Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita tidak belajar dari kejayaan-kejayaan kita. Kita belajar dari kegagalan-kegagalan kita.
-- John Naisbitt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 1 hari, 57 minit yang lalu
Muslim1987: 7 hari yang lalu


Cerpen
Topik: Hanya Dia v.2


Carian Forum

Moderator: Administrator, NaZa_FirmaN
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cerpen
    »» Hanya Dia v.2

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Hanya Dia v.2

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-07 15:39


Assalamualaikum sahabat semua...

Alhamdulilah, ALLAH permudahkan ana untuk menyiapkan cerpen kedua ana..Hanya Dia v.2. Sebenarnya, ana tidak dapat mencari tajuk yang sesuai, jadi rasanya tak salah kekalkan nama Hanya Dia itu..:)

Hanya Dia v.2 ini tiada kesinambungan dengan Hanya Dia yang berada disini
http://ukhwah.com/viewtopic.php?topic=23293&forum=27&#f396062
Ini adalah karya yang berbeza. Cuma ada sesetengah issue yang mungkin ada persamaan....

Harapnya, sahabat-sahabat sudi memberikan komen dan sama-sama kita beroleh manfaatnya. InsyaAllah...

Selamat Membaca...


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-07 15:54


Alamak lupa pula nak bagitau..ini adalah percubaan pertama ana untuk menjadi 'suara lelaki'...

************************************************


Episod 1

Aku melihat lautan manusia yang membanjiri Queen Street Mall. Dah lunch hour rupenya, patutlah perutku berbunyi.. Boring pula aku seorang-seorang di tengah-tengah ni, apa kata kita main game dulu? Hehe. Aku bermonolog sendirian. Aku teringat satu game ‘penipuan’ dalam cerita Korea kegemaranku, MyGirl. “If you count the person’s name in 5 seconds, and if she appears, you will fall for her”… Aku hanya menyebut perkataan, bakal isteriku..Lantas mulutku terkumat-kumit mengira. "1..2..3…4.. "mataku yang tertutup, kubuka perlahan-lahan…”5…”.. Cak!

Aku pandang kiri kanan, depan belakangku. Tak ada siapa yang menarik perhatianku. Semuanya mat dan minah salleh yang mundar-mandir mengikut hala tuju masing-masing. Mataku tertumpu pada seorang wanita bertudung litup yang sedang asyik memilih barangan di sebuah kedai souvenir. Lama aku memandangnya. Astagfirullah. Hatiku menidakkan perbuatanku. Namun, terasa semacam ada chemistry antara kami. Tiba-tiba dia menoleh..Aku terpana seketika. Mengagumi kejernihan dan keindahan wajahnya. Subhanallah. Mukanya seakan mentari timur yang memancar di ufuk timur. Jiwang pulak aku tengahari ni.. Aku tidak berani memandang wajah yang tanpa senyuman itu lama-lama, dikhuairi setitik noda terpalit dalam hatiku. Lantas aku bangun dan mahu segera pulang.

Perjalanan dari city ke tempat penginapanku, cuma mengambil masa 7 minit. Aku berjalan mengikut arus manusia yang mempunyai tujuannnya tersendiri. Fikiranku melayang kepada wanita tadi. Semoga aku dapat menemui seorang muslimah sepertinya..amiin.. Namun, dengan tidak semena-mena. Aku terjatuh.
“Aduh..”
Mataku meliar-liar mencari di mana suara itu datang. Nampaknya ada lagi student Malaysia di sini. Tetapi, di hadapanku, ada seorang perempuan. Dia turut terjatuh sepertiku. Gaya pemakaiannya seperti minah salleh di sini. Hanya memakai Baby-T dan seluar jeans ketat, menyebabkan dia seakan kelihatan sama. Dia segera bangun dan aku menghampirinya.

“I’m so sorry..” Aku meminta maaf atas kelalaianku tadi.
“No worries. I’m ok. But next time, watch up while walking right?” dia berkata dengan slang Aussienya sambil mengangkat kaca mata hitamnya.. “Eh, kau ke Nina. Aku ingat siapala tadi hehe..nasib baik aku teringat lagi mata hazel kau itu. Aku bersuara.
“Ye. Aku Nina. kat sini nama aku, Nin hahah” dia ketawa besar.
“Kau buat apa kat sini? Lama betul tak jumpa kau..Dah lain kau sekarang”…
“Aku..studyla kat sini. Kau? Biasa lah dah besar hehe. Kau pun lain ah sekarang..” dia memandangku atas bawah. Aku menjadi tak keruan.
“Aku pun study jugak kat sini. Keyla aku nak cepat ini, lapar. Tak masak lagi ini..Nati jumpa, tegur-tegurlah aku ye..”
“OK. Aku pun nak pergi kerja dah ni. Ni kad aku. Kontek ah aku bila kau free”
Ujarnya sambil menghulurkan sekeping kad namanya.
Aku mengambilnya seraya berkata…”Thanks. See you. Assalamualaikum”




-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 16:24


salam
wah rame peminat nampak dalam vol 1
ni nak kalahkan bro meow ke??
let me join da club then ok??

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-07 16:30


Pada 16-04-07 16:24 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

salam
wah rame peminat nampak dalam vol 1
ni nak kalahkan bro meow ke??
let me join da club then ok??



salam alwalid..

eh mana ada nak kalahkan dr meow pula... ;-)
dr meow itu senior hehe..cerpen dia banyak..besh2 pula itu :-)
join the club?sure :-P


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

nrelisa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26937
Posting: 33
Dari: tempat beradanya makhluk Allah

haiti  


posticon Posting pada: 16-04-07 16:31


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nrelisaProfil   Hantar PM kepada nrelisa   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 19:23


salam...

satu episod saja ke wan...?
huhuhu....

seterusnya...? hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-07 22:23


salam...

sabar ye cik ismi_atikah...
1, 1 ye..
lagipun cerpen ni pendek saja :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 22:31


Pada 16-04-07 22:23 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

sabar ye cik ismi_atikah...
1, 1 ye..
lagipun cerpen ni pendek saja :)


bila nak buat cerpan? :D :D :-P


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-07 22:36


Pada 16-04-07 22:31 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-04-07 22:23 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

sabar ye cik ismi_atikah...
1, 1 ye..
lagipun cerpen ni pendek saja :)


bila nak buat cerpan? :D :D :-P



heheh cerpan itu dr meow yang buat.. :-D
kita budak baru belajar, setakat cerpen sajalah dulu :-D


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 22:37


Pada 16-04-07 22:31 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-04-07 22:23 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

sabar ye cik ismi_atikah...
1, 1 ye..
lagipun cerpen ni pendek saja :)


bila nak buat cerpan? :D :D :-P



opss... baik cik wan_andmawaddah...

cerpan tu ruangan untuk meow... adess...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 22:39


