Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda berhasrat untuk berjaya, jangan hanya memandang ke tangga tetapi belajarlah untuk menaiki tangga tersebut.
-- ummimq (Kaunselor)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 81
Ahli: 0
Jumlah: 81




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 60 hari yang lalu
the_brOtherz: 87 hari yang lalu


Jejak Dapur
Topik: Ada kisah lucu di dapur tak?


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Dapur
    »» Ada kisah lucu di dapur tak?

Please Mendaftar To Post


Oleh Ada kisah lucu di dapur tak?

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 16:06


Ada sesiap ada kisah lucu di dapur tak? Boleh kongsi bersama....terutama kita mula-mula nak belajar masak atau tolong mak masak? atau yang seumpama dengannya?
Contoh termasuk garam banyak dalam kek ke? ikan jadi hangus ke? dll..


:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 08-04-07 16:07


em...buat air pakai garam...
huahahahahaha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 08-04-07 17:46


terminum minyak..ingatkan air teh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 20:28


Assalamualaikum......

Masa tu tidur kat rumah kawan...lepas itu rasa nak buat cekodok...sekali tersalah tepung pula...terguna tepung pulut pula..... so tunggu lah kawan tu balik...ubah suai ..fuhh nasib baik jadi..rasa-rasa sedap lah pula....hehhehe...


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......
[ Telah diedit oleh: alexander pada 16-04-07 21:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 21:43


tak boleh masak nasi guna dapur gas sebab lupa...
mesti hangus...
kalau masak lauk pauk pun macam tu...tak boleh tinggal dapur kalau tak mesti lupa tengah memasak....hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 21:25


tertuang garam dalam balang gula... jadi guram... terpaksa minum teh o masin

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 21:28


ambik gula letak dalam lauk...
ingat garam...
:lol:


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-04-07 21:55


terlebih letak gula sampai masakan jadi manis sangat..he2

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

al-faateh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2005
Ahli No: 20250
Posting: 58
Dari: kl

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 21:59


1st time masak mee, pergi letak mee dulu..lepas itu letak air, then baru pasang api..punyelaa tunggu, last2 bila mdidih, mee pun lembek sangat-sangat...kensel buat mee...
malunyee....
tapi sekarang dah hebat...:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-faatehProfil   Hantar PM kepada al-faateh   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 13:15


teringat masa mula-mula goreng ikan dulu penutup kuali jadi perisai dari percikan minyak..kalau nak terbalikkan ikan pula berdiri jauh dari kuali dalam keadaan siap sedia larikan diri...


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 27-09-07 14:24


Assalamualaikum wwt...

Ini pulak kisah ana..

Masa ana form 5,ana terasa nak makan kek coklat ciptaan sendiri..ana pun prepared lah apa yang patut..letak telur,tepung,marjerin and others sekali..gaul and letak dalam microwave..tunggu punya tunggu kek coklat idaman hati pun masak..time nak potong tu ya ALLAH...kek keras macam BATU...tak boleh nak potong apa tah lagi nak makan... :-D
Ana fikir..kalau bagi kat ayam..ayam pun tak lalu nak makan. :lol:


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 27-09-07 14:39


bismillahhirrahmanirrahim
assalamualaikum

ana teringat masa ana mula-mula belajar masak dulu.masa tu ana dah form 4 tapi nak buat satu apa kerja rumah pun tak pandai.nak sapu rumah,basuh,lipat kain baju,cuci pinggan mangkuk ana tak pernah buat.pendek kata semualah. biasalah anak bongsu yang dimanja family.hehe.form 4 ana dapat adik.masa tu kakak kat sabah,study.ana memang dah risau sangat-sangat sapa nak buat minuman orang datang tengok adik..ana nak masak air pun tak reti..apalagi nak buat minuman,masak,kemas rumah,basuh baju..hehe..lepas ma ana bersalin ana 'import' kawan pergi dok rumah ana buat minuman kalau orang datang tengok adik.hehe.masalahnya bila kawan tu balik rumah dia,nak terbersalin rasanya ana nak buat minuman untuk orang yang datang tengok adik.hehe.kerja rumah semua ayah ana yang buat dari membasuh sampailah memasak.kasihan ayah..anak perempuan dia ni tak pandai nak buat satu apa kerja pun..hehe :-D tapi ayah ana ni pun tak pandai juga masak.jadi kami sepanjang seminggu ma tak sihat tu ana dan ayah ana pun macam orang pantang bersalin sama..makan ikan kering saja..hehe..cuma kadang-kadang mak cik dan nenek pergi tolong2 masak..harapkan anak dara ni..uih..tongkang pecahlah rumah tu..hehe..tapi sekarang ana dah pandai buat kerja-kerja rumah especially masak..kalau balik kampung memang berebut dengan mak nak masak..hehe.. bila ingat balik cerita lama tu nak tergelak pula rasanya.. :-D

