Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Nothing Last Forever
-- Sidney Sheldon

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 3 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 5 hari yang lalu
isa777_musa: 5 hari yang lalu
zam_rizal: 14 hari yang lalu
wanja: 24 hari yang lalu
MTMKi: 32 hari yang lalu
Kang: 32 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: memori..


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» memori..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh memori..

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 12-04-07 21:50


saudara sekalian,pernahkah sesekali saudara terkenang atau teringat kembali sejarah silam?:-)

Dulu saya teringat lagi,saya masih tadika,sekarang dah dewasa pun...dah kerja..bila teringat balikkenangan waktu kita kecil,boleh membuatkan kita tersenyum sendiri....:-)

kadang-kadang bila teringat jahat yang kita buat,terasa pulak nak patah balik ke waktu dulu...bukan apa,nak bagitau kata jangan buat jahat...:-) menyesal pulak...tapi,apakan daya,semalam itu memori...tak boleh patah balik...

kadang-kadang,saya rasa macam tak percaya yang saya ni dah dewasa...sekejap sangat..mm,perjalanan masa terlalu pantas..kan?bagi kalianla,apa kenangan yang paaling kalian tak boleh lupa..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-04-07 22:39


a'ah lah..rasa macam baru saja semalam ambil UPSR,PMR,SPM...
pejam celik dah besar kita rupenya..dah layak nak kahwin dah pun:D
kekadang tu rasa macam tak percaya saja.tringt balik kenangan masa kecil-kecil dulu:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 12-04-07 22:46


Kalaulah masa boleh patah balik kan,macam dalam filem back to future..mesti best

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

Naqeeb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2007
Ahli No: 29367
Posting: 82
Dari: Nusantara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-04-07 23:17


kenangan yang saya tak boleh lupa adalah waktu saya masih kecil..
Dimana saya tinggal di Ldg Sg chawang.. Kalau kat rumah saya ada banyak adik beradik tapi ada satu kawan saja.. macam macam saat kita kongsi sama. harap dapat jumpa dengan si dia lagi.. Rasanya tengah belajar di USA

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaqeebProfil   Hantar PM kepada Naqeeb   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 13-04-07 00:08


best nya zaman kecik-kecik dulu...
main dalam sawah...
macam-macam boleh main....
bila dah beso ni rasa lucu pula bila teringat balik...
zaman sekolah lagi best....dengan kawan-kawan..
sekarang?????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 14-04-07 20:05


macam-macam ya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-04-07 20:36


pernah jugak terpikir...masa kecil-kecil dulu memang best...kena kejar lembu sebab pakai baju warna merah masa nak pergi kedai, mak suruh pergi beli gula. kihkihkihh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 14-04-07 20:41


Masa sekolah rendah saya masih ingat saya pernah di halau keluar oleh cikgu B.I sebab nakal sangat dalam kelas...Bila dah kena halau tu saya duduk dekat tangga...Masa saya duduk dekat tangga tu ada cikgu lain yang tengah ajar pendidikan jasmani ajak saya join kelas dia...tapi saya menolak...:-) :-) :-)


123

Dekat tangga ni lah peristiwa tu berlaku...:-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mie_shaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.04.2007
Ahli No: 29490
Posting: 30
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-04-07 20:43


hehehehe :)
seronok nya kalau boleh ulang masa kecil-kecil dulu....
zaman sekolah.....tak perlu fikir apa-apa pun....
rasa macam baru saja.....alih2 dah 5..6 tahun tinggalkan zaman sekolah...hehehehe....
seronoknyer.... :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie_shazProfil   Hantar PM kepada mie_shaz   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-04-07 20:43


teringat zaman tadi suka sangat beli Tora sebab ada biskut coklat dan mainan..Ada satu lagi yang kotak biru tu(lupa dah nama apa).

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-04-07 21:50


zaman kecil waktu ayh keluar ambil mak krj saya dengan abang & adik buat projek korek tabung. lepas itu pergi beli janjan cepat before ayah balik. Kalau ayh balik ada depan rumah cepat-cepat campak janjang tu dalam semak & jalan buat tak tahu. lepas itu bila ayh dah naik rmh pergi dalam semak ambil semula makanan tu.
Nakalla juga masa kecil :D nak pergi tadika taski ahlilal pun bagun pagi2 nak boleh gosok gg kadang meragam dulu. kasihan mak..lewat pergi krj..
Ustazah suka cerita hal neraka, pas balik rmh masa tu spupu ada kat rmh tak pakai tudung. Kecil 6thn dah sound spupu yang besar cakap jk tak pakai tudung nanti Allah marah kena bkr api neraka, rambut jadi ular. Spupu pun cakap 'warok dum wabarkok, pakai tudung semaye dok', ala 6 tahun mana reti nak solat sediri lagi, masa tadika sajalah he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 14-04-07 21:52


ingat lagi time kena kurung kat luar rumah pasal lambat balik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-04-07 21:52


masa sek tadika terkenal sebagai budak bisu sebab tak bercakap langsung masa kat kelas....tak tau sebab apa jadi macam ni...hehehehe....:)
bila terfikir balik jadi malu awatla jadi begitu ek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-04-07 22:03


Pada 14-04-07 21:50 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Spupu pun cakap 'warok dum wabarkok, pakai tudung semaye dok', ala 6 tahun mana reti nak solat sediri lagi, masa tadika sajalah he..he..



warok dum wabarkok tu apa benda? :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-04-07 22:19


memori kekecik dulu banyak, sebab nakai sangat, antaranye tercangkui kepala adik... waktu temaN dengan adik main cangkui. lagi pengalaman...erm.. mata kena baling dengan mempelam...sakit oo...memule tak nampak..ingatkan dah bute..

banyak lagi lah pengalaman dedulu..


