linguaphone...awal2 lagi dah anti...takkan lalu didepan kedai depa...tak kira lah..kat mana...kat sini pun ada juga bila hari konvo... memang dah anti dari tahun satu sampai sekarang....dah 4 tahun dah anti depa.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

wihdatul_asrar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2006
Ahli No: 22976
Posting: 121
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 23:28


kakak saya da pernah jadi mangsa.. kalau tak bayar mereka akan call rumah dan ugut nak bawa ke mahkamah.. saya rasa baik lah kawan-kawan tak payah beli barangan mereka.. banyak lagi cara untuk tingkatkn penguasaan BI..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wihdatul_asrarProfil   Hantar PM kepada wihdatul_asrar   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 01-05-07 23:30


kurang asam...salesman macam tu,patut bagi penumbuk saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 23:33


orang jepun yang tak berapa tere cakap BI pun boleh maju, so kalau tak pandai BI tak semestinye tak boleh maju,
orang yang kolot dan tiada inisiatif sahaja yang berfikiran sekolot itu!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 23:35


sama lah kita kapten06. cari laluan lain.. takmo lalu pun depan linguaphone. ada pengalaman juga dulu...

saya juga anti linguaphone.

teruk juga terkena macam yang dialami aisha_maria. so, salesman tu hebat sangat dah lah BI nya? orang macam ni kita as muslimah yang ada maruah kena bersuara balik padanya bila kena macam tu... dia tiada hak menghina kita begitu.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

zinniratunnajua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12834
Posting: 271
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 23:36


pernah dah kena..suruh guna enpon sendiri telefon mak..lepas itu kutuk2 org tudung labuh..tapi berjaya lepaskn diri..memang tak patut..mereka ni kena banned dulu time tu ada fair kat ukm awal2 tahun dulu..sebab nya paksa2 student sampai ada yang kuarkan sampai ribu2 dengan terpksa rela....tak ada adab betul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinniratunnajuaProfil   Hantar PM kepada zinniratunnajua   Pergi ke zinniratunnajua's Website   Quote dan BalasQuote

nuzra_awatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14676
Posting: 99
Dari: Bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 01-05-07 23:48


jahatnye mulut!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuzra_awatifProfil   Hantar PM kepada nuzra_awatif   Quote dan BalasQuote

condemned
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9566
Posting: 121
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 01-05-07 23:56


esok nak pergi ar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For condemnedProfil   Hantar PM kepada condemned   Pergi ke condemned's Website   Quote dan BalasQuote

kulidakwah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.01.2007
Ahli No: 28113
Posting: 109
Dari: raub

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 00:49


ni memang teruknih...betul-betul mghina maruah wanita ISLAM!!!!
abang imam ada tak?
abang imam mesti boleh tolong "nasihat" mereka ni!


-----------------
-aku berfahaman salaf,bermanhaj sunnah-


Bookmark and Share

    


  Member Information For kulidakwahProfil   Hantar PM kepada kulidakwah   Quote dan BalasQuote

aisha_maria
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.03.2007
Ahli No: 29327
Posting: 29
Dari: MaDiNaH MuNaWwArAh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 00:53


mulut mereka memang jahat!!
tengoklah akhirat nanti


-----------------
ahlu sunnah wal jamaah


Bookmark and Share

    


  Member Information For aisha_mariaProfil   Hantar PM kepada aisha_maria   Quote dan BalasQuote

aisha_maria
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.03.2007
Ahli No: 29327
Posting: 29
Dari: MaDiNaH MuNaWwArAh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 00:55


sesiapa yang nak pergi sok...boleh lah buat "lawatan istimewa" kat mereka,biar mereka sdr sikit


-----------------
ahlu sunnah wal jamaah


Bookmark and Share

    


  Member Information For aisha_mariaProfil   Hantar PM kepada aisha_maria   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 01:43


geram pulak baca.....
emelkan dekat penganjur bookfair tu lah...

tu yang jadinya bila kita tak berani nak lawan balik.sesiapa yang suka kata suruh jaga hati orang sangat takut kecik hati ke apa ke,dipersilakan lah jaga hati mereka.sebab tu kita kena berani lawan jangan dok kira nanti dia kecik hati ke apa ke.kalau dah perbuatan melampau macam tu patut pukul saja biar heboh pun tak mengapa.toksah dok tunggu orang lain lah,kita sendiri yang patut buat atas inisiatif kita.

kalau sesiapa pergi lagi nanti lawan saja balik dengan mereka tu.ajak ramai-ramai sikit.selamat lah ada banyak nak kena settlekan kat sini kalau tak..mampuih dah mereka ni.jom ramai-ramai pakat emel komplen kat sini

Additional enquiries, please contact sales office:

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2007
ETHICAL TECHNOLOGY SDN BHD
4-1-F, Jalan Kemacahaya 12
Taman Kemacahaya
43200 Hulu Langat
Selangor Darul Ehsan, Malaysia
Tel : 603-90740476 Fax : 603-90750075
Email : [email protected]
Website : www.klibf.com

atau kat sini

Urus Setia Majlis Buku Kebangsaan Malaysia, Kementerian Pelajaran Malaysia di talian 03-8884 7014/15/19 atau layari laman web PBAKL : www.klibf.com


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =
[ Telah diedit oleh: trouver_99 pada 02-05-07 01:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

aisha_maria
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.03.2007
Ahli No: 29327
Posting: 29
Dari: MaDiNaH MuNaWwArAh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 01:59


apa pasal anto email xlepas???


