Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dengan siapa anda bergaul, itulah ganmbaran masa depan anda
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 78
Ahli: 0
Jumlah: 78




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 2 hari yang lalu
Muslim1987: 8 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: Isteri Durjana. Metro Ahad, 08 April 2007


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» Isteri Durjana. Metro Ahad, 08 April 2007

Please Mendaftar To Post


Oleh Isteri Durjana. Metro Ahad, 08 April 2007

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 08-04-07 17:06


KUALA LUMPUR: Siapa sangka, seorang isteri berperawakan lemah lembut, bertudung labuh dan kuat pegangan agama rupa-rupanya bertuankan nafsu apabila sanggup menjalin hubungan sulit dengan suami orang.

Padahnya, dia dicekup suami dalam keadaan hanya memakai baju tidur tanpa coli manakala pasangannya tidak berbaju, sekali gus membawa kepada runtuhnya rumah tangga yang dibina selama 10 tahun.

“Nyata doa saya ketika di Makkah supaya Allah SWT menunjukkan kebenaran di dalam rumah tangga saya termakbul. Saya bukan mahu memalukan bekas isteri, tapi ingin berkongsi pengalaman supaya menjadi iktibar kepada orang lain,” kata Azman, 30-an.

Ikuti pengakuan Azman sepenuhnya:

“TERUS terang saya katakan, sepanjang hidup bersamanya, tidak sedikitpun saya meragui kesetiaannya. Saya yakin dia setia kepada saya memandangkan perkahwinan kami atas dasar suka sama suka.

Ketika bersusah payah membangunkan perniagaan, dia menjadi inspirasi dan semangat untuk saya. Tanpa dia, mungkin saya tidak mampu mengharungi pahit getir dalam dunia perniagaan.

Lebih daripada itu, saya yakin, perawakannya yang lemah lembut, bertudung labuh dan latar belakangnya yang kuat pegangan agama tidak mungkin membuatkan dia sanggup melakukan perbuatan yang menyalahi hukum agama.

Dia melayan saya dengan sepenuh tanggungjawabnya sebagai isteri. Apa saja permintaan saya dia akan penuhi.

Kami bertambah bahagia apabila dikurniakan seorang anak lelaki yang kini berusia sembilan tahun.

Namun, ketika perniagaan saya berkembang dan kami sekeluarga mengecap kesenangan, ada rakan memberitahu pernah melihat isteri saya bersama lelaki lain dalam keadaan mencurigakan.

Ketika itu memang saya tidak percaya langsung dan akibatnya saya bertumbuk dengan rakan yang menyampaikan maklumat itu.

Begitupun, cerita mengenai kecurangan isteri saya tidak pernah tamat kerana ada saja rakan menyampaikannya kepada saya.

Antara yang paling menyakitkan hati ialah ada yang memberitahu, isteri saya membuat pengakuan bahawa dia sudah berpisah dengan saya.

Dalam keadaan sedemikian, saya masih bersabar dan membuang perasaan curiga terhadap isteri. Saya tetap melayannya dengan baik dan pada masa sama dia juga begitu.

Pada Ramadan tahun lalu, saya ke Makkah mengerjakan umrah dan di depan Kaabah saya berdoa supaya Allah SWT terus merapatkan hubungan saya dan isteri. Pada masa sama saya juga memohon kepada Allah supaya menunjukkan kebenaran jika ada kekurangan dalam rumah tangga saya.

Pulang dari Makkah, saya menghadiahkan isteri gelang kayu Kokka. Tidak lama selepas itu rakan memberitahu, lelaki yang dikatakan menjalin hubungan sulit dengan isteri saya ada memakai gelang sama.

Apa disampaikan rakan saya memang benar kerana tanpa pengetahuan saya, isteri saya menghadiahkan gelang berkenaan kepada lelaki itu.

Saya memang sakit hati tetapi kerana perasaan sayang masih menebal, saya buat tak tahu saja.

Bagaimanapun, pada satu malam doa saya dimakbulkan Allah apabila saya bagaikan diberi petunjuk mengenai kecurangan isteri.

Entah bagaimana, ketika itu tidak semena-mena kereta yang biasa saya gunakan rosak secara tiba-tiba dan saya pulang ke rumah menggunakan kereta lain.

Tidak seperti kebiasaan, saya pulang awal sedikit. Ketika sampai di rumah, saya melihat kelibat seorang lelaki keluar dari pintu belakang dan menguncinya.

Berderau darah saya ketika itu dan dengan menggunakan segala kudrat yang ada, saya mengejar dan berjaya menangkapnya.

Ternyata, dia adalah lelaki seperti digambarkan rakan saya. Dalam keadaan tidak berbaju, saya mengheretnya ke dalam rumah dan ketika itu isteri saya dalam keadaan kusut, memakai baju tidur tanpa coli. Saya periksa bilik dan mendapati katil ‘bersepah’.