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 14-04-07 22:20 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-04-07 23:48


tersabit katak.
lantas, isi perut haiwan tersebut terklua mlalui kulit yang terkoyak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 00:18


memori...

alamak....rasa nak nangis saja,bila teringat memori lama.
syahdu dibuatnya.

masa darjah 1-2, pengalaman naik basikal pergi sekolah agama.
yang bestnya, kena erkayuh sejauh kira-kira 10km jugalah. naik bukit,turun bukit, masuk hutan sikit, lalu at semak, lepas itu baru sampai sekolah aama. (lasak jugalah). tapi....seronok tu.

masa darjah 6, ana kena "piat" telinga dengan cikgu. sebab main lompat (dari meja ke meja yang lain) dalam kelas. habis merah telinga sebab kena "piat".

banyak lagi.

hhmm..... :-( :-( :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 00:29


masa kecik dulu rutin harian adalah bergaduh tahap bergusti dengan adik..mak dan abah tak pernah percaya kalau kami dok 2org kat rmh, so bila weekend masa abah dan mak pergi noreh kami kena dok rmh sepupu...tak boleh dok kat rumah...sampai darjah 6 pun abah dan mak xcayer lagi....takut salah seorang mati atau cedera agaknya..hehehe...

kat rmh sepupu pula, lagi dasyat mereka gaduh...sepupu kami ni semua llaki...1 day mereka gaduh dengan aksi kejar-mengejar dengan parang...kecut perut tengok...

[ Telah diedit oleh: amna_liana pada 15-04-07 00:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 00:37


Pada 15-04-07 00:29 , amna_liana posting:

!!! QUOTE !!!

masa kecik dulu rutin harian adalah bergaduh tahap bergusti dengan adik..mak dan abah tak pernah percaya kalau kami dok 2org kat rmh, so bila weekend masa abah dan mak pergi noreh kami kena dok rmh sepupu...tak boleh dok kat rumah...sampai darjah 6 pun abah dan mak xcayer lagi....takut salah seorang mati atau cedera agaknya..hehehe...

kat rmh sepupu pula, lagi dasyat mereka gaduh...sepupu kami ni semua llaki...1 day mereka gaduh dengan aksi kejar-mengejar dengan parang...kecut perut tengok...


haa???...

dashyat nya..salah silah keturunan anti ni??...
hebat...hebat...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 00:41


PERTAMA KALI tengok mereka GADUH gitu...sebelum TU tak pernah....

dah BESAR NI semua BAIK2....HEHEHEHEHEHE............

Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 00:43


alhamdulillah....

nasib baik masa kecik saja, kalau dah besar pun macam tu....susah juga.
hehe... :-)

ni mesti sebab semuanya rajin belajar kan??

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 00:49


alhamdulillah.........sepupu tu dah jadi engineer pun...saya guru...dan adik masih lagi study...tapi abah kata masa kami mula pergi asrama rumah jadi sunyi sebab tak ada org gaduh.....huhuhuhuh....bergaduh dengan adik beradik ni sebanarnya sebagai penyeri juga dalam family.......hehehehehe......

Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 00:51


Pada 15-04-07 00:49 , amna_liana posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah.........sepupu tu dah jadi engineer pun...saya guru...dan adik masih lagi study...tapi abah kata masa kami mula pergi asrama rumah jadi sunyi sebab tak ada org gaduh.....huhuhuhuh....bergaduh dengan adik beradik ni sebanarnya sebagai penyeri juga dalam family.......hehehehehe......

salam...

betul tu.ana setuju.
memang rumah akan jadi sunyi, bila anak2 mula duduk asrama.
lengang rumah tu nanti.
semuanya itu adalah memori silam....


selamat tinggal kenangan...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 01:02


kenangan jatuh basikal masa balik dr sekolah...sebab tutup mata bila bas lalu....mana tahan dengan asap bas yang banyak habuk tu..adusss...dhle sakit, malu malu pula....huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 01:05


heheh....

yang dok pergi tutup mata tu buat apa.
kan dah jatuh. sian dia. :-) :-)
hehe.... habis tu, cover malu macam mana??

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 01:13


buat bodoh saja....angkat basikal, terus blah...dhle jatuh kat lubang jalan yang pecah-pecah..batu besar2 woo....

Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-04-07 03:45


Pada 14-04-07 20:43 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

teringat zaman tadi suka sangat beli Tora sebab ada biskut coklat dan mainan..Ada satu lagi yang kotak biru tu(lupa dah nama apa).


hehe yang kotak biru itu nama dia Dind dang lau tak silap..lau tak salah eja :-D


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 15-04-07 04:44


huhu..merepek saja lah anda ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-04-07 07:27


Pada 14-04-07 21:50 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

zaman kecil waktu ayh keluar ambil mak krj saya dengan abang & adik buat projek korek tabung. lepas itu pergi beli janjan cepat before ayah balik. Kalau ayh balik ada depan rumah cepat-cepat campak janjang tu dalam semak & jalan buat tak tahu. lepas itu bila ayh dah naik rmh pergi dalam semak ambil semula makanan tu.
Nakalla juga masa kecil :D nak pergi tadika taski ahlilal pun bagun pagi2 nak boleh gosok gg kadang meragam dulu. kasihan mak..lewat pergi krj..
Ustazah suka cerita hal neraka, pas balik rmh masa tu spupu ada kat rmh tak pakai tudung. Kecil 6thn dah sound spupu yang besar cakap jk tak pakai tudung nanti Allah marah kena bkr api neraka, rambut jadi ular. Spupu pun cakap 'warok dum wabarkok, pakai tudung semaye dok', ala 6 tahun mana reti nak solat sediri lagi, masa tadika sajalah he..he..


taski alhilal belakang MML itu ke? selalu pergi situ...


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-04-07 07:28


Pada 14-04-07 22:03 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-04-07 21:50 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Spupu pun cakap 'warok dum wabarkok, pakai tudung semaye dok', ala 6 tahun mana reti nak solat sediri lagi, masa tadika sajalah he..he..



warok dum wabarkok tu apa benda? :D



cuba Meow eja gunakan agaknya bahasa arab or jawi....tu perkataan femous itu...


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...
[ Telah diedit oleh: izzul_islam pada 15-04-07 07:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-04-07 07:30


Pada 15-04-07 00:41 , amna_liana posting:

!!! QUOTE !!!

PERTAMA KALI tengok mereka GADUH begitu...sebelum TU tak pernah....

dah BESAR NI semua BAIK2....HEHEHEHEHEHE............


ada orang kata..kalau nakal masa kecik..besar2 dah kurang nakal..yang masa kecik pendiam..besar2 jadi nakal...hmmm..betul ke idok ni...


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-04-07 09:04


Pada 14-04-07 22:03 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-04-07 21:50 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Spupu pun cakap 'warok dum wabarkok, pakai tudung semaye dok', ala 6 tahun mana reti nak solat sediri lagi, masa tadika sajalah he..he..

warok dum wabarkok tu apa benda? :D

maksud dia macam konon warak pakai tudung tapi sembagyangnya tidak. Umur 6 tahun mana pandai nak solat sendiri kan.. :)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-04-07 13:09


Pada 15-04-07 07:27 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!


taski alhilal belakang MML itu ke? selalu pergi situ...

mintamaaf izzul_islam tak perasan, betullah tu belakang MML. Selalu ke situ buat apa, belajar MML ke?


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

naja_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2007
Ahli No: 29196
Posting: 73
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 15:28


Dulu masa kecil-kecil nakal betul..
sekarang alhamdulillah dah berubah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For naja_muslimahProfil   Hantar PM kepada naja_muslimah   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-04-07 16:29


hmm...dulu masa darjah 1 -3, setiap rabu dan khamis selalu duduk depan tv tengok cerita flashman dan maskman....

Selain tu tengok juga cerita Gaban dan Satria Baja Hitam..tapi lupa dah waktu pukul berapa...

p/s : muslimah_jun ...exmml , selalu p alhilal sebab ada majlis 'kekeluargaan" kat situ dulu...dan sekarang jarang2 dah...


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 16:54


hehe.. :D:D... terlalu banyak kenangan pahit dan manis masa darjah 1-6 ... hehehe


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 15-04-07 23:18


Pada 15-04-07 16:29 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

hmm...dulu masa darjah 1 -3, setiap rabu dan khamis selalu duduk depan tv tengok cerita flashman dan maskman....

Selain tu tengok juga cerita Gaban dan Satria Baja Hitam..tapi lupa dah waktu pukul berapa...

p/s : muslimah_jun ...exmml , selalu p alhilal sebab ada majlis 'kekeluargaan" kat situ dulu...dan sekarang jarang2 dah...



samala..lagi satu saya suka tengok cerita dash yunkuro...sanggup cuti sekolah agama semata-mata nak tengok cerita tu...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:19


dash yankuro...? teman minat krete Dash Super Horizon

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:21


Pada 15-04-07 23:19 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

dash yankuro...? teman minat krete Dash Super Horizon

hehehe....

teman pun minat juga cerita tu. dulu-dulu saja lah.
tapi, lupa lah nama2 kereta mereka.
biasala tu, zaman kanak-kanak. :-) :-) :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:23


Pada 15-04-07 23:21 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-04-07 23:19 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

dash yankuro...? teman minat krete Dash Super Horizon

hehehe....

teman pun minat juga cerita tu. dulu-dulu saja lah.
tapi, lupa lah nama2 kereta mereka.
biasala tu, zaman kanak-kanak. :-) :-) :-)




Heheh...Sama lah kita :-) :-) :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:24


Dash Super Horizon lebih hebat dari Proto Emperor milik Yankuro..

dulu teman ada kedua2 krete tersebut, sekarang dah musnah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:26


Pada 15-04-07 23:24 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Dash Super Horizon lebih hebat dari Proto Emperor milik Yankuro..

dulu teman ada kedua2 krete tersebut, sekarang dah musnah

dah musnah??...
hehehe...sadis nya.

proto emperor = proton waja.

sama ke??..hehehe...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:29


Sian nya...Kenapa musnah?Kemalangan ke? :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:31


a'ah dah kemalangan dah..hancur, tidak boleh dibaiki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:32


Pada 15-04-07 23:31 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

a'ah dah kemalangan dah..hancur, tidak boleh dibaiki...

berapa kelajuan nya.
langgar dengan apa??
ada saksi ke??
berapa kerugian??
ada yang cedera ke??