-----------------
ahlu sunnah wal jamaah


Bookmark and Share

    


  Member Information For aisha_mariaProfil   Hantar PM kepada aisha_maria   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 02:07


ha'a..sending failed...
tapi dah try kat emel yang lain....insyaAllah sampai

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

aishgurlz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2007
Ahli No: 28659
Posting: 99
Dari: skudai

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 02:10


macam-macam kes sekarang ye.. :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aishgurlzProfil   Hantar PM kepada aishgurlz   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 02-05-07 02:25


eee dahsyatnya..kurang ajarnya org tu..kalau org taknak beli sudahla..main paksa2 pula..kita pula yang hangin..tak sangka sampai membanding2kan bi dengan arab ye..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

institusiusrah
Warga Rasmi
Menyertai: 16.04.2007
Ahli No: 29610
Posting: 11
Dari: Cyberjaya

malaysia  


posticon Posting pada: 02-05-07 02:36


huhu.geng linguaphone tak berani datang promote produk mereka kat sini.pasal kalau tak mereka yang terkulat-kulat speaking balik.dan satu lagi modus operandi,mereka akan promote kat student melayu saja.kalau cina or india kurang sikit sebab mereka tak boleh nak kelentong.biasalah student melayu kan ke diajar sopan santun dan menghormati orang tua.jadi tak berani lawan balik lah....

melampau sungguh perangai mereka ni....
patut sesiapa tumbuk saja...biar padan sikit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For institusiusrahProfil   Hantar PM kepada institusiusrah   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 06:53


tak ada org nak basuh sikit kea diowank tueh...cmdouh saja dengar perangai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-05-07 07:37


Dulu pernah pergi bookfair yang tahun 2005 kat PWTC.. Minah2 dan mamat2 linguaphone ni juga dok promote habis-habisan...rasa dekat satu jam depa duduk bagi ceramah, talk cakap-cakap itu ini pasai linguaphone...memang bagus lah kalau kita bebetul ikut step2 produk dia itu, tapi dok paksa2 beli sampai nak ambil kontek nama dan dan sebagainya.

Last2 cakap minta nama dan alamat dia, kalau saya nak, saya kontek kamu...nasib baik pergi berdua dengan adik time itu...kuat sikit ...

Bukan murah linguaphone ini, RM1000 lebih rasanya..Baik ambil DVD-, salin semua, jimat sikit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 08:17


semua dalam..keadann marah ye...apa kata ng2 ukhwah buat lawatan rasmi ke kaunter linguaphone secara beramai2...kemudian tanya lah...apa masalah depa...amboi suka betul hati budak-budak promote linguaphone....ye...kena bagi pengajaran ini...kalau tidak naik tocang mereka...hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 08:18


semua dalam..keadann marah ye...apa kata geng2 ukhwah buat lawatan rasmi ke kaunter linguaphone secara beramai2...kemudian tanya lah...apa masalah depa...amboi suka betul hati budak-budak promote linguaphone....ye...kena bagi pengajaran ini...kalau tidak naik tocang mereka...hehehe...
-hanya candangan saja.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 08:23


Pada 01-05-07 23:35 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

sama lah kita kapten06. cari laluan lain.. takmo lalu pun depan linguaphone. ada pengalaman juga dulu...

saya juga anti linguaphone.

teruk juga terkena macam yang dialami aisha_maria. so, salesman tu hebat sangat dah lah BI nya? orang macam ni kita as muslimah yang ada maruah kena bersuara balik padanya bila kena macam tu... dia tiada hak menghina kita begitu.



erm..betul itu....tapi sampai sekarang xpandai2 juga bi...hehehe..kalau yes,no,right thak u tu boleh lah.. speaking....yang lain itu...hampeh...heheheh. But i try to improve..hehehe :-D :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

azuwin88
Warga Rasmi
Menyertai: 14.04.2007
Ahli No: 29594
Posting: 8
Dari: uitm segamat / selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 09:07


em... melampau juga ye...tak pernah ada pengalaman, tapi lepas ni nak berhati-hati dengan linguaphone.. thanks sebab share pengalaman antum semua.. buat pengajaran, jangan sampai terjadi pada yang tak pernah berdepan dengan situasi begitu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azuwin88Profil   Hantar PM kepada azuwin88   Quote dan BalasQuote

NurulJannah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4136
Posting: 62
Dari: KL

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 09:22


Hah!! Kurang asam. melampau sungguh. kat mana booth tu? kat ruang legar ke, dewan 3 ke, 4?

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurulJannahProfil   Hantar PM kepada NurulJannah   Quote dan BalasQuote

Administrator

Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 3
Posting: 267

malaysia  


posticon Posting pada: 02-05-07 10:43


Assalamualaikum.
Untuk mengatasi perkara ini, sila buat repot kepada Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal ehwal pengguna.

Linguaphone adalah tertakluk dengan Akta Jualan Langsung 1993, yang mana kita boleh membuat repot bertulis untuk tindakan pihak berkuasa.

Demi mengelakkan lagi penghinaan terhadap Islam, sila buat repot (sebaik-baiknya repot yang banyak) oleh mereka yang pernah terkena.

www.kpdnhep.gov.my


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For AdministratorProfil   Hantar PM kepada Administrator   Pergi ke Administrator's Website   Quote dan BalasQuote

Administrator

Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 3
Posting: 267

malaysia  


posticon Posting pada: 02-05-07 11:21


Pada 02-05-07 01:43 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!

geram pulak baca.....
emelkan dekat penganjur bookfair tu lah...

tu yang jadinya bila kita tak berani nak lawan balik.sesiapa yang suka kata suruh jaga hati orang sangat takut kecik hati ke apa ke,dipersilakan lah jaga hati mereka.sebab tu kita kena berani lawan jangan dok kira nanti dia kecik hati ke apa ke.kalau dah perbuatan melampau macam tu patut pukul saja biar heboh pun tak mengapa.toksah dok tunggu orang lain lah,kita sendiri yang patut buat atas inisiatif kita.

kalau sesiapa pergi lagi nanti lawan saja balik dengan mereka tu.ajak ramai-ramai sikit.selamat lah ada banyak nak kena settlekan kat sini kalau tak..mampuih dah mereka ni.jom ramai-ramai pakat emel komplen kat sini

Additional enquiries, please contact sales office:

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2007
ETHICAL TECHNOLOGY SDN BHD
4-1-F, Jalan Kemacahaya 12
Taman Kemacahaya
43200 Hulu Langat
Selangor Darul Ehsan, Malaysia
Tel : 603-90740476 Fax : 603-90750075
Email : [email protected]
Website : www.klibf.com

atau kat sini

Urus Setia Majlis Buku Kebangsaan Malaysia, Kementerian Pelajaran Malaysia di talian 03-8884 7014/15/19 atau layari laman web PBAKL : www.klibf.com