Tanpa sedar, air mata saya mengalir dan benarlah apa yang diberitahu rakan selama ini. Sudah jelas, isteri saya curang. Jika bersama lelaki lain di dalam rumah dalam keadaan mencurigakan, apa lagi yang mereka lakukan jika tidak membuat maksiat?

Namun, seperti orang tidak bersalah, kedua-duanya berbuat muka selamba. Isteri memberi alasan lelaki itu datang ke rumah kerana mahu membetulkan paip.

Apabila diperiksa, ternyata isteri saya berbohong apabila paip rumah saya tidak rosak dan lelaki itu tidak pula membawa peralatan membaiki paip.

Seperkara lagi, lelaki itu masuk ke rumah secara bersembunyi berikutan keretanya diletakkan jauh dari pekarangan rumah.

Bengang dengan reaksi mereka, saya bawa mereka ke balai polis dan membuat laporan. Sedikitpun mereka tidak menunjukkan perasaan takut. Kesudahannya mereka dilepaskan selepas dijamin keluarga masing-masing.

Sejak itu, kami duduk berasingan hinggalah kami bercerai baru-baru ini. Saya mendapat hak penjagaan anak.

Apabila difikirkan kembali, apa salah saya sehingga dia sanggup berbuat begitu. Hendak apa saja saya berikan. Malah satu ketika dia pernah berkata kepada anggota keluarga saya, dia tidak tahu hendak membeli apa lagi kerana semua benda boleh dimilikinya.

Keluarga saya memang kecewa, apatah lagi ibu saya. Dia adalah menantu kesayangannya, tetapi apa yang berlaku benar-benar mengejutkannya.

Keluarga bekas isteri pula meletakkan kesalahan di atas bahu saya. Mereka menyifatkan saya terlalu cemburu.

Saya hairan, adakah perbuatan bekas isteri saya melakukan maksiat bersama lelaki lain dan saya sendiri yang menangkap mereka perlu dimaafkan?”


-----------------
sama-sama mencari kebenaran,
HATI dikawal oleh AKAL,
AKAL dikawal oleh IMAN,
Jika HATI selalu kotor, selalulah tingkatkan kualiti IMAN
[ Telah diedit oleh: ShahrulZaman pada 08-04-07 17:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-04-07 17:23


MasyaAllah betul ke ni. Minta Allah pelihara & dijauhkan dr perkara. dalam hal ni suami org tu pun salah, patut direjam 2-2 sampai mati. tapi kat malaysia ??? Islam hadhori? Kalau syariat Islam dilaksanakan mesti manusia takut nak buat ingkar, ni denda berapa ratus @ ribu saja, mana nak ambil ikhtibar :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 08-04-07 17:34


Ya Allah..

malunya..sebab benda ni lah ramai wanita tak nak pakai tudung..jadikan perkara yang begini sebagai alasan..dah tak ada ada fikrah Islam dalam kepala mereka..bertudung labuh bukan kerana syariat Al-Quran..tapi hanya sebagai fesyen..

si lelaki pulak, langsung tak fikir rumahtangga org lain..

khulasahnya, kedua-duanya tak fikir hukuman di akhirat..manusia zaman sekarang terlalu asyik dengan hal ehwal duniawi..bila berceramah disekat..tapi program2 dunia tak perlu lesen dan permit pun semuanya jadi halal..

Na'uzubillahi min zalik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

budakhostel08
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.08.2005
Ahli No: 18237
Posting: 81
Dari: ~dArUL iMaN wAL-IsLAm~

pakistan  


posticon Posting pada: 08-04-07 17:38


astaghfirullahalazim..
kerana nila setitik..rosak ayak soya seperiuk 8-)
jangan kerana kita,Islam terfitnah..wanauzubillah..


-----------------
~~sEtiAp kALi jAm bErdETik...kita SemAkIN hAmPiR dEnGaN 'KEMATIAN'~~


Bookmark and Share

    


  Member Information For budakhostel08Profil   Hantar PM kepada budakhostel08   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 08-04-07 19:57


insaflah kita semua....ini lah dia satu point yang yang menyebabkan glongn agama dipandang rendah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 20:32


semuanya datang dari diri kita sendiri....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

arezy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25607
Posting: 124
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 21:10


indah diluaran namun hati budi tak siapa tahu....astaghfirullahalazim...adakah mereka ini tidak takut dengan seksa ALLAH...mungkin telah dhijab dengan pukauan dunia...wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For arezyProfil   Hantar PM kepada arezy   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 22:15


astaghfirullah.... sebab itu lah kita tak boleh menilai seseorang itu dari luarannya sahaja..

saya minta maaf ye kawan-kawan.. saya pernah suatu ketika dulu meletakkan org yang bertudung labuh ni adalah org yang berperibadi sangat mulia & patut dihormati.. tapi semua tu tak lama sebab baru-baru ni saya mengalami sendiri satu kejadian yang membuatkan saya rasa serik untuk mendekati org yang bertudung labuh...

