Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Matinya anak muda itu bukan kerana tergelincir kakinya, tetapi kerana tergelincir lidahnya.
-- Ilham Pujangga

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 21 jam, 32 minit yang lalu


Klinik Ukhwah
Topik: Badan kurus


Carian Forum

Moderator: Administrator, Meow, dramian219
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Klinik Ukhwah
    »» Badan kurus

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Badan kurus

Huzaimi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29691
Posting: 55
Dari: Bandar Baru Bangi, Skudai

Selangor  


posticon Posting pada: 28-04-07 08:49


ada sesiapa tak kat sini boleh bagi tips bagaimana nak bsrkn badan.
kalau nak kata exercise,aku main bola
nak kata makan sikit,aku tengok kawan aku yang badan dia lagi besar makan lagi sikit dr aku
kat mana-mana paper ke @ kat tempat lain mesti asyik pasal nak krskn badan
mesti aderla juga sesiapa yang nak tau bagaimana bsrkn badan
Gemuk tanda tak sihat,kurus sangat pun tanda tak sihat

Bookmark and Share

    


  Member Information For HuzaimiProfil   Hantar PM kepada Huzaimi   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-04-07 11:00


betul-betul....nak besarkn badan.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-04-07 11:33


macam-macam ada org sedap tubuh tapi nak kuruskan badan & ada org kurus nak besarkan badan. Adsa beberapa sebab Kenapa tak tmbh2 berat badan ni: sama ada sebab metabolisma tinggi, kadar penyerapan nutrien pada gastrousus dalam tubuh kurang jadi nutrien banyak dibuang yang lain saya tak berapa ingat.

Huzaimi ni susu minum tak, kat pasaran ada product weight gain, boleh ambil tapi make sure halal. sebab ada produk penjual bukan Islam kata halal tapi pembuatan dia dr casein susu yang guna enzim tak halal. Jk metabolisma normal: dalam pengambilan makanan perlulah sama dengan kadar penggunaan. Maksudnya org buruh kena makan banyak & org kerja duduk opis saja makan sikit saja perlu . Selera huzaimi macam mana ye. Ambilla appetton, B complex, bijirin. tapi dalam nak gemukkan badan jangan makan lemak haiwan ye! kan tersumbat pula salur darah dapat penyakit jantung, strok & high blood pressure.

Tahukah anda apa fungsi rembesan jus hempedu? Jus hempedu perlu untuk membaurkan lemak (emulsi lemak) spy lemak boleh diserap dalam badan. Jk kekurangan jus hempedu ni lemak tak dapat diserap dalam tubuh & dibuang dalam najis menyebabkan najis terapung & berwarna cerah dipanggil steatorrhea .Kalau nak tahu penyerapan lemak dalam tubuh anda jadi check2la keadaan najis anda. Minta maaf ni bukan nak mengotor tapi segi keadaan ni.


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~
[ Telah diedit oleh: muslimah_jun pada 28-04-07 12:13 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-04-07 13:20


Terbalik sikit dengan Prof ...sebab nak kuruskan lagi badan. Sekarang pun Prof sedang jaga permakanan. ....Sengsara betul hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

hol_mes224
Warga Rasmi
Menyertai: 21.05.2006
Ahli No: 24471
Posting: 17
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-05-07 02:14


makanlah appeton..ya!!!

saiz badan ni jugak dipengaruhi oleh genetik. kadang-kadang memang susah untuk ubah dengan cara biasa walaupun anda makan banyak. Dan nak ingatkan sikit, kalau hang rasa makan banyak pun badan tak naik, kurus sangat macam papan lagi, jangan naikkn lagi kuantiti dan kekerapan makan. Makan banyak sangat pun tak elok sebab nanti boleh menyumbang kepada penyakit pulak.

seelok-eloknya jumpa lah pakar kesihatan, kot2 ada masalah kat metabolism badan atau sesetengah level hormon tak normal atau benda-benda lain.

tapi memang ada sesetengah org seperti muslimah_jun kata, kadar metabolisma tubuh dia sangat tinggi. Bersyukurlah dengan apa yang ada. Namun jika boleh diperbaiki, mengapa tidak?

=]

Bookmark and Share

    


  Member Information For hol_mes224Profil   Hantar PM kepada hol_mes224   Pergi ke hol_mes224's Website   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 08-05-07 07:11


nak naikkan badan senang saja......kalau makan tu biar ikhlas jangan terpaksa...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

raisul_muhaddissin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2006
Ahli No: 26103
Posting: 129
Dari: Shah Alam

Pahang  


posticon Posting pada: 08-05-07 11:56


Banyak minum susu kambing!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For raisul_muhaddissinProfil   Hantar PM kepada raisul_muhaddissin   Pergi ke raisul_muhaddissin's Website   Quote dan BalasQuote

orangmiskin
Warga Rasmi
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15608
Posting: 14
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-05-07 12:11


saya PUN nak besarkan tubuh badan.
saya makn da banyak
tapi xbesar2 juga
saya saya kurang makan makann yang berminyak lah
kalau siapa ada cdagan please

Bookmark and Share

    


  Member Information For orangmiskinProfil   Hantar PM kepada orangmiskin   Pergi ke orangmiskin's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 12-05-07 15:11