Oleh kerana badan2 kerajaan masih kolot, tak guna hantar emel. Hantar surat terus. Modal masa dan setem 30 sen saja untuk membela maruah Islam yang dihina oleh bukan Islam dan orang Islam sendiri.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For AdministratorProfil   Hantar PM kepada Administrator   Pergi ke Administrator's Website   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 13:30


alhamdulillah....banyak pihak yang membantu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 17:09


insya4JJ1 taun depan ana turun cari mereka ini(kalau hidup agy )...rasakan penangan ku yaaaaaaaah...hehehe
bak kata budak tabligh..perlu ditasykil dak2 neh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-05-07 18:30


lain kali....ambik gambar salesmen and salesgirls yang kurang ajar itu....then letakkan dalam ukhwah ke...siarkan dalam fotopages ke...siarkan dalam laman marhaen ke....siarkan dalam harakahdaily ke...siarkan dalam malaysia today ke....sebarkan dalam friendster ke.....biar semua penggerak2 dakwah dan pejuang2 Islam di malaysia ini tahu dan kenal muka2 tembok yang tak tahu malu dan tak tahu respect org ini.

samalah jugak....kalau kenal mana-mana SB (special branch)....sila ambik gambo2 mereka and siarkan dalam internet.....ini adalah kempen terbaru di malaysia.
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 02-05-07 18:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 18:47


Pada 02-05-07 18:30 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!



samalah jugak....kalau kenal mana-mana SB (special branch)....sila ambik gambo2 mereka and siarkan dalam internet.....ini adalah kempen terbaru di malaysia.


macam mana nak kenal SB ni ek?


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-05-07 19:01


kalau dikalangan mahasiswa....senang saja....1st kumpulan yang pro-kerajaan yang zalim...yang dulu berkempen untuk calon pro-kerajaan dalam pilihanraya universiti...2nd...mereka2 ini selalu lepak atau selalu berulang alik pergi bilik dekan lah, bilik TNC lah...maklumlah....dah nama spy atau penyiasat atau juru report.

untuk SB yang dikalangan polis pulak....selalunya SB2 ini kaki provoke...selalu melaga-lagakan masyarakat....then selalunya mereka2 ini hipokrit....cakap tak serupa bikin....kat sana cakap lain...kat sini cakap lain....motif utama mereka buat macam itu ialah untuk mengumpul maklumat....so kena menyamar jadi org pihak sana, menghangatkan suasana, cakap kekadang hebat tapi sebenarnya semuanya itu hanya menipu org ramai....kekadang mengugut org...datang rumah org beri amaran, datang pejabat org beri amaran.

so....kalau kenal mereka ni...sila sebar2kan gambo2 mereka dalam internet.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 19:55


salam alaik..
sabaq...sabaq na..
jangan dok kecek ayat yang tak elok...

just say dengan baik.. buat tak tau.. ataupun bagi jawapan yang baik..
ana dah 2 -3 kali terpusing tempat yang sama..
ana hanya cakap..terima kasih.. maaf ye... bla..bla..

just behati-hati.. manusia macam-macam peelnye.

:roll: :roll:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 20:04


salam...

ana tak tahu Kenapa dengan orang-orang linguaphone ni...
ana rasa bukan setakat di situ saja..
di kuantan ni pun begitu...

p/s: mungkin mereka ni tak ambil kursus komunikasi agaknya.. adess.. dah lah nak jual produk... men kasar pulak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 22:21


saya kalau jumpa, biar speaking sikit dengan mereka. nak lawan?

nak tambah cadangan naruto-san, bukan setakat tangkap gambar, rakam video pun lagi baik. letak kat youtube. kita sebar2kan benda-benda begini... tak boleh duduk diam saja.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

amira_najihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22568
Posting: 107
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 23:01


tak baik lah cakap macam itu..
bagaimana customer nak datang macam itu..
bahasa pun tak berapa..
bukan ke budi bahasa 2 bdaya kita..
apa lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_najihahProfil   Hantar PM kepada amira_najihah   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-05-07 00:55


salam...
memang salesman untuk linguaphone ini suka memaksa...tapi saya selalu cakap tak apalah,terima kasih,cbuk ini nak kejar masa....kita janganlah bls dengan kata-kata yang xsepatutnya..kalau boleh elakkan daripada tersangkut kat booth dioerg itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

azree_mh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.04.2007
Ahli No: 29809
Posting: 92
Dari: Dari mandala kesumat

Johor  


posticon Posting pada: 03-05-07 02:02


Ish. Marah juga ni. Sampai macam tu. Kalau saya, saya suruh dia speaking BI sikit. Takpun tanya dia duduk kat Malaysia ke kat Amerika.

Dia ingat orang yang tak reti cakap BI ni tak boleh berjaya. Sesiapa yang pergi esok tolong ambilkan gambar depa tu lepas itu emel kat saya. saya nak post kat blog biar semua org baca.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azree_mhProfil   Hantar PM kepada azree_mh   Pergi ke azree_mh's Website   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 03-05-07 02:22


:) macam-macam lah..tol juga tu..dia ingat dia pandai speaking english dia pandai sangat lah..setakat pandai cakap bahasa inggeris tapi xsolat,xbace Quran tiap-tiap hari cukup ke nak jamin kita kat akhirat nanti?

urmm..patutnye cakap saja time kasih kat dia atas apa yang dia cakap kat awak..
Nabi pun pernah dilempar najis dan dimaki dihina..siapalah kita ni nak dibandingkan dengan Nabi SAW.

muhasabah balik.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 03-05-07 05:22


Pada 02-05-07 10:43 , Admin posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.
Untuk mengatasi perkara ini, sila buat repot kepada Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal ehwal pengguna.

Linguaphone adalah tertakluk dengan Akta Jualan Langsung 1993, yang mana kita boleh membuat repot bertulis untuk tindakan pihak berkuasa.

Demi mengelakkan lagi penghinaan terhadap Islam, sila buat repot (sebaik-baiknya repot yang banyak) oleh mereka yang pernah terkena.

www.kpdnhep.gov.my



setuju2...tak perlu lepas geram dalam poting ini..buang masa saja..