Pada 16-04-07 22:36 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-04-07 22:31 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-04-07 22:23 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

sabar ye cik ismi_atikah...
1, 1 ye..
lagipun cerpen ni pendek saja :)


bila nak buat cerpan? :D :D :-P



heheh cerpan itu dr meow yang buat.. :-D
kita budak baru belajar, setakat cerpen sajalah dulu :-D



siapa-siapa pun boleh buat cerpan.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-07 22:44


Pada 16-04-07 22:39 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-04-07 22:36 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-04-07 22:31 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-04-07 22:23 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

sabar ye cik ismi_atikah...
1, 1 ye..
lagipun cerpen ni pendek saja :)


bila nak buat cerpan? :D :D :-P



heheh cerpan itu dr meow yang buat.. :-D
kita budak baru belajar, setakat cerpen sajalah dulu :-D



siapa-siapa pun boleh buat cerpan.. :-)



hehe kan betul itu ismi_atikah cakap...cerpan untuk dr meow :-P
tak boleh sebarangan org nulis cerpan..silap-silap jadi novel :-D


p/s: len ke cerpan dan novel???? :lol:


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 22:50


cerpan dengan novel.... lain ke ek...??

ana rasa lain....
sebab cerpan meow yang buat, novel wan_andmawaddah buat...
kuang kuang kuang...


-----------------

[ Telah diedit oleh: ismi_atikah pada 16-04-07 22:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-07 22:59


Pada 16-04-07 22:50 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

cerpan dengan novel.... lain ke ek...??

ana rasa lain....
sebab cerpan meow yang buat, novel wan_andmawaddah buat...
kuang kuang kuang...



eh mana boleh cmtue ismi_atikah... :-o

meow buat cerpan..
wan buat cerpen saja...
ismi_atikah lah buat novel..baru aci :-D


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-07 00:11


huhuhuhu...
ana buat novel..???
nanti jadi telenoela pula....
spe yang susah...??? ana jugak... uhuk uhuk uhuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-07 12:27


Pada 17-04-07 00:11 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

huhuhuhu...
ana buat novel..???
nanti jadi telenoela pula....
spe yang susah...??? ana jugak... uhuk uhuk uhuk...



hikhikhik...

belum try, belum tau lagi ismi_atikah ;-)


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-07 12:32


Episod 2

Aku membelek-belek name card Nina, kawanku sewaktu di sekolah rendah dahulu. Nurain Amanina buat Rashid. Manis namanya. Aku selalu mengusiknya waktu dahulu. Rambutnya yang tocang itu. Aku tarik dan dia menangis. Barang-barang permainannya aku rampas. Kesudahannnya. Aku kena rotan dengan cikgu besar di medan perhimpunan. Cikgu besar itu ialah bapa aku. Memalukan ayah sungguh aku ini hehe. Raut wajahnya membuatkan aku teringat pada seorang kawanku sewaktu aku di sekolah menengah dahulu. Mata hazelnya seakan sama dengan Nina. Nama pun lebih kurang sama. Aain Balqish. Dahulu. Aku selalu memerhatikan dia dari jauh. Aku tertarik dengan mata hazelnya dan sikap lemah-lembutnya yang berselindung di sebalik sikap tomboynya itu. Aku sering menghantar SMS nasihat kepadanya. Dan dia hanya membalas..”Ok bebeh”…

“Krook..krook..” hansetku berbunyi menandakan ada mesej yang sampai.
Woi, Ilham, esok birthday aku. Jom makan kat Nando’s. Aku belanja. pukul 2 tau. Jangan lupa. Aku tunggu…
Aku hanya membalasnya.. ”Assalamualaikum. InsyAllah. See you”.
Aku segera memberitahu rakan karibku, Ismail supaya dia menemaniku esok. Tidak manis aku berduaan dengan Nina. Takut timbul fitnah. Aku pernah memesan Aain Balqish dahulu. Risau jugak, perkara ini ‘berbalik’ kepadaku.

****************************************************************************

Aku membelek-belek novel yang tersusun di atas rak. Kebetulan kedai buku, Dymock ni ada sale. Aku tidak akan melepaskan peluang untuk mencari hadiah buat Nina.
“Excuse me..”
Suara halus itu menghentikan pencarianku. Aku memandang belakang. Ada seorang perempuan. Aku menjadi hairan. Apa salahku?
“Can I take my bag?” dia bersuara lagi sambil menunjukkan ke arah beg sandang merah di sisiku.

Aku mengalihkan sedikit tubuhku dari situ dan memberi laluan kepadanya untuk mengambil begnya. Aku hanya memandang wajah serius itu. Memori lama mengimbas kembali.
Bell??
Aku bersuara. Aku pasti itu Bell. Hanya dia yang mempunyai mata hazel dan tahi lalat di bawah mata kanannya serta di kening kirinya. Dia hanya memandangku dan mengangukkan kepalanya. Kemudian, dia menundukkan wajahnya kembali.

“Am…tengok ini apa aku jumpa..” suara Ismail memecah keheningan antara kami. Kami berpaling ke arah Ismail yang menuju. Dia menunjukkan sebuah novel kegemaran kami, Sherlock Holmes .

“Saya minta diri dulu ye. Assalamualaikum..” Kusempat menoleh ke arah dia yang meninggalkan kami. Dia sudah berubah. Alhamdulilah. Dia bukan lagi Bell yang aku kenal. Yang sangat sosial dan mulut murai. Aku bersyukur kerana dia telah ‘berhijrah’ kepada yang lebih baik…Itulah doaku dan harapanku selama ini. Ada jodoh, kita boleh berjumpa lagi..seruku dalam hati melalui telepati…




-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

nawzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27687
Posting: 219
Dari: BUMI ALLAH S.W.T.

jordan  


posticon Posting pada: 18-04-07 00:33


....:-).......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawzahProfil   Hantar PM kepada nawzah   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 18-04-07 01:13


lagi????

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 10:08


salam...
ada jodoh, kita jupe lagi...
tak ada jodoh pun, still boleh jupe lagi... hehehe...

satu episode saja..? adess...

p/s: wan, kalau bab menulis cerita ini, belum cba ana dah tau resultnyer... masa memuda boleh lah.. lah ni dah tua... uhuk uhuk uhuk..


-----------------

[ Telah diedit oleh: ismi_atikah pada 18-04-07 10:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-04-07 13:41


hehe ismi_atikah ini :-D

**************************************************************

Episod 3

“Ilham. Ni ada sesuatu untuk kau” ujar Nina sewaktu aku dan Ismail tiba di Nando’s.
“Eh, hari ini kan hari jadi kau. Takkan aku pun dapat hadiah agaknya hehe”
“Eh dia ni. ambil sajalah. Ini amanah orang. Aku sampaikan saja. Sudilah kau terima ye?” Kotak kecil yang lengkap dengan riben hijau itu aku ambil dan aku buka. Sebuah tafsir pimpinan Ar-Rahman yang kecil kelihatan.
“Em, siapa bagi ini Nina? Sungguh berharga hadiah ini. Berat aku nak terima”
“Ala, ambil sajalah. Amanah orang ini. Dia nak bagi kau lama dah. Dia berharap sangat kau dapat terima. Aku memandang wajah Ismail. Dia mengangukkan kepala tanda bersetuju dengan Nina.
“Terima kasih Nina. Sampaikan salam dan terima kasih aku kepada pemberinya ye?”


