Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita adalah kaum yang dimuliakan oleh Allah dengan Islam, jikalau kita mencari kemuliaan selain dari kemuliaan yang diberi oleh Allah, maka Allah akan menghinakan kita
-- -- Pesan Saidina Umar semasa pembukaan Kota Baitul Maqdis

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 166
Ahli: 0
Jumlah: 166




  Yang Masuk Ke Sini
hajime_kindaichi: 16 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: Dari sahabat untuk sahabat


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» Dari sahabat untuk sahabat

Please Mendaftar To Post


Oleh Dari sahabat untuk sahabat

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-04-07 16:11


Bukannya senang nak cari kawan yang baik.
Bukan senang juga nak menjadi kawan
yang baik.

Kawan yang baik tak pernah mengumpat di
belakang kawan baiknya.
Kawan yang baik tak pernah cemburu
dengan kejayaan kawan baiknya.
Sebaliknya kawan yang baiklah yang paling
banyak membantu kawan baiknya untuk mencapai
kejayaan.

Kawan yang baik tak pernah mempengaruhi kawan
baiknya untuk membuat perkara yang buruk dan sia-sia.
Kawan yang baik adalah orang yang selalu
menasihati kawan baiknya untuk berbuat kebaikan.

Kawan yang baik adalah orang pertama yang akan
dicari bila tiba masa sedih atau gembira.
Kawan baik menjadi tempat kita meluahkan
perasaan yang tak dapat diluahkan kepada kawan biasa.

Kawan yang baik tak pernah memaksa kawan
baiknya untuk sentiasa berada di sisinya.
Kawan yang baik tak pernah melarang kawan
baiknya untuk berkawan dengan kawan yang baik.
Kawan yang baik tak pernah cemburu jika
kawan baiknya mempunyai ramai kawan baik,
kerana kawan yang baik tahu apa yang paling baik
untuk kawan baiknya.

Kawan yang baik akan sentiasa mendoakan
kesejahteraan dan kebahagiaan kawan baiknya di
dunia dan di akhirat di dalam doanya.

Kita adalah kawan yang baik jika kita faham
bahawa kawan baik kita bukanlah seorang yang sempurna.
Kita adalah kawan yang baik jika kita menjadi
kawan yang baik kepada kawan baik kita.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak
menghargai kawan baik kita,
kerana kawan yang baik akan sentiasa menghargai kawan baiknya.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak
memberitahu perkara yang baik kepada kawan baik kita,
kerana kawan yang baik akan selalu
menyampaikan perkara yang baik kepada kawan baiknya.

Kawan yang baik akan mem'post'kan buletin ini
kepada kawan-kawannya, bukan kerana terpaksa,
bukan kerana suka-suka, tetapi untuk dijadikan pedoman oleh
kawan-kawannya supaya dapat menjadi kawan yang baik
kepada kawan baiknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 30-04-07 17:39


bila lah agaknya nak jumpa kawan sebaik ni yerrrrr....

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

aishgurlz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2007
Ahli No: 28659
Posting: 99
Dari: skudai

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 18:57


memang susah nak jumpa kawan yang betul-betul baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aishgurlzProfil   Hantar PM kepada aishgurlz   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 19:04


yang allah... anugerahkn lah aku sahabat seperti itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

shafiyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27190
Posting: 29
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 19:12


moga dipertemukan ALLAH sahabat yang sejati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiyahProfil   Hantar PM kepada shafiyah   Quote dan BalasQuote

alSubhi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.01.2007
Ahli No: 28403
Posting: 137
Dari: KL, melbourne, australia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 20:46


dalam hidup aku. Aku memang tak pernah ada sahabat sejati... moga dipertemukan... Amin..


-----------------
Usaha, Doa dan Tawakal...
Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian.. [email protected]
[ Telah diedit oleh: alSubhi pada 01-05-07 20:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For alSubhiProfil   Hantar PM kepada alSubhi   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 20:54


sahabat sewaktu ketawa tu ramai
tapi sewaktu sedih payah

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

azreenfasya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.11.2006
Ahli No: 27509
Posting: 37
Dari: Kuching.