-----------------
"Terimalah tanpa membuta-tuli; tolaklah tanpa kesombongan"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 03-05-07 08:52


salam..
susah senang kita bersama...
jadikan kesah silam sebagai pengajaran bersama...
berkongsi masalah dapat selesaikan dengan berhikmah menggunakan akal...

wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 03-05-07 08:58


salam..
susah senang kita bersama...
jadikan kesah silam sebagai pengajaran bersama...
berkongsi masalah dapat selesaikan dengan berhikmah menggunakan akal...

wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-05-07 09:35


Pada 01-05-07 22:43 , aisha_maria posting:

!!! QUOTE !!!

masa tengah jalan-jalan tengok buka kat bookfair,kami kena "tarik" dengan promosi sebuah syarikat buku yang mempromosikan produk linguaphone.......(yang promote belajar BI guna produk mereka)


salesman laki dia gatal nak sangat,paksa kami beli barang mereka,bila kami cakap tak ada duit,mereka suruh telefon parent minta duit,bila ada kawan tak mahu,mereka cakap........"ingat bagus sangat lah tu??BI pun penting,ingat b.arab yang anda belajar tu berguna sangatlah zaman moden ni,pakai tudung labuh ni ingat bagus sangat ke??siang tudung labuh..malam2 jadi PELACUR!!!....."

siap nak sentuh2 kami lagi...memang kurang ajor betul



Ye ke dia cakap begitu? InsyaAllah ana phari Sabtu ni...nak p tengok lah org nya...huhu...biar ana speaking dengan dia nt ye...huh....biar dia tengok org TUDUNG LABUH ni boleh speaking or tak..lau takat jadi selesman baik tak payah...lain lah dia tu programmer yang buat barang tu...boleh lah ana repect sikit...chet...
Blajaq bahasa arab tu banyak pahale dapat tau....berganda2...bahasa arab tu bahasa pertama di muka bumi tau.... GERAM lah pulak ana ni...huh...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-05-07 09:44


Pada 02-05-07 00:55 , aisha_maria posting:

!!! QUOTE !!!

sesiapa yang nak pergi sok...boleh lah buat "lawatan istimewa" kat mereka,biar mereka sdr sikit



assalamualaikum..

tak sangka betul mereka macam tu..ana belun pergi lagi bookfair..
insyaAllah jika ada mulut2 yang berkata begitu..insyaAllah ana akan tegur dengan berhemah..moga diberi kekuatan oleh Allah s.w.t


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-05-07 10:09


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah seronok lihat anak-anak begitu ghairah mempertahankan maruah Islam walau sekedar menaip saja.

Sebenarnya umi nak ingatkan kembali kisah seorang lelaki yang memaki hamun Rasulullah saw tetapi baginda saw terus diam saja. Abu Bakar yang disebelahnya diam juga namun tiba-tiba beliau tidak tahan dan menjawab kembali pada lelaki tersebut. Ketika itu Rasulullah saw terus bangun dan meninggalkan Abu Bakar. Bila Abu Bakar bertanya kepada Baginda saw Kenapa Baginda pergi tu maka Rasulullah saw menjawab bahawa ketika sebelum Abu Bakar membalas balik makian lelaki tersebut tempat itu penuh dengan para malaikat yang memberi pahala kepada orang Islam yang dihina itu. Tetapi bila dibalas balik maka para malaikat terus pergi dan sebab itulah Baginda saw turut pergi.

Moral of the seerah (sesiapa yang tahu sanadnya silakan):-

Sekiranya diumpat dan dituduh dan dimaki hamun maka berdiam sajalah ya kerana ada para malaikat yang akan backing kita.

Kesimpulannya senyumlah ikhlas kepada mereka maka akan dapat pahala lagi kan kan kan.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-05-07 10:28


Pada 03-05-07 10:09 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah seronok lihat anak-anak begitu ghairah mempertahankan maruah Islam walau sekedar menaip saja.

Sebenarnya umi nak ingatkan kembali kisah seorang lelaki yang memaki hamun Rasulullah saw tetapi baginda saw terus diam saja. Abu Bakar yang disebelahnya diam juga namun tiba-tiba beliau tidak tahan dan menjawab kembali pada lelaki tersebut. Ketika itu Rasulullah saw terus bangun dan meninggalkan Abu Bakar. Bila Abu Bakar bertanya kepada Baginda saw Kenapa Baginda pergi tu maka Rasulullah saw menjawab bahawa ketika sebelum Abu Bakar membalas balik makian lelaki tersebut tempat itu penuh dengan para malaikat yang memberi pahala kepada orang Islam yang dihina itu. Tetapi bila dibalas balik maka para malaikat terus pergi dan sebab itulah Baginda saw turut pergi.

Moral of the seerah (sesiapa yang tahu sanadnya silakan):-

Sekiranya diumpat dan dituduh dan dimaki hamun maka berdiam sajalah ya kerana ada para malaikat yang akan backing kita.

Kesimpulannya senyumlah ikhlas kepada mereka maka akan dapat pahala lagi kan kan kan.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq


assalamualaikum..

syukran ummi atas nasihat yang diberikan..
insyaAllah ana akan buat yang terbaik..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 03-05-07 10:29


teman buat nohen saja bila depe panggil teman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-05-07 10:50


Ni yang nak pergi buat "lawatan istimewa" ni...
Ada juga salesman yang macam tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-05-07 11:38


Assalamualaikum...
Melampaunya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 03-05-07 11:52


macam nak pergi lagi saja bookfair...
alhamdulillah kelmarin xterserempak dengan org 2...
ana dan redgirl hari 2 bila terserempak dengan orang-orang macam 2,kami lari...huhu
dengan slambernye redgirl cakap "da tau da", "da dapat da"(dengan muka xbersalah saja cakap...hehe) dan terus saja laju jalan...
kelakar saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 03-05-07 13:56


speaking saja balik dengan mereka.....cakap semua bahasa ...mahu ternganga...kitorang bila berdepan dengan makhluk2 macam tu,speaking saja..kalau mereka speaking balik,kami cakap mandarin ,geram....baru mereka diam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-05-07 14:15


Pada 01-05-07 22:43 , aisha_maria posting:

!!! QUOTE !!!

masa tengah jalan-jalan tengok buka kat bookfair,kami kena "tarik" dengan promosi sebuah syarikat buku yang mempromosikan produk linguaphone.......(yang promote belajar BI guna produk mereka)


salesman laki dia gatal nak sangat,paksa kami beli barang mereka,bila kami cakap tak ada duit,mereka suruh telefon parent minta duit,bila ada kawan tak mahu,mereka cakap........"ingat bagus sangat lah tu??BI pun penting,ingat b.arab yang anda belajar tu berguna sangatlah zaman moden ni,pakai tudung labuh ni ingat bagus sangat ke??siang tudung labuh..malam2 jadi PELACUR!!!....."

siap nak sentuh2 kami lagi...memang kurang ajor betul


tidak patut sungguh salesman buat macam tu.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-05-07 14:36


erm.betul juga.report kat kpdn.
patut tanya balik kat dia macam ni.
untuk belajar bahasa arab ada tak.senang sikit nak paham Al-Quran.asyik english saja.tak ingat akhirat ke.