saya mengajak dia untuk tinggal bersama2 saya secara percuma, tanpa perlu membayar sesen pun...(diberikan bilik yang lengkap dengan kemudahan, api air free & parking berbumbung!!!) tapi 2 minggu lepas, dia tinggalkan rmh saya tanpa berbincang, pindah senyap2 semasa saya tiada dirumah & meninggalkan rmh dalam keadaan yang kotor dan berselerak... selepas kejadian tu dia langsung tak tegur saya walaupun kerap terserempak di luar.. hilang rasa hormat saya pada dia & saya anggap dia lah manusia yang paling biadap yang pernah saya jumpa..

memang tak ada manusia yang sempurna... saya harap kawan-kawan yang lain pandai menjaga adab & perasaan org lain.. jangan disebabkn nila setitik, rosak susu sebelanga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 22:16


merosakkan imej agama Islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-04-07 22:19


tu lah pasal...ada baca dalam paper tadi pasal ni...

buat malu nama muslimat saja

semoga dia mendapat petunjuk ALLAH..ameen

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

hanan_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28138
Posting: 110

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 23:01


subhanallah..malunya.
semoga dapat hidayah Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan_nurProfil   Hantar PM kepada hanan_nur   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 08-04-07 23:06


Apa muhasabah yang dapat kita ambil hai sahabat2 ku sekalian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 00:30


astagfirullahal'azim..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 00:40


tudung labuh apa macam tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

natrah_ratna
Warga Rasmi
Menyertai: 27.01.2007
Ahli No: 28401
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 00:43


nasihat kepada diri dan semua muslimat, jaga diri anda baik2. jadilah isteri solehah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For natrah_ratnaProfil   Hantar PM kepada natrah_ratna   Quote dan BalasQuote

TheSaint
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5229
Posting: 203
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-04-07 00:51


Jangan terus percaya 100% kerana kredibeliti Harian Metro memang sentiasa diragui. Ia akhbar yang banyak berbohong dan sensasi untuk melariskan jualan.

Bagi saya, ia adalah cerita rekaan semata-mata dengan tujuan tertentu. Lihat saja cerita itu... sempurna seperti cerpen. Kalau ia cerita benar, apa buktinya? Kalau benar isterinya bertudung labuh, apa buktinya? Percayakah kamu kepada akhbar yang selalu berbohong dan sensasi?

Mengapa dihighlightkan sangat 'tudung labuh' itu? Mengapa? Bagaimana dengan kisah isteri lain yang curang dan tidak bertudung? Mengapa tidak disebut 'tidak bertudung'. Apa yang tersirat terutamanya sekarang ini sudah dekat nak pilihanraya. Pernah tengok wanita umno bertudung labuh atau bertudung dengan sempurna?

Gunakan akal untuk menilai. Jangan sampai kita diperbodohkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For TheSaintProfil   Hantar PM kepada TheSaint   Quote dan BalasQuote

TheSaint
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5229
Posting: 203
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-04-07 00:51


Jangan terus percaya 100% kerana kredibeliti Harian Metro memang sentiasa diragui. Ia akhbar yang banyak berbohong dan sensasi untuk melariskan jualan.

Bagi saya, ia adalah cerita rekaan semata-mata dengan tujuan tertentu. Lihat saja cerita itu... sempurna seperti cerpen. Kalau ia cerita benar, apa buktinya? Kalau benar isterinya bertudung labuh, apa buktinya? Percayakah kamu kepada akhbar yang selalu berbohong dan sensasi?

Mengapa dihighlightkan sangat 'tudung labuh' itu? Mengapa? Bagaimana dengan kisah isteri lain yang curang dan tidak bertudung? Mengapa tidak disebut 'tidak bertudung'. Apa yang tersirat terutamanya sekarang ini sudah dekat nak pilihanraya. Pernah tengok wanita umno bertudung labuh atau bertudung dengan sempurna?

Gunakan akal untuk menilai. Jangan sampai kita diperbodohkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For TheSaintProfil   Hantar PM kepada TheSaint   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 01:33


Nauzubillah..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-04-07 01:42


Erm....ehtah lah...
Kalau lelaki yang baik.....perempuan pula yang buat hal....
Kalau perempuan pulak yang baik.....si lelaki pula yang buat hal...
Macam xada kesudahan...selalu saja ada masalah.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

nni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2005
Ahli No: 15868
Posting: 107
Dari: kiri ada meja study, kanan ada katil, depan ada PC, belakang..??

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 02:40


sakit hati betul lah baca kisah tu!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nniProfil   Hantar PM kepada nni   Pergi ke nni's Website   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 09-04-07 05:07


setuju dengan TheSaint....................