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:33


tak ingat sebab memori lama dah terhakis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:34


Bersabarlah En. Daeng_Jati...Tiada yang kekal melainkan Allah :-) :-) :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:42


soal = "duhai kekanda mengapa kau membisu....mengapa kau begini...."

jawab = "duhai adinda, engkau tidakkan mengerti mengapa ku begini....ku terkenangkan semua memori indah bersama. adakah ianya kan berulang"

kuharapkan ianya kan berulang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:48


alamak mohamad kenapa bawa lagu ni?

Sebut tentang bisu, mana Wawa ye? membisu saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:50


Pada 15-04-07 23:48 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

alamak mohamad Kenapa bawa lagu ni?

Sebut tentang bisu, mana Wawa ye? membisu saja...

ana minat kat lagu ni.
tapi, liriknya ada salah sikit.lupa lah.

wawa??...entah lah.
sibuk agaknya.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:53


Kiasan hidup ibarat roda
Kekadang di atas di bawah di atas semula
Redha dan syukur apa kehendak-Nya
Itulah tanda kasih sayang kita

Tutur katamu itu penuh bermakna
Kini hilanglah kerinduan di jiwa
Wahai kekanda tenangnya di hatiku
Melihat wajahmu kembali ceria

hehehe...saya pun minat lagu ni... :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:58


"ukhwah yang terbina persis sekuntum bunga meskipun kini kita terpisah demi kasihnya, namun cebisan kenangan kita, sentiasa bermain dibayangan mata, detik waktu yang berlalu, menjadi MEMORI kau dan aku."

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 00:03


Pada 15-04-07 23:58 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

"ukhwah yang terbina persis sekuntum bunga meskipun kini kita terpisah demi kasihnya, namun cebisan kenangan kita, sentiasa bermain dibayangan mata, detik waktu yang berlalu, menjadi MEMORI kau dan aku."


:-) :-) :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 00:47


"damainya dihati bila terpandang wajahmu....
manis senyuman...manghulurkan salam...
lembut tutur bicara....tersusun bahasa...
hapus sudah titis air mata....

kenangkan suka dan duka...
yang dilalui bersama...
indahnya "KENANGAN" yang pernah tercipta....
hindarkan persengketaan...jernihkan kekeruhan..
bara amarah mu jangan dinyalakan...

tidak sempurna IMAN...tidak bernama insan..
andai permusuhan...dibiar berterusan...
leburkan keEGOan..hulurkan kemaafan...
semoga sentosa dalam keREDHAan..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ummi_aisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.02.2007
Ahli No: 28798
Posting: 103
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 02:11


saya jadi sang perindu.....perindu masa2 lalu...yang penuh dengan keseronokan dan kebahagiaan....zaman kanak-kanak yang cukup manis untuk diingati...yang paling best pergi mandi sungai lepas balik sekolah...hihihi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_aisyahProfil   Hantar PM kepada ummi_aisyah   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 02:41


cakap fasal mandi sungai, masa kecil-kecil dulu suka pergi mandi sungai dengan kawan-kawan...tapi sebelum tu kena minta izin abah dan mak dulu...kalau xkasik, nangis....

kalau pergi balik kampung, pergi mandi parit dengan cousin..then tangkap ikan sepat sama...lepas itu goreng..walaupun kecil-kecil ikan2 yang kami dapat, tapi puas hati dapat makan..

bagusnya zaman kecil-kecil dulu...tahu seronok main saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 02:47


memori manis ana terlalu banyak untuk dikongsi.....
tetapi memori itu hanya seketika sahaja...
ia tidak kekal selamanya.......
yang ada kini hanya memori pahit bersama teman.......

teringat lagu teman sejati....
huhu...
sedih.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 02:48


jagalah kawan,sahabat dan teman anda.....
merekalah inspirasi kita!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 03:32


saya kenangan manis lebih sedikit dari kenangan pahit...tapi syukurlah pada Allah..semua yang berlaku pasti ada hikmahnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-07 08:44


bestnya andai waktu2 dulu dapat diundur kembali..tapi tak mungkin semua ni terjadi...cuma kenangan yang manis susah nak lupakan,dan kenangan yang pahit kita jadikan sebagai pengajaran...semoga hari ini lebih baik dari semalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 09:17


Pada 14-04-07 20:43 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

teringat zaman tadi suka sangat beli Tora sebab ada biskut coklat dan mainan..Ada satu lagi yang kotak biru tu(lupa dah nama apa).


dingdang lah name dia..dulu selalu beli dingdang..sebab murah sikit dari tora.. :-D


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 09:51


Tringat waktu kecil-kecil selalu ambil tudung mak..pakai..then jadi ustazah...berangan dok mengajar..tombol pintu jadi mic.. main seorang-seorang saja sebab abang semua sek... bila masuk tadika...suka naik bas trip awal (bukan trip untuk tadika tapi untuk budak sek) sebab nt lau naik trip budak tadika, penuh...naik awal lah..sampai sekarang ana memang selalu awal lau nak p memane. kat dalam bas, yang drive tu ana pgil "abang ustaz" sebab dia pakai serban,jubah..mude lagi time tu..dia selalu nyanyi kat ana lagu ini-->

"satu-satu saya sayang Allah,
dua-dua saya sayang Rasul..blablabla..."

