Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa-apa yang terjadi pada kita hari ini adalah hasil tindakan kita pada masa lalu
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 16 hari yang lalu
muslimiman: 20 hari yang lalu
tornado: 40 hari yang lalu


Jejak Dapur
Topik: hobi:suka memasak


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Dapur
    »» hobi:suka memasak

Please Mendaftar To Post


Oleh hobi:suka memasak

munawarah07
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.03.2007
Ahli No: 29253
Posting: 24
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-04-07 18:09


org yang suka memasak ni selalunya memiliki sifat yang macam mana yeee?baik lelaki mahupun perempuan...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For munawarah07Profil   Hantar PM kepada munawarah07   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-04-07 19:38


rajin agaknya......:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 04-04-07 21:31


tah lah..ta saya suka lah memasak..
lagi2 kalau buat kek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

nuzra_awatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14676
Posting: 99
Dari: Bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 04-04-07 22:51


ada ciri-ciri khas ke org yang suka masak ni?
hmm... tapi saya suka masuk juga


-----------------
hanya DIA yang mengetahui diriku lebih dr diriku sendiri..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nuzra_awatifProfil   Hantar PM kepada nuzra_awatif   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-07 23:11


masuk mana nusra_awatif..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

wirda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10228
Posting: 29
Dari: segamat

Johor  


posticon Posting pada: 05-04-07 00:54


salam...saya tak suka memasak ......bagaimana ye...wakakaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For wirdaProfil   Hantar PM kepada wirda   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-04-07 01:24


ana masak taklah mahir sangat tapi kategori bolehlah...belajar masak bukan sebab minat tapi sebab rasa perlu...selalu yang pandai masak ni keibuanlah agaknya..lemah lembut

Bookmark and Share

    


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-05-07 19:39


Pada 05-04-07 01:24 , attuffah_humairah posting:

!!! QUOTE !!!

ana masak taklah mahir sangat tapi kategori bolehlah...belajar masak bukan sebab minat tapi sebab rasa perlu...selalu yang pandai masak ni keibuanlah agaknya..lemah lembut



hmm..saya pun suka masuk juga..mb betul agaknya sifat keibuan tu..sebab selalu kena ganti mak masuk kat rumah..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-05-07 20:57


masak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-05-07 20:57


masak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-05-07 21:08


Pada 04-04-07 21:31 , syahirahsoid posting:

!!! QUOTE !!!

tah lah..ta saya suka lah memasak..
lagi2 kalau buat kek..


cite2 saya nak bukak kedai kek..
hehe...
org yang suka masak ni selalunye kretif!!


-----------------
h!dup mest! !khlas dan jujur!!!
baru aman makmur sentiasa.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-05-07 21:32


suka memasak ke ek....

suka ber'eksperimen' ada lah! hehe. yang penting kena ada bahan-bahannya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-05-07 22:27


suka memasak seakan suka asam garam kehidupan agaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 18-05-07 22:31


salam...

masak??

ana tak reti masak.

sedang dalam proses nak belajar.

best juga masak-memasak ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-05-07 23:40


suka masak sekali pun letih..hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

comelbest
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30062
Posting: 65
Dari: nilai

mauritius  


posticon Posting pada: 29-05-07 12:07


walaupun penat, nak masak jugak.. tapi kalau tak ada lauk kat rumah tu, makan kedaila.
satu perkara suka makan kedai ni, tengok hiasan dia..cara hidang..cara serve dll

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelbestProfil   Hantar PM kepada comelbest   Pergi ke comelbest's Website   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 12:35


assalamualaikum..emm..ana minat masak..dulu tak minat pun..after form 3..mak ajar..then terus suka..tmbh2 kaklong mesti tau sikit-sikit pasal masak ni..hehe..ana xadala terror sangat..bolehlah nak makan..kalau raya ana suka buat kek cklat..suka kek coklat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 12:42


assalamualaikum..