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

kulidakwah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.01.2007
Ahli No: 28113
Posting: 109
Dari: raub

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-05-07 03:31


mereka ni memang tak ingat TUHAN betul lah


-----------------
-aku berfahaman salaf,bermanhaj sunnah-


Bookmark and Share

    


  Member Information For kulidakwahProfil   Hantar PM kepada kulidakwah   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 04-05-07 11:43


biar Allah sahaja membalasnya..itu suatu dugaan untuk kita.sebab perempuan dijadikn dengan perasaan malu..jadi untuk mengelakkan kekecohn di situ, mungkin diam lebih baik. mungkin Allah beri kita ruang di situ untuk muhasabah kekurgn dr kita. memang itu suatu fitnah terhadap wanita..carilah jaln bagaimana menunjukkan mereka kepada kebaikn...dakwah mereka..mungkin mereka jahil dengan akhlak..wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

saussan_saffanah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25827
Posting: 353
Dari: sumwhere~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-05-07 13:25


astaghfirullah!!
teruknye
yela...kalau saffa pun, saffa speaking balik
ada ke patut dia ukur tahap english kita dengan tudung labuh?
ey, orang-orang tudung labuh pun cakap english berabuk ok?

Bookmark and Share

    


  Member Information For saussan_saffanahProfil   Hantar PM kepada saussan_saffanah   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 04-05-07 13:33


saya pun tak faham Kenapa mereka ni dah jadi "ganas" ... pada pendapat saya mereka ambil org-2 yang tak terlatih ... mungkin jurujual yang ada di pesta buku tu hanya diambil untuk tujuan pesta buku sahaja ... saya rasa mesti ramai org dah complain pada penganjur tentang hal ni tapi disebabkan gerai mereka paling banyak, paling panjang dan sudah banyak bagi income dari segi bayaran maka penganjur tak buat apa-2 untuk halang ni dari berlaku ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 04-05-07 18:19


gila arrr.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-05-07 19:08


Sabran ya anak-anak. Kita doakan agar yang menghina itu akan mendapat petunjuk dan hidayah dari Allah SWT. Taubat itu hanya terhenti bila nyawa sampai ke kerongkongan. Kita doakan ya ...

Wallahuta'ala a'lam bissawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-05-07 21:11


pelik kan? ada ke nak paksa2... tapi kalau paksa macam mana pun kalau tak ada duit memang mereka tak boleh buat apa. tapi tindakbalas dia yang kurang hajar tu memang melampau, lain kali balas dengan ilmiah dan cuba bertenang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

mawarnanmerah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27678
Posting: 78
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-05-07 21:38


saya dulu pernah juga geng2 ni tahan. tapi saya boleh jawab " i got band 6 for muet and A for my public speaking". terkulat2 org tu. cuba lah speaking dengan mereka. tak semua orang-orang dia tau speaking.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarnanmerahProfil   Hantar PM kepada mawarnanmerah   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-05-07 22:07


errkkk???

sampai begitu sekali??

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 04-05-07 22:41


Pada 03-05-07 14:36 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!

erm.betul juga.report kat kpdn.
patut tanya balik kat dia macam ni.
untuk belajar bahasa arab ada tak.senang sikit nak paham Al-Quran.asyik english saja.tak ingat akhirat ke.



Betul lah...Memang nikmat baca Ai-Quran kalau paham bahasa arab...Seperti minum air sejuk pada hari yang panas...Bertuah betul siapa yang pandai bahasa arab...



Download Kuliah Tafsir Al-Quran (^^,)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

littlekhalifah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.09.2005
Ahli No: 19314
Posting: 32
Dari: ardhullah

Perak  


posticon Posting pada: 04-05-07 22:48


astaghfirullah..
sabar tu lebih baik. semoga dia sedar atau "disedarkan"..

memang pun. kalau tau tu tempat linguaphone, cabut dah cari jalan lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlekhalifahProfil   Hantar PM kepada littlekhalifah   Quote dan BalasQuote

littlekhalifah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.09.2005
Ahli No: 19314
Posting: 32
Dari: ardhullah

Perak  


posticon Posting pada: 04-05-07 22:50


Pada 03-05-07 10:29 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman buat nohen saja bila depe panggil teman...


:lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlekhalifahProfil   Hantar PM kepada littlekhalifah   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-05-07 23:05


kurang ajarnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 04-05-07 23:13


Kalau ana ada kat situ free2 saja dapat penumbuk org tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-05-07 15:23


Pada 03-05-07 10:09 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah seronok lihat anak-anak begitu ghairah mempertahankan maruah Islam walau sekedar menaip saja.

Sebenarnya umi nak ingatkan kembali kisah seorang lelaki yang memaki hamun Rasulullah saw tetapi baginda saw terus diam saja. Abu Bakar yang disebelahnya diam juga namun tiba-tiba beliau tidak tahan dan menjawab kembali pada lelaki tersebut. Ketika itu Rasulullah saw terus bangun dan meninggalkan Abu Bakar. Bila Abu Bakar bertanya kepada Baginda saw Kenapa Baginda pergi tu maka Rasulullah saw menjawab bahawa ketika sebelum Abu Bakar membalas balik makian lelaki tersebut tempat itu penuh dengan para malaikat yang memberi pahala kepada orang Islam yang dihina itu. Tetapi bila dibalas balik maka para malaikat terus pergi dan sebab itulah Baginda saw turut pergi.

Moral of the seerah (sesiapa yang tahu sanadnya silakan):-

Sekiranya diumpat dan dituduh dan dimaki hamun maka berdiam sajalah ya kerana ada para malaikat yang akan backing kita.

Kesimpulannya senyumlah ikhlas kepada mereka maka akan dapat pahala lagi kan kan kan.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq

suka dengan nasihat begini.... :) saya baru saja tahu ada malaikat, alhamdulillah, & terima kasih ummiq...


