Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Keep your friends close, and your enemies closer
-- Sun-Tzu

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 69
Ahli: 0
Jumlah: 69




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 15 jam, 39 minit yang lalu


Jejak Remaja
Topik: sapa kat sini duduk asrama???


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» sapa kat sini duduk asrama???

Please Mendaftar To Post


Oleh sapa kat sini duduk asrama???

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 29-04-07 03:39


assalamualaikum...

ana adalah palajar yang tinggal di asrama...agknya ramai tak ahli ukhwah yang tinggal di asrama?

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 29-04-07 03:43


time periksa saja dok asrama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

sof_wan88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28277
Posting: 127
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 29-04-07 09:11


huhuhu
ana duduk asrama dari form1 saja sampai form 3
mula-mula tuu memangla sedih sikit kott....
asik nak balik saja Kalau ada cuti...

lama2 ok saja...
ada kelebihan dan kekurangan jika duduk kat asrama.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sof_wan88Profil   Hantar PM kepada sof_wan88   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 29-04-07 11:23


ana pun

Bookmark and Share

    


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-04-07 13:29


saya dok asrama juga....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-04-07 13:38


dari f1-f5 duduk asrama

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

sof_wan88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28277
Posting: 127
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 29-04-07 14:32


kadang-kadang seronok,
kadang-kadang tak best,

di asrama...

huhuhu......

Bookmark and Share

    


  Member Information For sof_wan88Profil   Hantar PM kepada sof_wan88   Quote dan BalasQuote

maryam_unisel
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29676
Posting: 57
Dari: klang ~ unsiel

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-04-07 21:13


saya dok asrama jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maryam_uniselProfil   Hantar PM kepada maryam_unisel   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 29-04-07 21:27


saya dok kat hostel kat kolej di kira tak??? huhuhuu....

-----------------------------------------------------------

hidup harus di teruskan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-04-07 23:17


:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-04-07 23:46


f5 saja masuk asrama........

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

shafiyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27190
Posting: 29
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 14:47


ana duduk sejak darjah 5 sampai form 5...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiyahProfil   Hantar PM kepada shafiyah   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 01-05-07 14:52


asrama!best.......dr form 1 -form 6

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

amira_najihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22568
Posting: 107
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 17:58


dok dr form 1 - form 5...;D

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_najihahProfil   Hantar PM kepada amira_najihah   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 18:04


assalamualaikum..
dr form 4 baru start duduk asrama..
sekarang masuk matrik pun duduk asrama juga..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 01-05-07 19:08


Assalamualaikum...ana pernah merasa tinggal di asrama...first time masa form 1...kemudian kena balik rumah sebab jaga atuk dengan nenek...masa sambung belajr baru tinggal balik kat asrama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-05-07 20:02


Assalamualaikum...ana dulu first time masuk asrama masa form 1 dekat Koles Sains Pendidikan Negeri Terengganu tapi just sampai form 2 ana ditukarkan ke sekolah agama...mula-mula tu memang sedih jugak nak berpisahkan dengan mak ayah tapi sekarang macam dah biasa walaupun jauh dari seberang laut china selatan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 20:23


salam...

tak pernah dudukmasrama sewaktu di bangku persekolahan.
masa matrix baru duduk asrama.
best duduk asrama ni. berdikari sikit.
belajar jadi dewasa.

sekarang kat kolej pun duduk asrama juga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

alq90
Warga Rasmi
Menyertai: 26.04.2007
Ahli No: 29748
Posting: 6
Dari: taman tasik,ayer keroh...

Melaka  


posticon Posting pada: 07-05-07 01:33


Assalamualaikum..

Ana pun p'nah duduk asrama.tapi sekejap juga..dari form 4-5.
Walaupun sekejap tapi banyak ilmu yang ana dapat.Duduk kat asrama ni memang payah.disiplin ketat..p'gerakan pun terbatas.masa mula-mula masuk tu memang susah jugak untuk ana sesuaikan diri dengan keadaan sekitar.ambil masa jugalah..tapi bila dah lama kat situ memang bestla.Di situ lah ana belajar untuk bergaul dan berkongsi dengan teman2 ana.Kami juga didedahkan untuk bermuafakat antara satu same lain sebagai pelajar asrama.Dan yang paling penting sekali,hidup di asrama mengajar ana untuk menjadi org yang berdirikari serta matang dalam pemikiran.banyak kenangan pengalaman pahit manis yang ana peroleh semasa tinggal di asrama dan sudah pasti saudara semua yang pernah/masih tinggal di asrama pun ada kenangan2 yang sebegitu bukan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For alq90Profil   Hantar PM kepada alq90   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 11:28


ana duduk asrama sejak f4....
kadag2 best....kadag2 asyik nak balik rumah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 12:14