erm ana suka memasak..
dan suka mempelbagaikan masakan..
lebih suka masak untuk org lain dr masak
untuk diri sendiri..
sebab kita boleh mintk pandangan org

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 17:56


saya pun suka memasak...tapi,sedap sangat tu,tak adalah....
biasa-biasa saja..masakan mak pun lagi sedap dr masakan saya..hihihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 17:57


tapi kalau kita yang masak sendiri,kita macam tak lalu pula nak makan...org lain masak,baru boleh telan...hihihi..agknya sebab diri sendiri yang masak kut

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 14:31


Pada 18-06-07 17:57 , annynatasha88 posting:

!!! QUOTE !!!

tapi kalau kita yang masak sendiri,kita macam tak lalu pula nak makan...org lain masak,baru boleh telan...hihihi..agknya sebab diri sendiri yang masak kut


Saya selalu rasa macam tu bila time masak.. Lagi-lagi time seorang-seorang.. suka masak dan makan berjemaah..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-12-08 14:42


kalau ana masak lauk pauk lagi best dari masak cookies or kek....

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 14:43


Pada 18-05-07 21:08 , harlique posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-04-07 21:31 , syahirahsoid posting:

!!! QUOTE !!!

tah lah..ta saya suka lah memasak..
lagi-lagi kalau buat kek..


cite2 saya nak buka kedai kek..
hehe...
org yang suka masak ni selalunye kretif!!



setuju..org yang suka masak biasanya kreatif...macam saya suka masak so banyak resepi main buat sendiri... :sopan:


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Bulak_Lapok
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32117
Posting: 34
Dari: KedESaAN yANG mEngHijAU

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 14:55


Assalamualaikum

kalau macam ana ni..kalau ada masa lapang..
ana belajar memasak dengan ibu ana...
paling senang pun..goreng telur dengan goreng ikan bilis.. :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Bulak_LapokProfil   Hantar PM kepada Bulak_Lapok   Pergi ke Bulak_Lapok's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-12-08 15:31


Assalamualaikum
hmm..jika tanya saya, saya....
saya suka tengok orang memasak... :-D
kalau saya suka memasak, mesti time suka tu sebab ada orang tolong siapkan bebahan and persiapan..saya tinggal memasak jeq..yang macam chef wan tu....cumanya, saya taklah bercakap banyak agaknya... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

fiza8373
Warga Rasmi
Menyertai: 02.11.2007
Ahli No: 31589
Posting: 20
Dari: Aloq Setaq to Ipoh

Kedah  


posticon Posting pada: 23-12-08 15:58


saya suka memasak... selalunya orang yang suka memasak ni kreatif dan kadang-kadang bila satu-satu bahan tu tak cukup, org yang suka memasak ni selalunya akan ada cara lain untuk jadikan masakannya menjadi even tak cukup bahan...

apapun, bila kita memasak kenala, fikir kandungan khasiat dan kebersihan bahan masakan kita... sebab makanan kan boleh membentuk jiwa dan peribadi

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiza8373Profil   Hantar PM kepada fiza8373   Pergi ke fiza8373's Website   Quote dan BalasQuote

syaa_mj
Warga Rasmi
Menyertai: 18.12.2008
Ahli No: 36396
Posting: 2
Dari: Port Dickson

malaysia  


posticon Posting pada: 23-12-08 17:19


walau pun saya tak pandai masak, janji boleh telan sudah lah :p

Bookmark and Share

    


  Member Information For syaa_mjProfil   Hantar PM kepada syaa_mj   Quote dan BalasQuote

syaa_mj
Warga Rasmi
Menyertai: 18.12.2008
Ahli No: 36396
Posting: 2
Dari: Port Dickson

malaysia  


posticon Posting pada: 23-12-08 17:27


walau pun masak sedap macam mana pun, masakan ibuku tetap di kenang! Agaknya air tangan ibu lebih berkhasiat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syaa_mjProfil   Hantar PM kepada syaa_mj   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 18:38


mungkin lah ek....
hatinye lembut walaupun nampak diluar garang.. huhu
lepas itu.. rajin lah.. dan lepas itu suka makan agaknya.. hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 19:58


peliknya saya ni..kalau saya yang masak saya tak berapa sangat nak makan masakan saya tu...walaupn org puji sedap :sopan: tapi kalau masakan org lain..yang sedap mesti saya makan banyak-banyak...kadang-kadang tu saya tak makan pun masakan saya tu... :-?


