Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 31-01-2023  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Never explain yourself to anyone, the one who likes you don't need it, the one who hates you won't believe it
-- -- Snickers (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
MaMaT1505: 21 hari yang lalu
Iswadi: 27 hari yang lalu
Martyr: 28 hari yang lalu
kasih_kekasih: 33 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: apa perasaan bila kena langkah bendul??


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» apa perasaan bila kena langkah bendul??

Please Mendaftar To Post


Oleh apa perasaan bila kena langkah bendul??

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 07-04-07 00:39


saya nak tanya lah sikit ni...apa lah agknye yang antum rasa bila kena langkah bendul...bukan sekali..2 kali pulak tu..jawab lah sikit..huhukk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 07-04-07 01:02


Kenapa???
ada pengalaman ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 07-04-07 01:02


tah..tak rasa paper pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

ummi_aisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.02.2007
Ahli No: 28798
Posting: 103
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 01:04


rasa sedih saja sebab adik dah di ambil org...:-( sedang kan kita jadi sunyi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_aisyahProfil   Hantar PM kepada ummi_aisyah   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 07-04-07 01:15


uish..jangan lah fikir begitu..
fikir jodoh xsampai saja lagi..
luaskan pergaulan..
tapi pergaulan yang chat lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 07-04-07 01:16


tapi kan saya pernah dengar..
org tua2 cakap..
kadang-kadang jodoh kita 2 ada depan mata kita..
kita saja sebenarnya tak nampak or buat-buat tak nampak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 07-04-07 01:54


Tak apa langkah bendul; rasanya tak salah.
Tidak ada dalam syariat untuk menanti yang terlebih tua berkahwin dahulu.
Pertalian adik beradik tidak akan putus.

Tapi yang tak bagus bila langkah mayat, yang ertinya berputus saudara.
Yang kedua ni tak berapa boleh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 07-04-07 01:55


Pada 07-04-07 01:54 , mohdnurhakimin posting:

!!! QUOTE !!!

Tak apa langkah bendul; rasanya tak salah.
Tidak ada dalam syariat untuk menanti yang terlebih tua berkahwin dahulu.
Pertalian adik beradik tidak akan putus.

Tapi yang tak bagus bila langkah mayat, yang ertinya berputus saudara.
Yang kedua ni tak berapa boleh.



heheheheheh...
apa lah dia ini..
orang dok cerita pasal langkah bendol
dia cerita pasal langkah mayat pula!!
:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 07-04-07 02:21


syahirahsoid....iyakah kadang-kadang kita tak nampak jodoh depan mata kita??ada pengalaman ke??so, caranya..bagaimana nak nampak.??kena pakai mikroskop ke??kanta pembesar??

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 07-04-07 02:23


tak ada pengalaman pung..
cakap saja..
tah!! tapi pernah dengar orang cakap begitu ar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 07-04-07 02:25


pakai toropong yang
orang nak buat jalan 2 ha...hahahahahaha..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 02:32


uhukk...2 kali?
kalau ana mestilah rasa rendah diri. tapi itu kalau...
masalahnya ana yang bakal langkah bendul nanti. macam mana erk?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 07-04-07 02:45


buat tak tau saja sudeh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 14:37


:-) Assalamualaikum....


    Pada saya....tak apela kalau adik2 kahwin dulu...dah jodoh mereka awal...jodoh ni ada yang awal,ada yang lambat....tumpang bahagia kalau adik2 bahagia....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 14:59


yup betul tu alexander

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 08-04-07 01:12


pandangan yang matang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 01:40


....akak selalu cakap...selagi dia tak kawin adik2 tak boleh kawin....tapi mak saya tak kisah pun sapa yang kawin dulu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 01:48


tak ada masalah sebenarnya....Tapi memang masalah kalau taksub sangat dengan adat...Langkah bendul ni sama saja macam masalah hantaran...Suka sangat menyusahkan urusan perkahwinan...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 09:23


saya tak kisah kut kalau adik2 kawin dulu...
tapi nanti mesti terasa bila mereka semua dah ada anak..
lepas itu ramai-ramai balik time raya...