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 05:58


na'uzubillah...
perkara inilah yang akan mendatangkan fitnah pada muslimat yang benar-benar berhijab mengikut syariat kerana Allah..
moga kita sentiasa dipelihara Allah SWT..amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 08:27


Pada 08-04-07 22:15 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!



saya minta maaf ye kawan-kawan.. saya pernah suatu ketika dulu meletakkan org yang bertudung labuh ni adalah org yang berperibadi sangat mulia & patut dihormati.. tapi semua tu tak lama sebab baru-baru ni saya mengalami sendiri satu kejadian yang membuatkan saya rasa serik untuk mendekati org yang bertudung labuh...



sama lah macam saya .. dulu saya pernah letakkan EXPECTATION yang TINGGI terhadap perempuan tudung labuh ni .... sekarang dah tak ada expectation apa-2 dah .. dah mereka sendiri yang nak dianggap macam manusia biasa kan ??? so manusia biasa macam tu lah .. tak lepas dari dosa .. contoh terbaik macam cerita atas ni ..

tapi saya sendiri 50-50 jugak bila keluar cerita-2 macam ni ... pasal ni cerita org entah berapa kali tapis entah ... lain lah kalau cerita tu saya dapat eksklusif dari org tu sendiri yang memang saya kenal ...

apa pun ni sebagai peringatan jugak kepada muslimat dan juga muslimin luar sana ... sekarang ni boleh lah kita cakap macam-2, kutuk org yang buat benda-2 macam ni ... tapi kita belum diuji .. saya sendiri belum kahwin tapi saya banyak tau dari pembacaan dan cerita-2 tentang "masalah-2" org yang dah kawin ni ... masalah apa tu saya tak nak cakap lah .. tu 18sx faham-2 sendiri ... nak kata saya ni jahat gatal ngada-2, belum kawin dah gatal tau pasal benda-2 ni tu sukahati anda semua lah nak kata apa ...

satu lagi tentang org-2 yang pernah bercinta sebelum kawin tapi frust menonggeng tak dapat kawin dengan couple anda ... yang ni pun bahaya jugak ni ..kata org cinta pertama tu kesan dia mendalam .. sampai ada tu yang dah kawin beranak pinak pun masih ada hati kat kekasih lama ... tu yang sampai jadi macam kes kat atas ni ... jadi kalau sesiapa tengah bercinta tu pandai-2 lah bawa diri ... risiko sendiri tanggung lah ... saya malas nak cakap apa pasal saya tau semua tu kan "fitrah manusia" ... bila dah simpan perasaan kat seseorang sampai tak boleh lupa walaupun dah kawin dengan org lain dah beranak sepuluh tu pun "fitrah manusia" ....

[ Telah diedit oleh: transmissionline pada 09-04-07 08:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 08:30


YA ALLAH...

buat malu islam sahaja.
hishh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 08:59


assalamualaikum...

jangan menilai seseorang dari luaran sahaja..yang penting hati budi seseorang..jangan pula kerana kes ini menyebabkan ada insan2 di luar sana memandang serong kepada gadis yang bertudung labuh..memang kes yang kita dengar ini menjatuhkan martabat seorang wanita muslim yang bertudung labuh..wahai muslimat semua pelihara diri kita masing-masing..jangan biarkan diri kita difitnah dan peliharalah kehormatan diri..amalkan segala yang diperintahkan dan tinggalkan segala yang dilarang..insyaAllah hidup akan diberkati Allah S.W.T

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

bintubahariyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2006
Ahli No: 25924
Posting: 242
Dari: usm

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 10:07


Pada 09-04-07 00:51 , TheSaint posting:

!!! QUOTE !!!

Jangan terus percaya 100% kerana kredibeliti Harian Metro memang sentiasa diragui. Ia akhbar yang banyak berbohong dan sensasi untuk melariskan jualan.

Bagi saya, ia adalah cerita rekaan semata-mata dengan tujuan tertentu. Lihat saja cerita itu... sempurna seperti cerpen. Kalau ia cerita benar, apa buktinya? Kalau benar isterinya bertudung labuh, apa buktinya? Percayakah kamu kepada akhbar yang selalu berbohong dan sensasi?

Mengapa dihighlightkan sangat 'tudung labuh' itu? Mengapa? Bagaimana dengan kisah isteri lain yang curang dan tidak bertudung? Mengapa tidak disebut 'tidak bertudung'. Apa yang tersirat terutamanya sekarang ini sudah dekat nak pilihanraya. Pernah tengok wanita umno bertudung labuh atau bertudung dengan sempurna?

Gunakan akal untuk menilai. Jangan sampai kita diperbodohkan.


setuju juga. akhbar ni seolah-olah nak menjatuhkan nama islam dan tak nak bagi org melayu berjaya. macam-macam depa tulis bagi org takut2 pada benda yang tak patut ditakut. saya setuju sgtla dengan thesaint. moga Allah tunjuk balikla sapa yang betul dan sapa yang salah. astaghfirullah...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintubahariyahProfil   Hantar PM kepada bintubahariyah   Pergi ke bintubahariyah's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 11:27


Malunya dengan perbuatanj macam ni.. harap-harap, dayah tak macam begitu lah bila dah berumah tangga nanti

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 11:55


astaghfirullahalazim...takutnye lah ana bila baca berita itu...moga dijauh dari segala fitnah buat ana dan juga semua org terutama yang bertudung labuh ni... Semoga dengan berite2 seperti ini kita masih tetapi pendirian dengan pakaian kita ini..insyaAllah..waAllahulam..