Ana pun dok asrama dari form4 sampai lah ana study kat IPTA dah masuk sem 2 ni pun,ana still dok kat asrama.bagi ana dok kat asrama ni best sangat.bila dah dok asrama macam-macam perkara baru kita boleh belajar... belajar berkawan dengan ramai orang,belajar berdikari,belajar pasal agama...
Ana rasa bertuah sangat sebab dapat dok kat hostel walaupun ana dah sem 2 yang sepatutnya dah kena dok luar sekarang ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

saidatul_hawa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 55
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-05-07 12:16


ana dr form 1 -form 5.bila dah kuaq baru rasa rindu,macam-macam kenangan pahit dan manis,bila terinngat balik,baru tau best sebenarnya,banyak sangat memori

Bookmark and Share

    


  Member Information For saidatul_hawaProfil   Hantar PM kepada saidatul_hawa   Quote dan BalasQuote

aiz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 273
Posting: 275
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 08-05-07 12:30


aiz duduk asrama dari form 1 sampai form 5..terlalu banyak kenangan manis,pahit semua ada lah..memang best juga duduk asrama ni..dapat ramai kawan-kawan,mula-mula masuk asrama memang sedih...jauh dari famili....bila dah keluar asrama teringat kenangan duduk asrama ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   Pergi ke aiz's Website   Quote dan BalasQuote

fansurina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27352
Posting: 205
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-05-07 13:15


saya dok asrama dari form 1 sampai habis degree..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For fansurinaProfil   Hantar PM kepada fansurina   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 03:20


Pada 08-05-07 13:15 , fansurina posting:

!!! QUOTE !!!

saya dok asrama dari form 1 sampai habis degree..hehe


:: samelah kita..tapi ana xhbis dgree lagi :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

penawar210
Warga Rasmi
Menyertai: 31.12.2007
Ahli No: 32155
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 21:31


saya pun pernah duduk di asrama since form 1 until form 5(smka baling)
best...banyak memori...kawan-kawan yang bersama dalam kesusahan
guru2 yang membantu...tambah2 warden yang terpaksa melayan kerenah kami..hehe
then,after spm...masuk kmb..still tgl d asrama 2 tahun tu....
sekarang pun duduk sendiri..alhamdulillah dah sampai dublin
ni semua berkat pertolongan Allah yang memeberi cabaran yang terpaksa diharungi sepanjang tinggal d asrama...
bila berjauhan dari keluarga...time balik rumah..keakraban itu lebih dihargai:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For penawar210Profil   Hantar PM kepada penawar210   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 01-01-08 23:18


Assalamualaikum ....mmm macam-macam pengalaman org yang duduk asrama ye....kenangan suka,duka,pahit,manis....saya mula duduk asrama masa f4 dan f5....walaupun mula-mula tak nak masuk. :-D ....tapi oklah....sekarang dah smbung belajar duduk hostel lagi ...tapi dah tahun 3 nt tak tahu lagi....buat adik2 yang masih di asrama sekolah...semoga dapat mengutip pelbagai kenangan dan faedah kehidupan di asrama. :-) 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

sumaiyyah_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1070
Posting: 104
Dari: PeNang...SeLaNgOr

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 00:44


ana tak pernah duduk asrama pun masa sekolah dulu, tapi apabila dah menjejakkan kaki ke alam ipt ini terpaksa duduk asrama juga. mula-mula tu agak susah juga nak sesuaikan diri, tapi kena belajar juga semua tu kan.:-) alhamdulillah sekarang dah ok.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sumaiyyah_mujahidahProfil   Hantar PM kepada sumaiyyah_mujahidah   Pergi ke sumaiyyah_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 02:41


ismi sekarang ni tinggal di asrama....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 05-01-08 09:16


Pada 05-01-08 02:41 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

ismi sekarang ni tinggal di asrama....


strawberry pun sekarang tinggal di asrama..nama glamour kolej kdiaman..hukhuk :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-01-08 12:31


assalamualaikum.
masa sek main dulu, sya memang tinggal kat asrama tapi sekarang pula sya tinggal kat kolej kediaman.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 13:02


Pada 05-01-08 09:16 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!



strawberry pun sekarang tinggal di asrama..nama glamour kolej kdiaman..hukhuk :bunga:


ouh, nama glamer dia kolej kediaman ek...??
nama glamer asrama akak... kayangan.... :kelip:

lamanya terasa duduk serama ni... nak duduk rumah pula rasanya....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-01-08 15:17