/me lari duduk jauh2...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 10:50


!!! QUOTE !!!

....akak selalu cakap...selagi dia tak kawin adik2 tak boleh kawin....tapi mak saya tak kisah pun sapa yang kawin dulu....


hehehe.mesti akak tu takut rasa diri nya dah semakin tua tapi tak juga kawin lagi.jadi dia risau lah.tu pasal cakap macam tu agaknya :-P

em...langkah bendul..tak kisah saja pun..asalkan jangan tak kawin dan buat benda tak elok sudah.


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 11:32


Apa nak risaunya.. langkah saja lah kalau dah sampai serunya..
Tak adil bagi adik kalau kena tunggu kakak dulu..
Ada satu family dekat kampung saya.. adik2 dia tak kahwin, kakak pun tak kahwin.. semua org ingatkan sebab mereka adik beradik ni tak ada pasangan.. rupanya sebab tak berani langkah bendul..
then one day, adik yang bongsu ambik keputusan melangkah bendul.. dia nikah dulu sebelum kakak-kakak dia.. dengan rahmat Allah.. berkat pengantin kowt.. hehe.. lepas tu satu persatu akak-akak dia nikah.. lastly akak sulung pun dah beranak pinak dah sekarang ni..

Kesimpulannya, elok juga melangkah bendul ni.. mana tau dapat buka rahmat Allah ke dalam family especially yang jodoh berat tu.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 15:19


tiada perasaan. kerana saya yang nak melangkah bendul. ngihngihngih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 08-04-07 15:20


besar saja...tak ada apa-apa makna..:-) jod0h...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

sue_84
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.11.2004
Ahli No: 12628
Posting: 35
Dari: k.nerang

Kedah  


posticon Posting pada: 08-04-07 15:25


rasanya langkah bendul tu perkara biasa lah......nak buat macam mana dah datakdirkan jodoh adik dulu...jodoh masing-masing dah ditentukan........so, kita buat relek saja...tunggu sampai jodoh kita pula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sue_84Profil   Hantar PM kepada sue_84   Pergi ke sue_84's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 15:32


maybe kat sini ramai yang cakap tak kisah, tapi biasanya mak ayah kita kisah pasal ni, betul tak?

hehe, ada kat sini yang dah pasang niat nak langkah bendul ye... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 16:37


dah tak ada bendul untuk dilangkah :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-04-07 17:07


tak kisah, sebab masing-masing telah ditentukan waktu terbaik mereka. lagipun daripada membiarkan hugungan yang lama wujud baik diperbaik dengan ikatan sah & diredhai Allah. Cuma dalam masyarakat satu dr seribu mungkin ada yang tak faham islam, tak faham ketentuan Ilahi.Kalau keadaan gni sabar sajalah. tapi sekarang dah kebiasaan., tak ada nak hairan :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 17:25


tak mengapa langkah bendul..
langkahlah.. ana tak kisah...
bukan kita yang tetapkan bila datangnya jodoh..
dan bukan kita yang tentukan sapa yang boleh dan tidak kawin dulu..

dalam famili besar ana, walaupun tak ada lagi terjadi bendul yang dilangkah...
tapi ini bukan isu yang penting.. redha dengan ketentuanNYA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 17:28


saya pun nak lgkh bndul jugak..haha..macam comfem saja.. :-P :-P ..saya anak second ma..atas abang..takkan nak tunggu abang kawin dulu..jadi andartula kalau begitu..huhuhu.. :-) :-)


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 18:13


Pada 08-04-07 16:37 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

dah tak ada bendul untuk dilangkah :D


Hehehe..Sama lah kita...tak ada bendul yang nak di langkah...Kena langkah bendul tu mungkin agaknya... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

HAFieZAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29019
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 20:51


Salam....
Bagi saya tak ada masalah, malah syukur sebab adik dah kahwin dulu dan ada sepasang anak dah.... Saya...jadi mak saudaralah...seronok, menyakat anak buah ini..huhuh!