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

zalai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18844
Posting: 94
Dari: cairo,egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 21:01


saya suka sangat memasak..org yang suka memasak ada isfat suka memasakla..hehehe:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For zalaiProfil   Hantar PM kepada zalai   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-12-08 23:30


kitchen for me is a laboratory ..in fact, the best word to describe my cooking is it would be ‘ experimental’ which doesn’t necessarily mean edible ..hoho( ^_^ ) :malu: :malu: :kelip: :bye:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-12-08 14:14


Pada 23-12-08 23:30 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

kitchen for me is a laboratory ..in fact, the best word to describe my cooking is it would be ‘ experimental’ which doesn’t necessarily mean edible ..hoho( ^_^ ) :malu: :malu: :kelip: :bye:


Assalamualaikum
uiks...kepada ahli UC, diumumkan bahawa jangan kita makan makanan yang dimasak oleh stroberi..kerana dia telah menjadikan daponye sebagai makmal..uhuk.. :jangan: ni mesti banyak uboh asid bebukan ni... :cry: takpun dia pergi isi hidrogen sulfida...tak pun natrium bromida...takpun ammonium klorida..takpun..ferum oksida..tidakkkkk.....

P/S : masak lah stroberi coklatida ye.. :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 14:28


ana suka masak...

kalau buat western food boleh tahan lah... :-D :-D

siapa nak rasa???agkat tangan.....


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

murnie_cikgu84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1747
Posting: 60
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 18:07


suka @ tidak....org perempuan tetap kena memasak.... :kelip:

kekadang suka...kekadang malas.... :sopan:


-----------------
diriku....HAMBA ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan....

~wahai murni...bersangka baiklah kamu pada semua insan~


Bookmark and Share

    


  Member Information For murnie_cikgu84Profil   Hantar PM kepada murnie_cikgu84   Quote dan BalasQuote

murnie_cikgu84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1747
Posting: 60
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 18:09


Pada 23-12-08 15:31 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
hmm..jika tanya saya, saya....
saya suka tengok orang memasak... :-D
kalau saya suka memasak, mesti time suka tu sebab ada orang tolong siapkan bebahan and persiapan..saya tinggal memasak jeq..yang macam chef wan tu....cumanya, saya taklah bercakap banyak agaknya... :-D



mesti sedap bila chef TT memasak... :welcome:

memasak atas titi mungkin...macam chef wan tu... :-)


-----------------
diriku....HAMBA ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan....

~wahai murni...bersangka baiklah kamu pada semua insan~


Bookmark and Share

    


  Member Information For murnie_cikgu84Profil   Hantar PM kepada murnie_cikgu84   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 28-12-08 15:55


Pada 26-12-08 14:14 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-12-08 23:30 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

kitchen for me is a laboratory ..in fact, the best word to describe my cooking is it would be ‘ experimental’ which doesn’t necessarily mean edible ..hoho( ^_^ ) :malu: :malu: :kelip: :bye:


Assalamualaikum
uiks...kepada ahli UC, diumumkan bahawa jangan kita makan makanan yang dimasak oleh stroberi..kerana dia telah menjadikan daponye sebagai makmal..uhuk.. :jangan: ni mesti banyak uboh asid bebukan ni... :cry: takpun dia pergi isi hidrogen sulfida...tak pun natrium bromida...takpun ammonium klorida..takpun..ferum oksida..tidakkkkk.....

