Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Semua orang boleh menjadi guru, tak semua guru boleh menjadi pendidik
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 86
Ahli: 0
Jumlah: 86




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 13 hari yang lalu
lidah-penghunus: 15 hari yang lalu
muslimin23: 23 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: siapa sayang islam?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» siapa sayang islam?

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa sayang islam?

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 03:34


mmm...dalam masa cuti yang panjang ni, ana banyak berpikir tentang amal kita kat dunia ni. adakah segala apa yang kita lakukan mencerminkan cinta kita pada islam? kalau ada pun, cukupkah?

ana teringin nak menulis rencana islam tapi tak pandai. kalau sahabat2 sayangkan islam, apa tugas sahabat2 semua? adakah sekadar petah berbicara di forum ukhwah sahaja?

ana kagum dengan sahabat ana akhi ramadhan fitri (kalau ada sesiapa kenal). ada lagi beberapa sahabat ana yang lain. jiwa mereka hanya bekerja untuk islam...sahabat2 semua macam mana? :) :) :)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 27-04-07 06:11


insya Allah..selagi nyawa dikandung badan..sama-sama kita waqafkan diri kita untuk Islam agama kita sendiri Insya Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 06:52


ana pun nak waqafkan diri ana untuk islam...sama-sama kita doa'kan...ana sayang islam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

Saudagar_Senja
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.04.2007
Ahli No: 29585
Posting: 58
Dari: Malaysia

Pahang  


posticon Posting pada: 27-04-07 07:20


saya memang dilahirkan di dalam Islam...Jadi sememangnya hati dan jiwa semuanya untuk Islam..

Hidup mati pun biar di dalam Islam...

"Cintailah Allah, kerana Dia yang
mencurahkan nikmat-nikmatNya kepadamu,
dan cintailah aku kerana mencintai
Allah, dan kaum keluargaku kerana
mencintai aku." (hari Tirmidzi dari Ibnu
Abbas ra)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Saudagar_SenjaProfil   Hantar PM kepada Saudagar_Senja   Quote dan BalasQuote

putericahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2006
Ahli No: 27888
Posting: 89
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 27-04-07 08:00


penuhkanlah hati ini dengan cahaya RABBANIMU yang tak kunjung malap yaALLAH untuk aku terus memikul beban dakwah-MU...aminnn

Bookmark and Share

    


  Member Information For putericahayaProfil   Hantar PM kepada putericahaya   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-04-07 08:07


Pada 27-04-07 06:11 , graduanislam22 posting:

!!! QUOTE !!!

insya Allah..selagi nyawa dikandung badan..sama-sama kita waqafkan diri kita untuk Islam agama kita sendiri Insya Allah



-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 08:21


Pada 27-04-07 06:11 , graduanislam22 posting:

!!! QUOTE !!!

insya Allah..selagi nyawa dikandung badan..sama-sama kita waqafkan diri kita untuk Islam agama kita sendiri Insya Allah

salam...

insyaALLAH....

ana akan cuba sedaya yang mungkin untuk ISLAM tercinta.
mula dari bawah. sebab diri ini masih banyak yang kurang.

"amal hari ini lebih baik dari semalam"...insyaALLAH..


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 08:28


Pada 27-04-07 08:21 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-04-07 06:11 , graduanislam22 posting:

!!! QUOTE !!!

insya Allah..selagi nyawa dikandung badan..sama-sama kita waqafkan diri kita untuk Islam agama kita sendiri Insya Allah

salam...

insyaALLAH....

ana akan cuba sedaya yang mungkin untuk ISLAM tercinta.
mula dari bawah. sebab diri ini masih banyak yang kurang.

"amal hari ini lebih baik dari semalam"...insyaALLAH..





Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_tapah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2007
Ahli No: 29441
Posting: 145
Dari: Nilai_Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 27-04-07 08:43


ya...saya..yakin..kalau..semua..umat..islam..bersatu..semua..pasti..besatu..padu..bangunka..islam..

maaf..ye..space..dah..rosak..kena..pakai..titik...heheh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_tapahProfil   Hantar PM kepada ainul_tapah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.122045 saat. Lajunya....