Bookmark and Share

    


  Member Information For HAFieZAHProfil   Hantar PM kepada HAFieZAH   Quote dan BalasQuote

ummi_aisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.02.2007
Ahli No: 28798
Posting: 103
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-04-07 08:38


nak langkah bedul...tapi dah tak ada bendul nak langkah :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_aisyahProfil   Hantar PM kepada ummi_aisyah   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-04-07 09:36


bagi ana ok tak ada masalah....kalau dah jodoh dia dulu nak buat macam mana.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-04-07 10:23


dulu pun anis langkah bendul, tapi bendul anis tak kisah pun :-D

[ Telah diedit oleh: anis_zulaikha pada 10-04-07 10:25 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 10-04-07 10:31


salam
kalau dah jodoh adik kita sampai dulu.kenalah bagi laluan.pedulikan saja mulut2 org.yang pentingnya,kita kena banyak bersabar.jodoh akan datang walaupun lambat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 10-04-07 11:49


erm...nak langkah dengan cara berjalan ke melompat??apa-apa pun langkah saja lah...
hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-04-07 11:50


adik teman dah nak kawin dah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-04-07 12:20


:roll: Rasa2 nya biasa saja, bukan salah pun.......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-04-07 13:50


Pada 07-04-07 14:37 , alexander posting:

!!! QUOTE !!!

:-) Assalamualaikum....


    Pada saya....tak apela kalau adik2 kahwin dulu...dah jodoh mereka awal...jodoh ni ada yang awal,ada yang lambat....tumpang bahagia kalau adik2 bahagia....



ana setuju..kebahagiaan adik2 kebahagian kita juga.. :-) :-D 8-)


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

anis_farihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2006
Ahli No: 26369
Posting: 87
Dari: terengganu, sarawak

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-04-07 15:04


Pada 07-04-07 14:37 , alexander posting:

!!! QUOTE !!!

:-) Assalamualaikum....


    Pada saya....tak apela kalau adik2 kahwin dulu...dah jodoh mereka awal...jodoh ni ada yang awal,ada yang lambat....tumpang bahagia kalau adik2 bahagia....




betul tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_farihahProfil   Hantar PM kepada anis_farihah   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 10-04-07 15:08


jangan mengalah.
jangan mudah putus asa.
kebahagiaan adalah hak milik setiap insan..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-04-07 15:54


Assalamualaikum....

bagi saya tak ada masalah kalau adik khwn dulu....
kalau jodoh dia sampai dulu dpda saya, apa salahnya...
saya kat rumah pun selalu usik nak bagi adik khwn dulu...
sebab dia lebih come dan cntik dpd sya....hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-04-07 15:58


tapi..mesti rasa sunyi kan masa tu...
dah lah saya ada seorang saja adik perempuan....
manja pula tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-04-07 16:06


teman pernah tersadung masa nak melangkah bendul kat rumah opah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-04-07 16:11


bakal melangkah 2 bendul..
tapi alhamdulillh kakak2 semua sporting...:)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

syuk
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.12.2003
Ahli No: 6091
Posting: 53
Dari: ~~Mahligai Kasih~~

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-04-07 17:26


Pada 10-04-07 16:11 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

bakal melangkah 2 bendul..
tapi alhamdulillh kakak2 semua sporting...:)




adik tersayang mesti akak2 semua sporting....:)



Bookmark and Share

    


  Member Information For syukProfil   Hantar PM kepada syuk   Pergi ke syuk's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 10-04-07 17:29


may Allah bless you!