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 11:58


Pada 09-04-07 00:51 , TheSaint posting:

!!! QUOTE !!!

Jangan terus percaya 100% kerana kredibeliti Harian Metro memang sentiasa diragui. Ia akhbar yang banyak berbohong dan sensasi untuk melariskan jualan.

Bagi saya, ia adalah cerita rekaan semata-mata dengan tujuan tertentu. Lihat saja cerita itu... sempurna seperti cerpen. Kalau ia cerita benar, apa buktinya? Kalau benar isterinya bertudung labuh, apa buktinya? Percayakah kamu kepada akhbar yang selalu berbohong dan sensasi?

Mengapa dihighlightkan sangat 'tudung labuh' itu? Mengapa? Bagaimana dengan kisah isteri lain yang curang dan tidak bertudung? Mengapa tidak disebut 'tidak bertudung'. Apa yang tersirat terutamanya sekarang ini sudah dekat nak pilihanraya. Pernah tengok wanita umno bertudung labuh atau bertudung dengan sempurna?

Gunakan akal untuk menilai. Jangan sampai kita diperbodohkan.



SETUJU sangat-sangat 8-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-04-07 18:52


conclusionnye....don't judge a book by its cover...senyum sokmo laaaaaaaaaah

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 19:17


harap semua tidak terlalu pesimis....ISLAM adalah agama yang sempurna, sepattnya kita semua persan dan terasa.Akhbar Harian Metro selalu menayangkan jenayah org yang dikatakan berlatarbelakangkan agama. Lihat sahaja kes ustaz zul.. sepattnya akhbar tu belajar dan kaji secera detail definisi ustaz, baru lah letak nama ustaz zul kat situ jika ianya sepattnya. Musuh islam itu boleh jadi dikalangan org ISalm sendiri. di harap semua berhati-hati keluarkan pendapat dan kenyataan

Bookmark and Share

    


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 19:44


gila lah...manusia bertopengkan syaitan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-04-07 21:01


Takut eh bila dengar berita begini...nauzubillahi min zaalik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::....:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 21:13


ana sokong itu...tak patut diperbesarkan tanpa asal usul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::....:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 21:24


ana sokong itu...tak patut diperbesarkan tanpa asal usul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 21:46


Pada 09-04-07 19:17 , msaidins_85 posting:

!!! QUOTE !!!

harap semua tidak terlalu pesimis....ISLAM adalah agama yang sempurna, sepattnya kita semua persan dan terasa.Akhbar Harian Metro selalu menayangkan jenayah org yang dikatakan berlatarbelakangkan agama. Lihat sahaja kes ustaz zul.. sepattnya akhbar tu belajar dan kaji secera detail definisi ustaz, baru lah letak nama ustaz zul kat situ jika ianya sepattnya. Musuh islam itu boleh jadi dikalangan org ISalm sendiri. di harap semua berhati-hati keluarkan pendapat dan kenyataan


betu tu msaidins_85...
ana sokong harian metro selalu menggemburkan cerita...

tapi, kita sebagai embaca, boleh menjadiknnya ikhtibar..
dan secara tak langsung, mereka juga membuka pekung di dada...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 04:28


Tentang tudung labuh atau tidak tu bukan soalnya, tapi maksiat yang dilakukan itu ... tak kira tudung atau tidak kalau dah namanya Muslim, itu adalah termasuk dari dosa-2 besar ... kes-2 macam ni bukan satu dua ni saja ... tapi mungkin banyak lagi di luar sana yang kita tak tahu ... kita tak tahu sebab tidak ada maklumat .. tiada pendedahan ... dalam sesetengah majalah dan suratkhabar cerita-2 tentang maksiat dan kecurangan ni memang banyak .. tapi kalau setakat cerita atas kertas, 50-50, belum tentu boleh dipercayai ... kalau nak tau cerita-2 macam ni kena lah tanya mereka yang pernah berpengalaman dan boleh dipercayai seperti pegawai agama atau kaunselor ...

Bukan kita saja suka-2 nak tau benda-2 macam ni ... tapi sebagai pengajaran, persediaan buat mereka yang belum atau baru berkahwin, untuk memikirkan betapa pentingnya mengharmonikan rumahtangga nak tanamkan keyakinan dalam diri masing-2, supaya saling yakin-meyakini, percaya-mempercayai ...

Pernah saya terbaca pendapat satu orang ni tentang Kenapa boleh wujud skandal di pejabat ... kalau kat rumah, kita tengok pasangan kita hatta kita sekalipun selekeh , pakai kain batik kain pelekat tak mandi, rambut serabai ... tapi kat pejabat kita/pasangan sendiri kemas, cantik berhias dengan minyak wangi, lepas tu tengok rakan sepejabat lain pun sama kemas ... jadi sudah tentu kita akan buat perbandingan, dan dari situ mulalah kita terkena suntikan jarum ....