***************************************************************************

Demi masa. Sesungguhnya manusia itu benar-benar dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh, dan nasihat-menasihati supaya mentaati kebenaran, dan nasihat-menasihati supaya menetapi kesabaran                              (Al-Asr 1-3)

Aku renung bait-bait kalimah yang diturunkan oleh DIA yang Satu. Penuh dengan peringatan dan pengajaran. Aku akui kadang-kadang masaku banyak dihabiskan dengan melakukan kerja-kerja duniawi semata-mata. Masa lapangku dibuang begitu sahaja. Astagfirullah. Lalainya aku selama ini. Apa yang aku telah buat dalam masa 22 tahun hidupku ini? Apa yang telah aku sumbangkan untuk agamaku? Apa yang telah aku buat untuk mengejar cintaNya?...

Kututup tafsir kecil itu. Aku sering membawanya ke mana-mana kerana saiznya yang kecil dan tampak comel. Namun, siapa pemberinya masih lagi menjadi misteri..Aku berharap dapat bertemu pemberinya suatu hari nanti. Ku pandang kalendar mejaku. Ada 5 hari lagi aku akan pulang ke Malaysia bagi menghabiskan cuti summerku di Malaysia. Ibu bapaku sudah bising, mahu menjodohkanku dengan anak gadis kawan baik mereka. Aku hanya tersenyum mendengar berita itu. Aku pasrah mendengar berita tersebut.
Siapalah yang sudi menerima aku ini? Mereka mengetahui apa yang terbaik untukku.


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-04-07 13:46


Episod 4

Aku terlambat lagi. Alhamdulilah aku sempat menaiki pesawat yang bakal membawaku pulang ke Malaysia. Aku mencari tempat dudukku. Aku pulang seorang diri memandangkan Ismail telah pulang awal lantaran ibunya sakit tenat. Aku menyimpan hand luggageku di tempat simpanan dan segera duduk, memandangkan pesawat ini akan berlepas bila-bila masa sahaja. Aku melabuhkan diri di tempat dudukku. Di sebelah kananku seorang pakcik, mungkin warga Australia. Dia tersenyum ke arahku. Aku terdengar suara-suara students Malaysia. Aku pandang ke arah kiriku. Kelihatan beberapa orang perempuan sedang bercakap-cakap. Bising jugak mereka ni, bisik hatiku. Namun, ada seorang yang menarik perhatianku. Bell atau Aain Balqish turut berada dalam satu penerbangan denganku. Aku melemparkan senyuman kepadanya. Dia tidak membalasnya, cuma mengangguk perlahan-lahan.

Setelah berdoa supaya penerbangan ini selamat. Aku cuba melelapkan mataku. Tiada lagi suara-suara berbisik. Masing-masing khusyuk menonton TV di hadapan mereka. Tak terkecuali yang sedang lena diulit mimpi sepertiku. Aku sempat memandang ke arah Aain Balqish yang sedang asyik menulis. Apalah yang ditulisnya malam-malam ini? Tak boleh tunggu esok ke. Aku bermonolog sendiri sambil tersenyum...

Rombongan aku telah selamat tiba di rumah keluarga bakal isteriku. Sebentar lagi aku akan diijab kabulkan dengan dengan pilihan keluargaku. Aku hanya mengetahui namanya, Nur. Selebihnya aku akan mengetahui sebentar lagi. Tapi. Aku tidak sabar untuk mengetahui siapa dia. Aku menanyakan ibubapaku dan merengek seperti budak kecil. Kalah adik aku yang berumur 8 tahun itu. Aku menanyakan semua orang tetapi semua orang enggan menjawabnya. Puas sudah kepujuk. Kurayu. Tapi, mereka hanya tersenyum…..Siapa dia???

“Awak…”

Suara itu mengejutkan aku. Aku membuka mataku. Kelihatan Aain Balqish berdiri dihadapanku dengan seorang kawannya. Aku masih lagi terpisat-pisat.

“Awak..solat subuh ye. Waktu dah nak habis. Flight kita mungkin lambat skek. Ada masalah katanya…”

Aku terdiam. Beristigfar dalam hati kerana kelalaianku. Setelah mengucapkan terima kasih kepadanya aku segera ke toilet untuk mengambil wuduk.

Usai solat, kami dijamukan dengan nasi lemak. Rindu sungguh aku dengan masakan mak di kampong. Aku teringat mimpiku tadi. Nakal sungguh aku masa itu. Tak sabar langsung. Aku tersenyum sendirian. Tiba-tiba aku terpandang sepucuk surat terselit di poket tempat dudukku. Aku mengambilnya dan memandang kiri kanan. Pakcik di sebelahku hanya tersenyum. Takkan dia yang hantar agaknya. Aku tersenyum lagi. Siapa pulak yang bagi surat layang ini? Ke ada virus anthrax dalam ni? Ish. Aku tak bermusuh dengan siapa-siapa. Ni mesti peminat aku ini :P

Namun, masa amat mencemburuiku untuk membacanya. Flight kami telah selamat mendarat di KLIA. Alhamdulilah semuanya selamat. Sewaktu hendak menuruni pesawat. Aku sempat mengerling ke arah Aain Balqish. Dia hanya tunduk. Sepatutnya aku yang malu kerana dia yang mengejutkan aku subuh pagi tadi. Jatuh saham aku :P Tapi, tak salah kalau saling mengingati antara satu sama lain, kan?