Pada 08-05-07 02:14 , hol_mes224 posting:

!!! QUOTE !!!

makanlah appeton..ya!!!

saiz badan ni jugak dipengaruhi oleh genetik. kadang-kadang memang susah untuk ubah dengan cara biasa walaupun anda makan banyak. Dan nak ingatkan sikit, kalau hang rasa makan banyak pun badan tak naik, kurus sangat macam papan lagi, jangan naikkn lagi kuantiti dan kekerapan makan. Makan banyak sangat pun tak elok sebab nanti boleh menyumbang kepada penyakit pulak.

seelok-eloknya jumpa lah pakar kesihatan, kot2 ada masalah kat metabolism badan atau sesetengah level hormon tak normal atau benda-benda lain.

tapi memang ada sesetengah org seperti muslimah_jun kata, kadar metabolisma tubuh dia sangat tinggi. Bersyukurlah dengan apa yang ada. Namun jika boleh diperbaiki, mengapa tidak?

=]




appetton weightgain ana dah pernah minum sampai 2 tin..tapi tak besar2 juga...ana pun risau..umur dah lepas 20 an...tapi badan tak besar2 lagi..saiz baju dah lah susah nak cari..saiz s or m...boring betul...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 14-05-07 00:43


hmm...dah lepas kahwin agaknya baru boleh gemuk..ada orang memang begitu..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 02:26


Pada 14-05-07 00:43 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

hmm...dah lepas kahwin agaknya baru boleh gemuk..ada orang memang begitu..hehe

yalah...ada orang dah kawin baru berisi..
selagi metabolisme badan tinggi..makanlah sepuas-puasnya..
sebab susah nak gemuk..
:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 02:27


Pada 08-05-07 07:11 , ilhammusafir posting:

!!! QUOTE !!!

nak naikkan badan senang saja......kalau makan tu biar ikhlas jangan terpaksa...:)


..tak pernah pula saya dengar..makan pun kena ikhlas ke?
maaflah saya tak tahu.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 07:22


rasa-rasa ni genetik agaknya.... macam kawan saya pun macam tu.. makan banyak macam mana pun kurus juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 12:34


saya lagi sdey.. mkan tdor 3 bulan masa lepas SPM dulu pun still tak gmok2 juga... now da 2nd year..stil begitu juga..sdey betul...
It doesnt make sense when you heard someone just eating for 3 months but got no increasing in weight right? errghh!!! still in effort to gain weight. dont wanna thin like Naruto.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 12:36


Kage bushin No jutsu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-05-07 17:18


1) Amalkan minum susu penuh krim (jangan minum susu rendah lemak @ skim).

2) Amalkan makan protein seperti telur putih tapi make sure buat exercise Kalau tak sia-sia saja. Ni untuk naikkan otot badan. Boleh juga dengan ambil soya sebab soya juga kaya dengan protein. Ada lagi protein yang biasa diguna untuk naikkan otot iaitu whey protein yang biasa diambil oleh bina badan tapi saya tak suggest sebab was2 kehalalannya sesetangah produk.

3)tingkatkan kalori anda dr keperluan org biasa kepada 500kcl @ 1000kcl. contoh dengan makan roti beberapa keping, keju, peanut butter, margerin (sumber lemak tumbuhan)


#Susu pekat tak termasuk dalam list susu khasiat. susu pekat manis ni hanya gula semata-mata kecuali dengan apa dia diperkaya.
#untuk org dewasa kuning telur had dia 2 biji sahaja! high kolesterol.
#bagi saya lemak haiwan tak digalakkan.
#yang saya tahu untuk naikkan badan bagi org metabolisma tinggi sangat biasanya susah sikit. but boleh try.

Wassalam :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

zahraannur
Warga Rasmi
Menyertai: 14.05.2007
Ahli No: 29940
Posting: 6
Dari: malaysia

bosnia_herzegovina   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 22:11


kurus sebab metabolisme tinggi.. makan apa pun badan tak naik2...^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahraannurProfil   Hantar PM kepada zahraannur   Pergi ke zahraannur's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 14-05-07 22:21


betul 2..
makan belambak pun xjalan..
tetap kurus juga!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 22:49


assalamualaikum..
tak minat lah tengok diri ni kurus..:-)
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 14-05-07 22:55


Assalamualaikum..
Tak berapa suka orang kurus...bukan tak suka apa...jika untuk dijadikan isteri...
Tapi, orang kurus tetaplah orang kan...kena layan seadilnya...sebab saya sendiri pun kurus...hmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 22:58


Pada 14-05-07 22:49 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
tak minat lah tengok diri ni kurus..:-)
wassalam


Lina ni teman rasa nak cubit saja pipi...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 22:58


wawa pun same, macam nak cubit saja pipi tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-05-07 23:03


Pada 14-05-07 22:58 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

wawa pun same, macam nak cubit saja pipi tu..

aik..?!!
mana boleh suka-suka nak cubit pipi org..