[ Telah diedit oleh: transmissionline pada 19-04-07 04:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

warissatulsina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26808
Posting: 34

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 09:28


Bagus lah si suami dah sedar carilah pengganti lain, lagi cepat lagi bagus, biar dia malu dengan perbuatannya sendiri harap cepat2lah bertaubat nasuha .... amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For warissatulsinaProfil   Hantar PM kepada warissatulsina   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 19-04-07 10:15


Seram sejuk saja masa baca artikel ni dalam paper dulu... Sampai terbawa2 dalam tidur.. Minta di peliharalah diri ini dari semua tersebut....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 10:25


terpulang pada diri kita diri kita sendiri....tidak boleh nak salahkan sesiapa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-04-07 10:33


assalamualaikum....

jadikanlah kisah ni sebagai iktibar buat kita semua....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 11:17


Assalamualaikum...
kalau kita org Islam yang berfikiran terbuka... jangan jadikan isu tudung labuh... tapi maksiat yang dibuat oleh makhluk yang bergelar manusia tu septutnya di jadikan iktibar... Akhir zaman ni, agama Islam akan dijadikan fitnah... bukan sesuatu yang menghairankan...So, kewajipan bertudung labuh tetap sama dan takkan berubah, cuma kita sebagai manusia tak lari daripada dugaan dan ujian Allah... Sentiasalah mendekatkan diri kepada Allah. Akhbar Metro ni saja nak raih keuntungan dengan menghighlitkan perempuan yang bertudung labuh... Dalam masa yang same mereka mempertikaikan hukum agama yang telah ditetapkan... So, jangan kita termasuk ke dalam org 2yg turut sama menfitnah agama kita sendiri... Nauzubillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 11:25


Ada satu kes yang pernah tersiar dalam tv... agak lama jugak... saya lupa tajuk rancangan tu tapi yang pasti rancgn membincangkan dunia hiburan di tv1 yang dipengerusikan oleh Rosyam Nor... kalau tak salah... Soalan yang dikemukan oleh hos kepada salah seorang artis tu macam ni... "Anda tak rasa bersalah ke dr segi agama kerana berlakon dengan berpegangan tangan dan bersentuhan lelaki dan perempuan yang bukan muhrim???" lebih kurang macam tu lah soalan dia... Jawapan artis tu pulak..." Orang yang pakai serban pun rogol anak!!!" Jadi di sini... dia hendak menyelamatkan diri dia dengan memfitnah dan menyalahkan sunnah Nabi SAW... Sebenarnya... yang rogol anak org yang pakai serban... bukan serban tu yang merogol!!! tapi mengapa mesti dihighlitkan serban tu... jadi dalam masa yang sam,e... org yang berfikiran cetek akan cepat terpengaruh lantas tak tergerak hatinya malah berat untuk mengamalkan sunnah Nabi itu... jadi... kita kena berjaga2 dengan fitnah2 agama zaman ini.... Ok, sahabat2 sekalian... kita mengamalkan segala kewajipan, tuntutan dan sunnah agama hanya kerana Allah Taala... bukan kerana manusia... Betulkan niat kita dan istiqomah lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 11:32


salam,
hanya pake tudung tapi tak mengerti falsafah dan matlamat sebenar pemakaian tudung, maka jadi gejala yang memburukkan nama Islam,
Nauzubillah hi minzalik,


-------------------------------------------
Ada manafaat bagi mereka yang mahu berfikir

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

TheSaint
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5229
Posting: 203
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-04-07 12:48


Pada 09-04-07 19:17 , msaidins_85 posting:

!!! QUOTE !!!

harap semua tidak terlalu pesimis....ISLAM adalah agama yang sempurna, sepattnya kita semua persan dan terasa.Akhbar Harian Metro selalu menayangkan jenayah org yang dikatakan berlatarbelakangkan agama. Lihat sahaja kes ustaz zul.. sepattnya akhbar tu belajar dan kaji secera detail definisi ustaz, baru lah letak nama ustaz zul kat situ jika ianya sepattnya. Musuh islam itu boleh jadi dikalangan org ISalm sendiri. di harap semua berhati-hati keluarkan pendapat dan kenyataan


Sangat setuju. Cerita ini rekaan semata-mata untuk menghina Islam oleh orang Islam sendiri. Lebih tepat untuk menghina tudung labuh!

Harian Metro sispa punya? Media Prima. Dan Media Prima siapa punya? UMNO!

Siapa berani pertikaikan dan membantah kalau dikatakan bahawa UMNO sebenarnya adalah anti Islam?

Siapa berani bantah dan pertikaikan bahawa cerita seperti cerpen ini adalah rekaan semata-mata untuk mempersendakan Islam dan tudung labuh?