ana: nak belajar buat kuih ada inti..ada orang suka makan suruh ana belajar buat..hehe..mudah-mudahan Allah izinkan ana masak untuk dia seumur hidup awal 2009 nanti,insyaAllah,.amin..doakan ana.. :-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 27-09-07 14:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 14:45


.. kawan aku masak nasi goreng tempoyak..goreng nasi hanya dengan tempoyak.. masuk air kawan aku tu.. hampeh.. tak sedap langsung.. berlapar aku dengan dia mlm tu.. sebab dia pun tak lalu makan.. apa lah punya samdol..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 27-09-07 15:11


Pada 16-04-07 21:25 , Firdaus15 posting:

!!! QUOTE !!!

tertuang garam dalam balang gula... jadi guram... terpaksa minum teh o masin


:lol: :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ain_93
Warga Rasmi
Menyertai: 03.08.2007
Ahli No: 30577
Posting: 7
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 29-09-07 12:27


Pada 27-09-07 13:15 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

teringat masa mula-mula goreng ikan dulu penutup kuali jadi perisai dari percikan minyak..kalau nak terbalikkan ikan pula berdiri jauh dari kuali dalam keadaan siap sedia larikan diri...



:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Samalah kita....


-----------------
kadangkala Allah hilangkan mentari... kemudian Dia dtgkan guruh... puas kita menangis... mencari mana mentari kita... rupa2 nya Allah nak hadiahkan pelangi


Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_93Profil   Hantar PM kepada ain_93   Quote dan BalasQuote

tulips_ilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25834
Posting: 77
Dari: green_world

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 12:53


Pada 08-04-07 16:07 , syahirahsoid posting:

!!! QUOTE !!!

em...buat air pakai garam...
huahahahahaha...

:lol: :lol:
ana pun sama...masa tu time raya...konon rajin nak tolong mak sedara buat air...masuk lah 3 sudu "gula" dalam teko...
bila rasa air tu kat tpk tangan....masin....ingatkan tpk tangan masin...tutttttttttttt.....letak garam rupanya....
habis lah seteko ayaq tu kena tuang....
patut ar "gula" tu halus sangat.... :-P :-P

malu betul....mcam tak pernah buat kerja dapuq saja...
:-D sampai lah tak boleh lupa....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
[ Telah diedit oleh: tulips_ilah pada 29-09-07 12:56 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For tulips_ilahProfil   Hantar PM kepada tulips_ilah   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 14:51


masa darjah 5, nak buat masak lemak...(masa tu emak lepas bersalin)
masa nak perah santan tu, terberangan pula..so, tertuang banyak air dalam besen kelapa..penuh besen tu dengan air, kelapa sikit saja..tergezut mak tengok..
langsung tak dapat pati santannye...kuah pun cair saja...tapi habis juga..:)
[ Telah diedit oleh: amira_aqilah pada 29-09-07 14:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 20:47


nak buat karipap...last2 jadi roti.... haha..pasal tercampur YIS... terus jadi roti boom

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 21:10


salam..
nak buat masak lemak tapi tak ingat umur berapa masa 2, maybe dalam tingkatan lah..
yang klakarnya, sofya pergi tumis bawang sekali terhangit pulak..
masak lemak mana ada tumis bawangkan.....
bila dah masak,mak tanya....bagaimana boleh ada bawang hangit ini????
hehehe..senyum sajalah.... rasa macam nak tuang saja dalam singki cepat-cepat, takut kakak pulak yang tanya,nanti berhari2 dan berminggu2lah disakatnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-11-07 21:50


hajat nak goreng teloq..
gorengg punya goreng,time nak angkat 2 tak reti
habis hancur lah teloq 2 jadinya...habis kena perli dengan adik2..hee
da 2 tak pandai nak bajet minyak..da macam teloq goreng kuah minyak saja..huhu
sampai lah ni tak pandai masak.dok kacau mak kat dapoq boleh (^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-12-07 16:28


Pada 08-04-07 16:06 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

Ada sesiap ada kisah lucu di dapur tak? Boleh kongsi bersama....terutama kita mula-mula nak belajar masak atau tolong mak masak? atau yang seumpama dengannya?
Contoh termasuk garam banyak dalam kek ke? ikan jadi hangus ke? dll..