Erm...ttb pula tringat dia..tapi tak boleh nak ingat muka..xcam..huhu...

banyak lah memori lau nak cerita...memori da' latest...erm...setahun yang lepas... 8-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 12:53


:D hehehe... jadi teringat saat kecil bersama teman-teman memulung botol dan barang-barang bekas dari bak-bak sampah sampai jauuuh dari rumah-rumah kami heheh... waktu itu asik saja walau dilihat orang-orang diledek anak-anak kaya hahah... sirusli,sinanang,siheri,siputan dll pernah saya kerjai, saya katakan ada satu tempat/benkel mobil (banyak besi tua) dekat taman kanak-kanak tempat saya sekolah dulu, kata saya: juga jauh, tapi karena sudah terlanjur berjalan jauh akhirnya mereka ikut juga, dan sayang sekali setelah sampai, besi-besi tua itu sudah diambil oleh pemulung lain hahaha.... teman-teman saya mendongkol dan mencibir saya sambil melemparkan karung-karung yang mereka bawa. Hasil dari memulung plastik dan almunium kami jual, lalu uangnya buat jajan snack dan permen sesuka hati, pulang dimarahi mama, karena badan kotor bau (jadi sedih dimarahi) tapi mama menambah uang jajan hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 22:24


terlalu banyak memori masa kecil-kecil..
dan alhamdulillah, semuanya memori indah...

bila dah besar ni, wan dan atuk ana selalu perkenalkan ana kat memembernye dengan ayat...

" ha.. ni lah si.........., yang banyak akal marin dulu tu.."
malu juga bila kisah lalu diungkit... satu kg tau budak nakal... adess....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

anis87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28952
Posting: 103
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 22:39


Assalamualaikum....

saya tringt masa first time untuk deklamasikn sajak di depan rakan-rakan dalam kelas.....memang rasa takut,saya cakap pun terketar2.....maklumlah saya seorang yang darah gemuruh.....tapi itu semua penglmn yang akan mmbangunkn diri kita pada masa akan datang.........insya-ALLAH...
[ Telah diedit oleh: anis87 pada 16-04-07 22:41 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis87Profil   Hantar PM kepada anis87   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 22:48


terlalu banyak kenangan yang indah dan pahit...
semuanya masih segar dalam ingatan seolah-olah baru semalam semuanya terjadi...
dan teringin sangat nak patah balik alami semua keindahan tu dan perbetulkan balik sgala kesilapan...erm..tapi tak mungkin kan...
apa2pun...semuanya yang terjadi kita ambil iktibar...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

afiq_ghani
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2007
Ahli No: 28739
Posting: 34
Dari: United KingdoM

uk  


posticon Posting pada: 17-04-07 23:21


aah...dulu ingat lagi..masa zaman ada arwah opah dulu..dia cakap apa tau
apit tengok helikopter tu nak pergi mana?apit nak pergi london...
dulu main cakap cakap saja...tapi tak lama kemudian arwah pun pergi...~~~
sekarang memang betul betul kat sini...
hmm~~~rindu lah zaman dulu...kalau arwah hidup lama mesti dia tau..

Bookmark and Share

    


  Member Information For afiq_ghaniProfil   Hantar PM kepada afiq_ghani   Pergi ke afiq_ghani's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-04-07 23:30


kenangan yang terindah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

nawzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27687
Posting: 219
Dari: BUMI ALLAH S.W.T.

jordan  


posticon Posting pada: 17-04-07 23:39


Memori semasa kena denda barlari keliling bangunan sekolah sebab lewat pergi roll call pagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawzahProfil   Hantar PM kepada nawzah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 00:45


Pada 17-04-07 23:21 , afiq_ghani posting:

!!! QUOTE !!!

aah...dulu ingat lagi..masa zaman ada arwah opah dulu..dia cakap apa tau
apit tengok helikopter tu nak pergi mana?apit nak pergi london...
dulu main cakap cakap saja...tapi tak lama kemudian arwah pun pergi...~~~
sekarang memang betul betul kat sini...
hmm~~~rindu lah zaman dulu...kalau arwah hidup lama mesti dia tau..


Syahdunye.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-04-07 01:09


macam-macam ada

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 01:11


Pada 17-04-07 23:39 , nawzah posting:

!!! QUOTE !!!

Memori semasa kena denda barlari keliling bangunan sekolah sebab lewat pergi roll call pagi...

sian nyeer.

siapa yang menang lumba lari tu??.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 01:22


Hmm semua kenangan indah saja ye?

