Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Selalunya, bila kita berusaha menenggelamkan kapal orang lain, kita lupa untuk mengawal kapal kita sendiri. Kapal kita tenggelam terlebih dahulu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 73
Ahli: 0
Jumlah: 73




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 22 jam, 49 minit yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: siapa suka tidur lewat?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» siapa suka tidur lewat?

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa suka tidur lewat?

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 00:22


assalamualaikum sahabat sekalian. hamba nak berkongsi pengalaman dengan anda semua. siapa di antara kita yang suka tidur lewat. apa aktiviti yang dibuat sampai tak tidur tu? boleh kongsi idea?


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

east_salju
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2003
Ahli No: 6074
Posting: 106
Dari: d bawah lindungan bayu

demrepcongo   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 00:28


salam...ana selalu tidor lewat...kadang sampai 3 pagi baru tidur...buat apa? online...baca artikel, rencana, kadang tengok cd...tidur lewat ni tak elok...tengah usaha untuk kikis tabiat ni dalam masa yang terdekat...parah kalau dah jadi tabiat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For east_saljuProfil   Hantar PM kepada east_salju   Pergi ke east_salju's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 00:32


tapi ada jugak orang yang aktif di malam hari..maksud hamba dia dapat bekerja dengan lebih baik pada waktu malam berbanding siang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 00:36


lately tidur terlalu lewat...
paling awal 4 pagi. biasa lepas subuh. bangun tengah hari...
study week lah katakan...

tapi kalau kat kampung pukul sepuluh dah tak larat bukak mata..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

east_salju
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2003
Ahli No: 6074
Posting: 106
Dari: d bawah lindungan bayu

demrepcongo   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 00:38


ya...tak d nafikan...ana pernah mengalami pengalaman sebegitu sebelum ni.....bekerja waktu mlm.....siangnya?tidur!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For east_saljuProfil   Hantar PM kepada east_salju   Pergi ke east_salju's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 00:39


Paling lewat pukul 2 pagi....kalau tak ada assignment lah...baca artikel....cerpen...novel....kalau ada assignment pukul 5 pun tak tidur lagi....pernah tak tidur seharian sebab siapkan assignment....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 00:55


tak suka tidur lewat sebenarnya...
tapi terpaksa..
sebagai student....banyak kerja,sibuk
kadang-kadang sebab berbual saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 00:55


kadang-kadang tengok cerita

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 01:02


ish..ish...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

NurHidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2004
Ahli No: 9825
Posting: 101
Dari: Di MaNa SaJa KeLuArGaKu BeRaDa...

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 01:56


kalau ana pula jike tidur lambat selalunye baca buku ataupun buat kerja tak berfaedah iaitu tengok movie..kalau tak boleh tidur juga ana makan pill tidur saja tapi tak amalkan cara makan pill itu.bahaya kalau diamalkan..makan pill itu kalau tahap maximum tak boleh nak tidur terus...heheheh :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurHidayah86Profil   Hantar PM kepada NurHidayah86   Quote dan BalasQuote

dibaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25256
Posting: 181
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 19-04-07 02:11


kalau kat sek semestinya study...tapi kalau kat rumah online juga...tengah online lah ini...kol 1.55 dah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dibaaProfil   Hantar PM kepada dibaa   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 02:18


Pada 19-04-07 00:32 , LinCikedot posting:

!!! QUOTE !!!

tapi ada jugak orang yang aktif di malam hari..maksud hamba dia dapat bekerja dengan lebih baik pada waktu malam berbanding siang...


analah tu orgnya...
hehehe....
sering juga rerumet gelar burung hantu..
tapi dah terbiasa...
lepas isya' tidur sat... lepas itu bangun berjaga sampai...... :roll: mata jadi begini.. :-o
slalunya time cantu lah buat asgn, siapkan kerja, buat report, study sikit-sikit... buat lah apa yang dirasakan patut...

pernah juga baca novel, memula ingatkan nak baca sikit saja... sekali terbest pula... terus, dari lepas isya' sampai subuh.. naik risau wan ana... adesss... tapi puas hati, habis dah baca... hehehe...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 02:37


ana bukan suka tidur lwt ni tapi insomnia

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-07 02:49


Erm...tak tentu...tengok atas kengantukan jugak lah... kalau petang-petang dah tidur lama tu...mlm comfrim tidur lewat..heheeee..
Ni pun dah lewat dah ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 02:57


Pada 19-04-07 02:37 , yusof88 posting:

!!! QUOTE !!!

ana bukan suka tidur lwt ni tapi insomnia


ye ke..insomnia ni bahaya jugak.. kena rawat segera..kalau tak ia boleh menjejaskan kualiti kerja nanti...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 02:59


Pada 19-04-07 02:49 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Erm...tak tentu...tengok atas kengantukan jugak lah... kalau petang-petang dah tidur lama tu...mlm comfrim tidur lewat..heheeee..
Ni pun dah lewat dah ni...



xtido lagi?? buat apa yerr..hehe..