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 13:51


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 19:11


salam
kau sekali balas sampai tiga chapter,
kasi seliang saja kat budak-budak yang tak reti sabar tu.
hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 19:52


Pada 18-04-07 19:11 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

salam
kau sekali balas sampai tiga chapter,
kasi seliang saja kat budak-budak yang tak reti sabar tu.
hehehehe


hemo... hemo.. hemo...
adik alwalid ini...
seliang tu apa?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-04-07 19:57


Pada 18-04-07 19:52 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-04-07 19:11 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

salam
kau sekali balas sampai tiga chapter,
kasi seliang saja kat budak-budak yang tak reti sabar tu.
hehehehe


hemo... hemo.. hemo...
adik alwalid ini...
seliang tu apa?




hehehe
a'ah alwalid..senang bagi 2 episod terus..lagipun pendek saja heehhe...
:-D
a'a seliang itu apa?
bahasa apa itu? huhuhu

p/s: ada 1 lagi episod hehehe :-P


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

mie_shaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.04.2007
Ahli No: 29490
Posting: 30
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 20:48


bila sambungannya ini...
tak sabar nak tau ending nya....
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie_shazProfil   Hantar PM kepada mie_shaz   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-04-07 21:14


Pada 18-04-07 20:48 , mie_shaz posting:

!!! QUOTE !!!

bila sambungannya ini...
tak sabar nak tau ending nya....
:)



hehe sabar ye mie_shaz....
insyAllah nati ana postkan endingnya...tak lama lagi dah... ;-)


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 22:05


ya ya...
tinggal lagi 1 episode...

post cecepat ek..
nanti tng skek ana jawan exam.. hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-04-07 22:25


Pada 18-04-07 22:05 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

ya ya...
tinggal lagi 1 episode...

post cecepat ek..
nanti tng skek ana jawan exam.. hehe..



uiks...susah ini :-D
bila ismi_atikah exam itu? khabaq kat ana..


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 23:06


hehehe...
ana mula dah exam...
16 di hari itu..
yang len--> 20hb ni dengan 3 paper minggu depan..
uhuk uhuk....

p/s: excited ni nak baca endingnyer... :-P:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 23:25


enterprem sikit.. heheh. best juga cerita... baguslah, saya 1st time baca saja, dah nak masuk ending terus. kihkih...

p/s: cik ismi! pergi study nuh... hoho. (saya pun..hu~)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mie_shaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.04.2007
Ahli No: 29490
Posting: 30
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 23:45


betul itu...
rasa tak sabar sangat nak tahu apa endingnyer...
hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie_shazProfil   Hantar PM kepada mie_shaz   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 23:47


dah nak habis ke? cepatnya..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 00:14


Pada 18-04-07 23:25 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

enterprem sikit.. heheh. best juga cerita... baguslah, saya 1st time baca saja, dah nak masuk ending terus. kihkih...

p/s: cik ismi! pergi study nuh... hoho. (saya pun..hu~)


baik cik syahidatul...

p/s: belum habis lagi lah... cuma dah nak habis saja... tak begitu wan..?? :-) :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-07 00:15


terima kasih kerana terus mambacanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-07 00:16


Pada 19-04-07 00:14 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-04-07 23:25 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

enterprem sikit.. heheh. best juga cerita... baguslah, saya 1st time baca saja, dah nak masuk ending terus. kihkih...

p/s: cik ismi! pergi study nuh... hoho. (saya pun..hu~)


baik cik syahidatul...

p/s: belum habis lagi lah... cuma dah nak habis saja... tak begitu wan..?? :-) :-D



heheh betul itu ismi_atikah :-D


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-07 00:17


Episod 5 (Last Episode)

Aku menunggu untuk mengambil bagasiku. Ramainya orang. Takpelah. Aku boleh berehat kejap. Jetlag ku masih lagi terasa. Aku teringat akan surat misteri tadi. Ku bukak perlahan-lahan surat yang bertulisan kemas itu. Eh, nampak macam fresh lagi ni…

Assalamualaikum saudara Ilham…

Saya minta maaf kalau kehadiran surat ini menggangu kehidupan awak dan mengundang tanda tanya. Saya tidak akan mengambil masa yang panjang. Saya tidak sangka dapat bertemu dengan awak lagi. Dan saya harap awak faham, senyuman saya adalah buat yang hak. Saya hanya ingin mengucapkan terima kasih kepada awak kerana selalu memberikan saya nasihat semasa kita di sekolah menengah dahulu. Saya sangat menghargainya. Dan bersyukur kerana ada seseorang yang sentiasa mengambil berat tentang saya dan menjaga saya dari belakang. Terima kasih awak. Dahulu, saya sering mendengar cerita tentang awak dari adik saya, Nurain Amanina. Awak kenal dia kan? Dia selalu cerita yang awak kacau dia di sekolah. Kadang-kadang dia balik rumah menangis teresak-esak. Saya sedih sangat atas perbuatan awak terhadap adik saya. Atas alasan itulah, saya hanya membalas SMS awak..”ok bebeh”.

Saya seakan tidak boleh percaya bahawa orang yang selalu memberi pesanan kepada saya sekarang adalah orang yang sama mengacau adik saya dahulu. Namun, saya cuba mencari hakikat di sebalik setiap pesanan awak. Dan, saya dapati bahawa setiap orang akan berubah dan boleh ‘berhijrah’, sama ada menjadi lebih baik atau lebih buruk. Alhamdulillah, itulah yang saya pelajari secara tak langsung daripada awak dahulu. Awak telah banyak mengajar saya tentang kehidupan dan Islam. Dan saya telah menjadikan awak antara role model untuk saya terus berubah ke arah kebaikan. InsyaAllah. Semoga kita terus istiqamah dalam melakukan segala kebaikan dan kebajikan di dunia yang sementara ini. Semoga ALLAH sentiasa melindungi kita semua. Segala rahmat dan keberkatanNya adalah impian manusia seperti kita.

Semoga kita bertemu lagi ^_^. Kirimkan salam saya pada keluarga awak, terutama makcik Rahmah. InsyAllah semoga ketemu lagi.
Assalamualaikum

Ikhlas,
NurAain Balqish buat Rashid
20 Oktober 2006


Aku melipat kembali surat itu. Alhamdulilah, misterinya telah berjaya dirungkai. Aku tersenyum seraya mengucapkan syukur ke hadratNya kerana telah memberikan hidayah kepada aku dan dia. Semoga kami terus istiqamah dalam kehidupan kami ini. InsyAllah…

Aku menolak bagasiku ke balai ketibaan. Aku mencari-cari ahli keluargaku. Dari jauh, kelihatan mak ayahku. Adik bongsuku melambai-lambai ke arahku. Kelihatan juga ahli keluarga Aain Balqish. Mereka kelihatan mesra. Nina tersenyum ke arahku sambil mengeyitkan mata ke arahku. Di sebelahnya, Aain Balqish hanya menunduk malu dengan wajahnya yang merona kemerahan. Mungkinkah???......

Aku bersyukur kepadaNya…

Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan?
                                                                    (Surah Ar-Rahman)

            
        
                                         *** TaMaT ***
Nukilan,
Miss Ismail
15 April 2007
Brisbane, Australia
Editor,
A. Hurairah




Tentang Hanya Dia & Hanya Dia v.2

1.    Idea menulisnya diperolehi pada suatu hari pada musim cuti Easter 2006 & 2007. Jadi kemungkinan, setahun sekali barulah satu cerpen dapat dihasilkan huhu
2.    Idea juga diperolehi setelah penulisnya tidak dapat melelapkan mata ketika tidur pada waktu pagi (bukan selepas subuh tau ;P)
3.    Idea dikembangkan setelah 3-4 jam menghadap laptop.
4.    Cerita kemudiannya dihantar ke juruedit bertauliah ^_^
5.    Cerita tersebut tiada kaitan antara yang masih hidup atau telah pun meninggal dunia.