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 10-04-07 17:51


salam..
kena langkah bendul...??

belum masanya lagi.
adik2 masih belajar.
paling tinggi pun, sekarang ni MATRIX johor.

insyaALLAH....nak juga merasa langkah bendul ni.
best ke?

huurrrmm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

bintubahariyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2006
Ahli No: 25924
Posting: 242
Dari: usm

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-04-07 19:09


tak tahulah pa rasanya sebab takkan rasa insyaAllah..tapi entahla kalau di pihak lelaki, dia kena langkah bendul, kita pun dikira lgkah bendul jugak ka?

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintubahariyahProfil   Hantar PM kepada bintubahariyah   Pergi ke bintubahariyah's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_tapah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2007
Ahli No: 29441
Posting: 145
Dari: Nilai_Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 11-04-07 10:59


itu kalau kena langkah bendul....

kalau kita yang langkah bendul cammana pula???

nanti mesti ada suara sumbang kata kita dah gate nak kawin...eheh...

padahal jodoh dah sampai...

dr kecik..mak ana asik kata ana kawin dulu dr kakak ana...ist..ist..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_tapahProfil   Hantar PM kepada ainul_tapah   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 12-04-07 10:59


tapi..macam tak yakin saja adik tu boleh ke jaga suami..rasanya masih kecik lagi lah dia tu...hehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-04-07 08:15


Pada 11-04-07 10:59 , ainul_tapah posting:

!!! QUOTE !!!

itu kalau kena langkah bendul....

kalau kita yang langkah bendul cammana pula???

nanti mesti ada suara sumbang kata kita dah gate nak kawin...eheh...

padahal jodoh dah sampai...

dr kecik..mak ana asik kata ana kawin dulu dr kakak ana...ist..ist..


setiap percakapan kan dikira doa..sesungguhnya doa mak tu mustajap..


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 23:06


Betul tu...doa seorang mak memang mustajab..
Langkah bendul?? harap-harap tak lah...hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 21-04-07 00:01


Pada 07-04-07 00:39 , dhamiraqistina posting:

!!! QUOTE !!!

saya nak tanya lah sikit ni...apa lah agknye yang antum rasa bila kena langkah bendul...bukan sekali..2 kali pulak tu..jawab lah sikit..huhukk...


ASSALAMMUALAIKUM..........
Hmmmmm....usahlah percaya dengan perkara karut-marut ni.....kalau hang nak percaya juga, ambillah gergaji, potonglah bendul tu dan barulah melangkah....hmmmmmmmmm


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

suntikan_srikandi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16483
Posting: 95
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 15:58


>> saya anak bongsu, ingat selamat lah dr langkahan bendul ni...tapi tidak...anak buah saya dah tiga org kawin dulu dr mak su dia ni...ish3!....dah ada 3 org cucu sedara pun saya ni.......saat paling mencabar masa kenduri kawin anak2 buah ni...memang teruk kena kat sedara mara...fuhhhh!!!

ni tengah tunggu anak buah yang ke-4 nak kawin juga tak lama lagi...nak kena buat persediaan mental sebaik mungkin sebelum kenduri dia ni...kang kena lagi dengan makcik2 ku sekalian...lalalalalalala :roll: :-D


-----------------
Anjing Menyalak, Khalifah Tetap Lalu....>> Menunggu Putih Gagak Hitam, Buntar-buntar Daun Lalang, Luas-luas Daun Merunggai, Sampai Tumbuh Daun Cindapung...>


Bookmark and Share

    


  Member Information For suntikan_srikandiProfil   Hantar PM kepada suntikan_srikandi   Pergi ke suntikan_srikandi's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 00:11


saya pasti tidak akan dilangkah bendul sebab saya anak bongsu..

abang saya dah kena langkah bendul seorang adik..
hehe abang saya tak kisah saja..dia sengaja
dia kata nak semua adik dia kahwin dulu..
huhu sekarang dah umur 31 tak kahwin lagi


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.150857 saat. Lajunya....