:lol:


cerita dua tahun lepas, nak buat agar2 laici, dua tin laici dengan dua paket agar2, banyak juga itu....

tengah syok2 masak, bila tibe turn nak letak gula selamba saja tuang benda putih dalam tabung, memang anis ingat gula,

banyak pula itu memang main tuang macam tu saja, tak dek nak cedok2...

bila dah siap, nak rasa lah agaknya taawar, sekali rasa masin2 payau....

tanya mak, apa kat dalam bekas ni??? bukan gula ke???

mak kata, apa kau curah ajinomoto ayah kau tu???

huhuhu. sudahnye, buang macam tu saja lah agar2 itu..... :-P :-P :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 16-12-07 17:36


Pada 29-09-07 12:27 , ain_93 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-09-07 13:15 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

teringat masa mula-mula goreng ikan dulu penutup kuali jadi perisai dari percikan minyak..kalau nak terbalikkan ikan pula berdiri jauh dari kuali dalam keadaan siap sedia larikan diri...



:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Samalah kita....



:lol: :lol: sama juga..tapi plus lagi..kalau tumbuk cili guna lesung pun pakai perisai juga..hehe.... :sopan: :malu: :kelip: tapi sekarang biarla kena minyak pun..biarla pedas pun..tahan2..kuat konon :-P :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

zaneera
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.11.2007
Ahli No: 31755
Posting: 49

sudan   avatar


posticon Posting pada: 16-12-07 18:08


first time masak nasi kat dapur biasanya masak kat periuk letrik..hangit.. dah 2 tak kecik kan api..malu gila.. kena bebel..sampai mak cerita kat makcik2.. apa lagi jadi bahan gelak.. sekarang ni dah pandai.. pada saya kita belajar dr kesilpn..tu lebih baik dr masak terus jadi sebab kita akan berhati-hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaneeraProfil   Hantar PM kepada zaneera   Quote dan BalasQuote

serimurni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18927
Posting: 106
Dari: e-poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-12-07 19:57


em..first time nak buat kek..
bahan semuanya cukup,sukatan pun ok...
tapi keluar saja dari avon...rentung!huhu..

last2 kena bahan perli saja dengan family..
semuanya tak sangup nak makan..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For serimurniProfil   Hantar PM kepada serimurni   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-12-07 20:24


Pada 16-12-07 17:36 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-09-07 12:27 , ain_93 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-09-07 13:15 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

teringat masa mula-mula goreng ikan dulu penutup kuali jadi perisai dari percikan minyak..kalau nak terbalikkan ikan pula berdiri jauh dari kuali dalam keadaan siap sedia larikan diri...



:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Samalah kita....



:lol: :lol: sama juga..tapi plus lagi..kalau tumbuk cili guna lesung pun pakai perisai juga..hehe.... :sopan: :malu: :kelip: tapi sekarang biarla kena minyak pun..biarla pedas pun..tahan2..kuat konon :-P :lol:



prcaya tak kalau akak katakan...

sampai dah tua ni..
akak masih gunakan perisai untuk masak telur mata kerbau? :malu: :malu: :malu:

ikan ok.. sambal ok.. tapiiiii katakan TIDAK pada telur mata kerbau :P

kalau boleh pakai baju kalis minyak.. mesti akak dah pakai :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 16-12-07 20:41


Pada 16-12-07 20:24 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-12-07 17:36 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-09-07 12:27 , ain_93 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-09-07 13:15 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

teringat masa mula-mula goreng ikan dulu penutup kuali jadi perisai dari percikan minyak..kalau nak terbalikkan ikan pula berdiri jauh dari kuali dalam keadaan siap sedia larikan diri...



:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Samalah kita....