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-05-07 15:25


tu semua taktik nak melemahkan muslimah2....

tak apa....yang penting kita kena kuat azam dan semangat...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 15:35


saya memang tak berapa suka dengan jurujual yang suka paksa-paksa beli barang ni....
kalau boleh nak elak saja dari lalu depan mereka...
selalunya buat riak muka tak mahu...
atau cakap elok-elok kata tak mahu...dah ada barang tu....nak cepat...ada hal dan sebagainya
lepas itu mesti dia akan minta kita dengar 2-3 minit saja..padahal lebih dari setengah jam...
kalau macam ni....buat tak reti saja..terus jalan
kalau tak faham juga....saya cakap..saya memang tak berminat...nanti penat saja awak cerita semua produk ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-05-07 16:33


saya pun. Kalau pergi kedai yang jurujual suka berekor pun tak suka, kadang-kadang boleh hilang rasa nak beli jk diawl2 menghayati sesuatu barang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-05-07 09:12


Ana pernah speaking dengan mereka... Terabur...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kesucian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16988
Posting: 68
Dari: uKm bAnGi

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-05-07 13:16


assalamualaikumm.....

saya tak sgk yang rmi da kena dengan bebudak linguaphone ini....
igtkn saya seorang jee...
sedih kalau ingat2 balek...

saya pernah kena masa kat kuantan....
dia cakap kejap jee...
saya pun dengar lah sebagai tanda hormat...
pas 2 macam-macam dia cakap nak suruh beli....
macam-macam dibelitnye sampai pening saya...
soalan membunuh dia...

' nak bejaya ke tak hendak? '

kalau nak bejaya kena kuasai bi...
jadi belilah linguaphone....
kalau cakap tak ada duit dia kata kerajaan kan bagi elaun....
guna lah elaun itu...
ini duit kerajaan beli enfon mahal2...
macam-macam dikutuknyee...

bila saya cakap nak tanya parents dulu....
dia kata yang nak bejaya awak ke parents awak...?

sedih betul kalau ingat balek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kesucianProfil   Hantar PM kepada nur_kesucian   Pergi ke nur_kesucian's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-05-07 18:07


Pada 01-05-07 22:43 , aisha_maria posting:

!!! QUOTE !!!

masa tengah jalan-jalan tengok buka kat bookfair,kami kena "tarik" dengan promosi sebuah syarikat buku yang mempromosikan produk linguaphone.......(yang promote belajar BI guna produk mereka)


salesman laki dia gatal nak sangat,paksa kami beli barang mereka,bila kami cakap tak ada duit,mereka suruh telefon parent minta duit,bila ada kawan tak mahu,mereka cakap........"ingat bagus sangat lah tu??BI pun penting,ingat b.arab yang anda belajar tu berguna sangatlah zaman moden ni,pakai tudung labuh ni ingat bagus sangat ke??siang tudung labuh..malam2 jadi PELACUR!!!....."

siap nak sentuh2 kami lagi...memang kurang ajor betul




isy2 tak patut.... ni boleh di saman 'kemaluan' ni.... kesalahan seksual..... :-|

tak boleh biarkan.... dia tlah menghina Islam......
tapi ana tak sempat nak pergi..... motor tak ada......... :-?


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-05-07 18:26


baru-baru ni ana bersama 2 org kawan serumah pun kena macam anda semua, tapi kami buat-buat layan, dan yang paling bestnya kami buat muka minat gila-gila lepas tu kami siap tawar menawar lagi, elok mereka dah percaya kami nak beli, member ana bagi syarat untuk start kenakan mereka balik, dia ingat kita bodoh apa, mula dua org member ana yang buat-buat nak tengok kat kedai yang lain jup, lepas itu ana buat cakap ayat yang sama macam ana guna time pc fr hari tu, lah, duit saya tak cukup ni, boleh tak bagi 5minit nak turun bcb jup nak ambik duit, dia kata ok2, apa lagi cabutlah, lepas tu terus kami balik takut terjumpa mereka lagi,lain kali kalau jumpa jurujual begitu, fikirlah strtegi nak kenakan mereka balik, sakit hati dibuatnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

zahratul_nisaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2006
Ahli No: 24493
Posting: 48
Dari: penang darul mutiara

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-05-07 19:29


salam..
urm..memang dah pernah kena..masa tu baru lepas matrk dan tengah cepat-cepat nak beli barang kat shopping cmplx ni dan ayh tengah tunggu. tiba-tiba mamat ni trk. ana pun dengar saja lah..tnda hormat lah kan..tapi tak minat pun.bukan nak brlagak,tapi sejak sekolah lagi esei ana jadi contoh tym lepas exam.bukan nak kata hebat,tapi,ADA CARA LAIN untuk TINGKATKN BI.ana xpki linguaphone pun masa sekolah (nak ambil ksmpatn: MECIH CIKGU!!!! CYG!MMUAHH!!). lepas itu,dia tanya muet ana,ana band 4 (419 mrkh..420 band 5 dah..huhuu) sebab masa exam ana tertidur..teruknye ana..huhuuuuhuu. 1mrkh saja lagi..malas nak argue dengan dia sebab memang dah nampak belang dia dah.kekurang ajaran dia terserlah.lepas itu dia tunjuk paper yang tunjuk pasal budak terel english ni p bljq luaq negara. lepas itu,ana angguk saja lah..nak kata apa kan? (saya jenis ska dbt kl saya ada fakta dan pendapat seniri. k,kalau budak tu boleh sambung pljrn,adakh bi dia sahaja yang membantu? bi saja ka yang meletakkn status thp plejaran ssorg tu? sapa yang meletakkn kayu ukur berjaya ialah terel bi? tapi,tak nak argue dengan dia so,ana senyap..). lepas itu dia cakap: "eh, cmon lah, awak tu baru habis mtrk dah brlagak!"..ana tergamam..ana ada kata apa-apa ke????? so,ana cakap: "i'm your customer. is ths the way 2 talk 2 me??" ana pun blah dr situ.. buang masa ana saja..dah lah ayh duduk tunggu.ANA ingat lagi MUKA DIA..kalau JUMPA..ISSHHH..hehheee..
masuk tu,dah 2 kali org linguaphone tarik ana. 1 masa maka ana tunggu,1 masa ayh ana tunggu..
kat uni ana pun ada juga..tapi ana nsht awal-awal kat kawan-kawan ana untuk jangan cy..tapi..erghh..roomate ana terbeli..DAN DIA NANGIH dalam balik sebab tak ada DUIT nak bayar..DIA org susah..ana kasihan sangat-sangat kat roomate ana..ana tak boleh nak tolong sebab saya pun tak berduit dan ana seniri tak sempat nak nsht dia spy jangan cy..
ana tak faham Kenapa pihak uni ana boleh biarkan depa masuk sska liver mereka dalam u untuk promote. mungkin kat depan pgwi2 uni,depa baik thp pjk semut pun idop balik..
wutever lah..sahabat-sahabat,jangan TERMKN PJK RAYU DEPA..ADA banyak lagi CARA untuk IMPROVE BI dan OTHER LANGUAGES..
salam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_nisaaProfil   Hantar PM kepada zahratul_nisaa   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 18:03


sabar saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

MuzzamMiL1444
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26950
Posting: 90
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 22:14


Biadap itu.