Pandai atau bodoh kalau kita percaya cerita rekaan ini?
[ Telah diedit oleh: TheSaint pada 19-04-07 12:49 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For TheSaintProfil   Hantar PM kepada TheSaint   Quote dan BalasQuote

fisabilillah85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27180
Posting: 41

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 14:19


ALLAHUAKBAR!!!! singkat betul pmikiran mereka..beringatlah yang ALLAH SWT sentiasa melihat apa yang dilakukan oleh umatnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fisabilillah85Profil   Hantar PM kepada fisabilillah85   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 15:31


salam alaik.
ana setuju dengan pendapat the saint.

kadang-kadang mereka sengaja nak cari modal nak jatuhkan golongan yang membawa imej islam atau golongan agama ni. ana harap jangan disebabkan perkara remeh yang diperbesar2kan ( tudung labuh ) ada yang dah tak percaya dengan muslimat2 tudung labuh atau yang pakai ustaz/ustazah.. kalau dah tak percaya dengan golongan agama untuk memimpin umat islam zaman ni.. pada siapa lagi yang kita nak harapkan? pada siapa lagi yang kita nak percaya? artis? mat rock? mat rempit? mat pit? muslimah yang free hair?muslimah yang pakai baju ketat2, seksi? yang masuk ratu cantik dan sebagainya?

ana takut akan ada yang kata org yang tak pakai tudung @ seksi lagi boleh harap dr yang pakai tudung labuh @kopiah. itu salah sama sekali.
ya, memang diakui ramai org yang berilmu agama dah terpesong.. tapi jumlahnya segelintir. kita boleh membezakan sendiri berdasarkan pemerhatian kita siapa yang benar-benar layak dipanggil ustaz, ustazah, ulama', mufti... nilailah berdasarkan pegangan , prinsip hidup, cara hidup, akhlak mereka... adakah benar-benar diamalkan atau sekadar pandai cakap tapi tak buat. NATO--> No action talk only. ataupun berdegar-degar perjuangkan perkara remeh temeh..tapi isu besar (isu murtad, maksiat dll) yang patut diambil perhatian dipandang sebelah mata saja... dunia dunia :-? :-(

ya Muqallibal qulub, tsabbit qulubuna ala dinik. moga ditetapkan hati kita dalam menempuh dunia yang penuh dengan fitnah akhir zaman. ameen


-----------------
ALLAH IS ENOUGH FOR ME
[ Telah diedit oleh: imtihan_insyirah pada 19-04-07 15:35 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

qardhawi_jr
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17517
Posting: 365

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 17:21


saya harap semua faham dan tak dikelirukan oleh media massa kita...semacam ada perancangan yang sama untuk menghakis kepercayaan rakyat kepada ...'agama'............

cuba perhatikan berita di malaysia dan juga di indonesia......

baca juga berita2 di akhbar amerika,britain...dll

mereka akan memperbesarkan atau mereka berita2 negatif tentang 'agama'.............

baca juga majalah2 picisan jalanan..........

benda yang sama sahaja............

bila 'mereka' kuasai media,begitulah jadinya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qardhawi_jrProfil   Hantar PM kepada qardhawi_jr   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 191
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 18:16


jangan nilai manusia dari luaran.. sedangkan yang bertudung dikatakan tak perlu pakai tudung..tak ikut syariat..tapi ikut fesyen semata-mata...

dunia...dunia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-04-07 18:45


memang sepatutnya media memberi keadilan kepada semua muslimah bertudung labuh...bukan semua yang perangai macam 2...cuma segelintir sahaja....

kita cadangkan kalau BA dapat mandat memerintah negara, semua media jadi media bebas.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-04-07 21:48


kasihan kat si tudung labuh..kerana kerbau sekor habis kena selut....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 22:05


Pada 19-04-07 21:48 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

kasihan kat si tudung labuh..kerana kerbau sekor habis kena selut....


yang bertudung labuh juga insan biasa...
:roll: :roll: :-(


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

hfz_lex
Warga Rasmi
Menyertai: 24.07.2003
Ahli No: 2572
Posting: 5
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-04-07 22:26


emm.. soal benar atau tak cerita ini bukan ukuran.. yang pasti ia wajar dijadikan pengajaran oleh kita sebagai muslim pada zaman kritikal ni..

semoga Allah jauhkan kita daripada musibah ini.. amiinn..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hfz_lexProfil   Hantar PM kepada hfz_lex   Pergi ke hfz_lex's Website   Quote dan BalasQuote

MKR
Warga Rasmi
Menyertai: 04.12.2004
Ahli No: 12798
Posting: 3
Dari: serata bumi

Perak  


posticon Posting pada: 13-06-07 17:16


kerana itulah luaran tidak mencerminkan dalaman

Bookmark and Share

    


  Member Information For MKRProfil   Hantar PM kepada MKR   Pergi ke MKR's Website   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 18:19


kalau saya di pihak lelaki tu, memang saya akan sedih sangat..
ya lah, wanita yang diharapkan menjaga keluarag ketika saya tiada, wanita yang diharapkan mendidik anak2 ketika saya saya tiada tiba-tiba melakukan perbuatan terlaknat.. nauzubillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 18:27


salam..

Ya Allah sedihnya...ujian yang Allah datangkan ini tak kira siapa ...
harap Allah pelihara kami muslimah yang lain..

sesungguhnya kami lemah tanpakasih dan sayang Allah...