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-07 03:03


Nak tunggu tengok matahari terbit... hehheeee.. :P
Jommm tengok sama-sama....!! :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 03:08


Pada 19-04-07 03:03 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Nak tunggu tengok matahari terbit... hehheeee.. :P
Jommm tengok sama-sama....!! :P


ahaksss...jom.. :-P


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 03:10


best bangat, speed intrnet laju, tengah mlm best,,, kat U lah baru belajar tidur lwt.. subuh pun tak lewt tau

Bookmark and Share

    


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 03:11


Pada 19-04-07 03:10 , msaidins_85 posting:

!!! QUOTE !!!

best bangat, speed intrnet laju, tengah mlm best,,, kat U lah baru belajar tidur lwt.. subuh pun tak lewt tau


:lol:


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 02:52


ni dah pukul 2.40pagi dah ni... ramai saja masih online ukhwah.com... huhu.

saya dah nak tidurlah... esok sambung study... selamat malam...

:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-07 03:21


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 03:25


Pada 20-04-07 02:52 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

ni dah pukul 2.40pagi dah ni... ramai saja masih online ukhwah.com... huhu.

saya dah nak tidurlah... esok sambung study... selamat malam...

:-D


Selamat pagi lah...Bukan selamat malam... :lol:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-04-07 11:10


ish..ish...

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 20-04-07 11:13


org tdur lewat ini biasanya spesis kelawar...siang tidur mlm berjaga...huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 11:20


exam week merupakan minggu tak payah tidur sedunia

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

naja_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2007
Ahli No: 29196
Posting: 73
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 11:37


Jarang tidur lewat...takut bangun pagi lewat,lepas itu mengantuk masa kuliah..:smile:

Bookmark and Share

    


  Member Information For naja_muslimahProfil   Hantar PM kepada naja_muslimah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 12:10


Pada 20-04-07 11:20 , cipoi posting:

!!! QUOTE !!!

exam week merupakan minggu tak payah tidur sedunia


iyakah, saya tidur saja macam biasa.... huhu...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 20-04-07 12:13


time exam lah kena tidur awal...otak memerlukan oksigen yang cukup untuk jawab exam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 12:33


selain oksigen otak jugak perlukan nutrisi yang seimbang..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 13:02


saya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 14:05


kadang-kadang tidur lewat ni ada baiknya juga...

boleh jadi makgad/pakgad...
jaga rerumet tidur..
bila lagi kan nak berbakti... uhuk uhuk uhuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 14:07


bagusnyer dia jaga roomate dia tidur..

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 14:12


selalunya cepat tapi kadang terpaksa lambat..bangun insya'Allah terjage pada masa yang same...

Bookmark and Share

    


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 14:13


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

alSubhi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.01.2007
Ahli No: 28403
Posting: 137
Dari: KL, melbourne, australia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 16:09


average pukol 3 pagi baru tidur... kerja banyak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alSubhiProfil   Hantar PM kepada alSubhi   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 16:11


salam
kalau boleh tak nak tidur lambat,
silap gaye boleh subuh gajah nanti,

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 16:18


badan ni dah immune dah... kalau pkul 12 mesti akan tertidur... tak kisahla tengah buat kerja apa pun... cuma kalau ada urgent kes tu boleh juga lmbat tidur... lepas itu bangun subuh pun tak susah sangat... sebab tidur dah awal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 23:40


tidur lewat kalau ada kerja saja..
Pernah buat flyers pagi2 buta..
lepas subuh tidur..
lepas tu,pkul 9 pergi kelas,pkul 11 hbis..
Balik hostel,siap2 benda untuk event pkul 3 nanti..
Event start pukul 3 sampai pukul 6 lebih..balik,siap sedia untuk bacaan yassin kat surau..ada jamuan sikit lepas tu..
Hbis yassin & jamuan,kena tlong bersihkan pula bnda2nye..
Last2 pkul 1pg tidur...hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 23:42


tidur lwt time ada kerja saja tapi tak kiralah tidur awal atau lambat...bngun tetapi pukul 6.