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-05-07 23:04


ku terasa nama ku di sebut

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 23:05


siapa sebut mana wawa ni? dah tetengah malam ni ada orang sebut, cuba pandang belakang?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Huzaimi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29691
Posting: 55
Dari: Bandar Baru Bangi, Skudai

Selangor  


posticon Posting pada: 15-05-07 10:45


Aku tak suka badan yang kurus
kalau boleh biarla berisi sikit
sekarang ini tengah brusaha nak tmbhkn barat badan
terima kasih kepada mereka yang bagi tip2 nak tmbhkn barat badan

Bookmark and Share

    


  Member Information For HuzaimiProfil   Hantar PM kepada Huzaimi   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-05-07 10:51


org yang makan banyak tapi tetap badan tak naik berkemungkinan metabolisma dia tinggi..macam saya,saya makan banyak pun tak naik2..memang dari dulu teringin nak jadi berisi tapi tak tercapai lagi..nak derma darah pun asyik tak lepas saja..kalau rasa nak gemuk,minumla eight gain..tryla..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 10:56


Pada 15-05-07 10:51 , maya_sakura posting:

!!! QUOTE !!!

org yang makan banyak tapi tetap badan tak naik berkemungkinan metabolisma dia tinggi..macam saya,saya makan banyak pun tak naik2..memang dari dulu teringin nak jadi berisi tapi tak tercapai lagi..nak derma darah pun asyik tak lepas saja..kalau rasa nak gemuk,minumla eight gain..tryla..huhu


hihi...
betul...
susah sangat badan ni nak naik...
maintain kurus saja...
nak jugak jadi berisi...
tapi apakan daya...


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-05-07 11:46


bersyukurlah dengan apa yang ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 00:07


Hmm...sedang mncuba...hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 00:10


Azym, meke tak nak berisi ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 09:45


Nak lah abang. daeng...
Dah kira dah semua..BMI pun dalam lingkungan standard...
tapi tak berisi jugak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 09:50


Pada 14-05-07 00:43 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

hmm...dah lepas kahwin agaknya baru boleh gemuk..ada orang memang begitu..hehe


Betul rasanya..sebab masakan si dia kan lagi sedap..(^_^)


-----------------
http://azymechanical.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 10:35


Pada 08-05-07 07:11 , ilhammusafir posting:

!!! QUOTE !!!

nak naikkan badan senang saja......kalau makan tu biar ikhlas jangan terpaksa...:)


ana rasa ana makan sebab terpaksa agaknya..tu yang tak naik-naik badan..:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 16-05-07 18:55


bila dah nak tembam sikit mula lah demam.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

Naqeeb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2007
Ahli No: 29367
Posting: 82
Dari: Nusantara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 19:06


Saya pun ada masalah macam Huzaimi...
nak makan banyak tapi tak besar-besar jugak!!
Dah pumping dan semua termasuklah minum susu!!
Bila fikir balik Kenapa tak membesar adalah mungkin disebabkan kesilapan waktu kecil!!
Waktu kecil dulu.. mak saya kata saya berhenti minum susu dan hanya minum ribena sebagai suplemen utama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaqeebProfil   Hantar PM kepada Naqeeb   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-05-07 19:12


itulah apa sangat ada pada ribena. hanya gula & mahal saja.

*jangan tak tau pada otak kita ada bhg yang mengawal rasa kenyang & rasa lapar. Bila sampai kat otak rasa kenyang jk kita akan stop. & jk sampai kat otak rasa lapar tu buat kita rasa nak makan. Jk rosak 'pusat lapar' ni tu yang menyebab kurang makan, malah kekurangan badan serius. Maaf ni kajian ke atas haiwan, tapi jk terlibat dalam dunia saintis memang tak dapat lari dengan research pada animal trial kemudian manusia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 20:27


kanak-kanak rebina

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 20:29


rebina... huhuu baru hari tu tau rebina sebenarnya tak elok di minum...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-05-07 20:30


kalau masalah wawa pula..makin hari makin tembam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 20:53


Pada 14-05-07 17:18 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

1) Amalkan minum susu penuh krim (jangan minum susu rendah lemak @ skim).


Masa kanak-kanak dulu saya tak suka minum susu...rasa nak muntah saja...Patut lah badan kurus saja...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 22:34


Pada 28-04-07 13:20 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Terbalik sikit dengan Prof ...sebab nak kuruskan lagi badan. Sekarang pun Prof sedang jaga permakanan. ....Sengsara betul hehehe

pernah terfikir, kan elok kalau yang badan terlebih isi tu boleh pas sikit lemak kat kami yang tak berisi ni, hehe :lol:

saya pun sama, dah jadi ahli legenda pun tak besar2 lagi, nanti nak kena tunggu naik ranking jadi ahli kuno ke, ahli paleolitik ke, ahli bujang lapok ke baru berisi agaknya..

tapi ada kebaikan juga, ramai yang kata saya awet muda, nampak jauh lebih muda dari umur sebenar, hehe rasa bangga kejap kena puji begitu :-D :-P

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-05-07 22:37


menurut kata bonda saya,
"tak kisahlah badan kurus atau berisi..yang penting sihat"

menurut kata ayahanda pula kepada abang saya yang bertanya macam mana nak "berisi"kan badan,
"tak payahlah nak minum appeton ke, apa-apa ke...nanti bila dah dewasa,dah tua sikit, berat akan naik sdr.."

