Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-05-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tiada apa yang paling berharga di dunia ini selain dari kebahagiaan..tiada apa yang paling memilukan selain dari kesedihan
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 157
Ahli: 0
Jumlah: 157




  Yang Masuk Ke Sini
nasiruddin: 24 hari yang lalu
Kang: 43 hari yang lalu
lidah-penghunus: 45 hari yang lalu
muslimin23: 53 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: daya firasat anda tinggi ke???


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» daya firasat anda tinggi ke???

Please Mendaftar To Post


Oleh daya firasat anda tinggi ke???

zaliaku
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.04.2007
Ahli No: 29527
Posting: 34

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 16:57


apakah anda seorang yang mempunyai daya firasat yang tinggi?
adakah anda pernah rasa instinct bila sesuatu akan terjadi ????

bolehlah dikongsi di sini....
orang kata tu deria ke 6. dapat tau apa yang bakal berlaku, atau dapat rasa sesuatu akan berlaku......

macam ana dulu masa sekolah dulu selalu dapat hint apa yang berlaku apa berlaku hari seterusnya melalui mimpi....
tapi sekarang tak lagi lah....


anda semua bagaimana???


http://www.freewebs.com/kejarwang/

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaliakuProfil   Hantar PM kepada zaliaku   Pergi ke zaliaku's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 16:59


Deja Wu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 27-04-07 17:01


aku tak dapat anugerah tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

azlan_aris
Warga Rasmi
Menyertai: 17.04.2007
Ahli No: 29621
Posting: 12
Dari: bandar baru bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 17:01


same lah kita!!...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azlan_arisProfil   Hantar PM kepada azlan_aris   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 17:36


kita pun sama juga (^^,)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 18:19


Pada 27-04-07 16:59 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Deja Wu


tak pun,jamais vu :lol: :lol:
kalau dalam cerita 6th sense, budak tu boleh tengok org yang dah mati..menakutkan.
benda-benda begini biasa ada pada org normal bersangkutpaut pada pusat memori.
otak kita ni memang menakjubkan. Subhanallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 18:27


erm.. sahabat2 biasa tak alami sesuatu peristiwa tu, rasa macam dah pernah nampak situasi yang sama tu berlaku sebelum tu. maybe dalam mimpi... ?

saya selalu lah. bila laluinya, saya jadi terfikir sejenak dan hairan...

tentang firasat, kekadang ada.

there's a saying that says, "trust your instincts!". and i always do.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-04-07 18:31


insyaAllah adalah juga jk Allah izinkan. kadang-kadang melalui mimpi & kadang-kadang rasa dalam hati contoh org cakap tak jujur kita boleh agak ketakjujuran dalam jawapan dia, org tu ada mesra dengan bukan muhrim rupanya Allah nak kita tegur, tengah pening2 kat asrama tiba-tiba macam mana boleh berjalan dblok lain & dengan izin nampak sstu yang Allah nak bagitahu & ada lagi tak ingat. Jk mimpi masa tahun 1 pernah mimpi kakak tengah mengandung kejar ipar yang tengah drive. Sedar2 saya menangggis. Kalau nak tahu tu tidur lepas study pkul 8.30pg. pukul 11 kakk datang asrama mengadu cakap dia kejar abang ipar pagi tadi. Tu pun abang ipar yang hantar, kjr sebab abang ipar tak dengar kut kakk panggil.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

nurulIslam
Warga Rasmi
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26061
Posting: 17
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 19:10


tidak ada rasanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulIslamProfil   Hantar PM kepada nurulIslam   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 20:52


kalau firasat pasal sesebuah rumah yang berhantu yu adalah.kalau selain tu tak adalah.saya boleh rasa insyaallah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 21:31


six sense a ni ye.....
bukan semua orang boleh dapat daya firasat (six sense)
tapi banyak nya orang perempuan yang ada kan esp yang dah bergelar ibu kan????

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 21:35


rasa nya dejavu (bukan deja wu) tu satu bayangan peristiwa yang belum berlaku,menerjah ke dalam ruang minda manusia dan berlaku selepas beberapa waktu yang sepatutnya berlaku, yang menyebabkan rame orang kata "eh macam pernah jadi saja???"

itu rasa nya apa yang teman paham tentang dejavu dan firasat(six sense)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

sof_wan88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28277
Posting: 127
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 23:43


adalah juga kadang-kadang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sof_wan88Profil   Hantar PM kepada sof_wan88   Quote dan BalasQuote

sof_wan88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28277
Posting: 127
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 23:45


kadang-kadang tinggi juga daya firasat ana ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sof_wan88Profil   Hantar PM kepada sof_wan88   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 23:50


