Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
.....dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.
-- Yusuf: 12

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 8 hari yang lalu
lidah-penghunus: 10 hari yang lalu
muslimin23: 18 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Pakar tawar-menawar harga.


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Pakar tawar-menawar harga.

Please Mendaftar To Post


Oleh Pakar tawar-menawar harga.

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 20-04-07 03:05


Salam, Siapa di sini terrer ataupun pandai tawar menawar harga barang yang hendak dibeli dengan peniaga?

Bagaimana cara dan teknik membuat tawaran harga sehingga kamu 'berjaya' mendapatkan nilai tawaran harga yang begitu memuaskan hatimu?

Saya tau sesetengah orang ni pandai tawar menawar ni...Bagitaula :lol: :lol: :lol:


-----------------
sama-sama mencari kebenaran,
HATI dikawal oleh AKAL,
AKAL dikawal oleh IMAN,
Jika HATI selalu kotor, selalulah tingkatkan kualiti IMAN


Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-07 03:14


erm.... saya pun tak mahir dalam bab2 ni... mungkin siapa2 yang bakal jadi suri rumah tu tahu...heheeee.. :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 03:50


hehe...

sebut harga serendah mungkin tapi berpada, lepas itu buat muka comel, bodek2 cakap harga tu. kalau dia bagi harga rendah lagi daripada harga asal, cuba pujuk lagi. kalau tak boleh rendah lagi. ambik harga yang dia offer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-04-07 08:23


mak saya memang tokoh lah bab2 ni..he2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 08:43


salam...
ana orang akaun dan purchasing,dalam amalan ana untuk mendapatkan harga yang terbaik adalah dengan cara memuji2 product dan syarikat itu tetapi lebih elok kalau bercakap sendiri dengan pemilik syarikat atau bos syarikat..kalau antum berbincang dengan orang bawahan memang susah nak dapat sebab mereka hanya menurut perintah..kemudian buat 'deal' dengan mereka yang kita akan lebih banyak berurusan dengan mereka...dan janjikan mereka quick payment..ikut payment term yang mereka tetapkan..insyaAllah akan berhasil dengan zatNya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 09:49


wahahha tak reti langsung!lagi parah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 11:29


assalamualaikum..
ana tak reti tawar menawar..
masa beli brg..bila org tu sebut harga..
contohnya..tudung ni rm 15..
saya pun jawab lah smule..rm 15???
tapi saya tatau muka saya macam mana masa tu sebab cermin tak ada..
lepas itu peniaga tu mesti turunkan harga..
bila tanya member dia cakap..
"lina..anda ni pandai buat muka kasihan lah..."
eheheh..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 11:37


cakap saja kalau tak bagi diskaun anda letak bom kat premis dia... kuih bom tau, tapi balut bagi nampak macam bom

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 20-04-07 11:39


yang penting ada confident...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

putericahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2006
Ahli No: 27888
Posting: 89
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 20-04-07 11:39


emm ana tak bape reti..tapi ayah ana memang power bab tawar-menawar ni...mula-mula dia kan minta separuh dari harga..Kalau tak boleh dia naikkan sikit..tapi yang ann tengok selalunye perniaga tu bagi lah Kalau ayah ana minta..kata ayah ana, pujuk dulu Kalau dia bagi maknanya dia masih dapat untung lagi dari harga kita minta..Kalau dia betul-betul tak bagi tu memang tak berpatutan lah harga yang kita tawar tu...so kena pandai2 lah..guna soft skill..heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For putericahayaProfil   Hantar PM kepada putericahaya   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 11:44


Pada 20-04-07 11:37 , cipoi posting:

!!! QUOTE !!!

cakap saja kalau tak bagi diskaun anda letak bom kat premis dia... kuih bom tau, tapi balut bagi nampak macam bom


assalamualaikum..

lawaknya..kuih bom...tapi yang penting kita cakap kita suka sangat dan memang nak beli tapi dengan syarat kalau dia bagi harga yang kita minta..insyaAllah dia bagi punya..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.114087 saat. Lajunya....