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 21:04


=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For azreenfasyaProfil   Hantar PM kepada azreenfasya   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 22:32


saya ada kawan baik tapi sejak akhir2 ni perangainya dah berubah...ya allah...lembutkan hatinya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

putericahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2006
Ahli No: 27888
Posting: 89
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 02-05-07 01:09


alhamdulillah..ana dah jumpa sahabat yang baik ini..memang dia saja yang boleh faham banyak benda tentang diri ana..alhamdulillah..mga ALLAH akan terus memberkati iktan ukhwah kami ni...moga ALLAH AKAN SENTIASA MEMBERKATIMU WAHAI SAHABATKU...sayang anti kerana ALLAH:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For putericahayaProfil   Hantar PM kepada putericahaya   Quote dan BalasQuote

asmahulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.03.2006
Ahli No: 23748
Posting: 106

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 03:00


Assalamualaikum...untuk mendapat kawan yang baik..kita dulu perlu jadi baik...walaupun susah...same-samelah kita memperbaiki kekurangan diri...(",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asmahulhusnaProfil   Hantar PM kepada asmahulhusna   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 04:05


susah nak cari sahabat yang boleh kongsi suka dan duka bersama............

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 09:16


assalamualaikum..

ye betul tu...
kawan mungkin ramai tapi nak cari sahabat
tu yang susah..
sahabat yang sentiasa bersama dengan kita dalam
apa jua keadaan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 09:17


kawan yang baik adalah kawan yang berani menegur kawannya ketika kawannya ada melakukan kesalahan , bukan hanya membenarkan sebarang perkara yang dilakukan oleh kawannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-05-07 12:19


a'ahkan.
boleh agaknya nak dapat kawan baik yang sentiasa ada disisi kita.
dengar masalah kita dengan ikhlas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

nurizzat64
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26237
Posting: 73
Dari: Kajang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 21:19


InsyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurizzat64Profil   Hantar PM kepada nurizzat64   Pergi ke nurizzat64's Website   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 22:05


masih mencari ..dan terus mencari...

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 22:09


apakah erti sebuah persahabatan...
susahnya nak mencari seorang sahabat sejati..
atau akukah yang terlalau tingga menilai seorang sahabat..
maybe juga sahabat itu sudah ada didepan mata tanpa kusedari..
mampukah aku menjadi sahabat sejati sebelum aku menemui sahabat sejati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

qinairaaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30115
Posting: 68
Dari: pantai remis, manjung, perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-06-07 01:27


memang susah nak cari kawan yang benar-benar baik so hargailah kawan yang kita ada lebih2 lagi jika kawan itu adalah SAHABAT kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For qinairaaaProfil   Hantar PM kepada qinairaaa   Quote dan BalasQuote

qinairaaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30115
Posting: 68
Dari: pantai remis, manjung, perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-08-07 13:28


dah jumpa seorang kawan yang tak mungkin saya akan dapat lagi lepas ni. perkenalan kami bermula kat maaahad tarbiah islamiah batu 8 jalan trong. mula-mula kami tak berapa rapat sangat tapi tu lah..... takdir tuhan tu pasti dan tak ada siapa yang boleh merubahnyer..... kami bermula dengan kawan biasa saja tapi setelah beberape tahun menjalani hubungan tu sebagai kawan biasa saja kami akhirnyer dengan rasmi mengisytiharkan bahawa jalinan yang terjalin tu sekarang bukan sekadar KAWAN tapi telah menjadi sebuah PERSAHABATAN. walaupun kami tak sekolah sekali sekarang dan masing-masing ada kawan baru tapi PERSAHABATAN TU TETAP AKAN jadi SEBUAH PERSAHABATAN YANG TAKKAN BERUBAH selamanya, insyaAllah dengan izinnya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qinairaaaProfil   Hantar PM kepada qinairaaa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.122282 saat. Lajunya....