:lol: :lol: sama juga..tapi plus lagi..kalau tumbuk cili guna lesung pun pakai perisai juga..hehe.... :sopan: :malu: :kelip: tapi sekarang biarla kena minyak pun..biarla pedas pun..tahan2..kuat konon :-P :lol:



prcaya tak kalau akak katakan...

sampai dah tua ni..
akak masih gunakan perisai untuk masak telur mata kerbau? :malu: :malu: :malu:

ikan ok.. sambal ok.. tapiiiii katakan TIDAK pada telur mata kerbau :P

kalau boleh pakai baju kalis minyak.. mesti akak dah pakai :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan:



:lol: :lol: :lol: :lol:
katakan tidak pada telur mata kerbau erk :lol:
sotong pun kalau kena goreng berbahaya untuk kesihatn :sopan: ..perlu guna perisai juga tu



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-12-07 20:55


Pada 16-12-07 20:24 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-12-07 17:36 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-09-07 12:27 , ain_93 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-09-07 13:15 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

teringat masa mula-mula goreng ikan dulu penutup kuali jadi perisai dari percikan minyak..kalau nak terbalikkan ikan pula berdiri jauh dari kuali dalam keadaan siap sedia larikan diri...



:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Samalah kita....



:lol: :lol: sama juga..tapi plus lagi..kalau tumbuk cili guna lesung pun pakai perisai juga..hehe.... :sopan: :malu: :kelip: tapi sekarang biarla kena minyak pun..biarla pedas pun..tahan2..kuat konon :-P :lol:



prcaya tak kalau akak katakan...

sampai dah tua ni..
akak masih gunakan perisai untuk masak telur mata kerbau? :malu: :malu: :malu:

ikan ok.. sambal ok.. tapiiiii katakan TIDAK pada telur mata kerbau :P

kalau boleh pakai baju kalis minyak.. mesti akak dah pakai :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan:




:lol: mesti comel kak nurkamar dengan telur mata kerbaunya..
percaya...sebab saya pun masih selalu menggunakan khidmat tudung periuk kalau menggoreng...

bagus juga cipta baju kalis minyak..tapi kan...yang penting topeng kalis minyak :lol: ...muka ni yang paling sayang dan berisiko terkena minyak


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 16-12-07 21:03


Pada 16-12-07 20:55 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-12-07 20:24 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-12-07 17:36 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-09-07 12:27 , ain_93 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-09-07 13:15 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

teringat masa mula-mula goreng ikan dulu penutup kuali jadi perisai dari percikan minyak..kalau nak terbalikkan ikan pula berdiri jauh dari kuali dalam keadaan siap sedia larikan diri...



:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Samalah kita....



:lol: :lol: sama juga..tapi plus lagi..kalau tumbuk cili guna lesung pun pakai perisai juga..hehe.... :sopan: :malu: :kelip: tapi sekarang biarla kena minyak pun..biarla pedas pun..tahan2..kuat konon :-P :lol:



prcaya tak kalau akak katakan...

sampai dah tua ni..
akak masih gunakan perisai untuk masak telur mata kerbau? :malu: :malu: :malu:

ikan ok.. sambal ok.. tapiiiii katakan TIDAK pada telur mata kerbau :P

kalau boleh pakai baju kalis minyak.. mesti akak dah pakai :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan:




:lol: mesti comel kak nurkamar dengan telur mata kerbaunya..
percaya...sebab saya pun masih selalu menggunakan khidmat tudung periuk kalau menggoreng...

bagus juga cipta baju kalis minyak..tapi kan...yang penting topeng kalis minyak :lol: ...muka ni yang paling sayang dan berisiko terkena minyak


:lol: :lol: nanti saham jatuh erk :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-12-07 21:04


ada lagi 1 kesah, emm masa kerja kat nursery, time tu memang tak berapa pandai masak, tapi kawan lagi teruk.... hehehe

dia nak buat nasik goreng, tapi tak masak nasik dulu, terus dia goreng beras, lepas itu mula lah pelik kenapa nasik goreng dia tak masak2... heheheheh rerupanye goreng beras, bukan goreng nasik heheheh :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-12-07 21:07


Pada 16-12-07 21:04 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

ada lagi 1 kesah, emm masa kerja kat nursery, time tu memang tak berapa pandai masak, tapi kawan lagi teruk.... hehehe

dia nak buat nasik goreng, tapi tak masak nasik dulu, terus dia goreng beras, lepas itu mula lah pelik Kenapa nasik goreng dia tak masak2... heheheheh rerupanye goreng beras, bukan goreng nasik heheheh :sopan: :sopan:



:lol: ingatkan sayalah paling lembab masak... saya pandai lagi masak nasi goreng.... beras goreng...