Assalamualaikum
tak...di asrama pun tak....di rumah kongsi di tapak ni pun tak..
duduk rumah mak....(dah kerja..huhu... :welcome: )



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-01-08 12:16


Pada 05-01-08 13:02 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-01-08 09:16 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!



strawberry pun sekarang tinggal di asrama..nama glamour kolej kdiaman..hukhuk :bunga:


ouh, nama glamer dia kolej kediaman ek...??
nama glamer asrama akak... kayangan.... :kelip:

lamanya terasa duduk serama ni... nak duduk rumah pula rasanya....



kolej kediaman tu nama glamour..hukhuk..skema saja pulak bunyinya..kayangan??wau..macam best saja.... :-D ..best mana pun asrama rumah tetapi no 1

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 15:28


memang lah best stoberi pepel....
sebab tu yang duduk lelama kat sini ni...

duduk asrama ni bagus...
banyak benda yang boleh dipelajari...
dan yang pasti kita kena pandai menilai dan memilih...
antara hitam dan putih...
mana yang baik dan mana kurang baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-01-08 16:30


Pada 06-01-08 15:28 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

memang lah best stoberi pepel....
sebab tu yang duduk lelama kat sini ni...

duduk asrama ni bagus...
banyak benda yang boleh dipelajari...
dan yang pasti kita kena pandai menilai dan memilih...
antara hitam dan putih...
mana yang baik dan mana kurang baik...



hmm..betul tu.banyak pengalaman duduk kat asrama ni..teringin pulak strawberry nak melawat kayangan kak tikah tu..hehe :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 20:23


Yelah, duduk asrama ni kita belajar berdikari.
Kalau duduk rumah rasa malas saja memanjang, malumlah zon selesa. Masuk asrama boleh, tapi jangan masuk asmara sudahla.

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

iNsaN_hiLaNg
Warga Rasmi
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35879
Posting: 15
Dari: bumi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-11-08 13:35


wasalam....

hostel?? huh...
ana duduk hostel dr sekolah rendah...
rasa macam anak yatim pun ada...huhuhu..

macam-macam pengalaman dapat kat hostel...
lau ingat balik suka duka duduk hostel...mmmm...mahu nangis...

apa-apa pun ana rasa duduk hostel ini..ok
pandai2 lah juga diri...

salam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For iNsaN_hiLaNgProfil   Hantar PM kepada iNsaN_hiLaNg   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-11-08 16:27


saya memang tinggal di asrama masa sekolah menengah dahulu..
sejak form 1 hingga form 5..memang semua student wajib tinggal di asrama..mula-mula memang tak nak..sedih nak jauh dengan family walaupun sekolah tu tak lah jauh dari rumah..tapi bagus tinggal di asrama...melatih diri kita berdikari, timba pengalaman, pupuk ukhwah, mematangkan diri dan banyak lagi faedahnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

atirazah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2008
Ahli No: 34224
Posting: 80

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-11-08 09:33


Pada 24-12-07 03:20 , dziaulhaq posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-05-07 13:15 , fansurina posting:

!!! QUOTE !!!

saya dok asrama dari form 1 sampai habis degree..hehe


:: samalah kita..tapi ana xhbis dgree lagi :kelip:



eh, samalah..pendek kata duduk hostel memang best!
ana study pun xbis lagi..
hehe nampak gaya duduk hostel sampe bis study lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atirazahProfil   Hantar PM kepada atirazah   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-11-08 12:01


asrama.....

hurm...dulu sinonim betul hidup ni dengan asrama... :-D

sekolah...dok asrama... :kelip:

                banyak dugaan dan cabaran jadi junior..... :cry:
                banyak kenangan jadi senior....... :lol:
                balik kg ikut jadual....

matrikulasi....dok asrama.... :kelip:

             lebih kurang macam sek saja rasa..... :-P
             matrix jauh..balik time cuti panjang saja...huhu

universiti....dok asrama lagi.... :kelip:

             penghuni setia....sem 1 - final sem... :welcome:
             jauh juga...ni pun balik time cuti panjang saja....huhu

institut perguruan....dok asrama lagi.... :kelip:

            kelas padat gila....pukul 7 petang baru lah jejak kaki ke asrama....setiap hujung minggu balik rumah...dekat dengan rumah dah..(naik bas 2 jam saja..) heheh...

sekarang dah mengajar..... dapat posting kg halaman...duduk diam-diam kat rumah...dah tak duduk asrama... :-P