Saya ada pengalaman accident kereta (2 kali), diubati paramedik dan naik ambulans (1 kali - di Australia dulu), dan masuk wad kecemasan (2 kali)...

yang paling tak dapat dilupa waktu terpengsan lepas turun dari gunung dalam satu perlumbaan larian antara sekolah2. saya turut serta dalam team yang mewakili sekolah saya. lepas sedar, seluruh badan kejang. kemudian lupa ingatan. saya sangka dah jadi gila dan ajal dah nak tiba. perasaan dapat hidup kembali dan terlepas dari kematian merupakan perasaan yang tak dapat digambarkan..... yang pasti pasukan daki gunung saya dapat nombor 2. huhu.


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 18-04-07 01:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 23:28


Pada 18-04-07 01:22 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Hmm semua kenangan indah saja ye?

Saya ada pengalaman accident kereta (2 kali), diubati paramedik dan naik ambulans (1 kali - di Australia dulu), dan masuk wad kecemasan (2 kali)...

yang paling tak dapat dilupa waktu terpengsan lepas turun dari gunung dalam satu perlumbaan larian antara sekolah2. saya turut serta dalam team yang mewakili sekolah saya. lepas sedar, seluruh badan kejang. kemudian lupa ingatan. saya sangka dah jadi gila dan ajal dah nak tiba. perasaan dapat hidup kembali dan terlepas dari kematian merupakan perasaan yang tak dapat digambarkan..... yang pasti pasukan daki gunung saya dapat nombor 2. huhu.



wahh... dahsyat jugak ni...
:-o :-o :-o :roll: :roll: :roll:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-04-07 23:32


pada tarikh 19/12/2002-jam 1815
ayahanda menghembuskan nafaznya yang terakhir...
dialamat 2,jalan sri kenangan 8,tmn sri meru, 41050 klang selangor
bonda ku lah insan yang paling sedih
seawal usia ku 12 tahun..
sesungguhnya aku masih rindu belai dan kasih mu..
al-fatihah...


-----------------
[email protected]
[ Telah diedit oleh: redgirl pada 18-04-07 23:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 19:20


Pada 18-04-07 23:32 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

pada tarikh 19/12/2002-jam 1815
ayahanda menghembuskan nafaznya yang terakhir...
dialamat 2,jalan sri kenangan 8,tmn sri meru, 41050 klang selangor
bonda ku lah insan yang paling sedih
seawal usia ku 12 tahun..
sesungguhnya aku masih rindu belai dan kasih mu..
al-fatihah...


salam takziah dari ana.

sesungguhnya, setiap yang hidup, pasti akan menemui mati.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 22:29


masa kecik kenangan paling best....hanya perasaan riang saja...tak payah bergelumang dengan masalah orang dewasa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-04-07 22:36


Pada 19-04-07 19:20 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-04-07 23:32 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

pada tarikh 19/12/2002-jam 1815
ayahanda menghembuskan nafaznya yang terakhir...
dialamat 2,jalan sri kenangan 8,tmn sri meru, 41050 klang selangor
bonda ku lah insan yang paling sedih
seawal usia ku 12 tahun..
sesungguhnya aku masih rindu belai dan kasih mu..
al-fatihah...


salam takziah dari ana.

sesungguhnya, setiap yang hidup, pasti akan menemui mati.



syukran..


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 22:55


:-) Assalamualaikum.....



MAsa kecil-kecil dulu macam lelaki so selalu gaduh dengan adik lelaki.....kadang-kadang main bola sepak dengan kawan-kawan lelaki....sekarang ni takla....hehehhe...


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 23:00


Masa kecil dulu saya pernah terminum minyak masak yang saya sangka air teh o.... :-P


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

HAFieZAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29019
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 23:56


Assalamualaikum

Kenangan terindah sudah semestinya masa zaman kekanak.... perangai ngalahkan bebudak lelaki...agaknya sebab arwah abah teringin sangat nak anak lelaki agaknya..saya dah ada kakak dan saya no. 2..orang kata anak no 2 selalu bikin gempak tak taulah...orang kata bukan saya kata....

macam-macam hal saya timbulkan masa kecil-kecil dulu...antaranya pernah terminum susu yang diperbuat daripada tepung gandum! Itu opah teman punya cerita. Selain itu, pernah juga terminum minyak tanah dan clorox!! Adus, sampai muntah2 dan abah bawa ke Taiping untuk xray. Jatuh dari pokok asam kundang sampai pengsan kat bawah pun pernah. Hai, nyawa masih panjang lagi . Alhamdulillah.....

Terjahit....tak, sebenarnya memang sengaja nak jahit jari adik dengan mesin jahit pun pernah buat dan sebabkan adik kena jahit kat dagu pun ada. Hai...ngapalah kecil-kecil nakal sangat...agaknya itulah balasan bila dah jadi cikgu ini, dapat anak2 murid pun 2x5 saja...

Kalau nak cerita, memang tak cukup ruangan...boleh buat cerita hal zaman kanak-kanak ini....memang kenangan abadi yang terus berkembang mekar di sanubari...