wallahu'alam :roll:
[ Telah diedit oleh: hudahasnan pada 16-05-07 22:38 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 22:54


wawa, teman rasa nak cubit pipi meke

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-05-07 23:04


mana boleh abang Daeng_Jati..haram..

p/s
apa kata abang daeng pergi cubit pipi mak ke, kakak ke, adik perempuan ke, tak pun isteri dan anak..kalau nenek pun boleh juga..mengeratkan silaturrahim lakatakan..he2


-----------------
[email protected]
[ Telah diedit oleh: redgirl pada 17-05-07 00:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 23:06


kalau macam tu, pergi bersenam kuruskan badan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 00:21


ada orang dah kena angau ke kat sini...

p/s: kalau ye, cepat2lah masuk meminang ye :roll:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 17-05-07 00:40


bersyukur dengan anugerah dari Allah s.w.t.......... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 03:59


Pada 17-05-07 00:21 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

ada orang dah kena angau ke kat sini...

p/s: kalau ye, cepat2lah masuk meminang ye :roll:



Ish, ish, ish...merbahaya ni...Makan tak kenyang, tidur tak lena, mandi tak basah...Doktor pakar pun tak boleh nak tolong...Kalau sesiapa yang kena angau ni kena bawa jumpa tok kadi bukannya doktor...

:-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 17-05-07 05:26


Pada 16-05-07 09:50 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-05-07 00:43 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

hmm...dah lepas kahwin agaknya baru boleh gemuk..ada orang memang begitu..hehe


Betul rasanya..sebab masakan si dia kan lagi sedap..(^_^)




yela tu..tapi tu pun kalau dapat bini yang masak sedap dengan rajin masak lah..kalau duduk makan kedai saja tak tau lah boleh ke tak cpai matlamat itu..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 08:34


Pada 16-05-07 22:54 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

wawa, teman rasa nak cubit pipi meke


Aip...jangan abang daeng..nanti ada orang marah + jeles pula..
hehe..


-----------------
http://azymechanical.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 08:39


Pada 16-05-07 20:30 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

kalau masalah wawa pula..makin hari makin tembam..


Ok lah tu..hehe..(^_^)


-----------------
http://azymechanical.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 08:42


ok lah Azym, teman tak nak kaco dah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-05-07 09:10


Pada 17-05-07 05:26 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-05-07 09:50 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-05-07 00:43 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

hmm...dah lepas kahwin agaknya baru boleh gemuk..ada orang memang begitu..hehe

Betul rasanya..sebab masakan si dia kan lagi sedap..(^_^)

yela tu..tapi tu pun kalau dapat bini yang masak sedap dengan rajin masak lah..kalau duduk makan kedai saja tak tau lah boleh ke tak cpai matlamat itu..hehe

makan sekali sekala tak apa, tapi jk selalu tak elok sebab makanan kat luar biasa letak pakaji banyak dalam masakan mereka. lepas itu terlalu masin& manis. & petang jk masak aym ke daging lemak mereka tak buang, sukar jumpa kedai yang betul baik buang lemak & kulit aym. Dulu masa belajar Hospital Kuala Lumpur tu dekat saja selalu tanya pakcik yang dapat pykt darah tinggi, kencing manis dll mereka cakap masa muda dulu selalu makan kat luar. Jk yang bujang tu sementara tunggu...kena2la rajin2 masak sendiri ye :)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-05-07 23:37


kalau nak kuruskan badan @ berisikan badan ada caranya..tapi..kalau nak kalau hilangkan tembm kat muka ni..ada tak cara nya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-05-07 02:16


yang tu Allah dah bagi semulajadi buat apa kita ubah. Apa Allah buat dah cantik untuk kita & itulah bernama redgirl (bukan nama sebenar) bukan syarifah @ izzati ke apa? :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 18-05-07 07:36


minumla appeton punya produk tu..apa nama entah...orang lidi pun boleh besar...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-05-07 09:49


Pada 17-05-07 08:42 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ok lah Azym, teman tak nak kaco dah...


Err..jangan merajuk pula abang daeng.. :-)


-----------------
http://azymechanical.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 00:27


Pada 18-05-07 09:49 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-05-07 08:42 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ok lah Azym, teman tak nak kaco dah...


Err..jangan merajuk pula abang daeng.. :-)


salam...


jangan gaduh2.

siapa yang merajuk sebenarnya ni??


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 11:39


Pada 18-05-07 07:36 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

minumla appeton punya produk tu..apa nama entah...orang lidi pun boleh besar...:-)


da try 2 tin..tak mahu naik2 juga...tension betul..!!!


