Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau hanya memikirkan "Apa kata orang..." bila pula masa nak mengenengahkan, "Apa kata saya..."

-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 75
Ahli: 0
Jumlah: 75




  Yang Masuk Ke Sini
the_brOtherz: 2 hari yang lalu
jasadkudisini: 10 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 12 hari yang lalu
isa777_musa: 12 hari yang lalu
zam_rizal: 21 hari yang lalu
wanja: 32 hari yang lalu


Petua Warisan
Topik: bau kaki


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Petua Warisan
    »» bau kaki

Please Mendaftar To Post


Oleh bau kaki

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-09-03 08:39


minta tlg nih mcmner nak hilangkan bau kaki yang busuk
kekadang tu kasut pun busuk gak
mcmner tuh
tlg ler ana
tak tahan ngan bau kaki sendiri
walaupun stokin baru basuh yg ana guna
terukkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

humairah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.08.2003
Ahli No: 2937
Posting: 32
Dari: bumi Allah

iraq  


posticon Posting pada: 18-09-03 10:50


..kaki berbau macam mana tu??...kalau yang suka pecah dekat bahagian celah-celah kaki ..humairah rasa selalulah keringkan bahagian tu...bila saja lepas kena air,lepas ambil wuduk dll...sediakan tuala khas untuk kaki. untuk elak dari kuman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For humairahProfil   Hantar PM kepada humairah   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-09-03 23:38


Salam'alaik...

Pasal kaki berbau...
Pada ana...selalunye kalau pakai stokin hitam..ade la bau...sebab dia serap haba..kalau warne lain tu tak taulah..tapi ade carenya..nanti ana cakap..tak sempat ni..

-----------------
"Tidak ada apa yang lebih manis dalam kehidupan ini melainkan apabila kita berjaya memperolehi kemanisan IMAN dan CINTA ILAHI"

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-03 11:03


takkan tak der ubat-ubtan ker yg boleh hilankan bau nih
sbb setipa kali balik kuliah kalau pakai seminggu mesti bau busuk
teruk giler

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-09-03 12:00


Ya Allah..dah pakai seminggu..manalah tak berbau... Elakkan pakai stokin yang bewarna gelap cth hitam ke coklat ke...Ana rase ok je...

-----------------
"Tidak ada apa yang lebih manis dalam kehidupan ini melainkan apabila kita berjaya memperolehi kemanisan IMAN dan CINTA ILAHI"

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-09-03 16:52


saya rasa kaedah yang baik lepas je tanggalkan kasut dan stokin rendamkan kaki dengan air panas ,insyallah bau kaki akan hilang

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

tembakul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3376
Posting: 60
Dari: death river

Johor  


posticon Posting pada: 20-09-03 17:11


pada pendapat sayalah kan.....
amalkan rendam kaki dengan air garam dan pastikan air tu suam dan buat seminggu sekali...
selain tu mesti pakai stokin sebab ia akan menyerap peluh...
tapi kalau dah berbau tu tukar jelah.....
jangan tunggu sampai seminggu baru nak basuh....
insyaAllah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tembakulProfil   Hantar PM kepada tembakul   Pergi ke tembakul's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-09-03 22:23


cerita pasal bau kaki ni..kembang tekak......

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

solehgall
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 53
Posting: 148
Dari: besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-10-03 03:14


bau kaki??....kembang tekak jugak

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehgallProfil   Hantar PM kepada solehgall   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-10-03 21:32


hahahahah..memang kembang tekak...lagi yg bau stokin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 12-09-04 01:09


pakai la semburan kasut utk mengelakkan kasut busuk ...seterusnya kaki pun busuk gak

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 17-01-05 22:33


jgn pakai kasut yg cantik tp murah. dgn kate lain, jename2 yg tak pernah dengar.
kdg2 jenis kasut2 ni tak diperbuat drpd fabrik yg bagus. so pengaliran udara tak b'jln lancar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 11:37


bau kaki ni teruk juga..masa saya kat sekolah dulu saya sering rendam kaki dengan air garam.sekarang ini tak ada bau kaki lagi.lagipun dulu saya satu hari pakai sepasang stokin..hihihihi..


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=laila82


Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 19:57


Pada 19-09-03 23:38 , khaulah_alazwar posting:

!!! QUOTE !!!

Salam'alaik...


tak ada lah.. mana ada pakai stokin itam, boleh buat kaki bau.. kalau nak bau, pakai stokin putih pun boleh...

dulu saya ada masalah bau kaki... tapi, saya usaha jugak cari petua nak hilang kan bau kaki...

sebelum pakai stokin, cuci kaki dulu... keringkan dan tarok bedak kat kaki... baru pakai stokin.... saya selalu amal kan macam 2... sekarang, kadang-kadang kalau lupa nak pakai bedak kat kaki pun dah tak bau lagi.... tapi, jangan lah malas nak tarok bedak... k...


-----------------
Setiap yang hidup pasti akan pergi.. Sentiasa lah bermuhasabah diri setiap hari


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 21:50


jagalah kaki macam jaga muka.hihi.
jaga kuku kaki dengan baik.
basuh socks dengan tangan.
jangan basuh guna washing machine :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-11-09 20:41


alaaa tukar stkin saja hari-hari jangan pakai sampai seminggu......jemur kasut seminggu sekali...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.098711 saat. Lajunya....