Khas buat mak dan kakak....terima kasih kerana bersabar dengan kerenah saya selama ini....tak buat lagi dah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HAFieZAHProfil   Hantar PM kepada HAFieZAH   Quote dan BalasQuote

nur88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27875
Posting: 98
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-04-07 22:36


teringat masse kecil2 dulu..panjat pokok sampai jatuh lah,tarik tudung kawan lah,naik basikal sampai masuk parit lah..kena tidur luar rumah lah..hey,nakal jugak ana masa kecil dulu ye..terima kasih kepada ibu bapa yang tak jemu2 melayan kerenah ana masa kecil2 dulu..memori yang indah itu takkan dapat ku lupakan..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur88Profil   Hantar PM kepada nur88   Quote dan BalasQuote

Naqeeb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2007
Ahli No: 29367
Posting: 82
Dari: Nusantara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 22:44


Pernah saya naik basikal tiba-tiba termasuk dalam satu lubang yang penuh dengan air...
Memang saya hampir mati lemas pada waktu tu..
Tapi dengan kehendak Allah SWT.. pertolongan tiba...
Dari kejadian itu.. Selipar saya hilang satu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaqeebProfil   Hantar PM kepada Naqeeb   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-04-07 02:39


maasyaallah.......ngerinyer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 26-04-07 04:41


"andai dapat ku undurkan putaran dunia"
tajuk lagu AX'L...macam-macam ana akan lakukan......untuk menebus kenakalan yang ana pernah lakukan dulu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 26-04-07 06:08


pernah dulu main kejar2 dengan budak laki ni time hari kantin.dia nak pas giliran mengejar kan saya tapi tersentap anting2.apa lagi...melalak lah kat situ juga.budak laki tu takut terus lari.nangis sampai serak2 sore sampai mak tetny2.lepas itu mak suruh ayah datang sekolah.ingat kan ayah nak marah budak laki tu.rupa-rupanya nak nsht saja jangan buat lagi.lepas itu kami besalaman...hehe (kecil lagi tak apa :D) sejak hari tu ramai org macam takut2 nak bgurau or buli saya nanti dierg kata "jangan wey...nanti bpk dia datang sekolah" hehe...kelakar lah rsnye. :D


-----------------
2 love some1 is NOTHING...2b love by some1 is SOMETHING...2b love by some1 u love is EXCITING...but 2b loved by ALLAH is EVERYTHING
[ Telah diedit oleh: zahrah_asrar pada 26-04-07 06:13 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 26-04-07 09:46


macam-macam kenangan anda...mm,yang berlalu itu memori,yang mendatang itu fantasi dan yang sedang dilalui hari ini ialah realiti...mm,sedar2 nanti,dah tua..:-) dok saja atas katil menanti saat menghembus nafas terakhir..itula kehidupan..sebenarnya singkat saja..kita saja yang berasa lama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 00:56


Pada 19-04-07 23:00 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Masa kecil dulu saya pernah terminum minyak masak yang saya sangka air teh o.... :-P



wah, sailormoon.... so apa rasa minyak tu? hehehe :P

umur berapa lah masa tu ye... :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-04-08 09:51


Assalamualaikum
wah..rupanya saya tak pernah post di sini.... :berfikir:
hmm..memori ye...
P.D..betul ke kereta Yankuro Super Horizon dengan Proto Emperor..?? :berfikir: setahu saya Emperor dengan Horizon..Horizon tu pun pada asalnya milik ayah dia kan..?? Proto Emperor bukan geng jahat ke..??
Dash 0 - Horizon
Dash 1 - Emperor
Dash 01 - Super Emperor
Dash 001 - Great Emperor
Dash 2 - ?? (apa ye... :berfikir: )
Dash 3 - Shooting Star
Dash 4 - Cannonball
Dash 5 - Dancing Doll.. :sopan:
masa kecik saya ada Emperor dengan Magnum Saber...teringat..Magnum Saber geng lawan, bermusuhan dengan geng Yankuro tapi mereka tak jahat..yang jahat..geng Black Mantaray..mereka ni memang hebat...
P/S : wah, kenangan menjelma kembali...suka main kereta Tamiya ni kat trek, biasanya ada di pusat membeli belah..sanggup pergi tengok and join tu... :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 11:11


Pada 14-04-07 22:19 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

memori kekecik dulu banyak, sebab nakai sangat, antaranye tercangkui kepala adik... waktu temaN dengan adik main cangkui. lagi pengalaman...erm.. mata kena baling dengan mempelam...sakit oo...memule tak nampak..ingatkan dah bute..

banyak lagi lah pengalaman dedulu..



ya rabbi........kepala adik pun boleh tercangkul... :lucu:

dahsyat ye kenakalan daeng ni... :-P


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 12:19


masa kecik dulu saya takla nakal sangat (mintak2 bila dah besar tak jugak lah), tapi banyak lah juga pengalaman........
yang penting flashman, maskman, gaban tak lepas
cybercop, dash yonkuro jangan dilupekan
kesatria baja hitam selalu tak dapat tengok sebab tayang hari Khamis pukul 4.30 petang, kelas agama habis pukul 5.00.....(skema gila time tu)

hahahaha memori
layankan Aqua - "If Only I Could Turn Back Time"