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-11-08 14:22


asrama..time sek menengah dulu kena duduk asrama sebab jauh...banyak kenangan..best!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

nur_awatif174
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2008
Ahli No: 32840
Posting: 62
Dari: bangi,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-11-08 16:19


saya pun duduk asrama dr form1-form5
duduk studi diploma pun duduk asrama,,tapi tak sama lah macam asrama sek yang ketat dengan peraturan...
sekarang masih duduk asrama lagi...sambung degree....
memang suka lah duduk asrama ini...
ramai kawan....boleh berdikari...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_awatif174Profil   Hantar PM kepada nur_awatif174   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 01-12-08 23:13


Pada 30-11-08 12:01 , cikgu84 posting:

!!! QUOTE !!!



institut perguruan....dok asrama lagi.... :kelip:

            kelas padat gila....pukul 7 petang baru lah jejak kaki ke asrama....setiap hujung minggu balik rumah...dekat dengan rumah dah..(naik bas 2 jam saja..) heheh...

sekarang dah mengajar..... dapat posting kg halaman...duduk diam-diam kat rumah...dah tak duduk asrama... :-P



duduk IPG memang kelas padat sangat-sangat..macam kat sekolah..hoho..bestnya dapat posting kat kg saja..ngeh3..ai..saya bagaimana taun depan..huhu :-( :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

missju
Warga Rasmi
Menyertai: 02.07.2008
Ahli No: 33892
Posting: 8
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 03-12-08 14:01


salam..jenuh duduk asrama...dari form 1 sampai form 5..lepas itu matrik..lepas itu kat ukm...masa kerja sekarang duduk rumah company....rasa tak best sebab berjauhan dengan famili..sekarang duduk cari kerja bedektan dengan hometown...

Bookmark and Share

    


  Member Information For missjuProfil   Hantar PM kepada missju   Pergi ke missju's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-08 20:46


Pada 01-12-08 23:13 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-11-08 12:01 , cikgu84 posting:

!!! QUOTE !!!



institut perguruan....dok asrama lagi.... :kelip:

            kelas padat gila....pukul 7 petang baru lah jejak kaki ke asrama....setiap hujung minggu balik rumah...dekat dengan rumah dah..(naik bas 2 jam saja..) heheh...

sekarang dah mengajar..... dapat posting kg halaman...duduk diam-diam kat rumah...dah tak duduk asrama... :-P



duduk IPG memang kelas padat sangat-sangat..macam kat sekolah..hoho..bestnya dapat posting kat kg saja..ngeh3..ai..saya bagaimana taun depan..huhu :-( :berfikir:


strawberry_ungu....
berdoalah macam ni....
"ya allah..tempatkanlah aku di sekolah yang terbaik untuk ku...yang dapat memberikan kebahagiaan kepada ku..yang dapat memudahkan urusanku dan kedua ibu bapaku..."
lepas itu...strawberry mestilah redha dan lapang hati seadanya...betul-betul tawakal dan yakin dengan doa strawberry... mana pun posting...itulah yang terbaik untuk strawberry..seperti yang didoa di atas.. :-)


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-12-08 22:00


Pada 03-12-08 20:46 , cikgu84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-12-08 23:13 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-11-08 12:01 , cikgu84 posting:

!!! QUOTE !!!



institut perguruan....dok asrama lagi.... :kelip:

            kelas padat gila....pukul 7 petang baru lah jejak kaki ke asrama....setiap hujung minggu balik rumah...dekat dengan rumah dah..(naik bas 2 jam saja..) heheh...

sekarang dah mengajar..... dapat posting kg halaman...duduk diam-diam kat rumah...dah tak duduk asrama... :-P



duduk IPG memang kelas padat sangat-sangat..macam kat sekolah..hoho..bestnya dapat posting kat kg saja..ngeh3..ai..saya bagaimana taun depan..huhu :-( :berfikir:


strawberry_ungu....
berdoalah macam ni....
"ya allah..tempatkanlah aku di sekolah yang terbaik untuk ku...yang dapat memberikan kebahagiaan kepada ku..yang dapat memudahkan urusanku dan kedua ibu bapaku..."
lepas itu...strawberry mestilah redha dan lapang hati seadanya...betul-betul tawakal dan yakin dengan doa strawberry... mana pun posting...itulah yang terbaik untuk strawberry..seperti yang didoa di atas.. :-)



arigatoo cikgu8..notes taken.. :-D ..insya allah..really appreciate that.. :kelip: :kelip: :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

True_Heart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2007
Ahli No: 31612
Posting: 86

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-12-08 15:36


salam...