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 11:41


salam........
ana tak kurus tapi lowet.........
wahaha...........
macam mana nak tgi.......
badan tough,tapi tak cukup inci.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

Huzaimi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29691
Posting: 55
Dari: Bandar Baru Bangi, Skudai

Selangor  


posticon Posting pada: 22-05-07 14:57


selalu lompat2
pemain basketball tinggi-tinggi pasal selalu lompat
ktinggian saya sdrhana saja tapi tak kisah pasal badan kurus itu yang saya kisah

Bookmark and Share

    


  Member Information For HuzaimiProfil   Hantar PM kepada Huzaimi   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 15:52


saya pun sama, hehehe

ada satu cara: kahwin dengan gadis yang perihatin, mesti dia cuba tambah isi suaminya kan, betul tak?

atau kahwin saja dengan perempuan yang kuat makan, boleh join sekaki :lol:

Kenapa ramai lelaki badan naik lepas kahwin? hehe, tentulah sebab isteri jaga pemakanan suaminya betul-betul kan, makan teratur hati pun senang :-D

kesimpulannya: kahwin, kekeke

p/s: insyaAllah...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 16:45


tak kan sebab bini jaga..sleama ni mak sendiri tak menjaga ka...??? nonsence...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 15:20


Pada 26-05-07 16:45 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

tak kan sebab bini jaga..sleama ni mak sendiri tak menjaga ka...??? nonsence...

dah besar2 pun masih hidup di bawah ketiak mak lagi ka? :lol:

p/s: banyak puncanya, dan banyak juga jalan penyelesaiannya, bukan satu saja.

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 19:42


assalamulaikum......

sama lah kita....

nak besarkan badan juga ni......

:-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 14:40


Pada 30-05-07 15:20 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-05-07 16:45 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

tak kan sebab bini jaga..sleama ni mak sendiri tak menjaga ka...??? nonsence...

dah besar2 pun masih hidup di bawah ketiak mak lagi ka? :lol:

p/s: banyak puncanya, dan banyak juga jalan penyelesaiannya, bukan satu saja.

wassalam.




bukan lah...maksudnya selama 20 tahun dok dengan mak bapak takkan makan pakai tak terjaga...??? :lol:


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-06-07 22:25


nak gemuk ke?

amalkan makan kek, minum susu, makan eskrem, cikedees, makan coklat, ambil nasi tu biar banyak-banyak, lauk pun banyak-banyak, selalu makan... kalau boleh 6 kali sehari... then makan pizza...dan lain-lain. banyak sebenarnya yang boleh dimakan! keh3!

di samping ambil weight gain, appeton etc...

pergi exercise...

berkahwin.. (huhuhu)

kepada aL-azyM.. ha elok lah tambahkan berat badan tu... saya tengok pun kurus bebenor lah... berusahalah ye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-06-07 23:36


Pada 28-06-07 22:25 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

nak gemuk ke?

amalkan makan kek, minum susu, makan eskrem, cikedees, makan coklat, ambil nasi tu biar banyak-banyak, lauk pun banyak-banyak, selalu makan... kalau boleh 6 kali sehari... then makan pizza...dan lain-lain. banyak sebenarnya yang boleh dimakan! keh3!

di samping ambil weight gain, appeton etc...

pergi exercise...

berkahwin.. (huhuhu)

.


bukan setakat gemuk itu... nanti overdos pula..hehe :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-06-07 23:39


Pada 28-06-07 22:25 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

nak gemuk ke?

amalkan makan kek, minum susu, makan eskrem, cikedees, makan coklat, ambil nasi tu biar banyak-banyak, lauk pun banyak-banyak, selalu makan... kalau boleh 6 kali sehari... then makan pizza...dan lain-lain. banyak sebenarnya yang boleh dimakan! keh3!

di samping ambil weight gain, appeton etc...

pergi exercise...

berkahwin.. (huhuhu)

kepada aL-azyM.. ha elok lah tambahkan berat badan tu... saya tengok pun kurus bebenor lah... berusahalah ye.

cik syahidatul ni pandai beri cadangan saja, tapi dia sendiri tak gemuk2 :lol:

p/s: jangan marah


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

IlyaFarhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.10.2004
Ahli No: 11686
Posting: 149
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-06-07 23:51


Kalau nak kurus bolehlah pergi senaman kat gym ka...tapi kalau nak pergi gym dpa suruh kita makan banyak dulu biar kita berisi sikit baru elok kita nak main gym...sekejap lagi takut tak larat nak angkat pula..Ana pun seminggu sekali dok pergi juga gym,dok angkat berat dan lain-lain lagi lah...ana pun lani tengah dok bagi kurus sikit badan ni...kalau tak pun elokla pergi joging...pagi dan petang kalau ada masa pergi lah joging..BAru sihat.....




...............................................................
"A'QLUS SALIM FIL JISMI SALIM"

Bookmark and Share

    


  Member Information For IlyaFarhanProfil   Hantar PM kepada IlyaFarhan   Pergi ke IlyaFarhan's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-06-07 23:56


encik ibnu musa ni suka betul nak pekene saya ye.

saya tak nak gemuk... hehe. semua yang saya cadangkan tu semua yang opposite dari saya dan benda-benda yang saya elakkan.

kecuali susu. susu saya minum setiap hari sejak kecik sampai lah hari ni... ;-)

exercise pun sama. cuma saya tak rajen saja... kalau boleh nak cari teman yang boleh diajak ke gym selalu. huhu.. dah ajak mak dia tak nak.. uhuk2!