Kena ajar sikit..

tulis dalam paper, baru kompeni tau masalah akhlak promoter mereka ini.

Promoter linguaphone bukan dekat bookfair saja, dekat 'pertama kompleks' tang pintu masuk pun sama.

Selalu kalau aku masuk masuk pintu depan (especially hari Jumaat lepas sembahyang) selalu kena sapa macam ni,
"Abang nak tanya boleh?"

Aku angkat tangan geleng kepala,
"Nak tanya pendapat saja ini."

Blah, buat tak nampak dan muka seposen.
Promoter tu ikut sampai aku jemu..

Buat muka poyo.., "Oh, linguaphone ye? Tak minat2x.."
Dalam hati kata,"anda nak kata aku sombong ke apa ke suka hati anda. yang penting aku tak minat."


Alhamdulillah, setakat ini berkesan.


-----------------
"Kemenangan abadi adalah kemenangan yang bermaruah"
[ Telah diedit oleh: MuzzamMiL1444 pada 09-05-07 22:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For MuzzamMiL1444Profil   Hantar PM kepada MuzzamMiL1444   Pergi ke MuzzamMiL1444's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 22:33


MULUTMU HARIMAUMU

Astagfirullah... Kenapa tak lapor polisi, hal itu merupakan perbuatan yang sangat tidak menyenangkan.
Kalau di Indonesia bisa DIPENJARA! itu salesmen dan salesgirl yang tak beradab!

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

Vein
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.05.2007
Ahli No: 29913
Posting: 43
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 13-05-07 10:43


pernah jugak kena komen tentang tudung, kepentingan english compare to arab dengan company yang same.

sebab tengah bengang sangat waktu tu dengan salesman dia.. sebab halang orang jalan. so i replied, " o really i study in cambridge, im sure your product is not that helpful at the moment " sambil komen-komen tu saja saja bagi dia dengar, 'baru jual product dah nak berlagak'. hesh. geram ini.. ye lah kan.. tak elok cakap belakang2. hehe

walhal waktu tu baru bape bulan kat cambridge, grammar pun banyak yang tak sentuh lagi.. hahaha.. sorry lah salesman. geram sangat. hesh ada ke macam tu nak jual product. promote pula dalam bm, lagi lah i tak convince.

Bookmark and Share

    


  Member Information For VeinProfil   Hantar PM kepada Vein   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 13-05-07 12:17


Pada 01-05-07 22:43 , aisha_maria posting:

!!! QUOTE !!!

masa tengah jalan-jalan tengok buka kat bookfair,kami kena "tarik" dengan promosi sebuah syarikat buku yang mempromosikan produk linguaphone.......(yang promote belajar BI guna produk mereka)


salesman laki dia gatal nak sangat,paksa kami beli barang mereka,bila kami cakap tak ada duit,mereka suruh telefon parent minta duit,bila ada kawan tak mahu,mereka cakap........"ingat bagus sangat lah tu??BI pun penting,ingat b.arab yang anda belajar tu berguna sangatlah zaman moden ni,pakai tudung labuh ni ingat bagus sangat ke??siang tudung labuh..malam2 jadi PELACUR!!!....."

siap nak sentuh2 kami lagi...memang kurang ajor betul



Salam... Panas hati betul baca artikel ni... aisha, book fair ni ada lagi tak? nak bawa isteri saya seklai.. nak lalu depan mereka..Kalau berani mereka cakap macam tu, memnag saya akan penumbuk muka dia... Saya panas hati betul dengar ayat2 aisha tu.. Dia belum bertemu buku dengan ruas lagi itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-05-07 12:24


oh ye...
dulu masa kena tanya ..
saya jawab ...daripada beli benda ni, lebih baik beli komputer...terus dia diam

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

fadzliyusof
Warga Rasmi
Menyertai: 09.05.2007
Ahli No: 29885
Posting: 1
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-05-07 13:59


Lebih baik bertindak dengan melapor kepada penganjur. Kebetulan saya ada kenal beberapa orang komiti PABKL. walaupun yang menguruskan booth diberikan kepada event management, tetapi keputusan masih lagi komiti yang lakukan. Kita boleh hantar repot, moga-moga booth tersebut diberikan amaran, atau tidak diberikan ruang pada tahun hadapan (kerana menyemakkan majlis sahaja- setuju tak)..

mari bertindak!

:)

Fadzli Yusof

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzliyusofProfil   Hantar PM kepada fadzliyusof   Pergi ke fadzliyusof's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 13-05-07 14:01


erm....lesson to be learnt,improve your english...jadi everytime dia nak suruh beli, cakap "tak pelah time kasih saja,my eng is ok oredy...."jadi dia tak banyak songeh...saya pun pernah kena, tapi bukan dekat book fair ah...dia nak promote2 lang dia, sebab dia bukan eng saja kan, lain-lain bahasa pun ada...lepas itu saya tanya bahasa hebrew ada tak, lepas itu dia kata tak ada, saya pun kata ok dan jalan...tapi memang time tu interestd nak belajar hebrew ah...

ps: tak sempat nak pergi bookfair kat pwtc, sebab my friend kata tak banyak buku english,mojarity malay..lepas itu tak jadi nak pergi...