ana da start duduk asrama sejak darjah lima... sebab darjah 5 lah ummi paksa masuk sekolah tahfiz..hehe.. banyak jugak merantau...and banyak pengalaman dr asrama2 yang pernah ku duduki...the latest asrama waktu umur 18.. memang banyak sangat pahit manis nya..bila da tak duduk, memang rindu sangat-sangat...boleh belajar berdikari..alhamdulillah..and pengalaman * naughty yang takle lupa, bawa henset sorok2 ...hehehe..tapi lepas tu, ustazah bagi bawa..tapi pengawas sajalah..:D duduk asrama nii...kadang-kadang, yang pendiam, boleh jadi banyak cakap...and macam-macam lah..hehe besstt..paling tak best, bila berselisih faham dengan kawan-kawan...biasalah..da duduk sebumbung..mesti ada punya selisih faham..ye tak? and saat indah apabila perselisihan itu terlerai dengan tangisan persahabatn... :) begitulah indahnya ukhwah,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For True_HeartProfil   Hantar PM kepada True_Heart   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 15:47


imni duduk asrama time form 1 sampai form 5 lepas itu masuk ipt ada asrama juga still stay at the hostel...alhmdulilah:welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 20:43


ana pernah juga merasa dok asrama banyak kenangan yang tak dapat dilupakan antaranya pergaduhan beramai-ramai sadis juga tengok orang kena belasah sebab curi telefon bimbit.time tu saya senior yang curi junior .mereka marah sebab budak itu curi telefon bimbit sebab nak top up kan aweks dia.tu yang membangkitkan kemarahan senior .nasib baik terkawal kalau tak dah mati agaknya budak itu .ana pun nyaris nak kena lepuk dek menegor member yang tengah membelasah budak junior tu.lebam lebam pecah mulut lah juga budak tu.

lagi satu kenangan nampak hantu .time tu kiteorang tengah orientasi .time tu junior lagi senior kami main simbah-simbah air pukul-pukul pakai bantal kejar mengejar kononya salam perkenalan time tu lebih kurang antara pukul 2-3 ana tak berapa ingat.saya dengan rakan saya bertaburan lari lintang pukang dek di kejar senior.kiteorang lari menuju ke padang dan meniarap kat padang tu macam askar(kononnya nak menyorok) ,tak semena mena saya nampak bola api terbang, saya pun tunjuk lah benda tu pada rakan saya yang ketika tu sedang meniarap .rakan saya kata tu penanggal entahla saya pun tak tau apa benda tu.benda tu cuma terbang berpusing pusing macam carik sesuatu lepas itu mendarat kat bengkel latihan kami .rakan saya cakap "jangar tegur benda itu diam dan tengok saja"esoknya rakan saya demam.tapi alhamdulillah saya tak demam.(kuat semangat agaknya)

lagi satu cerita saya mandi awal subuh time tu belum azan lagi.seingat saya dalam bilik air yang saya mandi memang tak ada orang.tengah-tengah mandi tiba tiba bilik air sebelah saya berbunyi seperti ada orang macam bersiul shower terpasang sendiri . saya buat tak tau lah mungkin ada orang masuk agaknya (dalam hati berfikir) kebetulan time tu azan berkumandang bunyi itu dengan shower sekali hilang .


sekian saja cerita ana .kalau nak cerita memang banyak lagi.
wasalam

:-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

nauwar
Warga Rasmi
Menyertai: 07.12.2008
Ahli No: 36219
Posting: 17
Dari: bukit rambai? krubong?

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 20:21


Assalamualaikum

Ana salah seorang penghuni asrama. Ana menetap di asrama sejak menuntut di tingkatan 1 lagi .
Seronok duduk di asrama walaupun kadang-kadang kita terasa diri dikongkong dan terpaksa mengikut jadual serta program yang diatur oleh pihak asrama.. ... :kelip: bagi pendapat ana sahaja..