Firast merupakan anugerah Allah kepada hambanya yang beramal dengan perintah Allah...Saya pun tak pandai nak explain lebih lanjut...kalau nak tahu klik link kat bawah ni untuk download kuliah tafsir al-quran...Ada ceritakan pasal firasat...:-)



Kuliah Tafsir - Surah Ar-Rahman.mp3


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-04-07 00:41


kebetulan yang selalu berkebetulan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-04-07 15:51


wallahu'alam..
tapi kerap juga..
mungkin juga kebetulan..
kadangkala mengajar ana lebih berhati-hati dengan kehidupan..
kehidupan yang menjadi bekalan dunia dan akhirat..
;-)


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 30-04-07 17:01


kebetulan yang tak dijangka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

alinsyirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.02.2007
Ahli No: 28870
Posting: 72
Dari: depan komputer

Perak  


posticon Posting pada: 30-04-07 17:31


Salam..entahlah kebiasaannya firasat ana selalu betul.tapi ana rasa itu cuma kebetulan sahaja.wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alinsyirahProfil   Hantar PM kepada alinsyirah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 30-04-07 18:36


salam....

daya firasat??...
tak pernah terfikir pun..
entah lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 00:15


saya: instinct mengenal orang dan sikap orang selalu kena.. agaknya kebetulan saja..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 01:22


kebetulan.. kbetulan juga....
tapi asyik kebetulan ajeee memanjangnye
tapi bila rujuk ke ustaz...
dia kata SAKA.....

jadi kenala berubat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 07:58


kak nurkamar, apa kaitan firasat dengan saka? :berfikir:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 07:59


salam..
Allah zat yang maha hebat telah berikan ana rahmat itu,tapi tidaklah begitu kuat..sekali sekala ana dapat rasa seperti sesuatuakan berlaku dan dengan zatNya ianya benar-benar berlaku,ana juga dapat rasa jika hari nak hujan,ana juga dapat rasa jika akan terserempak atau berjumpa dengan seseorang,ana juga dapat rasa jika ada kehadiran makhluk halus dipersekitaran..tapi semuanya hanyalah dengan zat Allah yang maha mengetahui akan setiap sesuatu..ana pernah dapat mimpi pusaran angin seakan-akan puting beliung dihadapn ana,ana dapat mimpi tu dua kali..tak lama selepas itu Tun Ghafar Baba meninggal dunia..ana tanya guru ana apa maksud mimpi tersebut,guru ana menjawap mimpi tersebut bermaksud dalam sesebuah negeri itu akan ditimpa bencana atau akan ada pemimpin yang akan meninggal dunia..Allah maha Kuasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

mrbr_2001
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22604
Posting: 169
Dari: Subang Jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 08:09


Pada 27-04-07 18:27 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

erm.. sahabat2 biasa tak alami sesuatu peristiwa tu, rasa macam dah pernah nampak situasi yang sama tu berlaku sebelum tu. maybe dalam mimpi... ?

saya selalu lah. bila laluinya, saya jadi terfikir sejenak dan hairan...

tentang firasat, kekadang ada.

there's a saying that says, "trust your instincts!". and i always do.



saya pun selalu merasai keadaan macam itu...


-----------------
cobaan sora 1 2 3, ehem




Bookmark and Share

    


  Member Information For mrbr_2001Profil   Hantar PM kepada mrbr_2001   Quote dan BalasQuote

pencintamu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.09.2007
Ahli No: 31155
Posting: 69
Dari: S.T.P

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 10:22


Pada 27-04-07 16:57 , zaliaku posting:

!!! QUOTE !!!

apakah anda seorang yang mempunyai daya firasat yang tinggi?
adakah anda pernah rasa instinct bila sesuatu akan terjadi ????

bolehlah dikongsi di sini....
orang kata tu deria ke 6. dapat tau apa yang bakal berlaku, atau dapat rasa sesuatu akan berlaku......

macam ana dulu masa sekolah dulu selalu dapat hint apa yang berlaku apa berlaku hari seterusnya melalui mimpi....
tapi sekarang tak lagi lah....


anda semua bagaimana???


http://www.freewebs.com/kejarwang/


kita alami benda yang samalah....dulu masa mama saya exciden saya jadi semacam saja....malam sebelum exciden tu saya tak dapat tidur...hati gelisah...lepas itu pagi sebelum berlakunya exciden tu saya terdengar bunyi ambulans,tiba-tiba saja jadi sedih sangat-sangat....tengok-tengok tengah hari tu dapat berita mama exciden..

sekarang pun alhamdulillah petunjuk-petunjuk tetap ada, biasanya melalui mimpi...