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-06-07 00:03


Pada 28-06-07 23:56 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

encik ibnu musa ni suka betul nak pekene saya ye.

saya tak nak gemuk... hehe. semua yang saya cadangkan tu semua yang opposite dari saya dan benda-benda yang saya elakkan.

kecuali susu. susu saya minum setiap hari sejak kecik sampai lah hari ni... ;-)

exercise pun sama. cuma saya tak rajen saja... kalau boleh nak cari teman yang boleh diajak ke gym selalu. huhu.. dah ajak mak dia tak nak.. uhuk2!


assalamualaikum..
pantang betul dengan susu...
tak boleh minum..
rasa lain macam saja...
wassalam



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-07 00:07


waalaikummussalam lina..

ih ih... banyak betul benda yang kita opposite ni ye...

lina sayur tak boleh, susu tak boleh... huhuhu... saya pula kena ada kedua-duanya tu... erm lina masa baby dulu minum apa? :-P


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 29-06-07 00:08 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-06-07 00:14


masa kecik dia minum orange juice saja agaknya :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-06-07 18:55


Pada 28-06-07 22:25 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

nak gemuk ke?

amalkan makan kek, minum susu, makan eskrem, cikedees, makan coklat, ambil nasi tu biar banyak-banyak, lauk pun banyak-banyak, selalu makan... kalau boleh 6 kali sehari... then makan pizza...dan lain-lain. banyak sebenarnya yang boleh dimakan! keh3!

di samping ambil weight gain, appeton etc...

pergi exercise...

berkahwin.. (huhuhu)

kepada aL-azyM.. ha elok lah tambahkan berat badan tu... saya tengok pun kurus bebenor lah... berusahalah ye.


Assalamualaikum...
Rasanya macam dah buat..tapi tak gemuk pun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-06-07 22:01


Kalau nak naikkan berat badan janganlah main taram makan, tak pasal dapat banyak lagi pykt, kang susah. elak makan garam tinggi, kolesterol & ajinomoto serta yang ada pewarna serta pengawet sebab yang akan terbeban adalah buah pinggang yang terpaksa bekerja keras menapis darah yang tah apa yang kita makan.

boleh tambahkan kekerapan & kadar saiz pengambilan makanan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-07-07 01:08


Pada 29-06-07 18:55 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-06-07 22:25 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

nak gemuk ke?

amalkan makan kek, minum susu, makan eskrem, cikedees, makan coklat, ambil nasi tu biar banyak-banyak, lauk pun banyak-banyak, selalu makan... kalau boleh 6 kali sehari... then makan pizza...dan lain-lain. banyak sebenarnya yang boleh dimakan! keh3!

di samping ambil weight gain, appeton etc...

pergi exercise...

berkahwin.. (huhuhu)

kepada aL-azyM.. ha elok lah tambahkan berat badan tu... saya tengok pun kurus bebenor lah... berusahalah ye.


Assalamualaikum...
Rasanya macam dah buat..tapi tak gemuk pun..


sama lah..dah 2 tin habis..bosan lah macam ni..da lah naik naik susah..tapi bila puasa saja sehari dua jadi mendadak turun..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 08-08-07 14:58


Pada 29-06-07 00:07 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

waalaikummussalam lina..



lina sayur tak boleh, susu tak boleh... huhuhu... saya pula kena ada kedua-duanya tu... erm lina masa baby dulu minum apa? :-P




dia ni kecil-kecil dulu suka minum air pepsi&coca cola.........tu yang susu&sayur tak boleh telan...:D


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us

"The Merciful The Compassionate"


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

nieha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.11.2004
Ahli No: 12531
Posting: 61
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 08-08-07 17:36


baguslah kurus, boleh pakai baju saiz kecik. kalau gemuk hanya boleh pakai baju saiz L dan keatas.

Bookmark and Share

    


  Member Information For niehaProfil   Hantar PM kepada nieha   Pergi ke nieha's Website   Quote dan BalasQuote

cenderawasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2249
Posting: 115
Dari: utm

Johor  


posticon Posting pada: 08-08-07 23:11


terlalu kurus pun susah jugak....tak seimbang...nak derma darah pun tak layak...

p.s.diriku terlalu kurus...melayang-layang saja bila ditiup angin kuat...=>

Bookmark and Share

    


  Member Information For cenderawasihProfil   Hantar PM kepada cenderawasih   Quote dan BalasQuote

yusra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3482
Posting: 103
Dari: Kajang,Selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 08-08-07 23:42


assalamualaikum...nak gemukkan diri pula ke?.
..kurang aktif tapi masih buat senaman biasa..
then makan lah waktu tengah hari then tidur..maybe akan berisi lah dalam masa seminggu..hehehehe

tapi saya pula masalahnya nak kuruskan badan ke tahap yang stabil..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusraProfil   Hantar PM kepada yusra   Pergi ke yusra's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 15:47


Pada 08-08-07 23:42 , yusra posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...nak gemukkan diri pula ke?.
..kurang aktif tapi masih buat senaman biasa..
then makan lah waktu tengah hari then tidur..maybe akan berisi lah dalam masa seminggu..hehehehe
quote]

ni serius ke malawak..?? :-?