Di asrama kita boleh belajar untuk mendisiplinkan diri. Kita juga dapat melihat pelbagai ragam dan gaya insan di sekeliling kita...
Kita juga akan lebih menghargai mereka...
Memori dan kenangan ini yang akan mengajar kita erti MAHABBAH dalam persahabatan dan erti tanggungjawab terhadap diri sendiri juga masyarakat sekeliling... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nauwarProfil   Hantar PM kepada nauwar   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 03:29


start duduk asrama form 1 setengah tahun saja.. lepas itu buat kes..
lepas itu naik form 4-5 duduk asrama balik.. dorm yang sama pulak tu.. bosan.. 8-)

teringat zaman asrama,erm macam-macam cerita hantu wujud.. glamer sungguh cerita hantu di zaman asrama dulu.. memang terhangat di pasaran lah.. :sopan: :sopan: zaman histeria lah.. time-time nak exam tu ada saja yang kena sampok .. uishh...

p/s: tak boleh lupa kawan sebelah katil tiba-tiba bangun dan ketawa.. naik seram ..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 04-01-09 07:00


saya start duduk asrama form sampai f4 bulan 3, pstu duduk luar, tapi sekolah yang same.. ye dah beso kan, nak duduk luar lah..

masa f3 dulu, 1dorm ada 12org.. saya suka beli maggi, kami selalu buat malam2, mntak air panas kat makcik dewan makan.. lepas itu buat maggi 5bungkus dalam baldi..

ni dulu-dulu ustaz saya yang cerita, pstu balik dorm, kami pula yang buat.. sekarang fikir2 balik, naik kembang tekak teringat2 balik.. wahahaha geli betul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 12:02


hantu maggi rupanya shafiqah88 ni? huhu..
letak dalam baldi ye? sebelum letak maggi dalam baldi,baldi tu isi apa? dah habis satu baldi baru kata tak selera.. :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 04-01-09 12:56


Pada 04-01-09 12:02 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

hantu maggi rupanya shafiqah88 ni? huhu..
letak dalam baldi ye? sebelum letak maggi dalam baldi,baldi tu isi apa? dah habis satu baldi baru kata tak selera.. :lol: :lol:




dulu-dulu malam-malam kat asrama, lagi-lagi tengah tension belajar, ada saja benda nak dibuatnya...

haha.. baldi tu basuh dulu bersih2 keladak2 air tu :terliur: .. sedappp.. heeee geliiiii, haha...

peliknya, sedap lk tu makan ramai-ramai, rebut2... tak kisah kladak ke baldi ke, dah siap, belasah saja semua..


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 13:01


Erk.. ada zat yang terpendam kat baldi tu...sebab tu licin.. nasib baik tak kata baldi tu bocor



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 16:00


Assalamualaikum..
yupp..areyien duduk kat hostel..sejak form 4 da duduk hostel kat sek, dan dapat sambung study pun kena duduk hostel.. cuma final sem masa diploma duduk kat rumah sewa.tapi sekarang ini dapat sambung study lagi dan dapat duduk hostel..best lah duduk hostel, banyak kenangan dengan kawan-kawan selain dapat menjimatkan duit.. :-)


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-01-09 21:33


Assalamualaikum
saya duduk selama 5 tahun di asrama kolej..tapi di universiti lah..boleh kira tak.... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 18:43


saya rindu nak dok asrama..teringat kenangan manis masa kat SMKAL....kenangan silam menggamit perasaan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 18:43


saya rindu nak dok asrama..teringat kenangan manis masa kat SMKAL....kenangan silam menggamit perasaan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

ismi_anis
Warga Rasmi
Menyertai: 25.01.2009
Ahli No: 36890
Posting: 3
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 13:55


seronok dok asrama...ramai kawan....banyak kenangan manis dan pahit kat sana tahu...
rugi bagi siapa yang tak pernah rasainya... kalau sekolah agama,lagi lah best..kiranya kita ny ditarbiah....insya Allah segala ilmu akan di praktikkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_anisProfil   Hantar PM kepada ismi_anis   Quote dan BalasQuote

miss_nuyu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.09.2008
Ahli No: 35045
Posting: 80
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-01-09 15:19


bolehlah tahan...sebab setiap saat semua diisi dengan perkara2 yang berfaedah...tak ada lah buang masa kan...best duduk asrama..
cuma pandai-pandai lah atur masa belajar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_nuyuProfil   Hantar PM kepada miss_nuyu   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 17:28


bagi saya best saja duduk asrama ni...duduk asrama masa form 6 sebab rumah jauh dr sekolah.kena naik bot dan kereta...kalau hari2 habisla duit dan datang lambat....sekarang ni duduk hostel juga kat U ni..kawan-kawan ajak duduk luar tapi tak best saja duduk luar....boleh jadi jahat pula saya ni...hostel ni ok sikit ada peraturan...so boleh lah berdisiplin sikit....hehe..