Terima kasih kerana sudi membacanya...
Terima kasih atas sokongan anda...
Semoga kita semua beroleh manfaat daripada kisah ini...
Hingga ketemu lagi di waktu akan datang...
InsyaAllah...

Akhirul kalam..
Illa’liqa’...
Assalamualaikum .....


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 00:39


Pada 19-04-07 00:17 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

Episod 5 (Last Episode)


Tentang Hanya Dia & Hanya Dia v.2

1.    Idea menulisnya diperolehi pada suatu hari pada musim cuti Easter 2006 & 2007. Jadi kemungkinan, setahun sekali barulah satu cerpen dapat dihasilkan huhu
2.    Idea juga diperolehi setelah penulisnya tidak dapat melelapkan mata ketika tidur pada waktu pagi (bukan selepas subuh tau ;P)
3.    Idea dikembangkan setelah 3-4 jam menghadap laptop.
4.    Cerita kemudiannya dihantar ke juruedit bertauliah ^_^
5.    Cerita tersebut tiada kaitan antara yang masih hidup atau telah pun meninggal dunia.

Terima kasih kerana sudi membacanya...
Terima kasih atas sokongan anda...
Semoga kita semua beroleh manfaat daripada kisah ini...
Hingga ketemu lagi di waktu akan datang...
InsyaAllah...

Akhirul kalam..
Illa’liqa’...
Assalamualaikum .....



huhuhu...
setahun sekali tu.. mahal harga cerpen ni....
siap ada juruedit lagi... ca-ya lah wan...
terima kasih juga menulis cerpen untuk santapan mata ana ni...

p/s: tapi ana rasa macam tak habis lagi saja cerita ni... apa kesudahannya..? ke kena buat kesimpulan sendiri.. hehehe...

salam..


-----------------

[ Telah diedit oleh: ismi_atikah pada 19-04-07 00:50 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 02:47


erm.. boleh ke nak tanya perkara2 yang tak faham? huhu. macam masuk exam saja. maknanya apa ek cerita ni?

kalau nak buat kesimpulan sendiri, maknanya ilham dengan bell tu akan berkahwin lah ye... huuhuhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-07 04:47


Pada 19-04-07 02:47 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

erm.. boleh ke nak tanya perkara2 yang tak faham? huhu. macam masuk exam saja. maknanya apa ek cerita ni?

kalau nak buat kesimpulan sendiri, maknanya ilham dengan bell tu akan berkahwin lah ye... huuhuhu..


erm tak apa boleh saja tanya apa-apa hehe...
erm syaidatul rasa cmane ending dia? hehe lau syaidatul kumpul maklumatnya..mesti syaidatul boleh sambung heheh...macam nak jawab exam jugak :-D


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-07 04:48


Pada 18-04-07 23:47 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

dah nak habis ke? cepatnya..



erm..kan ni cerpen, dr meow :-P


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-07 04:51


Pada 19-04-07 00:39 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-04-07 00:17 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

Episod 5 (Last Episode)


Tentang Hanya Dia & Hanya Dia v.2

1.    Idea menulisnya diperolehi pada suatu hari pada musim cuti Easter 2006 & 2007. Jadi kemungkinan, setahun sekali barulah satu cerpen dapat dihasilkan huhu
2.    Idea juga diperolehi setelah penulisnya tidak dapat melelapkan mata ketika tidur pada waktu pagi (bukan selepas subuh tau ;P)
3.    Idea dikembangkan setelah 3-4 jam menghadap laptop.
4.    Cerita kemudiannya dihantar ke juruedit bertauliah ^_^
5.    Cerita tersebut tiada kaitan antara yang masih hidup atau telah pun meninggal dunia.

Terima kasih kerana sudi membacanya...
Terima kasih atas sokongan anda...
Semoga kita semua beroleh manfaat daripada kisah ini...
Hingga ketemu lagi di waktu akan datang...
InsyaAllah...

Akhirul kalam..
Illa’liqa’...
Assalamualaikum .....



huhuhu...
setahun sekali tu.. mahal harga cerpen ni....
siap ada juruedit lagi... ca-ya lah wan...
terima kasih juga menulis cerpen untuk santapan mata ana ni...

p/s: tapi ana rasa macam tak habis lagi saja cerita ni... apa kesudahannya..? ke kena buat kesimpulan sendiri.. hehehe...

salam..




heheh terima kasih ismi_atikah...
huhu ana pun rasa macam tak habis...tapi ending dia tu macam dah boleh buat sendiri kan? hehe


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 12:19


lah dah habis ke tak sempat nak request apa-apa,
anyway seliang tu kira macam backhand lah,
bahasa org perak hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 13:20


Cepatnya habis.. baru nak syok berangan.. hehe :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-07 14:04


Pada 19-04-07 12:19 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

lah dah habis ke tak sempat nak request apa-apa,
anyway seliang tu kira macam backhand lah,
bahasa org perak hehehe



heheh nak rekues apa alwalid??
ooo backhand... :-D


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-07 14:05


Pada 19-04-07 13:20 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Cepatnya habis.. baru nak syok berangan.. hehe :D




hehe sempat lagi ke nak berangan :-D

p/s: ana tak pandai nulis cerpan, dr meow :-P


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

nisaulfadhilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2006
Ahli No: 27084
Posting: 207
Dari: irbid

jordan  


posticon Posting pada: 19-04-07 14:24


beznye cerita ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisaulfadhilahProfil   Hantar PM kepada nisaulfadhilah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 19:36


kalau buat kesimplan sindri...
akhirnya ilham menyendiri... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mie_shaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.04.2007
Ahli No: 29490
Posting: 30
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 19:54


best nya cerita ini....
buat lah lagi ....wan_andmawaddah
suka baca...
heheheheh
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie_shazProfil   Hantar PM kepada mie_shaz   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-07 20:15


Pada 19-04-07 19:36 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

kalau buat kesimplan sindri...
akhirnya ilham menyendiri... :-D


hehehe pandainye buat jadi rima :-D


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-07 20:16


Pada 19-04-07 19:54 , mie_shaz posting:

!!! QUOTE !!!

best nya cerita ini....
buat lah lagi ....wan_andmawaddah
suka baca...
heheheheh
:)



hehe
time kasih mie_shaz...
time kasih nisaulfadhilah...

insyAllah lau 'ilham' datang...ana akan tulis lagi hehehe.... ;-)


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-07 20:46


Pada 19-04-07 04:51 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!




ana pun rasa macam tak habis...tapi ending dia tu macam dah boleh buat sendiri kan? hehe


Alaaaaaaaa.......ending yang kena buat sendiri ni yang tak best ni...huhuuuu...
Cepat laaaaa...nak tengok sambunggan dia macam mana....ish2...tengah best ni....huhuuuu... :-(
Kalau ada satu lagi apisod kan best.... :-)


-----------------
Hiasi Peribadi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-07 20:48


Siapa yang mahir buat sambunggan dia......
Tolong buat ya...heheeee..tak sabar nak tengok ending jodoh dia... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 17:50


salam
bukan apa, nak rekuez biar ending nya 'unpredictable',
kadang-kadang boring pula kalau ending nya kita boleh agak,
you know what i mean alright?