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-12-07 22:14


Pada 16-12-07 21:07 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-12-07 21:04 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

ada lagi 1 kesah, emm masa kerja kat nursery, time tu memang tak berapa pandai masak, tapi kawan lagi teruk.... hehehe

dia nak buat nasik goreng, tapi tak masak nasik dulu, terus dia goreng beras, lepas itu mula lah pelik Kenapa nasik goreng dia tak masak2... heheheheh rerupanye goreng beras, bukan goreng nasik heheheh :sopan: :sopan:



:lol: ingatkan sayalah paling lembab masak... saya pandai lagi masak nasi goreng.... beras goreng...




itu lah, nak masak , bukan terus pandai.. :sopan: :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-12-07 22:57


rasanya tergoreng cucur adabi sampai hangit..
ingatkan kena goreng lama2...
tinggalla kejab...lepas itu tgk2 dah hangit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-12-07 22:58


Pada 16-12-07 22:14 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-12-07 21:07 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-12-07 21:04 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

ada lagi 1 kesah, emm masa kerja kat nursery, time tu memang tak berapa pandai masak, tapi kawan lagi teruk.... hehehe

dia nak buat nasik goreng, tapi tak masak nasik dulu, terus dia goreng beras, lepas itu mula lah pelik Kenapa nasik goreng dia tak masak2... heheheheh rerupanye goreng beras, bukan goreng nasik heheheh :sopan: :sopan:



:lol: ingatkan sayalah paling lembab masak... saya pandai lagi masak nasi goreng.... beras goreng...




itu lah, nak masak , bukan terus pandai.. :sopan: :sopan: :sopan:



tak pernah lagi saya jumpa orang goreng beras... :D


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-12-07 23:35


Pada 16-12-07 21:03 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-12-07 20:55 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!





:sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan:

huhu..:malu: :malu: :malu: :malu:


tak mengapa lah.. ada geng.. :welcome: :welcome:

p/s : kalau nak datang rumah... TOLONGG jangan request telur mata kebau. terima kasih.. :P :malu:



-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-12-07 23:46


Pada 16-12-07 23:35 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-12-07 21:03 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-12-07 20:55 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!





:sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan:

huhu..:malu: :malu: :malu: :malu:


tak mengapa lah.. ada geng.. :welcome: :welcome:

p/s : kalau nak datang rumah... TOLONGG jangan request telur mata kebau. terima kasih.. :P :malu:




nak juga rasa telur mata kerbau yang kak nurkamar masak...
nanti kalau saya kahwin, nak hadiah telur mata kerbau saja dari akak.. saya tunggu tau... :welcome: .. kak ini ada maksud tersurat dan tersirat tau :bunga: :bunga: :bunga:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-07 06:49


Pada 16-12-07 22:58 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-12-07 22:14 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-12-07 21:07 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-12-07 21:04 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

ada lagi 1 kesah, emm masa kerja kat nursery, time tu memang tak berapa pandai masak, tapi kawan lagi teruk.... hehehe

dia nak buat nasik goreng, tapi tak masak nasik dulu, terus dia goreng beras, lepas itu mula lah pelik Kenapa nasik goreng dia tak masak2... heheheheh rerupanye goreng beras, bukan goreng nasik heheheh :sopan: :sopan:



:lol: ingatkan sayalah paling lembab masak... saya pandai lagi masak nasi goreng.... beras goreng...




itu lah, nak masak , bukan terus pandai.. :sopan: :sopan: :sopan:



tak pernah lagi saya jumpa orang goreng beras... :D



sekarang ni dah jumpa lah ek...

mana lah budak tu sekarang, :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-12-07 09:52


Ana pun ada cerita lucu kat dapur..
masa sehari nak raya puasa hari tu..
ana buat biskut raya..biskut confleks..
dah siap bakar..dua bekas..ana suruh ma ana rasa, ma ana cakap Kenapa rasa masin semacam saja..ana cakap ana tak letak garam pun..
lepas itu ma ana cakap..cuba tengok betul-betul gula ke garam yang ana guna sebab pembalut gula dan garam seakan-akan sama.
Bila ana tengok, rupanya ana guna garam..patutlah rasa masin pahit biskut tu..
kecewanya sebab dahlah dekat nak raya, jadi begitu pulak.Apa lagi, bagi makan kat ayam saja lah..entah ayam berselera ke tak makan biskut masin:-P
lepas itu ana dah tak ada mood nak buat biskut..petang baru ana mulakan operasi smbung buat biskut, alhamdulillah siap banyak jenis jugak, tapi dah guna gula dah :sopan:


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-12-07 10:11


.. adoii.. "first time. Aku dengar nak buat nasi goreng pakai beras terus goreng ek:lol:adehh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-07 10:42


hehe..itulah kakisamun..
agak-agak kalau letak air banyak-banyak dalam kuali boleh masak tak nasi tu..huhu..
gurau saja no.. :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

izzahtulsakinah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2006
Ahli No: 27515
Posting: 112
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-12-07 11:34


a'ah first juga dengar buat nasi goreng pakai beras..:)..tak perlah belajar melalui pengalaman..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzahtulsakinahProfil   Hantar PM kepada izzahtulsakinah   Pergi ke izzahtulsakinah's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-07 12:01


Pada 17-12-07 10:11 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. adoii.. "first time. Aku dengar nak buat nasi goreng pakai beras terus goreng ek:lol:adehh..


!!! QUOTE !!!

hehe..itulah kakisamun..
agak-agak kalau letak air banyak-banyak dalam kuali boleh masak tak nasi tu..huhu..
gurau saja no.. :D




!!! QUOTE !!!

a'ah first juga dengar buat nasi goreng pakai beras..:)..tak perlah belajar melalui pengalaman..


kami kat nursery bantai gelakkan dia...

belum lagi cerita dia buat nasik goreng guna telur busuk....
memang selalu kena gelak budak tu... :sopan: :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-07 12:22


Pada 16-12-07 20:41 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-12-07 20:24 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-12-07 17:36 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-09-07 12:27 , ain_93 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-09-07 13:15 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

teringat masa mula-mula goreng ikan dulu penutup kuali jadi perisai dari percikan minyak..kalau nak terbalikkan ikan pula berdiri jauh dari kuali dalam keadaan siap sedia larikan diri...



:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Samalah kita....



:lol: :lol: sama juga..tapi plus lagi..kalau tumbuk cili guna lesung pun pakai perisai juga..hehe.... :sopan: :malu: :kelip: tapi sekarang biarla kena minyak pun..biarla pedas pun..tahan2..kuat konon :-P :lol:



prcaya tak kalau akak katakan...

sampai dah tua ni..
akak masih gunakan perisai untuk masak telur mata kerbau? :malu: :malu: :malu:

ikan ok.. sambal ok.. tapiiiii katakan TIDAK pada telur mata kerbau :P

kalau boleh pakai baju kalis minyak.. mesti akak dah pakai :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan:



:lol: :lol: :lol: :lol:
katakan tidak pada telur mata kerbau erk :lol:
sotong pun kalau kena goreng berbahaya untuk kesihatn :sopan: ..perlu guna perisai juga tu



kalau nak goreng sotong tak nak bagi meletup2 sangat..memule gaul dulu sotong dengan semua bahan-bahan dia..then masuk sikit air dan biar atas dapur kejap sampi sparuh masak saja..selepas itu keluar kan dan goreng macam biasa..Insya Allah tidak ada lah meletup2 sangat..hehe selamat mncube..



Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-07 12:41


satu lagi kisah anis sendiri, memang dah tabiat kalau kat dapur mesti tergedik2 menyanyi2 sebab pasang walkman kat telinga, mak selalu cakap nanti kahwin dengan orang tua, hehehe sib baik suami anis tak leee org tua, cuma lebih tua saja...

ada satu hari tu, anis goreng kopok lekor, siap saja goreng tu nak cepat nya pasal, tak tau lah kat mana silap, terlangkup kuali yang ada minyak panas. apa lagi melompat2 lah masuk bilik air, tapi mak tak percaya anis kena minyak sebab anis ketawa, bukan nangis, ketawa sebab cover malu sebab tu ada tamu datang, lepas itu mak tengok kaki dah menggelembung baru lah percaya... huhu masak kaki anis hari tu... hehehe



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

biohazard
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31483
Posting: 163
Dari: bumi