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.
[ Telah diedit oleh: Farishah pada 13-05-07 14:02 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 06:02


kaalu yang tarik tu promoter perempuan senang saja nak buat ... masa dia tengah bagi penerangan tu pandang muka dia, tengok mata dia dalam-2 sambil senyum, confirm dia jadi serba salah .. lepas tu kita pun masuk jarum sikit, blaah ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 09:05


Pada 14-05-07 06:02 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

kaalu yang tarik tu promoter perempuan senang saja nak buat ... masa dia tengah bagi penerangan tu pandang muka dia, tengok mata dia dalam-2 sambil senyum, confirm dia jadi serba salah .. lepas tu kita pun masuk jarum sikit, blaah ..


hahahahahhahahahaha...ini nak ngorat ni...takpun lepas tu cakap..nak berkenalan boleh... :lol:


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 09:29


Pada 01-05-07 22:43 , aisha_maria posting:

!!! QUOTE !!!

masa tengah jalan-jalan tengok buka kat bookfair,kami kena "tarik" dengan promosi sebuah syarikat buku yang mempromosikan produk linguaphone.......(yang promote belajar BI guna produk mereka)


salesman laki dia gatal nak sangat,paksa kami beli barang mereka,bila kami cakap tak ada duit,mereka suruh telefon parent minta duit,bila ada kawan tak mahu,mereka cakap........"ingat bagus sangat lah tu??BI pun penting,ingat b.arab yang anda belajar tu berguna sangatlah zaman moden ni,pakai tudung labuh ni ingat bagus sangat ke??siang tudung labuh..malam2 jadi PELACUR!!!....."

siap nak sentuh2 kami lagi...memang kurang ajor betul




dia ingat bila budak pakai tudng bulat sure tak tau bi ke..? bongok betul...sennag cerita dia fikir habis semua budak sekolah agama yang study arab tak tau bi lah ek..nak kena ni...sebenarnya member2 ana banyak yang terkena macam tu..sekarang dah menyesal terpedaya kerana membelinyer...ana pun ada juga produk tu tapi bila atas dasar kesedaran nak gunakannya...entah lah..tak berkesan sangat pun...baik speaking joyo dengan jiran2 sebelah..huhuhu... :lol:


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 12:48


Dah p dah...2hari p..p sabtu dan ahad...
tapi rasa macam tak terserempak pun dengan booth linguaphone ni...
cuma mana-mana promoter yang tegur ana in english dan speaking juga...
ada seorang tu kata "Since i heard you speak eng very well, and have no problem, so its ok"....ana tak tahu lah dia nak promote apa..sebab tak tengok pun..lagipun tahu dok berjalan time tu....
dia banyak lah soal ana...last sekali dia ty ana dr university mana? UiTM Sarawak ma....product UiTM ni...
Huk..ana pakai tudung labuh tak di hari itu? Yes i am...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 00:48


buktikan yang kita juga tidak ketinggalan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

pewaris_negeri86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.11.2006
Ahli No: 27427
Posting: 116
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 12:23


sabar saja lah. doakan semoga Allah beri petunjuk dan hidayah kepadanya.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For pewaris_negeri86Profil   Hantar PM kepada pewaris_negeri86   Pergi ke pewaris_negeri86's Website   Quote dan BalasQuote

aidilshah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 760
Posting: 642
Dari: New Castle

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 14:40


in the name of Allah the most gracious the most merciful

ana setuju dengan cara entum semua.. tapi ada tak kita terfikir apa yang dia cakap tentang wanita yang pakai tudung labuh lepas itu jadi PELACUR!.

untuk pengetahuan entum semua, ia adalah realiti yang berlaku pada hari ini.. banyak kisah-kisah benar yang ana dengar dari sumber yang benar mengatakan pelajar-palajar u yang pakai tudung labuh melakukan perkara-perkara maksiat.

jadi mungkin dengan mulut lazer lelaki salesman tuu ada kebenarannya dan ana harap kita semua ambil iktibar dari apa yang diperkatakannya.

ana ada pergi ceramah di SMKA ? untuk bagi sedikit motivasi.. so sebelum ana mulakan ceramah ana ada tanya soalan: "dalam ramai-ramai pelajar yang ada kat sini, siapa yang tak pernah tengok filem lucah?" tahu tak berapa ramai yang angkat tangan. cuma seorang sahaja iaitu pelajar tingkatan 1 (lelaki) itupun sebab dia tak pandai guna vcd dan komputer (orang kampung).

ana tanya dia kalau adik pandai.. adik nak tengok tak?! so sambil tersenyum simpul dia terdiam saja! sedihkan dengan apa yang berlaku.

baguslah kalau kita terdetik dalam hati untuk menyatakan yang haq tapi kadang-kadang yang batil itu lebih banyak dari yang haq.. sedih hati ana bila salesman cakap yang pakai tudung labuh boleh jadi pelacur! dalam hal ini susah nak cakap kan.

wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aidilshahProfil   Hantar PM kepada aidilshah   Pergi ke aidilshah's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 16:34


Pada 01-05-07 22:49 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
semalam ana pagi juga bukfer..same kejadian..
mereka paksa..
memule kami dengar saja..tanda hormat..
tapi kalau kita da hormat org..org buat macam tu kat kita..
apa lagi..
pagi saja..
buat tatau..
mereka cakap macam-macam..
tapi kami buat pekak saja..
moga-moga mereka diberi hidayah untuk menarik org dengan cara lebih berhikmah..
wassalam


same lah kita...
Kenapa lah maacam desperate sangat?
geram betul..
bukan mereka nak faham keadaaan kita..
asyik lah cakap BI tu penting...
macam lah kitorang tak tau!!!


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 16:52


Pada 20-05-07 16:34 , ainul_mardhiah86 posting:

!!! QUOTE !!!


Kenapa lah macam desperate sangat?



produk dah tak laku, macam tu lah.



-----------------
tiada signature


Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

IlyaFarhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.10.2004
Ahli No: 11686
Posting: 149
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 20:30


ana dengan kawan pun ada terkena juga 2tahun lepas...siap kena ceramah dengan depa nak dekat sejam lebih.depa paksa suruh beli juga benda tu.siap ambil kad pengenalan kita orang lagi..lepas itu kami pun dok cari macamna nak blah dari situ...last sekali kami kata juga tak mahu beli barang depa.kami pun blah dari situ sampai sekarang bila ana nampak saja ada orang yang promote Linguaphone ana cuba lari dari depa.Benda tu memangla bagus tapi harga dia mahal sangat...harap-harap antum semua xterkena lah ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For IlyaFarhanProfil   Hantar PM kepada IlyaFarhan   Pergi ke IlyaFarhan's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Lintas Langsung Semasa
    »» kejadian sedih di bookfair!!!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.182343 saat. Lajunya....