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-07 17:55


ooo nak ending dia unpredictable eh...
ana confuse skek kat sini...
ada yang cakap...macam mana ending dia??
lepas itu alwalid cakap...biar ending dia unpredictable...
huhuhu
macam mana itu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-07 17:58


Pada 19-04-07 20:46 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-04-07 04:51 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!




ana pun rasa macam tak habis...tapi ending dia tu macam dah boleh buat sendiri kan? hehe


Alaaaaaaaa.......ending yang kena buat sendiri ni yang tak best ni...huhuuuu...
Cepat laaaaa...nak tengok sambunggan dia macam mana....ish2...tengah best ni....huhuuuu... :-(
Kalau ada satu lagi apisod kan best.... :-)




heheh nak 1 lagi ye...
em cmane lau mechelmine bagi idea skek cmane nak kembangkan lagi itu hehhee....

ana buntu dah skek huhuhu... :-(


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-07 18:05


Pada 20-04-07 17:58 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-04-07 20:46 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!


Kalau ada satu lagi apisod kan best.... :-)

heheh nak 1 lagi ye...
em cmane lau mechelmine bagi idea skek cmane nak kembangkan lagi itu hehhee....

ana buntu dah skek huhuhu... :-(

erm...hihiii :-D saya pun tak ada idea.. :-P


-----------------
Hiasi Peribadi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 11:52


'unpredictable' tu bergantung pada macam mana org lain fikir,
but ending dia selalu same saja, happy ending
ok rame yang suka happy ending alright, tapi ni sekadar cerita untuk berhibur dan ambil pengajaran so make abit advanturous ke ending dia tak semestinye bersama ke sorng tu meninggal ke,
so cerita tu ada lah alunan dia sikit so rame orang akan buat pendapat tentang apa yang akan jadi seterusnya,
kalau nak buatu contoh cerita 'Prison Break',
most of the action are unpredictable kan????

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 12:08


Pada 21-04-07 11:52 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

'unpredictable' tu bergantung pada macam mana org lain fikir,
but ending dia selalu same saja, happy ending
ok rame yang suka happy ending alright, tapi ni sekadar cerita untuk berhibur dan ambil pengajaran so make abit advanturous ke ending dia tak semestinye bersama ke sorng tu meninggal ke,
so cerita tu ada lah alunan dia sikit so rame orang akan buat pendapat tentang apa yang akan jadi seterusnya,
kalau nak buatu contoh cerita 'Prison Break',
most of the action are unpredictable kan????


yup...ana faham apa maksud anta...
hehe "Prison Break" memang unpredictable..tengok nama cerita pun dah tau..dahlah bukan seorang yang lari..ramai hehehe :-D
and one more thing, people's mindset also need to be changed. jadi, mereka boleh dapat terime cerita itu...
ive tried to make some elements of "advventurous" in Hanya Dia v.1...tapi ada saja yang sedih dan mereka tak nak baca :-(

insyaAllah cadangan anta itu ana terima dan akan cuba improve lagi...
mana tau kot2 nt boleh buat cerita action hero macam Prison Break itu.. :-D


but, i love Kyle XY :-P


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 12:14


tak faham lah cerita Kyle Xy tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 12:14


Pada 21-04-07 12:08 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!



ive tried to make some elements of "advventurous" in Hanya Dia v.1...tapi ada saja yang sedih dan mereka tak nak baca :-(



Menulis untuk menyampaikan dari gerak hati penulis.. ia akan berbekas dalam hati pembaca bila terbekas dalam hati penulis.. luahkan from your heart, not from your mind.. hehe.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 12:20


Pada 21-04-07 12:14 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

tak faham lah cerita Kyle Xy tu


hehe tak faham??
memang complicated skek...tapi cerita dia merangkumi banyak issues...sains, pendidikan, kekeluargaan, cinta, agama dan kepercayaan... :-)


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 12:21


aisey man
bila bro Meow dah mula berkate2,
kena angkat due belah tangan lah serender
ni nak kena angkat kai sekali ke????

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 12:21


Pada 21-04-07 12:14 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-07 12:08 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!



ive tried to make some elements of "advventurous" in Hanya Dia v.1...tapi ada saja yang sedih dan mereka tak nak baca :-(



Menulis untuk menyampaikan dari gerak hati penulis.. ia akan berbekas dalam hati pembaca bila terbekas dalam hati penulis.. luahkan from your heart, not from your mind.. hehe.. :-)



hehe thanks dr meow...
a'a ana selalu cuba luahankan apa yang ada dalam hati ini..tapi kadang-kadang darjah dia itu xsampai lagi untuk 'meninggalkan bekas' dalam hati pembaca... :-)


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 12:23


Pada 21-04-07 12:21 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

aisey man
bila bro Meow dah mula berkate2,
kena angkat due belah tangan lah serender
ni nak kena angkat kai sekali ke????


tak mengapa.. tak mengapa.. saya angkat kaki..
alwalid angkat tangan..
erm.. siapa nak angkat kepala? :D :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 12:23


Pada 21-04-07 12:21 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

aisey man
bila bro Meow dah mula berkate2,
kena angkat due belah tangan lah serender
ni nak kena angkat kai sekali ke????


hehhe itu ahh..
ana pun surrender...
:-D

dr meow kena buat kelas menulis cerpen / cerpan ahh lepas ini hehhe...kadang-kadang ada penulis yang menulis saja..tak tahu pun element2 seperti yang dr meow cakap itu... :-P


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 12:29


Pada 21-04-07 12:23 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-07 12:21 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

aisey man
bila bro Meow dah mula berkate2,
kena angkat due belah tangan lah serender
ni nak kena angkat kai sekali ke????


hehhe itu ahh..
ana pun surrender...
:-D

dr meow kena buat kelas menulis cerpen / cerpan ahh lepas ini hehhe...kadang-kadang ada penulis yang menulis saja..tak tahu pun element2 seperti yang dr meow cakap itu... :-P



hish... jangan merepek lah tengahari2 macam ni..
saya pun tengah belajar jugak..
better jumpa dengan ustaz zaidakhtar ke, faisal tehrani ke, nak lagi mantap jumpa habiburrahman sherazy.. hehe..
tak pun sidney sheldon.. huahuahua..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 12:34


hai kak wan pun nak serender dengan bro meow?
ni boleh kira otai ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 14:04


huhuhuhu...
ana angkat baju di ampaian saja lah gamaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 14:13


tunggu lah baju dah kering dulu ataupun hari nak hujan ke......
huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 14:16


saya angkat kaki.. :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 14:18


jangan angkat kaki tak cukup tanah dah lah
huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 14:27