-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nuzul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21199
Posting: 48
Dari: pahang

bosnia_herzegovina  


posticon Posting pada: 21-08-07 16:54


janganlah risau sangat pasal kurus tu..yang penting sihat

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuzulProfil   Hantar PM kepada nuzul   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 17:18


bismillah

dulu saya kurus...lepas tu solat hajat nak berisi....tiba-tiba saya jadi kuat makan sebab boleh masak sendiri...lalu berisi...

lepas tu...naik mendadak....kembang....dari 55kg ke 78kg....astaghfirullah...nak sangat..


awal bulan rejab..saya solat hajat...nak kurus pulak....

lepas tu...datang musibah pelbagai.....ya lah...bulan rejab bulan kesedihan Rasulullah.....kekasih Allah pun diuji...kita??

saya diuji mak saya sakit ditimpa buah kelapa...runsing saya....jadi tak lalu makan...ha..dah kurus pula sekarang....... =) harap-harap...nafsu pun kurus juga...

wallahua'lam

DOAKAN SENJATA ORANG MUKMIN?? =)

wallahua'alam

arwah ayah saya selalu berpesan masa saya kecil-kecil....nak DUIT TAK??

SAYA CAKAP NAK...sambil menjenjeng jari kaki... =)

THEN DIA KATA DOA USAHA IKHTIAR TAWAKKAL..... =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-08-07 17:34


Bagus lah ada topik ni..banyak tips dapat..tapi dalam banyak-banyak tu saya masih tak berjaya juga..untuk pengetahuan sahabat ukhwah, berat saya berligar disekitar 39-41, naik turun naik turun macam suhu pulak.hehehe..pueh dah cuba macam-macam..appeton cuba dah, 2 tin baru naik 2 kelo..nampaknya Kalau nak naik 10 kelo kena minum 10 tin..tapi dah lama tinggal..tapi tak mengapa..biar kurus, janji sihat..sakit pun tak banyak, alhamdulillah..saya rasa sebab genetik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 23-08-07 17:36


bersyukurlah dengan ciptaan tuhan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 23-08-07 18:25


Pada 23-08-07 17:34 , azemi posting:

!!! QUOTE !!!

Bagus lah ada topik ni..banyak tips dapat..tapi dalam banyak-banyak tu saya masih tak berjaya juga..untuk pengetahuan sahabat ukhwah, berat saya berligar disekitar 39-41, naik turun naik turun macam suhu pulak.hehehe..pueh dah cuba macam-macam..appeton cuba dah, 2 tin baru naik 2 kelo..nampaknya Kalau nak naik 10 kelo kena minum 10 tin..tapi dah lama tinggal..tapi tak mengapa..biar kurus, janji sihat..sakit pun tak banyak, alhamdulillah..saya rasa sebab genetik..



rasanya masalah kita ni macam agak sama...dr segi berat yang tak pernah melepasi 45 kg...cara nak atasinye dengan bermacam2 care seperti minum appeton 2,3 tin dan try petua2 lain...mudah susut badan bilamana demam dan puasa sunat (apelagi puasa ramadan penuh..huhuhu..)..

memang penat dan bosan dengan keadaan ni..ye lah...da lah ketinggian tak sampai aras kelayakan seorang model (..hehe...) selepas itu ukur lilit badan dan beratnya pula tak mengizinkan untuk kerja-kerja yang teramat2 lasak (macam nak masuk kedet or polis or sewaktu dengannya...)

seringkali org tanya adakah saya ni sakit..??? dan jawapannya........................................ 'ya'..actually saya memang punya masalah penyakit yang memenatkan saya berulang alik ke hospital saban tahun...makan ubat lagi...sekarang alhamdullilah da baik..cuma follow up dan medical checkup selalu lah to ensure kesihatan saya stabil..tapi..saya tak puas hati adik saya pun ada sakit juga (tapi tak begitu serius..hanya ayhma saja..) boleh lah gedempol..kira obesity lah..saya pula opposite dia padahal sama saja..entah lah..bosan!!

oppssssss...Sorry lah..emostinal pula kat sini.. :-D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nur_eiman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2006
Ahli No: 23130
Posting: 113
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 23-08-07 21:04


ana pun kalau boleh nak naikkan sikit berat badan ni. setiap kali jumpa kawan-kawan or saudara mara mesti kena tegur kurus sangat. asyik kena tegur saja kurus betul lah.. ana ni kuat makan juga tapi badan susah nak naik, turun memang senang betul..tak tahu lah bagaimana nak usahakan lagi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_eimanProfil   Hantar PM kepada nur_eiman   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 23-08-07 21:08


minumlah appeton weightgain........

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 23-08-07 21:08


minumlah appeton weightgain........

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 24-08-07 00:38


Pada 23-08-07 21:08 , farabi posting:

!!! QUOTE !!!

minumlah appeton weightgain........

salam...

eerrmm...

ia ke??...

macam tak percaya saja...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 24-08-07 08:15


sebelum tidur,makanla berger...:-) tak pun,hari-hari makan sup daging...:-) tunggula hasilnya dalam masa 2 3 bulan..;-)
[ Telah diedit oleh: solskjaer pada 24-08-07 08:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-07 09:02


nah, saya copy paste ilmu orang2 sumo... bagaimana mereka jadi gemuk agaknya? mari baca...

Sumo Wrestlers: This is How You Get Fat

There's only one sport where they actually aim to gain as much body fat as possible: Sumo Wrestling. According to this article - here is what a sumo wrestler does to get fat:

    1. Skip breakfast. By depriving their bodies of food after eight hours of sleep, their metabolic rates stay low.

    2. Exercise on an empty stomach. If their bodies have
    no food, their metabolic thermostats are turned down even lower to conserve fuel.