P/S : masak lah stroberi coklatida ye.. :welcome:




hukhuk..ada pulak begitu.. :cry: kat dapur memang lah macam lab..sebab banyak bahan kimia..contohnya Sodium chloride a.k.a salt..(aiyooh dah berabuk chemistry ku setelah belajar bahasa ni.. :malu: )..i like to create recipe in my head..

p/s : nak buat strawberry warna ungu..hehe.. :-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 19:55


Strawberi betul tu dapur adalah makmal bagi mereka-mereka yang suka masak..macam kita kan :sopan:
masak adalah satu hobi..mencipta resepi baru adalah satu kemestian...kesedapan masakan adalah satu kepuasan.... :-D


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 20:05


saya suka masak tak?
saya suka masak tapi bila saya masak selalu tak jadi
bagaimana tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 21:35


Pada 28-12-08 20:05 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka masak tak?
saya suka masak tapi bila saya masak selalu tak jadi
bagaimana tu?


apa pula tak jadi bb oiiiii..jadi lah tu...jadi tak sedap.. :lol:


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 28-12-08 21:41


Pada 28-12-08 20:05 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka masak tak?
saya suka masak tapi bila saya masak selalu tak jadi
bagaimana tu?


no worries cik smile :-D kena smile dulu..hehe..practice makes perfect.. :welcome: gambbate!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 21:41


huhuuhu.. itulah pasal
paling teruk bila hangus.. uhuk2..
nda boleh ni masak.. habislaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 21:42


telima kasih incik strawberry ungu
semangat ni.. kejap lagi nak masak lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 28-12-08 21:46


Pada 28-12-08 19:55 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

Strawberi betul tu dapur adalah makmal bagi mereka-mereka yang suka masak..macam kita kan :sopan:
masak adalah satu hobi..mencipta resepi baru adalah satu kemestian...kesedapan masakan adalah satu kepuasan.... :-D



huuhu..give me five.. :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 21:49


Pada 28-12-08 21:42 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

telima kasih incik strawberry ungu
semangat ni.. kejap lagi nak masak lah..


nak masak tak susah lah BB...main campak2 saja bahan2 yang ada..pas tu jadilah..tapi main campak pun mestilah kena dengan caranya....takkan nak campak garam sekilo dalam masakan kan...


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 28-12-08 21:50


suka juga memasak..esp nak try menu baru...lagi satu kalau masak sendiri lagi berselera nak makan...uhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 21:53


Pada 28-12-08 21:49 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-12-08 21:42 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

telima kasih incik strawberry ungu
semangat ni.. kejap lagi nak masak lah..


nak masak tak susah lah BB...main campak2 saja bahan2 yang ada..pas tu jadilah..tapi main campak pun mestilah kena dengan caranya....takkan nak campak garam sekilo dalam masakan kan...



best juga tu main campak jak
waa ayam seekor campak jak aa..
macam best jak :kelip:


-----------------
engkau selalu lupa
sedang hatimu tetap lalai
padahal umur kian tiada
namun dosamu makin bertambah


Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 28-12-08 21:53


Pada 28-12-08 21:49 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-12-08 21:42 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

telima kasih incik strawberry ungu
semangat ni.. kejap lagi nak masak lah..


nak masak tak susah lah BB...main campak2 saja bahan2 yang ada..pas tu jadilah..tapi main campak pun mestilah kena dengan caranya....takkan nak campak garam sekilo dalam masakan kan...



campak dengan macho + ayunya..jangan lupa bismillah + kasih sayang juga..hehe..penyedap masakkan :terliur: :malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 22:02


Pada 28-12-08 21:53 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-12-08 21:49 ,shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-12-08 21:42 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

telima kasih incik strawberry ungu
semangat ni.. kejap lagi nak masak lah..


nak masak tak susah lah BB...main campak2 saja bahan2 yang ada..pas tu jadilah..tapi main campak pun mestilah kena dengan caranya....takkan nak campak garam sekilo dalam masakan kan...






campak dengan macho + ayunya..jangan lupa bismillah + kasih sayang juga..hehe..penyedap masakkan :terliur: :malu:

setuju...setuju..setuju.....masak dengan kasih sayang memang penyedap masakan... :sopan: ye lah kalau masak dalam keadaan marah2 ke...dah tentu masakan akan terkurang sedap..betul tak stroberi???