p/s : time ni cuti sem...semua org balik kampung....saya duduk kolej saja..nak balik pun sabah jauh da...haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 23:53


salam..
ye saya..
memang best duduk asrama..
rugi tak rasa..
tapi kan...
ehemm..
ada sesiapa kena buli dengan senior???
biasanya junior takut nak selisih dengan senior...
ada saja tak kena kan... :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 00:02


hm,saya pun duduk kat asrama sem ni...mula-mula tak dapat tau.tak tau kenapa.sebelum daftar pengajian minggu lepas ada buat rayuan hantar kat pihak asrama.sekali tengok rayuan diterima.alhamdulillah,syukur sangat-sangat sebab diberi peluang untuk duduk asrama.rasa macam nak nangis saja masa tu..huhu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 00:54


Pada 26-01-09 00:02 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

hm,saya pun duduk kat asrama sem ni...mula-mula tak dapat tau.tak tau Kenapa.sebelum daftar pengajian minggu lepas ada buat rayuan hantar kat pihak asrama.sekali tengok rayuan diterima.alhamdulillah,syukur sangat-sangat sebab diberi peluang untuk duduk asrama.rasa macam nak nangis saja masa tu..huhu.


ye ke nangis ini...
anak manja eh.. :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 10:27


dok asrama?? hehehe..ingat sejarah lampau...1st time dok asrama bila study kat sarawak...sebelum ni tak pernah dok mana-mana asrama..(manja kan so tak nak dok asrama)so bila study jauh tu nak tak nak terpaksa lah..memang sedih sangat lah sampai 2minggu nangis tak henti2...pengalaman yang terindah tu...bila dah biasa suasana kat sarawak tu macam dah lupa diri pulak dah...seronok dok asrama juga...kawan-kawan pun best belaka lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 10:57


manja dengan mak saja..huhu.tak ada lah,kalau duduk kat luar ni banyak faktor kena pertimbangkan.kos sara hidup pun sah2 tinggi.at least kalau duduk kat asrama bolehlah berjimat cermat
:-D


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

cahaya_hearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2009
Ahli No: 36619
Posting: 72
Dari: nEgeri adAt pErpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 10:59


em saya dapat rasa dok asrama time da habis sek..
sebelum tu dok ulang alik dari rumah saja..sek dekat..
first time dok asrama semua benda kelam kabut..
almaklum lah da biasa basuh guna mesin basuh..
hehe..
sekarang rasa macam best pula basuh pakai tangan..
boleh exercise kecikkan lengan..
hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_heartyProfil   Hantar PM kepada cahaya_hearty   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 12:30


Pada 26-01-09 10:59 , cahaya_hearty posting:

!!! QUOTE !!!

em saya dapat rasa dok asrama time da habis sek..
sebelum tu dok ulang alik dari rumah saja..sek dekat..
first time dok asrama semua benda kelam kabut..
almaklum lah da biasa basuh guna mesin basuh..
hehe..
sekarang rasa macam best pula basuh pakai tangan..
boleh exercise kecikkan lengan..
hehe


haah.. betul itu..
hidup mula berdikari.. bagus lah itu..
kecik kan lengan?? bukan besarkan lengan lagi ke??? :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

cahaya_hearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2009
Ahli No: 36619
Posting: 72
Dari: nEgeri adAt pErpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 12:45


Pada 26-01-09 12:30 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-01-09 10:59 , cahaya_hearty posting:

!!! QUOTE !!!

em saya dapat rasa dok asrama time da habis sek..
sebelum tu dok ulang alik dari rumah saja..sek dekat..
first time dok asrama semua benda kelam kabut..
almaklum lah da biasa basuh guna mesin basuh..
hehe..
sekarang rasa macam best pula basuh pakai tangan..
boleh exercise kecikkan lengan..
hehe


haah.. betul itu..
hidup mula berdikari.. bagus lah itu..
kecik kan lengan?? bukan besarkan lengan lagi ke??? :kelip:


iyakah besarkan lengan??
aduh patot lah tak kecil-kecil pun lengan saya..
:-P
kalau tumbuk cili api guna lesung baru boleh kecik agaknya..
hehe


-----------------
Bangkitlah kembali...
Tabahkan hatimu..
Lembutkan hatimu..
Moga jiwamu lunak mendekati Allah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_heartyProfil   Hantar PM kepada cahaya_hearty   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 13:30


ish2... bahaya itu cahaya_hearty..
rosak lengan awak itu... sakit.. ;P
jaga lah diri kita selagi masih ada..