-----------------
hidup ini jihad menuju ilahi


Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 13-06-07 18:34


apa nak jadi dengan perempuan ZAMAN sekarang...
tudung labuh hanya dijadikan topeng untuk menutup kejahatan sendiri.....
tak pasal2 orang yang lain pakai tudung labuh pun dapat name bsuk macam dia...
dunia sekarang...... dunia akhr zman...
nauzubillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-06-07 22:46


Assalamualaikum...

Sedihnya...cara-cara nak menjatuhkan martabat wanita yang menutup aurat dengan sempurna...entah apelah hasrat mereka yang berkepentingan ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 10:55


na'uzubillah min zalik....

sayangilah dia sepertimana kita disayangi olehnya...


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 11:28


macam mana nak kata ye..
sanggap dia buat begitu pada suaminya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 27-09-07 12:03


Minta agar Allah lindungi dari dapat Isteri begini.. wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 12:04


Kenapa nak highlight kan 'bertudung labih, dan kuat pegangan agamanya' ?? labuh bagaimana? menjaga uaratnye ka? kadang-kadang ikut fesyen saja..then sejauhmana katnya gama..rajin solat ka..budak sekolah agama ka? anak tok guru/ustaz dan imam ka??

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 12:14


.. memang tak patutlah isteri tu buat suami macam tu.. begitu jugalah suami berlaku curang dengan isteri.. tak kisah lah bertudung labuh ke tidak bertudung ke itu bukan soalnya.. soalnya nusyuz dengan suami.. cuma yang di "highlight" kan ialah perwatakan si isteri yang bertudung labuh dan sebagainya.. kalau setakat memakai bukan kerana keikhlasan dan cinta terhadap Islam.. maka perkara2 seperti ini yang sering berlaku.. maka semua gadis2 yang bertudung labuh disalahkan.. entahla..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 13:15


ALLAHUAKBAR...NAUZUBILLAHIMIN ZALIK...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 14:29


Pada 13-06-07 18:27 , taisir posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

Ya Allah sedihnya...ujian yang Allah datangkan ini tak kira siapa ...
harap Allah pelihara kami muslimah yang lain..

sesungguhnya kami lemah tanpakasih dan sayang Allah...




peliharalah kami YA ALLAH...


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 27-09-07 14:41


Allah akan menunjukkan apa yang kita lakukan...jika tidak di dunia pasti di akhirat...bersabarlah dengan ujian Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 27-09-07 14:49


bismillahhirrahmanirrahim

nauzubilahh YA Allah..jauhkan diriku dari sifat tercela..kita akan mendapat balasan setiap apa yang kita lakukan..menilai seseorang janganlah dari luarannya sahaja.........nauzubillah...


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 27-09-07 14:49 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

missInsyirah
Warga Rasmi
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19842
Posting: 3
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 27-09-07 15:22


segala-galanya bermula dari hati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For missInsyirahProfil   Hantar PM kepada missInsyirah   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 27-09-07 15:51


Pada 19-04-07 10:33 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum....

jadikanlah kisah ni sebagai iktibar buat kita semua....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 10:38


Kenapa nak 'highlight' dengan bertudung labuh....seolah-olah mahu menjatuhkan Islam di pandangan umum....kalau betullah kisah yang dipaparkan pun....memang lah bagus untuk pedoman org lain...tapi tak perlu lah meng 'highlight' tudung labuh.....seolah-olah telah menjatuhkan maruah semua yang bertudung labuh.....kita sebab wanita ni tak kira lah tudung labuh ke tidak kena lah juga diri,juga maruah diri....ingat.....kita wanita.....dengan dosa kita bukan kita seorang saja yang terlibat dengan dosa kita....ayah,abang,adik lelaki,datuk,suami kita turut terlibat.......jadi juga diri hiasila peribadi wahai para wanita seangkatanku

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 11:42


Hmmm...entahlah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

mdzahran
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2007
Ahli No: 30684
Posting: 50
Dari: Jepun

japan   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 11:42


assalamualaikum..
memang pelik cerita tu.. comey saja jalan cerita.. macam org buat karangan... jarang sangat org nak cerita detail macam tu sekali... wajar diragui...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdzahranProfil   Hantar PM kepada mdzahran   Quote dan BalasQuote

suzi
Warga Rasmi
Menyertai: 27.09.2007
Ahli No: 31241
Posting: 5
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 04-10-07 15:14


sedihnya kisah ni............ :(


-----------------
senyum selalu
[ Telah diedit oleh: suzi pada 04-10-07 15:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For suziProfil   Hantar PM kepada suzi   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 04-10-07 15:25


bak kata SHAMR hidup ini biarlah macam biskut oreo, hitam di luar tapi putih di dalam..manis pula tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 04-10-07 15:38


Assalamualaikum wwt...

Ya ALLAH....nauzubillah...apa punya isteri macam ini...tak dapatle nak masuk syurga kalau dah perangai buruk,derhaka pada suami sendiri :-P


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-08 19:54


lelaki ni ada cerita kisah dalam tv 9 bebaru ni kan...



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.172722 saat. Lajunya....