Perak  


posticon Posting pada: 20-02-08 21:36


ada satu hari tu kakak saya beli pizza....ada lebih sikit simpan dalam peti ais....esoknya nak sarapan tak tau nak makan apa.....kobek2 peti ais terjumpa lah dengan pizza....punya lah masuk dalam oven....dah 2-3 minit...asal lah pizza ni lambat sangat nak masak.....tolak2 lah ke dalam sikit tapi macam tersangkut....usya kat dalam tu ada 1 pinggan plastik dah cair.....nasib baik time tu seorang-seorang saja kat rumah kelam kabut keluar kan......sampai sekarang tak ada siapa pun yang kat rumah ni yang tau......mak pun bukan jenis yang suka bilang pinggan mangkuk ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For biohazardProfil   Hantar PM kepada biohazard   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-08 21:47


pernah......tengah2 masak dan siap2 mje makan untuk makan,tetiba abang ipar masuk dapur tak bagi signal,saya ambil kain alas kaki yang belum basuh terus buat tutup kpale yang kbetulan time 2 tak pakai tudung......
bila dua-dua tengok hantar 1 same lain,masing-masing tgelak kuat......

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 12:30


Pada 16-04-07 21:25 , Firdaus15 posting:

!!! QUOTE !!!

tertuang garam dalam balang gula... jadi guram... terpaksa minum teh o masin


ok lagi tu... atok saudara saya,satu faamily dia kena cirit birit sebab masukkan baja pokok dalam bekas gula..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 04-01-09 12:34


tumbuk cili pakai visor (guna pinggan kaca)...masa mula-mula dulu lah...sekarang dah expert..sempat elak sbelum terpercik masuk mata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 12:36


Pada 20-02-08 21:47 , srikandi_islam posting:

!!! QUOTE !!!

pernah......tengah2 masak dan siap2 mje makan untuk makan,tiba-tiba abang ipar masuk dapur tak bagi signal,saya ambil kain alas kaki yang belum basuh terus buat tutup kpale yang kbetulan time 2 tak pakai tudung......
bila dua-dua tengok hantar 1 same lain,masing-masing tgelak kuat......


wanie.. kenapa tak sambar saja tudung periuk or tudung saji? alas kaki juga jadi pilihan hati.. :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 04-01-09 13:02


haa ni kawan saya cerita.. dia balik kampung, pstu mak dia goreng pedal... lepas itu nak tutup lah smnetara tunggu masak tu kan.. tempat tutup periuk tu sgkut kat dinding tu, ada paku lah.. yang maka kawan saya ni, dia tak tengok dulu penutup periuk tu, dia terus tutup.. sekali bukak2, tengok katak tengah terkangkang.. jadi katak goreng.. mnjerit2 mereka kat dapur.. buang pedal tu, sampai sekarang mereka tak makan pedal.. teringat2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

ilahnurani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2005
Ahli No: 21425
Posting: 164
Dari: Kuantan,Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 13:07


masa tu tengah goreng keropok lekor.tiba-tiba,keropok tu meletup.habis terpercik minyak panas kat tangan.terpelanting sudip goreng keropok tu.menjerit punyalah kuat.semua family terkejut.hehe...memang tak boleh lupalah..sakit sangat-sangat...tapi semuanya dah jadi kenanagn.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilahnuraniProfil   Hantar PM kepada ilahnurani   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 13:15


Pada 27-09-07 13:15 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

teringat masa mula-mula goreng ikan dulu penutup kuali jadi perisai dari percikan minyak..kalau nak terbalikkan ikan pula berdiri jauh dari kuali dalam keadaan siap sedia larikan diri...



sama kes lah ni...mula-mula belajar memasak katakan...takut kena minyak panas tu...sekarang ni dah kebal tak ada dah guna penutup kuali tu...semua tinggal sejarah...

lain kes pula masa mula-mula masak tu saya tersilap letak cili merah ingatkan sos...so apa lagi masakan tu memang pedas tahap babas lah..semua org tak nak makan... :sopan:

p/s: berhati-hatilah ketika memasak..


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 04-01-09 13:33


ye.. berhati-hati ketika memasak, dan masak lah dengan penuh kasih sayang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 15:16


Assalamualaikum ..
ini cerita pasal housemate areyien.masa tu final sem sama-sama duduk rumah sewa dengan dia.kiteowang masak nasi guna dapur gas dan time tu dia terlupe yang dia tengah masak. so apa lagi, bukan setakat nasi tu hangit malah hampir satu rumah berasap macam rumah terbakar tapi tak ada api..hehe :-D
bila teringat balik, rasa kelakar sangat,anak dara masak boleh sampai hangit. :lol: :lol: :lol:


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.168566 saat. Lajunya....