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Naqeeb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2007
Ahli No: 29367
Posting: 82
Dari: Nusantara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 23:46


tak suka... Ngantuk nya amat.. tapi kalau macam dah taksub membaca buku ,melukis atau mengarang.. Kadang-kadang tak tidur pun tak mengapa...
tapi apa apa pun bangun pukul 5.oo-5.40

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaqeebProfil   Hantar PM kepada Naqeeb   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 23:48


baguslah kalau da train bangun awal. nanti tak ada lah lagi perkataan subuh gajah kalau semua orang boleh bangun awal pagi. hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

sof_wan88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28277
Posting: 127
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 00:13


saya suka tidur awal...
tapi Kalau ada kerja atau asingment yang kena buat...
terpaksala tidur lambat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sof_wan88Profil   Hantar PM kepada sof_wan88   Quote dan BalasQuote

Naqeeb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2007
Ahli No: 29367
Posting: 82
Dari: Nusantara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 00:22


Hmm.. Apakata kalau kita renung sekejap terhadap ulama-ulama kita....
Bila hari... sibuk dengan kerjanya... kadang ada yang menjadi pensyarah, professor dan macam macam lagi..
malam pula mereka kena pergi beri ceramah-ceramah...
Tapi bila pukul 12pm hingga subuh.. itulah waktu mereka ingin mengarang buku...
buku-buku yang mereka hasilkan ini begitu banyak... beribu-ribu... tebal pula tu...
Kadang kadang kita pelik.. Bila masa sebenarnya mereka tidur ni...
Subhanallah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaqeebProfil   Hantar PM kepada Naqeeb   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-04-07 02:42


selalu juga tidur lewat..bila cuti kat rumah sebab baca novel...time ada kuliah sebab buat asignmnt, report, study...tapi bila da xdek apa-apa nak buat tetap tidur lewat juga sebab da immune...tak tahu da buat bagaimana da..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 04:43


saya.....(angkat tangan)...
malam2 sunyi...Kalau nak stady pun aman...tapi pagi lepas subuh tu faham-faham lah...kui3....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mrsH
Warga Rasmi
Menyertai: 18.10.2005
Ahli No: 19936
Posting: 3
Dari: Banting, Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 21-04-07 08:13


saya pun sama!kadang-kadang 2 buat assignment, kadang-kadang chatting..selalu masuk ym tak pun pergi mirc...cenel uitm, kampung...tak pun johor...pdhl org selangor...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mrsHProfil   Hantar PM kepada mrsH   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 09:29


jarang sangat tidur lewat
mata memang tak mampu nak tahan sampai lewat malam
kalau tahan pun sampai pukul 2 pagi saja :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 21-04-07 11:15


biasa saja....
tak ada lah lambat sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 11:53


memang selalu tidur lewat..kalau pukul 1 tak tidur lagi tu perkara biasa..
jrg sangat tidur awal kecuali dah tahap keletihan yang sangat-sangat :-)
syukur Alhamdulillah..Allah permudahkan untuk bangun awal dan tak terlajak tidur..malaikat sentiasa kejutkan sebelum jam berbunyi 5.30 pagi :-)..semoga sntisa diberi kemudahan untuk bangun awal dengan izin-NYA.


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 21-04-07 11:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 12:05


saya tak suka tidur lewat...
dulu kalau time exam pun, pukul 12 lebih dah tidur..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 21-04-07 12:07


saya suka...kalau malam tu ada bola..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 13:38


salam...


ana tak suka tidur lewat.
kalau terpaksa tu, lain cerita.
sebabnya, ana susah nak bangun subuh kalau tidur lewat.
kadang-kadang tu, selalu juga subuh gajah + dinosour.


wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 16:20


suka??

tak suka rasanya...
Entahla.....kalau tidur lwt tu mesti ada sebab...study. buat assignment, atau lain2....kalau tak mengantuk lagi tak tidur lah (tengok tv ke, baca majalah ke, ....)
kalau mengantuk mesti tidur awal....
saya memang pentingkan tidur...make sure dalam satu hari tu mesti cukup tidur....
kalau tak nanti sakit kepala....
[ Telah diedit oleh: Afina pada 21-04-07 16:25 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 16:21


selalunya pkul 10 pun dah rasa ngantu sebab aprents ajar tidur awak sejak kecil, jk lebih dr tu kira bersekang mata & waktu mengantuk kritikal telah dilepasi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 16:40


perkongsian skt saja...untuk memastikan tenga sentiasa mantain walaupun tidur lewt,jaga pemakanan. abaikan lah mknn ringan2 tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.153587 saat. Lajunya....