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

cahaya_hearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2009
Ahli No: 36619
Posting: 72
Dari: nEgeri adAt pErpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 14:45


Pada 26-01-09 13:30 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

ish2... bahaya itu cahaya_hearty..
rosak lengan awak itu... sakit.. ;P
jaga lah diri kita selagi masih ada..


bukan begitu..
awak salah faham ni..
maksud saya rajin2 lah tumbuk cili padi guna lesung..
tak payah guna mesin..
hehe


-----------------
Bangkitlah kembali...
Tabahkan hatimu..
Lembutkan hatimu..
Moga jiwamu lunak mendekati Allah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_heartyProfil   Hantar PM kepada cahaya_hearty   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 14:58


Pada 26-01-09 14:45 , cahaya_hearty posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-01-09 13:30 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

ish2... bahaya itu cahaya_hearty..
rosak lengan awak itu... sakit.. ;P
jaga lah diri kita selagi masih ada..


bukan begitu..
awak salah faham ni..
maksud saya rajin2 lah tumbuk cili padi guna lesung..
tak payah guna mesin..
hehe



oo..
iyakah.. begitu..
sama lah lah cahaya_hearty..
besarkan lengan juga... :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 23:16


dok asrama start tingkatan 4 sampai lah sekarang.. sampai mak kata.. macam rumah mak ni macam rumah no.2.. huhu~

p/s:rasa macam sedih pula bila dengar macam tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 08:35


Pada 28-01-09 23:16 , Aezza posting:

!!! QUOTE !!!

dok asrama start tingkatan 4 sampai lah sekarang.. sampai mak kata.. macam rumah mak ni macam rumah no.2.. huhu~

p/s:rasa macam sedih pula bila dengar macam tu..


jangan lah sedih2 ye..
berkorban demi menuntut ilmu,.
keluar berjihad juga itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

PuteraAlamMaya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.01.2009
Ahli No: 36871
Posting: 51
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 29-01-09 11:12


saya dok asrama kat SMSJ dari form 1 hingga form 5;
lepas itu kat UiTM dari part1 hingga part 3,
part 4 scouting, part 5 dok rumah sewa, part 6 latihan praktikal.
lepas itu kerja, dok rumah kompeni dan dok rumah sewa.
Pas 9 tahun kerja, Alhamdulillah dok rumah sendiri..tu pun utang. hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteraAlamMayaProfil   Hantar PM kepada PuteraAlamMaya   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 13:50


Asrama Puteri SMK Aminuddin Baki KL (ASAB) : 1999-2003
Kolej Seri Serapi (UiTM Sarawak ) 2004-2005
Kolej Seri Gading (UiTM Sarawak ) 2005-2006
Kolej Melati (UiTM Malaysia) 2007-2009

10 tahun dok hostel....sekarang dah final sem pun dok hostel... InsyaAllah dah kerja nt dok rumah kat shah alam ni... :-D
Nak beli rumah ni dr mak.... :sopan:


Bukan tak nak dok rumah sewa, tapi ana banyak komitmen dengan fakulti, lau ada kenderaan, xkesah pun nak luar... Tapi ana ni cerewet pula pasal kebersihan... Payah lau housemate jenis bukan pembersih... Lau ana ketua rumah tak apa juga... :sopan:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 15:51


Assalamualaikum

Saya pun merasa juga duduk kat asrama time study duu...

Form 3 (1999) SMK Umas-Umas
Form 6 (2002-2003) SMK Merotai Besar

UUM (2004-2007)...

Macam-macam ada,... :-D :-D


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

Muslim_Cute95
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.12.2008
Ahli No: 36500
Posting: 41
Dari: Jelapang Padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 16:21


Start duduk kat asrama masa f1.Masa tu asyik teringat mak saja.Sampai ada kawan yang nangis-nangis.Saya tak nangis lah(hati keras sikit).

Sekarang dah f2.rasa macam bebas pulak duduk kat asrama.tak ada orang nak suruh kita pergi kedai,jangan tidur lewat dan memacam lagi peel orang rumah.

Masa kat rumah rindu nak balik asrama,
Masa kat asrama rindu nak balik rumah. :-P :-P :-P


-----------------
LeBih baik MaTi BerUsaHA DariPada MaTi BerPutUs AsA....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muslim_Cute95Profil   Hantar PM kepada Muslim_Cute95   Pergi ke Muslim_Cute95's Website   Quote dan BalasQuote

nur_muslimin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36366
Posting: 49
Dari: matahari terbit

slovenia   avatar


posticon Posting pada: 01-02-09 11:53


pernah masa saya sek dulu kat samsed.tapi time 2 ramai yang kena hesteria.nasib baik lah allah lindung saya.saya terselamat dari hesteria tsb.itulah pengalaman ddk asrama dulu.semua meninggalkan kenangan yang banyak dan baik

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_musliminProfil   Hantar PM kepada nur_muslimin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.169337 saat. Lajunya....