Eh2..?? ingatkan sambungan 'Hanya Dia v.2' tadi...
ish2...macam-macam cerita pula keluar... :P
Prison Break....Kyle XY..mmm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 14:48


diumumkan kipas susah mati (dia hard fan) untuk cerpen Hanya Dia V.2 karya kak wan ialah jeng8x , mechelmine!!!!
berikan tepukan yang gemuruh padanya.
so kak wan dah ada kipas susah mati ni kena lah kerja kuat lagi,
perah otak 3 kali lebih banyak daripada perahan jus oren dalam sunquick hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 15:06


clap... clap... clap...

tepuk untuk anugerah yang diberikan oleh alwalid kepada mechelmine...

kalau angkat dedua tangan ok lagi, tapi kalau angkt dedua kaki, jatuh pula nanti.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 15:22


Pada 21-04-07 14:48 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

diumumkan kipas susah mati (dia hard fan) untuk cerpen Hanya Dia V.2 karya kak wan ialah jeng8x , mechelmine!!!!
berikan tepukan yang gemuruh padanya.
so kak wan dah ada kipas susah mati ni kena lah kerja kuat lagi,
perah otak 3 kali lebih banyak daripada perahan jus oren dalam sunquick hehehehe

:lol: :lol: hahaaaa..... terima kasih...terima kasih semua...!!! :-P
...mmm....tapi...bila ya nak sambung ni......

p/s : jangan lama2 sangat..hehee


-----------------
Hiasi Peribadi....
[ Telah diedit oleh: mechelmine pada 21-04-07 15:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 16:45


Pada 21-04-07 14:27 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Eh2..?? ingatkan sambungan 'Hanya Dia v.2' tadi...
ish2...macam-macam cerita pula keluar... :P
Prison Break....Kyle XY..mmm...


ramai betul orang yang tengok cerita Prison Break ni ye.. kenapa, best sangat ke ek? kalau ye saya nak download juga... lepas exam.. huhu~

Kyle XY tu apekebende pula?

p/s: shye dah lama tak tengok TV.. huwuwu~ ngadap comp dan anda semua saja. :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 17:06


Pada 21-04-07 14:48 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

diumumkan kipas susah mati (dia hard fan) untuk cerpen Hanya Dia V.2 karya kak wan ialah jeng8x , mechelmine!!!!
berikan tepukan yang gemuruh padanya.
so kak wan dah ada kipas susah mati ni kena lah kerja kuat lagi,
perah otak 3 kali lebih banyak daripada perahan jus oren dalam sunquick hehehehe



heheeh :-P
ada 'kipas susah mati' pula ye alwalid :-D
a'a kena kerja keras ahh..
tapi lau kerja keras...kipas itu boleh mati ke???? :-o


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 17:08


Pada 21-04-07 12:29 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-07 12:23 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-07 12:21 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

aisey man
bila bro Meow dah mula berkate2,
kena angkat due belah tangan lah serender
ni nak kena angkat kai sekali ke????


hehhe itu ahh..
ana pun surrender...
:-D

dr meow kena buat kelas menulis cerpen / cerpan ahh lepas ini hehhe...kadang-kadang ada penulis yang menulis saja..tak tahu pun element2 seperti yang dr meow cakap itu... :-P



hish... jangan merepek lah tengahari2 macam ni..
saya pun tengah belajar jugak..
better jumpa dengan ustaz zaidakhtar ke, faisal tehrani ke, nak lagi mantap jumpa habiburrahman sherazy.. hehe..
tak pun sidney sheldon.. huahuahua..



wah2...
banyaknyer nama besar2... ;-)
banyak lagi kena belajar gamaknyer...
tak mengapa..belajar sampai ke liang lahad kan???


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 17:10


Pada 21-04-07 15:22 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-07 14:48 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

diumumkan kipas susah mati (dia hard fan) untuk cerpen Hanya Dia V.2 karya kak wan ialah jeng8x , mechelmine!!!!
berikan tepukan yang gemuruh padanya.
so kak wan dah ada kipas susah mati ni kena lah kerja kuat lagi,
perah otak 3 kali lebih banyak daripada perahan jus oren dalam sunquick hehehehe

:lol: :lol: hahaaaa..... terima kasih...terima kasih semua...!!! :-P
...mmm....tapi...bila ya nak sambung ni......

p/s : jangan lama2 sangat..hehee




eh? michealmine tunggu sambungan ke??
huhuh siannyer dik...
arap2nye ada yang bagi idea kat kak wan nak sambung itu...
takkan nak buat macam prison break pula..hehehe action hero... :-P


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 17:12


Pada 21-04-07 16:45 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-07 14:27 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Eh2..?? ingatkan sambungan 'Hanya Dia v.2' tadi...
ish2...macam-macam cerita pula keluar... :P
Prison Break....Kyle XY..mmm...


ramai betul orang yang tengok cerita Prison Break ni ye.. Kenapa, best sangat ke ek? kalau ye saya nak download juga... lepas exam.. huhu~

Kyle XY tu apekebende pula?

p/s: shye dah lama tak tengok TV.. huwuwu~ ngadap comp dan anda semua saja. :-D




em Prison Break itu..best juga...tapi season dia dah banyak huhuhu...xsempat nak catch..dia dah ada yang baru huhuhu....
tapi Kyle XY baru season 1..itu pun ada 10 episod saja hehehe...
itu yang syok itu... :-D


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 17:23


Pada 21-04-07 16:45 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-07 14:27 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Eh2..?? ingatkan sambungan 'Hanya Dia v.2' tadi...
ish2...macam-macam cerita pula keluar... :P
Prison Break....Kyle XY..mmm...


ramai betul orang yang tengok cerita Prison Break ni ye.. Kenapa, best sangat ke ek? kalau ye saya nak download juga... lepas exam.. huhu~

Kyle XY tu apekebende pula?

p/s: shye dah lama tak tengok TV.. huwuwu~ ngadap comp dan anda semua saja. :-D



sahabat2 kat u ana ni pun pulun dnld dengan layan prison break dan heroes...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 17:30


hehe heroes pun best juga hehe :)
banyak series juga...
ana tak addicetd sangat, lagipun tv kat sini selalu ada setiap rabu heheh..lepas heroes, prison break...season two rasanya....hehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 17:32


Chibi Maruco Chan tak ada siapa minat ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 17:34


Pada 21-04-07 17:32 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Chibi Maruco Chan tak ada siapa minat ke?