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 28-12-08 22:08


betul-betul...jangan lupa kalau potong2 bawang betul sulam2 lah sikit dengan zikir2...mudah2han berkat org makan nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 22:10


wah.. ramai chef ni
uhuk2..
buah nangka di luar pagar
ambil galah tolong jolokkan
saya baru nak belajar memasak
silalah bagi tunjuk ajar :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 28-12-08 22:11


Pada 28-12-08 22:02 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-12-08 21:53 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-12-08 21:49 ,shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-12-08 21:42 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

telima kasih incik strawberry ungu
semangat ni.. kejap lagi nak masak lah..


nak masak tak susah lah BB...main campak2 saja bahan2 yang ada..pas tu jadilah..tapi main campak pun mestilah kena dengan caranya....takkan nak campak garam sekilo dalam masakan kan...






campak dengan macho + ayunya..jangan lupa bismillah + kasih sayang juga..hehe..penyedap masakkan :terliur: :malu:

setuju...setuju..setuju.....masak dengan kasih sayang memang penyedap masakan... :sopan: ye lah kalau masak dalam keadaan marah2 ke...dah tentu masakan akan terkurang sedap..betul tak stroberi???



betul.betul.betul... :-D senyum + happy2 saja..cooking with love :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 22:33


BB kalau nak belajar masak kat sini banyak yang boleh tolong ajarkan...sebenarnya ambil resepi kat mana-mana majalah,internet atau kat mana-mana saja pun boleh...try lah masak ikut resepi tu insyaAllah pasti jadi lah masakan tu walaupun kesedapannya tak sepenuhnya macam dalam resepi tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

randz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.08.2008
Ahli No: 34360
Posting: 23
Dari: bumi barakah

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-12-08 22:48


masak.....best 2.....suka masuk....wlwpun kadang-kadang saya tahu saya masuk tak best....hu....p, saya pasti berani mencubanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For randzProfil   Hantar PM kepada randz   Quote dan BalasQuote

Salamat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2007
Ahli No: 30825
Posting: 91

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 01:44


tak reti masak, tapi suka sangat makan, org d skeliling dah berkata2, tapi biar lah pa kita org...:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For SalamatProfil   Hantar PM kepada Salamat   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 31-12-08 07:32


Assalamualaikum
cikgu : TT mana pandai masak...pandai tengok orang memasak jeq.. :sopan:
stroberi : campak dengan macho + ayunya..jangan lupa bismillah + kasih sayang juga..hehe..penyedap masakkan :terliur: :malu: -- ni tips memasak di makmal kemahiran hidup ke.. :sopan:
shimaku : main cecampak ni..tamo :jangan: nanti dengan kekuali tu sekali tercampak... :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-12-08 08:33


memang cita-cita ana nak jadi chef dulu,tapi nak buat camno tak budak rezeki...jadi ahli kaji kuman pun oklahhhhhhhhh..... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

nauwar
Warga Rasmi
Menyertai: 07.12.2008
Ahli No: 36219
Posting: 17
Dari: bukit rambai? krubong?

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 09:07


Assalamualaikum
Ana suka juga memasak ni ..
Tapi ikut jenisnya..Kalau sambal,sup,kuih dan kek memang ana suka..tapi kalau gulai ni...kurang lah...
Gulai ni kalau teori boleh lahh.Praktikalnya tak tahu lah.. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nauwarProfil   Hantar PM kepada nauwar   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 20:52


ana tak lah pandai,tapi boleh lah masak..tapi masak apa saudara/i; ana suka makan lah,gulai ke,asam pedas ke..jenis-jenis begitu saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.141653 saat. Lajunya....