-----------------
sEinDaH HiasaN aDaLaH WaNiTa soLeHaH.........


Bookmark and Share

    


  Member Information For pencintamuProfil   Hantar PM kepada pencintamu   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 10:25


kasyaf ke?...
atau pun hanya gerak hati saja...
kadang-kadang suka gamble juga..tawakal saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 10:56


tak tahu nak cakap tapi kadang-kadang apa yang saya rasa betul-betul terjadi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 12:53


Pada 23-11-07 07:58 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

kak nurkamar, apa kaitan firasat dengan saka? :berfikir:



...
mudahkan ayat...
ada jenih2 saka...
& salah satunya yang sebegini....

contoh.. dia akan bagitahu what will happend if u do this.. if they done this...supaya tuan yang di'jaga' akan selamat sentiasa...

begitu lah....

** dah lebih kurang macam perangai syaitan laknatullah betul, kan? suka curi2 cerita kat loh mahfuz :-|


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 22:48


setakat ini ada juga kadang-kadang berlaku...tiba-tiba saja saya dapat merasakan ada sesuatu akan berlaku,dan tak lama selepas itu perkara itu berlaku...hehehe..tapi tak boleh bagitahu melalui apa saya boleh tau...yang pastinya mungkin kurniaan dr Allah untuk hambaNya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-11-07 09:28


Assalamualaikum

firasat berkaitan dengan perilaku sesorang,memang selalu menjadi kenyataan...alhamdulillah..mungkin secara kebetulan..tapi dengan cara ni lebih buat ana berhati-hati...

kalau tentang sesuatu kejadian yang bakal berlaku tu, jarang lah.. tapi kalau terjadi pada ana sendiri (selalu ana dapat mimpi..) macam result exam ke...atau apa-apa lah..em.. 8-) :-)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 12:39


Pada 23-11-07 00:15 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

saya: instinct mengenal orang dan sikap orang selalu kena.. agaknya kebetulan saja..



kena apa ye.....saya tak pandai berfirasat ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2914
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 12:47


ana tak suka pakai firasat2 ni..... takut...
ana suka guna 'gerak hati'.... bagi ana inilah pancaindera ke6 kita....
kalau kita lagi hampir kepada Nya...lagi kuatlah gerak hati kita.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 22:13


Pada 03-12-07 12:47 , aye posting:

!!! QUOTE !!!


kalau kita lagi hampir kepada Nya...lagi kuatlah gerak hati kita.... :-)


saya setuju..sebabnya..bila kita hampir dengan Allah,bermakna hati kita ni sebenarnya lembut..lunak..dan boleh dikatakan sensitif..(ada seorang ustaz kawan beritahu)..pada pendapat saya.. orang yang sensitif ni.. sangat peka dengan keadaan sekeliling. especially dengan manusia..


-----------------
Surah Muhammad: 7


Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 22:31


bagi saya.. bila kita peka dngan keadaan sekeliling.. gerak hati kita bertambah kuat..

p/s: maaf kalau ada yang tak faham apa yang sayanak kata..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 13:06


ada juga...berkenaan lelaki...saya dapat mengetahui bagaimana lelaki itu sebenarnya,sikapnya,perangainya,baik ke tidak,tipu atau sebaliknya,walau dengan hanya sekali pertemuan atau melihat gambarnya,walaupun org itu tidak saya kenal....

itu salah satu firasat saya yang benar-benar terjadi...
tapi segalany dengan izin ALLAH,bukan??...

belajar dari memerhati dan banyak melihat kehidupan dan mentafsirnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 13:07


saya suka melihat org sekeliling...kerana saya suka mentafsir dan mengenalpasti....hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 13:21


tak ada lah pula.. grk hati biasa-biasa saja.. tapi orang perempuan deria ke 6 mereka ini peka sikit agaknya... dolu2 masa saya sekolah tingkatan 2, saya pernah mimpi nampak 2 mayat yang diusung... saya tak tau mayat siapa tapi lelaki.. kesokkan hari nya.. kat mtpat saya,, ada 2 orang budak lelaki mati lemas lepas mandi laut.. ada kah saya ada sixth sense???

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

atiey11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15667
Posting: 93
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 13:35


Pada 27-04-07 16:57 , zaliaku posting:

!!! QUOTE !!!

apakah anda seorang yang mempunyai daya firasat yang tinggi?
adakah anda pernah rasa instinct bila sesuatu akan terjadi ????

bolehlah dikongsi di sini....
orang kata tu deria ke 6. dapat tau apa yang bakal berlaku, atau dapat rasa sesuatu akan berlaku......

macam ana dulu masa sekolah dulu selalu dapat hint apa yang berlaku apa berlaku hari seterusnya melalui mimpi....
tapi sekarang tak lagi lah....


anda semua bagaimana???


http://www.freewebs.com/kejarwang/


pernah..