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 24-04-08 14:50


salam..huhuh..banyak sangat memori kalau diimbas..dr kecik sampai ke besar...teringat masa kecik dulu..pergi shopping dengan family kat tjg malim.then dah nak balik pegang lah lengan ayah..maklum lah ramai org..kluar2 saja tgk2 bukan ayah..lelaki punjabi berserban..waaaaaa...lengan dah sama dengan ayah,bulu roma panjang(ayat sopan :-D)...huhuhu..malu sangat!!!!! :-D :lucu: sampai sekarang kalau ingat memang malu. nasib baik kecil-kecil... :) hehehehe


-----------------
~biar kamu tidak cantik di mata penduduk bumi tetapi namamu menjadi perbualan penghuni langit ~


Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 16:04


banyak sangat-sangat kisah silam yang tak dapat dilupakan..em2..
kadang-kadang pernah juga terfikir,kalaulah hidup ni umpama komputer,boleh klik 'back'..huhu.. :roll:

sekajap saja rasa dah besar...dah tua dah pun..masa cepat sangat berlalu...sebab tu ana rendah agaknya..tak sempat nak membesar sangat..he..:-D


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 17:22


satu ni agaknya kalau nak cerita...

menggemparkan hampir satu kampung di kaki bukit sebab terjatuh dari kawasan kampung (rumah atuk) kat puncak bukit terusss ke kaki bukit.bebetul jatuh depan kedai kopi pula tu. melompat pakcik2 yang tengah duduk tu ingat kita dah pecah kepala. padahal sebenarnya tersiram air pepsi stroberi yang baru dibeli kat kedai atas nu.

paling tak tahan sebab balik terus kena libas dengan nenek sebab satu badan bau 'e'eek orang. nak buat bagaimana, dah menggelungsur kat laluan najis sekampung. sebbaik lah kg dolu2 bukan jenih longkang parit semua dibuat dr batu. Kalau tak... memang inna lillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 20:18


masih ingat seorang budakk perempuan dengan baju seragam sekolah rendah dengan beg pink senyum seorang2 sepanjang perjalanan ke sekolah sebab mak dia sudah masuk hospital tak lama lagi bersalin..rupa-rupanya yang terakhir pun meninggal, habis harapan dapat adik
masih nampak seorang ibu dimasukkan dalam bas ambulan untuk dipindah ke hospital besar
masih nampak seorang bayi hitam sekitar leher, mati lemas dalam kandungan
kalaulah saya ada adik mesti saya seorang kakak yang baik :kelip:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 05:24


uhuk...
malu... malu nak cerita... :malu:
ini budak manyak nakal... ponin palo wan dengan atuk den....
dengan palo2 jiran tetanggo skalik ponin...
pali den yo sihat wal'afiat... adess.. adess...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nur_azzaharah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.06.2007
Ahli No: 30361
Posting: 26
Dari: Wilayah Persekutuan

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 09:08


kalau teringat balik memori lama memang menitis airmata, tersenyum, tersengih seorang-seorang...manis, pahit semuanya ada..
pengalaman hidup masa lalu banyak mengajar erti kehidupan. tak payahlah nak diceritakan disini, cukuplah menjadi lipatan sejarah yang tetap segar dalam memori hamba.

Syukur Alhamdulillah..tak terkira banyaknya rahmat dan kasih sayangMU Ya ALLAH.. :-)


-----------------
sayangi diri..sayangi sahabat....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_azzaharahProfil   Hantar PM kepada nur_azzaharah   Quote dan BalasQuote

AqluSalim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.04.2008
Ahli No: 33294
Posting: 114

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 09:56


Kisah bertemu Kekasih asal UTARA di suatu zaman di kampus UPM ...telah berkawan 3 semester...Dukacita terpaksa ditinggalkan demi nak ikut pilihan Ibu...
kira first love...
Dukacita perempuan pilihan Ibu bukan yang terbaik buat saya...perceraian terjadi dua kali dengan perempuan pilihan ibu...
bertemu Zaujah yang terbaru 3 tahun lalu...Fikir saya inilah jodoh saya InsyaAllah...
Insan lelaki boleh berkasih dengan ramai perempuan justeru itu maka Allah benarkan lelaki nikah lebih dari seorang perempuan... apa pandangan ummi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AqluSalimProfil   Hantar PM kepada AqluSalim   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 11:10


sebenarnya banyak jugak memori silam yang tak dapat dilupakan..
tapi ada satu yang tak dapat saya lupakan dizaman kanak-kanak..iaitu dikejar org gila sampai jatuh dalam parit air.. time tu lemas dan ingat nak mati dah.. Alhamdulillah.. Allah masih lagi bagi peluang untuk saya beramal didunia ni..
lepas kejadian tu budak-budak sekampung mengejek saya..'hooo keno hambak anda ore gilo..' huhu... bila saya teringat balik saya senyum seorang-seorang.. sebenarnya bukan org gila tu yang kejar, saya yang larikan diri sebab takut sangat..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

AqluSalim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.04.2008
Ahli No: 33294
Posting: 114

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 16:37


dikejar anjing ketika usia 8 tahun di area kedai China...kelek rumah sewa ...samak dengan air tanah

Bookmark and Share

    


  Member Information For AqluSalimProfil   Hantar PM kepada AqluSalim   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» memori..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.193755 saat. Lajunya....