heheh ada....
adik bongsu ana minat :-D


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 17:57


Pada 21-04-07 17:06 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-07 14:48 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

diumumkan kipas susah mati (dia hard fan) untuk cerpen Hanya Dia V.2 karya kak wan ialah jeng8x , mechelmine!!!!
berikan tepukan yang gemuruh padanya.
so kak wan dah ada kipas susah mati ni kena lah kerja kuat lagi,
perah otak 3 kali lebih banyak daripada perahan jus oren dalam sunquick hehehehe



heheeh :-P
ada 'kipas susah mati' pula ye alwalid :-D
a'a kena kerja keras ahh..
tapi lau kerja keras...kipas itu boleh mati ke???? :-o


kipas boleh mati bila supply currentnye di offkn.. -tu pun kalau kipas letrik...
kalau yang manual, bergantung pada tenaga org menggunakannya...

di pendekkan cerita, boleh mati...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 19:12


em ana ada idea..

macam mana lau kat buat sama-sama ending dia hehhee...pakat bagi satu ayat seorang hehe men sambung2 saja :)
jadi, siapa yang nak masukkan hero ke sedih ke apa-apa lagi..boleh saja buat cmtue...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-04-07 02:24


Pada 21-04-07 19:12 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

em ana ada idea..

macam mana lau kat buat sama-sama ending dia hehhee...pakat bagi satu ayat seorang hehe men sambung2 saja :)
jadi, siapa yang nak masukkan hero ke sedih ke apa-apa lagi..boleh saja buat cmtue...:)

Erm...kena tunggu lama jugak nak siapkan satu perenggang...
wan_andmawaddah buat lah...org terima saja walau bagaimanapun ending dia sekali pun..... :-D


-----------------
Hiasi Peribadi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

amirez
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21578
Posting: 54
Dari: Universiti Selatan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 02:49


sambung2 cerita ek ? bagus juga tu lepas itu compile ;)
apa kata kalau mawaddah buat cerita cinta bagi org kurang upaya..contohnya org yang cacat penglihatan. tak kisah laki ke perempuan. cubalah..mawaddah ada bakat

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirezProfil   Hantar PM kepada amirez   Pergi ke amirez's Website   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-04-07 08:30


Pada 22-04-07 02:24 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-07 19:12 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

em ana ada idea..

macam mana lau kat buat sama-sama ending dia hehhee...pakat bagi satu ayat seorang hehe men sambung2 saja :)
jadi, siapa yang nak masukkan hero ke sedih ke apa-apa lagi..boleh saja buat cmtue...:)

Erm...kena tunggu lama jugak nak siapkan satu perenggang...
wan_andmawaddah buat lah...org terima saja walau bagaimanapun ending dia sekali pun..... :-D



heheh :-D semangat ye michealmine hehehe....
insyAllah lau 'ilham' ada..kak wan sambung ye...


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-04-07 08:32


Pada 22-04-07 02:49 , amirez posting:

!!! QUOTE !!!

sambung2 cerita ek ? bagus juga tu lepas itu compile ;)
apa kata kalau mawaddah buat cerita cinta bagi org kurang upaya..contohnya org yang cacat penglihatan. tak kisah laki ke perempuan. cubalah..mawaddah ada bakat


em cerita cinta org kurang upaya?? best juga itu...tapi kena buat research skek ahh pasal OKU itu... ;-)
ill try my best...
terima kasih atas cadangan itu, amirez :-)


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 10:59


apa lagi kak wan, ambil lah si mechelmine tu sebagai ofisial assistance,
musti dia terima nya tapi kalau nak demokrasi boleh juga, saya undi angkat due belah tangan dengan angkat kepala, tak boleh ankat kaki untuk undi nanti kira undi rosak, siapa lagi yang nak undi boleh juga sile2kanlah nak bawa pengudi hantu, jin iblis pun dibenarkan,
pilihanraya ni tak tertakluk dengan spr heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 11:14


Semua pakat pakai assistant ni..
hehe hoho :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 11:42


lah Sorry bro meow lupa pula pasal bro,
bro meow pun nak assistant jugak ke?
nak adekan pilihanraya tak?
takut nanti pertandingan 3 penjuru karang,
banyak undi tu belum campur undi hantu jin dan iblis,
hehehehe
ke otai memang tak pake assistant??

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-04-07 11:42


adehla...
assistant pula dah :P
boleh saja...sesiapa nak jadi assistant pun boleh..michealmine pun boleh :)

tak payah demokrasi ahh alwalid..authokrasi terus ahh...alang2 nak ngundi :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 11:46


Pada 22-04-07 11:42 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

lah Sorry bro meow lupa pula pasal bro,
bro meow pun nak assistant jugak ke?
nak adekan pilihanraya tak?
takut nanti pertandingan 3 penjuru karang,
banyak undi tu belum campur undi hantu jin dan iblis,
hehehehe
ke otai memang tak pake assistant??


Huahuahua... alwalid.. alwalid..
teman ada 2 assistants.. tak campur seorang lagi unofficial assistant..hehehe...
lepas itu ada lagi seorang tu special assistant.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 11:55


pergh, mantap siot.....
ye lah otai lah katakan,
sehebat2 otai pun, musti ada assistant,
kalau tak mana nak dapat idea dan semua inspirasi yang canggih manggih tu kan?
boleh kenal tak dengan asisstants tu???
huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-04-07 11:56


Pada 22-04-07 11:42 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

adehla...

:-D alwalid..oh alwalid.... Jangan ganggu wan_andmawaddah tu....sian dia..tengah pening tu fikir pasal carita ni...hehehhh.. :lol:
Nanti bila alwalid nampak wan_andmawaddah dah penat, tolong lah ya bawakan minuman ke apa-apa ke untuk dia ok... :-D :-D


-----------------
Hiasi Peribadi....
[ Telah diedit oleh: mechelmine pada 22-04-07 12:03 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 12:06


Pada 22-04-07 11:56 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-04-07 11:42 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

adehla...

:-D alwalid..oh alwalid.... Jangan ganggu wan_andmawaddah tu....sian dia..tengan pening tu fikir pasal carita ni...hehehhh.. :lol:
Nanti bila alwalid nampak wan_andmawaddah dah penat, tolong lah ya bawakan minuman ke apa-apa ke untuk dia ok... :-D :-D



prihatin betul assistant wan_andmawaddah ni.. hehe..

Pada 22-04-07 11:55 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!


pergh, mantap siot.....
ye lah otai lah katakan,
sehebat2 otai pun, musti ada assistant,
kalau tak mana nak dapat idea dan semua inspirasi yang canggih manggih tu kan?
boleh kenal tak dengan asisstants tu???
huhuhu


tak payah lah..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, NaZa_FirmaN
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cerpen
    »» Hanya Dia v.2

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.18035 saat. Lajunya....