    3. Take a nap after eating. The Sumo secret for gaining weight is that, after eating, they sleep for at least four hours.

    4. Eat late in the day. Going to bed with full stomachs means that their bodies must respond to the huge flood of nutrients with a rush of insulin, forcing their bodies to store some of it in the cells as fat instead of in the muscles and organs as nutrients.

    5. Always eat with others in a social atmosphere. According to leading researchers, a meal eaten with others can be at least 44 percent larger and with 30 percent more calories and fat.

===

yang no. 3 dan 4 tu, orang2 yang diet untuk kuruskan badan selalu elakkan... so, apa kata jika anda semua amalkannya!!

makan lewat2 malam kemudian lepas makan, tidur! sure gemuk.


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 24-08-07 09:08 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-08 10:40


huhu tips mengisikan badan... :kelip:

saya dulu paling berisi dalam adik-beradik..
sejak lahir sampailah form 3 pun saya yang paling berisi antara kawan-kawan saya..
masa kecil pipi tembam2..

masuk asrama form 4, tiba-tiba jadi kurus kering sampailah sekarang..

saya pelik sikit, makan banyak, berat badan maintain tapi pipi naik cepat..
dulu berat badan pernah jatuh 36kg lepas demam, susah betul naik balik.. berbulan2 juga..

kebelakangan ni selalu rasa lapar.. huhu dah makan pukul 6 petang.. lepas isyak makan lagi nasi lemak.. sebungkus tak cukup, makan 2 bungkus..

semalam timbang..alhamdulillah bmi dah hampir ideal..
tapi tulah pelik, pipi yang jadi bulat.. kawan yang baru jumpa semalam mula-mula nampak terkejut.. dia tanya Kenapa pipi bengkak :malu: huhu..

yang makan appeton tu kata kawan saya, ada sepupu dia yang kurus makan tu jadi terlebih berisi pula..sebab jadi tak berhenti makan..huhu tak berani pula ambil risiko..

cara sumo wrestlers tu naikkan berat badan macam kena amalkan gaya hidup tak sihat :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

serimurni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18927
Posting: 106
Dari: e-poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-01-08 11:14


salam..saya pun mengalami masalah yang sama..
tapi tak semua org kata saya kurus..ada sesetengah tu kata berat badan saya da sesuai dengan ketinggian saya...maybe sebab tulang saya yang kecil agaknya..huhu
tapi apa-apa pun saya tengah berusaha nak naik kan berat badan..
tak berani nak makan suplement yang naik kan berat badan..xkut nanti susah nak turun..:=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For serimurniProfil   Hantar PM kepada serimurni   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-01-08 11:48


NAK GEMOOKK!!! AARGGHH!!! Tekanan menimpa apabila memikirkan diriku yang kurus umpama Naruto ketika kecil.. Dan seolah-olah Cicakman yang daku menyampah sebelum ini, kelihatan mesra-mesra ayam ketika daku melihat cermin.. ARGGH!!! Nak gemmookk!!!

p/s: Namun daku masih bersyukur dapat melihat cahaya mentari di ufuk timur, mendengar deruan angin bayu, memetik kuntum di taman dan di tasik UM, berjalan dan berlari di atas bumi fana dan apa-apa sahaja yang sewaktu dan menyerupai dengannya. -Sekian-

Di akhir kalam, saya coretkan dengan penuh kecomelan, "NAAKK GEEMMOOKKK!!! WAAAAWAAA!!!!" Tekanan tau takk!! Tertekan!!!! Korangx yang berisi ni apee tau perasaan daku!!! HUHH!!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

hanan_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28138
Posting: 110

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-01-08 12:06


DIET lah. saya tengok room mata ni minum teh orang kampung pun boleh kurus. saya on da way ni.huhuh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan_nurProfil   Hantar PM kepada hanan_nur   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 14-01-08 14:07


:-) lawaknya luahan hati dia... hua3

nak juga meluahakan..diri ini pun kurus juga... :cry:
apa rahsia nak gemukan diri erk..
masa balik dulu my mum dan my dad said "ingatkan makin besar, rupanya makin kecil" sedihnya...tak apa lah boleh jadi kan alasan untuk dapat duit lebih..hehe( hehe ndak lah, main-main jak mak :-)


masa matriks jak rasanya sedikit berisi, before dftar kat matriks berat 45kg after da keluar pergi timbang balik da jadi 55kg.. :kelip: drastiknya...

makan banyak pun maintain kurus..Kenapa erk? pasal genetik ke..huhu..
tapi tak apalah, azam taun ni mengemukkan sedikit badan...tak nak lah gemuk sangat..

tapi apapun tetap bersyukur..sama macam org lain . .

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 14-01-08 15:29


emm kurus lah bagus apa..sebab kan ramai org nak kurus..ehehehe..tapi kalau kurus sangat memang susah juga..kadang-kadang angin tiup pun rasa nak terbalik...ahahaha...

tapi org kurus ramai cakap dah kawin akan berisi sikit...betul lah agaknya sebab dah kawin kan kena jaga isteri...kalau kurus kering saja,.takut2 isteri yang jadi pelindung suami..ehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, Meow, dramian219
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Klinik Ukhwah
    »» Badan kurus

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.190044 saat. Lajunya....