:berfikir:

selalu juga...
mungkin kebetulan..
ana jarang mimpi masa tidur..
kadang-kadang mimpi sesuatu yang pelik atau yang teruk, ana akan berhati-hati sebab BIASANYA akan berlaku sesuatu dalam masa seminggu tu..

mungkin kebetulan.. tapi tak salah berhati-hati kan??
:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiey11Profil   Hantar PM kepada atiey11   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 13:55


salamun alaik..
ana pun selalu alami situasi dejavu 2.2 sebenarnya apa eh?pasal firasat 2 selalu jadi songsang pula..contohnya bila ana rasa benda ini akan berlaku cmnie tapi ia berlaku sebaliknya pula..hehe.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-01-08 06:41


kadang-kadang macam tau saja pekara sbgitu terjadi.masa sbelumnya memang da terfikir dan terfirasat .selepas berlaku baru terperasan,apa yang berlaku sbntr tadi macam kita da dapat rasakan.kita tak sngka betul pkara tu tjadi.kadang-kadang juga masa berlaku sesuatu perkara tu kadang-kadang kita megandaikan jadi macam ni,terkejut juga hasilnya macam yang kita andaikn....tapi kadang-kadang ada juga yang salah andaian.tak tahu lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 28-01-08 08:20


instict??!! hehe.. kalau nak kena soal oleh lecturr tu saya boleh rasa...so standby sajalah dengan jawapan..huhu...
dapat rasa bila next name yang akan kena panggil mesti ummu..huhu...sabar sajalah



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-08 09:17


salam...
eh, ingat aku seorang saja ada instinct2 ni huhu
tapi instinct aku melalui degupan jantung. Sama ada terasa seperti berbunga2 @ berdegup kencang. Sampai sekarang rasa tu ada. nak kata bangga dengan perasaan ni adalah sikit tapi sebab degupan yang xsedap hati tu lebih daripada degupan yang berbunga2, tu yang rasa macam tak suka saja sebab dah tau mesti ada sesuatu tak baik yang bakal terjadi.

yang best, masa study dulu ada admire dengan seorang mamat ni tau, asal nak terserempak dengan dia saja mesti ada instinct bunga2 ;-) :sopan: bila part ni, sukala... :-P

tapi aku tak tahu apa maksud bila tiba-tiba saja jantung aku berdegup kencang..yang pelik masa tu tak adalah buat apa-apa pun..kadang-kadang tengah tengok tv pun kena...harap-harap bukan petanda tak baik :jangan:


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-08 09:28


kalau org tu jenis suka lambat2...
dan suka beralasan kita ni manusia biasa... hanya Sekadar nak cover yang kita tu selalu lambat.... make ana sendiri dah boleh fikir, kelak memang dia suka lambat2 lah... cadang sampai pukul 2ptg pun boleh jadi sampai pukul 4 atau 5 petang...

pengurusan masa 1 perkara...
perkara ke-2 adalah hidup ini kena hidup dalam sistem islam, skirenyer hidup bersistematik, InsyaAllah segala perancangan pada masa hadapan akan berjalan dengan baik

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 28-01-08 13:11


Assalamualaikum...ana ada firasat mengenai org yang jujur atau tak dengan ana..sejak ana mengalami satu peristiwa hitam, ana seolah-olah dapat firasat terutama bila berkawan dengan lelaki @ org cuba rapat dengan ana......same ada cepat @ lambat saja tahu...kadang-kadang dah ada hint tapi tak perasaan ingat gangguan sahaja, bila dah berlaku baru perasan yang perkara tesebut adalah benar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 28-01-08 13:31


Pada 27-04-07 18:27 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

erm.. sahabat2 biasa tak alami sesuatu peristiwa tu, rasa macam dah pernah nampak situasi yang sama tu berlaku sebelum tu. maybe dalam mimpi... ?

saya selalu lah. bila laluinya, saya jadi terfikir sejenak dan hairan...

tentang firasat, kekadang ada.

there's a saying that says, "trust your instincts!". and i always do.



dengan ini mengumumkan,saya pun mengalami benda yang sama..


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

chanjin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2005
Ahli No: 15836
Posting: 26

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-01-08 16:13


SALAM...
erm,...da lah juga sikit-sikit....
lec da beritahu ,instincts mak ayah kita lagi kuat
pakwe or makwe pun ada juga instinct nya...
lec saya lah cakap...hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For chanjinProfil   Hantar PM kepada chanjin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.139338 saat. Lajunya....