Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, nescaya banyaklah kepayahan dan kesusahan melaluinya, panjang jalannya dan banyak rintangannya."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 214
Ahli: 0
Jumlah: 214




  Yang Masuk Ke Sini
hajime_kindaichi: 15 hari yang lalu


Jejak Nasyid
Topik: di mana boleh dapatkan album-album lama?


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Nasyid
    »» di mana boleh dapatkan album-album lama?

Please Mendaftar To Post


Oleh di mana boleh dapatkan album-album lama?

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 13:12


Salam. saya nak beli kaset original untuk album-album di bawah:

1. Generasiku oleh kumpulan Suara Generasi
2. Di Kala Hati Bercahaya oleh kumpulan Nahwan Nur
3. Persada Nurani oleh kumpulan Nahwan Nur
4. Terlerai Kabus di Terbit Fajar oleh kumpulan Nahwan Nur

saya cari di sekitar shah alam tapi belum jumpa lagi. boleh tak sesiapa tolong beritahu macam mana nak cari dan dapatkan album-album ni? nak yang original tau. terima kasih.


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 13:17


harap ada seseorang boleh bantu saya. mungkin ada mana-mana laman web yang boleh saya tengok?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 25-04-07 01:27


try cari di pkns bb bangi or pkns shah alam....tak puj di warta bangi or d mana-mana pasar malam yang jual keset ceramah dan kitab agama..

ana pun pemburu kaset2 lama juga..huhuhu..tapi ana prefer pada nadamurni...dulu-dulu pernah ada..tapi banyak yang dah rosak dan hilang...so ana pergi beli baru..best woo...tak sama dengan nasyid sekarang walau orang-orang nya ada lah org yang sama...

tapi try cari di multiply...Kalau yang na murni boleh cari di www.nadamurni.multiply.com ..tak tau group lama lain ada ke tak..papun explore saja lah web ni k..huhuhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-04-07 17:29


!!! QUOTE !!!

try cari di pkns bb bangi or pkns shah alam....tak puj di warta bangi or d mana-mana pasar malam yang jual keset ceramah dan kitab agama..

ana pun pemburu kaset2 lama juga..huhuhu..tapi ana prefer pada nadamurni...dulu-dulu pernah ada..tapi banyak yang dah rosak dan hilang...so ana pergi beli baru..best woo...tak sama dengan nasyid sekarang walau orang-orang nya ada lah org yang sama...

tapi try cari di multiply...Kalau yang na murni boleh cari di www.nadamurni.multiply.com ..tak tau group lama lain ada ke tak..papun explore saja lah web ni k..huhuhu..


syukran syemarly atas info tu...ana sedang mencari kaset2 nasyid lama dari kumpulan NadaMurni,The Zikr,Nahwan Nur,Suara SMAKL,All 4 Ummah,Mirwana sampai awal2 zaman Rabbani,Hijjaz dan Raihan....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

wewr
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.04.2004
Ahli No: 8559
Posting: 34
Dari: Jordan

jordan  


posticon Posting pada: 27-05-07 04:47


salam.
nampaknya ramai lagi tak tahu kewujudan website ana..
tak mengapa lah...malas promote...pandai2 lah ye...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wewrProfil   Hantar PM kepada wewr   Pergi ke wewr's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 22:10


Pada 27-05-07 04:47 , wewr posting:

!!! QUOTE !!!

salam.
nampaknya ramai lagi tak tahu kewujudan website ana..
tak mengapa lah...malas promote...pandai2 lah ye...:)


e'eh..bagaimana nak maju Kalau malas nak promote... :-?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

wewr
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.04.2004
Ahli No: 8559
Posting: 34
Dari: Jordan

jordan  


posticon Posting pada: 02-06-07 21:49


tak perlu maju dalam bidang ni...hehe...
nanti silap2 kena saman...maklumlah, dalam banyak-banyak mungkin ada yang tak setuju.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wewrProfil   Hantar PM kepada wewr   Pergi ke wewr's Website   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 22:22


promote saja.....xrugi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 02:00


...saya pun macam syemarly..selalu masuk kat multiply kalau nak download lagu2 nasyid..pernah juga download lagu dari nahwan nur lagu pesada nurani pun ada...semua lagu dia ada kat situ..memang best lah..lagu lama2 ni..baru ada feel yang betul-betul nasyid..hehehe,..before search tu kena register dulu lah..

kalau nak cari kat kedai tak tahu lah pula saya..tapi rasabya kat kedai2 buku islamic ada agaknya..try lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.093644 saat. Lajunya....